2019-10-28 308 浏览
Yoho mall 呢間Outback 環境好舒適留意信用卡優惠,有套餐超抵食先來磨菇粟米湯,一來就唔係好熱,服務員都好貼心,馬上跟進,足料好味道!食outback不得不提梗係主打黑糖麵包🥯不過做法同以前幾年有啲分別而家偏硬以前比較軟身兩種食法再來小食拼盤(主要炸物為主)海鮮🦞大餐 ,海蝦又大又新鮮帶子元背大大粒,有火燒過好香口都不失海鮮味魚扒有點過火鐵板西冷,少筋,medium rare 做到效果,但又唔多血水,入口有溶化感覺好Yummy都有配小龍蝦,啖啖肉又爽口非常好味貼心濕總巾開胃沙律🥗份量頗多,適合一大班人慶祝,過節,可以選擇更多美味佳餚服務員態度整體都好好,早點預定,可以靠窗邊,佳餚配美景一大享受
Yoho mall 呢間Outback 環境好舒適

留意信用卡優惠,有套餐超抵食

食outback不得不提梗係主打黑糖麵包🥯
不過做法同以前幾年有啲分別而家偏硬
以前比較軟身
兩種食法

再來小食拼盤(主要炸物為主)

海鮮🦞大餐 ,海蝦又大又新鮮
帶子元背大大粒,有火燒過好香口都不失海鮮味
魚扒有點過火

好Yummy

都有配小龍蝦,啖啖肉又爽口非常好味

貼心濕總巾

開胃沙律🥗

份量頗多,適合一大班人慶祝,過節,可以選擇更多美味佳餚
2019-10-21 1165 浏览
另一頓生日飯,是小男神囝囝的8歲生日飯。時間真的過得太快了!關於晚餐地點,排除了美心中菜、富臨皇宮、名門讌客後原本訂了翡翠拉麵,後因爺爺感冒索性轉吃 Outback~這裡的黑糖麵包不用介紹了吧?新辣辣超好吃,4大2小 KO 了兩條後還不夠喉要添多一條,真是有夠邪惡的啊!由於點了牛扒,還有多份餐湯/沙律作為頭盤,這晚點了粟米忌廉湯,味道也不錯。童心未泯的兩兄妹都要求點兒童餐,就要了肉醬意粉及漢堡包各一,陪著 Qoo 芒果/提子/蘋果汁一包;兩份餐都極受兩人歡迎,不一會兒就全部 KO 了!然後來到大人選的餐點,首先是蟹肉餅牛油果沙律,大大份的沙律尚算新鮮,除了加了牛油果,最吸引是附上三件蟹肉餅,集清新健康與邪惡美味於一身!然後又有烤蝦燴意大利飯,所用鮮蝦質素一般,但勝在意大利飯味道香濃、滿有芝香,吃起來都幾滿足的。這晚也點了18oz 的五成熟T骨扒,印象中四百多,成數準繩,質素也出奇地好,肉汁非常豐富又有牛香,連同上的烤番薯及炸薯條也好吃不得了,是我們在 Outback 吃過最出色的肉品。如果這水準能夠保持,難保我們會每星期報到!Outback 會送贈一件生日甜品,這晚是小男神喜歡的 Ch
Outback 會送贈一件生日甜品,這晚是小男神喜歡的 Cheesecake,一切來得正好;另外再點一份甜魔媽媽私心想吃的 Chocolate Thunder,大大球雪糕拌上滿有口感的香濃朱古力 brownie,太邪惡又美味了!
願望不多,只希望你要繼續健康開心並平安地成長!
2019-10-13
2019-10-08 309 浏览
#outbacksteakhouse超級滿足既一餐飯‼️--小編好愛食醬燒豬肋骨💗呢度既肋骨唔算大舊,肉多又夠多汁入味肉質鮮嫩又燒得唔會太鞋太乾身--肉眼扒既脂肪分佈平均食落有小小既油脂沁出黎,更易入口外面果層睇落好似煎得太熟,但其實用黎鎖住d肉汁裡面果層屬於六成熟左右,都幾嫩滑💗--甜薯係意料之外既好食,甜而不膩‼️忌廉醬令甜薯食落更加滑,食完夠曬飽肚--炸洋蔥好熱氣,但係每次過黎都忍唔住要order炸得好酥脆,加埋個醬突顯洋蔥既甜味麥包都夠鬆軟,點牛油食好正!-P.S. 呢邊既cocktails 酒味唔重,好甜!
#outbacksteakhouse

