餐厅: PHI Coffee & Pancake (屯門市廣場1期)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-02-28 816 浏览
今日又再次去咗這一間PHI Coffee & Pancake 、店舖位於屯門市中心、因為之前係旺角分店食嗰、我覺得好好食😚、佢嘅呢一款梳乎厘配答吸引又好食、又再去食多一次🤭!.火龍報喜梳乎厘 $168這一款火龍報喜梳乎厘夠哂豐富份量十足😲、有綠色小火龍糖賣相得意🤔、士多啤梨火龍果、雜莓、朱古力脆片、士多啤梨醬、忌廉、白朱古力、整份梳乎厘淋上士多啤梨醬增添色澤又吸引🤤、尤其是梳乎厘好香蛋味濃😚、入口鬆化軟綿帶點甜口😋、配埋滑滑忌廉甜士多啤梨醬、兩者酸酸甜甜令到梳乎厘味道更加正又好食👍!.龍之魅影法式吐司 $88呢一款龍之魅影法式吐司係以火龍果士多啤梨伴邊🤔、感覺五顏六色好吸引、整件法式吐司甘香脆口😙、外鬆香而脆口內軟綿、上面放咗冰凍香滑雪糕同火龍果、脆片多重味道口感、一凍一熱真係唔錯!.漆黑中的海鮮意大利飯 $115呢一款海鮮意大利飯望著色澤都幾特別🤔、整碟黑黑的賣相配埋海鮮、食到入口意大利飯粒粒口感味道特別都幾好食😋、配埋鮮蜆、八爪魚增添鮮而美味又好食!.炫彩火龍果沙冰 $68呢一杯火龍果沙冰賣相色澤都好靚😍、整杯沙冰飲到入口味道清新😚、濃濃火龍果肉啖啖綿綿口感😋、有得飲又有得食甜度適
火龍報喜梳乎厘 $168

龍之魅影法式吐司 $88

果、脆片多重味道口感、一凍一熱真係唔錯!
漆黑中的海鮮意大利飯 $115

炫彩火龍果沙冰 $68

呢一杯火龍果沙冰賣相色澤都好靚😍、整杯沙冰飲到入口味道清新😚、濃濃火龍果肉啖啖綿綿口感😋、有得飲又有得食甜度適中對腸胃又有好處!
陽剛香水檸檬茶 $42

呢一杯香水檸檬茶色澤深色通透🤔、用咗兩款檸檬而製、飲到入口散發清新檸香味😚、啖啖相重檸檬口感、我覺得都幾好飲😋!
2024-02-26
午餐
2024-02-25 242 浏览
ෆ 𝙋𝙃𝙄 𝘾𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 & 𝙋𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚 ෆ 新年嗰陣去咗屯門市廣場行街~經過見到𝙋𝙃𝙄 嘅𝙥𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚出咗新𝙈𝙚𝙣𝙪即刻心郁郁走去試😍火龍龍報喜疏乎厘🥞超靚!! 疏乎厘份量好大同埋非常鬆軟好香濃嘅蛋香味💙 整體唔會太甜 食食吓不知不覺食晒😚火龍果沙冰🥤都係超級靚 我本身以為會好甜但係都係唔係好 其實我係第一次飲火龍果沙冰原來幾好飲😋帶子明太子醬三文魚子貓耳朵粉🍝成碟都係滿滿嘅明太子味😚必試!!ෆ 𝗣𝗛𝗜 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 & 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 ෆ 屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓Kiosk 2
ෆ 𝙋𝙃𝙄 𝘾𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 & 𝙋𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚 ෆ

新年嗰陣去咗屯門市廣場行街~
經過見到𝙋𝙃𝙄 嘅𝙥𝙖𝙣𝙘𝙖𝙠𝙚出咗新𝙈𝙚𝙣𝙪

都係超級靚 我本身以為會好甜
但係都係唔係好 其實我係第一次飲火龍果沙冰
原來幾好飲😋

帶子明太子醬三文魚子貓耳朵粉🍝
成碟都係滿滿嘅明太子味😚必試!!

