2020-01-15 385 浏览
喺太古坊附近食完lunch,就喺附近睇下有咩嘢飲, 就入咗呢間開咗唔係好耐嘅NUTTEA。店內都有少少人龍, 但係等候時間唔算長,餐牌上都有好多唔同嘅選擇, 而我就揀咗店員推介嘅堅果奶蓋,四季春做茶底。攞倒杯茶飲嘅時候, 即刻試一試佢嘅堅果奶蓋 , 果然好濃厚,亦香氣逼人, 因為好rich嘅關係,如果就咁食多幾啖會覺得有少少膩,所以配上清香嘅四季春茶就啱啱好奶蓋份量十分足料, 最後我飲曬啲茶竟然仲有奶蓋剩, 同出面茶飲店薄薄一層奶蓋真係高下立見 同埋店家附上小膠鏟,方便客人飲奶蓋,好貼心呀

同埋店家附上小膠鏟,方便客人飲奶蓋,好貼心呀

四季春堅果奶蓋茶

2019-12-13
四季春堅果奶蓋茶
  • 四季春堅果奶蓋
2020-01-11 250 浏览
平時芝士奶蓋就飲得多,真係有滿滿嘅罪惡感,明知飲得多又肥又唔健康,但係又忍唔到口。一早聽聞Nuttea有比較健康嘅奶蓋,但係2間舖對我黎講都太唔就腳,今次路過鰂魚涌,緊係一試佢地有名嘅火龍果堅果奶蓋😆今次我就叫左少甜少冰,一杯$38紅色火龍果加上白色堅果奶蓋,顏色好靚,一攞到相都唔記得就飲左🤤佢地用堅果代替芝士做成嘅奶蓋,一d都唔遜色,入口即刻感受到濃濃既堅果味,其中榛果味最為突出,食到唔停口,再配上有茶底嘅紅肉火龍果,中和到奶蓋,唔會太膩,有機會經過可以再試下其他款

外卖自取
2019-12-26 490 浏览
唔知各位聖誕節做咗啲咩呢?🎅🏻 呢幾日又會凍翻啦❄️ 記住著多件衫或者飲多幾杯熱飲😋堅果奶可以代替牛奶,啱晒對牛奶敏感嘅人飲😚 營養價值都幾高架,有人仲攞嚟減肥添😉 最近試咗呢間台灣堅果奶店☺️ 叫咗南瓜堅果奶,係期間限定嘅,味道唔係好濃,要飲真啲先飲到微微嘅南瓜味,可能南瓜本身比較淡,會比堅果味蓋過少少😕 不過我幾中意堅果奶陣味,本身都好中意食果仁,而且質地飲落creamy得黎易入口😍 仲有飲完成杯有啲飽肚感,唔知係咪因為咁有助減肥呢🤣 價錢方面就有啲貴,應該係因為用堅果奶嘅成本比較貴,加上真材實料🤔 下次如果試就會叫奶蓋系列特別啲😛▫️南瓜堅果奶 $42

▫️南瓜堅果奶 $42
📍 堅果奶茶鰂魚涌海光街36號地下2號舖好好飲既堅果奶蓋😍最特別係佢既奶蓋 用5種果仁打做🌰打到滑身而又企身 有堅果既味 最後再灑上堅果碎碎 附上一個迷你鏟鏟 比你筆d奶蓋👍🏻茶底一杯係火龍果堅果奶蓋茶💰$38可以選無糖 火龍果加綠茶底 味道較淡一杯係四季春堅果奶蓋茶💰$34反而我中意e杯 四季春茶底回甘 清香!
📍 堅果奶茶
鰂魚涌海光街36號地下2號舖
好好飲既堅果奶蓋😍
茶底一杯係火龍果堅果奶蓋茶💰$38
可以選無糖 火龍果加綠茶底 味道較淡
一杯係四季春堅果奶蓋茶💰$34
反而我中意e杯 四季春茶底回甘 清香!
  • 四季春堅果奶蓋茶
2019-12-17 312 浏览
今日去鰂魚涌見客,見完有少少時間,行咗一陣之後見到呢間鋪頭幾特別喎,唔係一般嘅珍珠奶茶啊、黑糖啊、抹茶個類野。叫咗杯香芋堅果奶,低糖飲落幾正。充滿堅果味,有芋頭味但係唔會好稠,奶又好滑。唔會好飽肚。飲下飲下就飲晒。不過都要同女朋友講聲對唔住,係我之前怪錯咗你堅果奶其實低卡果一般奶。

..……………………...........💰$35 四季春水果茶今次太口渴既關係,叫左四季春水果茶但都係好飲既👍🏻我平時都係叫開半甜...茶底清香亦飲到水果既香甜🍹其實NUTTEA係出名堅果奶,我班同事個個都話好飲我下次再介紹一下堅果奶比大家😌.#鰂魚涌 #NUTTEA#堅果奶 #水果茶 ...……………………...........👱🏻‍♀️肥妹小編..……………………...........
💰$35 四季春水果茶

