2023-05-30 22 浏览
𝟙𝟘.𝟘𝟝.𝟚𝟘𝟚𝟛《邪惡韓式芝加哥薄餅🍕》💮Mr. K Pizza N Chicken (銅鑼灣)💮📍銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖📍呢日突然好想食啲邪惡嘢食就同男朋友嚟呢度食韓式炸雞pizza😙整體嚟講質素唔錯👍🏻不過如果唔係好餓或者好大食建議唔好嗌太多🤣畢竟份量都幾大份🫢𐂂 雙拼芝加哥薄餅 ($235)想一次過享受兩種口味嘅話,揀雙拼就係最好嘅選擇👻我哋分別揀咗Mr. K蕃茄芝加哥拼海鮮狂熱芝加哥🍕佢哋嘅pizza邊邊係黑糖邊,甜甜哋都幾特別✨加上便嘅麵團有芝士夾心,一拎起就拉哂絲,極度邪惡😈餡料嚟講其實就冇咩特別,正常味道但材料唔算好新鮮🤧整體嚟講間唔中食一次都幾唔錯嘅👍🏻𐂂 蜜糖芥末炸雞 (原價$128/半份) 依家嗌芝加哥薄餅一客嘅話炸雞會係半價!呢個炸雞炸得好脆,但唔會有好油嘅感覺,而且蜜糖同芥末嘅比例都好適中🍯𐂂 雞軟骨餃子 ($58) 餃子感覺上都係炸嘅,外皮炸得好脆,不過入面嘅餡唔係好食到有雞軟骨,得一嚿入面食到🦴其餘嘅就似係普通餃子咁🥟𐂂 荔枝梳打 ($35) 呢個漸層色飲品用嚟打卡一流📸飲落其實唔似真嘅荔枝味,不過勝在靚同埋佢底下啲椰果個樣幾有心機😂
𝟙𝟘.𝟘𝟝.𝟚𝟘𝟚𝟛
《邪惡韓式芝加哥薄餅🍕》
💮Mr. K Pizza N Chicken (銅鑼灣)💮
📍銅鑼灣登龍街36-48號登輝大廈地下B號舖📍

雙拼芝加哥薄餅

𐂂 雙拼芝加哥薄餅 ($235)
蜜糖芥末炸雞  半份

𐂂 蜜糖芥末炸雞 (原價$128/半份)
雞軟骨餃子

𐂂 雞軟骨餃子 ($58)
荔枝梳打

𐂂 荔枝梳打 ($35)
呢個漸層色飲品用嚟打卡一流📸飲落其實唔似真嘅荔枝味,不過勝在靚同埋佢底下啲椰果個樣幾有心機😂整體嚟講還好啦~

仲有!如果突然喺屋企想食,又或者開party想嗌吓炸雞pizza食嘅話,依家除咗親身去之外,仲可以去佢哋嘅外賣網站嗌嘢食!夠哂方便唷~🥳

꧁評分꧂
🍴食物: 3/5
💰性價比: 3/5
🪴服務: 2.5/5

✈︎ 店鋪資訊✈︎
💸人均消費: $200-250
🈶加一服務費

🔖餐廳分類
🔎 #hkfoodieat_銅鑼灣 #hkfoodieat韓國菜🎎
蜜糖芥末炸雞  半份
雞軟骨餃子
2023-05-29 52 浏览
登龍街有好多美食,今日試左Mr K Pizza炸雞,呢度意粉炸雞都做得非常出色,淨係食個炸雞已經飽咗,下次先再試下佢個Pizza。🍗彩虹炸雞配芝士包 $238一次過滿足你8個願望,試到8款口味嘅炸雞:泡菜蛋黃、黑糖、蜜糖芥末、甜辣、香草青檸、蒜香蜜糖、雙重芝士、BBQ香辣。個份量大到不得了,而且每款都各有特色,再加埋中間超邪惡嘅芝士包勁正,個包焗到外脆內軟,食落仲有pizza嘅香味,入面嘅芝士又勁濃郁,拉絲到勁長都唔斷。🍝泡菜魷魚卡邦尼扁意粉 $148呢個升級版卡邦尼好特別係金黃色食嘅,食落仲有好香嘅泡菜味,超級多汁到每一條意粉都掛汁,而且仲好足料有好多粒粒魷魚而且好彈牙。🥗凱撒沙律 $90呢個沙律嘅羅馬生菜幾新鮮,凱撒醬、芝士碎同煙肉碎都好足夠,係個唔錯嘅沙律。

