2023-06-13 794 浏览
denden,一來到已經知道我係邊台,可能果個時段只有我地,但咁樣已經好sweet, 再好pro咁介紹蠔介紹白酒非常好服務King 都好nice 又好風趣, 勁nice 又介紹dishes都好鬼正,好開得玩笑今晚食得好開心
今晚食得好開心
2022-11-07 2443 浏览
Open oyster 真係永遠都唔會失望,只要叫一支白或者紅酒,生蠔生蠔可以有特價,尖沙咀區$2 x所以食到生蠔應該唔會有投訴⋯生蠔真係冇得彈,有唔同產地來源,好新鮮同多選擇。其實佢哋其他凍海鮮都唔差,上次試過佢嘅麵包蟹,多榚又鮮味,都係$198⋯除咗生蠔佢哋嘅熱食都係唔錯,今日叫咗水牛城雞翼、法國麵包拼盤、魚翅骨、厚切燒牛舌、炸洋蔥圈、全部都係好出色,好好味⋯特別係個炸洋蔥圈,個漿粉好薄好脆口,送酒真係一流⋯⋯
特別係個炸洋蔥圈,個漿粉好薄好脆口,送酒真係一流⋯⋯
2022-10-08 2208 浏览
非常令我驚艷的一間餐廳,每一隻生蠔都很新鮮這是必備的調件,店員的服務態度非常好,也很具有生蠔的專業知識,能夠按客人需求幫您配搭出最適合您的生蠔組合,而且會搭的讓你有驚喜,在你喜歡的口味中,搭出不同層次的感覺。吃完生蠔配幾杯白酒,到了晚上十點,餐廳會推出特價的燒烤餐單(on the grill),原本餐單上正價的燒烤,大大的打折,這次試了“蒜香炒蜆 配 牛仔腸” 以及 “蒜香檸檬烤墨魚仔” ,兩樣都超級好吃,有蒜又不至於蒜味太重,調料仍然可以把海鮮這位主角襯托的很好,非常棒的用餐經驗,下次還會再來。'
2022-10-05 1599 浏览
有次經過見到,見到好多人食,於是第2日經open rice成功book 枱😋😋😋,今日book左indoor,一入到去坐,職員已經好做快放底menu, 主動介紹有邊啲蠔好食,跟住嗌左一打蠔,再加左啲辣蝦意粉,帶子意大利飯,蠔湯同拼盤小食,真係好好味吖,性價比非常高,不過係上菜慢左小小,可能人多漏左單,不過唔緊要好食既嘢係要等既,下次會帶埋朋友同家人一齊再黎食,由於太飽冇食甜品,下次會試埋佢地自家製的芝士蛋糕同埋Terimisu
2022-08-31 1822 浏览
老公生日話想食生蠔,就預早book定,果然沒令我失望,d生蠔好新鮮,超有鮮味,而且肉質好滑又大塊,連我少食生蠔也狂食,真係好正,店員也很有耐食介绍生蠔口味,迎合客人需求,而且可預訂生日蛋糕,给驚喜生日人士,龍蝦湯也好有鲜味,服務員也很甜心說生日快樂,给我們影相。價錢也很優惠,撞正promotion, 食到咁豐富生日大餐,真滿意,食埋個麵已經好滿足。環境有室內户外,天氣較熱,坐係室內始终舒服好多,我老公也大讚今次生蠔

• Oysters
2022-08-15 1169 浏览
同朋友都好鐘意食蠔 🦪🍾呢間蠔吧有好多款選擇 同埋waiter/waitress 都好有耐心解釋 會問你既喜好再介紹比你蠔有唔同產地 有時令既日本品種 亦有比較常見法國、澳洲品種其實每隔一排都會黎呢到同朋友食下海鮮傾下計。除左蠔,仲會有蟹、螺同埋cherry stone. 掛住食 都唔記得左影 我地都encore左3-4round蠔,試左時令既日本蠔 好大隻 成隻手掌咁大 但我就比較鐘意食法國蠔夠爽同海水味夠食完蠔就叫左小食 baby blue mussel係勁嫩同滑,其實仲叫左個泡菜雞胸都好惹味,送酒一流!
同朋友都好鐘意食蠔 🦪🍾

