2019-04-18 746 浏览
To celebrate my birthday, my friend and i had a lunch in outback, a famous steak house.I really like the brown bread served at the beginning , and you can refilll as you wish! We have order the sirloin steak with medium rare. So tender and soft! The french fries are crispy and tasty. Not very salty. I would definitely come again in the future.This is the third time i visit here. Always having a good service and good experience.

2019-04-17 584 浏览
同老婆既結婚紀念日原本未諗到食咩,朋友力推試呢間果然無信錯,出門真係要靠朋友既試過打電話BOOKING 但SOSAD FULL左 所以早D就去WALKIN等左大約45分鐘左右就入得環境唔錯,D位置唔會好迫一早睇左要叫咩食 所以一坐低就ORDER上菜速度唔錯 15分鐘就有前菜我地好鐘意食薯條 呢個芝士薯條好夠味個沙津醬特別 味道偏淡配番薯條一流呢個都係一個招牌菜之一一定要試今晚既主角到啦味道好好有驚喜之紀念日~
等左大約45分鐘左右就入得
環境唔錯,D位置唔會好迫
一早睇左要叫咩食 所以一坐低就ORDER

呢個都係一個招牌菜之一
一定要試

今晚既主角到啦
味道好好

有驚喜之紀念日~
2019-04-06
2019-04-17 283 浏览
As a chain restaurant, Outback Mong Kok really does a great job. I really appreciate their service. last time when I ordered a medium-rare rib-eye steak, the chef overcooked it. The manager noticed the situation and give me a brand new steak. Of course, the food are delicious and fresh! One more thing to mention, watching the night view in the restaurant is a wonderful experience!
2019-04-04 1121 浏览
今天是假期,路過MOKO,見到outback沒太多人等候,所以便決定在這裡吃Lunch假日也有Lunch Set,我們總共點了3個set,每個set有跟黑糖麵包,湯和沙律黑糖包是必食,很香,外脆內軟來outback有50%是因為這個麵包湯和沙律湯較咸,而且像稀得像水一般沙律正常燒雞肉芝士夾餅夾餅有四大塊,雞肉和芝士份量亦足,不過餅皮不太脆附上的薯條夠熱亦夠脆,十分好吃意大利香草牛肉三文治麵包烘得香脆,牛肉份量略少,但不鞋口,加上濃濃的香草味,比想像中好烤牛肉串白汁燴飯牛肉串肉味濃,烤得剛好飯的味道是好,醬汁足夠,不過加入了大量青豆。青豆較硬,而且味跟這飯不太匹配食物質素不錯。不過侍應人手不足,遲遲未有人落單

黑糖包是必食,很香,外脆內軟
來outback有50%是因為這個麵包

湯和沙律
湯較咸,而且像稀得像水一般
沙律正常

燒雞肉芝士夾餅
夾餅有四大塊,雞肉和芝士份量亦足,不過餅皮不太脆
附上的薯條夠熱亦夠脆,十分好吃

意大利香草牛肉三文治

烤牛肉串白汁燴飯
牛肉串肉味濃,烤得剛好

食物質素不錯。不過侍應人手不足,遲遲未有人落單
午餐
2019-03-26 664 浏览
今天有個同事,最後一天上班我們決定吃一餐好的所以在大概一個星期前就在這邊定了位置,到了也不用等,餐廳環境看見也不錯,座位很舒服,我們總共八個人叫了八個午餐所有的午餐都有送湯和沙拉,兩個都很好吃,湯很濃最重要的就是這種包!超好吃,我可以吃掉一整條食物方面我們叫了意大利粉,有雞肉派,豬肋骨,還有豬扒基本上每樣都很好吃,意大利粉的芝士味好重!鷄肉派都落左重芝士!只是他送醬,不知道有什麽用。點了也沒有味道。最後的是那個豬扒,我們還是第一次,還可以八分熟,一上菜切下去,裏面都是紅的。可能是吃不慣,我們只好叫她再煮這裏的服務都不錯,有求必應態度也很好總體還算不錯

所有的午餐都有送湯和沙拉,兩個都很好吃,湯很濃

最重要的就是這種包!超好吃,我可以吃掉一整條

食物方面我們叫了意大利粉,有雞肉派,豬肋骨,還有豬扒
基本上每樣都很好吃,意大利粉的芝士味好重!

