Muse Furniture Lab初初黎到就被店鋪既規模同店內豪華既裝潢嚇到店主特登分咗兩間店鋪🏠🏡佔地二萬平方尺!係香港地少人多既地方,有得傍山望草地食嘢,真係好難得🏕😲有種去咗外地旅行既感覺!! 兩間鋪都係時尚黑色為主,一間近門口主要擺放自家品牌設計旅行箱型傢俬(Muse Trunk),華麗水晶大吊燈望落好氣派,再加上皮革沙發🛋,打卡得黎又真心好坐🤤隔離有粉紅行李箱與霓虹燈配上Mavel 裝飾,一邊復古,一邊又型格路線,啱晒想打卡的你🤩🏡餐廳分室內室外,偽復古油橙配透明檯櫈為主,感覺溫暖得黎,更顯空間感🏕室外望山景,配上大草地,背景又乾淨唔雜亂,人又唔太多,點影都咁靚🤩不過佢地座位有限,記得要提早網上預定呀!😚————————————————————☘ 燒汁牛仔肉意粉🍝$148 👍🏻➪青口意粉、帶子意粉食得多,想換下口味於是我地一於試下燒汁牛仔肉意粉🤣入口實在有啲驚訝,原本預期呢碟中西fushion 意粉應該似係出面茶餐廳啲炒牛肉河,點知佢炒牛肉河味得黎又成功mix 到意粉喎😋🤣牛肉量多,每一啖都食到,仲要佢真係似足炒河啲牛肉片咁爽口軟身,好食🤤!意粉硬身,又索汁,佢啲意粉醬調得
Muse Furniture Lab

初初黎到就被店鋪既規模同店內豪華既裝潢嚇到
店主特登分咗兩間店鋪🏠🏡佔地二萬平方尺!

不過佢地座位有限,記得要提早網上預定呀!😚
————————————————————

☘ 燒汁牛仔肉意粉🍝$148 👍🏻

意粉硬身,又索汁,佢啲意粉醬調得好食,似係唔油既偏甜炒河粉汁,唔會太cream,甜甜地好開味🙌🏻

以$148一碟意粉黎講,佢大份又抵食,無因為有景色作買點而賣到好貴🙌🏻😚

————————————————————

☘ 煙三文魚配奶油芝士法式可麗餅🌮 $138
➪同樣地又係好大份,可麗餅係偏厚身煙韌,食落唔太有味道,主要靠餡去添味。

煙三文魚有5、6舊,厚身大件,材料落得唔吝啬,加分!

切開可麗餅入面係椰絲同芝士🧀🥗,椰絲多到滿瀉食完咁大舊餅都唔會有罪惡感😚

個人覺得可麗餅都係邪惡啲會好食啲,即係🤪 多啲牛油芝士!!🧀🧈

☘抹茶蕨餅配黑蜜🍵🍯
➪蕨餅Q彈,配上黑蜜令人一啖接一啖食到停唔到
蕨餅本身無乜甜度,主要係點黑蜜去食,甜度任君調校啦,想食甜啲就一定要用黑蜜狠狠浸死啲蕨餅!🍯🍯🍯

☘黑芝麻芝士蛋糕🧀🍰
➪ 芝士味濃,黑芝麻味就相對俾芝士味搶咗啲,但依然唔錯食😚

———————————————————

☘ 士多啤梨梳打🍓🍸($68)
➪好fresh
想講除咗士多啤梨唔係印象中既粉紅色之外,佢整體都可以稱之好飲!
唔會太甜,食到粒粒果肉🍓,好襯呢種身處大自然既感覺!🌲🌿

☘ 特濃咖啡鮮奶抹茶☕️🍵$69👍🏻
➪杯嘢色澤係牛油果色,飲到咖啡味都飲到抹茶味,估唔到兩隻味溝埋又唔會搶咗大家既風彩🤩🤣

佢有加少少糖,所以飲落唔會太苦,牛奶都中和咗抹茶與咖啡既澀🥛

• 煙三文魚配奶油芝士法式可麗餅
  • 燒汁牛仔肉意大利粉
2022-02-18 89 浏览
遠到來到呢個元朗餐飯食飯,雖然有啲遠,但環境空氣都真係好好,去到心情都開朗D,一片綠油油。而且餐廳有好幾個唔同嘅area,人流冇咁集中,又有室外空氣就比較流通,食得多安心啲!煙三文魚沙律配油子醋清新得來又開胃最啱做前菜反而覺得煙三文魚配芝士法式可麗餅,就比較普通冇乜驚喜但都好食!佢哋呢個燒汁牛肉意大利粉,反而覺得幾特別餐廳只接受預約,記得要book咗先去

