2020-12-17 242 浏览
-{黃埔💛超厚足料漢堡🍔}排隊排唔倒食拉麵😭咁就轉戰去隔離嘅burger喇!🤤軟殼蟹蝦餅漢堡🤤 ($98)牛油果 蝦餅加軟殼蟹嘅組合唔錯!係三重享受😍軟殼蟹食到中間有小少腥 最後d料勁多 建議咬第一啖之前推一推d料先😂👖褲評: 8.3/10🤤松露薯條🤤 ($38)勁多松露蛋黃醬 好大盒 係粗薯款依個好鐘意食😍炸到好脆身!👖褲評: 8.8/10整體唔錯 個包偏貴但薯條幾好 可惜得takeaway冇得堂食🥺同埋可以多少少固定款 見倒好多客人因為揀配料諗好耐揀唔落就走左👀性價比: 8.7/10服務: 8.5/10環境: 8.5/10🔔小tips: 拎住nomad單據食泓一拉麵會有9折架😍🚩Nomad burger🚩地址: 紅磡德民街29號德民大廈地下F3號舖 #fuudjai #fuudjai黃店 #fuudjai小食 #fuudjai漢堡 #fuudjai黃埔 #fuudjai紅磡
{黃埔💛超厚足料漢堡🍔}
排隊排唔倒食拉麵😭咁就轉戰去隔離嘅burger喇!

🤤軟殼蟹蝦餅漢堡🤤 ($98)

👖褲評: 8.3/10

🤤松露薯條🤤 ($38)
勁多松露蛋黃醬 好大盒 係粗薯款依個好鐘意食😍炸到好脆身!

👖褲評: 8.8/10

地址: 紅磡德民街29號德民大廈地下F3號舖

軟殼蟹蝦餅漢堡
軟殼蟹蝦餅漢堡
2020-12-14 265 浏览
窮遊香港-黃埔高質自選百搭漢堡 呢間黃埔既漢堡店 所有材料都可以自己選擇 自己配搭 不時會推出限定漢堡 之前做 ⭐️原隻龍蝦漢堡 而我呢日去到 就做緊⭐️軟殼蟹蝦餅蟹皇醬漢堡$98 +$18套餐 (薯條飲品)👍🏻漢堡份量都幾大個 男仔食都好飽👍🏻可以見到明顯好大隻既 原隻軟殼蟹 幾高成本底下有 炸得好香口嘅蝦餅 同牛油果.套餐有 ⭐️三重松露薯條 同罐裝汽水👍🏻薯條即炸 爆熱 粗身 中間有薯蓉😋出餐已經聞到好香松露味.仲叫左個自選漢堡👍🏻bagel包底 勁特別 有種煙韌感覺👍🏻安格斯漢堡扒 .店門口之前仲有 下流詩人 松島安老師既詩句好砌係外母 好食係漢堡 好詩好詩(🤦🏻‍♀️但呢日去到 比安心出行張廢紙擋住咗).NomadBurger (紅磡) 地址:紅磡德民街29號德民大廈地下F3號舖.⭐️評分:味道:4.5/5環境:-/5 冇堂食服務:-/5抵食:3.5/5
⭐️軟殼蟹蝦餅蟹皇醬漢堡$98 +$18套餐 (薯條飲品)
👍🏻漢堡份量都幾大個 男仔食都好飽
👍🏻bagel包底 勁特別 有種煙韌感覺
👍🏻安格斯漢堡扒
店門口之前仲有 下流詩人 松島安老師既詩句
好砌係外母 好食係漢堡 好詩好詩
(🤦🏻‍♀️但呢日去到 比安心出行張廢紙擋住咗)
NomadBurger (紅磡)
地址:紅磡德民街29號德民大廈地下F3號舖
⭐️評分:
味道:4.5/5
環境:-/5 冇堂食
服務:-/5
抵食:3.5/5
2020-12-12 206 浏览
去咗Kerry Hotel Staycation,緊係要搵下附近有咩正嘢食。咁岩 社交平台就彈左呢間野出嚟,話好多人排隊,有龍蝦漢堡食,即去!係一間小店黎,入面有3個職員整野食同收銀,所以都好忙碌。但今日冇龍蝦漢堡 叫咗兩個漢堡蝦餅漢堡同安格斯漢堡。因為唔太肚餓,所以兩個都係叫左single。安格斯漢堡加咗塊芝士,佢本身叫個飽係得菜絲同塊肉,想食cheese burger就要另加芝士,不過加塊芝士都唔貴,5蚊。我同我老公都比較鍾意安格斯漢堡,因為牛肉好香同好Juicy。塊肉又夠厚滿足感較高。蝦餅漢堡仲比安格斯牛略嫌差小小,塊蝦餅較薄。我本人覺得佢同mxs嘅蝦漢堡差不多。我另加咗牛油果醬,都幾好味,令個飽感覺冇咁油。呢間小店都近黃埔地鐵站,但冇堂食位,如有幸經過,可以買個試吓。

