2019-06-22 804 浏览
Passion by Gerard Dubois去開朗豪坊同個朋友聚聚,坐低叫左個Tea Set $68 蛋糕配熱飲紅桑子拿破崙蛋糕都非常完美。依個甜美,清脆,材料的組合是十分甘美妙。酥皮糕點再配上自家製奶油配搭出新鮮的紅是分層的。我真係好中意佢地既奶油!食完之後,我都覺得不夠!我肯定下次會買更多食Cappuccino 咖啡配上2塊小餅乾,意式咖啡豆,果然係香濃好飲阿值回票價總結旺角區食Tea 好地方阿,舒適環境
Passion by Gerard Dubois

紅桑子拿破崙
蛋糕都非常完美。
依個甜美,清脆,材料的組合是十分甘美妙。
酥皮糕點再配上自家製奶油配搭出新鮮的紅是分層的。
我真係好中意佢地既奶油!
食完之後,我都覺得不夠!
我肯定下次會買更多食
紅桑子拿破崙

Cappuccino 咖啡
配上2塊小餅乾,
意式咖啡豆,果然係香濃好飲阿
值回票價

總結旺角區食Tea 好地方阿,舒適環境
  • 紅桑子拿破崙
2019-06-07 781 浏览
今日要黎開朗豪坊呢邊做嘢,只有短促嘅時間食飯,於是就嚟咗呢間食個快餐平時離開呢度,都一定會食佢啲蛋糕,但係今日真係唔夠時間彈蛋糕,所以就極速叫咗個三文魚凱撒沙律配熱情果芒果汁凱撒沙律冇特別反而係個果汁幾好飲,酸酸甜甜好醒神下次都會叫返呢個果汁飲

凱撒沙律冇特別反而係個果汁幾好飲,酸酸甜甜好醒神

下次都會叫返呢個果汁飲
2019-06-04 761 浏览
今日係mk 有一個鐘既毒毒lunch 時間自己一個梗係唔會食d 甘正式既餐廳。。真心覺得好毒所以就試下依間主打沙律既輕食連鎖cafe細沙律$53 可以揀三款我揀左咖哩雜菜,藜麥,白汁貝殼粉份量岩女生們多d, 睇落細細份,食完都有八成飽咖哩好入味,藜麥個汁底都調得好好,酸酸味味夠開胃貝殼粉明顯想填飽d~~所以三款依個最普通lunch 梗係要嘆埋杯咖啡cappuccino 香味一般,唔會偏酸偏苦,味道同口感都唔錯沙律連咖啡甘就8x~~價錢偏貴,我見有人食煲,千層面份量都唔算多,比較適合女仔當主餐多d
今日係mk 有一個鐘既毒毒lunch 時間

自己一個梗係唔會食d 甘正式既餐廳。。真心覺得好毒

所以就試下依間主打沙律既輕食連鎖cafe

細沙律$53 可以揀三款

我揀左咖哩雜菜,藜麥,白汁貝殼粉

份量岩女生們多d, 睇落細細份,食完都有八成飽

咖哩好入味,藜麥個汁底都調得好好,酸酸味味夠開胃

貝殼粉明顯想填飽d~~所以三款依個最普通

lunch 梗係要嘆埋杯咖啡

細沙律
咖哩雜菜,藜麥,貝殼粉
2019-06-01
細沙律
咖哩雜菜,藜麥,貝殼粉
2019-06-04 531 浏览
每次來朗豪坊,我都會來這家店,因為做法式點心的店不多見。店不大,半開放式,從大堂的通天梯上來,右手邊即可見。店內裝修主色為深棕,大方簡約,桌椅風格隱約可見工業時代的遺風,襯托得玻璃陳列櫃裡的沙拉、糕點五彩繽紛。這次是下午過去,因為午餐吃得很飽了,又聞到咖啡濃香,我就點了一份Espresso Double以及一個巧克力開心果糕餅。咖啡量很少,但是非常香濃,口感苦澀而略有回味。糕餅很有意思,上面一個圓球體,是黑巧克力裹體,做出鏡面反光的效果,下面鋪著小小一塊巧克力餅乾。我切了一小口品嘗,整體就是啫喱質地的膏體,非常的甜,以致於我都忽略了巧克力的味道。雖然球體並不大,但是這個甜度真的非常高,我覺得夠四個人吃了。幸好咖啡很苦,兩者中和,讓我覺得沒有那麼齁人。這家店主打甜點🍮種類非常豐富,咖啡豆子也不錯,口感馥鬱。