煙三文魚沙律配油子醋
清新得來又開胃最啱做前菜
佢哋呢個燒汁牛肉意大利粉,反而覺得幾特別
餐廳只接受預約,記得要book咗先去

呢間cafe其實都去左一段時間 無論環境定食物都幾高水準位置係隱世左少少 但咁先有旅行既感覺🖤記得去之前要先網上預約 因為佢地唔接受Walk-in嫁!🍝 墨西哥辣椒魷魚鬚蜆意大利粉 $148去cafe其實最怕啲野食係得個樣 味道唔得但呢度既意粉真係賣相靚之餘都好食!鍾意食辣既人一定要試下呢個 辣得好惹味魷魚鬚煎得好香有咬口 意粉偏乾身但唔會太油膩🍝 溫泉蛋肉醬意大利粉 $168其實我本身就好鍾意食肉醬意粉呢個肉醬份量好多好濃郁 每條意粉都食到好滿足切開個溫泉蛋有蛋漿流出 食落更加有層次感🍳🍝 煙三文魚配奶油芝士法式可麗餅 $138份量算係好足料 除左煙三文魚 仲有隻半熟蛋、芝士同椰菜絲食落個皮都幾淋 個人都係鍾意甜既可麗餅多過鹹既 所以真係好睇個人口味用餐時間有1.5小時 食完野就可以到室外繼續無限時打卡📸記得唔好錯過門口既古董傢俬showroom🕰
呢間cafe其實都去左一段時間 無論環境定食物都幾高水準
位置係隱世左少少 但咁先有旅行既感覺🖤
記得去之前要先網上預約 因為佢地唔接受Walk-in嫁!

🍝 墨西哥辣椒魷魚鬚蜆意大利粉 $148
去cafe其實最怕啲野食係得個樣 味道唔得
但呢度既意粉真係賣相靚之餘都好食!
鍾意食辣既人一定要試下呢個 辣得好惹味
魷魚鬚煎得好香有咬口 意粉偏乾身但唔會太油膩

🍝 溫泉蛋肉醬意大利粉 $168
其實我本身就好鍾意食肉醬意粉
呢個肉醬份量好多好濃郁 每條意粉都食到好滿足
切開個溫泉蛋有蛋漿流出 食落更加有層次感🍳

🍝 煙三文魚配奶油芝士法式可麗餅 $138
份量算係好足料 除左煙三文魚 仲有隻半熟蛋、芝士同椰菜絲
食落個皮都幾淋 個人都係鍾意甜既可麗餅多過鹹既
所以真係好睇個人口味

用餐時間有1.5小時 食完野就可以到室外繼續無限時打卡📸
記得唔好錯過門口既古董傢俬showroom🕰
位於元朗錦田嘅Muse furniture lab一直都好想有機會去探訪下 🤔但係就連住附近嘅我都覺得有少少遠 佢嘅位置係要錦上路西鐵站另外再搭巴士入去 相對來講就比較冇咁方便啦 😢一去到其實地方都好大環境都幾優美其實好適合打卡 出乎意料地原來佢啲嘢食都好好食 👍🏻smoked ham crepes 煙燻火腿可麗餅出乎意料嘅好味!第一次食可麗餅原來味道係有啲似蛋餅 面上邊嘅流心蛋亦令味道同賣相都有加分~~😳😳後尾因為人數太多亦有用餐時間限制🤭所以我哋由室內轉左去室外位置 個人而言比較鍾意室內位因為室外比較多蚊😰😰整體來講係一間好適合打卡啲嘢都幾好食嘅餐廳 😎如果遲啲有機會應該都會再嚟~~

