餐厅: Parallel
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-07-19 171 浏览
嗰晚我哋去咗試半自助晚餐,每人$318/位,聽起嚟都幾吸引。首先講講呢個價錢包咗啲咩,前菜係自助形式,有沙律、冷切肉盤、煙三文魚、芝士、青口、翡翠螺同白蝦,主菜有多款自選。我哋就揀咗自家制肉醬配手工意粉及菠菜雞肉卷配栗米蓉,仲包括是日餐湯同埋咖啡或茶。一入到餐廳,環境好舒適,燈光柔和,氣氛好適合一家人或者朋友聚會。我哋先去前菜區睇吓有咩揀,沙律選擇好多,有新鮮嘅蔬菜、各式醬汁,特別要提下佢哋嘅凱撒沙律,醬汁濃郁,芝士粒夠多,味道一流。冷切肉盤有火腿、臘腸等,質量唔錯,煙三文魚亦都好新鮮,配埋檸檬同洋蔥,味道清新。海鮮方面,青口、翡翠螺同白蝦都係冰鎮過,保留咗海鮮嘅鮮甜味。尤其係翡翠螺,肉質爽口。去到主菜,我揀咗自家制肉醬配手工意粉,我朋友就揀咗菠菜雞肉卷配栗米蓉。先講下我嗰個意粉,手工意粉嘅口感彈牙,肉醬煮得好入味,夠厚重,茄汁嘅酸甜度恰到好處,每一啖都好滿足。我朋友嗰個菠菜雞肉卷外皮煎得金黃,內裡嘅菠菜同雞肉夠嫩滑,栗米蓉香甜幼滑,完全唔會搶咗雞肉卷嘅風頭。餐湯方面,我哋嗰晚係黑松露蘑菇湯,湯底濃郁,蘑菇碎夠多,飲落口感豐富,加埋一啲香草,味道好立體。另外仲有忌廉湯。

3K
2024-07-18 152 浏览
觀塘友真係識得捐窿捐罅,今晚預約了一間餐廳,地點在地鐵站附近。環境雖然不大,坐位寛敞,舒服。半自助晚餐,平均三百多元,抵食。自助區有多款選擇,如吞拿魚長通粉沙律,紅菜,水牛芝士蕃茄,煙三文魚…. 還有海鮮,蝦,螺…。食物擺放整齊衞生,質素不錯。時日餐湯係南瓜湯,味道清甜。友人加錢提升了法式龍蝦湯,遠遠都聞到海鮮香味,濃稠。燴安格斯牛肉配洋蔥薯仔牛肉好軟腍,夠入味,完全吸收到洋蔥嘅清甜味。蔬菜素肉千層麵幾可亂真嘅素肉,配上蔬菜和蕃茄醬汁,味道濃郁。食物質素,環境和服務,整體來講係「👍」。

