餐厅: OPPA韓國燒肉店
资讯:

2024-10-11 903 浏览
🇰🇷 昨日與朋友於旺角共進宵夜,選擇了一間韓式燒烤餐廳。這間餐廳的裝潢充滿韓國風情,即使錯過了晚上的用餐高峰期,仍然吸引了不少食客。餐廳還提供了一個優惠,只要在晚上7:30前結帳離座或者在9:30後入座,就可以享受八折的優惠!💰🥬 韓式伴菜有泡菜、大豆芽菜、紫菜和酸蘿蔔,種類豐富,讓人食慾大開。🥩 牛氣沖天和牛燒肉拼盤 (美國上肩胛肉、美國牛小排、美國下肩胛、日本A4背峰肉、日本A4上腦肉、日本A4牛肉眼、1++轉牛肉眼、澳洲和牛頸脊、澳洲和牛舌) 這個拼盤真的是非常豐富,多款牛肉的口感一流。服務員開爐後,倒入有泡菜的蛋漿製作泡菜蛋,吃起來嫩滑,蛋味香濃🍳。🥘 韓式海鮮湯 海鮮湯裡面有許多蔬菜,蝦、蜆和八爪魚都非常新鮮,吃起來非常滿足🦐🐙。🍉 原隻西瓜冰 西瓜冰真的是非常出色,使用了原隻西瓜製作,真材實料,味道濃厚,吃起來清新,是夏日消暑的最佳選擇🍧。🍍 原隻菠蘿冰 同樣地,這款菠蘿冰也不遑多讓,使用了原隻菠蘿製作,味道濃厚,甜度適中,飲用起來有一種熱帶風情,絕對是必點之選!🍹

🥩 牛氣沖天和牛燒肉拼盤

🥘 韓式海鮮湯

🍉 原隻西瓜冰

🍍 原隻菠蘿冰
2024-10-10
宵夜
2024-08-15 2597 浏览
今次黎到旺角喱間開業多年既韓燒界始祖級Oppa燒肉,經過咁多年依然Keep到食物水準,仲不斷推出唔同嘅新菜單,例如有醬油蟹,醬油蝦。 選擇多且價錢合理,仲會有無限前菜、生菜黎配肉,好適合一班朋友仔聚會傾吓偈!🥢牛氣沖天-和牛拼盤最抵食又易回本之選。淨係一塊大過手掌既1++韓牛肉眼已經正,拼盤大部份牛肉都係三大份,樣樣都試到~ 拼盤會有幾款:✅1++韓牛肉眼韓國最頂級既韓牛,真係無得頂,油花色澤好靚好粉嫩,入口即溶,牛味超濃郁✅澳洲和牛舌牛舌好q彈嫩滑,好爽口,可以中和番剛剛食和牛帶來的油膩感✅日本A4牛肉眼相比起韓牛,中心部分通常會有明顯的油脂,肉味亦都較濃厚,肉質柔嫩多汁✅美國上肩胛肉牛肩胛部份是經常運動的部位,肉質較結實,肉味會更濃,再夾泡菜、牛肉醬和生菜一齊食✅美國牛小排比起上面幾款牛肉,牛小排油脂會無咁多,比較平均,食落去會更酥脆,更有咬感除左上面幾款我最鐘意既牛部位,仲配有美國下肩胛,日本A4背峰肉、日本A4上腦肉,澳洲和牛頸脊🦑韓式海鮮湯海鮮湯好鮮甜,加入左大量洋蔥、蘿蔔、紫菜、八爪魚和大蜆去煮,好濃香🍯蜂蜜原漿米酒比起平時飲開既米酒,加入咗蜂蜜會更甜滑,而原漿米酒飲落亦會

🥢牛氣沖天-和牛拼盤

拼盤會有幾款:

✅1++韓牛肉眼

✅澳洲和牛舌
牛舌好q彈嫩滑,好爽口,可以中和番剛剛食和牛帶來的油膩感

✅日本A4牛肉眼

✅美國上肩胛肉

✅美國牛小排

🦑韓式海鮮湯

🍯蜂蜜原漿米酒
比起平時飲開既米酒,加入咗蜂蜜會更甜滑,而原漿米酒飲落亦會更濃厚,米香味更濃烈
2024-08-12
4天前 0 浏览
{🍽️ 香港搵食 🍽️} Oppa 韓國燒肉店位置旺角區既韓式燒肉店,你間餐廳嘅裝修充滿咗韓國嘅風情,儘管我哋當日去食飯嘅時候已經係9:30pm,但係會見到仍然有不少嘅客人進入餐廳食飯。而家餐廳做緊優惠,只要係晚上7:30前結帳嚟咗或者於9:30pm後才入座,就可以享有八折優惠啦 🙌🏻伴碟菜有泡菜、大豆芽菜、酸蘿蔔同埋紫菜,種類繁多,食完更加開胃🤘🏻🤘🏻牛氣沖天 和牛拼盤 呢個和牛拼盤有成10款牛肉,包括獲美國上肩胛肉,美國牛小排,美國下肩胛,日本A四背風肉,日本A四上腦肉,日本A四牛肉眼,1++韓牛肉眼,澳洲和牛牛頸脊同埋澳洲和牛舌,每款有3-4片,認真豐富,牛肉口感一流,店員幫手開爐之後,會倒入有泡菜既蛋漿製作泡菜蛋,蛋味香濃,非常惹味 👍🏻蔘雞湯 去韓國著名嘅餸菜之一,用成隻再有糯米嘅雞,再加上紅棗、人蔘同埋薑等材料長時間燉煮而成,用石鍋裝好上枱,可以保持蔘湯嘅溫度;非常養生進補,冬天飲啱晒非常暖身😎😎繼續熱戀 (蜜桃西柚梳打) 有蜜桃肉🍑嘅蜜桃梳打,帶有西柚嘅果香,非常清新蜜桃椰果玄米茶 有蜜桃味嘅玄米茶,茶味香濃,非常解利📍旺角洗衣街117號建煌華廈地舖
{🍽️ 香港搵食 🍽️} Oppa 韓國燒肉店

牛氣沖天 和牛拼盤

蔘雞湯

繼續熱戀 (蜜桃西柚梳打)
有蜜桃肉🍑嘅蜜桃梳打,帶有西柚嘅果香,非常清新

蜜桃椰果玄米茶
有蜜桃味嘅玄米茶,茶味香濃,非常解利

📍旺角洗衣街117號建煌華廈地舖

5天前 0 浏览
有左bb好少甘夜仲响旺角,🐷話甘難得,食返個宵夜先返屋企,甘好啦,竟然又比他搵到間韓燒店有得食宵夜,仲要有8折,🐷二話不說先落左個和牛拼盤和牛拼盤都多牛既選擇:美國上肩胛肉、美國牛小排、美國下肩胛、日本A4背峰肉、日本A4上腦肉、日本A4牛肉眼、1++韓牛肉眼、澳洲和牛頸脊、澳洲和牛舌,牛控絕不可以放過的牛氣沖天,和牛拼盤,仲要正價都只係$458 👍肉質勁嫩滑,唔係啲雪到好耐既肉因為宵夜,我叫左個韓食海鮮湯,辣辣底又够惹味,仲要海鮮種類多:蝦、蜆、魷魚💚熱燙燙,餐廳冷氣仲要好够涼👍最後仲叫左個原隻菠蘿冰,天然味道完全够解渴

最後仲叫左個原隻菠蘿冰,天然味道完全够解渴

2024-11-14 86 浏览
想食"OPPA韓國燒肉店" 好耐,難得撞正朋友喺旺角收工,又比我約到,終於食到la😍一坐低就有四個前菜落枱,分別有芽菜、白蘿蔔、海苔、泡菜,仲有落喺鐵板嘅泡菜雞蛋,如果唔夠食物可以加18蚊refill添⭐牛氣沖天和牛拼盆入面有:美國上肩胛肉、美國牛小排、美國下肩胛、日本A4背峰肉、日本A4上腦肉、日本A4牛肉眼、1++韓牛肉眼、澳洲和牛頸脊、澳洲和牛舌li個拼盤好抵食,有成10款肉,每款有3-4片,雖然唔識分邊隻肉打邊隻肉,不過重點係隻隻肉都好好食😋又夠薄身,兩邊辣一辣就食得,唔怕overcook👍同埋職員好好,會主動剷爐,d肉唔會痴曬獲屎😍⭐豬肉石鍋拌飯因為好鐘意食飯焦,所以揀左石鍋飯,li個石鍋嘅保温能力仲好強添,掛住燒肉,未得閒食個飯住都唔會凍曬,豬肉好淋,入面有海苔、泡菜。石鍋冇令我失望,有脆脆嘅飯焦😍⭐甜過初戀(梨汁柚子梳打)柚子梳打帶有淡淡嘅梨香⭐繼續熱戀(蜜桃西柚梳打)有蜜桃肉嘅蜜桃梳打,帶有新鮮西柚嘅果香,好fresh🤤

