2023-06-03 58 浏览
去到megabox就俾呢間人氣過江龍班戟專門店吸引!目玉燒班戟其外型💯!好似有隻煎蛋係頂咁!口感滑嫩,但略厭蛋香味不足!配上蛋白部分嘅芝士忌廉,咸香芝士配班㦸!都幾好食夏威夷果仁忌廉班戟另外叫左個夏威夷果仁味蓋上滿滿的奶油和夏威夷果仁混合而成,味道香濃。班戟本身的口感則是鬆軟而且帶有微甜的味道,配上忌廉!整分班㦸有種濃郁的奶油香氣,但同時又不會太膩口,值得推薦!小總結❤️❤️❤️📌長期排隊人氣店📌班㦸值得一試

去到megabox就俾呢間人氣過江龍班戟專門店吸引!

目玉燒班戟

夏威夷果仁忌廉班戟
另外叫左個夏威夷果仁味

小總結❤️❤️❤️
📌長期排隊人氣店
📌班㦸值得一試

2023-03-02
2023-05-17 110 浏览
塔喜子每日都好掛住日本,你係又係咪呢?日式梳乎厘pancake係喜塔塔子最喜愛嘅甜品今日就黎到呢度試日本過江龍pancake!雖然甜品先係「主菜」🤣但係個胃好大嘅塔塔子都要食過正餐先!1️⃣南蠻炸雞丼飯因為塔塔子喺佢開鋪時就入去食,炸雞一定係新鮮炸好,酥脆又juicy,加埋好香嘅他他醬,配埋珍珠米好惹味,仲有唔少沙律菜解解膩2️⃣Creme brûlée Pancake睇到個名就好吸引!因為法式燉蛋都係塔塔子嘅飛佛,加埋咪變天下無敵咁好食?賣相好澎湃,仲有脆脆嘅焦糖面,不過略嫌個sauce太橙色,第一眼以為係車打芝士🫢甜度岩岩好。3️⃣忌廉鮮果Pancake呢款係期間限定,所以一定要試!上枱時有張薄膜圍住份pancake, 一拉起就有瀑布嘅效果!水果份量好多仲好清甜,呢個真係好好食😋仲食到pancake淡淡嘅蛋香4️⃣mocha coffee最後飲一杯咖啡佢結,又係開心嘅一餐!
塔喜子每日都好掛住日本,你係又係咪呢?
日式梳乎厘pancake係喜塔塔子最喜愛嘅甜品
今日就黎到呢度試日本過江龍pancake!

雖然甜品先係「主菜」🤣但係個胃好大嘅塔塔子都要食過正餐先!

1️⃣南蠻炸雞丼飯

南蠻炸雞飯

2️⃣Creme brûlée Pancake

Cream  brûlée  Pancake

3️⃣忌廉鮮果Pancake

忌廉水果pancake

4️⃣mocha coffee
最後飲一杯咖啡佢結,又係開心嘅一餐!
Mocca

南蠻炸雞飯
忌廉水果pancake
Mocca
2023-05-17 73 浏览
今日專程嚟到呢頭食鬆餅🤩想食好耐啦😋入到去餐廳有舒服嘅環境,令我想坐低食嘢。而家有個鬆餅「目玉燒」做緊推廣,外型吸引,就點咗呢個鬆餅。頂層有塊煎蛋係忌廉加特製吉士,鬆餅好香蛋香,食落有空氣感,芝士忌廉微甜,同鬆餅配搭啱啱好,食完吾會有膩既感覺。如果有多一塊就好啦🤣另外叫咗一份Veggie All Day,係素食嘅全日早餐,有素蟹餅,豬柳,黑松露炒蛋,仲有蘑菇蕃茄沙律菜,素豬柳蟹餅真係好似食緊真肉😆好真實,調味黎講重偏重胡椒味。我飲芝麻花生拿鐵,記住要搞到落底先可以將芝麻味帶出,淡淡花生醬味,上層有忌廉爆谷醉,我係芝麻同花生嘅愛好者🤭好合我口味。朋友叫冰球咖啡,等3分鐘飲一啖飲咖啡原本嘅味道,再攪30圈會飲到蜜糖威士忌嘅味道,再攪30圈會飲到檸檬茶嘅味道🥺差唔多飲晒先知道,下次再試

