2022-12-05
大角咀呢頭宜家雲集咗超多美食🤧🤧🤧🤧港式小店又有、日本野、我最中意嘅泰國嘢又有~而今晚食呢間Orange Elephant Thai Restaurant真係由細食到大🤤🤤🤤細細個一定係食九龍城分店!🏡大個就食博文街分店、宜家由博文街搬咗過黎利奧坊座位闊落啲坐地舒服啲再食過!♥️椰青焗海鮮飯絕對必食!~超級推薦!賣相又超級打卡,分量又多到三個人食都得!一上台就聞到撲鼻的椰香味、清新得來又而空氣中再帶點甜味,上層淋上的少許椰漿幾乎滿瀉,真係令人大開胃~而匙羹一𢳂落去、就會見到蝦仁、八爪魚、同一堆海鮮~而内裏的椰汁飯濕潤得來又粒粒分明、咬落都有小小口感,而再混合埋粟米、紅蘿蔔粒、提子乾、青豆粒食起身甜甜地又不會太寡~~一定一定不可少的芒果冰特飲!!飽到食唔落芒果糯米飯但點都要飲反杯香甜的芒果冰~~真材實料芒果飲得出!!每一次食泰國野一定要有的健康之選!泰式明爐烏頭魚天氣轉凍最適合食熱辣辣的明爐烏頭魚~泰式湯底飲落好重香茅味,而烏頭魚啖啖魚肉緊實而不腥,無咩細碎的小骨,超方便食用~~!!若中意重口味還可以點埋另附的酸辣醬汁就會更惹味~~泰式燒鷄 $128燒鷄顔色金黃色帶點焦分外誘人!!而鷄肉大
港式小店又有、日本野、我最中意嘅泰國嘢又有~
細細個一定係食九龍城分店!🏡
椰青焗海鮮飯絕對必食!~超級推薦! 賣相又超級打卡,分量又多到三個人食都得!
而匙羹一𢳂落去、就會見到蝦仁、八爪魚、同一堆海鮮~
一定一定不可少的芒果冰特飲!! 飽到食唔落芒果糯米飯但點都要飲反杯香甜的芒果冰~~真材實料芒果飲得出!!
每一次食泰國野一定要有的健康之選!
泰式明爐烏頭魚
若中意重口味還可以點埋另附的酸辣醬汁就會更惹味~~
泰式燒鷄 $128 燒鷄顔色金黃色帶點焦分外誘人!! 而鷄肉大大塊又超級嫩滑、 食落面頭醬汁甜甜地令人忍不住一舊接一舊~~配上椰汁飯就一流!
而成餐飯尤其大大張台坐得闊落就食得最舒服~滿足的一餐o(* ̄︶ ̄*)o