2023-06-24 83 浏览
【服務】Lunch時間,唔多人,入到去企係門口無人理位四眼哥仔dup低頭執枱叫佢幫手安排位完全0反應 大聲啲叫佢,佢淨係繼續dup低頭望住張枱細聲講咗聲等等(明白呢個年齡層啲服務態度係咁上下)要等叫到個著裇衫既先安排到入去【食物】公平講野食係ok既賣相味道都好吸引個薯條炸得好脆每次都會食【環境】但啲音樂開到好嘈 (記得以前唔係咁)好地地一個咁靚咁chill既環境唔知點解要爆機爆到咁噪同枱差啲都聽唔到對方講乜重要係啲好rock既收音機點播音樂嘈到完全唔想坐多一分鐘嘈到有啲燥如果呢個係餐廳既目的係想啲客拿拿臨隊完拿拿臨比錢走既話你做得好成功👍🏼【總結】試過就算食樓下茶木好過
【服務】
Lunch時間,唔多人,入到去企係門口
無人理
位四眼哥仔dup低頭執枱
叫佢幫手安排位完全0反應
大聲啲叫佢,佢淨係繼續dup低頭望住張枱細聲講咗聲等等
(明白呢個年齡層啲服務態度係咁上下)

要等叫到個著裇衫既先安排到入去

【食物】
公平講野食係ok既
賣相味道都好吸引
個薯條炸得好脆
每次都會食

【環境】
但啲音樂開到好嘈 (記得以前唔係咁)
好地地一個咁靚咁chill既環境

食樓下茶木好過
2023-06-21
  • 名古屋鐵板意粉
  • 夏威夷班戟漢堡
近排假期都鍾意過去荃灣行下, 食完LUNCH後去一田買沙律菜🥗($50非常大包, 抵食過惠康好多)同埋壽司🍣(拼盤內不只有魚生刺身, 還加入了生蠔🦪或蟹蓋🦀的選擇, 較為特別), 仲有暫時只見一田有賣的冰鮮豬肉片(食過好多牌子, 呢個最好味肉味最濃)。所以最近都食左好幾間荃灣餐廳, Peko Peko Eatery, Homeland, The BASE nature同Pancake House HoiHoi, 個人最鍾意就係呢間 - Pancake House HoiHoi。我好鍾意食梳乎厘班戟, 時不時ENCORE J.S. FOODIES , 間唔中都會試下新餐廳, 不過前排試左兩間都唔好食 - 沙田既Butlery同旺角既PHI Coffee & Pancake , 佢地既梳乎厘班戟同樣沒有煎熟透, 好大陣生麵粉味。然後就比我遇到呢間可以同J.S. FOODIES媲美既Pancake House HoiHoi。最開心係Pancake House HoiHoi 無 J.S. FOODIES咁多人, 每次去都直入唔使排隊。我地點左芝士漢堡🍔(奉送餐湯和飲品, 我嗌既牛奶咖啡就要另加
- Pancake House HoiHoi。
我地點左芝士漢堡🍔(奉送餐湯和飲品, 我嗌既牛奶咖啡就要另加$18)同夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟。
芝士漢堡 - 我估計Pancake House HoiHoi 人氣沒有J.S. FOODIES旺的一大原因是鹹點選擇較少。好彩都仲有老公鍾意食既漢堡可以選擇。Pancake House HoiHoi 的芝士漢堡就是漢堡包中最簡單的那種, 漢堡包夾著漢堡肉, 芝士, 蕃茄🍅和生菜, 就連平時常會見到的茄汁和燒烤醬汁也沒有, 但反而就是這樣簡單的配搭才吃到食材新鮮的味道。漢堡肉的肉汁就是最佳的調味, 加上一塊帶點鹹香的半溶芝士🧀, 令整個漢堡包更添惹味。
夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟
夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟 - 每次黎親都係嗌呢個。愛上🫶梳乎厘班戟的初期, 都鍾意試下唔同既口味, 朱古力🍫, 綠茶🍵, 焦糖, Tiramisu....但試過幾次之後就發現除左原味之外, 其他味道都太強烈了, 蓋過了梳乎厘班戟本身的味道, 兜兜轉轉, 都係覺得梳乎厘班戟簡單的加上原味忌廉係最好味。而Pancake House HoiHoi 呢款梳乎厘班戟就是這樣的配搭然後再係面頭加上一些夏威夷果仁作點綴, 完全沒有喧賓奪主的感覺之餘更為班戟增加了一點層次口感。
牛奶咖啡的質素即不太穩定, 有時會較苦澀, 有時又很香醇順滑。
鍾意食梳乎厘班戟而又想同時試到不同款式食物的人, Pancake House HoiHoi會是個很不錯
的選擇。
2023-06-20 79 浏览
今日嚟到人氣名古屋分店 Pancake House HoiHoi店舖好有休閒feel,有特色梳乎厘班㦸,又有不同飲品復刻梳乎厘期間限定梳乎厘,今期玉子梳乎厘,像真度好高,原來蛋黃用吉士醬做,而蛋白係mascarpone 芝士醬,梳乎厘好鬆軟,空氣感覺鐵板名古屋海蝦腸片意粉日式雞蛋卷底,上面舖了茄汁意大利粉,仲有海蝦同腸仔片,甜甜哋好香蕃茄味芒果莎冰芒果莎冰好清涼,芒果粒粒好味道草莓沙冰士多啤梨沙冰一樣咁清甜