煙燻火腿可麗餅
煙燻火腿可麗餅
  • 蒜片辣椒欖油大蝦意大利粉
  • 煙燻火腿法式可麗餅
呢間又係熱門好多人推介嘅隱世cafe🥰不過好唔好彩嘅係嗰日撞正落雨😫但係預約咗好耐所以到去咗~不過個景就冇咁靚🥲食嘢限時90分鐘 食完可以喺出面慢慢影相都幾多打卡位 岩同朋友入嚟打卡chill 下😆🍝肉醬溫泉蛋意粉💲1️⃣6️⃣8️⃣望住隻流心蛋真係流曬口水🤤條條意粉都沾滿咗肉醬同蛋汁ʕ•ᴥ•ʔ食完仲有好多肉醬淨😆味道就冇話特別驚喜.🥓煙燻火腿法式可麗餅💲1️⃣2️⃣8️⃣呢個賣相都好靚 面頭有隻太陽蛋☺️可麗餅入面有大量椰菜 好似好健康咁🤩食落唔會乾 因為有千島醬同埋太陽蛋嘅蛋汁😋仲要有啲煙燻火腿係面 味道都唔會話好鹹 幾夾😛🍰黑芝麻芝士蛋糕💲5️⃣8️⃣算唔算係隱藏餐單😆我見佢OpenRice餐牌冇🤣用咗個雪花❄️裝飾 再加上黑白顏色好啱打卡!雖然係芝士蛋糕 但落唔會太甜同埋唔膩😆有淡淡嘅黑芝麻味的.☕️特濃抹茶鮮奶咖啡💲5️⃣5️⃣天氣咁凍梗係要飲杯熱嘢啦!本身想叫特濃抹茶鮮奶嫁😋不過落單錯左😵‍💫不過都唔緊要啦 反正都係抹茶🤩佢嘅抹茶味都幾濃🍵對於少飲咖啡嘅我哋嚟講唔算好苦 都可以接受😆不過有啲可惜就係竟然冇拉花~💡呢間餐廳個位比較入同偏~記住要預多少少時間去呀!我哋係喺錦上路搭251B 喺上村總站落車 再行幾分鐘就會到
呢間又係熱門好多人推介嘅隱世cafe🥰
不過好唔好彩嘅係嗰日撞正落雨😫
但係預約咗好耐所以到去咗~不過個景就冇咁靚🥲
食嘢限時90分鐘 食完可以喺出面慢慢影相
都幾多打卡位 岩同朋友入嚟打卡chill 下😆

🍝肉醬溫泉蛋意粉💲1️⃣6️⃣8️⃣
望住隻流心蛋真係流曬口水🤤
條條意粉都沾滿咗肉醬同蛋汁ʕ•ᴥ•ʔ
食完仲有好多肉醬淨😆味道就冇話特別驚喜.

🥓煙燻火腿法式可麗餅💲1️⃣2️⃣8️⃣
呢個賣相都好靚 面頭有隻太陽蛋☺️
可麗餅入面有大量椰菜 好似好健康咁🤩
食落唔會乾 因為有千島醬同埋太陽蛋嘅蛋汁😋
仲要有啲煙燻火腿係面 味道都唔會話好鹹 幾夾😛

🍰黑芝麻芝士蛋糕💲5️⃣8️⃣
算唔算係隱藏餐單😆我見佢OpenRice餐牌冇🤣
用咗個雪花❄️裝飾 再加上黑白顏色好啱打卡!
雖然係芝士蛋糕 但落唔會太甜同埋唔膩😆有淡淡嘅黑芝麻味的.

☕️特濃抹茶鮮奶咖啡💲5️⃣5️⃣
天氣咁凍梗係要飲杯熱嘢啦!
本身想叫特濃抹茶鮮奶嫁😋不過落單錯左😵‍💫
不過都唔緊要啦 反正都係抹茶🤩
佢嘅抹茶味都幾濃🍵
對於少飲咖啡嘅我哋嚟講唔算好苦 都可以接受😆
不過有啲可惜就係竟然冇拉花~

