🇭🇰Hong Kong - Taikoo📍Peko Peko Eatery煙燻三文魚 牛油果醬 酸種麵包Smoked Salmon Guacamole Sourdough焦糖香蕉 雜莓 熱香餅Caramelised Banana & Mixed Berries Pancake 雙重朱古力Double Chocolate 太妃榛果拿鐵Toffee Nut Latte _____________________________早餐新推介,一直以為Peko Peko只有Lunch同Dinner。最近發現開咗平日早餐,宜家去仲要有9折。終於唔洗淨係假日先可以食到。個人第一推介,焦糖香蕉熱香餅。熱香餅熱辣辣又好鬆軟。配上楓糖漿同雜莓醬有唔同風味。仲有唔同水果圍邊感覺有啲健康。最最最重要係條蕉,焦糖燒到脆卜卜,香蕉加埋熱香餅食又有另一番風味。熱香餅仲有成四塊,次次都食到勁飽。第二推介,煙燻三文魚酸種麵包。酸種麵包上搽咗滿滿嘅牛油果醬,加上三文魚同一啲配料。好夾,牛油果醬亦都真係咗另一層味道,而上邊有啲配料酸酸地咁,增加咗個風味。而酸種麵包係烘底脆卜卜。飲品方面,雙重朱古力有驚喜,平時飲嘅朱古力會係
🇭🇰Hong Kong - Taikoo

Double Chocolate

太妃榛果拿鐵
Toffee Nut Latte

_____________________________

飲品方面,雙重朱古力有驚喜,平時飲嘅朱古力會係死甜咁,但呢杯一開頭飲會有小小苦朱古力味到慢慢開始有好濃嘅朱古力味。而咖啡,一上到枱就勁香Toffee Nut嘅味道。同埋拉花好靚。

餐廳環境空間感好大,坐得好舒服。而員工都好有禮貌,亦會問返用餐體驗,食物質素!

📍 太古康山道1-2號康怡廣場北座地下G7-G8號舖
煙燻三文魚 牛油果醬 酸種麵包 Smoked Salmon Guacamole Sourdough
焦糖香蕉 雜莓 熱香餅 Caramelised Banana & Mixed Berries Pancake
太妃榛果拿鐵 Toffee Nut Latte
雙重朱古力 Double Chocolate
2023-08-08
$60 (早餐)
太妃榛果拿鐵 Toffee Nut Latte
雙重朱古力 Double Chocolate
  • 煙燻三文魚 牛油果醬 酸種麵包
  • 焦糖香蕉 雜莓 熱香餅
2023-08-07 138 浏览
餐廳位於康怡廣場嘅地下,佔地都唔細,環境開陽。佢嘅平日午餐好豐富,可以自己選擇小菜,主菜同埋飯或者烏冬。所有餐都配一碗仔湯同埋一杯飲品,而且擺盤擺得好靚,好適合打卡。
餐廳位於康怡廣場嘅地下,佔地都唔細,環境開陽。

