2024-05-02 66 浏览
十分中意飲咖啡既我,記得試過旺角分店Pause It, 由佢細鋪搬大鋪,轉址落地大玻璃,今次黎到荔枝角再開分店,當然要去支持吓啦😆位置坐落於工廠大廈裏面,店舖採用全白色嘅裝修風格,比人有一種好光猛嘅簡潔舒服感覺。除咗黎試咖啡之外,仲試咗兩款食物:✨柚子醬虎蝦意大利粉🍝虎蝦爽口,連車厘茄都有2種款式意粉軟硬度啱啱好但略嫌柚子落多左重手左,酸左少少。✨法式多士配楓糖醬🍞嘩😳呢個一嚟到見到個份量都嚇親賣相已經吸引,法式多士煎到微脆食落有好濃香嘅蛋味,再加上有我好鍾意食嘅生果無花果添。✨ Latte 意式鮮奶咖啡☕️呢度嘅咖啡拉花圖案非常出色,打卡一流飲落嘅咖啡就比較Nutty。另外見到有2間房,原來係定期會有拉花課程,分別會有拉花咖啡班同手沖咖啡班。順帶一提呢度連🚾都有精心設計過,係而家香港度食野唔收加一黎講,呢度真係好值得約朋友食個tea同享受me time嘅環境。
除咗黎試咖啡之外,仲試咗兩款食物:

✨柚子醬虎蝦意大利粉🍝
虎蝦爽口,連車厘茄都有2種款式
意粉軟硬度啱啱好
但略嫌柚子落多左重手左,酸左少少。

✨法式多士配楓糖醬🍞
嘩😳呢個一嚟到見到個份量都嚇親
賣相已經吸引,法式多士煎到微脆
食落有好濃香嘅蛋味,再加上有我好鍾意食嘅生果無花果添。

✨ Latte 意式鮮奶咖啡☕️
呢度嘅咖啡拉花圖案非常出色,打卡一流
飲落嘅咖啡就比較Nutty。

順帶一提呢度連🚾都有精心設計過,
係而家香港度食野唔收加一黎講,
呢度真係好值得約朋友食個tea同享受me time嘅環境。

2024-04-25
下午茶
  • 法式多士配楓糖醬
2024-04-29 104 浏览
成日見好多foodie 朋友介紹,今次🐧 終於的起心肝,黎依間拉花超靚靚嘅cafe 打下卡🥰❤️ 🐧 到訪嘅係位於荔枝角嘅新分店😍 入面採用簡約風設計,一片純白感覺好清新❤️ 牆上還掛有不同藝術畫作和飾品作點綴,文青風濃濃🫶 🐧 例牌㨂選了情有獨終嘅甜品類😋 落單叫咗一份法式吐司🫶❤️ 吐司新鮮製起,外層脆香酥化,內裡綿滑細膩,蛋香滿溢,不論是淋上蜜糖漿,還是沾上滿滿嘅忌廉,配搭一起食用都非常出色,甜美又迷人,超級正🥰 跟多士仲附有草莓、藍莓同埋香蕉,酸酸甜甜好開胃👍 之後當然唔少得,叫返杯靚靚拉花咖啡🤩🌟 今次🐧 㨂咗竹炭鮮奶咖啡☕️ 果然無令人失望🌟 飛馬造型嘅拉花精巧細緻,師傅功力果然了得,抵讚👍 咖啡飲落順口不澀,咖啡嘅醇香同鮮奶嘅滋味平衡得啱啱好❤️ 加上淡淡嘅竹炭香,真係令人回味無窮🥰

法式吐司

竹炭鮮奶咖啡
下午茶
法式吐司
竹炭鮮奶咖啡
2024-04-29 68 浏览
𝘕𝘦𝘸 𝘊𝘢𝘧𝘦 𝘪𝘯 𝘓𝘢𝘪 𝘊𝘩𝘪 𝘒𝘰𝘬Pause It 在荔枝角開設了第三間分店地方比較偏離市區 是工廈的午餐天堂環境舒適寬敞 裝潢簡潔清新除了精品咖啡外亦提供多款特色飲品有多款豐富的早餐及午餐選擇平日午餐後來不多人好悠閒好適合work from office的人來。French Toast with Maple Syrup …$𝟿𝟾。Latte …$𝟺𝟶
𝘕𝘦𝘸 𝘊𝘢𝘧𝘦 𝘪𝘯 𝘓𝘢𝘪 𝘊𝘩𝘪 𝘒𝘰𝘬
有多款豐富的早餐及午餐選擇
平日午餐後來不多人好悠閒
好適合work from office的人來