🍗彩虹炸雞配芝士包 $238

🍝泡菜魷魚卡邦尼扁意粉 $148

🥗凱撒沙律 $90

2023-05-28
2023-05-26 19 浏览
早排見到好多人去食呢間新開嘅餐廳,好鍾意食chicago pizza嘅我勁想試,一早bookmark咗!🔹Mr.K 二人套餐 $499有選擇困難症嘅我毫不猶豫地揀咗呢個set~呢個二人套餐有齊沙律、pizza一份、意粉/炸雞、飲品~🔺凱撒沙律 有我最鍾意食新鮮爽口嘅羅馬生菜、車厘茄,仲有大片嘅煙肉,面頭仲有少少parmesan cheese,配搭十分清新嘅沙律~Pizza方面因為款款都太吸引所以我哋揀咗half half兩款口味~🔺肉食狂人芝加哥薄餅 (烤雞 烤豬肉 煙肉 火腿 紅椒 雙倍水牛芝士 巴馬臣芝士 番茄醬 酸忌廉醬 黑糖邊)呢款pizza鋪滿滿滿嘅肉同醬料,超級濃郁惹味批邊嘅黑糖味好突出,大量嘅水牛芝士勁拉絲!!!🔺香芒大蝦芝加哥薄餅 (芒果 大蝦 紅洋蔥 車厘茄 雙倍水牛芝士 車打芝士 蒜香芝士醬 酸忌廉醬 蜜糖邊)呢款pizza有芒果甜甜哋,相對冇咁漏,感覺清爽一啲!本身都會糾結水果加pizza會唔會唔太夾,點知又ok,仲令個pizza加咗分~🔺蜜糖芥末炸雞(半份/5件)炸雞應該係新鮮地炸起,食落熱辣辣、好香脆!honey mustard呢個口味不嬲冇得輸~如果再多啲醬

🔹Mr.K 二人套餐 $499
有選擇困難症嘅我毫不猶豫地揀咗呢個set~
呢個二人套餐有齊沙律、pizza一份、意粉/炸雞、飲品~

🔺凱撒沙律

Pizza方面因為款款都太吸引
所以我哋揀咗half half兩款口味~

🔺肉食狂人芝加哥薄餅
肉食狂人芝加哥薄餅

呢款pizza鋪滿滿滿嘅肉同醬料,超級濃郁惹味
批邊嘅黑糖味好突出,大量嘅水牛芝士勁拉絲!!!

🔺香芒大蝦芝加哥薄餅
香芒大蝦芝加哥薄餅
呢款pizza有芒果甜甜哋,相對冇咁漏,感覺清爽一啲!

🔺蜜糖芥末炸雞(半份/5件)
蜜糖芥末炸雞
炸雞應該係新鮮地炸起,食落熱辣辣、好香脆!
honey mustard呢個口味不嬲冇得輸~
如果再多啲醬就更好了!