2023-08-07 87 浏览
今日同朋友去試試Peko Peko Eatery 😆餐廳裝修得好日系 主要用木質做裝潢 (●´∀`)ノ入面地方其實都幾大 空間感十足坐位係洞穴卡位 坐得都幾舒服我地揀左個DINNER SET FOR TWO黎試試有前菜//餐湯//PASTA//MAIN//同甜品另外仲會有2杯飲品🥂-♪ 布里芝士 配 酸種麵包入面溶溶地既布里芝士同酸種麵包既配搭不錯不過酸種麵包烘得稍硬🥲食食下會有啲漏旁邊有沙律入面有PARMA HAM 蕃茄 青提 無花果 蜜桃 等配料色彩豐富 用左黑醋酸酸地好開胃 ε=(ノ≧∇≦)ノ♪ 蘑菇湯比較得意既係蘑菇湯會用杯上俾客人拎住耳仔黎飲 蘑菇味好出好足料 (●´艸`)♪ 扇貝。明太子意大利麵呢個PASTA真係非常好食 🧡🧡明太子SAUCE好CRAMY掛汁帶子彈牙鮮甜 加埋三文魚子既咸香非常開胃好快就俾我地食晒 (°◇、°)♪ 香煎西班牙豬鞍豬鞍肉質厚實 不過中間部分有些少粉紅同埋酸酸地既配菜唔係太岩我地♪ 法式焦糖燉蛋蛋糕大推呢件蛋糕🍮好似法式焦糖燉蛋但又有蛋糕既口感 好出色(゜▼゜*)♪ 蝶豆花玫瑰荔枝 ♪ Matcha Latte蝶豆花玫瑰荔枝好GIRLY好重荔枝味
今日同朋友去試試Peko Peko Eatery 😆
不過酸種麵包烘得稍硬🥲食食下會有啲漏
色彩豐富 用左黑醋酸酸地好開胃 ε=(ノ≧∇≦)ノ
♪ 蘑菇湯
比較得意既係蘑菇湯會用杯上
俾客人拎住耳仔黎飲 蘑菇味好出好足料 (●´艸`)
♪ 扇貝。明太子意大利麵
呢個PASTA真係非常好食 🧡🧡
明太子SAUCE好CRAMY掛汁
帶子彈牙鮮甜 加埋三文魚子既咸香非常開胃
好快就俾我地食晒 (°◇、°)
♪ 香煎西班牙豬鞍
豬鞍肉質厚實 不過中間部分有些少粉紅
同埋酸酸地既配菜唔係太岩我地
♪ 法式焦糖燉蛋蛋糕
大推呢件蛋糕🍮好似法式焦糖燉蛋
但又有蛋糕既口感 好出色(゜▼゜*)
♪ 蝶豆花玫瑰荔枝 ♪ Matcha Latte
蝶豆花玫瑰荔枝好GIRLY好重荔枝味
另外抹茶LATTE比較普通冇咩抹茶味同唔甜
PEKOPEKO晚餐定價相對進取
同價位可有更多選擇
明太子意粉同法式焦糖燉蛋蛋糕一試無妨
Peko Peko Eatery (康怡廣場)
2023-06-16
  • 扇貝明太子意大利麵
2023-07-21 129 浏览
- ¨̮♡︎ Last friday night we went Taikoo after work. Passing by Peko Peko and found the food items on its menu quite appealing, so we decided to give it a try. Assigned to a table with domed ceiling, where we could hear echos when talking. Very cozy environment with spacious and comfortable interior, dim lights gave a relaxing vibe👍🏻 It had set dinner for two but we decided to order a-la-carte cuz the food items we wanted to try weren't included. We ordered love strawberry salad, roasted suckling p
- ¨̮♡︎

It had set dinner for two but we decided to order a-la-carte cuz the food items we wanted to try weren't included. We ordered love strawberry salad, roasted suckling pig, carbonara and homemade gelato with mixed berries for dessert. For drinks, we picked passion fruit honey lemon soda and mixed berries smoothie.

Mixed  Berries  Smoothie
Passion  Fruit  Honey  Lemon  Soda

Salad came first, very huge plate with mixed greens, figs, beetroot, mixed berries and cherry tomatoes. Fruits and veg were all fresh, overall quite tangy. Good to increase your appetite. But found it too sour when I ate more, I think it could pour less vinegar dressing given that fruits were all acidic based.

