放假約左朋友去佐敦行街,食完個lunch經過佐敦呢間Oink Square Coffee聞到好香既crepe味,一於同朋友一人一個做飯後甜品啦,所有可麗餅都係即叫即整夠哂新鮮,而且有多款口味,我地今日就揀左Special既Oreo芝士蛋糕同香蕉Lotus口味既可麗餅~🌟Oreo芝士蛋糕可麗餅 ($58)可麗餅口感軟糯煙韌,拎上手仲熱辣辣,上面真係有件芝士蛋糕,好香濃既芝士味但食落唔會好漏,估唔到配埋Oreo又幾夾💯💯💯🌟香蕉Lotus可麗餅 ($58)朋友就叫左個香蕉Lotus可麗餅,餡料亦好多,幾乎每一啖都食到美味既香蕉,配埋Lotus焦糖餅乾碎,咁邪惡既可麗餅好難抵抗呀😆😌餐廳仲有供應牛窩夫同特色飲品,下次經過要再encore先得🥰

🌟Oreo芝士蛋糕可麗餅 ($58)

🌟香蕉Lotus可麗餅 ($58)

2023-02-01
15 分钟 (外卖自取)
♡ 即叫即製甜品|Oink Square Coffee & Crêpe ♡-一返工壓力就好大~一定要食吓甜品慰勞吓自己❤️今日就決定lunch就食甜品算🥰- ♡ Oreo忌廉牛角包🥐 窩夫 ♡ $40Choffle 真係唔係度度都有得食 Croissant mix waffle 😋加咗香滑嘅忌廉之後都冇冧晒 面頭佈滿可可粉同朱古力醬入口 🥐脆卜卜 。-♡ 香蕉 🍌Nutella 可麗餅 ♡ $50 呢度嘅可麗餅真係勁好食😋可麗餅有勁多層 口感好豐富 值得一讚嘅係香蕉唔係得幾嚿 食到落底都仲有 👍 加埋 Nutella 真係無得輸😍-❥ 所有甜品都係即叫即製👍#⇢店鋪資料:Oink Square Coffee & Crêpe (佐敦)佐敦德興街1號地下B2號舖##佐敦美食 #佐敦甜品 #香港可麗餅 #香港甜品 #hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處

一返工壓力就好大~
一定要食吓甜品慰勞吓自己❤️
今日就決定lunch就食甜品算🥰

♡ Oreo忌廉牛角包🥐 窩夫 ♡ $40

Choffle 真係唔係度度都有得食
Croissant mix waffle 😋
加咗香滑嘅忌廉之後都冇冧晒
面頭佈滿可可粉同朱古力醬
入口 🥐脆卜卜 。
♡ 香蕉 🍌Nutella 可麗餅 ♡ $50

佐敦德興街1號地下B2號舖
#
#佐敦美食 #佐敦甜品 #香港可麗餅 #香港甜品

外卖自取
週末到尖沙咀佐敦一帶行街,估唔到喺德興街恆豐酒店隔離搵到一間專賣可麗餅同牛角包窩夫嘅小店,小店種類選擇繁多,唔同口味任君選擇。<君主可麗餅> $65咁多配料唔知揀咩好?君主可麗餅就啱晒你。除咗有榛子醬、士多啤梨、藍妹、紅桑子、芒果、香蕉、開心果、朱古力針、朱古力醬仲有忌廉,材料豐富,幾乎每一啖都食到唔同嘅水果配料🥰可麗餅皮質地偏軟熟,內裏包住無限多忌廉,絕對喺打卡得黎又好味。<藍苺芝士蛋糕牛角包窩夫> $45牛角包窩夫喺小店最近嘅新產品,牛角包整成格仔餅嘅形狀,送到手上仍熱辣辣,酥香鬆脆。我尤其喜歡藍苺芝士蛋糕、藍莓粒和藍莓醬的組合,清新不膩。<紫薯鮮奶特飲> $42紫薯鮮奶為小店的招牌飲品,用料實在,紫薯蓉與鮮奶的混搭難得不會太甜,形成粉紫色夢幻效果,口感順滑,喜歡。
<君主可麗餅> $65
下午茶
藍苺芝士蛋糕牛角包窩夫
紫薯鮮奶特飲
2023-01-30 46 浏览
剛行完恆豐商場,經後門出嚟再逛吓附近嘅時候,發現呢間專賣外帶輕食甜品店“OINK”,阿女見到可麗餅好靚😍,話一定要食,於是我同佢各自買咗一款試吓🤭。香蕉Nutella可麗餅 $50可麗餅餅皮質地軟熟🥰,入面包咗勁多忌廉、香蕉片🍌、Nutella同脆脆,口感有層次,味道融合,喜歡食忌廉的話,必定鐘意食😋。OREO忌廉牛角包窩夫 $40牛角包🥐焗得非常香脆,上面有一塊OREO🍪及一層忌廉,再舖上可可粉同朱古力醬🍫,清甜嘅忌廉融合牛角包嘅香味,好夾🥰。總括而言,食物出得快唔需要等好耐,店舖附近的環境衛生,所以可以現場享受完美食再行街。