🔺柚子梳打
🔺蜜桃梳打
兩杯梳打都不錯~
甜度適中,個人會鍾意柚子多啲~
甜甜澀澀咁,好解渴同解膩~

餐廳外賣網站🥡
可以外送/自取,仲有多人party套餐可以揀~
肉食狂人芝加哥薄餅
蜜糖芥末炸雞
2023-05-26 22 浏览
⭐️ 1行3人銅鑼灣登龍街搵食,突然間想放肆一下,入咗呢間疑似新開嘅韓式炸雞店👏👏👏本身打算只係食炸雞,最終都敵不過佢哋嘅拉絲Pizza,叫咗個二人餐😆======= ======= ======= =======🌈Mr.K二人套餐💰$499🌈套餐可以選擇兩款口味嘅Pizza🔥 Mr.K 蕃茄芝加哥薄餅半份拉絲芝士真係好誇張,用料充足非常juicy, 批邊有黑糖漿鬆脆可口,感覺豐富。👍👍👍🔥蟹肉樂園芝加哥薄餅半份都是拉絲芝士嘅效果,批邊是黑糖麵包,配合MrK醬汁,還有多種配料,蟹柳啊蜆肉車厘茄,食落去有好難形容嘅開心。👍👍👍🔥蜜糖芥茉炸雞即叫即炸,拎上手熱辣辣香噴噴,一陣陣蜜糖芥末味,咬落去好鬆軟,雞肉好Juicy👍👍👍👍🔥凱撒沙律羅馬生菜好清甜,食完咁豐富邪惡食物,點都要食返個青菜平衡一下😁🔥青蘋果檸檬特飲少少好似橡皮糖嘅味道,清新清涼蘋果香帶微酸。👍👍👍🔥南乳酸特飲勁似日本嘅波子汽水,酸酸甜甜乳酸味道香。👍👍👍======= ======= ======= =======⭐️整體來說,呢間店好有特色,邪惡拉絲pizza呢世都好難忘記,亦好適合三五知己瘋狂大吃一餐,必定會再嚟幫襯。

🌈Mr.K二人套餐💰$499

🌈套餐可以選擇兩款口味嘅Pizza

🔥 Mr.K 蕃茄芝加哥薄餅半份

🔥蟹肉樂園芝加哥薄餅半份

🔥蜜糖芥茉炸雞

🔥凱撒沙律

🔥青蘋果檸檬特飲
少少好似橡皮糖嘅味道,清新清涼蘋果香帶微酸。👍👍👍

🔥南乳酸特飲
勁似日本嘅波子汽水,酸酸甜甜乳酸味道香。👍👍👍

是日收工 同朋友兩條友去銅鑼灣搵食,啱啱日本返嚟 想食返啲邪惡野,所以揀咗食韓式炸雞🍕Mr. K蕃茄芝加哥薄餅 $198Mr. K Tomato Chicago第一次食諗住叫番啲Classic嘢會穩陣d,網上見到pizza拉絲圖好吸引,原來實物比網上d圖仲誇張,唔止係拉絲 仲係瀑布式…仲有芝心邊同餅底都係芝士,除咗水牛芝士 仲用咗巴馬臣,芝士控の大愛。另外最鍾意就係用咗黑糖批邊,第一次食呢種口味,批邊上的醬除咗甜味 仲有微微酸味,所以唔會甜得好膩 個味道好夾。佢唔係脆脆批款pizza 係偏麵包質感 鬆軟鬆軟的🐔香草檸檬炸雞 $128(半份) / $198(全份)Herbs & Lemon Fried Chicken叫半份炸雞 總共有五大件無骨雞,兩個人分絕對夠食,表面炸到好似加咗粟米片咁脆,香草檸檬醬有蜜餞檸檬皮 外面好少見 呢個做法好有誠意🍺蜜桃啤酒 $75Peach Beer食炸雞一定要配啤酒,啤酒有5款口味 揀左蜜桃,個味好似蜜桃味果汁汽酒咁 好易入口,而家做緊優惠:第二杯啤酒可以有50% Off 不過第二朝要返早 所以都唔敢飲咁多,一杯酒類好了 ⛱️藍乳酸特飲 $48Yogurt

