難得有個空閒既星期三🤣黎荃灣行陣街同朋友仔嘆下邪惡Pizza啦🍕😈太陽番茄芝加哥薄餅超強既拉絲芝士效果🤩🧀亦令芝士控的我倆拇指大舉🤤👍🏻有濃郁既芝士香之餘😋🧀薄餅底唔算厚身做到軟熟既批底效果😆必食既薄餅🍕🤤蜂蜜牛油秘製炸雞小肥至愛既韓式炸雞🐔😋六件大大隻炸雞份量已經顯得足料抵食之餘🍗😆肉質嫩滑既炸雞配合蜂蜜醬汁🍯😋且啖啖牛油香簡直愈食愈開胃😝牛油果野菇咖哩意大利飯啖啖菇香又不失咖哩香既意大利飯🤤配以粒粒半熔牛油果拌煮亦係絕配🤤🥑
難得有個空閒既星期三🤣

啖啖菇香又不失咖哩香既意大利飯🤤
配以粒粒半熔牛油果拌煮亦係絕配🤤🥑

2020-12-30
2020-12-27 78 浏览
今日同老婆去咗荃新天地食韓國嘢,有驚喜,我哋叫咗兩個set lunch,我食肉醬千層麵,我老婆就試過泡菜牛肉果烤肉芝士拌飯,超好味,仲有餐湯或者沙律送,我哋叫咗兩個沙律,裏面果汁甜甜地仲要有菠蘿我最鍾意嘅菠蘿,另外我哋叫咗個秘製青口鍋,蟹肉餅,薯角炭燒雞肉芝加哥,蜂蜜蒜泥炸雞,個青口同個蟹肉餅超鮮甜,至於個pizza 勁多芝士,鍾意食芝士嘅你一定唔可以錯過,個侍應仲介紹咗個蜂麥炸雞俾我哋,(由於太多選擇,所以叫侍應介紹)個炸雞啲雞皮超脆,即使出面有勁多汁都掩蓋唔到佢嘅脆,下次入荃灣一定再嚟過,仲有好多其他嘢想試
今日生日,夜晚冇堂食,老公就諗住同我拍下拖,食返個 lunch 咁~行過見到佢新開,個Pizza 勁吸引就即刻去try try佢先12:45pm 見到都係得幾枱人,咁就即刻坐低叫嘢食,叫咗個芝士Pizza同埋甜辣炸雞.....等..等..等..等咗40分鐘..人越嚟越多...點解都仲未有嘢食...我老公就問經理,佢話幫我哋睇睇,大約5分鐘後,炸雞來了~ 嘩外脆內軟好Juicy呀!轉個頭就已經比我哋KO哂(唔知關唔關等得耐肚仔餓呢)……又等咗一陣...點解個pizza 仲未嚟嘅大大話話加埋都已經成個鐘.....唯有又問下啲職員啦!....個女侍應話佢去睇下...見佢行埋去出菜位置,再行返出嚟時居然唔係回覆我,而係走咗去做其他嘢嘅...之後有位男職員過嚟同我哋講...“唔好意思!個 pizza 仲要等多陣,因為好多人!”我就話...“我落單到而家都超過一個鐘,入嚟嗰陣都唔算多人...咁大約要等幾耐左右呢?”......佢居然答我...要再等多半小時😱問佢係咪漏單又唔認,仲話因為人多我老公終於忍唔住話,之前炸雞都成40分鐘,你哋冇review一下張單嗎?....而家再等,即係前後要等1.5小
行過見到佢新開,個Pizza 勁吸引
就即刻去try try佢先

)……又等咗一陣...點解個pizza 仲未嚟嘅
大大話話加埋都已經成個鐘.....
唯有又問下啲職員啦!....
...
......佢居然答我...要再等多半小時😱
問佢係咪漏單又唔認,仲話因為人多

我老公終於忍唔住話,之前炸雞都成40分鐘,你哋冇review一下張單嗎?....而家再等,即係前後要等1.5小時先食到個pizza....
漏單就漏單...為何唔認?!

今餐真係食到一肚子火
好食都冇用

Anyway...最後我同老公坐咗個幾鐘...只食咗每人3件炸雞😢
如果有得選擇,真係連加1服務費都唔想比佢收....