這裏的服務都不錯,有求必應態度也很好

總體還算不錯
2019-03-26 545 浏览
雖然有啲夜,但幸好不太餓,可以去食要等嘅餐廳~上網搵Moko有咩好食,有啲餐廳睇圖吸引,都有人經過身邊話去邊間邊間食,我當然唔會輕易相信睇食評都要睇多幾個,內容有無可能係打手~點嘅嘢食會否不同,所以先有人讚有人鬧~終於揀咗呢間~其實都想試好耐啦~不過真係最好訂定位,等超耐...(等得耐有汽水派)網上睇食評先知仲有潛規則,如果同佢講可以坐吧枱,有機會快啲到你~無影到個黑糖包,我哋食落就明白點解網上有人為佢而黎😂😂真係非一般嘅包~呢款牛油通常喺稍微貴價嘅餐廳就食到~個包熱乎乎,外皮稍脆,裏面好軟夾埋牛油好好食~後來仲問我哋要否再添~原來可任食!!!不過為咗留肚試甜品或另一款單點,放棄了添多個包...個湯似伴意粉嘅蕃茄醬,好香濃嘅香草味~之後黎咗沙律,好鍾意佢嘅調味~又係多種香草味~新鮮嘅沙律菜夾芝士片,仲有鬆脆嘅麵包粒(有啲餐廳整到硬咗啲,會食到口痛)。其實我哋已經食咗啲...本來仲大碟啲架~見到個牛真係5成~我哋都放心咗~果然係有水準~好厚又好juicy~有啲蘆筍伴下可稍去油膩感~我覺得龍蝦尾口感幾好,但太鹹,味道太濃,同埋食到隻講唔出又平時無嘅味,老公話係唔夠新鮮...蒜粒中沾了蜜糖令

夾埋牛油好好食~後來仲問我哋要否再添~原來可任食!!!
不過為咗留肚試甜品或另一款單點,放棄了添多個包...

個湯似伴意粉嘅蕃茄醬,好香濃嘅香草味~

其實我哋已經食咗啲...本來仲大碟啲架~

2人餐~

蒜粒中沾了蜜糖令我哋好驚喜
隻蜜糖唔係食開嗰隻~
估唔到喺啲咁細微嘅地方都花咗心思~
洋蔥夾啲脆脆絲好好食~有少少薯味~

真係好厚~下次想試另一款仲厚啲嘅~

加咗咁多生果,又cream又青檸,又芒果醬,我諗係為咗令普通嘅芝士蛋糕無咁普通吧?不過我哋仍然唔係太感興趣,講到蛋糕我諗起另一間,不過唔喺呢個post度提~

無論如何,我哋都食得好滿足,好開心
期待再來~
2019-03-22
2人餐~
今日第一次嚟到moko食outback🥰🥰🥰 我地星期日下就1.幾嚟到 都要等幾張枱 雖然餐廳無限時 但客人都食得好快 經常有空枱 但可能人手吾夠 侍應執枱好慢 因為咁等候時間就耐左🤢🤢🤢我地三個人就叫左lunchset肉眼扒 白汁雞肉蔬菜意粉 ribs share食😚😚😚上落左單侍應就上左前菜包括沙津同湯 d菜好新鮮 食落好脆 是日餐湯係粟米湯 入面好足料有啖啖粟米😋😋 仲有最好味的黑糖包 相信都吾洗介紹 麵包鬆軟 散發住啖啖黑糖味😍😍😍 陪埋牛油又creamy更好味😝 但略嫌烘得吾夠脆同熱食完都已經飽左1/3😂 之後steak我地就左5成 調味啱啱好 一切落去真係粉紅色架 so juicy😍 但朋友就話佢食果邊係7成熟 老左少少 再加返伴碟的蔬菜啱啱好balance返😛Ribs比灣仔分店無咁乾 但仲係覺得無咩肉汁🤦🏻‍♀️ 薯條依舊好脆好惹味 真係食吾停👅👅👅最後我地叫左個寬條麵 芝士味好重 再加返白汁成個寛條麵好creamy 入邊都好有多蔬菜同雞肉最後我地就食左杯熱🍋茶消濟 因為太滿足了🤤🤤🤤🤤🤤推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

最後我地就食左杯熱🍋茶消濟 因為太滿足了🤤🤤🤤🤤🤤

推薦:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

2019-03-16 826 浏览
一行五人叫左幾樣野食,其中真係要提下塊肉眼扒,叫左5成,真係做到5成(點解咁講呢?因為之前食過第二間分店叫5成但做出嚟係well done),今次塊扒好好食,好juicy,好靚。配菜叫左焗甜薯,一樣都係好好食