🍕Mr. K蕃茄芝加哥薄餅 $198
Mr. K Tomato Chicago
Mr.  K蕃茄芝加哥薄餅

🐔香草檸檬炸雞 $128(半份) / $198(全份)
Herbs & Lemon Fried Chicken

🍺蜜桃啤酒 $75
Peach Beer

⛱️藍乳酸特飲 $48
Yogurt Mocktail
一嚟到已經覺得顏色好鮮艷好吸引,味道似波子汽水加益力多,酸酸甜甜開胃

*店員姐姐教路 可以網站www.mrkhk.com 預訂外賣
*今次體驗都唔錯 下次再食既話可以試埋個新野彩虹炸雞配芝士包🤭
*店內不斷播住K-Pop好有韓國feel
*提供即棄膠手套
2023-05-24
Mr.  K蕃茄芝加哥薄餅
2023-05-24 16 浏览
前幾日同朋友去銅鑼灣行街,食lunch見到呢間有半價Pizza😍😍咁抵食一定要試吓!只要嗌一個set,Pizza就可以半價,餐廳播住kpop music夠晒有feel!🍴泡菜魷魚卡邦尼扁意粉 上菜速度都幾快,泡菜卡邦尼呢個fusion都幾驚喜,有泡菜嘅酸酸辣辣中和返卡邦尼嘅濃味,而且顏色都好好睇,幾開胃嘅!醬料好creamy😋🍴經典夏威夷手工薄餅好多芝士好滿足,熱辣辣新鮮即整,薄餅係好軟熟,整體都好高質,仲有我哋最鍾意嘅菠蘿🍍😂🍴紫菜薯條紫菜粉超好食,薯條熱辣辣😍🍴經典甜辣炸雞炸雞好Juicy!

🍴泡菜魷魚卡邦尼扁意粉

🍴經典夏威夷手工薄餅

🍴紫菜薯條
紫菜粉超好食,薯條熱辣辣😍

🍴經典甜辣炸雞
炸雞好Juicy!
2023-05-23 13 浏览
去開銅鑼灣,緊係去登龍街揾食啦,今次去到就選左食pizza,手工pizza真係好好味,仲有韓式炸雞添手工薄餅🍕選擇都幾多,我就選左韓式牛仔,材料都好多,有乾蕃茄、韓國烤牛肉、火腿、蘑菇、青椒、紅椒、紅洋蔥、水牛芝士、蕃茄醬、燒烤醬,佢既薄餅全人手製作,黑糖包既批底更加好食更香,好欣賞佢既pizza😍雞軟骨餃子🥟食到粒粒既雞軟骨,配埋個泰式辣醬好惹味,旁邊既沙律菜仲好開胃添蒜香蜜糖炸雞半份有五件,蒜香蜜糖唔係用粉,而係用醬汁,甜甜地好好味,炸雞外層脆卜卜,入面keep到嫩滑,下次可以試埋其他味

2023-05-23 25 浏览
之前見有唔少朋友介紹呢間位於銅鑼灣登龍街既黑糖pizza同炸雞,我咁為食緊係要去試😍😍🎈肉食狂人芝加哥pizza完全係勁有驚喜😍開頭睇double cheese以為只係係pizza表面多加芝士,但原來係pizza內有芝士,好正啊!用黑糖包做成既pizza,一放上枱滿有黑糖既香味,而且餡料勁多,真係鋪滿成個面架!當中有烤雞,豬肉, 火腿等,配以蕃茄醬,酸忌廉醬等,味道好夾好好食🤤🎈雙重芝士炸雞半份都有5件,2人分享剛剛好👍🏻而且炸得好脆夠滑又juicy 👍🏻,一上枱就熱辣辣,好香芝士味,而且唔油,又唔會乾👍🏻🎈松露雜菌扁意粉松露意粉我勁愛,意粉勁creamy,醬汁夠多,醬汁夠包住每條意粉👍🏻而且好香松露味,意粉鋪上滿滿既松露👍🏻推薦👍🏻餐廳坐位坐得舒適,而且性價比高,食物質素好好,pizza選擇款式多,而且獨特有特色,高質pizza👍🏻pizza 控必食👍🏻