蠔有唔同產地 有時令既日本品種 亦有比較常見法國、澳洲品種

2022-07-17 1836 浏览
又食生日飯,今餐食蠔,首先毎人食左4款蠔,毎人2隻點知嗌左2個海鮮拼盤,又有8隻蠔,今日蠔的選擇好creamy,好快已經食滯左,不過因為佢個青口好美味,所以試哂2隻,都已經飽左9成,所以之後啲豬頸肉同黑毛豬,魚柳等,一律食唔哂😆做左大徙鬼
2022-07-11 1377 浏览
第二次嚟哩度食晚餐,都係因為哩度生蠔超新鮮,隻隻都好肥大飽滿,同埋有侍應推介哩期蠔款當造,口味,所以唔熟蠔嘅人都唔使擔心✌🏻先講生蠔,今次叫左日本、韓國、法國蠔。頭兩款都屬於偏大size , 比較脆口,清甜。法國蠔Gold regal,是encore 再encore😍😍佢size 唔太大,但蠔味超濃郁,冇得頂🤩🤩我一行3人用餐,我地叫了一枝白酒*相等🟰5杯,另外再叫多了1杯白酒,即總共6杯*平均每人2杯,就可以以最優惠價錢食蠔🤩白酒選了侍應推介的有石榴味的,果然易入口,唔會好酸,正😄另外忌廉汁煮藍青口bb, 肉質好嫩滑,再加了一碟法包可以點埋啲汁食,完全享用全碟美食🤤 泡菜雞胸肉,肉質唔鞋,送酒好夾👍🏻
白酒選了侍應推介的有石榴味的,果然易入口,唔會好酸,正😄
  • Oysters
2022-07-07 1008 浏览
尖沙咀酒店隔離期間諗住食好啲,難得熊貓有得食生蠔,叫左半打唔同既生蠔來食,第到第二隻已經聞到臭臭哋,啲水似膠水,覺得唔係好對路,不過覺得應該無咩事照食。之後食到第四、五隻都係膠水狀,嗰時真心覺得中伏,不過已經太遲。食完兩個鐘,肚屙咗兩次,好彩未去到要入院,唔係我可能成為隔離期間因為食咗有毒生蠔要離開隔離酒店既個案。好心啦,生意難做無人幫襯都好,都唔好比啲壞貨人,一開隻蠔知唔對路仲交出去,係,我真係無追你refund返啲臭蠔,唯有用文字表達我不滿啫,比人困住七日無啖好食已經好慘,仲要貼錢買難受,六隻臭兩隻仲有一隻係膠水,如果一半中伏率都仲要幫襯,佩服!
毒生蠔要離開隔離酒店既個案。
生蠔
2022-06-26 911 浏览
去食 open oyster 🦪 點可以唔食蠔啊今次試咗佢個推介 日本 三陸 岩手蠔 ( 三養水產)肉質非常肥美爽囗只下了幾的新鮮檸檬汁,已經把生蠔本身的甘甜味帶出,完全沒有法國生蠔般海水味濃或金屬味重,生蠔肉質飽滿,入口大豐富的礦物味道。餘韻於口腔內徘徊令人回味😋😋😋😋😋
去食 open oyster 🦪 點可以唔食蠔啊
今次試咗佢個推介 日本 三陸 岩手蠔 ( 三養水產)
2022-06-16 1174 浏览
喺香港要揾間有多蠔品種嘅食肆唔難,難就難在價錢抵食,之前去所謂高尚食府,好食但好貴。去一些平價食蠔連鎖店,係平,都鮮,但食唔到靚蠔。呢間款式多,夠鮮,職員好細心推介,不論你想要 creamy定海水味重,配甜啲定果味重嘅白酒,職員都好耐心同你推介,除咗啲蠔得,青口BB也是一絕,職員話係特別推介,平時藍青口食得多,呢隻青口用忌亷計煮,而青口係BB size,啲肉好滑好嫩,值得一試。呢間舖嘅特色係你叫wine,蠔就有優惠價,價錢都差一截,例如gillardeau本來一隻59,叫左酒就44,咁佢啲wine亦唔貴,普遍$399一支,所以叫埋支酒係抵食好多。