真係多謝比咗個咁難忘嘅生日lunch我😭😫

2020-12-24
午餐
庆祝纪念
生日
2020-12-23 91 浏览
主打西韓Fusion菜的Pizza Maru 🍕🇰🇷進駐荃灣啦❤️牆上播放K-pop MV,非常有氣氛🇰🇷😆午餐套餐:📍泡菜牛油果烤肉芝士拌飯🥑🥙($98)📍蕃茄乾蘑菇香草薄餅🍕( $96 /9吋)轉金芝邊(+$32)📍自家製冰茶(+20)單點:📍蜜糖忌廉炸薯條( $78 )📍甜辣秘製炸雞🍗($118/6件)推薦蕃茄乾蘑菇香草薄餅,即叫即焗,加入左Maru特製番茄醬,惹味香濃😋同埋一定要轉金芝邊,皮邊極之薄脆,配合番薯慕絲,超好味!甜辣秘製炸雞🍗,甜甜辣辣,是辣的朋友可以叫火辣版本🔥🌶炸雞🍗即炸即吃,熱辣燙嘴,外皮脆薄,雞肉肉嫩多汁🐓🐔😋

午餐套餐:
📍泡菜牛油果烤肉芝士拌飯🥑🥙($98)
📍自家製冰茶(+20)
單點:
📍蜜糖忌廉炸薯條( $78 )
📍甜辣秘製炸雞🍗($118/6件)

2020-12-20 943 浏览
疫情關係,已經很久沒有出去吃飯了,現在更加只有午市才可以堂食。今日難得和老公可以二人世界,就食好一點、食豪一點。有午餐餐牌點了2個LUNCH SET之餘,還加了2個小吃。*蜂蜜牛油秘製炸雞 (6件/$118)吃韓國菜一定要點炸雞;我最愛甜甜咸咸的口味;蜂蜜的味道很出;炸雞新鮮炸起很脆,夠乾身,不會油淋淋。*韓番蟹肉芝士波 ($96)芝士波波比想像中大粒;炸皮不會太厚;蟹肉芝士饀的比例很均勻;配上番茄醬,酸酸的味道可以中和一下油炸和芝士的飽膩感。*沙律老公點的。*湯湯是韓式的湯,不會太咸;這麼凍的天氣可以暖暖身。*牛油果烤肉簿餅 ($108)這個韓式的薄餅的味道,好平常吃的不太一樣;因為加入了綠茶、小球藻和12種天然穀物,所以薄餅的小麥味比起平時的更濃;口感方面,亦是較煙UN:烤肉配上適量的燒烤醬汁,比例剛剛好,不會太多。*牛油果番茄乾三文魚意粉 ($93)煙三文魚的份量比想像中多;三文魚的咸香,配上番茄乾的酸甜,再用忌廉意粉醬拌扁意粉,很CREAMY。*自家製冰茶 (+$20)冰茶不會太甜。
今日難得和老公可以二人世界,就食好一點、食豪一點。

有午餐餐牌

點了2個LUNCH SET之餘,還加了2個小吃。
*蜂蜜牛油秘製炸雞 (6件/$118)
吃韓國菜一定要點炸雞
我最愛甜甜咸咸的口味;
蜂蜜的味道很出;
炸雞新鮮炸起很脆,夠乾身,不會油淋淋。
蜂蜜牛油秘製炸雞