🎈肉食狂人芝加哥pizza

🎈雙重芝士炸雞

🎈松露雜菌扁意粉

2023-05-23
  • 肉食狂人芝加哥
餐廳除左有超值2人餐,仲做緊韓國啤酒buy 1 get 1 *50%OFF優惠~有人話食Pizza配啤酒是必須der‼️🥺翻工咁辛苦 啤啤佢先啦🔺***Mr.K 二人套餐*** $499🔸 凱撒沙律新鮮沙律菜 加埋 焦香煙肉🥓 口感豐富解油膩感必備🥗~.🔸 蜜糖芥末炸雞 (5件)皮薄是必須的🤤 呢間鋪用左好薄既炸粉令到肉質保持嫩滑 好似bb仔咁🥹 蜜糖味唔會太甜 加埋 芥末醬汁好惹味~✨.🔸 蟹肉樂園芝加哥薄餅 *半份Woo~超邪惡拉絲✨強烈建議芝士控要試‼️啖啖蟹肉絲、蜆肉❤️ 醬汁唔會太咸~黑糖麵包外脆內軟 令pizza昇華到更高層次頓時我心靈上大🈵足🤤 獎勵下辛勞既自己.🔸 肉食狂人芝加哥薄餅 *半份大隻仔唔好錯過💪🏻 超足料 滿滿餡料❤️加埋酸忌廉、拉絲~黑糖脆脆邊麵包😆😆作為黑糖麵包控既我 忍唔住食多件😍.🔸 另加 * 和風紫菜薯條(大)$58🥔薯味濃厚 絕對唔係m字頭薯條味🤪食到成咀👄都係紫菜 .🔺飲品 *跟餐飲品x2🔸 韓國黑啤 & 韓國啤酒(杯裝)另仲配2杯野飲 跟啤酒仲要唔洗加錢🤩簡直係超抵🤣🤣 點都要試一試韓國出產既麥味唔太重~易入口 女仔都可乾一杯‼️.➖➖ ➖➖ ➖➖

🔺***Mr.K 二人套餐*** $499
🔸 [前菜] 凱撒沙律
新鮮沙律菜 加埋 焦香煙肉🥓 口感豐富
解油膩感必備🥗~

🔸 [小食] 蜜糖芥末炸雞 (5件)
皮薄是必須的🤤 呢間鋪用左好薄既炸粉

🔸 蟹肉樂園芝加哥薄餅 *半份
Woo~超邪惡拉絲✨強烈建議芝士控要試‼️
啖啖蟹肉絲、蜆肉❤️ 醬汁唔會太咸~
黑糖麵包外脆內軟 令pizza昇華到更高層次
頓時我心靈上大🈵足🤤 獎勵下辛勞既自己

🔸 肉食狂人芝加哥薄餅 *半份
大隻仔唔好錯過💪🏻 超足料 滿滿餡料❤️
加埋酸忌廉、拉絲~黑糖脆脆邊麵包😆😆
作為黑糖麵包控既我 忍唔住食多件😍
🔸 另加 * 和風紫菜薯條(大)$58
🥔薯味濃厚 絕對唔係m字頭薯條味🤪
食到成咀👄都係紫菜

🔺飲品 *跟餐飲品x2
🔸 韓國黑啤 & 韓國啤酒(杯裝)
另仲配2杯野飲 跟啤酒仲要唔洗加錢🤩
簡直係超抵🤣🤣 點都要試一試韓國出產既
麥味唔太重~易入口 女仔都可乾一杯‼️

➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖
自私評分:🌕🌕🌕🌕🌕
自私評論:呢個2人餐真心超值,份量完全夠3人食😚 打卡一流📸 抵食之餘個pizza仲要用足料去整,超驚喜😍😍最後食唔哂仲打包走‼️ 後尾同啲店員傾計先知原來仲有外賣網站www.mrkhk.com 係屋企既朋友仔唔想落街都可以試下啦🤪
➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖➖ ➖
2023-05-16
  • 蜜糖芥末炸雞
  • 肉食狂人芝加哥薄餅
  • 蟹肉樂園芝加哥薄餅
  • 凱撒沙律
今日母親節,做下孝順仔,就同媽咪去銅鑼灣行下街,之後就去食呢間手工Pizza,我知道呢間舖頭都好出名係炸雞&手工薄餅。柚子醋大蝦沙律 - $108沙律菜好新鮮,沙律醋酸酸地好開胃。日式章魚小丸子 - $58章魚小丸子食落唔粉,外脆內軟,章魚肉都好大粒,食落幾有口感。香芒大蝦芝加哥薄餅 - $215芝加哥薄餅係招牌菜,即叫即做先可以做到芝士拉絲嘅效果,黑糖麵包做餅底都好特別,媽咪都大讚呢個pizza好味又有創意。
今日母親節,做下孝順仔,
就同媽咪去銅鑼灣行下街,
之後就去食呢間手工Pizza,
我知道呢間舖頭都好出名係炸雞&手工薄餅。