💡呢間餐廳個位比較入同偏~記住要預多少少時間去呀!
我哋係喺錦上路搭251B 喺上村總站落車 再行幾分鐘就會到 .
2022-02-09 1889 浏览
📍 𝐌𝐮𝐬𝐞 𝐅𝐮𝐫𝐧𝐢𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐋𝐚𝐛呢間餐廳係我bookmark左好耐,因為呢間係一間網紅嘅打卡餐廳,佢原先係一間復古傢俬舖,有賣開一啲舊傢俬。我上網睇過呢度嘅環境都係黑白宮廷復古風🖤啱晒鍾意黑色嘅我😆⚠️提示1️⃣:依家疫情嚴重嘅關係,所以餐廳實施左人流管制,每段時間唔會有太多booking,所以大家記得預早whatsapp/上網預約時間啦‼️⚠️提示2️⃣:佢哋嘅地理位置比較偏僻,但係地方都幾大如果大家都想黎嘅話可以搭車到達錦上路站後可轉乘巴士64k/251A 張屋村站落車步行1分鐘較為方便🚌亦可自行揸車前往❤️⚠️提示3️⃣: 餐廳用餐時限為1.5小時,食完之後可以去佢地嘅大草地同旁邊小屋🛖打下卡📸大家如果想睇打卡片可以留意下個post😍⚠️提示4️⃣:餐廳有室外同室外位置,坐室外可以更有田園feel,不過超多蚊🦟,但係唔使驚❣️因為餐廳已經貼身為你準備好蚊怕水🤠⚠️提示5️⃣: 只接受「現金」或「轉數快」付款💸🔸墨西哥辣椒墨魚鬚蜆意大利粉 $148超級超級超級推介大家叫呢個意粉🍝,我上網見到好多OpenRice都係推介大家叫黑松露意粉,我見黑松露意粉平時都有得食所以今日就冇嗌到,就選擇左呢個辣椒墨魚鬚意粉🦑真
📍 𝐌𝐮𝐬𝐞 𝐅𝐮𝐫𝐧𝐢𝐭𝐮𝐫𝐞 𝐋𝐚𝐛

⚠️提示5️⃣: 只接受「現金」或「轉數快」付款💸

🔸墨西哥辣椒墨魚鬚蜆意大利粉 $148
墨西哥辣椒墨魚鬚蜆意大利粉

超級超級超級推介大家叫呢個意粉🍝,我上網見到好多OpenRice都係推介大家叫黑松露意粉,我見黑松露意粉平時都有得食所以今日就冇嗌到,就選擇左呢個辣椒墨魚鬚意粉🦑真係冇令我失望‼️超驚喜🥳首先個汁真係very good!墨西哥辣椒蕃茄醬汁中加埋炸蒜去煮,令味道更突出🤤仲有三色椒作為配菜一齊煮紅黃綠椒嘅鮮甜味同成個意粉醬汁融為一體。係呢個意粉食到甜酸辣,真係比我預期中覺得惹味😋仲有墨魚鬚每一條都少少巨型,有咬口但唔韌😚仍然留有鮮味🤩蜆肉都幾大隻😌仲要冇沙🤫單單係呢一個已經想俾五粒星👍🏻👍🏻份量好多yumyumyum😍

🔸煙三文魚奶油芝士法式可麗餅 $148

可麗餅上面鋪滿左椰菜絲、生菜、芝士,面頭鋪咗煙三文魚、小洋蔥仔、同埋一個半熟太陽流心蛋🌞一切開,蛋黃就流到可麗餅中間,滿滿嘅蛋汁🍳太幸福了😍2個人食都唔膩👍🏻如果有沙律醬更好😋

🔸黑松露薯條 $98

薯條剛剛炸起再放入三角筒內,打卡都幾特別😌上面有少少粉,但係唔係好食得出係咩味🤔佢配埋黑松露醬同埋茄汁,份量都幾多😆作為小食都幾正😻我哋每一條都點左超級多嘅黑松露醬,絕對唔夠喉呀🙊

