2022-11-15 1241 浏览
想食公司三文治未必一定要去茶餐廳呢度都有,仲超大份超足料主打雞肉餡料配麥包比普通茶餐廳配方更健康重點係都有幾塊薯片附送😆中意食公司三文治嘅你又可以多個選擇🥪
想食公司三文治未必一定要去茶餐廳
呢度都有,仲超大份超足料
主打雞肉餡料配麥包
比普通茶餐廳配方更健康
重點係都有幾塊薯片附送😆
中意食公司三文治嘅你又可以多個選擇🥪
2022-10-04 1639 浏览
今日工作關係需要到觀塘APM, 到達時已經3點,揾個地方食個快飯先。行咗一陣見到Super Sandwiches, 諗住都好,佢地的食物一向都唔會令我失望,叫咗個焗雞胸菠菜南瓜汁長通粉。有4塊雞胸肉,味道及份量OK菠菜的份量太少啦,食2啖就無晒,可以稍為加啲長通粉的份量同樣可以加啲,同埋之前煮得太耐,用叉食時散晒飲品反而令人滿意,凍咖啡夠香濃。整體食物味道及品質只屬一般,性價比麻麻。凍咖啡的質素OK, 挽回唔少食物的失分。另外,APM分店較其他Super Sandwiches相對較細間,感覺較為擠迫。

有4塊雞胸肉,味道及份量OK
菠菜的份量太少啦,食2啖就無晒,可以稍為加啲
長通粉的份量同樣可以加啲,同埋之前煮得太耐,用叉食時散晒

飲品反而令人滿意,凍咖啡夠香濃。

整體食物味道及品質只屬一般,性價比麻麻。
凍咖啡的質素OK, 挽回唔少食物的失分。

2022-10-03
2022-08-17 1905 浏览
一個人在apm行街攰攰地去食個下午茶先平時好多人排隊的super sandwiches今日咁啱有位✌🏻不過都坐滿人的餐牌好多選擇酥皮忌廉蘑菇湯🥣+煙三文魚蜆肉意粉🍝+港式伯爵奶茶☕️ 會員價 $55.8 (抵食😋)煙三文魚蜆肉好味,完全吾腥,意粉係扁意粉(我至愛😍),因下午茶,份量吾多酥皮忌廉蘑菇湯,平時都好鍾意叫,但今次略嫌咸左小小,扣左小小分港式伯爵奶茶好飲,有伯爵茶香味,每次都會叫奶茶試過呢度的咖啡(好一般)📸環境指數🌕🌕🌕🌑🌑🤵🏼‍♀️服務指數🌕🌕🌕🌑🌑👅味道指數🌕🌕🌕🌗🌑💰抵食指數🌕🌕🌕🌕🌑⭐️推薦指數🌕🌕🌕🌗🌑

一個人在apm行街
攰攰地去食個下午茶先
平時好多人排隊的super sandwiches
今日咁啱有位✌🏻不過都坐滿人的
餐牌好多選擇

港式伯爵奶茶好飲,有伯爵茶香味,每次都會叫奶茶
試過呢度的咖啡(好一般)

📸環境指數🌕🌕🌕🌑🌑
🤵🏼‍♀️服務指數🌕🌕🌕🌑🌑
👅味道指數🌕🌕🌕🌗🌑
💰抵食指數🌕🌕🌕🌕🌑
⭐️推薦指數🌕🌕🌕🌗🌑
2022-08-17
2022-08-10 1308 浏览
終於到咗放午餐嘅時間,返工真係好攰希望食個發好又快既午餐。所以,特登入去連鎖嘅餐廳食返個正常嘅午餐。一落單大概3分鐘到意粉就到啦,呢一點要讚一讚佢。今次食咗Olivier Super Sandwich 既蘑菇雞胸意粉套餐叫咗杯凍檸茶同橙汁。1.蘑菇雞胸意粉小編認為蘑菇白汁唔夠,如果再多啲就更加好。不過真係要講一講佢個雞胸,雖然好淋好軟熟,但就係覺得好假好怪,個意粉有啲油,食完兩啖唔想擺入口。2.凍檸茶佢個杯凍檸茶係冇落糖嘅,但係侍應冇跟糖漿上,如果能夠細心一啲就好。3.橙汁 橙汁係最冇事嘅一個,因為佢都一早整定,係樽裝上。可以讚一讚佢嘅橙汁,好多果肉。

