當年Tong Wong既玫瑰花蛋糕🌹令每個女人都想有一個 🥰 雖然未試過,但佢哋既甜點都有不少好評 ❗️今次就黎到 YOHO MALL 同家姐想食下甜品,就去食下佢地既 All Day Tea Set 🫖☕️ 尼間分店勝在有足夠陽光同望住靚靚山景,真係夠曬relax 啊 😌🐻食後感‼️✨「All Day Tea Set」三層高既Tea Set層架超級精美,內裡有8款甜點、3款咸點同埋必有既鬆餅 😍❤️,仲包埋餐飲添❗️份量就一定足啦,味道上「芒果慕絲球」「草莓慕絲心心」「乳酪雪糕」「和牛漢堡」最令🐻深刻 🥰 整體上🐻同家姐都好滿意唷 😌價錢‼️$358 for two 「All Day Tea Set」

🐻食後感‼️

✨「All Day Tea Set」

價錢‼️
2021-05-24 437 浏览
由於家中孕婦想食蛋糕,又驚BB過重,左搵右搵,無意中發現Tony Wong有得訂稀少糖蛋糕距離屋企又唔太遠,即刻上網訂,訂完之後會有店舖同事打電話Confirm Booking。因為店舖同事表示拿破崙有最佳食用時間,盡量唔好放太耐,所以好細心問你食用時間,再建議提取時間,服務一流稀少糖版本,$450 1磅,對於平時幫襯開連鎖蛋糕店嘅我哋來講,覺得偏貴………但但但真係一食落去,就會覺得真心值完全唔會好似砂糖般死甜,拎返屋企晚飯後食,放雪櫃已經超過兩個鐘,過埋店員建議嘅最佳食用時間,但依然脆到不得了推介指數(唯一美中不足的是,星期日晚超多人拎蛋糕,買蛋糕同詢問蛋糕詳情,等拎蛋糕都等咗10分鐘)

因為店舖同事表示拿破崙有最佳食用時間

真係一食落去,就會覺得真心值

推介指數

稀少糖拿破崙
外卖自取
稀少糖拿破崙
2021-03-18 677 浏览
Citrus 味道清新甜而不膩 賣相精緻 之前朋友生日買過double cheese cake 很柔滑 但冇好heavy嘅口感甜度剛剛好 一試難忘 值得一讚買嚟做生日蛋糕也絕對打卡首選
Citrus 味道清新
甜而不膩 賣相精緻

之前朋友生日買過double cheese cake
很柔滑 但冇好heavy嘅口感
甜度剛剛好 一試難忘 值得一讚

買嚟做生日蛋糕也絕對打卡首選
2021-03-11 681 浏览
🍰 #生酮蛋糕 🍩🎂 #ketocake 🍓。上次試左 Infiniti. C 嘅生酮蛋糕, 今次就試下 Tony Wong 嘅產品, 講真外貌就真係輸蝕咗, 而且得一款口味選擇, 但可取嘅就係價錢平少少, 佢地選用無麩質的杏仁粉、椰子粉🥥取代麵粉並以羅漢果糖製做而成, D cream 打得都好 soft, 蛋糕夠濕潤吾硬, 味道清甜, 口感幾好, 蛋糕面上的生果生鮮吾太甜, 配合埋一齊食都幾享受, 希望未來可以再研發多一點新口味和花款就好啦 😊
🍰 #生酮蛋糕 🍩
🎂 #ketocake 🍓

Keto Mixed Berries Shortcake 生酮雜莓忌廉蛋糕
原來一直儲存了稿件,還以為已經完成送出?🤔🙄不好意思...這篇分享來遲了兩個月😅在特別的日子🤩想悠閒地享受下午茶,想起曾在此店初開業時吃過afternoon tea也不錯,相隔已久可再一試😋但需要等位實在難預計,今次專程到來等超過半個鐘,用餐時間90分鐘,先到收銀處落單及付款,然後服務員會將食物送上😍甜品蛋糕做得不錯,雖然每件一口份量,結果都吃得飽飽很滿足❤ 但飲品嘅質素就一般啦... 🤔咖啡味不太重,不太覺得有咖啡味😜其他手工蛋糕也很精美😍有心思及創意👍味道都不算太甜😋