半自助晚餐,平均三百多元,抵食。
食物擺放整齊衞生,質素不錯。

時日餐湯係南瓜湯,味道清甜。

友人加錢提升了法式龍蝦湯,遠遠都聞到海鮮香味,濃稠。

燴安格斯牛肉配洋蔥薯仔
牛肉好軟腍,夠入味,完全吸收到洋蔥嘅清甜味。

蔬菜素肉千層麵
幾可亂真嘅素肉,配上蔬菜和蕃茄醬汁,味道濃郁。

食物質素,環境和服務,整體來講係「👍」。
2024-07-16
2024-07-17 137 浏览
最近發現左間餐廳係半自助餐形式,又係公司附近,今日趁得閒早少少放工同男友去試下😋我地都未食過呢啲形式,原來就係先揀個主菜,外面就有啲冷盤可以任食😍雖然話任食,但啲冷盤質素都唔差架,我地揀左啲試下:沙律菜、南瓜、薯仔沙律之類,當然仲有芝士啦🤤而最搶手既就梗係冷盤海鮮😌我地都試左煙三文魚、青口同翡翠螺,全部都幾新鮮!估唔到既係翡翠螺有驚喜🤩之前只係酒店buffet食過,多數都係淡而無味而且都幾靭,但呢度既翡翠螺都幾鮮甜同爽口彈牙,我都忍唔到食多幾隻🤤🤭安格斯牛肋肉配薯仔🐃🥔擺盤真心擺得勁靚😍見到已經好有食慾😋加上餐廳好細心咁先熱一熱碟,令到食物可以keep到溫度👍🏻牛肋肉煮得好夠腍,一叉就叉得開既程度👍🏻而且牛味好濃😋薯仔配埋牛肋肉既醬汁更加美味,好快就清晒碟😋蔬菜素肉千層麵擺盤一樣咁靚,廚師非常之有心機😍同樣有熱碟,加分位👍🏻就咁睇外表層芝士已經好吸引🤩千層麵味道好正,完全食唔出係素肉😋🤑 人均消費:~$350🤩 推薦指數:7 / 10📍 餐廳資料:Parallel (觀塘)觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓302號舖☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*・°☆.。.:*喜歡我的食評

任食冷盤

任食冷盤海鮮

安格斯牛肋肉配薯仔🐃🥔
安格斯牛肋肉配薯仔

🤑 人均消費:~$350
🤩 推薦指數:7 / 10
📍 餐廳資料:Parallel (觀塘)
觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓302號舖

喜歡我的食評請Like & Follow🫶🏻 @umi.bengal.foodie

#foodie #foodies #foodiegram #foodielife #foodiehk #hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #香港美食 #香港好去處 #香港打卡 #香港探店 #香港必吃 #香港美食攻略 #觀塘美食 #半自助餐 #冷盤任食 #亞太中心 #Parallel
任食冷盤
任食冷盤海鮮
安格斯牛肋肉配薯仔
2024-07-17 316 浏览
聽聞觀塘開咗新餐廳,仲要主打半自助形式嘅沙律吧,於是今日就趁朋友生日帶佢來慶生。餐廳位置唔多,所以大家來之前一定要book位,見到現在搞活動包場仲有9折,啱一班人過來食番餐勁嘅!自助沙律 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)沙律選擇十分豐富,有最經典嘅生菜、番茄仔、薯仔沙律等等,另外有唔同冷盤,例如吞拿魚長通粉、焗南瓜等等。最吸引係竟然有海鮮,包括青口、海蝦同煙三文魚。每樣食材都非常新鮮,我地每人足足食咗兩大盤先收手,見到職員不時補充熱門食品,又會蓋上透明蓋,非常衛生專業。粟米湯 (⭐️⭐️⭐️⭐️💢)粟米湯嘅忌廉比例較高,顔色奶白,有淡淡粟米嘅清香,餐廳主張不在西湯裏加入粒粒粟米,可能唔想破壞濃湯嘅滑膩口感,整體是不錯的享受。龍蝦湯 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)龍蝦湯十分順滑,欣賞餐廳唔馬虎,過咗幾次篩。飲落每一啖都充滿濃郁嘅龍蝦鮮味,番茄味亦撲鼻而來,味道咸香得來有點蔬菜嘅甜味,非常值得加錢試一試。香煎澳洲鱸魚配甘筍薑蓉 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)餐廳細心地等待我地差不多食完頭盤才開始準備主菜,等我地食到最新鮮出爐嘅食物。欣賞餐廳擺盤精美有設計,用料上乘,鱸魚肉質嫩滑,火候控制得十分好,皮脆肉滑,魚油隱若的滲漏出來,散發淡淡芳香。底層嘅

自助沙律 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
自助沙律

粟米湯 (⭐️⭐️⭐️⭐️💢)
粟米湯

龍蝦湯 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
龍蝦湯

香煎澳洲鱸魚配甘筍薑蓉 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
餐廳細心地等待我地差不多食完頭盤才開始準備主菜,等我地食到最新鮮出爐嘅食物。欣賞餐廳擺盤精美有設計,用料上乘,鱸魚肉質嫩滑,火候控制得十分好,皮脆肉滑,魚油隱若的滲漏出來,散發淡淡芳香。底層嘅蘆筍大大條好脆口,冇渣之餘仲吸滿鱸魚嘅精華,值得一試!
香煎澳洲鱸魚配甘筍薑蓉