🔸荔枝綠茶冰 $68

呢杯就啱晒唔鍾意甜嘅朋友仔,荔枝味好香,上面有一堆泡泡,仲有啲紫色嘅小花,打卡好靚🤩綠茶可以消滯😋

🔸荔枝蒟蒻梳打 $68
我鍾意飲超級甜嘅嘢,不過呢個就唔算話好甜,初頭我覺得唔係咁好味,但係飲到落底竟然有驚喜🤤個底都幾甜😆蒟蒻好似啫喱咁滑捋捋🤫超正正👍🏻

評分時間❣️ (最多五顆星,如不推薦會打交叉)
食物質素⭐️⭐️⭐️⭐️

🕌地址: 元朗錦上路26C號地鋪
如果大家有其他餐廳推介可以𝒟𝒾𝓇𝑒𝒸𝓉 𝓂𝑒𝓈𝓈𝒶𝑔𝑒📩
2022-02-09
墨西哥辣椒墨魚鬚蜆意大利粉
隱世打卡勝地 花園旁用餐 真係好chill 墨西哥辣椒墨魚鬚蜆意大利粉 $148 超驚喜 好好好好食 好特別 味道勁香口 墨魚鬚有咬口 加埋D蜆 勁多蒜! 小小辣 非常惹味 讚👍🏻 料多份量都多 調味真心正 好耐無食過甘正嘅意大利粉🤓 煙三文魚配奶油芝士法式可麗餅 $138 好靚 鋪滿煙三文魚 切開半生熟嘅太陽蛋 可以打卡 可麗餅夾左奶油芝士 同椰菜絲 太多椰菜絲 無咩特別 唔油膩 但整體味道比較淡味 芝士肉醬焗大啡菇配薯條 $118 大啡菇上嘅肉醬好多非常濃味 仲有芝士 好邪惡!勁juicy 切開有汁流出 薯條普通正常🍴旁邊有間小屋 係復古家俱同私人珍藏展示室 想去記得booking呀
隱世打卡勝地 花園旁用餐 真係好chill

可麗餅夾左奶油芝士 同椰菜絲 太多椰菜絲
無咩特別 唔油膩 但整體味道比較淡味

芝士肉醬焗大啡菇配薯條 $118
大啡菇上嘅肉醬好多
非常濃味 仲有芝士 好邪惡!
勁juicy 切開有汁流出
薯條普通正常🍴

旁邊有間小屋 係復古家俱同私人珍藏展示室

想去記得booking呀
2022-01-24
@musefurniturelab amazing customer journey ☕️ 📍#元朗打卡cafe 對港島人士黎講真係好遠 不過有免費park車 抵返曬 ! 意外影相熱點食物味道幾好👍🏻 唔算太貴 🌟: signature #可麗餅 賣相非常之靚 味道比想像中好 餅皮微甜 🧀🐟:煙三文魚+ cream cheese + 🥚 egg + 椰菜絲鹹香得黎 唔會滯! 上菜時間都快 🍝:🦐香煎海蝦 蒜辣意粉🌶蒜蓉味好濃🧄 加小辣 蝦肉: 爽口 都幾鮮味☕️: Ice latte 豆味都唔錯 配個靚影岩曬見到好多人叫沙冰(好大杯)下次有機會must try. overall: 食物滿意 服務態度都幾好 影相friendly 星期三 都 quite full , make appointment will be better

📍#元朗打卡cafe 對港島人士黎講真係好遠

蒜蓉味好濃🧄 加小辣
蝦肉: 爽口 都幾鮮味

☕️: Ice latte
豆味都唔錯 配個靚影岩曬

見到好多人叫沙冰(好大杯)下次有機會must try.

三文魚可麗餅
ice cappuccino
  • 煙三文魚配奶油芝士法式可麗餅
  • 士多啤梨綠茶冰
2022-01-23 117 浏览
♨️Muse Furniture Lab元朗錦上路26C號地舖@musefurniturelab ❤️環境好靚好relax既一餐飯,bookmark已久的一間元朗山旮旯餐廳,就過年前一於黎chill一chill一星期前book定位用餐時間80分鐘,坐低開始計好似好有壓力🤣,不過上菜都上得快,員工做嘢好爽手大家都好配合準時交枱,今次安排我哋坐有蓋的戶外望住個草地進餐,又有少少陽光射入來好舒服影相又靚,食物有質素,飲品亦好靚,心態決定境界,心情好食咩都特別好食🤣📌煙三文魚配奶油芝士法式可麗餅(一早計劃要食可麗餅,中間有隻蛋打卡更靚,可麗餅配三文魚好食,加奶油芝士及夾住唔硬嘅椰菜,好正的組合)📌蒜片辣椒欖油大蝦意粉(意粉都算幾辣,有四隻大蝦唔孤寒,但食得出係雪藏蝦唔夠彈牙新鮮)📌牛油白酒燴青口(今次呢個青口脫穎而出,個白汁非常creamy, 佢放啲麵包糠同煙肉好可口, 青口就細粒啲, 食晒之後問佢可唔可以叫麵包點汁,可惜冇供應,不過侍應姐姐話我哋絕對唔係第一個咁樣詢問,冇麵包好浪費一兜咁好食嘅汁)📌Iced mocha呢個朱古力幾唔錯,味道一流,又夠凍📌蝶戀花荔枝冰又可以打卡又好飲嘅一杯荔枝冰食
♨️Muse Furniture Lab
元朗錦上路26C號地舖
@musefurniturelab