真係好滿足,同閨蜜一齊share 食咗個 Veggie All Day Breakfast ,飲左咖啡,soufflé pancake,仲有smoothie ,好少可每一樣嘢都咁有特色,決定要記錄一下。咖啡係我嘅至愛,選定要order 咖啡師特調 coffee ice ball,果然無揀錯。飲落口有明顯果味,問店員cold brew 用咩咖啡豆,佢話係Ethiopia + Papua New Guinea,真係飲到咖啡嘅甜味,等到冰球溶少少就有蜜糖味,最後尾我貪得意整碎波波冰,仲俾我飲出凍檸檬茶風味,設計呢杯特飲嘅 barista 好犀利,做到呢3個風味同層次出嚟,絕對係得意之作!飲緊 cold brew 之際,Veggie All Day Breakfast 嚟到,炒蛋夠熱,白磨菇爽口新鮮,滿滿的一大碟,閨蜜今日要食素,合晒佢心水。跟住上埋抹茶紅豆沙冰,飲2啖上面嗰一層以為冇乜特別,原來唔記得搞幾搞底層嘅紅豆,成個smoothies 唔同晒,好厚身,落足料,令我諗返起去日本Cafe 嘅時光,因為日本人一啲都唔會孤寒,而 HoiHoi 都係咁闊佬。主角終於要出場喇,點左 caramel

主角終於要出場喇,點左 caramel banana soufflé pancake,好大碟,pancake 厚身,cream 好香,即時滿足左,bonus 係佢勁多香蕉,又係好闊佬,今時今日份量咁足嘅餐廳真係好難得!

感恩小確幸的出現 💕
2023-05-06 89 浏览
今次第二次來這間日本餐廳吃美食 我很愛吃他們的朱古力Pancake 好多朱古力汁流出嚟 食到我舔舔脷 佢個漢堡包同薯條都好大份 好夠料 牛肉都好厚肉 味道剛剛好❤️❤️ 他們的pizza 脆脆的🩷 飲品份量也不少🥰 我下次一定會再帶朋友來吃😀 強烈推介這間餐廳

2023-05-05 76 浏览
♡♡♡📍 Pancake House HoiHoi (Megabox) (九龍灣)九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 1樓19-20號舖餐廳環境都幾舒適,枱興枱之間都有一定嘅距離,唔會太逼夾🫶🏻。職員亦都會略略介紹吓Menu,可以比客人有初步嘅了解😆~另外想上餐都幾快~覺得限定menu都幾吸引🤭~🍽️HoiHoi Veggie All Day Breakfast成個既HoiHoi Veggie All Day Breakfast好豐富😂,分別素豬柳,素蟹餅,黑松露炒蛋,菇,番茄,茄汁豆,沙律菜~當中最中意既就係黑松露炒蛋同素蟹餅🥰!黑松露炒蛋勁滑,黑松露都幾多😆!成啖都好正~素蟹餅口感好自然,都幾中意食🤤~🍽️砰砰水果梳乎厘班戟期間限定嘅Menu!有超級多嘅生果🤣🤣!而且仲可以自己拉起薄片,就會有種瀑布嘅感覺,d生果就會倒晒出嚟😚~梳乎厘班戟超級鬆軟,而且佢啲cream勁細滑🤤,超中意!覺得黎呢間一定要食pancake 😝~🍼焦糖沙冰之前飲咁多沙冰都未試過係焦糖味,今次就要試吓啦😝~焦糖沙冰比想像中好睇同好飲😚~同埋都幾有層次!🍼熱帶特飲熱情果味既特飲~野飲既顏色好靚🫶🏻!有漸變
♡♡♡

