2024-09-11 569 浏览
唔錯喎,仲有兩餸飯!個Menu同啲菜式同之前IFC金鐘的Simplylife極度相似,但份量就多一些,(除了果茶,沙律,湯和麵包份量比Simplylife少,但我不介意,最緊要main course份量多),一樣咁好食,但價格稍為便宜。門口counter仲有take away兩餸飯,$68,我是堂食,但都想試吓那兩餸飯,有炆牛尾,炸魚塊,大大隻雞髀,炒西蘭花cum椰菜花,大大盒真係好OK啵. 我堂食,和朋友點了炆牛尾糙米飯及laksa, 味道唔錯。我諗佢都會逼得Southside其他餐廳加把勁!只可惜喇沙和相片不符,缺少了兩件豆卜,豆卜塑料喇沙的汁這應該超級好味的,但這碗卻偏偏走了兩粒豆卜,我們追問waitor他竟然說話我們那碗不是喇沙,所以沒有豆卜,佢真係傻咗,唔通我食完都唔知嗰碗係唔係喇沙?
唔錯喎,仲有兩餸飯!
2024-09-09 995 浏览
剛一星期前開始有tea set,即和友人到訪試試😄 Tea time ☕️2:30-5:30pm Mon to Fri💥班蘭咖央多士配香蕉+泰式奶茶👉香脆多士沾滿咖央再加上一片牛油,另以焦糖香蕉件碟,整體口感豐富,但個人感略甜😂👉泰式奶茶濃郁茶味,香滑可口,煉奶過甜。。。。💥蘑菇芝士飽配薯條+Americano👉芝士+幾類菇菌+菠菜蓋在香草飽上,份量甚大,調味剛好,香草飽軟绵。👍👉Americano 濃度適中帶微酸😄
剛一星期前開始有tea set,即和友人到訪試試😄

💥班蘭咖央多士配香蕉+泰式奶茶
👉泰式奶茶濃郁茶味,香滑可口,煉奶過甜。。。。

💥蘑菇芝士飽配薯條+Americano
👉芝士+幾類菇菌+菠菜蓋在香草飽上,份量甚大,
調味剛好,香草飽軟绵。👍
👉Americano 濃度適中帶微酸😄
2024-09-09
用餐时段
下午茶
2024-09-07 593 浏览
今日午餐點了份英式全日早餐。這份早餐包含了新鮮的蕃茄和香氣撲鼻的蘑菇,為整體增添了豐富的口感同自然嘅味道。另外都係面包上加左牛油果蓉,雖然份量少左啲,但都算提供了健康的脂肪,讓今次嘅午餐變得更加有營養同十分均衡!!!之後炒蛋都可以食得出經牛油調配的味道同埋食落都好滑,真係有種入口即溶的感覺,做得唔錯。最後雞肉腸都好合適我嘅口味,雖然本身小食香腸但都可以接受。而煙肉則為整道餐點增添了濃厚的香氣,外皮有點焦燶但整體都十分鬆脆可接受。選擇這款菜式主要都是因為這些食材都十分合乎我的口味,所以嘗試一下結果發現都不錯,推推推!!!

2024-09-05 739 浏览
今日星期四個兩餸飯麻麻地,個男職員有點問題,三文魚好似比得一半,蒸水蛋太小,沒有外賣餐具$56兩餸飯有點不夠飽(昨天星期三個女職員比較還好,兩餸十分飽滿,有外賣餐具)
今日星期四個兩餸飯麻麻地,
個男職員有點問題

三文魚好似比得一半,蒸水蛋太小,
沒有外賣餐具
$56兩餸飯有點不夠飽

(昨天星期三個女職員比較還好,兩餸十分飽滿,有外賣餐具
2024-09-05
2024-08-26 889 浏览
無去the southside 3 個禮拜左右,又開多幾間新食店了,一路上樓層搵野食,搵到依間MUSEe, 見到門口個menu 好似價錢ok woo , 又裝得幾好,所以入去試吓啦⋯⋯零等候但見都七八成入座,員工同餐廳style吻合,著causal wear 唔係著制服,出面門面連水吧位有pizza donut ,drink 賣… 入面就堂食。叫左紅酒慢煮牛臉肉配紫蕃薯、白酒煮蜆•辣肉腸扁意粉、一個餐前菜:香蒜油浸蝦•黑水欖•水瓜柳 •車厘茄,跟餐有杯凍果茶,如果其他特別drink 就正價.個餐前油浸蝦真心推介好食,個蝦唔係雪藏野(應該係掛😂😂) ,個配菜好match 好開胃,$68 底👍;牛臉肉好嫩,唔‘hi’ 口;個pasta 唔差,個蜆肉肥美,加左辣肉腸片好夾。依間CP 值好高,會再回頭的….埋單320👍👍👍👍

依間CP 值好高,會再回頭的….埋單320👍👍👍👍
2024-08-25