慢煮豬腩肉配黑松露薯蓉 (⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️)
中式燒肉就食得多,今次試下平時好難食到依種切割嘅部位!師傅手勢好,豬皮燒過後非常脆口,豬腩部位油香突出,油脂部分十分爽口,肥膩都咁話,間唔中食真係好過癮!薯蓉亦有驚喜,黑松露味好突出,加上口感軟滑,好夾豬油嘅清香!
慢煮豬腩肉配黑松露薯蓉

飲品 (⭐️⭐️⭐️⭐️💢)
熱凍檸茶茶香十足,檸檬新鮮切割,酸酸甜甜一解先前嘅油膩感,幫助消化!
~~~~~~~

2024-06-25
  • 香煎澳洲鱸魚
  • 慢煮豬腩肉
2024-07-17 122 浏览
今天晚上,我和朋友來到這間在觀塘亞太中心的法國餐廳吃晚飯。這間餐廳提供半自助餐,食物種類超級多😍,加上主菜每人只需$318,性價比實在太高了!💰半自助餐有提供沙律🥗、前菜🍽️、冷切肉盤🍖、煙三文魚🐟、芝士🧀、青口🦪、翡翠螺🐌、白蝦🍤。海鮮都超級新鮮👌,其他前菜也令人垂涎三尺😋,我一個人差不多吃了四五盤😲。蔬菜素肉千層麵🍝這個素玉千層麵超級健康,配搭蕃茄醬汁,吃完感覺清新爽口,完全不會覺得油膩。🌱燴安格斯牛肉配洋蔥炒薯仔🥩🥔牛肉超級滑嫩😋,薯仔皮也超級脆,配上醬汁,真是令人吃得超級 satisfying 啊!💯法式龍蝦濃湯 +$48這個龍蝦湯香濃無比,但卻不會太鹹,如果我說,只來這間餐廳喝這個湯也不為過!😋🍲洋蔥忌廉湯🍜這個洋蔥忌廉湯味道相當不錯,洋蔥的風味濃郁,質地黏稠而非過於稀薄,正正是我喜歡的口感。👌套餐附送兩杯飲品,我們分別叫了凍奶茶☕️和熱檸水🍋。💰 總計: $752, 2位用餐(已包含10%服務費)。這個價錢真的太超值了吧!🤑

蔬菜素肉千層麵🍝

燴安格斯牛肉配洋蔥炒薯仔🥩🥔

法式龍蝦濃湯 +$48

洋蔥忌廉湯🍜

套餐附送兩杯飲品,我們分別叫了凍奶茶☕️和熱檸水🍋。

2024-07-15
2024-07-15 174 浏览
再訪,原打算再享受一頓精緻的法國菜,沒料到餐廳已改為晚市半自助餐!由於信得過餐廳的水準,加上價格比之前親民,目測海鮮都很新鮮,就決定一試。L形的自助吧枱上擺放有多款前菜和沙律,還有煙三文魚和芝士,另一邊小枱上則放有三款海鮮,當晚有青口、翡翠螺和大蝦。前菜和沙律款式頗多,只試了當中的一部份,全都新鮮味美。至於海鮮方面,特別喜歡翡翠螺和大蝦,鮮甜且富彈性。當晚觀察所得,自助吧枱上的所有食物,包括海鮮都補充得很快,值得一讚!餐湯點了是晚的西蘭花忌廉湯,另加錢轉了黑松露白菌濃湯,二者皆不錯,濃稠合宜。個人從來偏愛黑松露的香氣,因此較喜歡後者。主菜方面,詢問了侍應生的意見,他說菠菜雞肉卷、慢煮豬腩肉和燴安格斯牛肉三款都是新推出的,於是我們選了後兩者試試。慢煮豬腩肉配黑松露薯蓉倒有點像中式的冰燒五層肉,可見豬腩肉的層次非常分明,皮又燒至香脆,實在太邪惡了!說實的,是美味的,為何美味之物皆邪惡呢?!那黑松露薯蓉也十分綿滑且有黑松露的香氣。至於燴安格斯牛肉配洋蔥炒薯仔,牛肉腍滑,不過不失。總的來說,餐廳的食物水準能保持,惟有點可惜的是從此少了一間fine dining的餐廳選擇了!未知餐廳會否考慮兩種

至於燴安格斯牛肉配洋蔥炒薯仔,牛肉腍滑,不過不失。