今次太口渴既關係,叫左四季春水果茶
但都係好飲既👍🏻我平時都係叫開半甜...茶底清香
亦飲到水果既香甜🍹

其實NUTTEA係出名堅果奶,我班同事個個都話好飲
我下次再介紹一下堅果奶比大家😌

#鰂魚涌 #NUTTEA
#堅果奶 #水果茶 .
👱🏻‍♀️肥妹小編
2019-11-18 477 浏览
我係一個抹茶控,所以對抹茶飲品味道要求非常高,但又唔鍾意幫襯一啲連鎖飲品店,最近見到呢一間堅果奶茶喺鰂魚涌新開,呢間飲品店係標榜用堅果奶去製造飲品,見咁得意所以就去試吓,佢係一間好細間嘅飲品店,得一張高椅坐。堅果奶蓋抹茶$38,我就叫咗少甜,呢杯野好足料,佢嘅奶蓋好驚喜,係榛子味奶蓋係非常香滑,個抹茶拿鐵係飲得出係落咗好足料嘅抹茶粉,個堅果味嘅奶蓋個味道同個抹茶係好夾,個奶蓋同個抹茶比例啱啱好。非常滿意,我飲嗰時鋪頭冇乜人,個台灣小哥店員好友善,仲問我好唔好飲,仲另外俾咗少少朱古力奶蓋我試吓,個朱古力奶蓋一樣咁好味,所以呢一間飲品店我會再返嚟試佢其他嘅飲品。

堅果奶蓋抹茶$38
2019-11-12 365 浏览
平日午飯時段在附近乘車,太古坊周圍都非常繁忙,這間飲品店也不例外。雖然有條小人龍,等候飲品時間不算久。點了一杯堅果奶蓋四季春:堅果奶蓋非常醇厚,附杯附上小鏟子供吃奶蓋之用(因為質地比較杰身),奶蓋顏色偏白,有一點點果仁色,甜而不膩,充滿果仁香氣,而幸好茶叫了微甜(其實可以走甜),而且茶地夠清,兩者相配合真的很好喝!是意料之外的出色Vegan奶蓋茶在香港少見,值得一試作為芝士奶蓋的替代品。(網上介紹材料包括五種果仁及植物奶油和鹽)

點了一杯堅果奶蓋四季春:

堅果奶蓋四季春

是意料之外的出色

2019-11-01
10 分钟 (外卖自取)
堅果奶蓋四季春
2019-11-08 441 浏览
食完飯經過,見到門口幾吸引,就入去睇吓,一入去已經見到好多人排隊買緊野飲! 見到伯爵朱古力堅果奶蓋茶有三粒星星,就一於試吓啦!叫咗半糖,正常冰一見到個樣超吸引!!!第一啖奶蓋已經有濃厚嘅芝士味配上朱古力粉,正!最特別係比個細細的鏟,可以用來「畢」起面頭嘅奶蓋,滑滑的,好似食緊cream咁,但係一啲都唔漏。又有很強的榛子香味:)再大大啖飲,下面係清清的茶底,配合得剛剛好。大大杯,好飽肚,如果唔太肚餓,當一餐都得

見到伯爵朱古力堅果奶蓋茶有三粒星星,就一於試吓啦!

叫咗半糖,正常冰

一見到個樣超吸引!!!
第一啖奶蓋已經有濃厚嘅芝士味配上朱古力粉,正!
又有很強的榛子香味:)

再大大啖飲,下面係清清的茶底,配合得剛剛好。

大大杯,好飽肚,如果唔太肚餓,當一餐都得

伯爵朱古力堅果奶蓋茶
2019-11-08
伯爵朱古力堅果奶蓋茶
2019-11-08 424 浏览
有一晚睇睇下電視📺,介紹左一間好特別ge飲品店,賣點係個飲品奶蓋係用果仁造出黎,而且係一個健康飲品,吸引到我第二晚放工即約左個朋友去試吓😋一入門口店主已經好有禮貌咁為我地介紹店內飲品,飲品特色,仲會問你個人口味偏向想要咩而推介比我地,勁讚呀👍🏻我就比伯爵茶朱古力堅果奶蓋茶吸引住喇🤩因為本身係勁鍾意伯爵茶,當然要試吓啦。嘩!一拎杯野飲就飄來一陣陣果仁香氣,急不及待試左一啖奶蓋,好驚喜呀!滿滿朱古力味,帶著果仁香,好好食呀個奶蓋,望落去好似會好肥仔咁,但由於奶蓋係用堅果造出黎所以較為健康啲(自我感覺良好)😂🤣,伯爵茶底都好香而朋友就揀左加入生果ge飲品,繽紛火龍果堅果奶蓋茶,堅果奶蓋更加突出果仁ge味道,火龍果加上堅果味,兩者原來可以咁夾架。又係正正之選。飲完杯堅果奶蓋你會即刻feel到好飽肚架!😂
伯爵朱古力堅果奶蓋

