2022-02-20 842 浏览
疫情期間剛剛落咗order,預計1:58到,結果冇辦法催單因為冇人接電話,佢哋克服嘅時間係由下晝3:30開始,唔知張單去到邊度,全家屋企人喺度等等,Send email個email地址錯嘅!我未見過咁恐怖嘅服務!好恐怖大家千祈唔好嘗試!
2021-02-07 1017 浏览
Recently, I always order for takeaway during lunch. Today I ordered pizza from pizzabox for home delivery. I ordered the large size tuna pizza with half cheese. I realised that I made a mistake when the pizza arrived 🤣 I actually wanted less cheese instead of 'half' cheese. I found out that their half cheese meaning half side of the pizza with cheese and the other half side without cheese! But anyway, the pizza was yummy, other than having lots of tuna on the top, there were also sweetcorns 😋😋😋
I ordered the large size tuna pizza with half cheese. I realised that I made a mistake when the pizza arrived 🤣 I actually wanted less cheese instead of 'half' cheese. I found out that their half cheese meaning half side of the pizza with cheese and the other half side without cheese! But anyway, the pizza was yummy, other than having lots of tuna on the top, there were also sweetcorns 😋😋😋 the dough was also quite crispy. Next time I will remember to order for less cheese instead of half cheese 🧀🧀🧀🤣
2020-12-29 558 浏览
下晝1點幾預約晚上上7:00pm 送,結果網上話5:30 已預備好,但一直冇送.... 由7:05 催單... 結果打埋電話都話搵唔到送貨嗰個.... 等到7:26分.... pizza 雞翼係唔熱嘅... 送貨嗰個似係步兵... 應該由火炭坐巴士嚟大圍... 乜嘢都凍哂... 想食凍野呀!搵pizza box 啦!再係咁嘅服務,應該好快玩完,好耐未遇過咁差嘅外賣服務,沙田分店要好好改善.....................
2020-12-29
30 分钟 (外卖送餐)
2020-08-15 623 浏览
真係未見過人咁樣做生意可能因為始終係連鎖店啲客食得好唔好食開唔開心唔關佢哋事打去叫外賣話去到攞結果去到要乜冇乜格俾啲我唔識嘅嘢俾我仲話唔啱食就cancel個餐⋯大佬啊我山長水遠去到攞你先同我講如果冇嘅其實可以打黎講返囉我明明唔食牛都要轉過牛嘅薄餅俾我我想飲啖湯又話沙律一樣冇湯🙄湯同沙律又點會一樣呢?我話唔想飲凍野佢話比罐唔凍嘅汽水我同湯一樣我真係唔明點解佢仲可以繼續喺呢度工作
真係未見過人咁樣做生意
可能因為始終係連鎖店啲客食得好唔好食開唔開心唔關佢哋事
打去叫外賣話去到攞結果去到要乜冇乜格俾啲我唔識嘅嘢俾我
仲話唔啱食就cancel個餐⋯
大佬啊我山長水遠去到攞你先同我講
如果冇嘅其實可以打黎講返囉
我明明唔食牛都要轉過牛嘅薄餅俾我
我想飲啖湯又話沙律一樣冇湯🙄
湯同沙律又點會一樣呢?
我話唔想飲凍野佢話比罐唔凍嘅汽水我同湯一樣
我真係唔明點解佢仲可以繼續喺呢度工作
外卖自取
2020-03-01 858 浏览
環境污糟唔在講,食物質數又差,味道又麻麻地,價錢就一般啦,不過唯一一樣嘢要讚嘅就係食物一定係熱同埋熟嘅,我一定唔會再幫襯呢個集團囉,啲人做嘢整餅慢手慢腳,小小嘢都搞唔掂👎👎👎
2020-03-01
60 分钟 (外卖送餐)
2019-08-01 1065 浏览
網上預訂,18:38落單,預訂20:30送到。等到20:51未有縱影,致電查詢話幫我打落餐廳問下,再等,到21:10未有回覆,再打電話查詢,回覆指餐廳方面未有回覆。真係燥燥地!19分鍾前話幫我打落餐廳,19分鍾都搵唔到餐廳啲人詢問?好難唔懷疑有無跟進到?!定係遲送餐已經係慣常嘅事?嘈左一輪話叫我等一陣,hold住我條線再打去餐廳問,等左大概3分鍾終於話5-10分鍾內到!如果啲客係再次查詢時又乖乖地等了又等,係咪又唔知要等多幾多次20分鍾!最後21:20終於真係送到,但係根據佢個網頁顯示狀況個度,係19:58已經「備餐完成」!!!即話簡單啲講,我嘅外賣擺左係度成個鍾先有人得閒送,由佢出餐嘅餐廳送到我屋企,揸電單車,安全緩慢嘅駕駛速度,我相信20分鍾已經足夠有餘!如果車隊唔夠人,又真係咁好生意,就請多啲人啦!
網上預訂,18:38落單,預訂20:30送到。
如果車隊唔夠人,又真係咁好生意,就請多啲人啦!
2019-08-01
162 分钟 (外卖送餐)
2019-06-09 804 浏览
見到OPENRICE食評好極端心諗都可能有D伏但都比次機會試下點知....竟然係好有驚喜點了一個$192 的餐-香焗雞上脾X3-pizza 一個 (點了千島吞拿魚批 加了$10轉超薄奇脆批底-香草蜆肉意大利飯-薯波預計要80分鐘 但大約70分鐘便來了很準時 外賣哥哥都好有禮貌!雞上脾竟然係嫩滑 仲有微溫PIZZA 都係暖暖地 好脆 竟然無送到來凍左薯波原來好似小薯餅 都OK反而意大利飯就乾左D 但味道OK對比PIZZA HUT 我反而覺得PIZZA BOX 更抵食!!
見到OPENRICE食評好極端
-香焗雞上脾X3
-香草蜆肉意大利飯
-薯波
預計要80分鐘 但大約70分鐘便來了
很準時 外賣哥哥都好有禮貌!
雞上脾竟然係嫩滑 仲有微溫
PIZZA 都係暖暖地 好脆 竟然無送到來凍左
薯波原來好似小薯餅 都OK
反而意大利飯就乾左D 但味道OK
千島吞拿魚超薄奇脆批底
2019-06-07
70 分钟 (外卖送餐)
2019-03-31 824 浏览
因個仔想食pizza , 又喜歡芝士,見pizza box 有得加錢$25 轉雙層芝士夾心批底,再加$16轉啖啖肉,所以決定試下.結果送到黎打開點一點都不吸引,肉同芝士不算多,不緊要,最大問題係個切法,正常米字型切法,頂.....咩料呀?尼個似是井字切法,完全切到不知所謂,味道又不好味,我仔超愛pizza 問我點解個pizza咁既樣,又唔好食,食左一件仔無再食。卡邦尼意粉,意粉痴埋一大舊,一餅野咁.香焗雞,又凍,皮又腍,完全唔脆完全唔掂,下次不會再叫呢間.