安格斯漢堡

蝦餅漢堡

2020-12-12
10 分钟 (外卖自取)
安格斯漢堡
蝦餅漢堡
  • 安格斯牛肉漢堡
2020-12-07 337 浏览
🍔Burger Tasting之Honest Feedback🍔首先好多謝 @nomad_burger 對我地嘅信任,邀請我地試佢地新出嘅Signature Burger「軟殼蟹蝦餅蟹皇漢堡」🦀🦐🍔 今次已經係我地第二次黎,有Follow開我地嘅就會知道,佢地第一彈嘅招牌漢堡「龍蝦安格斯漢堡」🦞🍔已經俘虜左我地個心❤️所以今次有幸再黎食,我地表示十級興奮~🦀軟殼蟹蝦餅漢堡 Feat.蟹皇醬🦀❤️個漢堡非常足料,就咁睇已經可以見到裡面有大大隻軟殼蟹、牛油果🥑同塊蝦餅!個軟殼蟹非常之脆,因為佢地係即叫即炸,所以絕對確保唔會淋👍🏻平時出面食開嘅軟殼蟹食得多都會膩,但係佢地就用炸粉去炸,令成個口感滿足得黎唔咁快滯😁個蟹裡面我地仲好似食到有少少蟹膏,雖然唔算多,但係味道已經好濃🤩❤️近期我地兩個都大愛牛油果🥑平時最多只係會係早餐搽下牛油果蓉係多士度,但原來配搭係漢堡裡面都會咁夾🤤大家可以見到有舊大大嘅牛油果係裡面,絕對唔孤寒!有牛油果係度,中和左個蟹同蝦餅嘅油膩,平衡同配搭方面都做得好😋❤️而個蝦餅帶比左我地驚喜😙蝦餅好重蝦味😂佢唔會話好彈牙,偏向淋身啲,而裡面個餡料幾豐富,好似係有啲雜菜定椰菜係裡面咁

🦀軟殼蟹蝦餅漢堡 Feat.蟹皇醬🦀

❤️而個蝦餅帶比左我地驚喜😙蝦餅好重蝦味😂佢唔會話好彈牙,偏向淋身啲,而裡面個餡料幾豐富,好似係有啲雜菜定椰菜係裡面咁😍值得一讚嘅係佢炸得啱啱好,完全Keep到外皮脆脆,而裡面軟身😋

❤️個蟹皇醬我地稱之為「精髓」🤤原本漢堡裡面各樣野已經無得彈,但再加埋個醬,令所有材料嘅鮮美再提升😎

🍟黑松露醬薯條🍟
上次到訪,我地都叫左個黑松露醬薯條😝果然食過番尋味,所以今次都堅決食多次😙由攞上手開始,到攞住袋野係街行,成身都散發住黑松露味😂🤣咁大家已經幻想到到底佢有幾足料啦~佢係粗薯條黎,但係絕對唔會好似平時出面嘅薯條咁食落啲油支曬出黎。佢嘅黑松露醬加埋蛋黃醬同啲啲嘅檸檬酸味,淋落啲薯條一齊食,變得好開胃,令人一啖接一啖咁食,完全忘記左「邪惡感」同「罪惡感」!依個就係佢地嘅魔力啦🧚

Overall黎講,我地兩次都會比💯👍🏻除左係小店值得支持之外,佢地對所有野食嘅追求都非常明顯同值得一讚😝雖然只係出過兩次嘅招牌款式,但係兩款漢堡各有鞦韆😁唯一想講下嘅可能係佢地個賣相🥺漢堡可能因為厚嘅關係,會令到入面嘅擺位感覺好亂,而薯條嘅賣相都未必係最吸引👉🏻👈🏻不過,食落嘅口感同味道就真係無得輸啦💪🏼💪🏼