這家店主打甜點🍮種類非常豐富,咖啡豆子也不錯,口感馥鬱。
2019-05-25
2019-05-26 704 浏览
位於旺角朗豪坊的 Passion, 食物質素不錯,但相對價錢就非常合理,而且食得健康,坐得舒適,沒有任何人來騷擾,只要顧客自行到櫃檯点選心儀的食物,然後到 cashier 付款便可,非常方便。每次來到, 看見有很多款沙律給你選擇,有蕃茄水牛芝士,藜麥,蔬菜,馬鈴薯及各式通粉沙律,林林總總,可以選擇幾款,任你喜歡。還有三文治,蛋糕亦有多款選擇。如果想吃意大利粉或 pizza ,只要稍等片刻,這裡亦有提供。另外甜品是不可缺少,你可以品嚐完主食之後慢慢選擇。

2019-05-24
午餐
2019-05-12 606 浏览
晚飯時間係郎豪坊行到好攰見到呢間餐廳唔太多人剛好二人座有位就入去食野了好多次搭電梯經過佢既門面見到display櫃既野食賣相好靚 好吸引今次終於來到試下 不過真的令我幾失望我地二人叫左一個晚餐set加一個pasta share晚餐set價錢$132包任何一款飯/意粉配餐湯加飲品呢個檸茶大大支 但飲落冇乜特別 似雀檸紙杯上的呢個餐湯係蕃茄湯裡面有好多茄茸 香草 同少少黑椒少少蒜聞落幾香 而且大大杯可惜太酸了煙三文魚配40隻蛋黃意大利幼麵面頭的煙三文魚份量不算少可惜下面的麵極少汁可能佢地想突出麵的味道?極淡口 最後我要去櫃臺拎鹽而且成個麵的份量好少飲埋湯先岩岩夠飽羅勒香草醬配40隻蛋黃意大利幼麵呢個麵一上到枱已經聞到好香不過除左面頭的蒜蓉外 沒有任何的配菜 咁都要$77 太貴了同頭先的一樣 除了麵的蛋香同少少醬汁的香味整個麵都係好少汁好細份同好淡口真係極力唔鼓勵大家試40個蛋黃意大利幼麵今晚的晚餐未至於好難食但確實談不上叫好以呢個價錢我認真有其他更好的選擇
晚飯時間係郎豪坊行到好攰

但確實談不上叫好
以呢個價錢我認真有其他更好的選擇

2019-04-05
2019-05-01 613 浏览
今日做係旺角完gym 想係附近食小小野 就醒起呢到有沙拉 即刻走過來今日係五一假期 所以真係好多人呀呢到係自助拎位,咁岩我地兩個人 好彩好快就搵到位啦搵到位就即刻去叫野食啦第一時間走黎沙拉吧,款式唔算多吧不過望落去好吸引 好似都好好味咁叫左個細份的 $53可以簡3款新鮮 個番茄芝士好好食朋友考慮左好耐 最後決定叫份餅蘑菇 蛋 好香啊⋯⋯不過就好肥同埋好熱氣所以我食左1啖!不過好正,熱辣辣 夠曬脆hi tea吹水好地方不過唯一唔好就係要自己搵位
今日係五一假期 所以真係好多人呀
呢到係自助拎位,咁岩我地兩個人 好彩好快就搵到位啦