。Latte …$𝟺𝟶
一至五咁繁忙 梗係要忙裏偷閑 暫停一下忙碌嘅生活偷吓時間放鬆🥰呢間嘢白色做主題嘅Cafe令人有一種與世隔絕嘅感覺🥹係喺Office冇嘅野🫂你自己叉一叉電飲杯嘢食啲嘢👀==============================𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌🥬🍳菠菜班尼迪克蛋 呢個唔係一般出邊食到嘅 而係有荷蘭醬上邊加咗火焰嘅效果 令到成個sauce更加好食🥰🍛西班牙海鮮炒飯 最吸睛一定係佢哋飯頂上邊兩粒青口🤣唔止睇得仲好好食㗎👅🍵薄荷朱古力咖啡 薄荷味同朱古力味互相平衡 好好飲好chill🥰🍹橙香洋甘菊冰茶 呢個配搭從來未試過 係有wawa聲嘅感覺 原來呢個組合可以係咁特別咁清新🍃==============================餐廳坐得舒服 忙裏偷閑要俾自己Pause 一下👍🏻

𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐋𝐢𝐬𝐭📌

餐廳坐得舒服 忙裏偷閑要俾自己Pause 一下👍🏻
2024-04-25 44 浏览
今日就同朋左去左荔枝角pause it, 餐廳環境以純白色設計, 非常簡約, 杞子濃雞湯扁意粉雞湯味香濃, 意粉口感煙靭, 加入杞子, 配搭創新西班牙辣肉腸燴意大利飯燴意大利飯除左粒粒辣肉腸, 仲加埋椰菜, 索滿醬汁, 好香口Creamy兩款飲品都有唔同嘅拉花, 超有心思Peppermint Mocha 面頭係超可愛嘅狗仔拉花, 薄荷同Mocha配搭得宜, 薄荷令咖啡飲落好清爽Earl Grey Latte 拉花圖案非常精緻, 加入伯爵茶既佛手柑香味, 口感平順幼滑

杞子濃雞湯扁意粉
雞湯味香濃, 意粉口感煙靭, 加入杞子, 配搭創新

西班牙辣肉腸燴意大利飯

兩款飲品都有唔同嘅拉花, 超有心思

Peppermint Mocha

Earl Grey Latte
拉花圖案非常精緻, 加入伯爵茶既佛手柑香味, 口感平順幼滑
2024-04-24 72 浏览
☕️🍽️今次嚟到荔枝角工廠大廈全白色既coffee shop新裝修 勁乾淨🤍佢哋有三間分店 仲有旺角同北角 聽講呢度出名咖啡拉花 仲有拉花班添㗎~想當年我都學過🤭咁必定要試吓佢哋嘅咖啡啦~伯爵茶鮮奶咖啡☕️係猩猩呀🦧見到每台拉嘅花都唔一樣勁有心思 又得意又好飲👍🏻陣陣伯爵香 好中意😚黑椒牛肉多士配薯條多士軟中帶脆😳薯條樣貌同M記差唔多新鮮出到嚟都係好食 同太陽蛋一樣啱啱好西班牙海鮮炒飯海鮮每樣都係勁大粒 係西式嘅炒飯菠蘿特飲就係正常菠蘿味 帶小小氣的飲品🥤而家仲有印仔卡送🤍 buy 9 get 1 freePause It (新分店) @pause__it地址• 荔枝角恒昌工廠大廈15樓C室
☕️🍽️

今次嚟到荔枝角工廠大廈全白色既coffee shop

咁必定要試吓佢哋嘅咖啡啦~
伯爵茶鮮奶咖啡☕️

而家仲有印仔卡送🤍 buy 9 get 1 free

Pause It (新分店) @pause__it
地址• 荔枝角恒昌工廠大廈15樓C室
2024-04-21 53 浏览
🍽️食物方面:🍔牛肉漢堡配薯條💲108整體ok 跟幼身🍟🥚菠菜煙三文魚班尼迪克蛋💲80醬唔夠味 配沙律ℹ️全日1個menu 📷打卡方面:全白色裝修🔈環境方面:一架單數lift 大間多位 大冷氣💬其他資訊:📍 Pause It荔枝角永明街1號恒昌工廠大廈15樓C室🕧Weekdays 9am-6pm
🍽️食物方面:

