2018-12-09 1501 浏览
呢日去旺角H & M 行街,行完餓餓地又未夠時間食dinner,見到對面有呢間pizza店就去咗食個下午茶啦。😋呢間野出名大大份pizza,佢一個slice都已經好大份啦!😯咁我就要咗一個slice 既pepperoni pizza($30)。當你order咗之後,佢會拎返去焗返熱佢。👍🏼 等緊既時候可以睇下佢整pizza。😂Pepperoni 係個好common既pizza款式,呢個絕對無令我失望,佢焗熱咗之後啲pepperoni 焗到好香,仲有少少油份,加埋啲芝士個味道好香口好好味,同係歐洲食到既味道一樣。👍🏼👍🏼🍕

2018-11-06 1163 浏览
兩個人想食pizza又太大個,叫半份又太細,呢間就岩岩好啦!仲可以叫唔同味,正!不過去到已經十點啦,得返d display 嘅味道可以揀😭本來想試朱古力味pizza,不過要原個叫,就放棄左啦!下次約成班frd一齊試!
2018-08-30 1365 浏览
四個人叫咗個14吋嘅half and half, 等待等咗一陣終於可以坐低 ,但就要自己清理檯面, 叫咗個chicken wings, 冇估到佢嚟到係四隻槌, 我suppose佢係翼嚟㗎嘛 睇過張單冇錯, 最後都照食冇問佢係畀錯定真係咁。至於pizza 梗係要有菠蘿啦(被意大利人打死)所以叫咗一半係夏威夷 另一半就叫咗四重芝士, 但唔記得咗叫薄批 其實我鍾意食脆卜卜嘅薄批, 不過佢個批都好煙韌好有口感 唔似得pizza hut嗰啲咬落去成塊白麵包咁。新鮮焗起啲pizza一拎起啲芝士就跌落嚟 要摺起嚟食 先至唔會漏出嚟, 芝士又超香 真係係旺角開餐唔錯嘅選擇!

睇過張單冇錯, 最後都照食冇問佢係畀錯定真係咁。
至於pizza 梗係要有菠蘿啦(被意大利人打死)
2018-08-17 839 浏览
My uneducated guess on what Paisano means is “biggggggg a**”. I’ll go to Paisano whenever that not so little pizza craving monster awakes in me. Their 24-inch is just ridiculously fun to order (makes me feel all proud and big shot like at the cashier), fun to carry (everyone has to make way just for me at the busy streets of HK & barely fitting into the elevator of my building) and fun eat (I want to curl into the pizza box like cat seeing shoeboxes).Taste wise. Paisano is always a guarantee.Ok.

Ok. “Paisano” actually means “a friend” in Italian said Google.

2018-08-15
10 分钟 (外卖自取)
2018-08-14 866 浏览
話説今日唔想出街食lunch,諗住試下新野用 food panda叫外賣🛵成日聽講經 app落單d野食會貴過平時menu好多(+20%),左睇右睇後發現呢間Paisano's Pizzeria嘅價錢喺app同實鋪係一樣的,於是就揀佢了✅叫左3款唔同口味嘅pizza,分別有Pepperoni Pizza、4 Cheese Pizza 、同Chicken Pesto Pizza,再加個蒜蓉卷share食🍕Pizza個size真係超級大!12”,一塊頂平時兩塊,每人一塊已經飽左😵講返食後感先,pizza底係厚底,唔知係外賣太慢定點,個底好硬但唔脆,食食下同d topping完全分離🤨Pepperoni Pizza $30:辣肉腸都幾惹味,但份量唔多,個面鋪左好多芝士,有點膩4 Cheese Pizza $45:有4款芝士 (mozzarella, cheddar, provolone, parmesan),但層次唔分明,淨係覺得好膩Chicken Pesto Pizza $35:雞肉份量勁少,應該叫佢雞絲先啱,又硬又乾,有少量番紅花吊一吊味,但完全冇青醬味,好失望Garlic Rolls $