一落單大概3分鐘到意粉就到啦,呢一點要讚一讚佢。

1.蘑菇雞胸意粉

2.凍檸茶

3.橙汁
2022-07-29 1103 浏览
呢間三文治店一向都比我感覺好健康🥪今次就嚟食個最邪惡嘅芝士熱烘三文治😎外面香脆 內裏鬆軟嘅麵包🍞夾住軟綿嘅拉絲芝士同濃郁嘅黑松露醬🧀配埋juicy嘅大啡菇 真係冇得輸 勁好食😍😍
2022-07-18 1227 浏览
有時都唔係好明,點解出街食飯想食多棵菜都好似好難咁🥦🥹呢間連鎖店相信大家都聽過,難得俾我見到早餐都有菜食🥬 就即刻衝入去食返個靚早先🏃🏻‍♀️💨一坐低就可以scan枱面上QR code,想安心出行又得,落order都得📲 然後就會有專人送到你枱面👨🏻‍🍳☕️ 香脆雞扒 · 炒蛋 · 羽衣甘藍車厘茄沙律 · 麥包多士 $47雞扒比較細件,但炸得好脆☺️ 不過作為減肥人士既我,食左兩啖皮就切走左了🥹 炒蛋夠滑🍳 羽衣甘藍都新鮮,唔會有陣苦味,配埋車厘茄同麥包,覺得自己好健康😌連杯即磨咖啡都要左脫脂奶😌食完個good morning早餐,又有動力繼續返工喇💪🏻
有時都唔係好明,點解出街食飯想食多棵菜都好似好難咁🥦🥹

連杯即磨咖啡都要左脫脂奶😌

食完個good morning早餐,又有動力繼續返工喇💪🏻
2022-07-04 1076 浏览
呢間係近期最愛,每次係附近做完運動就會過黎食下午茶特別推介呢個三文治下午餐套餐有齊晒我想食既餡料,雞肉,雞蛋同埋菜!呢個配搭係最CLASSIC ,仲有埋杯咖啡都算係健康抵食之選用餐環境方面就一般,餐廳比較細,每張枱都非常近忙起上來甚至要搭枱,係疫情下,相信大部份人都唔太想搭台既衛生方面都係中等,雖然上手食客,侍應都會抹下枱不過就抹得求其,甚至有些食物污漬仲係枱到,最好自備酒精濕紙巾服務都算係咁,每個侍應手腳都好快,態度都算helpful整體來講,不過不失,係食物抵食搭救
都算係健康抵食之選
Oliver's Master Club

用餐環境方面就一般,餐廳比較細,每張枱都非常近
忙起上來甚至要搭枱,係疫情下,相信大部份人都唔太想搭台既

衛生方面都係中等,雖然上手食客,侍應都會抹下枱

服務都算係咁,每個侍應手腳都好快,態度都算helpful

整體來講,不過不失,係食物抵食搭救
2022-06-22
Oliver's Master Club
  • Oliver's Master Club Tea Set
2022-06-01 1070 浏览
今日落雨濕濕想同老公行松本順便喺apm度食野super 平時成日平時成日經過就多但係真係入去食就第一次所以要排隊但係佢哋就冇得攞飛同埋我見到眼見成個場得一個人做送餐我覺得公司係唔想請太多人其實可以用自動取票機咁樣安排就會好少少如果唔係變咗冇指引客人會有打尖嘅情況發生我喺門口等嘅時候喇已經睇定咗食咩挪威煙三文魚配碎蛋意大利包包夠外脆內軟煙三文魚新鮮配碎蛋簡直係完美組合,好食挪威煙三文魚蜆肉扁意粉配刁草忌廉汁意粉麵質彈牙汁唔夠多, 影響曬成個意粉味道 成個意粉偏向較乾分量尚算大份蜜糖雞翼偏向細隻 ,肉質嫩口凍奶茶冰嘅份量適中,茶底唔錯
今日落雨濕濕
我喺門口等嘅時候喇已經睇定咗食咩

