5天前
每次食Pici都唔會令你失望,每個菜式都同樣出色🤩今次去撞正有人生日,喺度慶祝生日簡直會令你難忘,環境氛圍亦都好好🫶🏻不過我哋今次去有一枱客又大聲傾計同大笑,都幾影響係度食嘅心情,不過今次只係唔好彩,食物好食就好了🤓Dinner set 2pax $488🔹巴馬火腿、莎樂美腸、開心果羊奶芝士我哋覺得Parma ham太咸,Salami就正常。開心果羊奶芝士冇乜開心果味,芝士味好淡,個人覺得可以唔駛點呢個前菜,除非你本身好鍾意食呢啲。🔹香草蕃茄醬青口必叫🤩青口排得密密麻麻,好整齊。佢唔會好細隻,一啖一粒,再加埋濃濃嘅蕃茄醬,好開胃幾好食😋🔹意式辣肉貓耳朵麵之前都有食過,今次叫咗少芝士,果然食到辣肉醬嘅味道多啲。貓耳朵都係好有口感,煙煙韌韌😋我諗全場每兩枱一定有人點呢個貓耳朵。🔹大蝦海鮮濃汁黑細麵呢個黑細麵有驚喜🤩佢個麵好幼,佢係有口感嘅細麵,唔會一大Pat。大蝦新鮮嘅,個醬好濃,佢做到掛汁嘅效果,唔錯🤩🔹Tiramisu嚟到Pici點會唔食招牌Tiramisu🤤咖啡味好重,好creamy,係必點嘅甜品。🔹Lemon Tiramisu呢個係Pici新品,本身以為佢加咗檸檬會好fresh,點
Dinner set 2pax $488
🔹巴馬火腿、莎樂美腸、開心果羊奶芝士
🔹香草蕃茄醬青口
🔹意式辣肉貓耳朵麵
🔹大蝦海鮮濃汁黑細麵
🔹Tiramisu
🔹Lemon Tiramisu
呢個係Pici新品,本身以為佢加咗檸檬會好fresh,點知原來係甜到爆😣我都算係好鍾意食甜野,點知佢個cream太甜,唔太建議。