其他手工蛋糕也很精美😍有心思及創意👍味道都不算太甜😋

2021-03-10 416 浏览
ƇƤ值:3.5/5💛價錢Price: - 雜莓拿破崙蛋糕(1磅)ᴍɪxᴇᴅ ʙᴇʀʀɪᴇꜱ ɴᴀᴘᴏʟᴇᴏɴ(1 ᴘᴏᴜɴᴅ): $390自從疫情開始,可以同好朋友坐埋一齊慶祝生日都已經變成一件奢侈品🥺所以暫時可以慶祝生日,就要買個靚蛋糕賀一賀佢🤣🤣Tony Wong嘅蛋糕不嬲都唔平,但真係一分錢一分貨嘅拎上手完全唔覺得只有一磅,因為真係好足料勁多雜莓,唔只係鋪面,連入面都有😍😍而且啲莓都好新鮮個餅底酥脆得黎,絕對唔係食緊紙皮咁😏佢連啲cream都壓得好實,但我就麻麻地咁多cream,所以扣左少少分貴就貴啲,但味道真係唔錯😋Due to pandemic, a birthday party is sometimes an impossible mission🥺Therefore if you have this change, you should buy a good cake for celebration🤣Frankly speaking, the cake from Patisserie Tony Wong is quite expensive but it is value
ƇƤ值:3.5/5💛

價錢Price:

所以暫時可以慶祝生日,就要買個靚蛋糕賀一賀佢🤣🤣
Tony Wong嘅蛋糕不嬲都唔平,但真係一分錢一分貨嘅
拎上手完全唔覺得只有一磅,因為真係好足料
勁多雜莓,唔只係鋪面,連入面都有😍😍
而且啲莓都好新鮮
個餅底酥脆得黎,絕對唔係食緊紙皮咁😏
貴就貴啲,但味道真係唔錯😋

Frankly speaking, the cake from Patisserie Tony Wong is quite expensive but it is value for money!
Lots of mixed berries can be found not only on the top, but also in the inner area.
The puff pastry is so crumbly but not as hard as cardboard😏
The cream is pressed. Since I am not into cream, I think the cream is too much.
Although this Napoleon is a bit expensive, it worths it!😋
雜莓拿破崙
For the very first time I found Tony Wong’s cake a bit disappointing🥲 Red Rose $540 (1lb) - White Chocolate Petal with chestnut cream fillingThe chestnut filling was too sweet to my liking and it was too soggy. Was expecting something more doughyBut yea, it looks just exquisite. Definitely worth a post🌹靚 但蛋糕有點太甜 而且質感欠奉 比較淋

Rose  cake

🌹靚 但蛋糕有點太甜 而且質感欠奉 比較淋

Rose  cake
💺 地方唔大,不過座位都闊落。食物:tea set for two咸點:熱嘅已經好食咗一半。配scone 的rose jam好味👍🏻 和牛漢堡👍🏻煙三文魚撻唔會腥👍🏻pizza就無乜特別,唯一唔好處就係每人只有一件scone,有兩件會開心d!🤣甜品方面:因為Tony Wong嘅cake都出名,所以都有期望。果然大部份都好食,整體唔會太甜。除咗乳酪雪糕、拿破崙、紅莓mousse好好食之外,茉莉朱古力mousse好驚喜,好香茉莉花香又唔會好甜👍🏻👍🏻👍🏻飲品我order嘅係 🌹Rose Cappuccino. Nice~ #TonyWong $358無加一,限時90分鐘
💺 地方唔大,不過座位都闊落。

