2025-06-15
Parallel地址:觀塘道414號1亞太中心3樓302號舖今日同老公嚟咗觀塘食晚飯,我哋喺亞太中心搵咗一間半自助餐餐廳。晚市一位$325 ,包含主菜、飲品、餐湯同任食出面嘅自助吧,選擇非常之豐富。今日餐湯係西蘭花忌廉湯,餐湯有濃濃嘅菜味,好清甜,飲到有啲西蘭花粒。飲品方面,提供基本嘅檸茶、檸水、奶茶等等。今次我同老公都揀咗同奶茶,茶底好香濃,而且糖水係自己落嘅,可以自己調節甜度。出邊自助餐都有好多前菜同海鮮選擇。前菜方面,有多款沙律菜、芝士車厘茄沙律、長通粉、粟米等等。海鮮方面,有海螺、鮮蝦同青口。三款海鮮都新鮮,特別係蝦,食落又彈又又鮮甜。卡邦尼QQ彈簧麵 主菜方面,其中一款揀咗近期大熱嘅捲捲麵。捲捲麵質地好好,咬落軟硬適中,每條都掛滿醬汁。醬汁方面,我哋揀咗鹹蛋黃味卡邦尼醬,食落鹹蛋味好香,醬汁好滑好Creamy。配料方面,有唔少香菇同煙肉。自家製蜜糖煙燻伊比利亞黑毛豚肉配牛油飯另一款揀咗蜜糖黑毛豬配牛油飯。伊比利亞豬食落好柔軟,食落肥瘦相近,有油脂得嚟又有肉嘅口感,非常Juicy。配搭上甜甜嘅蜜糖醬,非常滋味。牛油飯非常香口惹味。活動包場更有九折優惠
地址:觀塘道414號1亞太中心3樓302號舖
卡邦尼QQ彈簧麵