2021-01-26 115 浏览
韓國過江龍!主打pizza ! 有超級多款口味!有啲仲幾有創意🤣餐廳地方好大!有好多座位!有個超大銀幕,一邊食野一邊睇韓星Mv🤤我睇到好入神🤣泡菜海灣 9" $142加咗芝心,芝士味香濃!好多海鮮,好足料!趁熱食好正呀!果然係名不虛傳🤤👏🏻辣魷魚烤蛋拌飯 $136賣相吸引!攪拌之後每啖都好夠味,幾正!值得一試🤤👍🏻卡邦尼海鮮炒年糕 $89卡邦尼味道好濃郁!好夠味,有好多海鮮!青口幾新鮮,同埋好大份呀!抵食,cp值高👍🏻Peach Lime Iced Tea $48幾好飲!唔會太甜👌🏻
韓國過江龍!主打pizza !
有超級多款口味!有啲仲幾有創意🤣
餐廳地方好大!有好多座位!
有個超大銀幕,一邊食野一邊睇韓星Mv🤤
我睇到好入神🤣

泡菜海灣 9" $142

辣魷魚烤蛋拌飯 $136

賣相吸引!攪拌之後每啖都好夠味,幾正!值得一試🤤👍🏻
卡邦尼海鮮炒年糕 $89

Peach Lime Iced Tea $48

幾好飲!唔會太甜👌🏻
這家絕對是會再吃的薄餅店!超好食,首先為大家介紹一下這款午市套餐的牛油果烤肉薄餅。( ´͈ ᗨ `͈ )◞♡⃛(包埋沙律同飲品,好抵食!)雖然薄餅比較厚身,但絕對不乾身,好易咬開又鬆軟!⸜(๑⃙⃘'ᵕ'๑⃙⃘)⸝⋆* 味道方面,牛油果同烤肉如此配合,加上燒烤醬,微辣都夠晒惹味!( ͡° ͜ʖ ͡°) Pizza仲有少許拉絲效果,打卡一流,哈哈~另外不得不提是炸雞!(๑˃̵ᴗ˂̵)و 可以稱得上香港最好食的炸雞!這款甜辣醬炸雞只是微辣,怕辣的都絕對食到。炸雞炸到充滿肉汁真是第一次試到,肉仲要非常嫩滑,連雞胸都是滑的,不得了呀!超贊!(๑´ڡ`๑)飲品推薦果茶,是濃濃的茶香再加不同果汁。(*´˘`*)♡ 小安點的是芒果熱情果果茶,有解膩效果喔~

2021-01-25 246 浏览
中意食pizza既就一定唔可以錯過尼間韓國餐廳啦,聽過好多人話佢地既pizza好特別,今日終於有機會黎食啦,荃灣既分店啱啱新開, 都已經吸引到好多人黎食啦,唔想排咁耐隊嘅話可以上GULU拎左飛先☺️☺️韓國烤肉芝加哥Bulgogi Chicago $186個餅底同平時出邊食嘅唔同,係主要用綠茶同其他穀物整成, 比較健康, 個餅底就比較厚身, 成個餅底都充滿好多芝士, 食落啖啖芝士🧀😈仲做到拉絲!而pizza上面既烤肉都醃得好入味,配埋蕃茄醬底酸酸甜甜咁就好夾☺️☺️甜辣秘製炸雞 (6pcs) $118炸雞外皮酥脆,肉質嫩滑, 但甜辣醬唔係好多,有啲位都食唔到個醬, 下次可以試下另一個味😉Classic Mojito $89 & Strawberry Makgeolli $75飲落就好似好普通既Mojito咁,幾重薄荷青檸味. 韓國米酒配士多啤梨~尼個配搭都幾特別☺️飲落甜甜地好似milkshake咁😍環境黎講,咁啱二人限聚又咁好彩可以做到卡位先舒服啲,但係如果唔好再坐正中間啲位就會有少少迫,坐得好近冇乜空位咁🥲🥲

韓國烤肉芝加哥Bulgogi Chicago $186

甜辣秘製炸雞 (6pcs) $118
甜辣秘製炸雞 (6pcs)

💙Classic Mojito & Strawberry Makgeolli

2021-01-24
2021-01-24 883 浏览
過江龍人氣Pizza Maru呢問店主打產品係簿餅🍕炸雞🍗聽到都無法抗拒😌鍾意食韓國🇰🇷炸雞控✨必試🤩店內用咗特製木造設計仿歐陸風格,大大螢幕播出韓國K-pop流行歌🎤🎼簡直係置身於韓國嘅感覺🤣🇰🇷✨泡菜海灣芝加哥講到Pizza裏面芝加哥都係依間舖頭裏面都好出名嘅,而我今次就揀選左個泡菜味蛋黃醬裏面有辣辣嘅感覺😯另外有蟹柳、鮮蝦、火腿同埋兩種口感芝士 🧀拉芝瀑布😍pizza邊獨有杏仁片、蜜糖、糖霜微微甜,裏面仲要融化咗芝士 😌味道好夾🤩✨蜂蜜牛油秘製炸雞 /6pcs即炸炸雞半份送到枱上,香味撲鼻令人興奮,灑上牛油蜜糖粉末簡直絕配🍗再配合香草味提升牛油香味,以肉質鮮嫩外脆內嫩✨仍然保持雞油味道,好juicy😍✨Witch Chocolate Stout濃郁的烈性黑啤酒,融合了濃郁的奶油味和巧克力的麥芽香氣,恰好位於乾甜的黑啤酒之間,麥味輕輕淡出,黑啤來講比較容易入口🍺 ✨Lychee MojitoMojito加青檸、薄荷葉,透心涼的薄荷,清新怡人青檸香,有氣梳打水刺激,形成令人難以抗拒香氣,淡化酒精味道,冰涼清爽🤩