📌煙三文魚配奶油芝士法式可麗餅

📌蒜片辣椒欖油大蝦意粉

📌牛油白酒燴青口

📌Iced mocha
呢個朱古力幾唔錯,味道一流,又夠凍
📌蝶戀花荔枝冰
又可以打卡又好飲嘅一杯荔枝冰

食物:8.5/10
抵食:8/10
環境:9/10

#元朗美食 #香港打卡 #打卡餐廳 #chillvibes #食在元朗 #yuenlongfood #錦上路美食 #musefurniturelab #hkig #美食日記 #美食推薦 #香港美食指南 #hkfoodie #hkfood #foodhk #foodiehk #hkfoodstagram #hkfoodblogger #hkfoodblog #hkfoodpic #foodie #foodphotography #foodblogger #foodstagram #foodlover #hkfoodieblogger #hkfoodielife #hkfoodiegram #foodporn #foodiegram
2022-01-23 88 浏览
呢排無得四圍打卡,就睇番聖誕節的相🤣呢日一家人來到遠離市區呢間錦上路餐廳chill番個下午🥰.白酒青口意大利粉 $148好多青口!新鮮青口配上濃郁的白酒和蒜香勁正,意粉食落好creamy係出色的卡邦尼!.黑松露香煎帶子大蝦法式可麗餅 $168賣想相當吸睛🤩可麗餅中間係太陽蛋,四個角落擺上黑松露帶子同大蝦,入面滿滿嘅椰菜配上千島醬,一句講哂,超好食!😋.咖啡沙冰 $88好大杯上鋪滿金箔賣相一流好Igable!!!味道也一流好濃厚的咖啡味道配上綿滑沙冰,即刻醒神晒😎.Matcha espresso latte $72好香抹茶口味帶點回甘,非常濃香有點苦澀,呢間咖啡好高質兩杯都好好飲👍🏻.食物質素好高質難怪平日下午都滿座,一定要預約!放假一家三口chill番個下午,遠離煩囂,寫意舒服🥰呀b都好開心🥳店員又好nice,價錢親民,四處都係打卡位真的滿推介這地方,難得老公帶了大機jo拍了好多😂餐廳走型格風,外面有個大草地,仲有間復古屋!

白酒青口意大利粉 $148

黑松露香煎帶子大蝦法式可麗餅 $168

咖啡沙冰 $88

Matcha espresso latte $72
2022-01-22 72 浏览
🌈Muse Furniture Lab🍴黑松露香煎帶子大假法式可麗餅有少少似食緊大板燒的可麗餅版不過唔係日式大阪燒汁而係千島醬可麗餅上面的海鮮都幾好蝦都幾大隻黑松露帶子都好香中間仲有流心蛋 睇落係靚嘅會去的話推薦點呢味🍴炸蝦餅係雪藏蝦餅啊不過炸得好香口 如果想食香口食物可以點份量都幾多🍴大啡菇配薯條餐點含牛肉大啡菇面釀左芝士肉醬係永遠都無得輸的juicy大啡菇😋而薯條質素則普通正常整體都不錯🍴檸檬柚子梳打& 水蜜桃梳打兩款都好飲特別推薦水蜜桃梳打因為粒冰好靚 同埋水蜜桃都好食😋*・゜゚・*:.。..。.:*・'(*゚▽゚*)'・*:.。. .。.:*・゜゚・*要先預約的限時85分鐘飲食時間食完可以係附近拍照打卡Cafe旁邊亦都有唔同的設施供客人影相留念係放假日可以同朋友黎稍hea一陣的地方偏向食環境但食物質素係我心目中係合格的好地方想睇下景色可以選坐室外不過溫馨提示最好著長褲或噴定蚊怕/蠓怕水🙊
🌈Muse Furniture Lab

想睇下景色可以選坐室外
不過溫馨提示最好著長褲
或噴定蚊怕/蠓怕水🙊
2022-01-20 2759 浏览
餐廳位於錦上路一旁,大門後面是一間全黑色的型格咖啡室內裡是貴麗的英倫風設計,透明的桌椅配搭古典優雅水晶吊燈, 裝潢擺設型格餐廳外有一個面積非常大的綠色庭園及大片草地供大家拍照之外,仲有多個打卡位雖然餐廳用餐時間為90分鐘,但食完之後仲可以無時限出去打卡,真係可以瘋狂打卡拍照都無問題另外餐廳另一邊的小屋是店主的展示室,內裡放滿復古家俱和私人珍藏,千祈唔好錯過食物方面:特濃鮮奶抹茶 : 綠色抹茶和白色鮮奶一層層,賣相吸睛,奶泡綿密中再加上抹茶粉,味道適中巨峰蒟蒻梳打 : 一杯好清新飲品,巨峰提子味梳打加上粒粒蒟蒻,冰凍透心涼牛油白酒燴青口 : 賣相色彩繽紛,非常吸睛,牛油白酒汁非常Creamy ,加上藍青口同鬆脆麵包,非常美味煙三文魚配奶油芝士法式可麗餅 : 可麗餅鋪滿煙三文魚,中間加上流心太陽蛋,餡料係芝士、生菜及椰菜絲,口感有層次Ours Tips : 餐廳暫時只接受預約,臨時現場的預訂可能會被拒絕,所以記得預約左先好去
餐廳位於錦上路一旁,大門後面是一間全黑色的型格咖啡室