📍 Open Oyster📍 尖沙咀 𝗧𝗦𝗧 • 麼地道75號南洋中心地下56號舖〔 follow me on instagram @sikbaobaola ! ^^ 〕-Wanted to find somewhere to have a birthday lunch for someone who likes oysters, and this < Open Oyster > is top of the results.They serve oysters from all around the world at reasonable prices.AND!! They were even on [ 50% off all oysters ] promotion during the time of dinner dine-in ban!-Wide range of delicious oysters, mains were not bad too.Service was nice! Every staff member greeted customers with
📍 Open Oyster
📍 尖沙咀 𝗧𝗦𝗧 • 麼地道75號南洋中心地下56號舖
Service was nice! Every staff member greeted customers with genuine smiles and would make recommendation when customers need some guide on ordering oysters.
All in all a really pleasant experience.
Ordered some oysters according following staff's recommendation.
Liked [ Gillardeau ] the most. Would give up [ Belon ] for something else next time.
It was our first time having a Kumamoto oyster. It's got a cute size and tastes rather sweet.
The Gillardeau oysters taste delicate and have a nice balance between sweetness and salinity.
It was served with a candle and a "Happy Birthday" stand as well.
Glad they took note of my remark. : )
Lunch sets are reasonably priced.
Only ordered the creme brûlée as a birthday dessert but it was so-so. Would recommend skipping this.
(𝗦𝗲𝗲 𝗽𝗶𝗰𝘀 𝗯𝗲𝗹𝗼𝘄! ☟☟)
=
喜歡吃生蠔的話,不妨考慮一下位於尖沙咀東部的這間《Open Oyster
這裡提供來自世界各地的時令生蠔,新鮮好吃
來的時候碰巧還有「堂食生蠔半價優惠」,非常划算!
熟食味道還好,但來這裡的主要目的就是生蠔啊~~
這次用餐經驗很是愉快❤️
店員的良好態度令人感到賓至如歸
從接待的店員,到店裡招呼的店員,全都帶著笑容
感受得到他們真心的招待😊
看見蠟燭,知道同座朋友生日,還特地為他送上祝福(,還不止一位店員喔!)
好久沒有體驗過這麼真心的好服務了❤️
生蠔 Oysters (50% off)
Oysters
• Kumamoto ($44)
• Fine de claire ($49)
• Gillardeau ($59)
• Belon (0000) ($78)
(括號裡的是單隻、折前的價錢)
根據店員的推薦,點了四款生蠔
其中最喜歡的是法國的 Gillardeau,尺寸剛剛好,海水味跟甜味平衡得宜
另外來自美國的 Kumamoto,小小的一隻好可愛,味道則比較清甜
Fine de claire也是來自法國,海水味比Kumamoto濃一點,大隻肉厚
最後的Belon也是法國蠔,尺寸很大,蠔味也很濃
店員說Belon有很濃烈的after taste,整頓飯也會在縈繞不息,但也未到那麼誇張 XD
午市套餐價錢也蠻相宜,包括沙律、餐湯、主食

Classic Caesar salad 經典凱撒沙律
經典凱撒沙律

Lobster bisque 法式龍蝦湯
法式龍蝦湯

Spicy spaghetti with king prawns ($148)
=
另外也單點了數樣食物

Jamon Serrano with honeydew melon ($88)
西班牙風乾火腿配哈蜜瓜
西班牙風乾火腿配哈蜜瓜

Duck confit with cointreau gravy ($228)
法式油封鴨腿
法式油封鴨腿
皮很香脆~~

French crème brûlée ($68)
法式焦糖燉蛋
法式焦糖燉蛋
為了讓朋友吹蠟燭,特地點了一份焦糖燉蛋,但原來上生蠔拼盤的時候也會有蠟燭跟生日牌了
這道還好,燉蛋有點過老🤣
壽星開心就好😆

