More Yogurt呢間人氣茶飲店終於喺銅鑼灣開咗分店啦,茶飲終於有新選擇👍🏻 佢哋主打各款乳酪奶昔,有士多啤梨、牛油果、芒果、山楂、榴連、香蕉麥片等,更用上草原牧場乳酪🥛估唔到乳酪同新鮮水果都可以咁match~ 除咗水果口味,仲有其他特色口味:板栗牛肉乾、椰皇糯米、薄荷朱古力、抹茶mochi等,真係夠創新😍今次就試咗招牌飲品原創牛油果乳酪奶昔($46),一杯奶昔係用上整個牛油果製成,牛油果打得均匀口感綿密順滑,味道清甜,面頭仲有好多牛油果肉,勁足料亦感覺更健康🥰 另外仲試咗杯岩鹽椰皇牛油果乳酪奶昔($42),椰子味比牛油果味濃,面頭仲有椰子粒,伴入岩鹽帶岀微微鹽味,呢個配搭都幾match~

原創牛油果乳酪奶昔
岩鹽椰皇牛油果乳酪奶昔
原創牛油果乳酪奶昔
岩鹽椰皇牛油果乳酪奶昔
2024-05-15 434 浏览
今日經過銅鑼灣,在軒尼斯道黃金廣場地下,崇光百貨對面,有間新開 More Yogurt,見到廚窗有新鮮牛油果及芒果,好吸引,便試吓買了杯牛油果乳酪,它即場切牛油果,牛油果🥑很多,跟乳酪味道好夾,真材實料,新鮮有口感,又健康,真係好有驚喜!朋友也叫了杯芒果乳酪,有很多芒果🥭,大熱天時,真是透心涼。員工服務態度很好👍,很用心介紹,出餐流程尚算流暢,不用等太久。員工都有帶口罩及手套,感覺清潔衞生。他們還問我有什麼意見,很有誠意的店👍

朋友也叫了杯芒果乳酪,有很多芒果🥭,大熱天時,真是透心涼。

2024-05-15
5 分钟 (外卖自取)
  • 牛油果乳酪杯