⭐牛氣沖天和牛拼盆
同埋職員好好,會主動剷爐,d肉唔會痴曬獲屎😍

⭐豬肉石鍋拌飯

⭐甜過初戀(梨汁柚子梳打)
柚子梳打帶有淡淡嘅梨香

⭐繼續熱戀(蜜桃西柚梳打)
有蜜桃肉嘅蜜桃梳打,帶有新鮮西柚嘅果香,好fresh🤤

2024-11-09
  • 牛氣沖天和牛拼盆
  • 豬肉石鍋拌飯
今晚我地去咗試呢間主打韓式燒肉嘅餐廳試下,餐廳環境幾乾淨企理,店員服務態度超好,會主動幫手清理鐵板同會主動加爐邊蛋👍🏻☺️韓式部隊Shake Shake飯🥘呢個飯嘅份量都幾多,材料豐富,有午餐肉、泡菜、昆布、芽菜等等,全部撈埋一齊再加上有辣醬調味,好鬼惹味🤤所有材料撈埋一齊食,口感層次豐富,辣度適中,唔會太辣,啱晒唔太食得辣嘅朋友。牛氣沖天拼盤🐃🐂真係名副其實😂成個拼盤擺滿晒唔同部位嘅牛肉,包括美國上肩胛肉、美國下肩胛、美國牛小排、日本A4背峰肉、日本A4上腦肉、1++韓牛肉眼、澳洲和牛頸脊、澳洲和牛舌,真係應有盡有!每款牛肉嘅油花分佈同口感都唔同,可以一次過試晒咁多款牛肉,真係好幸福🥰🥰美國牛肉嘅肉味比較濃郁,脂肪分佈都比較平均,口感比較紮實😋日本A4和牛就明顯油花分佈更均勻,入口即溶,油脂香氣十足,入口即溶🤤而韓牛肉眼同澳洲和牛頸脊、澳洲和牛舌各有特色,各有口感,每一款都好有牛味好正🤤🤤鐵板有個位可以整爐邊蛋,可以任加!先放泡菜再倒蛋漿,因為加左泡菜,所以味道好豐富🤤提提大家,9:30後入座有8折,而且仲有宵夜拼盤time🤩🤑 人均消費:~$350🤩 推薦指數:9 / 10📍 餐廳資