柚子醋大蝦沙律

柚子醋大蝦沙律 - $108
沙律菜好新鮮,沙律醋酸酸地好開胃。

日式章魚小丸子
日式章魚小丸子 - $58

芝加哥薄餅
香芒大蝦芝加哥薄餅 - $215
芝加哥薄餅係招牌菜,即叫即做先可以做到芝士拉絲嘅效果,

2023-05-14
庆祝纪念
母亲节
日式章魚小丸子
香芒大蝦芝加哥薄餅
銅鑼灣咁多好野食,突然口痕想食啲快餐,呢間新開嘅pizza炸雞專門店,係登龍街一列地舖中,一次過滿足晒食pizza、炸雞嘅口癮,鋪面唔算大,座位亦唔算多,不過都坐得舒服佢哋主打多款手工薄餅同韓式炸雞,仲可以選擇其他小食。飲品方面,常見嘅汽水都有,仲有特飲同啤酒。而午市套餐仲包沙律同飲品,整體覺得味道有驚喜,真心好味幾出色,而且好足料,兩個人食一個pizza都夠哂飽,屬於中價水平,午餐有set lunch人均都係一百幾左右,會再同朋友gathering食_➤經典夏威夷薄餅🍕$93一上碟就忍唔住即刻食,薄餅批邊吃落好鬆軟煙韌,外皮又帶少少脆,而且面頭鋪滿超多料,有菠蘿、火腿同大量水牛芝士、番茄醬,幾乎每啖都有,芝士味道濃郁,拉絲拉到好高都唔斷,好邪惡,非常推介👍🏻➤蒜香大蝦扁意粉🦐🍝$68都算大份,有六隻蝦圍邊,蒜香味好重,好多蒜,但食落口味道反而冇咁濃,扁意粉爽彈,都入味掛汁,好食➤蜜糖芥末炸雞🍗兩件+$38啱啱新鮮炸起,熱辣辣,都算大件厚肉,外皮略厚,不過食落好脆卜卜,冇比啲醬整到稔左,幾香口,而且肉質一啲都唔靭,好嫰好多肉汁,無骨食落啖啖肉,配埋蜜糖芥末醬汁甜甜地,都幾夾,𣎴過芥末味

_
➤經典夏威夷薄餅🍕$93

➤蒜香大蝦扁意粉🦐🍝$68

➤蜜糖芥末炸雞🍗兩件+$38
啱啱新鮮炸起,熱辣辣,都算大件厚肉,外皮略厚,不過食落好脆卜卜,冇比啲醬整到稔左,幾香口,而且肉質一啲都唔靭,好嫰好多肉汁,無骨食落啖啖肉,配埋蜜糖芥末醬汁甜甜地,都幾夾,𣎴過芥末味唔係好出,都推介大家試吓,有好多口味選擇。另外餐廳好貼心提供膠手套,唔會整到隻手污糟哂

