👣 Mr.W 即烘蛋糕👣🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰小店位於天后站附近 好容易揾😝環境簡約光亮 入面還貼心地設有座位☺️每一件手作蛋糕都堅持採用天然健康的食材亦沒有添加劑 😉蛋糕都是日日新鮮出爐❗️小店有3️⃣款固定蛋糕口味👇🏻棗蓉蛋糕💲75無花果蛋糕💲75原味鮮奶蛋糕💲60而逢星期二/四/六則提供紅豆夾心蛋糕💲80逢星期一/三/五/日則提供栗子蛋糕💲85如果想試晒咁多款口味 但又唔想買四盒蛋糕大家可以試下買半條架!半條價錢👇🏻👇🏻:棗蓉蛋糕💲40 無花果蛋糕💲40原味鮮奶蛋糕💲30 紅豆夾心蛋糕💲40栗子蛋糕💲45⭐️⭐️棗蓉蛋糕 (半條) HKD$40⭐️⭐️個人最推薦呢款口味‼️蛋糕呈深啡色 入邊雖然有粒粒紅棗肉 但口感唔係好突兀的反而同蛋糕融為一體😋而且紅棗蓉甜味天然 蛋糕體濕潤鬆軟呢款口味幾創新 👍🏻味道:🌕🌕🌕🌕🌑⭐️⭐️原味鮮奶蛋糕(半條) HKD$30⭐️⭐️蛋味超香濃 濃郁鮮奶令蛋糕體更綿密滑身😆所以就咁食原味都已經好好食而且質地比其他口味更軟綿綿!😉味道:🌕🌕🌕🌖🌑⭐️⭐️栗子蛋糕🌰(半條) HKD$45⭐️⭐️ 呢款蛋糕賣相最精緻 面層畫上好靚嘅花紋圖案🤩蛋糕體分為上下兩層 上層係

👣 Mr.W 即烘蛋糕👣

原味鮮奶蛋糕💲60

而逢星期二/四/六則提供紅豆夾心蛋糕💲80
逢星期一/三/五/日則提供栗子蛋糕💲85

如果想試晒咁多款口味 但又唔想買四盒蛋糕
大家可以試下買半條架!

半條價錢👇🏻👇🏻:

蛋糕鬆軟帶有淡淡無花果香 亦唔會太甜
又是一款少見的特別口味🤩

味道:🌕🌕🌕🌗🌑
2021-08-07 7 浏览
經過Mr. W即烘古法蛋糕店, 就起之前有同事買回來請我們食, 說店舖每日新鮮烘培, 是100%原材料同用日本麵粉制作, 沒有添加劑.店員見我話樣樣都想食, 她便說原來可以要半半,   合晒我咩都想食的人, 於是便買了2 盒雙拼, 又可以請同事食. 🍰棗蓉蛋糕
蛋糕呈現深啡色, 紅棗補氣補血, 我經常都會煲下黎飲, 用作蛋糕原來可以咁好味, 內有紅棗很有咬口, 蛋糕柔軟濕潤.🍰無花果蛋糕
蛋糕內有無花果肉同果籽, 咬落清新的爽爽的有點脆感, 而且無花果都是有營養的食物, 故食多點都可以~🍰栗子夾心蛋糕中間的栗子蓉非常幼滑,味道亦沒有過甜,焗得很有水準。
🍰原味蛋糕
質感係比較順滑的一款, 可能因為有奶加入, 有香濃的蛋香味, 口感鬆軟.