總的來說,餐廳的食物水準能保持,惟有點可惜的是從此少了一間fine dining的餐廳選擇了!未知餐廳會否考慮兩種形式並行,讓顧客多一個選擇呢?
Parallel Cafe位於觀塘亞太中心,午餐時段經常人頭湧湧。今天同事特意早點前往取位,終於嘗到了它的半自助午餐。只要購買一份午餐,就可以盡情享用沙律吧上的十多款冷盤選擇,包括煙三文魚、香草汁墨魚、長通粉、火腿、芝士、時令沙律蔬菜等。份量或許不算特別豐厚,但品質絕對出色,尤其是煙三文魚和長通粉,前者肉質鮮嫩,後者醬汁濃郁,意粉口感不錯。 除了沙律吧,他們的手工意粉也值得一試。與一般意粉相比,手工意粉質感明顯更好,粉條Q彈有咬勁,而肉醬意粉的配料都是新鮮手切,口感扎實,牛肉香氣濃郁,蕃茄鮮甜,醬汁更是濃稠順滑。另一款蕃茄忌廉汁海鮮手工意粉,配料有帶子、大蝦和青口,海鮮都相當新鮮彈牙,增添了海鮮的鮮甜滋味。意粉本身的口感也恰到好處,不會過軟或過硬。總的來說,Parallel Cafe的半自助午餐性價比相當高,價格合理而且選擇豐富,值得一試。

除了

另一款

2024-07-13
  • 自助沙律吧
2024-07-15 178 浏览
今日去咗觀塘亞太中心一間叫「Parallel」嘅西餐廳食半自助晚餐,餐廳嘅裝修有情調,有個開放式廚房,枱面放滿自助餐形式嘅頭盤,包括沙律、煙三文魚、冷肉拼盤、青口、白蝦、翡翠螺、芝士、紅菜頭、蕃茄仔等等,全部都可以任食!🍊餐湯是日餐湯係粟米濃湯,有少許粟米粒粒,湯身濃稠;法式龍蝦濃湯好重龍蝦味,每一啖都感受到口腔充滿鮮味,而且口感幾順滑🍊主菜套餐有超過11款主菜可以選擇,我哋揀咗自家製肉醬配手工意粉同燴安格斯牛肉配洋蔥炒薯仔。自家製肉醬配鮮蕃茄蓉,味道酸酸甜甜咁好開胃,意粉食得出係手工制而唔係機器制,口感煙韌,每條嘅粗幼都唔同;安格斯牛肉切件,燴到好腍身,肉質幼嫩,醬汁嘅味道唔算太濃,配焗香咗嘅薯仔同洋蔥一齊食好入味🍊餐飲除咗普通咖啡同紅茶之外,亦都可以加$15選購鮮奶咖啡、柚子蜜、橙汁、英式早餐茶、茉莉茶或伯爵茶,而凍飲無需額外加錢📍觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓302號舖位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊餐廳環境:🍊🍊🍊🍊食物味道:🍊🍊🍊🍊整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊

🍊餐湯

餐廳環境:🍊🍊🍊🍊
食物味道:🍊🍊🍊🍊
整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊
2024-07-14 91 浏览
區内上班食友帶路到這家由前酒店大厨主理的西餐店來個半自助晚餐,店内佈置簡約,舒適度到位😉先享用了自助頭盤,十幾款各類餐前菜,供客人自由選擇,真是目不暇給,材料夠質素,有沙律,前菜,煙三文魚,青口,翡翠螺,白蝦,芝士,冷切肉盤,多不勝數😋飽嘗頭盤後已半肚滿,才開始餐湯及主菜: 我點了西蘭花忌廉濃湯, 濃郁忌廉湯底混合打碎西蘭花茸,好味又有口感,友人的黑松露蘑菇濃湯,他也好評😋主菜我選了: 手工意粉配自家製肉醬,簡單的菜式一點都不平凡 , 手工意粉入口彈牙有嚼勁, 自家製肉醬茄味甘肉味鮮,無揀錯😋友人的燴安格斯牛肉配洋蔥炒薯仔,但聞香噴噴,好口碑,主菜表現厨師用心之處😋柚子蜜,熱檸水伴三色朱古力蛋糕甜蜜地完成一頓美饌👏