挪威煙三文魚配碎蛋意大利包
包夠外脆內軟
煙三文魚新鮮
配碎蛋簡直係完美組合,好食

挪威煙三文魚蜆肉扁意粉配刁草忌廉汁
意粉麵質彈牙
汁唔夠多, 影響曬成個意粉味道
成個意粉偏向較乾
分量尚算大份

蜜糖雞翼
偏向細隻 ,肉質嫩口

凍奶茶
冰嘅份量適中,茶底唔錯
2021-11-14 2417 浏览
朋友想食素,食行過見到呢間Super Sandwiches居然推出左素食嘢,即管試吓🤪🍀🍀🍀新豬肉扒牛油果莎莎漢堡 🍀🍀🍀植物魚柳長通粉配南瓜忌廉汁🍀🍀🍀植物脆雞寶新豬肉扒口感彈牙,配合牛油果食落好味又唔膩,好夾👍👍👍植物魚柳長通粉配南瓜忌廉汁,都唔錯!👌👌👌植物脆雞寶,小朋友都like!😋😋😋

🍀🍀🍀新豬肉扒牛油果莎莎漢堡
🍀🍀🍀植物魚柳長通粉配南瓜忌廉汁
🍀🍀🍀植物脆雞寶

新豬肉扒口感彈牙,配合牛油果食落好味又唔膩,好夾👍👍👍
植物魚柳長通粉配南瓜忌廉汁,都唔錯!👌👌👌
植物脆雞寶,小朋友都like!😋😋😋
2021-10-14 1899 浏览
呢個星期日,終於食到呢度嘅早餐😁 一向都覺佢哋嘅早餐抵食又幾好味,所以好多時都想揀呢度食早餐😗 但公司附近個間又無咁早開,有時出開去,又無分店。 今次剛好嚟觀塘,啱晒!一向都覺佢哋嘅早餐抵食又幾好味,所以好多時都想揀呢度食早餐😗十點九左右,都要等兩三張枱,好彩又唔係等好耐,仲有個好位添😃 但⋯⋯佢哋張抹枱布唔夠乾淨,被抹完嘅枱,一祲酸宿味⋯⋯希望佢哋會有改善🤨 所以衛生方面俾咗兩⭐️,其實其餘嘅都感覺清潔嘅⋯⋯我叫咗個自選3款,真好,有呢隻,可以揀自己想要嘅😁 我要咗茄汁豆、女友想食嘅薯餅、炒蛋。服務員一放低,噢!原來無多士嘅咩,好失望⋯⋯對我嚟講,呢款早餐無多士,唔係好慣㗎嘛😕 不過,醒起揀餐時,明明張相有,好彩忍唔住要問下,原來真係俾漏咗!即時開心翻😝好味㗎,新鮮熱辣,但炒蛋就無咩味,不過,加點黑胡椒都可接受,杯咖啡就正常味。女友揀咗炸魚柳配他他醬、黑松露炒蛋、燒車厘茄、穀物包。 好味呀,又係新鮮熱辣,個魚都炸得好味,炒蛋又係無咩味,雖然係黑松露醬,個53蚊嘅早餐,你都唔可能要求太多啦😆 反而個穀物包,無諗過會咁好味!我哋好鐘意😋

自選3款早餐

炸魚柳、酸他他醬、黑松露炒蛋、燒車厘茄、穀物包
2021-10-10
$51.5 (早餐)
2021-09-24 1565 浏览
今次係收工過後係APM商場無意見到,佢個晚餐餐單整體上都經濟實際,有得單點同加套餐等,我就今次揀左肉醬扁意粉套餐有埋野飲,野食都係等左幾分鐘就有,算係好快,味道唔差,份量夠大,意粉彈牙,CP值好高的餐廳之一
肉醬扁意粉
肉醬扁意粉
2021-08-15 1561 浏览
上午在 apm 办完事,下午还要继续。午饭只有45分钟时间,便匆匆忙忙在商场内找东西吃。中午饭时间到处都是人,最后选择了 Super Sandwiches 。店内的客人也不少,也需等了5分钟才有座位。他们的焗薯和三文治不便宜,最后买了一份烧牛肉蛋卷沙律,份量不多,套餐差不多80元。其实沙律不多,只是一点点,谈不上很好味。主菜的烧牛肉蛋卷一分为二,配了一些青菜,里面还加了点烧烤汁和沙律酱,但牛肉味不浓,整体感觉只是一般水准。