店舖好有休閒feel,有特色梳乎厘班㦸,又有不同飲品

復刻梳乎厘

鐵板名古屋海蝦腸片意粉

芒果莎冰
芒果莎冰好清涼,芒果粒粒好味道

草莓沙冰
士多啤梨沙冰一樣咁清甜

2023-06-19 67 浏览
記得以前有排好興souffle pancake 嘅時候狗衝左去試一啲好出名嘅鋪頭🐶🐶🐶 但一路都感覺唔到pancake 嘅美味之處 甚至遇過係生麵糊嘅pancake 😰😰😰 一路之後都無再試過 souffle pancake 😢😢😢 見到呢個雞蛋形覺得幾有趣所以決定再戰呢個餐廳3周年復刻特制嘅仿雞蛋疏乎厘pancake 🍳🍳 屢敗屢試嘅我無諗過今次竟然相當驚喜😲😲 蛋黃係調配甜度適中嘅castard 醬 拮開呢個 "蛋黃" 濃結度亦同真蛋黃相當相似😆😆😆 而仿蛋白都唔係普通忌廉咁簡單 😲😲😲 而係加左mascarpone cheese 嘅忌廉 🍦🍦 令忌廉多左層鹹香嘅芝士感 相當野味呀 😋😋😋餐廳除左最出名嘅pancake 之外 無諗過就係咖啡亦不錯喲☕️☕️ 叫左一杯 dirty 一杯cappuccino 👯‍♀️👯‍♀️ 咖啡係可以轉豆奶嘅👍👍👍 飲落非常順口 😋😋 配pancake 食相當一流🕺🕺 除左pancake 之外 我地亦叫左一份主食🍝🍝 就係名古屋名物 鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉啦 🦐🦐 意粉中有唔少嘅海蝦同腸片 份量夠足之餘🤩🤩 意粉味道亦相當濃厚 配埋意粉底嘅一大塊蛋片

餐廳除左最出名嘅pancake 之外 無諗過就係咖啡亦不錯喲☕️☕️ 叫左一杯 dirty 一杯cappuccino 👯‍♀️👯‍♀️ 咖啡係可以轉豆奶嘅👍👍👍 飲落非常順口 😋😋 配pancake 食相當一流🕺🕺 除左pancake 之外 我地亦叫左一份主食🍝🍝 就係名古屋名物 鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉啦 🦐🦐 意粉中有唔少嘅海蝦同腸片 份量夠足之餘🤩🤩 意粉味道亦相當濃厚 配埋意粉底嘅一大塊蛋片黎食🥚🥚🍜🍜 係相當滿足嘅一餐呢🥰🥰
很久沒有吃梳乎厘於是在星期六的Tea time時間就心血來潮吃了這間來自名古屋的Hoi Hoi pancake 不用排隊就可以直接進去這亦是一間寵物友善餐廳😸因為還沒有吃lunch所以點了一個鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉$98比想像中好吃😋能夠媲美一般的日式餐廳不過份量比較少如果女生吃的話剛剛好😂男生應該不夠飽終於試了梳乎厘😋今次點了一個三周年復刻特別版梳乎厘班戟(2pcs) $128非常之好吃😋入口即溶😋亦唔會太甜即叫即做😄新鮮製造連小朋友老人家都食到😄而且用來打卡亦非常之吸引無論主食定梳乎厘都十分出色環境亦坐得十分舒服再加上係新裝修絕對值得來試👍
很久沒有吃梳乎厘