卡邦尼意粉,意粉痴埋一大舊,一餅野咁.

香焗雞,又凍,皮又腍,完全唔脆

完全唔掂,下次不會再叫呢間.
2019-03-31
2018-05-20 852 浏览
本身都估到要等...但原來預佢2個鐘外賣時間系比少左佢...打去催都一直都只系話等一等...我再覆你電話...我頂...真系比佢吹脹...咁耐都未有外賣...唔會有下次
2017-08-17 1191 浏览
今天是第一次幫趁此公司, 選擇pizza-box而放棄PHD, 因為套餐較適合自已, 可惜, 惡夢就惡夢就因此而起:1) 在網上揀選心水的套餐後, 再下訂單, 但要先註冊成為會員(OK, 接受), 但在註冊頁便需要存入"短訊或電郵驗証碼", 嘗試了"99次", 以不同方式希望取得驗証碼, 但完全沒有反應, 當然, 是否沒有做第"100次", 所以就不會成功???2) 致電2515-1515查詢, 接線生回覆: 對不起, 這邊不是客戶服務, 無法幫到你, 但可以幫你落訂單(OK, 接受), 同時, 被告知之需時40分鐘, 因這時段比較繁忙(OK, 接受), 下單時間18:43。 3) 一直等到19:56, 再致電查詢, 接線生小姐要了我的電話號碼取回我的訂單資料, 謂19:23已送了及收妥了, 我回答: 沒可能, 我仍然在等待中, 她立即回應幫我聯絡分店, 再給我回覆。 當時, 還有點耐性, 基本上沒有追問她, 誰人會給我回覆。4) 20:02再次致電(因為沒有回覆), 接線生先生又要了我的電話號碼, 我只是簡單告訴他, 請他跟進一下現在的狀況, 得到相同的回覆: 幫我聯絡分店, 再給我

