2017-07-24
好開心!今日同朋友去利東街間日式coffee shop 先發現原來香港有Calbee 專門店!一入店鋪就見到有個小型工場,真係好得意,令我諗起日本嘅杯麵博物館 😆雖然食炸嘢好熱氣,但見到薯片咁新鮮,而且香味十足,真係點都要試試!除左香港嘅限定味-避風塘香辣味之外,仲有BBQ味,雙重芝士,朱古力醬,以及原味。薯片都有得選擇波浪型或平切。如果對薯片唔係太大興趣,都可以考慮原味或芝士味薯條。由於我哋唔太肚餓,所以只係選擇咗波浪型避風塘香辣味薯片。咁啱當時有個promotion 係送埋一個芝士薯條,就順便試埋!😋薯片好香脆,一食落去覺得都幾重避風塘炒嘢嘅味道,幾特別。芝士薯條質感唔錯,但略兼欠缺芝士味。其中一個亮點就係發現原來香港已經有薯條三兄弟(我發現得太遲!)。以後去日本終於唔駛再買同一樣嘢啦!食完薯條仲可以買埋零食!方便!整體而言,絕對值得一試,但未必會成日去食。😋
薯片好香脆,一食落去覺得都幾重避風塘炒嘢嘅味道,幾特別。
芝士薯條質感唔錯,但略兼欠缺芝士味。
食完薯條仲可以買埋零食!方便!
整體而言,絕對值得一試,但未必會成日去食。😋