ෆ 𝗣𝗛𝗜 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 & 𝗣𝗮𝗻𝗰𝗮𝗸𝗲 ෆ
屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓Kiosk 2
2024-02-23 227 浏览
PHI Coffee & Pancake定期推出限定口味今次有火龍果系列迎接龍年,梗係要去試啦😚✨火龍龍報喜梳乎厘顏色鮮艷奪目❤️有多款水果相伴梳乎厘班戟軟綿綿🥰蛋香味濃郁口感輕盈👍🏼空氣感十足食多幾件都唔怕膩😋✨龍之魅影法式吐司煎至金黃色嘅法式吐司外層焦香酥脆🤩內層咬落柔滑細軟配有雲尼拿雪糕,令香甜度提升✨新春龍蝦扁意粉龍蝦肉🦞份量比想像中多肉質嫩滑,咬落爽口鮮甜扁意粉口感彈牙煙韌每條意粉都掛上香濃醬汁非常惹味✨炫彩火龍果沙冰好香嘅火龍果味👏🏼甜度剛好,非常清新✨熱泡沫咖啡入口順滑,咖啡味好出☕️濃郁芳香
PHI Coffee & Pancake定期推出限定口味
今次有火龍果系列
迎接龍年,梗係要去試啦😚

✨火龍龍報喜梳乎厘

✨龍之魅影法式吐司
煎至金黃色嘅法式吐司
外層焦香酥脆🤩
內層咬落柔滑細軟
配有雲尼拿雪糕,令香甜度提升

✨新春龍蝦扁意粉
龍蝦肉🦞份量比想像中多
肉質嫩滑,咬落爽口鮮甜
扁意粉口感彈牙煙韌
每條意粉都掛上香濃醬汁
非常惹味

✨炫彩火龍果沙冰
好香嘅火龍果味👏🏼
甜度剛好,非常清新

✨熱泡沫咖啡
入口順滑,咖啡味好出☕️
濃郁芳香
2024-02-11 138 浏览
PHI啲疏乎厘一向出晒名整得靚😊農曆新年,又到佢哋都推出左一系列應節餐單,真係好靚又好味!火龍龍報喜疏乎厘 超級靚,超級靚😍疏乎厘大大件非常之鬆軟,雞蛋味香濃,而且唔會太甜。忌廉上面嗰隻糖霜龍整得好精緻,側邊有大量水果,火龍果糖漿唔會太甜,整體配搭好靚好吸引,而且好食!火龍果法式吐司落咗糖再加熱,成為焦糖外層,甜甜地齋食已經好正😁上面有求雲呢拿雪糕,同事有暖同凍嘅口感,火龍果醬唔會太甜整體都非常不錯。漆黑中的海鮮意大利飯 成個意大利飯都係墨魚汁😃顯得啲海鮮非常之光亮,蜆煮得好好剛剛熟非常之滑,成個飯食落少少鹹香又唔會太濃味。火龍果沙冰落單嘅時候揀咗少甜,飲嘅時候香濃火龍果味一啲都唔甜,啱晒鍾意健康嘅我朋友仔揀咗伯爵茶拿鐵真心好飲,而且超靚!

火龍龍報喜疏乎厘

火龍果法式吐司

漆黑中的海鮮意大利飯

火龍果沙冰

朋友仔揀咗伯爵茶拿鐵真心好飲,而且超靚!