🍽️砰砰水果梳乎厘班戟

🍼焦糖沙冰

🍼熱帶特飲
熱情果味既特飲~野飲既顏色好靚🫶🏻!有漸變色好好睇😚😚~可以打埋卡!都幾igable~甜度都ok~唔會太甜岩岩好😹。
2023-05-02 103 浏览
咁岩$30電影日,去左Megabox睇戲,見到呢間好似唔錯,就叫左個海鹽夏威夷果仁pancke,上到枱已經同menu上既顏色有好大分別,食落個cream味道好奇怪,似係打過龍,質地太杰,入面pancake好大陣麵粉味,味道同個賣相一樣差🤢
2023-04-28 112 浏览
我和朋友去咗九龍灣 Pancake house Hoi Hoi食晏,大約一點鐘去到,以為好多人等位。店員叫我地隨便揀位坐,環境都舒服。是日餐湯係南瓜湯,湯面有一層膜,應該係一早擺定喺度,湯唔夠熱失望,主菜揀咗 C同D,唔洗五分鐘龍蝦汁火炙芝士海蝦意大利飯就上枱,賣相都可以,飯有少少龍蝦味,有五隻小蝦和一片芝士,味道一般又係微温😔。黑松露醬蘑菇比薩,餅皮脆味道正常。餐飲叫咗兩杯牛奶紅茶, 又係唔夠熱所以茶包無味奶又唔夠香滑,整體而言餐廳食物有待改善。

,整體而言餐廳食物有待改善。

2023-04-27
2023-04-19 139 浏览
之前睇OpenRice食評見到賣相好靚,係平日來食下TEA,可是製作時間太長..我們等了差不多一小時才等到!而且還要上錯左!仲要等多十幾分鐘…原本好有期望…見到賣相都幾靚就開心試下..點知一解開就發現原來仲未熟…仲有點凍..跟職員建議番…佢地話..係咁嫁woo!!我地真係好失望…真係不可一不可再
我地真係好失望…真係不可一不可再
山長水遠嚟到九龍灣,同朋友相聚,諗住可以過得好開心!點知pancake嘅味道令我好失望!上枱嘅時候,已經覺得pancake係凍嘅!好似睇YouTube咁賣相靚,但係唔係咁想食!服務態度非常一般,想order嘅時候等咗好耐都見唔到有職員過嚟…可能有嘢討論掛!!也冇乜笑容,好似去咗食堂咁各有各食!食得唔係太開心

好似睇YouTube咁賣相靚,但係唔係咁想食!
2023-04-14 85 浏览
假日嚟到呢間餐廳通常都見到大排長龍,難得平日放假,見到唔使排隊,一於入去試下😋餐廳環境簡約舒適,坐得舒服,除咗有至愛嘅班戟之外,仲有素食、主食及不同款式飲品🍽HoiHoi Veggie All Day Breakfast $158好豐富嘅素食all day breakfast🤩🔸️素豬柳鹹香味濃🔸️素蟹餅炸得非常香脆,有一絲絲嘅蟹肉口感像真度高🔸️炒蛋嫩滑有蛋香配上大大pat黑松露醬,正😋🔸️蘑菇及番茄夠juicy🔸️沙律菜及蕃茄蓉新鮮配合油醋汁非常清新🔸️當然有埋至愛嘅茄汁豆🍓砰砰水果🫐梳乎厘班戟🥞$148拉起膠片就溢出滋味,超多款式水果,有藍莓、奇異果、提子、士多啤梨及蜜柑,並用上日本忌廉,輕盈且豐厚,班戟蛋香濃郁,鬆軟Q彈,整體唔甜唔膩🍷Girl's Secret with Beer $78非常有創意嘅調配飲品,用上咖啡、麥芽糖、山楂、蘋果汁、洛神花茶、鮮檸檬汁、玫瑰花瓣及啤酒;聞落好香玫瑰花味,繼而有啤酒香,之後有淡淡嘅咖啡味,味道獨特,層次複雜,呢款飲品超推介👍☕️愛樂壓咖啡 $88咖啡以日本清酒樽及杯去present,感覺已經非常chill🥰,酸道比較高,像橙皮及檸檬口味,配以甜甜地嘅梳