Garlic Rolls $45:賣相一般,好似一餅麵粉求其掃左d蒜油上去咁,個味好寡,同埋好油

食完後留下嘅印象只有油同膩🤢,冇咩事應該都唔會再encore了…
2018-05-16 1283 浏览
旺角區一路以黎都有好多好野食,但好多都食到厭哂,見呢間餐廳d pizza 都幾抵食,所以就入去試吓。一入到去見到大部份都係外國人,環境都唔錯,最後叫左兩片pizza同一份小食拼盤。兩片Pizza 唔算話太好食,唔幾足料,感覺好似擺咗好耐再整返熱佢,小食拼盤就叫咗雞翼同埋薯條食,都幾入味,都算係唔錯嘅選擇。但最尾埋單兩個人都係大概$100左右,如果喺旺角唔知諗唔到有咩食的話,都可以嘗試入嚟呢間餐廳試吓,性價比都叫唔錯嘅。

2018-04-29 1329 浏览
當你突然好想食pizza,又唔係lunch 可以食pizza hut嘅lunch set,呢到真係一個自籃食嘅好選擇,一個人食一塊基本上啱啱好,當然食多個生果或菜仲理想啦!佢即做 係店就睇到,雖然款式不多,不過我食黎食去都。中係個2,3 款,所以分別不大。今次食hawaiian pizza,菠蘿加火腿,最大路,好似最多人點嘅款。嘅到最貼心係,即時會整返熱比你,無論你係到食,定係攞走 佢都會先放入爐整熱,我試過買回家食,差唔多半個鐘仲有少暖!所以想食 pizza,就會黎幫襯下。呢到嘅意粉反而貴左D,而且都係想食pizza先黎,所以不提也吧!

2018-04-14 717 浏览
去到登打士街掃街,不嬲都食開個幾樣野,今次想搞搞新意思,走去食pizza !之前都聽過好多朋友介紹,話好大件,個Pizza有成張枱咁大。咁當然我就冇叫到最大嗰份啦,只係叫咗一個slice,但都已經好大份。除此之外仲叫咗薯條雞翼,坦白說,雞翼質素一般,麥當勞嘅脆香雞翼好食啲,薯條就叫正正常常啦。Pizza好味好足料,但食得多就會有啲覺得太鹹。飲品方面,沙冰有少少伏,唔建議試,有啲似藥水味,不過可能個人感覺。

2018-04-06 761 浏览
復活假期,又是帶老爸出街走走的日子。他說很久沒吃🍕就落旺角呢間🍕專門店試下。14,16或24吋當然24吋最吸引,未食已經很期待款式選擇也有不少我們有量力而為,不想浪費食物,所以三個人只叫了兩塊🍕和3個湯,已經要撐著肚子離開。下單後,他們會再弄熱🍕,令食客可以享受熱辣辣美味🍕店里有兩款湯新推出,大大杯,其一是忌廉蕃茄羅勒濃湯,忌廉味唔重,微酸帶蕃茄味,最正是浮於杯面上數粒麵包粒,吸滿湯汁,咬下仍保持脆身正!忌廉磨菇湯,大量磨菇,忌廉湯濃郁,有點像糊狀,所以很飽肚。The Godfather, 有辣肉腸,意式肉腸,洋蔥,火腿。主要想吃辣肉腸,餡料是足夠的,但味道不夠突出,吃不出那種多層次的感覺。芝士量亦不多,不是港人愛的拉絲芝士,失望。Manhattan, 意式肉腸,燈籠椒,洋蔥,磨菇。一樣是失望之作,但口感比godfather 好,因為加入了燈籠椒和磨菇。整體來說,他們的食物大件飽肚,但味道欠俸,重量而不重質。作為快餐飲食文化,其實是可以接受的。

14,16或24吋

當然24吋最吸引,未食已經很期待

款式選擇也有不少

正!