• 火龍果疏乎厘
  • 伯爵茶拿鐵
2024-02-07 164 浏览
Phi Coffee 最近推出新春系列,包括有各式各樣火龍果新年梳乎厘、吉祥龍哈哈意大利飯及火龍果沙冰 火龍果新年Soufflé 🥞火龍果配合新年氣氛,推出火龍果新年日式梳乎厘梳乎厘軟綿綿好好味,鬆軟有如空氣感覺 吉祥龍哈哈意大利飯充滿好多龍蝦肉意大利飯,醬汁creamy 多汁,意大利飯好入味 龍之魅影法式吐司🧇火龍果新年系列法式吐司,吐司好鬆軟,糖醬好美味,還有火龍果及士多啤梨🍓好有特別味道 火龍果沙冰鮮味清甜火龍果,配合沙冰更清甜 整個新年系列已經好有氣氛🥰

火龍果新年Soufflé 🥞
火龍果配合新年氣氛,推出火龍果新年日式梳乎厘
梳乎厘軟綿綿好好味,鬆軟有如空氣感覺

吉祥龍哈哈意大利飯

龍之魅影法式吐司🧇

火龍果沙冰
鮮味清甜火龍果,配合沙冰更清甜

整個新年系列已經好有氣氛🥰

2024-02-01 222 浏览
PHI Coffee & Pancake 原來已經開咗好幾間分店嚕,而家喺屯門都可以食到呢間高質梳乎厘Pancake啦!餐廳以木系小清新嘅色調為主,座位係開放式設計,環境舒適~烤牛肉向日葵三文治💰HK$82賣相好高分,有隻蛋流心荷包蛋喺三文治上面,烤至金黃香脆嘅麵包,入面再夾住芝士同埋烤牛肉,旁邊仲有牛油果醬可以夾埋一齊食,真係相當之邪惡呀~帶子明太子醬三文魚籽貓耳朵粉💰HK$138貓耳朵粉咬落去係好QQ嘅口感,形狀夠哂特別可以盛到啲醬汁,粒粒貓食到明太子醬嘅味道~經典英式伯爵茶梳乎厘💰HK$158招牌必叫嘅打卡Pancake,配料非常豐富有蕨餅、貝殼蛋糕、伯爵茶味脆脆、Cream、仲有雪糕!梳乎厘Pancake食落好鬆軟好重蛋香味,啖啖都係充滿住滿滿嘅空氣感,點埋啲配料一齊食口感更加豐富~(凍)鮮奶咖啡💰HK$38鮮奶咖啡層次分明,賣相好靚!每一啖飲落去都好香滑~(熱)福鼎白茶💰HK$38食完Pancake嘆返杯茶就啱哂啦,淡淡嘅茶香,清新解膩~

烤牛肉向日葵三文治💰HK$82

帶子明太子醬三文魚籽貓耳朵粉💰HK$138

經典英式伯爵茶梳乎厘💰HK$158

(凍)鮮奶咖啡💰HK$38
鮮奶咖啡層次分明,賣相好靚!每一啖飲落去都好香滑~

(熱)福鼎白茶💰HK$38
食完Pancake嘆返杯茶就啱哂啦,淡淡嘅茶香,清新解膩~

經典英式伯爵茶梳乎厘
帶子明太子醬三文魚籽貓耳朵粉
烤牛肉向日葵三文治
2023-11-12
經典英式伯爵茶梳乎厘
帶子明太子醬三文魚籽貓耳朵粉
烤牛肉向日葵三文治
2024-01-14 221 浏览
好耐之前試過打包返屋企食 已經覺得佢好好味🤤終於嚟試下堂食 一個帶子貓耳朵意粉同意大利飯兩個都好creamy~正👍🏻一個士多啤梨同一個粟子pancake估唔到堂食嘅pancake都係咁好食😋粟子味都幾濃
好耐之前試過打包返屋企食 已經覺得佢好好味🤤
終於嚟試下堂食 一個帶子貓耳朵意粉同意大利飯
兩個都好creamy~正👍🏻
一個士多啤梨同一個粟子pancake
估唔到堂食嘅pancake都係咁好食😋
粟子味都幾濃
2023-12-05 247 浏览
食過無數次嘅疏乎厘pancake,點解食極都唔厭😂因為真係好好味,我相信好多人都食過,因為每次去都坐滿咁滯。今次試咗好特別嘅貓耳朵粉,佢嘅做法係加入明太子醬同埋大大粒嘅帶子,仲有三文魚籽,個汁底好好味,配呢個粉好夾。另外一份主食要咗牛肉三文治,上面係好靚嘅煎蛋,中間係牛肉同芝士,味道唔錯。重點嚟啦,疏乎厘pancake😍😍今次試咗英式伯爵茶味,好豐富,除咗有伯爵茶嘅cream,仲有塊蛋糕同蕨餅,仲有雪糕同cream,真係好滿足。另外要介紹一下呢度嘅飲品,選擇好多,尤其係咖啡,仲有手沖咖啡,有得揀不同產地嘅地,好香。鮮奶抹茶都好好飲☺️