環境亦坐得十分舒服
再加上係新裝修
絕對值得來試👍
2023-06-14 245 浏览
可以帶狗狗一齊食嘢係所有毛孩主人最渴望嘅事,呢間餐廳有個兩張枱係半開放,所以可以帶埋毛孩一齊享用晚餐🐶真係太好🫶🏻1.鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉🍅($98)簡簡單單,真心好好食😋😋😋鐘意食番茄🍅嘅我,對蕃茄味嘅食物要求好高㗎!小編鐘意呢個番茄汁好濃郁!!甜甜酸酸好醒神開胃🤤鐵板上,熱辣辣,特別香👍🏻2.季節限定梳乎厘Pancake($128)造型好可愛好得意😍真係唔捨得切落去🤣口感又彈又滑,唔會一陣風,口感紮實,好食🤤甜度適中,非常好👍🏻份量啱啱好,唔會好漏,唔會好濟。最緊要係,打卡一流😆⭐️3. 焦糖沙冰($52)甜度啱啱好,個cream都好好食。而且用紙飲筒,夠晒環保♻️4. 青檸柚子梳打($40)柚子肉好重手,正!好味又解渴👍🏻餐廳環境舒適,音樂音量適中,亦設有寵物友善環境,員工又會問我哋想坐邊度,所以印象幾好。亦有小朋友扭蛋機,期待下次再帶狗狗嚟試吓佢啲咖啡,都好啱文青嚟睇書休閒下,感覺几chill。味道:4/5環境:4/5服務:4/5性價比:4/5

1.鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉🍅($98)
簡簡單單,真心好好食😋😋😋
鐵板上,熱辣辣,特別香👍🏻

2.季節限定梳乎厘Pancake($128)
造型好可愛好得意😍真係唔捨得切落去🤣
口感又彈又滑,唔會一陣風,口感紮實,好食🤤
甜度適中,非常好👍🏻
份量啱啱好,唔會好漏,唔會好濟。
最緊要係,打卡一流😆⭐️

3. 焦糖沙冰($52)

4. 青檸柚子梳打($40)
柚子肉好重手,正!好味又解渴👍🏻

味道:4/5
環境:4/5
服務:4/5
性價比:4/5
2023-06-06 613 浏览
下雨天☔️想搵間cafe坐下,嘆杯茶,食個甜品!揀左呢間開左好耐既pancake專門店!🍝鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉$98賣相好吸引🤩,味道都係勁好味🤤,意粉口感吾會太硬都吾會太軟,食落酸酸甜甜好開胃!意粉上面仲有小小芝士碎🧀。配料有4隻彈牙鮮蝦🍤,濃郁茄醬🥫味😚。鐵板底下仲有一層薄薄地既蛋☺️。整碟野都好好味😋!大推👍👍👍👍👍。🥞復刻梳乎厘 $128當季限定梳乎厘,個樣真係勁似蛋!打卡一流📸!梳乎厘吾會太甜,口感鬆軟,加埋吉士cream,好香滑又滿足😌。🍵牛奶抹茶 Matcha(熱)$40拉花勁靚,係熊仔呀🐻。勁大杯,吾甜,底下超多抹茶粉,岩晒鐘意茶味濃郁又少甜的朋友!🍧草莓沙冰 $52勁大杯,cream同草莓🍓份量都好足,食落甜甜地帶濃郁草莓味!必點👍👍👍👍👍✏️有加一服務費📍 Pancake House HoiHoi (荃新天地) (荃灣)荃灣楊屋道1號荃新天地一樓117號舖📍 分店Pancake House HoiHoi (Megabox) (九龍灣)九龍灣宏照道38號企業廣場5期Megabox 1樓19-20號舖
下雨天☔️想搵間cafe坐下,嘆杯茶,食個甜品

揀左呢間開左好耐既pancake專門店!