香蕉Nutella可麗餅 $50

OREO忌廉牛角包窩夫 $40

2023-01-28
2023-01-25 42 浏览
佐敦就成日都過嚟,估唔到係德興街恆豐酒店旁有好多小食店。今次就比我發現依間名叫《Oink2》嘅可麗餅店。佢地提供多達10款可麗餅,同埋我0款牛角窩夫。另外仲有coffee, fruit smoothie 同埋yogurt smoothie,梗係一款係啱食嘅。Oreo芝士蛋糕可麗餅 $58新鮮製作嘅可麗餅皮,拎到上手都係暖嘅。材料好豐富,有oreo餅、芝士蛋糕、玉米片、rainbow sprinkles、忌廉、nutella 同埋朱古力醬。食落可麗餅蛋味都幾重,然後就Oreo餅碎好crunchy,又有芝士蛋糕嘅鬆軟,口感好豐富。開心果控牛角包窩夫 $42同樣係新鮮焗製,牛角包窩夫上面放左忌廉、開心果粒同埋開心果醬,窩夫外層香脆內層又鬆軟,開心果味好濃郁。黑芝麻鮮奶特飲 $38天氣咁凍梗係有叫番杯熱飲,黑芝麻味好香濃,飲完成個身都暖哂。✨人均50如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝ ⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝♡⃝

Oreo芝士蛋糕可麗餅 $58

開心果控牛角包窩夫 $42

黑芝麻鮮奶特飲 $38

✨人均50

如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!

2023-01-21 26 浏览
之前試過呢一間喺佐敦開嘅厚切三文治🥪,覺得佢足料又好食~今日經過本來又想買三文治,原來已經轉左做可麗餅/牛角包窩夫專門店!一場嚟到,都照叫兩個可麗餅試吓~🤭落咗單之後,店員即叫即做,好快就已經做好💯香蕉🍌Nutella可麗餅賣相好靚,可麗餅蛋香十足,厚厚嘅榛子醬再加上香蕉,再加上層幼滑忌廉,係絕配嘅組合!👻另外亦叫多咗個精選口味~店員推薦的🤭港式奶醬多可麗餅呢個味道嘅可麗餅我真係未食過,可麗餅入邊有一層花生醬,然後包含着脆脆的花生醬多士 再放上朱古力碎 口感新奇,鹹鹹嘅花生醬香味配上煙靭嘅餅皮 配搭得幾好🤭下次想食甜點的時候又可以過嚟試吓啦!

一場嚟到,都照叫兩個可麗餅試吓~🤭

落咗單之後,店員即叫即做,好快就已經做好💯

香蕉🍌Nutella可麗餅

另外亦叫多咗個精選口味~店員推薦的🤭
港式奶醬多可麗餅

下次想食甜點的時候又可以過嚟試吓啦!

2023-01-19 24 浏览
今日約完朋友喺佐敦食完飯,想搵吓附近有冇甜品食,我朋友介紹呢間嘅可麗餅好好食,我就去試吓,佢隔地鐵站好近,非常方便。我睇咗meun好耐,心大心細唔知簡邊款好,店員就介紹咗香蕉Lotus可麗餅($58)比我,店員話呢個醬係用Lotus餅乾做嘅脆脆醬,食落真係幾好味,咬落有脆脆feel,個醬唔算甜到漏,甜度適中,可麗餅個餅皮非常煙韌,仲有好香嘅蛋味,而上面d cream好滑,夾埋香甜嘅香蕉一齊食,好滿足。