過江龍人氣Pizza Maru

✨Witch Chocolate Stout

✨Lychee Mojito
2021-01-21
  • 泡菜海灣芝加哥
在疫市下,其實真的不是一面倒只有負面的影響,偶爾也會發現新店開業,帶來新景象!新希望!深居簡出一段時間,最近行經荃新天地時發現多了一些新店進駐,其中最吸引我的,是《PIZZA MARU》這間主打西韓Fusion菜的韓國過江。店舖內設計簡約時尚,木系餐桌、特色牆身牆身,加上無敵大窗可觀看荃灣市的熱鬧,而其中一道牆上更掛有大型投影布幕,播放K-pop MV,令餐廳更富氣氛。於是相約朋友前來嘗嘗午餐,午餐時段,除了大menu 的食物還提供了不少午餐精選,部份還能附加食材,蠻不錯喔!  PIZZA MARU 主打韓式 Pizza,當然要品嘗當中的 Pizza,怕辣的我揀選了烤雞蜜桃薄餅,批邊烘得脆香,表面看到不少邪惡的芝士,但不知是否我的技術問題,芝士拉絲效果令人失望。不過,入口卻是芝味濃郁,搭配烤雞與蜜桃,口感清新又芝味。搭配牛油果食譜,永遠是 BeautySearch 的首選,牛油果番茄乾三文魚意粉同時另加香炸軟殼蟹,賣相已很吸引!香炸軟殼蟹含有豐富的鈣、磷、鐵等,營養價值高,咸香酥脆,與三文魚非常夾,所以見到可以添加,當然不容考慮。番茄乾帶微酸,為意粉添上清新感覺, BeautySear

香炸軟殼蟹含有豐富的鈣、磷、鐵等,營養價值高,咸香酥脆,與三文魚非常夾,所以見到可以添加,當然不容考慮。番茄乾帶微酸,為意粉添上清新感覺, BeautySearch 還是第一次吃熟透的牛油果,味道蠻不錯,不過我還是喜歡未經煮理的。
來韓國餐廳,又怎可不吃炸雞

我們揀選了蜂蜜牛油秘製炸雞,每件炸雞上都散滿白雪雪的粉狀,聽說是牛油粉,很香卻不油膩,而且個雞炸得十分香脆,肉嫩多汁,還帶有點點蜜糖滋味,相當美味,值得ENCORE!
雖然是午市時段,但食肆及餐飲處所晚市禁堂,連酒吧也持續關閉,BeautySearch 很久沒有在外吸收酒精飲品了,心血來潮,午飯後點選了杯 Lychee Mojito,同朋友一同Chill 吓,Lychee Mojito 以注入數粒荔枝,並加入檸檬、薄荷等食材,搭配冧酒,味道清新。
2021-01-24 61 浏览
知道荃新天地開咗Pizza Maru 。身為粉絲嘅為食妹👧🏻衝咗去試😛。釜山炸軟殼蟹~軟殼蟹大大隻。啖啖肉。熱辣辣炸起👍🏻。沙律上面係惹味嘅泡菜蛋黃醬。幾惹味。為食妹👧🏻大愛❤️。🧀秘製炸🐔~炸🐔有八款味道揀。🧀。蒜泥。甜辣。蜂蜜。咖喱。火辣。牛骨。牛油。🧀控嘅我諗都唔洗諗一定揀🧀🐔。🐔有6件or 12件揀。12件🐔仲可以mix兩款味道🤩。🐔新鮮炸起。🐔充滿肉汁。🐔肉上面滿滿🧀。真係🧀味爆燈🥳。秘製青口鍋~青口👀有20粒以上。抵食之選👏。青口肉細細粒。好鮮甜芝味。完全無沙。食到我Lam Lam 👅。餐廳仲有大電視睇。一路聽住韓國歌。一路食住炸🐔。好爽牙🥰唔講以為自己去咗韓國🇰🇷。
釜山炸軟殼蟹~
軟殼蟹大大隻。啖啖肉。熱辣辣炸起👍🏻。
沙律上面係惹味嘅泡菜蛋黃醬。幾惹味。
為食妹👧🏻大愛❤️。
🧀秘製炸🐔~
🧀控嘅我諗都唔洗諗一定揀🧀🐔。
🐔有6件or 12件揀。12件🐔仲可以mix兩款味道🤩。
🐔新鮮炸起。🐔充滿肉汁。🐔肉上面滿滿🧀。真係🧀味爆燈🥳。
秘製青口鍋~
青口👀有20粒以上。抵食之選👏。
餐廳仲有大電視睇。一路聽住韓國歌。一路食住炸🐔。
好爽牙🥰唔講以為自己去咗韓國🇰🇷。
  • 芝士秘製炸雞
2021-01-21 672 浏览
最近在荃灣開了很多新店,在荃新天地有一家韓國料理餐廳,主要是吃薄餅和炸雞的,午市時間另有套餐供應。餐廳環境裝修特別,而且裝修挻特別的。💥蜜糖柚子花園 HKD$93,這個沙律份量十足,材料包括:綠葉沙律/車厘茄/菠蘿/核桃/杏仁/粟米片/巴馬臣芝士/柚子沙律醬。這個味道酸酸甜甜,既開胃又惹味😋。在吃東西之前,先吃點沙律打底挻不錯的😆。💥手工泡菜芝士波 HKD$88,這個一份有六件,這食物由車打芝士/洋蔥/蒜頭/甘荀/意大利米/墨西哥辣椒片/辣椒碎/泡菜蛋黃醬製作而成。賣相炸到金黃色但不太油膩,口感酥脆惹味😋。另有辣芝士醬可以拌著來吃😆。💥太陽番茄芝加哥薄餅 HKD$183,這款是店舖人氣薄餅之一,所以我們就點來試試看吧🤤。材料包括:雙倍馬蘇里拉芝士/芝士條/辣肉腸/蕃茄/巴馬臣芝士/香芹片/Maru蕃茄醬製作而成,面頭灑上薄薄的一層糖霜,令到賣相更為美觀😎。藉著熱辣辣的時間把薄餅拉起,就可以做到芝士拉芝的效果😍,看著就覺得吸引呢💕。薄餅味道酸酸的很惹味,而批邊口感挻脆口的,還要是芝心批邊🥰,所以很喜歡吃😆。食物質素不錯,而且份量挻多的。雖然我們只點了三款食物,但我們吃到很飽棒著肚子走🙈。