好豐富嘅素食all day breakfast🤩
🔸️素豬柳鹹香味濃
🔸️素蟹餅炸得非常香脆,有一絲絲嘅蟹肉口感像真度高
🔸️炒蛋嫩滑有蛋香配上大大pat黑松露醬,正😋
🔸️蘑菇及番茄夠juicy
🔸️沙律菜及蕃茄蓉新鮮配合油醋汁非常清新
🔸️當然有埋至愛嘅茄汁豆

🍓砰砰水果🫐梳乎厘班戟🥞$148

🍷Girl's Secret with Beer $78

☕️愛樂壓咖啡 $88
咖啡以日本清酒樽及杯去present,感覺已經非常chill🥰,酸道比較高,像橙皮及檸檬口味,配以甜甜地嘅梳乎厘pancake非常之夾

食完甜品及飲埋咖啡都唔覺膩之餘,仲好似開胃咗添😝,真係即刻去食晚飯都仲得😂

2023-04-12 1851 浏览
大隻仔今次覓食嘅店舖就係💥 Pancake House HoiHoi 💥 日本 souffle-pancake 要做到鬆軟有彈性唔結實技術好高。大隻仔今日經過MegaBox見到日本過江龍,名古屋人龍店,Pancake House HoiHoi 新出春天限定「水果梳乎厘」,色彩繽紛,同行朋友見到即刻話好想食。⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯5⭐️ 超班3⭐️ 一般/正常1⭐️ 差味道 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️抵食 ⭐️⭐️⭐️⭐️服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯🔥 水果之宴梳乎厘班戟 $148 (另加一服務費)用上大量水果,而且水果非常新鮮,一拉起膠片,澎湃嘅忌廉同水果就會流出嚟,蓋過梳乎厘班戟。梳乎厘班戟好鬆軟,蛋味好香、好突出,而且使用日本輕盈忌廉,食完都唔會覺得好Heavy。👍👍🔥 他他醬素魚柳包配薯條 $108 (另加一服務費)麵包🥯夠軟熟,魚柳比想像中有驚喜,唔乾唔柴唔實,啖啖肉完全唔似食緊素,魚柳肉質食落似雞肉漢堡扒,配上酸酸嘅他他沙律醬,再加上新鮮蕃茄、生菜🥬,夾埋一齊食,好juicy ,好好食。薯條炸得脆卜卜,已經灑上鹽同黑椒碎,每
大隻仔今次覓食嘅店舖就係

服務 ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
水果之宴梳乎厘班戟

🔥 水果之宴梳乎厘班戟 $148 (另加一服務費)
水果之宴梳乎厘班戟

🔥 他他醬素魚柳包配薯條 $108 (另加一服務費)
薯條炸得脆卜卜,已經灑上鹽同黑椒碎,每一條薯條都好有味道。
他他醬素魚柳包配薯條

🔥 草莓沙冰 $52 (另加一服務費)
有香蕉薄脆片、士多啤梨果肉喺忌廉上面。
真材實料,唔會只有冰,用上新鮮士多啤梨打成沙冰,士多啤梨味好突出,忌廉奶味好重,攪勻後飲好似士多啤梨奶昔,好好飲。😋😋
草莓沙冰