搵到位就即刻去叫野食啦
第一時間走黎沙拉吧,款式唔算多吧

不過望落去好吸引 好似都好好味咁

hi tea吹水好地方
不過唯一唔好就係要自己搵位
2019-05-01
2019-04-26 469 浏览
係我等朋友嘅時候就搵咗一間餐廳坐下 自已食住lunch 等都知呢間餐廳出名係甜品🍮不過近期食左太多甜品要休息下所以都係叫咗杯咖啡同個pizza😆其實都係搵個地方坐下可惜朗豪坊實在太多人煩擾嘅聲音令到我有啲頭痛呢間餐廳都可算是俾我安靜片刻地方3點時間仲要紅日餐廳唔算超多人,都易搵位坐好開心咖啡不過不失價錢合理薄餅都係細以100頭嘅價格來講略貴不過呢款餐廳係俾人坐下休息下🥰食物質素都吾錯☕️得閒都可坐下既
係我等朋友嘅時候
就搵咗一間餐廳坐下 自已食住lunch 等
都知呢間餐廳出名係甜品🍮不過近期食左太多甜品要休息下

所以都係叫咗杯咖啡同個pizza😆

其實都係搵個地方坐下
可惜朗豪坊實在太多人煩擾嘅聲音令到我有啲頭痛
呢間餐廳都可算是俾我安靜片刻地方
3點時間仲要紅日
餐廳唔算超多人,都易搵位坐
好開心

咖啡不過不失價錢合理
薄餅都係細以100頭嘅價格來講略貴

2019-04-20
2019-04-26 390 浏览
第一次黎呢間餐廳,店面比較細,坐得迫d。睇完menu揀左牛用千層面,仲有印度烤雞pizza。牛肉千層面好食,但係個pizza性價比唔高。服務幾好,下次可以試其他野。

服務幾好,下次可以試其他野。
2019-04-06 633 浏览
每一杯咖啡,是好多香港人必須品放假更是放鬆之選初嘗此鋪, 印象不錯咖啡是帶果香。。又夠熱今日實太飽。。如果唔係會試下蛋糕/麵包有下次!唯一。。。坐高腳椅。。本人不太鍾意
每一杯咖啡,是好多香港人必須品
放假更是放鬆之選
初嘗此鋪, 印象不錯
咖啡是帶果香。。又夠熱
今日實太飽。。如果唔係會試下蛋糕/麵包
有下次!
唯一。。。坐高腳椅。。本人不太鍾意
2019-03-30 525 浏览
和同事在朗豪坊12樓吃完日本料理之後,我們慢慢散步到樓下Food court層, 因為感到剛才的晚餐已經被消化了一部份,所以便走到Passion by Gerard Dubois門口看一下。就糸咁,被那些甜品吸咗我地入去。點餐的時候花了一點時間,因為甜品賣相好靚,好精緻,好吸睛,基乎每款也想試一下,有點選擇困難症。因為我是一個朱古力控,所以點了一個朱古力主題。甜度剛好,不太濃,吃到餡料有莓醬,忌廉,好fresh,底部脆卜卜,好有層次感。我同事就點了一個貌似士多啤梨拿破輪餅,我試了一口,外皮脆卜卜,忌廉好滑,士多啤梨鮮甜。還點了一款開心果雪榚,試了一口很香滑,好特別,雖然甜了一點,但還是比某大品牌好吃。店內是自助式,自己搵位,自己點餐,自己取餐。其實食品包裝到那麼高檔,價格偏高,還要什麼都自己來,有點兒格格不入..... 不過總體來說食品的確是很質素的。

店內是自助式,自己搵位,自己點餐,自己取餐。

不過總體來說食品的確是很質素的。

2019-03-28 359 浏览
Teaaa time 唔想食甘多,就諗到! 去Passion 食個沙律頂頂肚。見到有個Set 可以要一份自選細Salad(3款~250g) 再加一個蛋餅! 大約~80蚊 (唔記得左幾錢。。)自選沙律我揀左貝殼粉,迷你薯仔,紫椰菜沙律。貝殼粉好味! 感覺好creamy,厚實飽肚感UP! 薯仔就冇咩特別🤔 少少油焗薯仔,但比較硬身,覺得如果“淋“d就更好。至於紫椰菜沙律方面,我覺得幾特別幾好味,唔會太多沙律醬,感覺幾清新。 下次可以 encore! 蛋餅方面,我叫左“波菜芝士“蛋餅,覺得麻麻地,冇咩味。。🤔 下次可以試另一款蛋餅
2019-03-25
2019-03-22 390 浏览
早上的環境算係旺角比較寧靜同舒服如果早上要2-4個人開個早餐會,呢度算係唔錯的地方,亦都好方便。成個朗豪坊好多餐廳都未開門早餐得2個set 可㨂,full Breakfast or vegetarian delight 😅😅😅如果有多點選擇就好有點貴,要加成$22蚊先有杯飲品😐😐😐一個早餐食左$80蚊味道正正常常,蛋炒得好滑腸仔有點乾,牛角麵算幾脆手調飲品無乜選擇,最後要左杯latte,都ok 嘅。整體乾淨企理,環境少人較舒服,食物正常唔難食
早上的環境算係旺角比較寧靜同舒服

