2025-02-04
今日同朋友嚟到尖沙咀食飯,朋友想食吓韓國菜,於是就嚟咗呢間一直都好出名好人氣嘅outdark✨而家有呢一個免費嘅Photo box ,可以揀自己鍾意嘅Filter,影幾多張都得!見到Menu有介紹到呢度嘅食物全部都係自家製,而且後廚都係有韓國人為主廚,所以係真真正正嘅正宗韓國菜👍🏻首先嗌咗個五花肉炒年糕,旁邊仲有煎腸仔、泡菜、芝士、紫菜飯,配上沾滿香辣嘅五花肉嚟食,真係非常之夾👍🏻年糕都好煙靭,份量好足料我哋嗌咗半份蜂蜜炸雞,再加點咗三條芝士條,半份嘅炸雞份量都好多🤣我哋兩個人食完都非常之飽。同埋本身炸雞附有薯條同埋炸薯格,所以建議細食嘅人嗌半份都足夠㗎啦~asian stomach一定要嗌返啲碳水,於是就嗌咗呢一個牛肉炒粉絲。粉絲質地好q彈,掛滿鹹香嘅醬汁,好惹味食呢啲煎炸嘢,就梗係要配杯熱情果梳打解一解膩啦!-總結:其實呢一間餐廳都食過好多次,好多樣菜式都試過,每樣嘅水準都不錯,每次嚟食都可以維持到一致嘅水平,推薦大家嚟食吓~#outdark
食呢啲煎炸嘢,就梗係要配杯熱情果梳打解一解膩啦!
#outdark