超級滿足既一餐飯‼️

小編好愛食醬燒豬肋骨💗
呢度既肋骨唔算大舊,肉多又夠多汁入味
肉質鮮嫩又燒得唔會太鞋太乾身
肉眼扒既脂肪分佈平均
食落有小小既油脂沁出黎,更易入口
外面果層睇落好似煎得太熟,但其實用黎鎖住d肉汁
裡面果層屬於六成熟左右,都幾嫩滑💗
甜薯係意料之外既好食,甜而不膩‼️
忌廉醬令甜薯食落更加滑,食完夠曬飽肚

炸洋蔥好熱氣,但係每次過黎都忍唔住要order
炸得好酥脆,加埋個醬突顯洋蔥既甜味

麥包都夠鬆軟,點牛油食好正!

P.S. 呢邊既cocktails 酒味唔重,好甜!

今晚要好好食一餐,讓生活帶點精彩的滋味,於是去了形點Outback Steakhouse鋸吓扒,順便歎番吓。首先餐廳奉上了沒有太大驚喜的粟米餐湯,之後,我就熱切期待品嚐哪五成熟的美國西冷牛扒。可惜的是,這牛扒並不太柔軟,我要花點氣力才可把它切開,除此之外,我也要花一些氣力去𡁻,但入口尚算可以。為了彌補西冷扒的口感,我點了其House red wine,這酒入口好厚身,亦有豐富的果味,在肉扒與紅酒之味道交錯重叠下,我發覺兩者原來有互應之口感,實在是難得之佳作。

美國西冷扒
2019-10-08
2019-10-03 178 浏览
其實類似outback strekhouse的餐廳真係不粉。我絕對係因為佢的黑糖包而去。烤熱了的黑糖包真的好讚,外脆內軟,配上餐廳特製的creamcheese,好吃到停吾到口。重點係吾夠喉,可以免費再點,岩晒我依個包痴。我地還了牛扒餐配2個小食和長腳蟹牛柳配2個小食。小食我點了甘藍沙津絲,混了酸酸甜甜的沙津醬,都算開胃,另外餐選了牛油烤蜜薯,要口既往好食。朋瘦就選了牛油雜菜,不過不失。其實outback的牛扒就不太出色,小食選擇偏少加不會轉,好在黑糖包真的幾好吃,否則的都吾會成日幫襯。
2019-09-19
2019-10-02 217 浏览
今日黎左呢間食下午茶事關太忙無時間食到lunch😂😂餓到手仔腳仔都軟哂唯有經過咩就衝入去oreder啦!咁outback其他分店都食過⋯應該ok嘅(雖然食過幾間都有d方面有待改善)😂一睇餐牌,不得了!我係個見到「肉醬意粉」係抗拒唔到嘅人黎🍝所以就order左⋯✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨👇🏻肉醬意粉 $72味道好好味😋酸度岩岩好😋上面配搭巴馬臣芝士🧀簡直係絕配😋但我對芝士有時都有執著所以就問店員有無芝士粉👦🏻:我地無芝士粉呀!巴馬臣芝士🧀要唔要?👩🏻:😱😱好呀‼️然後👦🏻就俾左一兜仔芝士我🤪🤪🤪👇🏻巴馬臣芝士🧀 好好服務態度呀‼️好滿足呀‼️😋😋😋但服務態度只限於呢個戴眼鏡哥哥,有另外兩個就有待改善喇‼️‼️‼️我係門口兩個店員面前睇完餐牌,就同佢地講1位⋯然後個兩位一男一女店員竟然要我等佢地兩個吹完水,又再問我幾多位😒😒我大大話話企係到等左佢地成分鐘😒😒等佢地吹完水先帶我入座😒😒✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨另外有個好奇怪現象😂就係我未試過飲熱檸水係檸檬🍋同熱水分開上😂其實我唔介意你幫我放埋d檸檬入杯水度🤪咁樣我杯熱檸水浸檸檬浸耐d又會多d檸檬味😅😅你地又唔洗洗多隻碟啦!😅😅😅
今日黎左呢間食下午茶
事關太忙無時間食到lunch😂😂
餓到手仔腳仔都軟哂
唯有經過咩就衝入去oreder啦!
咁outback其他分店都食過⋯應該ok嘅
(雖然食過幾間都有d方面有待改善)😂
一睇餐牌,不得了!
我係個見到「肉醬意粉」係抗拒唔到嘅人黎🍝
所以就order左⋯
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
👇🏻肉醬意粉 $72