食物:tea set for two

#TonyWong $358無加一,限時90分鐘
2020-12-31 2277 浏览
今日到元朗形點吃簡單的越南河粉作午餐。吃罷意猶未盡,想吃甜點。路經這別緻小店,發現買旦糕的人不少,一於同honey入去試試看。餐廳的裝修高雅浪漫,有少少Tiffany blue 的感覺。空間通透,加上柔和的曰光,感覺寧靜又舒適。Scone set$78這鬆餅set 包括鬆餅兩件,及飲品一杯,由二時半開始供應。鬆餅有兩款口味,分別是原味鬆餅、提子。這鬆餅十分小巧,是平曰大鬆餅的一半。鬆餅烘得香脆,外脆內軟,口感鬆化,仲有濃香的牛油味。再沾上甜甜酸酸的果占和那滑滑的 clotted cream, 很滋味喲。芒果四重奏$88這甜品有好幾枱都點。或許是賣相吸引又多樣化吧!這四重奏有mille feuille, panda cotta, soup and sorbet. 芒果千層酥超級酥化脆香,口感輕盈,加上滑滑的芒果忌廉和香甜的芒果肉,正呀!吃著鬆餅,呷一口Earl grey$28在浪漫的空間感受一下earl grey 的甘香優雅,茶味溫婉,口感順滑不澀口。而那rose latte 薄薄的一層奶泡,是滑滑的,咖啡味道特別的甘香,牛奶沒有太厚重,又有淡淡的玫瑰香,配旦糕不錯。難得在元朗找到這様寧

空間通透,加上柔和的曰光,感覺寧靜又舒適。

Scone set$78

這鬆餅set 包括鬆餅兩件,及飲品一杯,由二時半開始供應。

芒果四重奏$88

加上滑滑的芒果忌廉和香甜的芒果肉,正呀!

吃著鬆餅,呷一口Earl grey$28

而那rose latte 薄薄的一層奶泡,
配旦糕不錯。

難得在元朗找到這様寧靜的空間,這一天的下午茶也很不錯吧。
2020-12-28 543 浏览
之前聽朋友介紹話Patisserie Tony Wong 甜品唔錯,所以就去元朗形點1試試。呢到係先付款免加一,環境亦算ok,職員都有禮貌。今次試嘅係下午茶set,一位$198.飲品order凍玫瑰cappuccino,只飲到有玫瑰味嘅奶一樣,完全冇咖啡味。餐到咗,食物架腳不穩高低搖,職員發現但冇處理。食物方面,咸點真係一般之中嘅一般,甜點算中規中矩唔算好甜,但唔會有種食咗入口覺得好好味好想再食多件感覺。好似我係因慕名甜品而黎食嘅,的確係會有d 失望,所以如果諗住黎試,就唔好有太大期望。
今次試嘅係下午茶set,一位$198.
2020-12-28
2020-12-05 625 浏览
純素榛子朱古力蛋糕+熱薑檸檬蜜當其他咖啡廳小休的地方都被「學習」覇佔了的時候,這裡的一個Tea Cake Set還是可以作為小休一會的好地方。優點是夠光猛,可以靜靜的放鬆、自我悠閒一下。關於食物,由於這個純素,奶味不重,可能真的一點奶味都沒有,應該適合怕奶人士。我也覺得不錯,起碼入口時不會被奶味蓋過而感到膩口。可惜冷氣風吹蠻強,吹過度會容易著涼;還有餐點的款式不算多,有點局限;另外付款也有限制,感覺對顧客不算「使用友善」。

純素榛子朱古力蛋糕+熱薑檸檬蜜

2020-12-05
2020-11-28 639 浏览
其實都已經係中秋嘅時候食嘅蛋糕,回味下啲相又出返篇文讚下佢先,因為真係好好食!中秋除左食月餅,仲買左蛋糕,聽聞阿姨提早成個月去訂㗎。訂左呢個芒果拿破崙蛋糕,訂的是三磅裝,但感覺上重過三磅。個蛋糕十分精緻,水果新鮮閃亮亮。無人生日,但都要點下蠟燭嘅,送左一支金色蠟燭勁型喎,唔會滴蠟個種。幾靚呀~芒果幾甜喎,士多啤梨就有啲酸,餅層鬆脆,中間的忌廉甜而不膩,而且入口已知係新鮮做,非現醒酥皮,果然係物有所值。
中秋除左食月餅,仲買左蛋糕,聽聞阿姨提早成個月去訂㗎。
訂左呢個芒果拿破崙蛋糕,訂的是三磅裝,但感覺上重過三磅。
個蛋糕十分精緻,水果新鮮閃亮亮。
幾靚呀~
2020-09-25
外卖自取
2020-11-15 538 浏览
續👉🏼晚膳篇🤝有朋自遠方來,吃過酒樓晚飯後,當然要照顧第二個胃,讓其也滿足😁。我們決定光顧Patisserie Tony Wong(堂坐每位最低消費$60),看過琳琅滿目的🍰後,選了以下兩款👇🏼🔰伯爵茶蛋糕$52,伯爵茶mousse滑溜,有淡淡的伯爵茶香;🦋雖然是白朱古力,但因貼上紙的蝴蝶圖案,吃時會吃到紙張,裝飾物是也🔰純素朱古力榛子蛋糕$60,美麗的玫瑰花造型,花下的外殼是薄脆朱古力😋,內有香滑的朱古力mousse和榛子😋,下面是脆脆的餅底😋,整件很好吃🥳
續👉🏼晚膳篇