🔥 雲呢拿牛奶咖啡 $42 (另加一服務費)
咖啡味香濃,牛奶味夠重又夠滑,配上心形拉花圖案,打卡一流。
雲呢拿牛奶咖啡

2023-04-11
草莓沙冰
雲呢拿牛奶咖啡
同媽媽係MegaBox行完街帶佢去食甜品~見到呢間Pancake幾吸引🥰鋪頭裝修好靚好日系⭐️一人點左一樣野食~下午茶黎講好飽肚!.🔸水果之宴限定梳乎厘,水果超多,令個口感好fresh,梳乎厘係有口感個種,可以一試🔸Veqqie All Day第一次食素既all day breakfast,尤其素豬柳素蟹餅好特別,唔講都唔知係素肉,做得幾出色🙈 蟹餅係炸既,炸得幾香脆~🔸牛奶抹茶牛奶同抹茶都係我至愛,抹茶味幾濃,牛奶味幾香🤤 🔸玫瑰牛奶咖啡玫瑰同牛奶味都好出,但又唔會蓋過左咖啡既味,加埋一齊又幾夾🤓
同媽媽係MegaBox行完街帶佢去食甜品
見到呢間Pancake幾吸引🥰
鋪頭裝修好靚好日系⭐️
一人點左一樣野食~下午茶黎講好飽肚!
🔸水果之宴

🔸Veqqie All Day

🔸牛奶抹茶
牛奶同抹茶都係我至愛,抹茶味幾濃,牛奶味幾香🤤

🔸玫瑰牛奶咖啡
2023-04-11 50 浏览
Pancake House HoiHoi🇭🇰 九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 1樓19-20號舖呢間平時lunchhour要等勁耐!!個日難得唔洗等就即管試下😋 夏威夷班戟漢堡配芝士 $128pancake漢堡唔係度度都有今次係我除左係hero’s friday以外嘅餐廳見到佢個pancake幾軟幾鬆化 但我覺得佢唔夠熱另外個肉都幾好食 但係好散好碎😋 雙重牛肉芝士pizza (lunch set 跟餐湯&飲品) $98幾好食嘅 抵食超飽個湯係南瓜忌廉湯 好濃有南瓜蓉個牛肉唔算好多 感覺同個漢堡嘅肉係一樣如果薯條係幼薯條 我都幾鍾意總結 ok嘅但如果下次要食 應該淨係會食佢個甜品!!
Pancake House HoiHoi

呢間平時lunchhour要等勁耐!!
個日難得唔洗等就即管試下

幾好食嘅 抵食超飽
個湯係南瓜忌廉湯 好濃有南瓜蓉
個牛肉唔算好多 感覺同個漢堡嘅肉係一樣
如果薯條係幼薯條 我都幾鍾意

總結 ok嘅但如果下次要食 應該淨係會食佢個甜品!!
2023-04-11
  • 夏威夷班戟漢堡配芝士
2023-04-08 44 浏览
🇯🇵🥞日本 Pancake House Hoi Hoi 日本過江龍Pancake專門店 平日晏晝時間 唔洗排隊

▪️抹茶紅豆忌廉梳乎厘班戟💰148
梳乎厘好鬆軟 比左好多抹茶cream
唔會好甜 而有濃濃既抹茶香味同苦澀 🫘抹茶配紅豆呢個經典配搭紅豆甜甜地 配 苦澀既抹茶👍🏻👍🏻
▪️ 熱朱古力梳乎厘班戟💰138
疏乎厘都係煎得岩岩好 有空氣感依款朱古力醬係偏甜 螞蟻人最愛
因為疏乎厘本身唔會好甜 所以配依款偏甜朱古力醬
我覺得都可以接受
▪️ 黑芝麻花生醬Latte - Hot💰45 Unicorn🦄拉花 好靚味道好特別 黑芝麻同花生醬🥜 冇諗過會咁夾黑芝麻味好突出 花生醬濃而不膩👍🏻👍🏻
食物:8/10環境:7/10服務:6/10
🗺️地址:Pancake House HoiHoi (Megabox) (九龍灣)九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 1樓19-20號舖

🇯🇵🥞日本 Pancake House Hoi Hoi
日本過江龍Pancake專門店