*韓番蟹肉芝士波 ($96)
芝士波波比想像中大粒;
炸皮不會太厚;
蟹肉芝士饀的比例很均勻;
配上番茄醬,酸酸的味道可以中和一下油炸和芝士的飽膩感。

*沙律
老公點的。

*湯
湯是韓式的湯,不會太咸;
這麼凍的天氣可以暖暖身。

口感方面,亦是較煙UN:
烤肉配上適量的燒烤醬汁,比例剛剛好,不會太多。

牛油果烤肉簿餅

*牛油果番茄乾三文魚意粉 ($93)
煙三文魚的份量比想像中多;
三文魚的咸香,配上番茄乾的酸甜,
再用忌廉意粉醬拌扁意粉,很CREAMY。

牛油果番茄乾三文魚意粉

*自家製冰茶 (+$20)
冰茶不會太甜。
2020-12-16
牛油果番茄乾三文魚意粉
難得喺荃灣見到有外國店員嘅餐廳xd ,講返正題,呢到主打signature Chicago pizza 同西韓fusion菜🇰🇷,午市仲有lunch set:-1️⃣「太陽蕃茄芝加哥🍅🍕($183)」-d芝士拉絲拉到嚇死人😂,pizza淡淡都食到超厚超濃味嘅芝士🧀🤪,麵包有層次同煙靭度~Sun tomato Chicago👍🏻-2️⃣「泡菜海灣芝加哥(杏仁邊) 🦐🍕($189)」-食落千島醬味道比較突出,配上豐富嘅配料🦐🍍🥓🦀同甜甜地嘅蜜糖杏仁邊🍯,不錯,但kimchip好似消失左😳~Kimchi bay Chicago 👍🏻-3️⃣「泡菜卡邦尼藍青口意粉🇰🇷 ($98)」-一開始聽到個名嚇親,估唔到賣相不錯🙈,同埋真係會食到泡菜,不過食落只係食到忌廉帶dd辣味🌶~Kimchi carbonara with blue mussels linguine -4️⃣「牛油果蕃茄乾三文魚意粉🥑🍝($93)」-係蕃茄忌廉扁意粉,食落幾creamy,但牛油果居然消失了😂🥑~Avocado smoked salmon linguine -5️⃣「炸雞combo🍗($198)」-蜂蜜牛油秘製炸雞有蜂蜜牛油薯片嘅味道🧈🍯🤣
1️⃣「太陽蕃茄芝加哥🍅🍕($183)」
2️⃣「泡菜海灣芝加哥(杏仁邊) 🦐🍕($189)」
3️⃣「泡菜卡邦尼藍青口意粉🇰🇷 ($98)」
4️⃣「牛油果蕃茄乾三文魚意粉🥑🍝($93)」
5️⃣「炸雞combo🍗($198)」
蜂蜜牛油秘製炸雞有蜂蜜牛油薯片嘅味道🧈🍯🤣,而蒜香甜辣秘製炸雞嘅蒜味就中和返個甜味🧄,兩隻味都唔錯Mixed deep-fried chickens
6️⃣「Peach Lime Iced Tea🍑($48)」
7️⃣「Mango Passion Iced Tea🥭($48)」
飲品叫左少甜,真係唔甜!果味十分清甜,茶味清香,飲哂成杯🌱👍🏻
泡菜海灣芝加哥
韓國菜本身都少食,過江龍韓國餐廳更加少食🤣因為天下美食何其多,而Pizza Maru終於開發到荃灣嘅荃新天地~試下佢既Lunch Set先!泡菜藍青口意粉,係卡邦尼汁溝泡菜!炒埋一碟垂涎欲滴🤤泡菜比較溫和,有足夠芝士粉,煙肉唔錯唔錯,鹹香多。香芒海洋金邊薄餅 Mango Ocean Large 12” 餅如其名🌅最吸引係佢似深淺海洋顏色,三重芝士,一深一淺一,仲有個係批邊轉左金芝邊Gold Edge🤩海鮮好足料,酸甜🥭+黑🫒+鮮🦐+帶子+🦑+三重芝士🤨大滿足 搞唔掂 takeaway仲好靚添🥰韓國進口炸雞有好多口味,如果怕肥,可以叫冇醬汁。蜂蜜牛油炸雞好好吃😋岩飲Yuza Sour Iced Tea🍋
泡菜藍青口口意粉
轉左金芝邊Gold Edge🤩
香芒海洋12”薄餅  金芝邊
海鮮好足料,酸甜🥭+黑🫒+鮮🦐+帶子+🦑+三重芝士🤨大滿足
搞唔掂 takeaway仲好靚添🥰

岩飲Yuza Sour Iced Tea🍋
泡菜藍青口口意粉
2020-12-17 108 浏览
可能大家見到我個標題會覺得太誇張,但呢個真係我個人覺得全香港最好食嘅Pizza,嗰邊有杏仁同蜜糖,中間又有烤雞,呢款係我每次必叫,超級多芝士無論係個底定係嗰邊,而最好食嘅地方係在於佢個批,唔係一般嘅麵包,似係酸種或湯種麵包,煙煙unun,好好食,一個pizza切到6塊。而呢間嘅炸雞亦都相當好食,好多未我都試過,最推介蜜糖蒜蓉味,今次試咗咖喱炸雞,感覺好似最後加咗咖喱粉就算,但因為兩者好夾,所以都幾好食。嘢飲叫咗呢杯荔枝酒,酒味唔濃,反而荔枝味好出,但又唔係藥水味,不過價錢少少貴,可以一試。