Love  Strawberry  Salad

Next came the carbonara and roasted suckling pig. Pasta was al dente, perfect texture, still firm n chewy when bitten. Sauce was creamy, cheesy and flavourful. Still thick and not runny even mixing in the onsen egg, not bad👍🏻 Roasted suckling pig tasted super good it gave me a WOW when I took the first bite, crispy skin and tender meat. But one disappointing thing was that they didnt remove hair thoroughly from the pig skin. Quite disgusting to see hair when eating🐷

63C Carbonara
Roasted  Suckling  Pig

Lastly came the homemade gelato, there were 3 flavours to pick from and we chose the vanilla one. Gelato served with mixed berries, canned peach and tiny marshmallows. There was also a snack ice cream cone placed on top. Not a marshmallow lover and this dessert wasn't my cup of tea. My friend loved it and I didn't enjoy much so not going to comment on this🤭

Homemade  Gelato  with  Mixed  Berries

Overall it's a decent place for dining, esp for friend/family gatherings or special occassions like birthday 🥰
Mixed  Berries  Smoothie
63C Carbonara
Roasted  Suckling  Pig
2023-07-20 139 浏览
//19 07 23 晴天🌞19:45 太古 康怡廣場@pekopeko_eatery 今日晏晝喺太安樓掃完街之後😋因為食到太飽啦👼🏻~~所以就決定 慢慢咁行過去鰂魚涌地鐵站一嚟 想散步減輕罪惡感🚶🏻‍♀️🚶🏻‍♀️🚶🏻‍♀️二嚟 順路搭將軍澳綫返屋企🚇行咗大約10分鐘左右…成個人又熱又焗🔥 係時候要嘆下冷氣呀❄️!!!於是就去咗位於附近嘅康怡廣場細個嗰陣去過2-3次 印像中唔算多餐廳最吸引、最多嘢行就係有間大型嘅Aeon不過 經過咁多年之後原來康怡廣場已經進駐咗 好多、好多唔同類型嘅美食👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻就係地面嗰層 兜咗個圈 結果 被一間以高格調木系裝修為主食日式fusion西餐 餐廳吸引住🧡(為食mode再次啟動!!!)難得咁耐無嚟 不如hea多陣等餓返少少就試吓佢哋嘅dinner啦🤤🤤🤤~~~*有加一服務費*值得一讚 每位店員服務、態度十分友善😽STONE FRUIT SALAD HKD$138—————————————————————————會有:巴馬火腿、無花果、青提、蜜桃、車厘茄、布冧新鮮嘅生果+新鮮嘅沙律菜 黑醋入口酸酸甜甜巴馬火腿 肉質軟嫩綿滑,鹽味芳香 配搭生果嘅果甜、黑
19 07 23 晴天🌞
19:45 太古 康怡廣場
@pekopeko_eatery

今日晏晝喺太安樓掃完街之後😋
因為食到太飽啦👼🏻~~
所以就決定 慢慢咁行過去鰂魚涌地鐵站
一嚟 想散步減輕罪惡感🚶🏻‍♀️🚶🏻‍♀️🚶🏻‍♀️
二嚟 順路搭將軍澳綫返屋企🚇

行咗大約10分鐘左右…
成個人又熱又焗🔥 係時候要嘆下冷氣呀❄️!!!
於是就去咗位於附近嘅康怡廣場
細個嗰陣去過2-3次 印像中唔算多餐廳
最吸引、最多嘢行就係有間大型嘅Aeon

不過 經過咁多年之後

就係地面嗰層 兜咗個圈
結果 被一間以高格調木系裝修為主
食日式fusion西餐 餐廳吸引住🧡

(為食mode再次啟動!!!)
難得咁耐無嚟 不如hea多陣
等餓返少少就試吓佢哋嘅dinner啦🤤🤤🤤~~~

*有加一服務費*
值得一讚 每位店員服務、態度十分友善😽

STONE FRUIT SALAD HKD$138
會有:
巴馬火腿、無花果、青提、蜜桃、車厘茄、布冧

新鮮嘅生果+新鮮嘅沙律菜
黑醋入口酸酸甜甜
巴馬火腿 肉質軟嫩綿滑,鹽味芳香

配搭生果嘅果甜、黑醋嘅微酸
兩者味道混合 能夠中和巴馬火腿嘅鹹味
所以整體食完都會覺得好fresh

RAINBOW SESAME CRUSTED LAMB RACK
烤彩虹芝麻脆皮羊架 (選擇5成熟) HKD$318
羊架有浸浸羊嘅奶香味
肉質鮮嫩、厚實 零柴感 食得出係靚羊
而且烤嘅時候 熟成度控制得非常好