2023-01-18 21 浏览
生活每天都需要一點甜🍦我差不多每天都會食甜品🫣🫣🫣呢間位於佐敦的可麗餅好邪惡!即叫即整 食cream 食到飽~我哋揀咗榛子同埋香蕉味!個人比較鍾意香蕉嗰款 上面有啲脆脆 同朱古力醬榛子醬嗰款就係上面棉花糖為主 都有脆脆 Oink Square Coffee & Crêpe (佐敦)佐敦德興街1號地下B2號舖#香港好去處#打卡#cafe#生活#小記錄#隨心一拍#相機先食#美食 #隱世cafe #hkcoffeeshop #hkbar #西式餐廳 #foodiehk #hkig #hkgirl #食好西 #西餐 #餐廳 #香港美食 #香港好去處 #甜品控 #拍拖👫#打卡#香港#景點#打卡熱點#外賣
生活每天都需要一點甜🍦我差不多每天都會食甜品🫣🫣🫣
我哋揀咗榛子同埋香蕉味!
個人比較鍾意香蕉嗰款 上面有啲脆脆 同朱古力醬
榛子醬嗰款就係上面棉花糖為主 都有脆脆

佐敦德興街1號地下B2號舖

2023-01-16 28 浏览
之前見人哋介紹佐敦有間crepe同爆餡三文治嘅小店一心唸住又試下有幾正 好可惜原來1月開始已經冇賣三文治了一場嚟到 咁就試下佢哋其他甜點啦牛窩夫好似係新產品嚟㗎******************************食物s:🧀Orea 芝士蛋糕可麗餅 ($58) 呢度嘅可麗餅口味實在太多 呢個係店員推薦嘅口味即叫即製 所以餅皮都幾煙韌賣相唔錯 中間係大大塊oreo餅 入面係滿滿嘅cream 裝到好深都有仲有舊芝士蛋糕添 好邪惡呀😈重甜讓人感覺心花怒放😛🧇香蕉綿花糖牛角包窩夫 ($40) 牛角包窩夫即叫即整 所以咬落夠酥脆面上一邊舖滿金黃色熟成香蕉片另一邊排滿甜甜綿花糖 再擠上朱古力榛子漿成個組合甜甜的 有戀愛嘅感覺呀💕🧇焦糖Lotus脆餅牛角包窩夫 ($45) 牛窩夫烘得啱啱好 同樣咬落香脆可口 面上擠滿邪惡嘅cream😜 配上焦糖Lotus脆餅 好豐富呀******************************小結:小店位於酒店後方小巷位置 只做外賣如果酒店住客想食甜點真係啱晒或者附近嘅打工仔都幾啱 生活苦中的確需要一點甜呀
之前見人哋介紹佐敦有間crepe同爆餡三文治嘅小店
一心唸住又試下有幾正
好可惜原來1月開始已經冇賣三文治了
一場嚟到 咁就試下佢哋其他甜點啦
牛窩夫好似係新產品嚟㗎

食物s:

🧀Orea 芝士蛋糕可麗餅 ($58)
呢度嘅可麗餅口味實在太多
呢個係店員推薦嘅口味
即叫即製 所以餅皮都幾煙韌
賣相唔錯 中間係大大塊oreo餅
入面係滿滿嘅cream 裝到好深都有
仲有舊芝士蛋糕添 好邪惡呀😈
重甜讓人感覺心花怒放😛

Orea 芝士蛋糕可麗餅

🧇香蕉綿花糖牛角包窩夫 ($40)
牛角包窩夫即叫即整 所以咬落夠酥脆
面上一邊舖滿金黃色熟成香蕉片
另一邊排滿甜甜綿花糖 再擠上朱古力榛子漿
成個組合甜甜的 有戀愛嘅感覺呀💕

香蕉綿花糖牛角包窩夫

🧇焦糖Lotus脆餅牛角包窩夫 ($45)
牛窩夫烘得啱啱好 同樣咬落香脆可口

如果酒店住客想食甜點真係啱晒
或者附近嘅打工仔都幾啱
生活苦中的確需要一點甜呀
2023-01-14 30 浏览
📌OINK位於佐敦恆豐酒店後街嘅小店OINK,由兩位年輕嘅店主主理,供應可麗餅、牛角包窩夫同飲品,亦有件裝蛋糕、薯條等☕️小小嘅一間外賣店有過十款口味選擇,即叫即整,落單後大約等10分鐘就有得食喇✴️香蕉Nutella 可麗餅可麗餅口感軟糯煙韌,包住香蕉片🍌Nutella榛子醬、朱古力醬同忌廉,份外香甜,再加上杏仁片食落更有口感✴️雙重開心果可麗餅 餡料同樣豐富,柔軟嘅餅皮包住開心果醬、脆米,仲有開心果粒粒增加口感,可以作為一個相當豐富嘅下午茶
📌OINK