店内的客人也不少,也需等了5分钟才有座位。

烧牛肉蛋卷沙律

2021-08-15
2021-06-16 3570 浏览
以前就有食supersandwich,而家好少啦。。。Woo突然之間喺商場見到有supersandwich入去醫肚先,諗住食個飛碟三文治啦原來啲menu已經變曬啦🤪我真係out喇 😅而家已經轉咗高級嘅menu啦🤣😂食一餐都要成八十幾蚊。。淨係食麵包😶😶但係又好好味嘅佢今次嘅賣點係牛油果囉🥑我都好鍾意食架所以我哋4個人叫咗4個餐大食大食牛油果日式碎蛋多士配沙律 好正呀真係好似食緊日本嘅三文治咁㗎嗰啲碎蛋嘅味道就好似帶咗你去日本咁 冇得去日本就食住呢個當住係日本先啦牛油果煙三文魚配沙律🥑 牛油果真係好正👍我喺超級市場都買唔到啲咁新鮮咁靚嘅牛油果 👍👍嗰種牛油果嘅fresh呢同埋軟淋淋 真係好正囉同埋配埋煙三文魚簡直係好味到停唔到口啊牛油果雞蛋雜菜沙律 🥑🥬🥑🥬就係貪佢牛油果係成半個牛油果畀你㗎加埋啲沙律菜勁新鮮,簡直係清爽嘅感覺真係好好味呀牛肉芝士漢堡配薯條🍔嘩😁好味道呢好juicy呀啲牛肉同埋一齊好正呀🍔👍熱辣辣啲薯條好新鮮啦😋😋再配檸檬茶 🥤🥤fresh下次我要試佢個漢堡包🍔呀而家super sandwich唔係淨係食三文治🥪㗎喇😅😅仲可以鋸扒🍖同埋食漢堡包🍔㗎仲有薯條添好多元化正呀
突然之間喺商場見到有supersandwich入去醫肚先,
諗住食個飛碟三文治啦

🥪🌮🌭🧇🥞🍟🌯🥙🥗🍝

#katkatfoodie
  • 牛油果系列
2021-06-08 1188 浏览
同朋友收工去開觀塘周圍到9點就開始close唯有去返d 連鎖既鋪頭鳥結晚餐突然想食焗薯於是就醒起尼度喇.其實而家基本好少可黎尼間食野因為一黎太多西餐未試過二黎連鎖既亦有如euro gogo 比佢更佳我諗都有成兩年無坐底係度.同朋友一人嗌左個焗薯朋友既係忌廉in 肉焗薯我既係蛋沙律三文魚焗薯另加超級套餐有迷你牛角包+餐湯首先落單時應該聽錯淨係要套餐加左野飲比我地就完然後出返去加返.食物方面面料兩種都幾好味基本調好哂味要就筆落黎都唔會輸得去邊覺得焗薯幾林邊位唔夠脆口而食到底部偏油食到後尾個感覺好油濟.餐湯同迷你牛角包都保持一貫水準ge就唔特別講喇如果你都輕快一餐都可以簡單食下.btw 以前佢地意粉都唔錯但而家真係醒唔起佢地唔會特登話要黎食🤔
同朋友收工去開觀塘

btw 以前佢地意粉都唔錯
但而家真係醒唔起佢地
唔會特登話要黎食🤔
2021-06-07
雖然$79不算便宜,但仍是一頓不錯的tea set, 食物水準保持,唯獨分店長髮黑外套店員態度黑面,話氣亦像機械人似的,令人感覺生厭,希望佢睇到呢段食評會多加改善。