外層會有香蒜粒、芝麻、杏仁片
食落口外皮更添甘香

*推介 係近期食過最好味嘅羊架*

另外 裏面會有舊
口感非常軟滑嘅西蘭花薯餅
薯餅充滿濃香嘅忌廉味 而且薯仔味亦十分突出

每啖食完 濃濃嘅忌廉香味
都會停留係口腔裏面 嗰種感覺非常飽滿

*另加$38 配埋烤雜菜* (有四款食品選擇)

GRILLED U.S. PRIME ANGUS RIB EYE 120Z
美國安格斯Prime肉眼牛排120z (選擇5成熟) HKD$358
牛扒肉味濃 而且摻雜住牛嘅油花
牛脂位煎至少少燶邊 令到成塊牛扒都佈滿牛脂嘅香味

煎嘅時候 熟成度控制得非常好
所以肉質鮮嫩、多汁,口感軟腍

*另加$38 配埋黑醋櫻桃蕃茄* (有四款食品選擇)

兩者配搭入口 酸酸甜甜

• 烤彩虹芝麻脆皮羊架
  • STONE FRUIT SALAD
  • 美國安格斯Prime肉眼牛排120z
2023-07-15 141 浏览
由於買咗戲飛,喺康怡廣場睇Tom Cruise所以泊完車近近地,喺返呢度食因為冇乜時間 趕住去睇戲所以要搵啲唔使等位但因為係weekend 好多人都等緊位食飯咁啱呢一間下一張就到所以我哋就揀咗呢一間我哋揀咗個set 有一個前菜兩個主菜前菜我哋揀咗呢個白酒,白汁煮青口大蜆呢個100分個白汁超好食 大蜆比例上真係大粒出面平時食嘅,只係好細粒但青口嚟講算細隻但兩款都好夠鮮味如果呢個前菜可以跟埋麵包就Perfect 我哋爭啲想單叫個麵包沾埋啲汁食主菜,我哋叫咗一個香蒜大蜆煮意粉仲有一個香煎三文魚柳兩個我都覺得唔錯 質素嘅幾高買單,五百幾蚊只不過我哋兩個人食完都唔係好夠飽😂😂
由於買咗戲飛,喺康怡廣場睇Tom Cruise
所以泊完車近近地,喺返呢度食
因為冇乜時間 趕住去睇戲
所以要搵啲唔使等位
但因為係weekend 好多人都等緊位食飯
咁啱呢一間下一張就到
所以我哋就揀咗呢一間

我哋揀咗個set
有一個前菜兩個主菜

前菜我哋揀咗呢個白酒,白汁煮青口大蜆
呢個100分
個白汁超好食 大蜆比例上真係大粒
出面平時食嘅,只係好細粒
但青口嚟講算細隻
但兩款都好夠鮮味
如果呢個前菜可以跟埋麵包
就Perfect 我哋爭啲想單叫個麵包沾埋啲汁食