🍰棗蓉蛋糕
🍰無花果蛋糕
🍰栗子夾心蛋糕
中間的栗子蓉非常幼滑,味道亦沒有過甜,焗得很有水準。
🍰原味蛋糕

2021-08-06
今日嘴痕好想買啲嘢返屋企繼續食(貪得無厭)於是拜訪咗呢間座落天后、標榜香港本土風味、哥吃的不是蛋糕而是回憶啊嘅Mr.W即烘蛋糕。好西嘅定義太多種,可能其中一種,就係會食到你詩興大發~🥛原味鮮奶蛋糕原味通常最睇得出真功夫,喺冇其他配料襯托嘅情況下,呢款蛋糕依然有柔軟而又神奇地實淨嘅口感,鬆軟嘅蛋糕喺口入面靠食用者嘅舌頭搓出更綿密更精緻嘅形狀同層次,成個體驗就好似我哋作為食用者都係呢個蛋糕完成嘅一個環節。莫名地自我賦予咗一份神聖感,happyyy✨🌰栗子蛋糕栗子大大粒冇花冇假,原本擔心會咀嚼得辛苦,但出乎意料地,栗子嘅質地相當軟潤,餡料同蛋糕渾成一體、缺一不可,不論觸感上乃至味覺嘅層面都徹底無斷層,如此自然。🌴棗蓉蛋糕棗蓉必然係同栗子行唔同路線,偏要喺口感上獨立獨行,務求比人嚼到棗蓉嗰種「孩提時候我坐在木凳子上被婆婆關愛地餵著吃果乾」嘅嗰粒果乾嘅嚼勁,乃至更深層次嘅親切、熟悉、人情味。🌸無花果蛋糕無花果嘅籽遍佈整舊蛋糕,每啖就會喺你就快徹底淪陷於蛋糕嘅綿軟之際以果籽嘅清脆輕輕戳你敏感嘅舌頭,然後你就覺得爽💖——————————————— #mrw即烘蛋糕 Mr.W 即烘蛋糕 (天后)天后電

好西嘅定義太多種,可能其中一種,就係會食到你詩興大發~

🥛原味鮮奶蛋糕

🌰栗子蛋糕

🌴棗蓉蛋糕

🌸無花果蛋糕

———————————————

#mrw即烘蛋糕

Mr.W 即烘蛋糕 (天后)
天后電氣道67號地下D號舖
  • 栗子蛋糕
2021-07-31 11 浏览
今日在天后推淋巴,做完之後一般都肚餓🤣🤣想在附近搵吓野食,見到一間門口有人排緊隊,心諗,應該好野嚟,去睇睇先!原來係古早蛋糕,但最好奇點解d口味咁中式😅無花果,棗蓉(即係紅棗)!突然有個女侍應話,可以試食吓個味道,好食先買,於是我就試吓個棗蓉蛋糕,好好味😋要買返屋企同屋企人一齊分享!再者一場嚟到,買多幾隻味,但原來每日都有出爐時間,同唔同口味架!今日距離出爐時間差十分鐘,更係等新鮮出爐啦!至於口味我揀咗⭐️棗蓉蛋糕⭐️$75唔甜,又健康⭐️無花果蛋糕⭐️$75蛋糕入面仲有無花果籽,好有口感👍🏻👍🏻⭐️原味鮮奶蛋糕⭐️$75好香蛋味,軟綿綿❤️❤️⭐️栗子蛋糕⭐️$75成個底都被栗子包住,真材實料👍🏻所有蛋糕都係用日本麵粉,好鬆脆,好彈👍🏻