經過嘅或者就算住得遠嘅朋友,我地都誠意推薦你地黎一試😙

📍紅磡德民街29號德民大廈地下F3號舖
軟殼蟹蝦餅蟹皇醬漢堡
軟殼蟹蝦餅蟹皇醬漢堡
松露薯條
📝 牛油果軟殼蟹蝦餅漢堡🍔雙料冠軍: 新鮮炸出黎嘅軟殼蟹🦀 ➕ 🦐蝦餅夠晒厚 好足料🥰好可惜之前miss咗期間限定💥波士頓龍蝦安格斯漢堡💥 希望快啲出翻😆💲98💌 @nomad_burger 📮 地址: 紅磡德民街29號德民大廈地下F3號舖🏚 分店: 冇📜 註: 外賣only / 落單後等候時間~20分鐘 / 蝦餅有蔥
📝 牛油果軟殼蟹蝦餅漢堡🍔
雙料冠軍:
新鮮炸出黎嘅軟殼蟹🦀 ➕ 🦐蝦餅夠晒厚 好足料🥰

💲98
💌 @nomad_burger
📮 地址: 紅磡德民街29號德民大廈地下F3號舖
🏚 分店: 冇
2020-11-29 228 浏览
本身miss咗原本既推廣期,睇到係糖廠market仲有的食幾開心😍趕到太古城買到今日最後一個招牌波士頓龍蝦安格斯漢堡🍔😂🦞龍蝦肉清爽Q彈,手打beef patty有嚼勁又juicy,配黑松露蛋黃醬真系perfect match🤤🤤本身有啲擔心又有龍蝦又有牛肉會唔會太heavy,都完全唔會,亦都唔油膩唔會覺得滯,包雖然唔系脆身但浸到個汁都唔會太淋是,五分鐘食完幾開心😋😋招牌波士頓龍蝦安格斯漢堡 8.0/9為呢個包過海系值得既😆😆

趕到太古城買到今日最後一個招牌波士頓龍蝦安格斯漢堡🍔😂🦞

招牌波士頓龍蝦安格斯漢堡 8.0/9

為呢個包過海系值得既😆😆
外卖自取
呢間No mad burger之前見過人介紹已經好想試😍不過一路都覺得紅磡太遠,唔係好就腳,所以見佢喺鰂魚涌有期間限定店就即刻試吓🤤<#波士頓龍蝦安格斯漢堡>厚條龍蝦超大😱口感好紮實,啖啖龍蝦肉超滿足🤤!安格斯漢堡大概5成熟,本身冇咩調味,但配埋有啲黑松露味嘅醬汁,好香😍<#波士頓龍蝦牛油果漢堡>呢個係朋友食的!據佢所講,龍蝦同牛油果醬好夾,牛油果🥑愛好者可以試下🤤.🙍🏻‍♀️:好食!漢堡來講有少少貴不過佢用嘅食材都係高質同高級,CP值唔算高,但值得試吓🥰
<#波士頓龍蝦安格斯漢堡>

<#波士頓龍蝦牛油果漢堡>

• 波士頓龍蝦安格斯漢堡
2020-11-21 160 浏览
終於有機會試到呢個鼎鼎大名嘅波士頓龍蝦安格斯漢堡,冇特登早起去紅磡排隊食🙈🙈遇上糖廠街市集有得食⋯⋯港島區的人有福了👏👏👏👏同之前紅磡店一樣是每天限量的,如果晏咗就冇咖啦。拎咗個包之後行5分鐘到太古果邊有櫈位置,一打開個盒就有黑松露醬撲鼻。一打開個包,原條龍蝦肉🥰🥰🥰🥰一咬,果然真係啖啖肉,啖啖龍蝦肉+加啖啖肉漢堡扒⋯⋯⋯仲有黑松露醬⋯⋯果然係絕配👏👏👏👏👏👏不過我覺得個漢堡扒好一般。糖廠街市集賣$128 , 之後紅磡店賣$98 (但現在紅磡店已經冇賣龍蝦安格斯漢堡了)