主菜,我哋叫咗一個香蒜大蜆煮意粉
仲有一個香煎三文魚柳

兩個我都覺得唔錯 質素嘅幾高

買單,五百幾蚊
只不過我哋兩個人食完都唔係好夠飽😂😂
2023-07-15 142 浏览
📍Peko Peko Eatery太古康山道1-2號康怡廣場北座地下G7-G8號舖烤乳豬捲好食!大家可以一試👍🏻1️⃣ 烤乳豬捲 $248 🌕🌕🌕🌕🌗呢個好食!乳豬皮香脆、帶有肥膏,中間包住啲茴香瘦肉碎,一齊食可以中和返,食落幾light👍🏻!另配有醬汁,但其實唔落醬已經好夠味~旁邊有烤田園蔬菜同蘑菇薯蓉,個薯蓉好creamy有奶味🍼。2️⃣ Love Strawberry $138 🌕🌕🌕🌑🌑呢個沙律係佢哋嘅主打菜式🥗。有士多啤梨、藍莓、紅桑子,車厘茄、生無花果、紅菜頭同沙律菜,啲生果都好新鮮👍🏻,係偏硬、偏酸。個人覺得成個沙律味道比較單一,就係酸,可能加啲 Maple Syrup 會好食啲。3️⃣ 63c 溫泉蛋卡邦尼 $118 🌕🌕🌕🌕🌑意粉有啲咬口、唔係煮到腍啤啤嗰種!個汁濃稠度適中,奶味香濃,火腿都好有鹹香味👍🏻。4️⃣ 百香果蜂蜜檸檬梳打 $48 🌕🌕🌕🌕🌕味道比較清新,唔會好甜,梳打水唔算多氣🤤。5️⃣ Mixed Berries Smoothie $48 🌕🌕🌕🌕🌑係用士多啤梨、藍莓、紅桑子再加yogurt blend,比較濃稠,所以呢杯已經好飽😂。6️⃣ 自家製雪糕 $38 🌕🌕🌕🌕🌑Gel
📍Peko Peko Eatery

烤乳豬捲好食!大家可以一試👍🏻

1️⃣ 烤乳豬捲 $248 🌕🌕🌕🌕🌗

3️⃣ 63c 溫泉蛋卡邦尼 $118 🌕🌕🌕🌕🌑

4️⃣ 百香果蜂蜜檸檬梳打 $48 🌕🌕🌕🌕🌕
味道比較清新,唔會好甜,梳打水唔算多氣🤤。

6️⃣ 自家製雪糕 $38 🌕🌕🌕🌕🌑
Gelato奶味香濃😍配有士多啤梨、藍莓、桃、棉花糖,擺盤幾靚。

星期五dinner都幾多人食,食完出嚟八點幾仲見有人排緊隊🦆。我哋被安排坐喺洞穴卡位度,幾有安全感,好啱傾偈(不過旁邊太多人,所以費事企起身影個位置)。服務中上,個個都好有善👍🏻👍🏻
再訪高質日西式餐廳‼️🍽同朋友去咗太古行街🚶‍♂️念念不忘Peko Peko Eatery😋餐廳裝潢走日式簡潔風👘西日料理加入不同新元素😁配上綠色植物適合打卡🥰主打西式及日式菜餚🤤仲提供西日菜式兒童套餐🧒🏻美國安格斯Prime肉眼牛排,358蚊份💰安格斯肉眼扒,擺盤好靚分布平均,點咗五成熟,肉眼柔嫩多汁,切開就係粉嫩嘅牛肉,入口好滋味,配上香脆嘅炸薯角,非常滿足嘅配搭😍扇貝·明太子意大利麵,158蚊碟💰明太子意大利麵,好多海鮮配料有魷魚,帶子,三文魚籽,黑蟹籽,帶子香煎夠大粒,魷魚保持鮮嫩彈牙,明太子汁令每條意粉都滿明太子醬汁,好掛汁每啖都食到明太子嘅鹹鮮味,絕對推介😋🇮🇹心太軟配自家製雪糕,78蚊碟💰甜品揀了心太軟雪糕,雪糕夠晒特別,係餐廳自家製竹炭椰子口味,香濃椰子香味夾埋竹炭嘅幽香,本來嘅主角心太軟,比竹炭椰子雪榚搶晒風頭,心太軟食落好鬆軟,竹炭味雪糕必試🎍🥥Signature Chocolate,42蚊杯💰同朋友各叫咗杯,特調朱古力,味濃郁夠哂幼滑又奶泡,濃郁得嚟又唔會太苦澀,仲有塊檸檬乾帶點甜香🍫整體環境私隱度好高感覺很好👍🏻服務態度殷勤不停斟水☺️食物味道再提昇了,賣相好有心思,
再訪高質日西式餐廳‼️🍽