至於口味我揀咗
⭐️棗蓉蛋糕⭐️$75
唔甜,又健康
⭐️無花果蛋糕⭐️$75

蛋糕入面仲有無花果籽,好有口感👍🏻👍🏻
⭐️原味鮮奶蛋糕⭐️$75

好香蛋味,軟綿綿❤️❤️
⭐️栗子蛋糕⭐️$75

成個底都被栗子包住,真材實料👍🏻
所有蛋糕都係用日本麵粉,好鬆脆,好彈👍🏻
  • 栗子蛋糕
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🤤 M̆̈ŏ̈ŭ̈t̆̈h̆̈-̆̈w̆̈ă̈t̆̈ĕ̈r̆̈ĭ̈n̆̈ğ̈ D̆̈ĕ̈l̆̈ĭ̈c̆̈ă̈c̆̈y̆̈ @ 🌟 Mr. W 即烘蛋糕《👽食神大媽食蛋糕》.💁‍♀️ 圖片展示口味為:鮮奶原味 HKD 60栗子味 HKD 85無花果味 HKD 75棗蓉味 HKD 75.👽 大媽覺得身為香港人一定要支持香港製造 💪 呢間小店每日新鮮製作嘅蛋糕好有內涵架,唔好睇佢平平無奇,實質非常好味 😋 最特別之處就係佢選用上等既日本麵粉同新鮮牛奶日日新鮮製作,較一般蛋糕有著更濃嘅蛋奶香味 😌 仲可以任由客人每一盒蛋糕自由選擇兩款不同口味嘅蛋糕口味!一共有四款口味,一定有一款啱你口味。.🍞 鮮奶原味估唔到吧,係大媽最鐘意嘅口味呀!因為只有最真材實料嘅功夫先會做得出咁好味嘅原味蛋糕,完全唔靠任何其他花巧嘢去掩飾缺點。👍.🌰 栗子味另一款一定要介紹嘅就係最新推出嘅栗子味呀!用上優質嘅栗子蓉同栗子粒,層次好豐富好好咬口!供應有限,逢星期一、三、五、日先會供應架,有興趣嘅朋友仔切勿錯過!👀.🌺 無花果味呢款則係大媽身邊D好姐妹最鍾意嘅無花果味 😌 無花果本身出名營養豐富,美白精選!重點係呢款配合低糖製作,仲會食到啖
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️

🍞 鮮奶原味

鮮奶原味蛋糕

🌰 栗子味

🌺 無花果味
呢款則係大媽身邊D好姐妹最鍾意嘅無花果味 😌 無花果本身出名營養豐富,美白精選!重點係呢款配合低糖製作,仲會食到啖啖爽脆既無花果籽!呢款完全照顧到各位同大媽一樣咁為食又貪靚嘅美少女毫無罪惡感地享用 😗

🍰 棗蓉味
呢款都係營養豐富之選,棗味好濃,棗子本身帶甜,令蛋糕生日甜度提升,特別適合喜歡甜但又怕人造糖唔健康嘅朋友仔呀!

棗蓉蛋糕

👽 大媽最怕太甜太黏口嘅甜品,呢度嘅所有蛋糕都絕對唔會,亦唔會過乾過硬!😋送禮自用都好適合呢!更重要係大家都知大媽好重視服務態度,呢間餅店嘅女店主非常有禮貌,出品又有誠意,絕對係高質之選,大家有機會一定要試下呀!❤️

🌟 慶祝小店開幕一週年做緊送五蚊現金券嘅活動呢,大家記得趁呢段優惠期間去幫襯呀 🎁

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
📍 天后電氣道67號地下D號舖
☎️ +(852)5944-0431
鮮奶原味蛋糕
棗蓉蛋糕
📍天后| Mr.W 即烘蛋糕🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽棗蓉蛋糕無花果蛋糕原味鮮奶蛋糕紅豆夾心蛋糕🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽✔️網上好多foodie 介紹食,自己都食埋一份。店鋪每日推出4款味道,其中兩款以棗蓉同無花果製作,養生懷舊。✔️蛋糕可以半份半份買,一次食多啲味道都得,而老闆娘可以幫手切埋件,返屋企唔洗自己再處理✔️ 我自己4款蛋糕都買齊晒,每樣各半。入口濕潤鬆軟,原味奶味同蛋味重,食得出原材料有用心挑選過✔️ 紅豆夾心同無花果會見到原粒紅豆同無花果肉。入口比原味甜啲,但口感又多啲,層次又豐富啲。✔️ 棗蓉我屋企人最鐘意食,天然棗香微甜不膩。棗蓉同蛋糕混合,蛋糕質感會比原味粗身,好似麥包嘅質感,但更養生健康
📍天后| Mr.W 即烘蛋糕
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
原味鮮奶蛋糕
紅豆夾心蛋糕
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽

2021-07-22 8 浏览
早排聚會出去食晚飯 因為八點先開飯 決定買一啲小食作為餐前小食醫左個肚先😙 5點幾放工過到去已經好多人買 😁職員可以俾我哋試哂4款口味 試完之後覺得款款都好好味 所以決定買哂4款口味1️⃣棗蓉蛋糕 $75 一個 好香嘅紅棗味 唔太甜 養顏又健康2️⃣無花果蛋糕 $75 一個無花果既清甜 鬆軟既蛋糕 少甜而不膩3️⃣原味鮮奶蛋糕 $60 一個原味所以食到好香既雞蛋味4️⃣栗子蛋糕 $85 一個食到好重既栗子味 有粒粒栗子佢可以每樣半個 所以就可以食哂4款味道😍$150 有咁多款每件蛋糕一開四 方便比大家食蛋糕鬆軟有口感 有彈性 值得一試啊😊

1️⃣棗蓉蛋糕 $75 一個

佢可以每樣半個 所以就可以食哂4款味道😍$150 有咁多款
每件蛋糕一開四 方便比大家食
蛋糕鬆軟有口感 有彈性 值得一試啊😊
2021-07-22 15 浏览
去開天后搵食,經過呢間古早蛋糕店被蛋糕香味吸引到令我停下腳步。 望望店外蛋糕款式介紹,款式又幾特別喎!除左有經典原味外,仲有棗蓉、無花果同紅豆夾心味。心大心細樣樣都想試之際😋店員姨姨好好,佢話可以每樣買半份架!咁就可以試晒4款喇! 仔仔最鐘意食原味,蛋香味濃,鬆軟新鮮,用黎做早餐同下午茶一流。 我就最鐘意食紅豆夾心味,4款之中最大件最高身就係紅豆味,上半層係原味鮮奶蛋糕,而下半層就係粒粒紅豆蓉餡,甜甜地好似食緊甜品咁,飽肚感十足。

2021-07-18 27 浏览
🌸天后滋味蛋糕🌸Mr.W烘焙蛋糕🌸辛勞工作的一天完結,想給自己帶一點甜,因此發現自己很久沒有吃蛋糕,因此今天特意到了一間港式即叫即制的手作烘焙小店-「Mr.W 烘焙蛋糕」惠顧小店的招牌手作蛋糕❗️而且烘焙小店裝修簡約,餅店內更貼心的設有座位❗️餅店店主態度也十分友善,她都非常之清楚了解餐廳提供的食物❗️能夠向客人詳盡地介紹餐點❗️而且手作蛋糕是採用天然健康的食材,沒有添加劑,即叫即制,日日新鮮出爐❗️小店每星期一、三、五及星期二、四分別推出四款不同口味蛋糕。店主會貼心給予客人試食不同口味的蛋糕以供客人選購❗️我們共惠顧了以下是日四款不同口味的蛋糕(共2個蛋糕、四款口味):1️⃣🌟原味鮮奶蛋糕原味蛋糕鬆軟美味,帶濃郁的鮮奶及香濃蛋味❗️原味也是非常清新滋味❗️美味指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️賣相指數:⭕⭕⭕❌❌抵食指數:⭕⭕⭕⭕️❌2️⃣🌟無花果蛋糕無花果蛋糕呈咖啡色,除了蛋糕口感鬆軟之外,每一啖蛋糕也充滿新鮮無花果肉味❗️美味指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️賣相指數:⭕⭕⭕❌❌抵食指數:⭕⭕⭕⭕️❌3️⃣🌟紅豆夾心蛋糕紅豆夾心蛋糕是由上下2層鬆軟的蛋糕夾著幼滑清甜的紅荳蓉及紅豆粒,味道香甜適中,口感豐富❗️美味指數:⭕⭕⭕⭕️⭕️賣相指數:⭕⭕⭕⭕️❌抵
🌸天后滋味蛋糕🌸Mr.W烘焙蛋糕🌸