➤紫菜薯條🍟+$22
薯條偏粗身,食落唔算太脆,紫菜粉多到以為唔使錢,每條薯條都均匀灑上紫菜碎,好味,吃到停唔到,同某快餐店味道相似

_

午餐
  • 蜜糖芥末炸雞
  • 紫菜薯條
  • 經典夏威夷薄餅
難得出港島搵朋友~當然要搵間餐廳試下要滿足 👦🏻 想食 𝗣𝗶𝘇𝘇𝗮 又要滿足朋友想食炸雞🍗發現呢間 𝗠𝗿.𝗞 拉絲芝士🍕 最好笑係同 👦🏻 撞名仲有薄餅底黑糖麵包 新奇有趣 當然要試雙拼芝加哥薄餅 𝖧𝖪𝖣𝟤𝟥𝟧🍕 肉食狂人芝加哥 雞肉 豬肉 煙肉 火腿芝士等超厚既拉絲芝士 🧀 真係超誇張 可以拉到勁高餡料又超足料豐富 成個黑糖批邊淋滿黑糖醬 🤎加埋超多芝士夾心 😋 食一件都飽飽地🍕 海鮮狂熱芝加哥 蟹肉棒 魷魚 蜆肉青口等配上 𝗠𝗿.𝗞 醬 雙倍水牛芝士 車打芝士海鮮批就用左蜜糖邊 多層口感 十分豐富味道酸酸甜甜中又有一點辣 🌶️ 好過癮🍗 經典甜辣炸雞 半份 𝖧𝖪𝖣𝟣𝟤𝟪無骨炸雞 👧🏽 懶人之愛即叫即炸 熱辣辣 🔥 炸雞皮脆肉嫩加上甜辣醬汁 超 𝗝𝘂𝗶𝗰𝘆 惹味🍯 蒜香蜜糖炸雞 半份𝖧𝖪𝖣𝟣𝟤𝟪一樣無骨 蒜香同蜜糖比例剛剛好大大嚿 外脆內軟 十分滋味🤤🍝 蒜香大蝦扁意粉 𝖧𝖪𝖣𝟣𝟢𝟧𝗟𝘂𝗻𝗰𝗵 𝗠𝗲𝗻𝘂 再叫多一個 𝗣𝗮𝘀𝘁𝗮 😂上菜時已經聞到好濃蒜香味~相比薄餅炸雞相對清新健康 🌿 大蝦都爽口彈牙🍺 韓國黑啤 𝖧𝖪𝖣 𝟩𝟧食炸雞點少得啤酒呢~餐廳優惠第二杯半價❗️仲有荔枝 蜜桃 青蘋果
難得出港島搵朋友~當然要搵間餐廳試下

玩拉絲拍片都玩到幾分鐘🤣
經典甜辣炸雞
  • 海鮮狂熱芝加哥薄餅
  • 肉食狂人芝加哥
於銅鑼灣登龍街的Mr.K Pizza N Chicken,舖位唔大,但座位寛敞舒適,唔會有好擠迫嘅感覺,牆上有個大大嘅卡通版Pizza圖案,其中一塊pizza有隻雞喺上面,應該係代表這店出名的食物pizza同炸雞,第一次食,試吓佢個手工薄餅先,我個人比較貪心,想一次過試兩個味,所以叫咗雙拼,半份蒜香海洋半份韓式牛仔$178、另外叫咗份炸魷魚$95同埋韓風辣雞柳粗管意粉$128,pizza嘅底有別於傳統pizza底,應該係黑糖麵包,幾創新👍🏻煙煙韌韌,同pizza啲餡幾夾,餡料亦好充足,鋪滿成塊Pizza,大大隻蝦🦐,芝士拉絲效果好輕易就做到,芝士控必叫,韓式牛仔醬汁濃郁,加埋烤牛肉,成件事好夾,食晒都唔覺油膩👍🏻,至於粗管意粉,意粉煮到軟硬適中,唔會好難叉,一吉就散,又唔會硬到好似未熟咁,粗管意粉嘅好處就係因為中間位通窿,可以沾到好多汁一齊食😋,啲汁有好多,唔怕點哂啲汁,而且因為咁多汁可以鎖住個溫度,即使碟意粉已經俾我哋放咗一段時間都仲温暖,個汁我自己覺得係偏辣的,但就好惹味,而小食魷魚圈炸粉薄薄的,減少油膩感,魷魚軟身之餘有彈性,點埋個醬汁食,更加惹味.服務方面不錯,店員有禮親切,整體來講不錯👍🏻.今次無叫到炸雞,下次可以叫外賣去朋友屋企開party食😋.
#炸雞#pizza#晚飯#dinner#cwb#銅鑼灣#yummy#薄餅#比薩#🍕#堂食#外賣#ピザ#韓式#手工pizza#chicken#有禮貌
阿公同姑婆都好中意食pizza炸雞意粉嘅野最近見到一間正野 梗係要約姑婆去食啦順便嚟個bro sis talk🗣🗣(阿公已經唔記得上一次同妹妹二人食飯係幾時🥲)嚟到門口 我哋已經好期待😜因為見到好多芝芝芝芝芝...士~🧀開心指數即刻上升📤📤入去喇🚶🏼🚶🏻‍♀️呢度裝修有美式90's風格以木色同好colorful為主連個餐牌都配合埋嫁😮😮加上店員姐姐一嚟已經笑容滿面😁未開始食 開心指數又上升咗📤📤📤店員姐姐推介佢哋新出嘅🌈“彩虹炸雞配芝士包”🐤入面有八款炸雞嘅味道 店員姐姐話幾乎都齊哂因為姑婆胃量有限🦜叫呢個最啱 可以一次過試哂😋個炸雞就算有汁喺面 都係好脆身嫁🤩阿公同姑婆雖然每款一人食一半千祈唔好睇小佢😆好大嚿另外 我哋當然都唔可以錯過佢Signature 嘅Pizza👉🏼芝加哥Pizza系列🍕Mr.K蕃茄芝加哥👈🏼 (其實係比佢寫住嘅雙倍芝士夾心吸引咗🤭)🤙🏼🤙🏼🤙🏼🤙🏼🤙🏼🤙🏼呢個真心再刻意提一下佢個pizza係用黑糖麵包做底🥖然後包同包中間舖滿芝士‼️唔係淨係個邊喎⚠️係全個pizza喎🤩🤩🤩包面再有餸🍕開心指數超級爆燈📤📤📤📤📤📤📤📤📤💡💡💡💡💡💡而且食落唔會太濕身 包都做結
阿公同姑婆都好中意食pizza炸雞意粉嘅野
最近見到一間正野 梗係要約姑婆去食啦
順便嚟個bro sis talk🗣🗣
(阿公已經唔記得上一次同妹妹二人食飯係幾時🥲)