配菜叫左焗甜薯,一樣都係好好食

2019-03-10 946 浏览
星期六在旺角吃飯,我都知道一定會排好久的隊。。。但朋友在旺角活動,只好硬著頭皮又在旺角吃飯。一去到新世紀拿票,排十八張桌,下去其他餐廳,不是還有三十張就二十有多。那好吧,就當逛街好了。。。。但outback都好貼心,在等候期間會有薯條和汽水比大家。當大約等到淨返三四張到我們的時候,突然有對情侶剛到,職員問他們介不介意坐bar桌,就隨即帶他們入座,可憐的我們等了那麼久,原來坐bar 桌可以不用等。無奈加無奈。。食物一如既往的好吃。。這個雞鎚一試難忘,雖然係炸但係入面又唔乾,肉汁全部都鎖住入面。。必食。。。。唔明點解d汁咁好食,好滑又唔膩。。甜品係兩層雪糕加心太軟底。。。雖然有d朋友話outback食肉好膩,可能我們都把牛排share,再叫其他食物。。整體感覺剛剛好。。

食物一如既往的好吃。。
必食。。。。唔明點解d汁咁好食,好滑又唔膩。。
甜品係兩層雪糕加心太軟底。。。

整體感覺剛剛好。。
2019-03-02 1084 浏览
突然間想食outback個黑糖麵包,所以lunch time就去咗食一餐outback。雖然價錢係貴小小,但佢個黑糖麵包可以free re-fill,貴小小都無所謂啦,鬼叫個包好食,同時我又想咩今次點咗:燒肉醬味烤雞,燒肉醬味豬肋骨個烤雞唔錯,厚肉嘅位(例如雞胸位),仍然係有汁水的,個飯都索晒d雞油同雞汁,唯一要負評嘅位係上枱果陣隻雞唔熱,只係得返微溫定室溫咁,所以香味差小小。個豬肋骨燒得好脆,所以入面嘅肉有小小手乾身,柴柴地口。不過6677老老實實講,如果佢唔烤到咁脆,舊骨又無買,d肉都無炭香味,所以佢燒得脆並唔係缺點,而果一刻我想食多汁鮮嫩嘅腩肉;可能下次我想食脆口,有炭香味,就會想佢keep住燒咁脆。最緊嚟啦!就係佢個黑糖麵包!但係我想講佢個cream先係最正!完完全全提升咗個包

今次點咗:燒肉醬味烤雞,燒肉醬味豬肋骨

2019-03-02 667 浏览
尋晚喺新世紀行街 突然想食西餐就即刻跑去outback拎飛 因為我地兩個人肯坐吧檯既關係 所以我哋等左半個鐘左右就入咗啦 吧檯前面仲有籃球賽事睇我哋一向都會叫扒食 但今日唔係好想食扒所以叫咗個炸蘑菇 安格斯牛漢堡冰桶甜蝦 仲有最愛既甜薯😍其實每次黎食outback都係為咗黑糖包同埋甜薯炸蘑菇今次有啲遜色 啲皮炸到有啲甩左 安格斯牛叫佢五成熟 但係嚟到都起碼有7成但個伴碟嘅薯條都幾好食至於個冰桶甜蝦就不過不失 我哋仲要左杯酒飲叫大堡礁賓治 幾好飲