係荃新天地本來已經有間韓式🇰🇷Pizza🍕& 炸雞🍗 估吾到Pizza Maru會係疫情期間黎荃灣開分店上次食都係一年前係銅鑼灣分店食 今次揀黎揀去 最後都係叫番同上次一模一樣既組合 泡菜海灣芝加哥🍕 & 蜂蜜牛油炸雞🍗因為過左六點所以要Take away消費過左三百蚊既關係所以可以免費泊車兩個鐘可以拎上車食啦🚙先食泡菜海灣芝加哥🍕芝士濃厚 餅邊有杏仁&糖霜 咸咸甜甜甘好好食不過對比一年前 明顯落少左蝦仁 用多左蟹柳變相CP值低左 再食蜂蜜牛油炸雞🍗炸皮厚度適中 🍯蜂蜜牛油🧈粉調味適中但覺得炸得比較乾身 感覺中規中舉 無咩驚喜而且無得揀無骨 個人覺得荃新天地另一間韓式炸雞比較高分
係荃新天地本來已經有間韓式🇰🇷Pizza🍕& 炸雞🍗

炸皮厚度適中 🍯蜂蜜牛油🧈粉調味適中
但覺得炸得比較乾身 感覺中規中舉 無咩驚喜

而且無得揀無骨 個人覺得荃新天地另一間韓式炸雞比較高分
2020-12-13 167 浏览
𝕋𝕤𝕦𝕖𝕟 𝕎𝕒𝕟 荃灣 • ℙ𝕚𝕫𝕫𝕒 𝕄𝕒𝕣𝕦 🍕📍荃灣楊屋道𝟙號荃新天地𝟙期𝕌𝔾樓𝟚𝟠及𝟛𝟘號舖🔍荃灣、銅鑼灣、尖沙咀➰荃灣新店開張📯 Pɪᴢᴢᴀ ᴍᴀʀᴜ的薄餅出名高質,有蜜糖杏仁邊、摩卡芝心邊等多款特色批邊,更有韓式炸雞和意粉👅➰🔹辣雞芝加哥薄餅 $𝟷𝟾𝟹🌶🐔🍕批邊釀滿厚厚的拉絲芝士,並灑上了糖霜,鬆軟有嚼勁🤤 不過完全無辣味,配料調味可改善🧐🔹牛骨汁醬油炸雞 $𝟷𝟸𝟾 🐂🍗牛骨汁的味道酸酸甜甜,開胃不膩,炸雞皮脆肉嫩,不錯👍🏻 🔹午餐精選▫️肉醬千層麵 $𝟷𝟷𝟾 🍅🧀 ▫️接骨木花茶+$𝟸𝟶 💐🍹千層麵芝士味濃郁,麵身厚實,很喜歡芝士焗焦的脆邊☺️
𝕋𝕤𝕦𝕖𝕟 𝕎𝕒𝕟 荃灣 • ℙ𝕚𝕫𝕫𝕒 𝕄𝕒𝕣𝕦 🍕
📍荃灣楊屋道𝟙號荃新天地𝟙期𝕌𝔾樓𝟚𝟠及𝟛𝟘號舖
🔍荃灣、銅鑼灣、尖沙咀

🔹辣雞芝加哥薄餅 $𝟷𝟾𝟹🌶🐔🍕

🔹牛骨汁醬油炸雞 $𝟷𝟸𝟾 🐂🍗
牛骨汁的味道酸酸甜甜,開胃不膩,炸雞皮脆肉嫩,不錯👍🏻

🔹午餐精選
▫️肉醬千層麵 $𝟷𝟷𝟾 🍅🧀
▫️接骨木花茶+$𝟸𝟶 💐🍹
千層麵芝士味濃郁,麵身厚實,很喜歡芝士焗焦的脆邊☺️
2020-12-12 126 浏览
放假入咗荃灣搵朋友~佢帶咗我嚟呢度食韓國嘢:)中午時段有套餐,有薄餅pasta等等十幾款選擇~我哋每人揀咗一款set lunch,再加咗半份炸雞!!!套餐加20蚊可以配汽水或者自家果茶:)炸雞我哋要咗半份牛骨汁醬油口味!!醬汁味道帶甜,外脆內嫩~~~套餐可以揀要沙律或者餐湯,我哋嗰日嘅係豆腐昆布湯:)兩份主菜分別要咗肉醬千層麵同埋煙鴨胸薄餅!!兩款都好有水準,好好味=)呢個薄餅醬都幾特別,好creamy,餅底chewy!!!最後另外嗌咗一杯特飲share~呢杯係芒果西柚味既梳打:)香甜之餘仲好fresh添!!!
放假入咗荃灣搵朋友~

佢帶咗我嚟呢度食韓國嘢:)

中午時段有套餐,有薄餅pasta等等十幾款選擇~

我哋每人揀咗一款set lunch,再加咗半份炸雞!!!