味道好好味😋酸度岩岩好😋
上面配搭巴馬臣芝士🧀簡直係絕配😋
但我對芝士有時都有執著
所以就問店員有無芝士粉
👦🏻:我地無芝士粉呀!巴馬臣芝士🧀要唔要?
👩🏻:😱😱好呀‼️
然後👦🏻就俾左一兜仔芝士我🤪🤪🤪
👇🏻巴馬臣芝士🧀

好好服務態度呀‼️好滿足呀‼️😋😋😋
但服務態度只限於呢個戴眼鏡哥哥,
有另外兩個就有待改善喇‼️‼️‼️
我係門口兩個店員面前睇完餐牌,
就同佢地講1位⋯
然後個兩位一男一女店員竟然要我等佢地兩個吹完水,
又再問我幾多位😒😒
咁樣我杯熱檸水浸檸檬浸耐d又會多d檸檬味😅😅
你地又唔洗洗多隻碟啦!😅😅😅
2019-10-02
2019-09-20 222 浏览
一直唔知元朗原來有outback 突然醒起佢地個黑糖麵包搞到好想食 就叫埋屋企人一齊去HSBC信用卡有折 有個特別既set 我地一行四個人 所以叫左兩個二人set 每個set跟一個意粉同一份扒加海鮮 A set同B set主要既分別就係豬同牛 成個set都好夠食當然最出色始終係個黑糖包 屋企人都話要再refill一次 真係好軟熟 加埋個cream一d都唔膩 反而個黑糖既香味更出有樣野最近先發現既 原來可以淨係外賣黑糖包 上次試過一次 叮返熱一樣咁好食 果然好食既野 係唔會因為隔左一日就影響到個味道 果然係最值得推介

2019-09-04 345 浏览
正如我嘅題目員工嘅重要性Outback一向都係我嘅飯堂他去價錢大眾化食物多選擇當然唔少得佢嘅黑糖麵包吸引住不過...元朗分店簡直可以要我出負評話說之前已經嚟過呢度幫襯午餐已經見識過呢度啲職員都熱心,醒嗰啲好開心嘻嘻哈哈(自己幾個)貌似新人啲就會主動應客人但客人問完,佢地未必答到又要問其他同事咁樣好影響客人今次為大家分享既係一次晚餐真心一肚氣!當日係閒日,我地又早到,個場無乜人,佢都要叫我地坐到入最入廚房門口,又焗又暗既位,我之前黎過依間,知依個位近廚房,好多職員出出入入,又熱又會有味道,所以我提出坐反出去,佢地都好好安排左我去餐廳既中心位。不過...明明中間咁夠位,你做乜要我地入去暗行?眼見幾枱客都調反出黎!又不過,中間枱都出事,當日四人枱,由兩張枱拍埋,但拍唔埋,因為張斜左,高低左少少,眼見其他枱都係咁心想: “茶餐廳我就接受到囉,但outback唔應該係咁嘛?”我叫左洋蔥花,my favorite 不過唔係依個囉!一邊生,重要有啲生粉係度,又生到辣喉!一邊燶啲皮又重係度?咩意思?我地有同經理講左,都有幫我地換!不過我地唔要啦,選擇取消。好彩無換咋,之後我地望住廚房出黎嘅洋蔥花都非常
正如我嘅題目員工嘅重要性
Outback一向都係我嘅飯堂
他去價錢大眾化食物多選擇
當然唔少得佢嘅黑糖麵包吸引住