食物方面:

2021-12-31
2022-01-20 69 浏览
餐廳分為2部分,1部是用餐區,讓人吃飯喝咖啡,1部分是拍照區,拍照區那邊沒有員工,想拍照就要乖乖排隊互相禮讓拍照區:用餐區也分室內室外2部分,室外是純黑桌椅配純黑餐廳外殼,室內是透明桌椅配純黑酒杯櫃,而室外亦有2個復古風的鳥籠,千秋,都很適合拍照用餐區打卡位:室內純黑酒杯櫃:食物方面我們吃飽了才過來,所以只叫了一點,每人1杯飲品,2個甜品,1個青口***餐廳有每人最低消費服務方面員工聽到我們說沒帶道具花,主動跟我們說餐廳有,還拿了給我們借用拍照,超有愛
拍照區:

用餐區打卡位:

室內純黑酒杯櫃:

***餐廳有每人最低消費

2022-01-09
下午茶
2022-01-16 97 浏览
未去之前 聽左好好好評 可能因為咁,期望愈大失望愈大我地叫左青口意粉 帶子大蝦薄餅 同黑松露薯條青口意粉味好好, 但d青口殼碎左好多。每食幾啖就要吐番d碎殻出泥。食得好唔過癮而個帶子大蝦薄餅佢落左好多沙律醬,好甜 好似食緊大板燒咁黑松露薯條又係整到好甜 人地用蛋黃醬佢用奇妙醬。甜到食唔到黑松露的味。仲要收你$98 係環境ok la 無咩人時去chill 下 影下相 打下卡 可以的野飲係唔差的,但好貴。平時一杯Matcha latte 賣$50 都算貴,佢賣$68 。佢個廁所都唔係太ok。好明顯唔放廁紙同洗手液。一間咁貴的餐廳,基本野都無,唔明
未去之前 聽左好好好評
可能因為咁,期望愈大失望愈大

我地叫左青口意粉 帶子大蝦薄餅 同黑松露薯條

而個帶子大蝦薄餅佢落左好多沙律醬,好甜
好似食緊大板燒咁

喺元朗發現左間隱世打卡勝地📸️,有得食又有得影相🥰,餐廳走復古田園路線,擺設傢俬餐桌都係精心挑選,好有復古工業風。最緊要係餐廳側邊有個勁大既花園, 有鞦韆,梳化床,聖誕樹🎄等打卡神物,客人可以選擇坐係花園旁用餐,望住綠悠悠既花園🏡進食,真係好chill 。😍*墨西哥辣椒墨魚鬚蜆意大利粉 $148*有意外驚喜,墨西哥辣椒味道特別,比起辣味入口更加有香口既感覺,墨魚鬚🦑大大條,煎得好香好煙韌有咬口,加埋蜆肉,令到成碟鮮味提升不少。*黑松露香煎帶子大蝦法式可麗餅 $168*幾特別,首先係帶子,上面好多黑松露😍,衝擊味蕾。而可麗餅夾左奶油、椰菜,配埋半熟太陽蛋,一切蛋黃流入餅內,味道又唔會油膩。*煙三文魚沙律🥗配柚子汁 $128*菜都幾新鮮,而且睇得出賣相有執靚靚,加埋柚子汁有少少偏甜。最後提提大家餐廳暫時只接受預約到訪,想去記得booking呀☺️

*墨西哥辣椒墨魚鬚蜆意大利粉 $148*

*黑松露香煎帶子大蝦法式可麗餅 $168*

*煙三文魚沙律🥗配柚子汁 $128*
菜都幾新鮮,而且睇得出賣相有執靚靚,加埋柚子汁有少少偏甜。