飽嘗頭盤後已半肚滿,才開始餐湯及主菜:

半自助頭盤

西蘭花忌廉湯

黑松露蘑菇濃湯

手工意粉配自家製肉醬

燴安格斯牛肉配洋蔥炒薯仔

柚子蜜,熱檸水伴三色朱古力蛋糕甜蜜地完成一頓美饌👏

三色朱古力蛋糕

手工意粉配自家製肉醬
燴安格斯牛肉配洋蔥炒薯仔
三色朱古力蛋糕
2024-07-11 107 浏览
朋友向我介紹Parallel這間半自助餐廳,晚餐只需$318/人,可享半自助餐,又有湯又有飲品,而Parallel無論在菜品品質、種類選擇還是用餐體驗上,都展現出高質的水準。~主菜精緻可口~我和朋友所選的兩道主菜都非常出色!香煎澳洲鱸魚皮脆肉嫩,搭配甘筍薯蓉,清新爽口,口感層次豐富。而黑松露手工意粉(+$30)則香氣四溢,松露香氣濃郁卻不會過於Heavy,十分入味。這兩款主菜都展現了廚師精湛的烹飪技藝。~精緻的海鮮佳餚~半自助餐中的海鮮類菜品尤其出色。煙三文魚肉質細膩,帶有微微的煙燻香氣,十分誘人。青口肉質飽滿,入口即化,蘸上檸檬汁或香料醬料更是一絕。翡翠螺的烹飪也恰到好處,保留了原有的鮮甜滋味。這些精緻的海鮮佳餚無疑是餐前的亮點。~沙律選擇豐富~而沙律吧種類更是繁多,除了常見的生菜沙律外,還有泰式燒牛肉沙律、生果沙律、紅菜頭等等,這些新鮮的食材搭配各式調味,為用餐者提供了多元化的味蕾體驗,沙律吧的多樣性足以滿足不同偏好的客人。~整體印象出色~總的來說,Parallel這家半自助餐廳的整體表現令人印象深刻。主菜精緻可口,沙律種類豐富,服務周到貼心。而我亦見到餐廳活動包場的話,會有9折優

~主菜精緻可口~

~精緻的海鮮佳餚~

~沙律選擇豐富~

~整體印象出色~
總的來說,Parallel這家半自助餐廳的整體表現令人印象深刻。主菜精緻可口,沙律種類豐富,服務周到貼心。而我亦見到餐廳活動包場的話,會有9折優惠,下次可考慮相約跟大班朋友過來Chill Chill!

Parallel (觀塘)
地址:觀塘觀塘道414號1亞太中心3樓302號舖
2024-07-11 84 浏览
上年聖誕第一次食,估唔到一排冇嚟dinner變咗半自助晚餐。有前菜(芝士、cold cut)、自助沙律、凍海鮮,選擇非常多。主菜質素仲非常高!我哋特登加$38嗌咗個黑松露湯。香氣濃郁到不得了,令我哋好期待佢哋嘅黑松露手工意粉,結果完全冇失望!意粉有少少咬口,沾滿醬汁香氣四溢。好值得加錢食。而另一款慢煮豬腩肉配黑松露薯蓉都好好味。豬腩肉質地軟腍,仲有脆脆又鹹香嘅豬皮。最後我哋仲嗌咗份是日甜品。有濃郁嘅朱古力香而且入口即溶。

意粉有少少咬口,沾滿醬汁香氣四溢。好值得加錢食。

最後我哋仲嗌咗份是日甜品。有濃郁嘅朱古力香而且入口即溶。