不過...
元朗分店簡直可以要我出負評

話說之前已經嚟過呢度幫襯午餐
已經見識過呢度啲職員都熱心,
醒嗰啲好開心嘻嘻哈哈(自己幾個)
貌似新人啲就會主動應客人
但客人問完,佢地未必答到又要問其他同事
咁樣好影響客人

今次為大家分享既係一次晚餐
真心一肚氣!

當日係閒日,我地又早到,
個場無乜人,佢都要叫我地坐到入最入廚房門口,又焗又暗既位,
我之前黎過依間,知依個位近廚房,
好多職員出出入入,又熱又會有味道,
所以我提出坐反出去,
佢地都好好安排左我去餐廳既中心位。
不過...
明明中間咁夠位,你做乜要我地入去暗行?

眼見幾枱客都調反出黎!
又不過,中間枱都出事,
當日四人枱,由兩張枱拍埋,但拍唔埋,
因為張斜左,高低左少少,
眼見其他枱都係咁

我叫左洋蔥花,my favorite
不過唔係依個囉!
一邊生,重要有啲生粉係度,又生到辣喉!
一邊燶

啲皮又重係度?咩意思?

我地有同經理講左,都有幫我地換!
不過我地唔要啦,選擇取消。
好彩無換咋,之後我地望住廚房出黎嘅洋蔥花都非常參差!

應該係廚房問題!
洋蔥花係我黎outback必叫,
所以我比十個失望。

叫左依個意粉,真係BAD佢

唔熱架,可以話係凍架!
重有條頭髮
真係嘔心!
不過頭先已經投訴左個洋蔥花,
廢事好似攪事咁,所以算,
唉!
算我唔好彩

最後有依個扒,
好慘,覺得自己唔係係outback,
做得好差,
總知廚房有很大改善空間!

最傷心既事係...我叫左個set!
跟住佢又話呢個優惠同嗰個優惠唔可以一齊

都冇問題嘅但係啲態度可以好少少咁囉

我問佢邊個優惠抵啲,
佢就咁放低左張單叫我自己慢慢計

然後我叫番佢返嚟幫我簽卡
佢問我想點
係真心咁講: “係!想點?”
其實係佢未解釋清楚就走咗去,
重點仲要係佢係冇嘢跟緊
去左同同事傾計,嘻嘻哈哈!
讓我感覺唔係好好受。

依個場啲人好後生,
感覺啲同事淨係傾偈、玩,
啲問題問幾次先有人答到,
要重覆問好多次個問題,

好想反影比OUTBACK知,
叫加強依間分店既員工既培訓,
其實有啲貌似新同事都好乖好想幫我地,
但係佢可能太新唔識答
但係有啲人又掛住傾計,
我覺得咁會影響outback 聲譽,

明明outback係我心目中係好好service!

依個不愉快嘅outback經驗超級影響心情
我下次會搭多幾個站去屯門食
嗰邊啲同事非常之有熱誠
有禮貌,同埋好樂意幫助客人囉!
所以話員工真係好緊要。

2019-08-27 498 浏览
好耐冇食outback喇!今日趁weekend過來yoho便來了午膳。我地十二點前到,仲有大概一半吉檯。首先是outback名物黑糖包!!呢個包真係食極都唔厭,亦係其中一個令我返來再食outback的原因,仲可以refill! 不過今次個包焗耐左,比較硬。忌廉粟米湯配沙律 - 湯好好飲,濃濃的香味加上甜甜的粟米沙律菜都幾新鮮,而且唔洗淨係食肉冇菜落肚,健康D!然後是主菜- 意大利香草牛肉三文治個包大細適中,夾住牛肉同芝士,而伴菜薯條都炸得好好,係中間軟軟地,係我鍾意既口感另一outback名物酸椰菜都好正,酸酸甜甜,咁就唔會成餐都咁油膩!