2023-11-30 146 浏览
即將踏入12 月好快又到聖誕節,周圍開始有好多聖誕佈置,唔少餐廳都推出聖誕限定menu, 見到佢哋新出的聖誕menu很吸引要來吃吃☺️💖聖誕老人拯救雪地裏的小熊Soufflé💖一直都好鍾意PHI 出品的梳乎厘,每次食都保持到高水準。今次呢個聖誕主題賣相真係好靚好可愛🥰,雪地裏的小熊係上邊脆卜卜嘅小曲奇。好鍾意佢哋嘅梳乎厘質地做到鬆軟空氣感而蛋香味又好濃,配埋佢哋嘅滑滑忌廉一齊食Perfect match👍🏻💖明太子醬三文魚子貓耳朵粉💖有2 粒好大嘅帶子煎得剛好食落好鮮甜,貓耳朵粉嘅質地煮得幾好食落有咬口,明太子醬好濃郁每一粒粉到沾滿曬醬汁,仲有唔少三文魚子。💖牛油果火腿牛角包🥐💖牛角包🥐焗到好香脆,個ham 好大塊,仲有幾片,加埋啲牛油果🥑夾住一齊食好夾。🤎小熊的朱古力泡泡浴🤎🤎鮮奶咖啡☕️Latte 🤎小熊仔曲奇放在cream上真係有啲似在浸浴😄很濃郁的朱古力味,曲奇食落幾脆幾好食。

💖聖誕老人拯救雪地裏的小熊Soufflé💖
一直都好鍾意PHI 出品的梳乎厘,每次食都保持到高水準。
聖誕老人拯救雪地裏的小熊Soufflé

💖明太子醬三文魚子貓耳朵粉💖
明太子醬三文魚子貓耳朵粉

💖牛油果火腿牛角包🥐💖

🤎小熊的朱古力泡泡浴🤎
🤎鮮奶咖啡☕️Latte 🤎
小熊仔曲奇放在cream上真係有啲似在浸浴😄
很濃郁的朱古力味,曲奇食落幾脆幾好食。
2023-11-30
午餐
聖誕老人拯救雪地裏的小熊Soufflé
明太子醬三文魚子貓耳朵粉
2023-11-26 121 浏览
PHI Coffee & Pancake (屯門市廣場1期) 地址:屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓Kiosk 2All day breakfast 香脆可口丹麥多士,配埋蜂蜜醬再夾埋大大塊牛油果,簡直有多重豐富嘅口感🤤🤤再加埋咸脆煙肉同太陽之蛋,簡直覺得自己過咗完美嘅一日😍蟹肉燴飯🦀每一啖都充斥住蟹肉嘅包圍,鍾意食蟹嘅,你絕對不能錯過香水檸檬茶🍋近排好興嘅香水檸檬茶😍味道好清新呀,酸酸甜甜咁樣比一般檸檬茶更加好飲,平時唔鍾意飲嘢嘅我都忍唔住飲兩杯🥰嚟到呢間店既主打嘅重頭戲疏乎厘🍮玄米茶提子無花果疏乎厘呢三樣嘢睇落同疏乎厘雖然毫無關係,但食落後出乎意料地夾,口感清新又唔太甜,適合一眾愛吃甜品,但係又唔鍾意太甜嘅人😇疏乎厘叮叮凳凳咁樣真係好可愛啊🥰仲要好香蛋味添🥳Godiva朱古力疏乎厘疏乎厘依然軟腍腍好香蛋味😋加埋本人最愛嘅朱古力🍫諗唔到有咩理由唔食佢😍😍
地址:屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓Kiosk 2

All day breakfast
香脆可口丹麥多士,配埋蜂蜜醬
再夾埋大大塊牛油果,簡直有多重豐富嘅口感🤤🤤
再加埋咸脆煙肉同太陽之蛋,簡直覺得自己過咗完美嘅一日😍

蟹肉燴飯🦀
每一啖都充斥住蟹肉嘅包圍,鍾意食蟹嘅,你絕對不能錯過

香水檸檬茶🍋

疏乎厘依然軟腍腍好香蛋味😋
加埋本人最愛嘅朱古力🍫
諗唔到有咩理由唔食佢😍😍
2023-11-24 113 浏览
幾時都話食甜品就係另一個胃,每次見到鬆軟軟震騰騰嘅疏乎厘,情緒就會進入不能抗拒不能自拔嘅狀態😂經典英式伯爵茶梳乎厘👉🏻外型賣相100分🩷兩邊煎香香,中間軟心口感好似雪糕咁,真係少啲技術都做唔到呢個咁溶心嘅效果呀!配上伯爵茶醬又得,配濃厚奶香味嘅白雪雪忌廉又得。海鹽焦糖法式吐司🍞👉🏻超級勁好食嘅法式吐司一一定不能錯過!四條邊位都可以充分感受到有少少脆口,中間位喺feel到勁多牛油,香到一個點,所以配上焦糖脆脆,甜甜地都幾好食。傳統卡邦尼意粉👉🏻意粉有驚喜,濃郁嘅卡邦尼汁特別能夠掛在意粉上,再配上鹹香感十足嘅臘肉條,夠晒意式風情!OR! My Ghost !Oreo 沙冰🍧讓人遊走在香濃嘅朱古力同埋Oreo之間,香濃而美味讓人難以取捨!焦糖脆脆鮮奶咖啡👉🏻濃厚嘅鮮奶增加咗咖啡嘅口感和甜度,好少凍嘅latte可以保持到咁好質感,值得一讚!on top嘅焦糖又可以增添亮點!

2023-11-21 115 浏览
今日黎到PHI,雖然係商場入面,但店舖位置嘅環境好寧靜同舒服。揀左呢款多生果玄米茶提子無花果梳乎厘一送上枱面,就覺得好吸引眼球,清新嘅配搭,梳乎厘Q彈。粉嫩士多啤梨法式吐司我自己就會將凍凍嘅雪糕塗在法式吐司上一齊食,重係好多士多啤梨,勁正。油漬蕃茄烤吞拿魚意粉簡單配搭就係好味,意粉捲起濃濃嘅蕃茄醬,而且蕃茄醬夠多,令每一口意粉都好滋味。厚切呑拿魚,魚肉滑嫩。焦糖脆脆鮮奶咖啡(熱)食完嘢就嘆番杯咖啡。朱古力(熱)濃厚好味嘅朱古力。