嚟到門口 我哋已經好期待😜

炸雞就算有汁喺面 都係好脆身嫁🤩
阿公同姑婆雖然每款一人食一半
千祈唔好睇小佢😆好大嚿

👉🏼芝加哥Pizza系列🍕Mr.K蕃茄芝加哥👈🏼
(其實係比佢寫住嘅雙倍芝士夾心吸引咗🤭)
🤙🏼🤙🏼🤙🏼🤙🏼🤙🏼🤙🏼

即係就算你哋買外賣都唔會阻礙好味嘅存在👅👅

係咁先啦👋🏻🖐🏻阿公食飽要休息喇
2023-05-15
2023-05-18 16 浏览
在香港最流行嘅韓國美食就肯定是韓式, 同樣地, 韓式薄餅也有其特色之處, 這間以薄餅和烤雞為主打嘅韓式餐廳, 位於銅鑼灣登龍街, 店舖播著韓國流行音樂, 充滿韓風氣息。酸甜炸雞嘅炸雞外皮以薄薄嘅炸漿包着, 吃起來沒有油膩感。雞肉肉質嫩滑, 甜酸醬均勻地包着炸雞, 鬆脆又香口, 可口又開胃。蒜香大蝦扁意粉蒜片炒得很香口, 蝦肉爽脆, 扁意粉脫度啱啱好, 口感彈牙, 起來又唔會有肥膩感。泡菜魷魚卡邦尼意粉西式又帶有韓國風味, 卡邦尼意粉香濃幼滑, 充滿芝士鹹香, 加上酸辣嘅韓國泡菜和魷魚特別醒胃。 還有酥脆香口嘅炸魷魚, 魷魚本身厚肉有嚼勁, 配以惹味醬汁, 令人回味。一邊吃小食, 一邊飲汽水, 感覺都幾寫意。

酸甜炸雞炸雞外皮以薄薄嘅炸漿包着, 吃起來沒有油膩感。雞肉肉質嫩滑, 甜酸醬均勻地包着炸雞, 鬆脆又香口, 可口又開胃。

泡菜魷魚卡邦尼意粉