4) 20:02再次致電(因為沒有回覆), 接線生先生又要了我的電話號碼, 我只是簡單告訴他, 請他跟進一下現在的狀況, 得到相同的回覆: 幫我聯絡分店, 再給我回覆。
5) 20:08, 沒有收到回覆, 所以再次致電, 是剛才(3)的接線生小姐, 今次道明來意, 查詢是否在19:23將訂單送錯地方, 現在急急補回, 究竟再要等多久? 同時, 答應給客人回覆, 但一直沒有回覆, 什麼服務質素?
6) 20:12, 終於收到回覆, 謂食物將於10分鐘內送到; 此時, 門鈴響起, 匆匆掛線, 然後開門接收食物, 然而, 惡夢升級...
7) 速遞員將兩盒食物從保溫袋拿出來, 本人一時間沒有即時接過手上的食物, 就將信用卡遞了給他, 而他用非常"倔"的語氣要我接住食物, 接過並放低後, 本人說了一句, 6點8落柯打, 而家終於送到。 速遞員的反應可謂非常"即時及迅速", 雙手仍忙於刷卡中, 但就立即抬起頭回應我, 有問題可以打番電話反映, 唔關佢事; 我亦告訴他, "我不是指責你, 我已跟客戶服務【溝通】了", 而他好像覺得我在指桑罵槐, 反而再加多一句: "我唔係淨係送你一個柯打", 此時, 我也老實不客氣回他一句: 就算係山頂出發, 一早都應該送到...那速遞員一直走向電梯大堂, 一直大聲地唏哩嘩啦, 聽不清楚, 不知他在說什麼...
8) 20:16 立即致電2515-1515作出投訴, 接線生一昧不停地道歉: 唔好意思 x N次...

题外话/补充资料: 本人發覺此公司真的很有問題: [1] 從網頁的使用上, 例如註冊頁內需要勾選, 並同意相關的《法律聲明》及《隱私聲明》, 如不勾選, 即不同意, 也不能成功註冊, (我的理解應該沒錯吧) 可惜, 裡面是空空如也, 這個空城計是否有什麼"見不得光"的原因? 同時, 新會員未能成功註冊, 以上第一點已提及; [2] 接線中心謂他們解答不了為何網上不能註冊, 只匆匆叫用戶向客戶服務查詢, 匆匆了事, 然而, 不論官方網頁及臉書, 除2515-1515這個號碼外, 就沒有其他聯絡號碼(我指的是電話號碼), 怪不得如此神秘, 就是怕每天會收到無數客戶的投訴? [3] 接線中心與分店溝通存在問題, 未能即時取得共識, 從而給予客人一個快速及滿意的回覆; [4] 答應給客人回覆, 就要"講得出, 做得到", 拖字訣及做不到, 是服務性行業的大忌, 是死穴; [5] 速遞員工作是很辛苦 (本人非常明白及體諒), 但基本的待客禮貌是應該有的, 絕不能將不滿及怨氣發洩到客人身上, 無論客人當時是對是錯, 但亦要學識自制, 不應跟客人持續爭論, 更不應該將聲線提高, 擺出一副不認輸的態度。 撇開食物的質素, 此公司的管理及CRM, 屬於below standard, 很有問題, 同時, 時間的控制管理亦存在很嚴重問題, 今次親身體驗過如此"趕客"的公司, 就如本人親口向此公司接線中心【投訴】一樣: 今後永遠再不會幫趁你們公司。
2017-08-16
90 分钟 (外卖送餐)
2017-08-13 634 浏览
同區外賣「速遞」,以為唔會太耐,但係事實證明呢個「速遞」都要等成2個鐘,打電話去問情況,問極都話送緊!都唔知佢哋點做嘢,叫外賣不遞好過啦!或者直接取消呢個服務,等大家都好D啦!
2014-02-21 2117 浏览
近期見廣告話pizza box買1送1,見新年過後搞下新意食pizza啦!點知......唉!本來自取就可以半個鐘就有得拎,但係呢間係火炭的就唔係太就腳,根本就係太隔涉,我去都要9個字,所以我決定等一個話個半鐘先會到的外賣速遞。結果等咗差唔兩個鐘先有得食,可能因為果日天氣凍又落雨啦;其實啲野食來到已經係唔係熱有啲暖,個pizza的皮有啲硬,啲味道有少少淡,個芝心派的芝士係實的,真係好難咬。咁當然大家都食唔晒啦!到咗第二曰,叮番熱來食又唔係太差啦喎。佢個皮又軟番,啲味道又正常番,我都有番啲安慰,唔係真係無下次囉。唔知佢地的pizza係咪要隔夜先會好味啲呢??不過我都係強烈建設佢開返係啲方便易去的地方,咁先至多人外賣自取唔使下下都要等1個鐘以上。