我哋一向都會叫扒食 但今日唔係好想食扒

至於個冰桶甜蝦就不過不失
我哋仲要左杯酒飲叫大堡礁賓治 幾好飲

• 甜薯
2019-02-16 5811 浏览
其實食咗outback 好多次都覺得佢好高質,今次都唔例外。中午12點去咗旺角依間outback 食野,因為無book 位,所以等咗十幾分鐘。.間餐廳好大,而且好多位,活動空間好大,仲有bar枱。.點咗lunch set。一個芝士白汁燒雞肉寛麵$118。另外一個係燒盲槽魚柳$118。仲包埋麵包🥯丶沙律丶湯同野飲。野飲叫咗2個凍嘅檸檬🍋茶。首先個黑糖麵包真係鬆軟而好食,黑糖味讓麵包變得甜甜地,而沾上白色好似雪糕一樣嘅牛油,真係好香。舊牛油溶入口果一刻,真係好有牛奶🥛本身嘅濃郁。.而個前菜沙律同湯都做得十分出色。沙律脆口而新鮮,沙律醬😀份量啱啱好。而個粟米湯熱騰騰,煮得好濃郁,而且好多粟米粒粒。.個主菜,燒盲槽魚柳,魚柳size都算適中。魚皮燒個好脆,魚肉無任何腥味,仲帶點甘香,魚🐟肉仲唔會鬆散添👍🏻👍🏻👍🏻。而配菜西蘭花🥦同紅椒新鮮同脆口。而飯都粒粒分明。而個芝士白汁燒雞肉寛麵都好正。麵條上鋪滿一片片白色嘅芝士,啲芝士慢慢溶喺寛麵上,再配合白汁食。口腔會留有芝士嘅香味。而個白汁甜甜地,讓人食慾大增。啲燒雞肉份量好多,而且塊塊都係厚身,沾上白汁好入味。肉質都好嫩。最後。雖然係普通係凍檸茶,
間餐廳好大,而且好多位,活動空間好大,仲有bar枱。

黑糖麵包🥯

餐湯+沙律

燒盲槽魚柳

芝士白汁燒雞肉寛麵

最後。雖然係普通係凍檸茶,但佢嘅紅茶成份好香濃,帶點清香同甜。而糖漿仲可以按自己喜愛而落。😍😍
凍檸茶

整體來說,好食同高質,環境坐得舒服,服務態度都幾好,店員上菜丶落單同結帳速度快。
Lunch  set
芝士白汁燒雞肉寛麵
凍檸茶
Lunch  set
2019-02-09 1610 浏览
我記得以前係TST食過好好食, 但有次係荃灣食過幾失望嘅一次之後都無光顧, 咁啱朋友見就近大家就選擇咗呢間, 咁見咁耐都無食過, 都無所謂當比多次機會佢, 一入去門口心諗點解咁多人嘅, 係好多人係門口等位, ,正面咁諗唔通好食咗好多? 入到去原來有午餐SET, 咁其實80多元都可以有個餐, 有沙律, 湯, 主菜及飲品又真係幾抵食, 又唔太趕人.  個湯好濃芝士味, 唔似其他店鋪 粉味重, 佢仲有一條條絲芝士係湯面, 沙律菜都新鮮,唔會有苦澀。主菜燒雞肉芝士夾餅味道夠濃,香辣燒蝦飯個飯都幾硬麻麻地,如過脆口d又唔同,不過叫做特別少少嘅款式,但個美國肉眼扒果然係唔得,同我以前係荃灣食嘅一樣好⋯難食。umm自己係普通超市買來煎好食過佢,仲話美國安格斯,大失所望但如果你去呢度揀番啲普通菜式意粉或飯咁都值得一到
但如果你去呢度揀番啲普通菜式意粉或飯咁都值得一到
2019-01-27
2019-02-06 1710 浏览
Outback lunch set 確實幾抵lunch set包沙律和餐湯不過最重要 當然是無限refill的黑糖麵包黑糖麵包熱騰騰 外脆內軟 入口甜甜的 配上鮮牛油 多吃幾條也不厭燒肉醬味豬肋骨豬肋骨頗淋 燒汁香濃入味 肉質一點也不乾薯條 粗粗的 炸得外脆內軟 濃薯味燒肉醫味烤雞肉質尚算嫰滑 最正的都是燒得脆脆的雞皮底下的炒飯濕潤 但味道較淡澳坊芝士漢堡漢堡的麵包鬆軟 漢堡扒煎得略嫌有點乾 不夠肉汁芝士大大片的整體不夠醬汁肉汁 不夠濕潤 有點乾 但新鮮炸的薯條同樣岀色
Outback lunch set 確實幾抵

漢堡的麵包鬆軟 漢堡扒煎得略嫌有點乾 不夠肉汁
芝士大大片的
整體不夠醬汁肉汁 不夠濕潤 有點乾 但新鮮炸的薯條同樣岀色
2019-02-04 1000 浏览
芝士漢堡配薯條牛肉juicy和半溶的芝士,配酸酸的青瓜和突出的芥末醬減去油膩感又好味!香辣燒蝦飯有辣椒的香味,但味道不辣。飯的份量挺多,但飯有點軟亦有點硬的飯焦,這個要扣分。套餐包餐飲咖啡、奶茶、檸茶或水等,額外可加錢升級特飲。

芝士漢堡配薯條

香辣燒蝦飯

套餐包餐飲咖啡、奶茶、檸茶或水等,額外可加錢升級特飲。