🍝鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉$98
大推👍👍👍👍👍。

🥞復刻梳乎厘 $128

🍵牛奶抹茶 Matcha(熱)$40

🍧草莓沙冰 $52

✏️有加一服務費

荃灣楊屋道1號荃新天地一樓117號舖

📍 分店
2023-06-06
2023-06-06 69 浏览
🥞抹茶忌廉疏乎厘班戟$148抹茶cream 超滑唔甜,帶有抹茶苦澀味,岩哂唔太喜愛太甜的朋友。抹茶加埋紅豆🫘個味真係好甲💕個pancake 真係勁鬆軟,蛋味好重💛💛🥞焦糖香蕉疏乎厘$148個cream真係打得好滑又唔流唔太甜,好鐘意🥰有香蕉片伴碟一齊夾埋食可以中和返,怕太齋又可以倒啲焦糖,驚喜係又唔太甜喎!💜💜個pancake 動L動L咁好治癒🤣食完覺得好邪惡食左咁大堆cream但又好鐘意呢種邪惡帶黎既快樂😆😆😆因為即叫即整好新鮮,所以要耐心得一得
🥞抹茶忌廉疏乎厘班戟$148
個pancake 真係勁鬆軟,蛋味好重💛💛

🥞焦糖香蕉疏乎厘$148
個cream真係打得好滑又唔流唔太甜,好鐘意🥰
個pancake 動L動L咁好治癒🤣

食完覺得好邪惡食左咁大堆cream
但又好鐘意呢種邪惡帶黎既快樂😆😆😆

因為即叫即整好新鮮,所以要耐心得一得
2023-05-23 102 浏览
天氣咁熱,望到Pancake House Hoi Hoi店外裝飾有滑水板,心情已感到涼快 。我哋叫咗名古屋鐵板意粉1)鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉我鐘意茄汁酸酸甜甜嘅味道,配意粉好味,海蝦除左大隻同彈牙,更重要係冇雪藏味。鐵板上還有蛋液和腸仔片,豐富左口感。要食下呢個當季限定梳乎厘班戟🥞三週年復刻特制 💗特製吉士{蛋黃}唔係荷包蛋🤭 💗Mascarpone Cheese Cream切落去好鬆軟,入口又有彈滑嘅口感,好食。飲品叫左兩杯1)熱帶特飲果味濃又夠凍。2)焙茶牛奶靚靚嘅拉花,焙茶同牛奶係絶配,好飲。
我哋叫咗
名古屋鐵板意粉
1)鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉
要食下呢個當季限定梳乎厘班戟🥞
三週年復刻特制
💗特製吉士{蛋黃}唔係荷包蛋🤭
💗Mascarpone Cheese Cream
切落去好鬆軟,入口又有彈滑嘅口感,好食。

飲品叫左兩杯
1)熱帶特飲
果味濃又夠凍。
2)焙茶牛奶
靚靚嘅拉花,焙茶同牛奶係絶配,好飲。
2023-05-22 74 浏览
#ftf_荃灣減肥恩物 空氣感pancake 環境氣氛舒適,適合輕鬆小聚,食物方面,真係好似日本咁精緻!鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉 $98⭐️⭐️⭐️⭐️醬汁香濃,意粉有口感,有四隻大蝦,份量方便好適合我呢個keep fit人士去食,一定唔會怕食得過量!食完都覺得冇負擔!復刻梳乎厘$128⭐️⭐️⭐️⭐️外型趣致又可愛,疏乎厘有蛋香,係高級版紙包蛋糕,口感軟綿食完好似冇食過咁輕盈,哈哈哈!冷泡茶 $50蘋果雜莓茶 $38味道正常發揮,健康之選!🍴 Pancake House HoiHoi (荃新天地) (荃灣)📍地址:荃灣楊屋道1號荃新天地一樓117號舖回頭率🤡🤡🤡性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕 #名古屋 #名古屋鐵板意粉 #pancake #荃灣 #HoiHoi #甜品達人 #梳乎厘 #精品咖啡 #意粉 #荃灣美食
#ftf_荃灣

減肥恩物 空氣感pancake

環境氣氛舒適,適合輕鬆小聚,食物方面,真係好似日本咁精緻!

鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉 $98
⭐️⭐️⭐️⭐️

復刻梳乎厘$128
⭐️⭐️⭐️⭐️

冷泡茶 $50
蘋果雜莓茶 $38
味道正常發揮,健康之選!

📍地址:荃灣楊屋道1號荃新天地一樓117號舖

回頭率🤡🤡🤡
性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻

2023-05-20 74 浏览
間餐廳主打溫暖木系裝修,仲要係寵物友善餐廳,可以同朋友帶埋寵物黎食都得🤩🔹鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉 $98意粉食落唔會太冧,鐵板嘅底層仲有薄薄嘅雞蛋,食落好香;海蝦食落新鮮彈牙,唔會有腥味!🔹復刻梳乎厘Pancake $128 呢個pancake望落去好似真嘅雞蛋!佢白色嘅cream 係cream cheese 製作,而中間嘅蛋黃則用特製吉士製成。🔹草莓沙冰 $52草莓沙冰望落已經好吸引,飲落唔會好甜!🔹芒果沙冰 $52芒果沙冰都係唔會好甜,鋪滿好大舊cream,好推薦!

🔹鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉 $98

🔹復刻梳乎厘Pancake $128

🔹草莓沙冰 $52
草莓沙冰望落已經好吸引,飲落唔會好甜!

🔹芒果沙冰 $52
芒果沙冰都係唔會好甜,鋪滿好大舊cream,好推薦!
2023-05-17 75 浏览
呢日想去食甜品 見舖頭都靚靚囝囝就入咗去食 入到去之後坐尾位近隔離三聯書局 隔離盞燈好刺眼 想忽視佢嘅存在都唔得 搞到我哋想專心食都唔得 真係頂唔順 食到一半急急腳就走咗 我哋有向商場投訴 希望盞燈可以暗少少 唔好影響其他客人
—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—📍 Pancake House HoiHoi (荃新天地) (荃灣)地址: 荃灣楊屋道1號荃新天地一樓117號舖營業時間:星期一至五 12:00-22:00,星期六日 11:30-22:00過完個母親節,但工作個心情依然都仲未返黎🤣收工同同事經過荃新天地,見到呢間餐廳個menu個梳乎厘Pancake好似幾吸引,就決定入去食個Dinner繼續延長放緊假個心情🥳🥳🥳🔸鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉🥫🦞🍝意粉🍝蕃茄味好重,酸酸甜甜幾開胃🤤佢無用鐵板上既,小編擺左一陣影完相都唔會話凍左唔好食😋有四隻海蝦🦐係爽口彈牙既. 腸片數量都幾多,唔錯👍🏼但份量黎講就偏少左啲,可以多返少少就好😝推介指數 ⭐⭐⭐️⭐️食物質素😋😋😋😋😋🔸當季限定梳乎厘Pancake今期既季節限定係扮太陽蛋既原味梳乎厘😋呢個完全有驚喜🤩佢個質感勁鬆軟,動L動L咁樣,好治癒🤣而且蛋味好重,甜度都適中,唔太愛好甜品既我 都食左半個🤤推介指數 ⭐⭐⭐️⭐️食物質素😋😋😋😋😋_._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._ _._整體 :服務態度:👍🏼👍
—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—~—

整體 :
服務態度:👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼
環境分數 ⭐⭐⭐⭐️
CP值 🤍🤍🤍🤍