如果有多點選擇就好

有點貴,要加成$22蚊先有杯飲品😐😐😐
一個早餐食左$80蚊
味道正正常常,蛋炒得好滑

腸仔有點乾,牛角麵算幾脆
手調飲品無乜選擇,最後要左杯latte,都ok 嘅。
整體乾淨企理,環境少人較舒服,食物正常唔難食

Full  Breakfast
🍨旺角食甜品,法國伯爵茶雪糕🧁請支持即刻俾心👍🏻🧁喺旺角有好多甜品店選擇,突然間想來一個法國軟滑雪糕就想到了這間🍨這家雪糕口味夠多,有三角朱古力,oreo, cappuccino,抹茶,草莓,梨薄荷,朱古力,最吸引眼球是伯爵茶🍨 伯爵茶雪糕 $45 / 球軟滑雪糕未拿到位置已經開始溶化,伯爵茶味超香濃夠味,奶滑感覺,份量有點少🧁burl grey chocolate and raspberry cake $45🧁表面的朱古力醬超濃郁恰到好處,又不會太苦,中心有少量 raspberry 果醬 , 份量太少,食落不夠香氣,整體來講都很滿意Passion by Gerard Dubois地址: 旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓11號舖
🍨旺角食甜品,法國伯爵茶雪糕

🧁請支持即刻俾心👍🏻

🍨 伯爵茶雪糕 $45 / 球

Passion by Gerard Dubois

地址: 旺角亞皆老街8號朗豪坊4樓11號舖

2019-03-12 388 浏览
今星期排毒要食得清淡D全日餐單都係「菜」and 「菜」and 「菜」加上夜晚收工心情一般就更加想發洩下一諗起肥美沙律就一定係呢度啦朗豪坊一向都算我半個飯堂,久不久就去幫襯冷健康要食沙律我就只會㨂呢間西餐位置在4樓food court 層,電梯底,裝修簡約舒服旺中帶靜,最適合一人或小圈子嘆吓咖啡☕️輕食今晚主角沙津有七種選擇,都係勁有健康調味既綠色食物見個樣就知入味兼好味啦我㨂左大沙揀四款式其實都係按g計,幾多款啦喎⋯⋯有得傾既我選了「咖喱雜菜」、「茴香薯仔」、「伊甸雜菜」同 「秋季蕃茄」咖哩雜菜夠惹味!茴香薯仔夠鹹香!伊甸雜菜夠清新!蕃茄仔夠多汁!撈埋一齊好肥美呀當然應記一功既就係勁多檻欖油餐後配杯唔酸既illy 簡直係Perfect
今星期排毒要食得清淡D
全日餐單都係「菜」and 「菜」and 「菜」

加上夜晚收工心情一般就更加想發洩下

一諗起肥美沙律就一定係呢度啦

朗豪坊一向都算我半個飯堂,久不久就去幫襯
冷健康要食沙律我就只會㨂呢間西餐

位置在4樓food court 層,電梯底,裝修簡約舒服
旺中帶靜,最適合一人或小圈子嘆吓咖啡☕️
輕食

今晚主角沙津有七種選擇,都係勁有健康調味既綠色食物
見個樣就知入味兼好味啦
我㨂左大沙揀四款式
其實都係按g計,幾多款啦喎⋯⋯有得傾既

當然應記一功既就係勁多檻欖油

餐後配杯唔酸既illy 簡直係Perfect