遇上糖廠街市集有得食⋯⋯港島區的人有福了👏👏👏👏

同之前紅磡店一樣是每天限量的,如果晏咗就冇咖啦。

2020-11-18
5 分钟 (外卖自取)
呢間開向黃埔既小店,間唔中都會出期間限定產品~上次試完佢個"波士頓蝦安格斯漢堡" ,味道唔錯,真係原隻波士頓蝦ga❕望落去細細個,但其實當晚飯食都夠晒飽~咁今次試埋佢既"軟殼蟹蝦餅漢堡",個人覺得仲好味過波士頓蝦😂😂😂 可能本身自己好軟殼蟹啦XD另外再加錢轉埋套餐,就有埋薯條+野飲,一個女仔飽到真係差D食唔晒呀不過呢d 限定漢堡包,日日都數量有限~但咁好彩兩次收工返去都仲買到 希望下次又有新搞作❗️

希望下次又有新搞作❗️
2020-11-03
  • 波士頓龍蝦安格斯漢堡
2020-11-13 212 浏览
叫左呢個每月限定,burger外層做得好好,上層既軟、再加上炸軟殼蟹同下面經烘過嘅漢堡底 非常夾同脆口!而且夾有超足料蝦餅,足滿香蔥、有另一番風味(如果唔中意蔥的朋友可能就唔適合!)另外,我哋亦加左$38黑松露薯條! 超大份,兩個人一個包一個薯條已經好飽肚!黑松露味好濃配埋美奶滋!推薦!另外,餐廳如果有得堂食會方便啲!

另外,餐廳如果有得堂食會方便啲!
外卖自取
尋日去左支持小店!🐟炸魚漢堡正!🍔牛油漢堡+炸魚+燒烤菇+車打芝士+焦糖洋蔥+他他醬($64) (🍚8/10)推介❗️配薯條🍟汽水🥤加$18 (佢係用地滿茄汁嫁!)呢間漢堡店配料可以自己配搭,食素既都無問題,意外叫左個好好味既組合!牛油麵包有煎過,🥯麵包好香🧈牛油味香外脆內軟又鬆化,🐟炸魚即炸無雪味,外皮脆卜卜炸粉唔會好厚啖啖肉超大塊好滿足!燒烤菇超級Juicy每啖都勁多汁,而且味道出奇地同炸魚好夾!加埋🧀車打芝士令魚柳更好味,洋蔥他他醬配埋佢本身有既椰菜沙律令成個包吾會太heavy,超讚!🍔牛油漢堡+安格斯牛肉+煙肉+芥末蛋黃醬($48) (🍚6/10) 🥯麵包同樣出色,🥩安格斯牛肉厚身Juicy好重牛肉味不過超細舊,同魚柳相比size爭3倍,比個包都細一半,建議叫牛肉既朋友一定要叫埋其他配料。至於🥓煙肉就煎到岩岩好吾會乾,配芥末蛋黃醬都幾清新,加埋本身有既椰菜沙律個味道都不錯,🤏係牛肉比其他漢堡店略細塊。🍟 松露薯條($38) (🍚7/10) 松露醬十分出色份量都多!粗薯條正常好多薯仔不空心不過因為疫情全部外賣拎到返去食個陣已經吾脆,建議小店將松露醬分開上會更好!
尋日去左支持小店!🐟炸魚漢堡正!

配薯條🍟汽水🥤加$18 (佢係用地滿茄汁嫁!)