韓式部隊Shake Shake飯🥘

牛氣沖天拼盤🐃🐂

提提大家,9:30後入座有8折,而且仲有宵夜拼盤time🤩

🤑 人均消費:~$350
🤩 推薦指數:9 / 10
📍 餐廳資料:OPPA韓國燒肉店 (旺角)
旺角洗衣街117號建煌華廈地舖

喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #旺角美食 #韓燒 #韓牛 #和牛 #燒肉 #OPPA韓國燒肉店
2024-11-11 0 浏览
最近好掛住韓國野食, 便相約朋友黎到旺角Oppa燒肉店, 呢間餐廳裝潢真係好有韓國style, 又有K Pop music聽, 而家仲做緊優惠,係晚上7:30前結帳離座或者在9:30後入座,就有八折優惠!所以我地就早啲食個晚飯再行街!同樣都係有韓式伴菜提供, 包括泡菜、大豆芽菜、醃製過的紫菜和酸蘿蔔,好開胃。點完餐, 店員會幫我哋開爐加泡菜及蛋漿, 我都好喜歡食咁樣燒法既蛋, 好香滑~*主角牛氣沖天和牛拼盤:嘩, 呢個拼盤真的不得了, 十分豐富,勁開心可以一次過試咁多款, 各款牛肉的口感都唔一樣, 我就最喜歡牛頸脊和牛肉眼, 有牛味又軟腍。*韓式海鮮湯海鮮湯非常豐富, 裡面有好多雜菜,蝦、蜆和八爪魚, 蜆好鮮甜, 蝦爽口, 又辣辣地, 好惹味*原隻菠蘿冰呢款原隻菠蘿冰真係打卡able, 外型已經好吸引, 用左原隻菠蘿製作,好香菠蘿味,甜度適中,十分冰涼感覺, 配燒肉都好正, 推介~
*主角牛氣沖天和牛拼盤:
[美國上肩胛肉> 美國牛小排> 美國下肩胛 >日本A4背峰肉> 日本A4上腦肉> 日本A4牛肉眼>1++轉牛肉眼> 澳洲和牛頸脊> 澳洲和牛舌]
*韓式海鮮湯
*原隻菠蘿冰
2024-11-04
2024-11-10 8 浏览
OT 完畢,在旺角收工,隨選附近餐廳開餐,剛好被OPPA 韓國烤肉店熱鬧的門面吸引著,即推門內進。環境布局熱鬧,枱面夠濶落,鐵桶椅可放東西,物盡其用。最愛韓國菜的多款前菜小食,款式特多,又好味,正好補償烤肉缺菜的問題 😄😄爐邊有泡菜蛋餅,可是添食要每次加錢的😂😂,味道還算不錯😌點了和牛拼盤 $458,有美國上肩牌肉、美國牛小排、美國下肩胛、日本A4背峰肉、日本A4上腦肉、日本A4牛肉眼、1+1韓國牛肉眼、澳洲和牛頸脊及澳洲和牛舌。牛型托盤,顯示出不同部位的牛肉,一次過試齊多款!雪花牛肉極吸引!熟透都軟軟滑滑的,好味道。生菜包著熱辣辣的牛肉,正!牛肋骨湯 $108湯底鮮甜,呈奶白色,牛助骨大大件,夠腍夠滑,連紅棗都甜美好食,超水準。原隻菠蘿沙冰 $78,沙冰抗融能力強勁,近乎保持原狀至散席,有料到 😂😂過份依戀 $38,藍色梳打凍飲,不過不失。

環境布局熱鬧,枱面夠濶落,鐵桶椅可放東西,物盡其用。

爐邊有泡菜蛋餅,可是添食要每次加錢的😂😂,味道還算不錯😌

牛型托盤,顯示出不同部位的牛肉,一次過試齊多款!

雪花牛肉極吸引!熟透都軟軟滑滑的,好味道。

生菜包著熱辣辣的牛肉,正!