心太軟配自家製雪糕,78蚊碟💰

Signature Chocolate,42蚊杯💰

整體環境私隱度好高感覺很好👍🏻
服務態度殷勤不停斟水☺️
食物味道再提昇了,賣相好有心思,高質嘅餐廳必定會再去幫襯☺️
2023-07-08 154 浏览
餐廳環境唔錯坐得好舒服座位寬倘服務都好好員工有禮仲會主動幫我地影相所以weekday晚餐都有8成滿$538 2人晚餐Appetizer 有3個選擇(1) 63c 海蝦柚子汁凱撒沙律(2) Peko 拼盤(8件) 廣島蠔、葫蔴雞、海苔魷魚、醬油翡翠螺(3) 布里芝士配酸種麵包 (+$28)Soup蘑菇cappuccinoPasta 有3個選擇63c 溫泉蛋卡邦尼白酒蒜香海蜆肉意大利麵扇貝、明太子意大利麵 (+$28)Main 有5個選擇慢煮風乾火腿釀雞卷香草芝士焗青衣魚柳法式油封鴨腿配紅菜頭汁香煎西班牙豬胺美國安格斯肉眼牛排12oz (+$118)DesertPEKO指定甜品(+28)Set drink咖啡或茶63c 海蝦柚子汁凱撒沙律調味幾好一個清新的沙律但海蝦就只不過是雪蝦的狀態蘑菇cappuccino滿滿蘑菇味,好味餐多士白酒蒜香海蜆肉意大利麵炒得不會太油咸淡合適麵質彈牙香煎西班牙豬胺豬較鞋味好淡不推介龍蝦米多半份跟白餐酒openrice 訂座優惠,每滿$250,可加$78換購。龍蝦肉切件和磨菇粒一起焗味道一般餐白酒可以性比價一般
餐廳環境唔錯
所以weekday晚餐都有8成滿

$538 2人晚餐

Appetizer 有3個選擇
(1) 63c 海蝦柚子汁凱撒沙律
(3) 布里芝士配酸種麵包 (+$28)

Soup

Pasta 有3個選擇
63c 溫泉蛋卡邦尼
白酒蒜香海蜆肉意大利麵
扇貝、明太子意大利麵 (+$28)

Main 有5個選擇
慢煮風乾火腿釀雞卷
香草芝士焗青衣魚柳
法式油封鴨腿配紅菜頭汁
香煎西班牙豬胺
美國安格斯肉眼牛排12oz (+$118)

Desert
PEKO指定甜品(+28)

Set drink

豬較鞋
味好淡
不推介

龍蝦米多半份跟白餐酒
openrice 訂座優惠,每滿$250,可加$78換購。
龍蝦肉切件和磨菇粒一起焗
味道一般
餐白酒可以
龍蝦米多半份跟白餐酒

性比價一般
2023-06-20
2023-07-07 978 浏览
記得康怡廣場地下有間「Peko Peko」嘅日式西餐廳,主打西日 Fusion菜,採用暖灰色同木色為主調,水磨石磚、洞穴卡座、綠化環境,型格天花吊燈,裝潢高雅,營造出細緻精美用餐環境Dinner set for 2 $538已經有齊哂想食嘅Appetizer 同main✔️- AppetizerPEKO拼盤 (8件)廣島蠔,葫蔴雞,海苔魷魚,醬油翡翠螺一個拼盤食琴幾款小食👍🏻葫蔴雞嫩滑又juicy,廣島蠔魷魚同樣炸到香脆- Soup蘑菇湯蘑菇湯好特別係用咗Cappuccino杯盛載住,幾精緻☕️✨味道濃郁而有口感,食到粒粒蘑菇碎,跟湯會有片芝士焗法包🥖連埋一齊蘸點食,好滿足!- Main法式油封鴨腿配紅菜頭汁鴨腿肥瘦適中,肉質軟腍鬆化,散發濃郁香酥味配清甜紅菜頭汁同微酸sour cream中和鴨腿油膩感略嫌乾身少少如果再肥啲口感更細嫩👍🏻- Dessert焦糖燉蛋蛋糕蛋糕柔軟滑溜,甜而不膩軟殼蟹墨西哥夾餅 ($98)入份量好足,食落外層脆口軟殼蟹炸得香脆,仲食到好多蟹籽紫菜多重口感,配埋墨西哥夾餅同牛油果醬一流👍🏻扇貝明太子意大利麵 ($158)嫩滑扇貝同濃郁嘅明太子醬汁互相結合,食落口
採用暖灰色同木色為主調,水磨石磚、洞穴卡