套餐加20蚊可以配汽水或者自家果茶:)

炸雞我哋要咗半份牛骨汁醬油口味!!

醬汁味道帶甜,外脆內嫩~~~

套餐可以揀要沙律或者餐湯,我哋嗰日嘅係豆腐昆布湯:)

兩份主菜分別要咗肉醬千層麵同埋煙鴨胸薄餅!!

兩款都好有水準,好好味=)

呢個薄餅醬都幾特別,好creamy,餅底chewy!!!

最後另外嗌咗一杯特飲share~

呢杯係芒果西柚味既梳打:)
香甜之餘仲好fresh添!!!
上星期放假去左荃灣行街,去到荃新天地諗住食lunch,見到韓國過江龍Pizza Maru,原來係荃新天地開左新分店!Pizza Maru主打西韓Fusion菜,餐廳環境寬敞舒適,設卡位,店員服務態度良好,親切友善。Lunch 設午餐精選,價錢相宜,幾抵食~必點香脆惹味既秘製炸雞,多款口味供選擇,包括蒜香甜辣、火辣、蜂蜜蒜泥、蜂蜜牛油等。揀左芝士秘製炸雞,外皮炸得脆卜卜,咬開內裡雞肉嫩滑多汁,口感一流!煙三文魚鵪鶉蛋早餐薄餅 (忌廉醬底)餅底外脆內軟,富麥香,口感煙韌彈牙,薄餅放滿不同食材,煙三文魚肥美豐滿,肉質鮮味濃,食落滑順,帶煙燻香,加入軟滑鵪鶉蛋同忌廉醬,提升味道層次。牛油果蕃茄乾三文魚意粉意粉煮得剛好,煙煙韌韌,帶al dente 口感,彈牙又掛汁。蕃茄乾酸酸甜甜帶點鹹,口感豐富,三文魚嫩滑柔順,牛油果質地細膩。香煎鴨胸蕃茄乾意大利飯鴨胸煎香後,依然軟嫩多汁,好香口,意大利飯熟而不軟爛好有嚼勁。精選午餐附送餐湯或沙律,沙律菜新鮮爽脆,淋上酸甜醬汁,好開胃。另加HK$20有自家製冰茶或汽水,飲返杯冰凍雪碧,透心涼~
上星期放假去左荃灣行街,
去到荃新天地諗住食lunch,
見到韓國過江龍Pizza Maru,
原來係荃新天地開左新分店!

Pizza Maru主打西韓Fusion菜,
餐廳環境寬敞舒適,設卡位,
店員服務態度良好,親切友善。

Lunch 設午餐精選,價錢相宜,幾抵食~

必點香脆惹味既秘製炸雞
多款口味供選擇,
包括蒜香甜辣、火辣、
蜂蜜蒜泥、蜂蜜牛油等。
揀左芝士秘製炸雞
外皮炸得脆卜卜,
咬開內裡雞肉嫩滑多汁,口感一流!

煙三文魚鵪鶉蛋早餐薄餅 (忌廉醬底)
餅底外脆內軟,富麥香,口感煙韌彈牙,
薄餅放滿不同食材,煙三文魚肥美豐滿,
肉質鮮味濃,食落滑順,帶煙燻香,
加入軟滑鵪鶉蛋同忌廉醬,提升味道層次。