牛肋骨湯 $108

過份依戀 $38,藍色梳打凍飲,不過不失。

2024-11-07 0 浏览
好多年前已經食過呢間韓式燒肉,如果講香港韓式燒肉嚟講依家應該可以用元組嚟形容!我想講,呢間小店一入去就已經好有韓國燒肉店嘅氣氛,香港呢排啲經濟咁低迷,經歷過疫情,小點依然屹立不倒一定有佢嘅實力所在。我哋今日叫咗和牛拼盤,價錢非常均真同實惠,三百幾蚊就有個盤!啱晒鍾意啖啖肉嘅朋友,黃牛入口即溶,油脂均勻,加上燒汁,真係一級棒!另外我哋都叫咗個牛骨湯,大大條牛骨喺湯入邊,除咗條牛骨之外,連啲肉都係大大嚿,非常之濃郁,湯煲到奶白色,料非常足,真係必試!仲有白菜豆芽小菜無限添加!啱晒好鍾意食泡菜嘅我!超級健康🤭
仲有白菜豆芽小菜無限添加!啱晒好鍾意食泡菜嘅我!超級健康🤭
2024-10-30
$150 (宵夜)
2024-11-07 0 浏览
同朋友6點係洗衣街搵好西食,見到呢間咁早已經有唔少人食緊,就試試佢😛 前菜任食~ 爐邊既蛋就一次性,海鮮泡菜蛋,免費黎講幾有誠意☺️☺️.⭐️蔘雞湯蔘味唔算好濃,但雞肉肉質幾滑~ 係有肉既雞,糯米飯唔會好漿口,幾有咬口~.⭐️和牛拼盤拼盤包左唔同部位既和牛,原本仲驚會唔夠食,但份量都唔少!重牛味同牛油香味既都滿足到,不錯😆😆.⭐️米酒杯入面會有一舊蜂蜜,再倒米酒落去,除左飲到米香,仲飲到甜甜既蜂蜜味🥰 本身唔太好酒,但米酒幾特別🍶 🍶
⭐️蔘雞湯
⭐️和牛拼盤
⭐️米酒
這晚我們來到了旺角吃韓式🇰🇷烤肉,每桌都有個抽煙系統💨,甚有韓式氣氛~😗碰巧是接近萬聖節🎃的時間,餐廳佈置得很有氣氛💀👻~我們吃了牛氣沖天和牛🥩拼盤($458)、人蔘雞湯🍲($108)和爐邊蛋🔥,和牛拼盤包的有多款不同種類肉類,美國上肩胛肉、美國牛小排、美國下肩胛、日本A4背峰肉、日本A4上肩肉、日本A4牛肉眼、1++韓牛肉眼、澳洲和牛頸脊和澳州和牛舌。😋很久沒吃烤肉了,最喜歡的是A4和牛肉,入口嫩滑有濃郁牛肉鮮美味道👅,自己烤的也特別好吃~😍人蔘雞湯也很足料,👍🏻是韓國的傳統名菜之一,用整隻塞進糯米的雞,再加紅棗、薑、蒜和人蔘長時間燉煮而成,是款養生進補的湯,鮮香甘醇暖身~💝🥰Info店名:Oppa韓國燒肉店地址:旺角洗衣街117號建煌華廈地舖
這晚我們來到了旺角吃韓式🇰🇷烤肉,

每桌都有個抽煙系統💨,甚有韓式氣氛~😗

碰巧是接近萬聖節🎃的時間,
餐廳佈置得很有氣氛💀👻~

我們吃了牛氣沖天和牛🥩拼盤($458)、
人蔘雞湯🍲($108)和爐邊蛋🔥,

和牛拼盤包的有多款不同種類肉類,
美國上肩胛肉、
澳洲和牛頸脊和
澳州和牛舌。😋

很久沒吃烤肉了,
最喜歡的是A4和牛肉,
入口嫩滑有濃郁牛肉鮮美味道👅,
自己烤的也特別好吃~😍

人蔘雞湯也很足料,👍🏻
是韓國的傳統名菜之一,
用整隻塞進糯米的雞,再加紅棗、薑、蒜和人蔘長時間燉煮而成,
是款養生進補的湯,鮮香甘醇暖身~💝🥰

Info
店名:Oppa韓國燒肉店
地址:旺角洗衣街117號建煌華廈地舖
2024-11-04 142 浏览
以為會有OPPA會幫我燒添😆原來我諗多咗😂我哋叫咗一個牛氣沖天和牛拼盒!最令人意想不到是和牛都挺多的👍🏻我最愛是當中的韓牛肉眼及A4牛!肉質細膩,肉味白濃,油脂豐富!完全是吃上癮😻食燒肉必須叫韓國啤酒!呢到竟然有CASS🤩冇咁重麥味好岩我飲😋而吃韓國燒肉特別之處會有爐邊蛋!即是泡菜蛋!又是很好味😋如果要加點,每次就是💲1️⃣8️⃣一次之後就必須點一個泡菜嫩豆腐湯!材料好豐富有洋蔥金菇,當然有主角泡菜同豆腐!簡直係白飯小偷!害我吃咗大半碗飯🙉但真係好好味!湯味很濃郁,豆腐很滑!
以為會有OPPA會幫我燒添😆原來我諗多咗😂