伯爵茶蛋糕

純素朱古力榛子蛋糕
2020-11-06
伯爵茶蛋糕
純素朱古力榛子蛋糕
2020-11-09 856 浏览
因為未試過去食貴婦high tea,見到Tony Wong既價錢相對親民,所以同朋友仔一行四人去左試試。Tea set個名雖然叫全日茶點,但只限14:30後供應,我地14:15去到,店員話堂食限時90分鐘,入座起計,但tea set只可14:30後落單,於是我地喺門口等左陣。其實店內坐位唔多,但14:15都幾多空位,但大家陸續入座,店員14:25話俾我地入🥰我地叫左三層既tea set,芒果四重奏同榛子蛋糕。店舖限定每人最低消費$60,而且tea set份量都幾大,可以叫啲單點,唔洗夾硬食。tea set外貌好igable,加埋雲石背景,打卡一流,望落完全唔似平價。食物質素正常,但性價比已經好高。款款都差唔多味,正正常常,落糖輕手少少更好。同行友人好欣賞,但我覺得相當普通,一般榛子味,好感有層次。值得一提既係,茶唔係用茶壺,白咖啡既拉花便係完全失敗,但店員超勤力問杯茶要唔要加熱水,抵讚。另外,店面較細,打卡會幾引人注目,大家要厚臉皮少少🤣呢個質素,呢個價錢,已經好滿意。

全日茶點餐
芒果四重奏
款款都差唔多味,正正常常,落糖輕手少少更好。
榛子蛋糕
同行友人好欣賞,但我覺得相當普通,一般榛子味,好感有層次。
茉莉銀針茶、意大利玫瑰花茶、白咖啡、泡沫咖啡

另外,店面較細,打卡會幾引人注目,大家要厚臉皮少少🤣
呢個質素,呢個價錢,已經好滿意。
2020-11-08
全日茶點餐
芒果四重奏
📍香港📍元朗📍Patisserie Tony Wong Dessert Cafe📍元朗元龍街9號形點一期1樓1025號鋪📍星期一至日 11:30~20:30食過幾次Tony Wong嘅蛋糕,最推介係Mango Cream Cake🎂 個次5個人share系一致獲得好評😹😹必試😁 員工嘅態度都好好,多人等位可以留電話,有位即刻call你唔使企喺度等。仲可以即場寫生日牌👏🏻👏🏻🦄 Double Cheese Cake 雙重芝士蛋糕 $54🦄 評分: 6.5/10 (Gorgonzola Cheese Mousse. Slow Baked Cream. Chantilly Cream. Sweet Almond Crust)芝士味淡淡地,食落唔會好漏,無食Cheesecake 個種邪惡滿足感,餅底都唔會太重牛油味。🦄 Chocolate Rose朱古力玫瑰花蛋糕 $148🦄 評分: 7/10(Dark Chocolate Petal. Chocolate Mousse. Chocolate Sponge. Chocolate Crunchy Pearl. Sweet Almond Crust
📍香港📍元朗
📍元朗元龍街9號形點一期1樓1025號鋪
📍星期一至日 11:30~20:30

🦄 評分: 6.5/10

🦄 Chocolate Rose朱古力玫瑰花蛋糕 $148
🦄 評分: 7/10
(Dark Chocolate Petal. Chocolate Mousse. Chocolate Sponge. Chocolate Crunchy Pearl. Sweet Almond Crust)
聽得太多人講呢款玫瑰花蛋糕死甜唔好食,所以order之前對佢都冇期望純粹想打卡試下。反而食落有驚喜,唔會太甜,花瓣嘅朱古力味同生日牌嘅白朱古力都幾好食😋雖然佢唔大個,但2個人share都漏😹可以一試🤘🏻
2020-10-25
庆祝纪念