牛油果蕃茄乾三文魚意粉
意粉煮得剛好,煙煙韌韌,
帶al dente 口感,彈牙又掛汁。
蕃茄乾酸酸甜甜帶點鹹,口感豐富,
三文魚嫩滑柔順,牛油果質地細膩。

香煎鴨胸蕃茄乾意大利飯
鴨胸煎香後,依然軟嫩多汁,好香口,
意大利飯熟而不軟爛好有嚼勁。

精選午餐附送餐湯或沙律,
沙律菜新鮮爽脆,淋上酸甜醬汁,好開胃。

另加HK$20有自家製冰茶或汽水,
飲返杯冰凍雪碧,透心涼~

2020-12-08
午餐
2020-12-09 1202 浏览
自己與妹妹是韓迷 特別留意兼鍾情韓國菜見過江龍Pizza Maru勁吸引 荃灣開咗新店趁限聚又收緊前 一於捉埋佢食番餐再閉關位於荃新天地 裝修走小清新風闊落又舒服行入餐廳就聽到KPOP大屏幕裡也播著MV餐牌款式好多 主打PIZZA很厲害 自然必點自創的健康麵團很講究 拿了韓國國家專利以綠茶與小球藻 配合十二種天然穀物製成低溫發酵至少二十四小時 務求美味而健康以致於我們能在邪惡之中 尋找到一絲安慰-PIZZA▗ 韓國烤肉芝加哥▘ $186芝加哥系列爆芝勁正 食肉獸妹妹選了這款 以雙倍mozzarella及芝士條加上parmesan鋪上牛小排辣肉腸與蕃茄 配以特製蕃茄醬麵包之間是瀑布般的芝士拉絲 邪惡度滿分食落果然芝味濃郁 熱辣辣麵包又香又煙韌好吃但多吃會膩 如果多啲人一齊分享更好-CHICKEN▗蒜香甜辣秘製炸雞▘ $118欣賞它可選六件或十二件 畢竟兩人吃不多看到是推介的口味就點了半份 份量剛剛好調味的醬汁完全不辣 整體偏甜也容易入口炸雞基本功皮薄皮脆肉嫩多汁 都做得不錯-SNACKS▗韓番蟹肉芝士波▘ $96蟹肉混合芝士洋蔥蒜蓉三色椒 炸得好香口再沾上蛋黃醬及蕃茄醬 配搭相當好味合拍
自己與妹妹是韓迷 特別留意兼鍾情韓國菜

整體都好味 芝士控不怕肥的話絕對可一試
見倒午市有午餐精選都好正 有機會再來吃
2020-12-07
2020-12-08 217 浏览
趁著放疫措施無腦地進一步收緊,今天下班跟女朋友,到了荃灣大快朵頤一翻。新分店開張不久,店舖店面十分寬敞,裝璜精緻有派場,內裏空間感十足!店舖主打韓國菜式,主打特式Pizza及炸雞,炸雞分別有6件及12件裝,而大部份Pizza亦分別有兩款大小尺吋選擇,別有心思。甜辣秘製炸雞(6件):經典的韓式炸雞,味道徧甜,外皮炸得酥脆值得一讚!蜂蜜牛油秘製炸雞(6件):雖然名字是蜂蜜牛油,但卻像燒烤醬的味道,配上外層沾滿的蜂蜜,也是一款相當驚喜的炸雞。蜜糖忌廉炸薯條:薯條十分香脆不稔,但若換上酸忌廉,味道應會再上一層樓。在疫情下,仍然有不少食客等位入座,韓藉店員用心以不純正的廣東話跟客人交流,可見餐廳的食物及服務質素還是相容不俗。
趁著放疫措施無腦地進一步收緊,
今天下班跟女朋友,到了荃灣大快朵頤一翻。
新分店開張不久,店舖店面十分寬敞,
裝璜精緻有派場,內裏空間感十足!
店舖主打韓國菜式,主打特式Pizza及炸雞
炸雞分別有6件及12件裝,
而大部份Pizza亦分別有兩款大小尺吋選擇,別有心思。

甜辣秘製炸雞(6件):
經典的韓式炸雞,味道徧甜,外皮炸得酥脆值得一讚!

蜂蜜牛油秘製炸雞(6件):
雖然名字是蜂蜜牛油,但卻像燒烤醬的味道,
配上外層沾滿的蜂蜜,也是一款相當驚喜的炸雞

蜜糖忌廉炸薯條:
薯條十分香脆不稔,但若換上酸忌廉,
味道應會再上一層樓。

在疫情下,仍然有不少食客等位入座,
韓藉店員用心以不純正的廣東話跟客人交流,
可見餐廳的食物及服務質素還是相容不俗。
2020-12-06 288 浏览
2020-12-06日下午,途經見新開張咪入去試試囉,誰知order完食物后…… 干等了4O分鐘,期間無任何服務員覺得有問題,直至自行向服務員查詢,後得知還差兩分鐘,食物可送上,但最終,兩分鐘後,服務員又告知,原來實情係……漏!!!!單!!!!咁即係点???!!!!服務員第一次的回覆只是……是旦?求其??隨便???而第二次的回覆又冀望願客如有乜反應呢?!!!!anyway!!!!我就 不哼一聲 頭也不回 離埸!!!!永不再光顧!!!!!!!!!
漏!!!!
單!!!!
咁即係点???!!!!
服務員第一次的回覆只是……
是旦?求其??隨便???
而第二次的回覆又冀望願客如有乜反應呢?!!!!
anyway!!!!
我就 不哼一聲 頭也不回 離埸!!!!
永不再光顧!!!!!!!!!