我地十二點前到,仲有大概一半吉檯。
黑糖麵包
首先是outback名物黑糖包!!呢個包真係食極都唔厭,
亦係其中一個令我返來再食outback的原因,
仲可以refill! 不過今次個包焗耐左,比較硬。
忌廉粟米湯配沙律
忌廉粟米湯配沙律 - 湯好好飲,濃濃的香味加上甜甜的粟米

沙律菜都幾新鮮,而且唔洗淨係食肉冇菜落肚,健康D!
意大利香草牛肉三文治
然後是主菜- 意大利香草牛肉三文治
個包大細適中,夾住牛肉同芝士,
而伴菜薯條都炸得好好,係中間軟軟地,
係我鍾意既口感

另一outback名物酸椰菜都好正,
酸酸甜甜,咁就唔會成餐都咁油膩!
题外话/补充资料: 職員態度不錯。
2019-08-25
忌廉粟米湯配沙律
意大利香草牛肉三文治
2019-08-24 289 浏览
What is that... I ordered the crab meat and avocado dip with some chips...When it is presented, it looks nice!Ha! Kinda induce me appetite! But when I grab some crab meat and would like to have a bite, I just can’t. The chips... are not cook through.It is suppose to be brittle right? But u can see I try to break it apart, it still stays together... it is soooo tough to eat as chips. I don’t get it...Anyways, here is the chocolate thunder. My all time favourite. But the chips is just very disappo

Anyways, here is the chocolate thunder. My all time favourite. But the chips is just very disappointing so it is a bad experience for me.
2019-07-31 461 浏览
星期二的晚上,都仍然要等待45分鐘才有位雖然價值很貴,但吃過哪麼多都是覺outback的廚師水準值得一讚。餐牌單點就建議不要看了,細份的牛排已經要300元,還是2人餐最值(每期都是不同)。 今期就大大份厚牛排,還附上龍蝦,且有招牌面包(平時也可以路過外賣面包回家)2人餐其實足夠3人吃,2個人根本吃不完,沙律餐湯面包吃完也半飽了,吃了牛排後,尾後的意粉只能打包。遺憾的是服務質量麻麻,我們想把意粉打包,店員只給外賣盒,也拒絕幫我們進行打包意粉(店內已爆滿🤢和我們坐的是小小2人桌,根本沒空間由客人打包食物) 這都算了,只給餐盒又不提供紙袋來,多次大聲問才有另一人拿來,還拿一個特大極巨型紙袋,且也是不幫忙放進袋裡。最後我想罵人才幫忙入袋,並直接放在我腳旁的地上 。明明旁邊的客人已埋單已離座桌面是空的。雖然我們已埋單,但不用這麼良好服務來趕客吧?根本是在玩我們。
星期二的晚上,
都仍然要等待45分鐘才有位

根本是在玩我們。
2019-07-16
  • 牛排
2019-07-20 371 浏览
假日午市時間超級多人,好彩喺Yoho Mall入面都有唔少商店可以行住等,行個圈返嚟就差唔多入座。入面環境舒適,亦都有戶外餐桌,適合一啲鍾意露天環境嘅人!叫咗一個Ribs同埋一份芝士薄餅,不過其實佢嘅餐包同餐湯都好好食,而家佢餐包仲可以隨便refill。先講個Ribs,肉質唔錯,醬汁亦都非常好食,仲送埋薯條,係超級抵食,而且個Ribs啲骨同肉好易拆,唔算好難應付。再嚟講個簿餅,入面芝士超級正,我地就要求將佢嘅薯條變成蔬菜,不過菜嘅份量就少咗啲
入面環境舒適,亦都有戶外餐桌,適合一啲鍾意露天環境嘅人!
Tonight I went to outback because I miss the black sugar bun for a while and I asked my boyfriend to take me there We also ordered a ribeye steak with the 🍤 It was so good! I love the steak here and I think medium is the best!Also, we ordered the pasta and the shrimp 🦐 however I think the shrimp is not that good. anyway, the restaurant is providing the black sugar bun FOR FREE!!!!!!