忌廉磨菇湯,大量磨菇,忌廉湯濃郁,有點像糊狀,所以很飽肚。

2018-04-04
2018-01-09 1015 浏览
今日亞仔放假休息,我放學後買大薄餅外賣回家當午餐,$45一件煙肉芝士漢堡是亞仔至愛,這是舖面的櫃台拍攝,不要誤會,此碟共有四件架!煙肉芝士漢堡好處是冇茄醬,芝士味道不濃烈,我都啱食喎!$35一件辣肉腸是我的至愛,碟子是三件份量,茄醬調配的味道不我是喜歡,而且辣肉腸也偏少......回家後微微加熱,批底很香脆,煙肉芝士漢堡味道比辣肉腸更勝一籌,難怪貴咁多!吃一件大薄餅未算夠飽,但再吃會很油膩,所以都是一件啱啱好,再吃一份生果就剛剛好了!
煙肉芝士漢堡薄餅

辣肉腸薄餅

2018-01-09
5 分钟 (外卖自取)
煙肉芝士漢堡薄餅
食飽行過呢間鋪頭,俾佢嘅Pizza味吸引住,立即覺得個胃又再一次打開!佢啲Pizza真係好大塊,真係差啲大過我塊面,不過就係呢個size 吸引我。第一次食當然要叫佢嘅招牌pizza,由於即時會翻熱要d 時間等一等。到手果下真係好熱辣辣,餅底好薄,太大塊所以都淋淋地。但饀料都唔少,好多芝士,洋蔥,辣肉腸,味道唔錯,批邊微微脆。 不過都有d 油膩,食完滯滯地........ 價錢成四十五蚊塊,有d 肉痛,我呢d 寡佬都係食慣pizza 黑,食完又有得儲分,著數好多。不過,你未食過的話不妨買塊感受一下佢巨大的震撼

2017-09-11 887 浏览
這間牌子的 pizza 我早兩個月在愉景灣第一次幫襯的,上次算係好食的,但今次在旺角店食就差了,可能太繁忙啦,pizza唔似得愉景灣好食,而芒果沙冰又唔太沙冰,一唔沙冰飲的時候就會好好好甜了。而雞翼就厚粉咗及燶咗啲。整體而言旺角店無愉景灣店好食。下次想試吓尖沙咀店,因佢哋啲 pizza口味都好大眾化,而且夠晒大件,食一件都夠晒喉。
2017-09-10
夏威夷pizza
招牌 pizza
2017-07-15 811 浏览
行完街,已經夜晚9點半,同大少經過突然興起想食大大pizza! 店內位置空間不大,但仍有數張吉枱。每人order 1塊做晚餐!教父之選$40 咬落有種啖啖肉,好juicy嘅感覺。好足料,芝士絕對做到拉絲效果。cheeseburger $45 ,芝士味較濃,但相對無教父之選甘juicy! 呢塊肉粒較多,但比較膩口。

教父之選$40 咬落有種啖啖肉,好juicy嘅感覺。
好足料,芝士絕對做到拉絲效果。

2017-06-25 679 浏览
本人十分喜歡食pizza,得閒無事會外賣返屋企當飯食,但某幾間大型連鎖集團的pizza質素每況越下,每次食完都成口味精,飲水都解決唔到既深層次問題自從附近開左間Paisano's之後,我就可以多個選擇啦。今晚得一支公,落去買左件pepperoni $30返屋企慢慢歎,pizza舖滿大量芝士同意大利腸,腸的咸香味及芝士味十足,返去焗一焗返熱食,一口咬落去,拉出芝士絲,薄餅底夠脆及唔厚,又唔覺有落味精,但油份頗多,pizza一件等於出面賣的兩件,剛好夠飽。

自從附近開左間Paisano's之後,我就可以多個選擇啦。

2017-06-09 447 浏览
本人係一個十分鐘意食pizza既人,對呢間pizza店十分有好感!只睇個外型已經流口水,咁大塊pizza! 係暑熱既夏天,食塊pizza,飲啖汽水,簡單一大享受。叫咗個外賣。Pepperoni Pizza $30之前覺得Bacon Cheeseburger 個個咪最好食,食完呢個咪返唔到轉頭! 咸度適中,加啲Tobasco 同芝士粉真係一流!(因為佢個辣肉腸唔太辣😂) 雖然佢返焗比你,但麵唔會話太硬,可以叫做有咬口。
叫咗個外賣。

Pepperoni Pizza $30