Dinner set for 2 $538
已經有齊哂想食嘅Appetizer 同main✔️

- Appetizer
PEKO拼盤 (8件)
廣島蠔,葫蔴雞,海苔魷魚,醬油翡翠螺

- Soup
蘑菇湯

- Main
法式油封鴨腿配紅菜頭汁
略嫌乾身少少如果再肥啲口感更細嫩👍🏻

- Dessert
焦糖燉蛋蛋糕
蛋糕柔軟滑溜,甜而不膩

軟殼蟹墨西哥夾餅 ($98)
入份量好足,食落外層脆口

扇貝明太子意大利麵 ($158)
嫩滑扇貝同濃郁嘅明太子醬汁互相結合,食落口感豐富又 creamy,意大利麵口感煙韌又掛汁🫶🏻
2023-06-09
2023-07-03 126 浏览
订左周五晚餐庆祝结婚纪念日,餐厅提前打电话同我确认是否要准备纪念日字牌等,都非常之好。但去到时候安排入座,一个女职员却带我哋坐一张非常细小的双人台,同左右两边顾客靠的非常近。我不是太满意,在我要求下,重新安排了比较安静的座位。因为既然知道我们是庆祝纪念日,餐厅座位都未满,是否可以同普通食客分开。这点服务细节都需要提高。餐厅整体环境满分💯,食物摆盘精致💯,但味道还需提高,我们点的是538的两人dinner套餐,加钱要的牛扒,除左第一道salad有点惊艳之外,其他菜没有什么记忆点。
2023-06-30
庆祝纪念
纪念日
2023-07-02 141 浏览
呢度有勁多位, 仲有幾個洞穴造型既位置, 食物選擇好多, 可以單點或者套餐都幾抵食🤓Love Strawberry 🥗($138)士多啤梨, 無花果, 藍莓, 沙律菜, 果醋整成既沙律配色好靚, 酸酸地既雜莓配上沙律菜一齊食酸酸地好開胃, 夏天食好爽😚烤乳豬捲🐷($248)薄脆皮既乳豬帶啲肥膏, 中間卷住啲茴香肉碎, 配有烤田園蔬菜, 係幾特別既菜式🤩海膽三文魚籽竹炭烏冬🍝($198)黑色既幼烏冬浸係濃稠既海膽汁入面, 食既時候每一條烏冬都掛滿曬醬汁好香, 加埋三文魚籽一齊食口感更豐富, 海膽Creamy 帶濃濃海水味😎呢度既食物唔錯, 最貼心係俾暖水同埋Staff都好主動, 如果唔想過海九龍都有分店嫁😋

Love Strawberry 🥗($138)

烤乳豬捲🐷($248)

海膽三文魚籽竹炭烏冬🍝($198)