繽紛火龍果堅果奶蓋茶

飲完杯堅果奶蓋你會即刻feel到好飽肚架!😂
2019-10-16
繽紛火龍果堅果奶蓋茶
  • 伯爵茶朱古力堅果奶蓋茶
2019-10-28 372 浏览
在TVB見到JUDY介紹呢間飲品, 又學人來試下. 一試,就知無錯過, 一行2人, 買了2杯, 香蕉燕麥堅果奶及伯爵朱古力堅果奶蓋, 香蕉燕麥堅果奶-單張指可以當代餐, 今次試左微糖, 等了5分鐘, 已經可取, 一飲之下, 香蕉味燕麥味都出, 堅果好粉, 整杯都好好飲.再試最貴46元伯爵朱古力堅果奶蓋,朱古力奶蓋加榛子,用匙巾筆起入口似食緊金莎朱古力榛子醬, 又想又滑,伯爵茶香, 呢杯無微糖飲落都唔算甜, 剛好與奶蓋中和.而且此店著重環保, 雖然店尺寸細小, 但效率非常高, NUTS ABOUT MILK下次一定再試其他.
堅果好粉, 整杯都好好飲.
伯爵茶香, 呢杯無微糖飲落都唔算甜, 剛好與奶蓋中和.
而且此店著重環保, 雖然店尺寸細小, 但效率非常高,

NUTS ABOUT MILK

下次一定再試其他.
2019-10-27
  • 伯爵朱古力堅果奶蓋
2019-10-24 300 浏览
Miss O' 經常經過依間主打賣堅果飲品嘅餐廳,今日終於飲到喇!😝 Miss O' 叫咗杯少甜嘅 "繽紛火龍果奶蓋茶", 堅果味奶蓋份量幾多, 甜甜的又唔係太甜,厚厚的,口感唔錯。🤩 堅果味奶蓋比起普通奶蓋特別好多架,味道好香,舖頭仲提供埋一個小鏟子畀你食奶蓋,幾貼心又幾得意,好似食緊甜品咁! 🥰火龍果茶感覺都幾Fresh,可以中和返奶蓋有啲膩嘅味道! Miss O' 嘅朋友飲咗宇治抹茶奶蓋,佢都覺得好飲呀,等Miss O' 下次再試下其他味先

火龍果茶感覺都幾Fresh,可以中和返奶蓋有啲膩嘅味道!

2019-10-19 280 浏览
This is newly opened near my wife’s office and my wife recommends me to try, as she knows I like drinking milk.I am currently working out, so I always pursue for foods or drinks with protein. I would say Nuttea’s drinks are extremely suitable for someone who works out or pursue a healthy diet. I ordered a milk mixed with banana and nuts. Both of the ingredients contain a lot of protein and the taste matched well. The nut further enriched the texture of the milk.If you are on diet and get bored o

If you are on diet and get bored of sugar free drinks, Nuttea is your good choice that is tasty and healthy at the same time
外卖自取
2019-10-18 261 浏览
鰂魚涌近太古坊開咗間新店,專賣堅果奶。都開咗一段時間啦,剛開張嘅時候就已經有很多OL排隊買,有時下午三點都見到有不少人在等外賣。只好等熱潮過咗再去試。今日終於試咗啦,試咗佢推介嘅宇治抹茶堅果奶。 奶蓋好厚 好實在。食落口好creamy,好滑, 面仲有呢啲堅果說食落去又有少少咬口。個經講奶蓋其實都偏甜,亦都好飽肚。佢有門口有堅果奶代餐當係lunch,明攻OL market。我原本覺得會唔夠飽,但係試完個堅果奶蓋都相信應該幾飽。 😂🤣嗰杯堅果奶蓋宇治抹茶唔係好大杯(normal size),但食完個堅果奶蓋已經好飽,真係飲唔晒杯綠茶。啲綠茶呢都好飲,只係偏甜。建議甜到可以再減少甜味。

啲綠茶呢都好飲,只係偏甜。建議甜到可以再減少甜味。
2019-10-13 314 浏览
素食者都岩既奶蓋茶💛💛 #黃色地圖.#火龍果堅果奶蓋茶 呢度既主打係用堅果🌰打成既奶蓋,用5種果仁打造,奶蓋好creamy而且會有好濃既榛子味架💖💖💖~奶蓋質感會比較濃稠,好似雪糕咁,所以每一杯奶蓋茶都有有一隻小鏟,方便“筆”啲奶蓋黎食😛😛火龍果茶好清新,淡淡既茶味,可以中和奶蓋既膩☺️☺️~.______________________________📸#堅果奶茶地址:鰂魚涌海光街36號地下2號舖.
素食者都岩既奶蓋茶💛💛 #黃色地圖

#火龍果堅果奶蓋茶