✴️香蕉Nutella 可麗餅

✴️雙重開心果可麗餅
2023-01-13 24 浏览
〰 日式燒汁雞扒三文治 $42雞扒厚肉大大件 煎得好香仲好juicy仲要食到最後都係咁厚身咁足料 不得了照燒汁亦都好入味 調味同濃度剛好如果有得走雞皮就perfect!另外夾埋生菜 紫椰菜 番茄 爽口又fresh翻熱食真係好正 大大份又好食 食到好滿足🫶🏿〰️ 芝士薯條 $30用上幼薯條 炸好再淋上芝士醬幾鐘意個芝士醬鹹香 好易食唔停口🤭🤣〰️ 雜莓鮮果沙冰 夏天飲沙冰真係好爽 飲落莓味好濃 一飲就知真材實料不過略棄果籽嘅顆粒感太重 更smooth就好!______________________________Bookmark左好耐 無失望之餘仲幾驚喜🫶🏿三文治真係大大份又高質 性價比幾高完全係我口味 絕對會想encore試多幾款🤣見佢仲有越式法包 有機會再會一會佢🤣🤟🏿

〰 日式燒汁雞扒三文治 $42

雞扒厚肉大大件 煎得好香仲好juicy
仲要食到最後都係咁厚身咁足料 不得了
照燒汁亦都好入味 調味同濃度剛好
如果有得走雞皮就perfect!

另外夾埋生菜 紫椰菜 番茄 爽口又fresh
翻熱食真係好正 大大份又好食 食到好滿足🫶🏿

〰️ 芝士薯條 $30

用上幼薯條 炸好再淋上芝士醬
幾鐘意個芝士醬鹹香 好易食唔停口🤭🤣

〰️ 雜莓鮮果沙冰

夏天飲沙冰真係好爽
飲落莓味好濃 一飲就知真材實料
不過略棄果籽嘅顆粒感太重 更smooth就好!

Bookmark左好耐 無失望之餘仲幾驚喜🫶🏿
三文治真係大大份又高質 性價比幾高
完全係我口味 絕對會想encore試多幾款🤣
見佢仲有越式法包 有機會再會一會佢🤣🤟🏿
Oink Square Coffee & Crêpe 📍佐敦德興街1號地下B2號舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━當趕時間嘅時候 三文治真係好選擇 不過有陣時食唔到好多餡嘅感覺唔太好 呢間三文治店就完全唔會有呢種感覺🤩 店家仲會提供半份選擇 想買嚟做下午茶都唔錯㗎避免累贅 係呢度講咗先 每種三文治入面都有番茄 生菜 紫椰菜 芝士同秘製醬汁 所以每個三文治嘅基礎調味都差唔多麵包係用白麵包 質感好軟好濕潤 連邊位都唔會乾硬 仲有淡淡奶香 大多數時間都係保持到口感 不過有可能會比醬料浸濕少少🤔━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━🍳 蛋沙律三文治 $32/whole $20/half▶︎ basic加上蛋沙律 仲有幾片烚蛋 蛋沙律係溝咗沙律醬 口感潔身 不過食落唔會覺得好滯👌🏻 亦都冇乜罪惡感 不過比起其他口味會比較單調🫣好味指數:●●●◐○━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ 🍖 火腿蛋三文治 $36/whole $21/half▶︎ basic加上兩片火腿同烚蛋 ▶︎ 呢款比起上一款更加清爽 而火腿嘅存在仲會加咗少少鹹香 冇乜特別
Oink Square Coffee & Crêpe
📍佐敦德興街1號地下B2號舖

🍳 蛋沙律三文治 $32/whole $20/half

🍖 火腿蛋三文治 $36/whole $21/half
▶︎ basic加上兩片火腿同烚蛋
▶︎ 呢款比起上一款更加清爽 而火腿嘅存在仲會加咗少少鹹香 冇乜特別 係樸素嘅味道😂