2023-07-01
  • 海膽三文魚子竹炭烏冬
  • Love  Strawberry
2023-07-02 149 浏览
每次經過都會被精緻的環境吸引,同靚女舊同事食飯就選擇左呢度。有選擇困難的我們就選擇了二人餐,有沙律、蘑菇湯、扇貝明太子意粉、香煎西班牙豬鞍。推廣做緊加七十幾蚊有忌廉青口,價錢好吸引所以都加左。樣樣野份量都好足夠,兩個女仔食曬整個餐係非常飽。最鍾意蘑菇湯,好濃稠,好順口,味道平衡得好好。另外豬鞍都非常出色,肉質好嫩,煎到外表有少少焦,好香口。結尾叫左個心太軟做甜品,無論食到幾飽,唔食個甜品好似意猶未盡咁。呢個心太軟朱古力夠濃郁,好流心,暖烘烘咁食落好舒服。環境好好,好寬敞,燈光裝修等比到人一種好柔和放鬆感覺,真係好適合傾計。
2023-05-02
  • 香煎西班牙豬鞍
2023-07-02 113 浏览
估唔到太古康怡都有分店!裝修設計以木系簡約風為主成個色調都好靚!好有格調嘅一間西餐廳!軟殼蟹墨西哥夾餅🌮️呢個軟殼蟹超大份!食落外層好脆口中間好creamy,仲食到好多蟹膏配埋墨西哥夾餅同牛油果醬一流!海膽三文魚子竹炭烏冬🖤竹炭烏冬質感好煙韌,食落有啲似意粉!海膽超厚一大嚿,食落好鮮甜creamy烏冬都好掛汁添(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)香烤日式醬油三文魚🐠再加炸薯條+$38薯條好香脆,外脆內嫩!脆玄米茶麻薯慕絲🍰慕絲超滑,但中間麻薯略嫌有啲硬!玄米茶底都好脆口,茶底好濃郁!📍 Peko Peko Eatery (康怡廣場) (太古)太古康山道1-2號康怡廣場北座地下G7-G8號舖#太古美食 #何文田美食 #荃灣美食 #西餐廳 #咖啡店
估唔到太古康怡都有分店!
裝修設計以木系簡約風為主
成個色調都好靚!好有格調嘅一間西餐廳!

軟殼蟹墨西哥夾餅🌮️
呢個軟殼蟹超大份!食落外層好脆口
中間好creamy,仲食到好多蟹膏
配埋墨西哥夾餅同牛油果醬一流!

海膽三文魚子竹炭烏冬🖤
竹炭烏冬質感好煙韌,食落有啲似意粉!
海膽超厚一大嚿,食落好鮮甜creamy
烏冬都好掛汁添(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

香烤日式醬油三文魚🐠
再加炸薯條+$38
薯條好香脆,外脆內嫩!

脆玄米茶麻薯慕絲🍰
慕絲超滑,但中間麻薯略嫌有啲硬!
玄米茶底都好脆口,茶底好濃郁!

#太古美食 #何文田美食 #荃灣美食 #西餐廳 #咖啡店
  • 海膽三文魚子竹炭烏冬
  • 軟殼蟹墨西哥夾餅
2023-07-01 109 浏览
Peko Peko Eatery 🤤太古康城開左一間睇落好好食既餐廳講左幾次之後我男友就帶左我黎食啦裝修風枱以木質同淺灰色為主感覺好舒服 同 坐住食野 傾計都好舒服和風味噌焗蠔 $108BAKED OYSTERS WITH JAPANESE MISO上菜個時係岩岩焗起 熱辣辣出曬煙咁要等一陣先食到 一路聞到好香焗蠔味真係口水都出曬黎食落隻蠔好新鮮 焗完都好滑身同埋個海水味好出 上面仲有啲薯蓉勁好食🤤藍青口 海蝦辣茄醬意大利麵 $138BLUE MUSSELS & PRAWN SPAGHETTIWITH SPICY TOMATO SAUCE藍青口同海蝦都新鮮彈牙而個辣茄醬少少辣 每條意粉都掛汁又唔會太多汁 愈食愈開胃香煎大蝦牛柳配野菌汁 $368TOURNEDOS ROSSINI WITH WILD MUSHROOM SAUCE呢碟好高質呀隻蝦大大隻 彈牙爽口 仲要係有細心處理過隻蝦已挑去個蝦腸 同 蝦頭已剝左出黎輕輕一拉個蝦已出左黎 仲要開左邊勁方便就食到 真心可以再黎食 好高質🤤
Peko Peko Eatery 🤤

太古康城開左一間睇落好好食既餐廳