#香港生活 #香港探店 #意粉 #鐵板意粉 #意式 #梳乎厘班戟 #香港 #香港旅游攻略 #美食 #美食日記 #美食日常 #美食探店 #荃灣 #荃新天地 #Pancake
2023-05-15
  • 鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉
2023-05-14 109 浏览
食過咁多間唔同餐廳既梳乎厘 都係覺得呢間最好食 一定會返轉頭食呢間既梳乎厘 除咗梳乎厘之外 佢地其他既主菜同飲品都好好味 今次就叫左兩個主菜 一個甜品 一杯飲品 今次仲要有午市套餐 有得跟埋餐湯同飲品主菜叫左個鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉 好少餐廳會用鐵板上意粉 感覺上幾特別 而且賣相好靚 熱辣辣上到枱 好香口 佢地既茄汁係偏甜 唔酸 意粉係偏硬 有咬口 海蝦好彈牙 仲有一片片既腸仔 底下仲有一層薄薄地既蛋 成個配搭好夾 好好味 不過個份量唔算好多 一個人食岩岩好另外仲叫左個Hoi Hoi All Day Breakfast 同之前一樣咁豐富 中間有好多新鮮沙律菜 食落好新鮮 仲有兩條雞肉腸 兩塊煙肉 佢地既煙肉煎得好香脆 黑松露炒蛋炒得好香好滑 仲有幾粒菇 扒茄同埋熱香餅 成個全日早餐感覺好豐富 好好味甜品揀左夏威夷果仁忌廉梳乎厘班戟 未食過呢個味 今次就試下佢 都係有三大件梳乎厘班戟 上面有好多忌廉同埋夏威夷果仁 梳乎厘班戟依舊好香蛋味 食落好鬆軟 空氣感十足 忌廉好滑 唔會太甜 有好多夏威夷果仁好香脆 好好味 呢個梳乎厘班戟每次都唔會失望飲品跟餐揀左杯檸檬特飲 就係一杯正正常常既檸

飲品跟餐揀左杯檸檬特飲 就係一杯正正常常既檸檬梳打 酸酸甜甜幾好味 另外佢跟餐仲有餐湯 係椰菜花薯仔忌廉湯 味道唔錯 好香好濃

整體黎講 食物高質 價錢合理 值得一試
鐵板名古屋茄汁海蝦腸片意粉
檸檬特飲
Hoi  Hoi  All  Day  Breakfast
2023-05-13 40 浏览
同朋友食完晚飯,梗係要來食個甜品啦☺️☺️呢間甜品店喺OpenRice荃灣區可以係話係排top 10😋😋朋友又話想食pancake咁梗係要來試吓先啦🤪🤪鋪頭last oder 時間接近9:00都明白因為商場舖嘅原因甜品Menu主要分pancake同刨冰可惜當日炮兵已經售罄,未能一試而pancake 主要分為疏乎厘同埋夏威夷兩種由於太飽啦 就揀咗有興趣嘅疏乎厘嚟試吓🥞🥞🥞我哋試咗焦糖香蕉疏乎厘pancakePancake口感鬆軟,相對於其他疏乎厘pancake相對紮實🤏,唔算吃空氣(個人鍾意食空氣pancake)🥹🥹香蕉🍌有2.3條份量相當多再加上有啲早餐脆脆,增加口感 最令人驚艷嘅莫過於,係pancake上面嘅cream,用我朋友嘅說話就係佢係高級cream唔似一般唧唧忌廉,冇廉價口感同甜味cream 好吃又唔膩口
同朋友食完晚飯,梗係要來食個甜品啦☺️☺️
朋友又話想食pancake咁梗係要來試吓先啦🤪🤪
鋪頭last oder 時間接近9:00
都明白因為商場舖嘅原因

甜品Menu主要分pancake同刨冰
可惜當日炮兵已經售罄,未能一試
而pancake 主要分為疏乎厘同埋夏威夷兩種
由於太飽啦 就揀咗有興趣嘅疏乎厘嚟試吓🥞🥞🥞

我哋試咗焦糖香蕉疏乎厘pancake
香蕉🍌有2.3條份量相當多
再加上有啲早餐脆脆,增加口感
唔似一般唧唧忌廉,冇廉價口感同甜味
cream 好吃又唔膩口