🦀 芥末蟹柳三文治 $40/whole $22/half
▶︎ basic加上好多嘅蟹柳絲同芥末醬
▶︎ 蟹柳會加咗一陣鮮甜味 而沙律醬都調得唔錯 食食吓會feel到芥辣
▶︎ 不過個人覺得呢款嘅醬有啲過多🫢 如果係想食得fresh啲就唔係好適合

🎃 南瓜蓉三文治 $44/whole $25/half
▶︎ 係我最鐘意嘅一款 basic加上南瓜蓉 南瓜蓉入面仲加咗堅果嚟增加口感🔅
▶︎ 南瓜蓉係黏糯帶有一絲絲嘅口感 仲有脆脆地嘅杏仁粒 調味唔係普通南瓜蓉嘅清甜 而係帶有少少鹹味 整體食落好balance🤤
好味指數:●●●●◐

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
到訪日期: 九月 (午餐外賣)
快樂指數😋: ⑧⑤/①⓪⓪
性價比: 🌕🌕🌕🌗🌑
環境: N/A
服務分: N/A
再訪意願: ❤️❤️❤️❤️🤍
外卖自取
經過佐敦見到呢一間可麗餅🍡😍勁想食就買黎食啦😆😆😆叫咗兩款Crêpes, 一款係士多啤梨香蕉可麗餅,另一款係迷你可麗餅🥰🫔士多啤梨香蕉可麗餅🍓🍌🫔strawberry & Banana Crêpe💕內容勁豐富,除咗🍓士多啤梨同埋香蕉🍌之外,仲有Nutella 榛子醬🤭雪糕🍦朱古力醬🍫忌廉,同埋朱古力碎針😍😍😍,加埋可麗餅香軟,勁好食❣️迷你可麗餅The Mini Crêpe🍦呢一款都好吸引,有阿華田脆脆醬🍯粟米片,朱古力醬同埋忌廉🧁仲有好多粒巨型棉花糖🌟其實一啲都唔迷你,呢一間嘅可麗餅都唔錯😝大家經過不妨買個食下💕
經過佐敦見到呢一間可麗餅🍡😍勁想食就買黎食啦😆😆😆

迷你可麗餅The Mini Crêpe🍦
迷你可麗餅

呢一款都好吸引,有阿華田脆脆醬🍯粟米片,朱古力醬同埋忌廉🧁
2022-12-27
5 分钟 (外卖自取)
2022-12-22 16 浏览
芥末蟹柳三文治 半份($24)佐敦呢間小店專做外賣,店面有好多小食都勁吸引,最出名應該係佢地個爆餡三文治😚 一啖係咬唔哂成個的,係街食就有些少狼狽啦~醬汁同配菜好夾,清甜爽口,芥末又唔會太攻鼻,可惜遲d就唔再賣😕
芥末蟹柳三文治 半份($24)
趁住今日做冬,又可以早收工見到有我最鍾意食嘅可麗餅梗係唔可以放過。即叫即製,但包裝好貼心,所以完全唔會辣手,掛住影相搞到忌廉開始半溶狀態,但味道依然,好Creamy兩款都比平日食開嘅更足料✨情陷朱古力可麗餅無諗過口感咁豐富,啖啖都有香濃朱古力,加入朱古力磚.朱古力百力枝.仲有榛子醬.朱古力醬,甜而不漏朱古力控一定要試✨士多啤梨香蕉可麗餅啖啖新鮮士多啤梨同香蕉果肉 同果仁混在幼滑嘅忌廉之中,好香甜除咗可麗餅.仲有小食同特飲期待下次試埋其他口味

趁住今日做冬,又可以早收工

見到有我最鍾意食嘅可麗餅

梗係唔可以放過。

即叫即製,但包裝好貼心,所以完全唔會辣手,

掛住影相搞到忌廉開始半溶狀態,
但味道依然,好Creamy

兩款都比平日食開嘅更足料

✨情陷朱古力可麗餅

無諗過口感咁豐富,
朱古力控一定要試

✨士多啤梨香蕉可麗餅

啖啖新鮮士多啤梨同香蕉果肉 同果仁
混在幼滑嘅忌廉之中,好香甜

除咗可麗餅.仲有小食同特飲
期待下次試埋其他口味