半自助晚餐🍽️自助沙律吧🥗Cold cut and cheese🧀煙三文魚/翡翠螺/白蝦/青口…種類幾多我encore咗幾次煙三文魚😋是日餐湯南瓜湯👍🏻好濃 好足料 creamy龍蝦湯🦞👍🏻 我至愛🥰慢煮豬腩肉配黑松露薯蓉👍🏻又脆又juicy黑松露手工意粉👍🏻推介 好彈牙 口感好好如果大家同我一樣…鍾意食意粉😌 絕對建議一試Coffee/tea☕️ 我哋點咗lemon tea甜品係Tiramisu食物有質素 又有半自助沙律吧 無限refill 位置又方便整體性價比高✅✅✅
半自助晚餐🍽️
整體性價比高✅✅✅
2024-06-08
  • 黑松露手工意粉
2024-07-06 123 浏览
一黎餐廳,真係好多人呀🫣已經有啲期待了!沙律吧有差唔多十幾款沙律,除左常見嘅生菜,我都夾左好多煙三文魚、超健康嘅紅菜頭😍仲有兩款cheese!屋企人都驚油膩,黎食都唔驚啦~carbs選項都有沙律意粉,值得一讚嘅係蕃茄仔加橄欖油同埋mozarella😚而主菜,朋友揀左魚,擺盤幾靚,又係open kitchen setting😋我試左一啖都覺得調味幾好,如果魚再脆啲就好啦 🤣🤣我就揀左鴨啦😍皮烤得好脆,紫色酸菜係畫龍點晴,可以中和一下鴨嘅肉香,不過肉就稍微鞋啲,但係鴨都係咁。仲包埋湯同飲野,170蚊一個餐咁抵食,邊度搵呀😍
一黎餐廳,真係好多人呀🫣已經有啲期待了!

仲包埋湯同飲野,170蚊一個餐咁抵食,邊度搵呀😍
2024-07-04 132 浏览
呢日去觀塘出job ,同同事去咗呢間店舖食半自助午餐。呢間店舖位於觀塘中心嘅亞太中心,非常方便。店舖裝修高雅清新,半自助餐食物選擇都唔少,食物種類新鮮又健康。海鮮手工意粉配蕃茄忌廉汁:手工製作的意粉質地柔軟Q彈,與新鮮肥美的大蝦、青口和帶子完美融合。蕃茄忌廉汁的酸甜風味恰到好處為整個菜餚增添了層次感。蔬菜素肉千層麵:層層疊疊的麵餅經過精心烹飪,口感酥脆,內餡的蔬菜和人造肉餡搭配得天衣無縫。每一層都飽含了濃郁的香味,令人回味無窮。作為一道素食佳餚,它不但口感出色,營養價值也極高。朱古力三層蛋糕:蛋糕層次分明,濃郁的朱古力餡料在口中化開,香甜滑順,令人陶醉。細膩的蛋糕體和奶油餡層相得益彰,口感十分豐富。#Parallel#觀塘#亞太中心#抵食#半自助午餐#海鮮手工意粉配蕃茄忌廉汁#蔬菜素肉千層麵#朱古力三層蛋糕

海鮮手工意粉配蕃茄忌廉汁:

蔬菜素肉千層麵:

朱古力三層蛋糕:

平日吃自助晚餐動輒也得8百元左右價錢, 吃得多腸胃難受, 吃得少感覺不划算, 想享受自助餐又不想吃太多 , 半自助餐便是最合適的選擇, 原來活動包場更有9折如果公司小型聚會便很合適外賣自助沙律吧種類很豐富,有十多款前菜及沙律, 小蕃茄芝士, 紅菜頭, 薯仔,南瓜, 長通粉, 海鮮 翡翠螺、蝦、青口、煙三文魚等等, 螺肉新鮮之餘 SIZE亦很大隻, 同時亦有cold cuts&cheese, 很適合與朋友飲返杯酒作小食是日餐湯粟米忌廉湯黑松露湯濃濃的黑松露香氣而且很Creammy飲品Latte &  中式茗茶 鮮奶咖啡頗香滑濃郁茶味醇香而不澀-Main Course主菜香煎澳洲爐魚配甘荀薑蓉魚的表皮煎得香脆, 配上甘荀製成的汁香而不膩, 魚肉口感實在黑松露手工意粉  {必食之選}麵質厚身有咬口,  軟硬適中, 醬汁有濃郁的黑松露香氣而且非常掛汁 , 黑松露片佈滿意粉上非常足料美味甜品朱古力蛋糕-
如果公司小型聚會便很合適

是日餐湯