📍 Pause It
荔枝角永明街1號恒昌工廠大廈15樓C室
🕧Weekdays 9am-6pm
2024-04-21 60 浏览
Pause It又開新分店了🎉今次選址荔枝角工廈,地方闊落。這家分店的裝修風格以純白簡約為主,有一種清爽舒適的感覺。距離MTR行大約6分鐘就到,都算方便。而荔枝角嘅打工仔又多一個聚腳地方。✪ 西班牙辣肉腸燴意大利飯燴飯口感濕潤。入面有西班牙辣肉腸和煙肉粒,口感豐富。辣肉腸香辣味道與意大利飯奶香綿密互相融合。✪ 柚子醬虎蝦意大利粉上枱時已經聞到柚子醬的酸香。入面帶一絲酸酸的味道,感覺好開胃。✪ 紫薯拿鐵這杯拿鐵呈淡紫色,上面還有兔仔拉花裝飾,既美觀又具有獨特的口感。淡淡的紫薯味,好暖心。✪ 抹茶拿鐵這杯拿鐵有一個松鼠拉花,非常可愛,抹茶的香濃與牛奶的濃郁相融合,帶來一種悠然的享受。【 Pause It 】📌 荔枝角恒昌工廠大廈15樓C室

✪ 西班牙辣肉腸燴意大利飯

✪ 柚子醬虎蝦意大利粉

✪ 紫薯拿鐵

✪ 抹茶拿鐵

【 Pause It 】
📌 荔枝角恒昌工廠大廈15樓C室

2024-04-20 71 浏览
純白風Cafe ⚪️⚪️白到你撥一撥頭髮發現跌咗條落地會有種罪咎感嘅嗰種白👉🏻👈🏻同人流暢旺開喺大街嘅1號(炮台山)、2號(旺角)店好唔同新嘅荔枝角3號店你絕對唔會順路去到不過店面闊落三四十個座位可以自由組合間成VIP房又得、搞Workshop 又得到訪呢日就剛好有班中學生上嚟學拉花呢(學校有啲咁嘅興趣班真幸福🥹)店外圍都有啲特色佈置走之前記得去行個圈參觀吓喔🔖 柚子醬虎蝦意大利粉🍝虎蝦同意粉都彈牙🦐用嘅車厘茄都有唔同品種呢🍅柚子醬配意粉意外地口感幾清新🔖 Matcha Latte🍵Pause it 嘅拉花總令人帶啲期望拉花導師之外、其他咖啡師都有一定水準呢杯抹茶口感非常細滑👍🏻
純白風Cafe ⚪️⚪️
白到你撥一撥頭髮
發現跌咗條落地會有種罪咎感嘅嗰種白👉🏻👈🏻

同人流暢旺開喺大街嘅1號(炮台山)、2號(旺角)店好唔同
新嘅荔枝角3號店你絕對唔會順路去到
不過店面闊落
三四十個座位可以自由組合
間成VIP房又得、搞Workshop 又得

到訪呢日就剛好有班中學生上嚟學拉花呢
(學校有啲咁嘅興趣班真幸福🥹)

店外圍都有啲特色佈置
走之前記得去行個圈參觀吓喔

🔖 柚子醬虎蝦意大利粉🍝
虎蝦同意粉都彈牙🦐
用嘅車厘茄都有唔同品種呢🍅
柚子醬配意粉意外地口感幾清新

🔖 Matcha Latte🍵
Pause it 嘅拉花總令人帶啲期望
拉花導師之外、其他咖啡師都有一定水準呢
杯抹茶口感非常細滑👍🏻
午餐
2024-04-18 102 浏览
令人一眼愛上的Pause It 3.0🤍新店位於荔枝角工廈,店舖採用純白色設計,面積相當大,巧妙地用上透明玻璃設計作間隔開不同區域,令環境非常闊落而且採光度極高!身為得獎拉花咖啡店,拉花當然係勁靚,而且食物質素都唔錯,尤其是French toast勁好食!- Black Pepper Beef Toast- French Toast With Maple Syrup- Iced Americano- Peppermint Mocha