2014-02-09
105 分钟 (外卖送餐)
2012-08-20 1279 浏览
致電訂餐至知道外較優惠。叫了2-3人炸雞餐143元,有一普一碗湯。味道方面,雞肉較嫩,味不錯,pizza則一般。整體滿意。通批,4件雞,兩碗湯。外賣自取則131.8元,批加大,還多一碗
。外賣自取則131.8元,批加大,還多一碗
炸雞
2012-08-20
20 分钟 (外卖自取)
炸雞
2012-04-20 896 浏览
昨晚因沒法在食肆訂位,Agnes提議吃PIZZA BOX的薄餅,因有買一送一優惠。 服務員說在繁忙時間需一小時半才能送達,當時是晚上七時十五分左右,預計在八時四十五分到達,誰知在晚上九時後仍未到達,曾致電兩次查詢,職員說會跟進及回覆,但到九時十多分pizza送到後,一直也再没有與我聯絡......兩個14吋pizza只需$145($139-$159),還可在星期六、日享用,本是一大優惠,但系统上可能消化不了,導引延誤及品質下降,而且又不像H公司般有保温袋,到達時pizza只是微暖。 莫說芝心部份没了熟軟那綿花糖的質感,就連批上的芝士及普通批的批底亦因冷卻而變得較韌.... 印象中PIZZA BOX 的產品不會是這樣的,它更不太油膩,比H公司好一點...... 改善改善吧!

2011-10-24
120 分钟 (外卖送餐)
2011-03-20 483 浏览
今晚(9 March) 我哋打電話去你哋Pizza-Box訂Pizza, 跟住你哋嘅女同事話大概要1小時45分先送到嚟。呢個都唔係問題。但係等咗大概2個幾種都未送嚟,於是打電話去問。點知打去嘅時候,佢哋話我哋張單落錯咗,仲話喺8:45pm取消咗張單!點解取消咗唔打電話俾我哋?佢唔係有我哋電話嘅咩?仲有,咩叫落錯單???寫錯Pizza 名唔通?唔肯定嘅點解唔打嚟confirm? 定係唔記得落單??但係唔記得落單又點會識取消佢?完全好唔滿意!!等咗足足2個半鐘先至一句唔該話落錯單,取消咗,但我哋喺取消咗大概2個鐘後,仲要係我哋主動打電話查詢先至知道取消咗!呢啲係咩服務?特登留空個肚等你哋嘅Pizza,餓咗足足2個鐘!我哋係第一次 order你哋嘅Pizza,就俾我哋一個咁樣嘅印象!叫我點樣再幫襯你哋或介紹俾其他朋友、親戚、同同事呀?憤怒人

憤怒人
180 分钟 (外卖送餐)