🍟 松露薯條($38) (🍚7/10)
  • 魚柳漢堡
呢間人氣小店又推出限定漢堡❗️-再次到訪小店,漢堡一樣好食,但牆外多左句:「好食係漢堡,好◼️係◼️◼️。」,被Censored嘅字,添了幾分2020嘅香港特色。越掩蓋,越想知道,越會發現:好砌係。。。-🦀軟殼蟹蝦餅蟹皇牆漢堡($98)原隻軟殼蟹+炸鮮蝦餅+牛油果蓉+蟹黃醬1️⃣生炸嘅原隻軟殼蟹,冇炸漿油膩感更少,仲更香脆,而且亦大大隻夠哂足料。2️⃣蝦餅一樣驚喜,餅內餡料豐富,厚度十足,而且蝦餅外脆內軟,漢堡又外軟內脆,口感極有層次。3️⃣軟殼蟹同蝦餅已經夠鮮,再配埋蟹黃醬,鮮味倍增。👍🏻9/10-🍔松露蛋黃醬雞扒芝士漢堡($53)無激素雞扒+牛油漢堡+松露蛋黃醬+車打芝士1️⃣田中第一次食呢到嘅自選漢堡,原來形式好似車仔麵咁揀餸,想要咩醬料配搭都得。2️⃣主角雞扒煎到岩岩好,睇相都見到肉嫩多汁。3️⃣松露蛋黃醬非常驚喜,估唔到黑松露咁香濃,呢個價錢黎講真係超值。👍🏻9/10-Nomad Burger🗺紅磡德民街29號德民大廈地下F3號舖
呢間人氣小店又推出限定漢堡❗️

越掩蓋,越想知道,越會發現:好砌係。。。
🦀軟殼蟹蝦餅蟹皇牆漢堡($98)
原隻軟殼蟹+炸鮮蝦餅+牛油果蓉+蟹黃醬
3️⃣軟殼蟹同蝦餅已經夠鮮,再配埋蟹黃醬,鮮味倍增。
👍🏻9/10
🍔松露蛋黃醬雞扒芝士漢堡($53)
無激素雞扒+牛油漢堡+松露蛋黃醬+車打芝士
2️⃣主角雞扒煎到岩岩好,睇相都見到肉嫩多汁。
👍🏻9/10
Nomad Burger
🗺紅磡德民街29號德民大廈地下F3號舖
2020-10-27 286 浏览
本身想食龍蝦漢堡,不過好快就賣晒,所以就買咗佢個黑松露薯條食佢個黑松露薯條嘅味道好香呀佢既薯條同其他嘅餐廳都有啲唔同個汁有少少燒過溶溶地嘅感覺開頭以為粗薯條,原來係幼薯條整體來說,佢個味道幾好食最好就share嚟食,因為食落就有啲鹹

佢個黑松露薯條嘅味道好香呀
佢既薯條同其他嘅餐廳都有啲唔同
個汁有少少燒過溶溶地嘅感覺
開頭以為粗薯條,原來係幼薯條
整體來說,佢個味道幾好食
最好就share嚟食,因為食落就有啲鹹

Nomad provides various choices of burger bun like vegan bun and keto bread. Keto Mayo is also on the dressing list!Burger of the day $54- Angus Beef Mashed Avocado Burger with Truffle Mayo Sauce and briocheThe beef is quite juicy and the burger is also very thick 🍔 The avocado is actually not mashed but came in slices🥑You can mix and match the fillings in your burger 🥩🥓🍗🧅🧀🥑Owing to limited space, it's better to order takeaway or deliveryRecently they have also introduced a luxurious version of l

Burger of the day $54

Recently they have also introduced a luxurious version of lobster and angus beef burger! Cant wait to try it 🦞

Price range: 💰💰
Ratings: 🏅🏅🏅🏅
Category: burger, keto/ vegan bread

外卖自取
呢間位於紅磡的漢堡外賣店,今年6月底先開業,但最近已經吸引咗好多人嚟打卡,因為推出咗呢個期間限定漢堡包,我也是被它吸引而來的😻波士頓龍蝦安格斯漢堡 (HK$98).原隻已起肉的波士頓龍蝦,啖啖肉,鮮甜,肉質彈牙😋.安格斯牛肉漢堡扒,幾厚身,幾juicy.黑松露蛋黃醬,不是一般我認識嘅黑松露味道,似是蘑菇蛋黃味道多啲,幾濃郁creamy,同啲食材好夾.每日限定30份,供應到10月31日咋唯一美中不足係沒有堂食,外賣完要找地方食。我就行咗去附近嘅大環山公園,坐喺有瓦遮頭嘅長凳上,望住個海景,吹著微風,食午餐囉😸

波士頓龍蝦安格斯漢堡 (HK$98)
.原隻已起肉的波士頓龍蝦,啖啖肉,鮮甜,肉質彈牙😋
.安格斯牛肉漢堡扒,幾厚身,幾juicy
.每日限定30份,供應到10月31日咋

2020-10-19