揀左呢款多生果
玄米茶提子無花果梳乎厘
一送上枱面,就覺得好吸引眼球,
清新嘅配搭,梳乎厘Q彈。

粉嫩士多啤梨法式吐司

油漬蕃茄烤吞拿魚意粉
厚切呑拿魚,魚肉滑嫩。

焦糖脆脆鮮奶咖啡(熱)
食完嘢就嘆番杯咖啡。

朱古力(熱)
濃厚好味嘅朱古力。

個日同朋友睇完戲,見到咁吸睛既menu就忍不住入去食!大推pancake同巴馬火腿吐司👍🏻😋餐廳環境都唔錯,呢層人流較少,就算係open area都唔怕嘈,位置都好闊落~從擺盤都睇得出好精緻,打卡岩曬📸📌 巴馬火腿吐司好有驚喜!吐司烤得剛剛好,外脆內軟,巴馬火腿既鹹味配合蜜糖既甜味,口感好豐富,令人印象深刻✨📌 漆黑中的海鮮意大利飯墨汁好濃郁,每一粒米飯都被墨汁包裹住,再配搭八爪魚同元貝粒,令整體口感更加豐富📌 焦糖脆脆鮮奶咖啡焦糖咖啡一直係我既至愛🫶🏻咖啡飲落好順滑,焦糖同咖啡簡直絕配~📌 提拉米蘇咖啡外型滿分,係打卡一流既飲品✨用左Tiramisu 既元素,奶油柔滑,加上手指餅配以咖啡,甜苦比例剛好!📌 玄米茶提子無花果梳乎厘超精緻既外表,非常適合打卡,基本上每枱都必點既梳乎厘!濃郁既蛋香味,質感濕潤,配合玄米茶既cream一齊食,一啲都唔膩

從擺盤都睇得出好精緻,打卡岩曬📸

📌 巴馬火腿吐司

2023-11-12
  • Tiramisu Coffee
  • 焦糖脆脆鮮奶咖啡
2023-11-16 105 浏览
PHI Coffee & Pancake (屯門市廣場1期) (屯門)屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓Kiosk 2 -今日行街經過發現update咗 Menu,有幾樣新菜式,於是就去試吓了~~-OR! My ghost Oreo soufflé $142呢一個係Halloween special,so far我哋去嗰日仲有得order,疏乎厘同過往一樣好有空氣感,蛋香十足,有pumpkin crème brûlée, Oreo cream,同無花果等配料,賣相好好之餘味道都非常唔錯!-巴馬火腿吐司$89 Toast好香好鬆軟,配埋Reflection嘅檸檬牛油果同埋鹹香十足嘅Parma Ham係非常好嘅combination!!-帶子明太子醬三文魚子扁意粉$138今次先知原來可以要求將意粉轉做扁意粉又或者貓耳朵粉,可以根據個人Preference同店員order😻個人最鍾意佢哋個扁意粉,好掛汁!-OR! My ghost Oreo smoothies $68Godiva 朱古力酒咖啡$58
屯門屯順街1號屯門市廣場1期3樓Kiosk 2
巴馬火腿吐司$89
帶子明太子醬三文魚子扁意粉$138
Godiva 朱古力酒咖啡$58
Lotus 海鹽焦糖法式吐司 💰88驚喜‼️ 小c妹同朋友仔一致認為呢個好好食😋 香脆得嚟唔會好油膩 配埋雪糕一凍一熱🧊真係冰火二重天🔥 雪糕香滑又唔會過甜 大推!深秋蟹膏意大利飯 💰135用料十足嘅risotto 啖啖都有蟹膏🦀 仲有一絲絲蟹肉架!成碗都金黃色💛 好濃郁嘅蟹味 分量都大架 同朋友share一齊食都得🧅OR! MY GHOST! OREO梳乎厘 💰142招牌pancake店又點可以唔叫嚟試下呢🥞 小c妹就同朋友仔叫咗OREO味嘅 貪佢有南瓜布甸🎃 Pancake鬆軟加埋超濃味嘅南瓜布甸~ 如果有埋雪糕就好啦🍦黑糖鮮奶咖啡 💰42開始凍要飲返杯暖笠笠嘅熱飲☕️咖啡味濃厚 黑糖唔會死甜 加埋鮮奶perfect match🥛暖泡沫鮮奶(玫瑰) 💰42唔太好咖啡嘅小c妹就揀咗呢杯玫瑰鮮奶 但出奇地有驚喜🥰 好香嘅玫瑰味 面頭仲有玫瑰花瓣 打卡一流📸

Lotus 海鹽焦糖法式吐司 💰88

深秋蟹膏意大利飯 💰135