• 牛氣沖天和牛拼盤
  • 泡菜嫩豆腐湯
2024-10-29 195 浏览
去旺角行下,見到呢間舖係門口已經有人等位,咁應該都好食先有人等佢主打韓燒,叫左野食之後就會放上辛奇同紫菜,加上蛋醬係邊邊慢慢成為韓國雞蛋羹 🤩呢個真係好食,幾時食都係熱辣辣架!我哋叫左個和牛拼盤 ($458) , 石鍋拌飯($88),蜂蜜原漿米酒 ($88)和牛拼盤真係好吸引,一大份有齊牛舌,牛頸脊,A4和牛肉眼,韓牛肉眼等等!而全部牛肉都好新鮮,塊塊都好好食,最好食當然係和牛啦,油脂分布好好,而韓牛就肉味濃郁得黎,肉質都好軟棉棉 🥰🥰🥰石鍋拌飯熱辣辣,而且熱度真係十足,好易就做到有飯焦效果,正!👍🏻👍🏻蜂蜜米酒係之前好紅!而呢度竟然都有!仲要價錢唔貴!米酒配合甜甜地既蜂蜜點會唔好飲!🤩Overall 人均300幾,飲飽食醉,都唔錯

Overall 人均300幾,飲飽食醉,都唔錯
2024-10-25 206 浏览
好耐無食韓燒,今日朋友帶我去食oppa韓國燒肉店,一坐低店員已經幫我哋加 泡菜及蛋漿,食完可再加,服務唔錯!韓國菜一定要有既前菜!呢間有泡菜、芽菜、酸蘿蔔、紫菜! 泡菜淹得剛剛好,少微辣,口感爽脆!和牛拼盤,涵蓋牛小排、下肩胛、上肩胛肉、和牛牛頸脊、和牛牛舌及肉眼等等,好豐富每一種肉質都極其鮮嫩,牛小排的油花分布均勻,口感豐富,特別是和牛牛舌,滑順的口感,搭配醬料,味道更好!天氣轉涼,即刻想飲韓國蔘雞湯來暖暖胃!湯底濃郁,雞原隻上,好鮮嫩,燉煮至軟滑,充分吸收了人參的精華。湯中還有糯米和各種藥材,味道恰到好處!燒肉不能少既飲品,西瓜冰,清涼解膩!店內環境舒適,服務熱情周到,真是一個聚餐的好去處,值得再次光臨!

韓國菜一定要有既前菜!

天氣轉涼,即刻想飲韓國蔘雞湯來暖暖胃!

燒肉不能少既飲品,西瓜冰,清涼解膩!

生菜🥬和前菜無限追加。還有蕎麥茶,很解膩滯~👍🏻爐旁還有蛋。前菜有四款:紫菜、酸白蘿蔔、泡菜和芽菜。我尤其愛吃紫菜和芽菜❤️。芽菜口感爽脆😋👍🏻。❤️石窩拌飯有雞、牛和豬三款肉可選揀左雞肉。上枱時重熱騰騰!有大量紫菜和蔥。還有蛋🍳。加上甜甜的醬汁很滋味~😋有些飯焦入口脆卜卜好正!👍🏻 ❤️和牛拼盤可以一次過食齊:美國上肩胛肉,美國牛小排、美國下肩胛、日本A4背峰肉、日本A4上腦肉、日本A4牛肉眼、1++韓牛肉眼、澳洲和牛頸脊及澳洲和牛舌,超豐富呀!😍😍😍👏🏻👏🏻👏🏻牛肉愛好者必嗌!😋除左牛肉,原來拼盤重有南瓜、翠玉瓜等蔬菜,有菜有肉不錯👍🏻!將肉放入菜裏,夾住一齊食好好味😋朋友嗌左❤️甜過初戀即是梨汁柚子梳打 我嗌左❤️繼續熱戀 即是蜜桃西柚梳打酸酸甜甜好開胃~加上檸檬🍋更清新😍👍🏻!
生菜🥬和前菜無限追加。

還有蕎麥茶,很解膩滯~👍🏻

爐旁還有蛋。

❤️石窩拌飯
有雞、牛和豬三款肉可選

❤️和牛拼盤

將肉放入菜裏,夾住一齊食好好味😋

朋友嗌左❤️甜過初戀
即是梨汁柚子梳打

我嗌左❤️繼續熱戀
即是蜜桃西柚梳打
酸酸甜甜好開胃~加上檸檬🍋更清新😍👍🏻!