Menu:
Oysters
2022-04-24 1758 浏览
我同老公喺社交平台 join 咗好多唔同嘅美食group, 其中一個我哋成日睇嘅就係生蠔group啦😜😜🦪之前見到有網友介紹呢間位於尖沙咀海旁嘅餐廳, 雖然佢位於一個舊式小小嘅商場入邊, 不過因為呢間餐廳最近舉辦全部生蠔半價嘅promotion!!! 🤩所以由朝到晚呢間餐廳都人氣鼎盛啊 💥其實今次已經係我地第二次嚟食㗎啦~~ 第一次都係上兩星期的事, 話咁快又想再黎 😬😬 我哋上次每人試咗六款蠔, 好多都係size 1,Large Jumbo XL, 不過因為唔同國家嘅標準都唔同, 所以都唔可以直接比較得到, 但都係大大隻就無錯既啦🤗🤗 價錢大約半價黎後$30 / 隻。 呢間餐廳做緊半價嘅價錢, 就算再加埋一, 其實係仲平過全箱自己買添! 但係呢個價錢已經包埋享受餐廳服務, 職員介紹, 同埋Mix 埋可以試到唔同款式嘅蠔lu ~~ 佢哋嘅午餐仲好唔錯架! 百幾蚊就已經有嫩嫩的羊架🐑仲有好特別超鍾意亦都第二次再叫嘅燒鴨胸~~ 平時鴨胸多用於前菜或者沙律, 但呢間餐廳大大份咁燒香d 鴨胸做主菜真係好特別! Lunch Set 大概 $128-148我覺得呢間餐廳而家做promotion

之前見到有網友介紹呢間位於尖沙咀海旁嘅餐廳,

我覺得呢間餐廳而家做promotion真係不惜工本呀~ 佢再加$30已經有埋House wine, 所以即使唔食蠔嘅朋友嚟正呢度嘆個午餐都好唔錯。 佢仲有埋龍蝦湯同埋好多芝士嘅凱撒沙律做餐湯同前菜, 真係正正正子! 😙😙😙

味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
  • 生蠔
  • Oyster
  • 香煎橙酒燒汁煎鴨胸
2022-03-27 3715 浏览
疫情期間又搵嘢食,生蠔半價真係好吸引。午市套餐價呢個價錢亦都好合理。生蠔20幾蚊隻,真係值得一試。午市套餐 - 148 + 10 %《沙律》《龍蝦湯》《香辣茄汁大蝦意大利麵》午市套餐- 128 + 10%《沙律》《龍蝦湯》《香煎鴨胸》半價生蠔🦪🦪 USA - Willapa Bay - $23 👍🏻👍🏻⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️最平係呢隻,但我就好鍾意呢隻。屬於creamy 口感。唔會過鹹,海水味適中。 Irish- Irish premium- $25屬於 creamy 口感,帶有適中嘅海水味。 France - La Fleur - $26 本人認為太重海水味。 France - Authentique -$28 屬於蠔味比較平均。 Irish - Ostra Regal - $26 呢隻都OK,屬於creamy 口感。 Irish - Gold Regal - $33 店員極力推介,個蠔殼有D金色占占。值得一試。👍🏻👍🏻

午市套餐 - 148 + 10 %

2022-03-26
香煎鴨胸
  • 生蠔
2022-03-25 2389 浏览
見到Promotion生蠔堂食半價,d食評又好好,又勁讚話生蠔多款式,一早預約左今日2:00,琴晚仲有個職員打黎confirm booking,仲覺得服務態度唔錯。點知去度門口安排入坐啦!坐底睇完Menu order 2客set lunch, 想order生蠔時個staff先話今日未返蠔,會今日返但唔知幾點😱主打生蠔的店無生蠔,佢話只有一款西班牙生蠔可提供,都黎到叫兩隻試下囉!size XL肉厚,新鮮,海水味重,set lunch 食左羊架及黑松露磨菇飯,羊架叫七成熟但3件只有1件合格,另外兩件中間係生,磨菇飯一般,整體食物偏咸,沙律,湯那些一般。食到差唔多又話3:15左右有蠔返,咁又等,等到3:50都無影。都無心機,無下次,埋單走人。你主打蠔無或貨delay我明,咁門口安排入坐時唔講俾客知?令人好失望!