black  sugar  bun
庆祝纪念
纪念日
black  sugar  bun
2019-07-18 339 浏览
暑假其中一個好處是可以享受平日享受不到的午餐優惠,Outback的午餐頗受歡迎,十一時半開始營業,十二時左右到達已經要取票等候,幸好等了幾分鐘已有位。點了餐後,很快便送上餐包、餐湯及沙律。餐包微暖軟熟,塗上牛油,牛油隨即溶化在微暖的麵包上,是我的最愛之一。餐湯時忌廉粟米湯,很creamy味道濃郁,而且有吃到一粒粒粟米,很豐富。沙律菜則略嫌有點乾,但配上沙律醬吃還不錯。香芒雞肉沙律,表面是一條條脆脆,很香口,芒味很甜,雞肉雖是雞胸但頗軟身,混合一起吃,口感很豐富,很有層次。燒蝦飯略乾,微辣,表面也灑上一絲絲的脆條,令整個飯吃起來很香口。
點了餐後,很快便送上餐包、餐湯及沙律。
餐包

餐湯及沙律

沙律菜則略嫌有點乾,但配上沙律醬吃還不錯。
香芒雞肉沙律
燒蝦飯

餐包
香芒雞肉沙律
燒蝦飯
很多人一提起Outback,就會想起牛扒。在我吃過幾次Outback之後,我發現他們的牛扒真的只是一般而已,有時候還會很差。雖然牛扒一般般,但是他們家的一個意大利麵,我每一次也覺得很好吃和很有驚喜!蟹肉釀蘑菇前菜我們點了蟹肉釀蘑菇,整體上很不錯因為蟹肉很多又有蟹味,再加上那個帶點檸檬味的奶油醬,口感很清新精選肉眼牛扒(美國)我們點了三成熟,但是一來到看到好像燒焦了的樣子,以為是全熟or5成熟左手邊是完美的三成熟,肉質尚算嫩,還有肉味和一點肉汁流出來,不錯!但是。。。。。。。。右手邊的肉眼則是"生"的,我覺得以一間主打牛扒的扒房來說,這個真的完全不可接受!薯條是肉眼扒的配菜溫度只是溫熱而已,薯身不脆又很軟身,完全沒有了薯條該有香脆感,太差了芝士白汁燒蝦寬麵品質依然好好,帕瑪森芝士味很濃再加上淡奶油醬,口感很creamy,很適合喜歡奶油味的我 蝦仁則不是新解蝦仁,可以吃得出來是冰鮮蝦仁,但是雪味不重,可以接受但是那兩塊多士,則是一個很大缺點,不脆又不熱又干,完全可以不加在意大利麵中?總結來說,如果沒有芝士白汁燒蝦寬麵和蟹肉釀蘑菇,我一定會給一個負評,因為牛扒是生的這一個問題,就完全值得一個

蟹肉釀蘑菇
前菜我們點了蟹肉釀蘑菇,整體上很不錯

精選肉眼牛扒(美國)
薯條是肉眼扒的配菜
芝士白汁燒蝦寬麵

總結來說,如果沒有芝士白汁燒蝦寬麵和蟹肉釀蘑菇,我一定會給一個負評,因為牛扒是生的這一個問題,就完全值得一個負評吧?可是這個意大利麵又很值得一個好評,所以綜合之下只好給一個OK。此外,我們等了差不多90分鐘,但是食物的質素則完全相不值得花那麼長時間!如果下次如果要再等那麼久,我絕對不會再吃!
2019-06-30
  • 芝士白汁燒蝦寬麵