1️⃣🌟原味鮮奶蛋糕

2️⃣🌟無花果蛋糕

3️⃣🌟紅豆夾心蛋糕
賣相指數:⭕⭕⭕⭕️❌

4️⃣🌟棗蓉蛋糕
棗蓉蛋糕配以養顏保血的新鮮紅棗,以低糖配方烘焙,且甜而不漏,帶著天然的紅蓉味道,配搭清新怡人❗️

🌟為是次餅店惠顧的推薦蛋糕口味❗

總括而言,此餅店的手作蛋糕鬆軟美味❗️地點鄰近天后站,屬於天后一帶的即叫即制的手作香港特色蛋糕小店之選❗️
2021-07-15
10 分钟 (外卖自取)
  • 紅豆蓉蛋糕
2021-07-15 22 浏览
之前同朋友試過呢間古早味蛋糕🍰覺得幾好味😋食過返尋味,再嚟試吓~古早蛋糕都係新鮮出爐,有唔同口味選擇棗蓉蛋糕有好香甜嘅棗蓉味,仲有啲細細粒嘅棗皮喺蛋糕中間,蛋糕食落幾濕潤,口感幾滑,而且係一款健康嘅蛋糕~無花果蛋糕有啲無花果粒粒喺蛋糕中間🍰同樣咁香甜,蛋糕幾鬆軟,無花果味幾濃郁,食落覺得好滿足!栗子蛋糕我好鍾意食栗子🌰呢個蛋糕就好啱我~用鮮奶加紅豆蓉同栗子蓉整成嘅,有淡淡嘅奶香味,仲有粒粒栗子同紅豆,幾甜幾正~

古早蛋糕都係新鮮出爐,有唔同口味選擇

2021-07-14
外卖自取
呢間係一間好親民嘅小店,一入到去老闆娘已經好Nice,好有禮貌。同埋佢哋有得試食,可以試啱先買㗎😆 仲可以一盒揀兩種味道。我一次過買咗兩盒,就可以試晒四隻味道。我最鍾意原味鮮奶蛋糕,好香雞蛋味,蛋糕非常鬆軟。雖然最近都好興古早味蛋糕,不過我覺得呢間古早味蛋糕嘅鬆軟程度係比一般嘅更鬆軟。栗子蛋糕都唔錯,有栗子粒加栗子蓉係蛋糕最底層,蛋糕面仲有好靚嘅花紋💐而棗蓉蛋糕感覺養生,紅棗味好出我媽咪媽鐘意食😆 仲有無花果蛋糕,食到無花果籽同果肉,口感好特別,哩兩個味都係健康之選💕

2021-07-09 23 浏览
其實天后真係有好多嘢食,今次試呢間係一間即焗蛋糕小店,之前有經過都排晒隊㗎,但今日難得無乜人,所以即刻去買黎試下先!舖頭有固定三種蛋糕: 棗蓉蛋糕$75無花果蛋糕$75原味鮮奶蛋糕$60另外逢星期二,四,六有紅豆夾心蛋糕$80逢星期一,三,五,日有栗子蛋糕$85我嗰日去係星期三,但栗子蛋糕已經賣晒,果然每日即整係好快賣曬。於是試咗固定嗰三款蛋糕,三款都好味,店員提議可以雙拼,每個口味要半條。半條價錢如下:棗蓉蛋糕$40無花果蛋糕$40原味鮮奶蛋糕$30紅豆夾心蛋糕$40栗子蛋糕$45仲要好好咁幫我切埋。店員另外送左2張現金券俾我,下次買可以慳返幾蚊🤣半條原味鮮奶蛋糕+半條無花果蛋糕原條棗蓉蛋糕原味鮮奶蛋糕,我鍾意佢個奶同蛋香味,食落夠鬆軟。但留意返由於有鮮奶所以記得要擺雪櫃。無花果蛋糕,呢個食落去有無花果肉,有淡淡無花果香。又唔會太甜!我最鍾意係呢個棗蓉蛋糕,個紅棗味好出,入邊又有粒粒紅棗肉,咬落去幾有口感。

舖頭有固定三種蛋糕:

無花果蛋糕$40
原味鮮奶蛋糕$30
紅豆夾心蛋糕$40
栗子蛋糕$45
仲要好好咁幫我切埋。

店員另外送左2張現金券俾我,下次買可以慳返幾蚊🤣

半條原味鮮奶蛋糕+半條無花果蛋糕

原條棗蓉蛋糕

2021-07-07 11 浏览
今日去開天后做嘢遠遠已經聞到香噴噴🤤真係忍唔住停低腳步係呢間Mr.W買左兩盒古早味蛋糕返屋企品嚐😋呢間Mr.W堅持源用日本麵粉👍每日新鮮烘焙出一個又一個鬆軟蛋糕🍰仲不添加任何防腐劑😍食多幾件都好放心😍呢度只有5️⃣款特色口味選擇😄而且一盒仲可以㨂兩隻味道🤤棗蓉蛋糕充滿住紅棗泥溫順甘甜😋紅棗味濃勁足料👍蛋糕仲保持到濕潤🥰每一口都感覺好養生😍原味鮮奶蛋糕四款之中蛋味算係最濃的😉軟棉棉一件又唔會有空氣感🤣喜歡搭配咖啡當早餐!無花果蛋糕平時鍾意成粒食既無花果😬第一次食呢個口味既蛋糕🍰這件入口後是滿滿蛋香但不甜膩😋再來會嚐到無花果既香氣之外仲可以咀嚼到脆脆的無花果籽🤩有驚喜!紅豆夾心蛋糕蛋糕低部鋪滿紅豆😍味道清甜而且煲到好軟淋🤤這層紅豆蓉好香濃棉滑‼️十分推介💯 蛋糕部分濕潤鬆軟👍口感綿蜜😉屋企人秒清😆😆

原味鮮奶蛋糕

紅豆夾心蛋糕
鍾意食古早蛋糕,因為都係手工製作,而且日日新鮮出爐。特別鍾意幫襯mr.w係因為佢用靚日本麵粉同靚雞蛋做,覺得比小朋友食特別健康安全最鍾意買幾隻唔同口味翻屋企比家人食,一共4個口味,每隻口味半件特別鍾意佢無花果口味,口味清新唔會太甜,食完沒有膩的感覺~ 棗蓉口味都好正,適合女仔,可以補血 原味就夠經典,好香嘅雞蛋味,鬆軟可口~ 紅豆夾心故名思義就係裡面夾左一層紅豆,好有日本風味大家經過的話,可以入去試下,店員熱情有禮,話舖頭提供試食的,可以試過鍾意再買

2021-07-06 11 浏览
Mr.W Bakery之前食過一次,覺得幾好食,姨甥仔話想食就再去買,因為可以一盒要兩個口味,可以食唔同嘅味道,唔使一大舊都係一隻味,職員仲要勁Nice,所以值得再幫襯。選用天然健康食材,蛋糕質感幼細有彈力,唔會Lim同濕,而且有寫明出爐時間,好穩陣,唔會係隔夜。棗蓉蛋糕$75有少少棗碎,少甜,最喜愛的味道,因為食甜品之餘又可以健康。無花果蛋糕$75呢款今次第一次試,感覺幾特別,有少少甘香,唔錯。溫馨小提示:室溫二十四小時,之後需要冷藏,賞味期限為三日原味鮮奶蛋糕$60原味略帶牛奶味,姨甥仔們說喜歡,健康又可口。栗子蛋糕$80中間夾咗啲栗子碎,原本想試紅豆不過今日冇,因為唔同日子係會出唔同嘅口味。溫馨小提示:購買當日晚上需要冷藏,相未期限為兩日(因為加咗鮮奶)
Mr.W Bakery

棗蓉蛋糕$75
有少少棗碎,少甜,最喜愛的味道,因為食甜品之餘又可以健康。

無花果蛋糕$75
呢款今次第一次試,感覺幾特別,有少少甘香,唔錯。

溫馨小提示:室溫二十四小時,之後需要冷藏,賞味期限為三日

原味鮮奶蛋糕$60
原味略帶牛奶味,姨甥仔們說喜歡,健康又可口。

栗子蛋糕$80