食物質素不錯,而且份量挻多的。雖然我們只點了三款食物,但我們吃到很飽棒著肚子走🙈。令靜靜最有驚喜的是這個拉絲薄餅,很喜歡裡面有滿滿的芝士💕。

2021-01-20
2021-01-19 124 浏览
荃新天地 一期UG層 韓國過江龍pizza maru ,我覺得是整個荃灣區少有的韓西mix and match餐廳,韓式小食沙律海鮮意粉當然有,但黎得呢到當然都是為了品嘗韓式獨家綠茶麵團批底。食過就知道番唔到轉頭 餐廳設計時尚型格, 一眼望到盡頭是落地有玻璃窗,另一邊 也有大螢幕播放ktv, 配上木系檯凳,及綠色植物的配搭 ,坐得舒服,眼睛也舒服, 加上樓底高,食件pizza也食得開心。午市套餐套餐已包沙律或餐湯,有數款pizza 可以選擇,也可以選西式意粉或意大利飯等等,應有盡有。加20元可加配餐茶咖啡或自家冰茶。牛油果蕃茄乾三文魚意粉93香氣滿滿的,三文魚和牛油果份量也多,麵條煮得剛好,口感爽彈,也吸收了忌廉汁的滋味,加上蕃茄乾,簡單的材料也好味。肉食五行pizza最不得不提的是每日限量發售20個的經典五行/ 肉食五行pizza, 陰陽五行藥食同源是韓國固有的文化,pizza maru 亦都將五行概念放落去pizza 到,於是變成材料份量超多的經典五行/肉食五行pizza。今次叫了的 肉食五行pizza一上枱就見到超澎湃, 材料份量超多, 整整齊齊分列成五行, 牛小排、法蘭克福腸、

午市套餐

牛油果蕃茄乾三文魚意粉93

肉食五行pizza

今次叫了的 肉食五行pizza一上枱就見到超澎湃, 材料份量超多, 整整齊齊分列成五行, 牛小排、法蘭克福腸、 粟米、燻雞肉、 香辣雞肉同韓式燒牛肉, 一睇就知係肉食愛好者必叫之選。 加埋車打芝士同mozzarella 芝士, 件件pizza都可以拉絲, 滋味滿滿之餘就帶有點點韓式的辣味, 惹味非常。至於健康綠茶麵團批底現場手拍,新鮮手工製作, 外脆內煙韌, 加埋芝士脆邊,整底pizza的味道和口感都富層次,充滿驚喜!

蜂蜜蒜泥炸雞

炸雞即叫即炸 ,雞炸得夠熱辣辣,外層仲好夠脆 ,甜甜的蜜糖炸雞,帶點 蒜泥味Juicy 嫩滑,
,比起連鎖炸雞質素好多了

不得不提自家冰茶, 綠茶底加點蜂蜜再加點薄荷葉, 清新而不過甜,有滋潤作用呢。
2021-01-17 887 浏览
想試呢間韓式pizza炸雞好耐🥺 最近係荃灣開左新分店 大西北人終於有機會試到🤤泡菜海灣芝加哥pizza🍕 $189Pizza口味多到選擇困難症發作🙈 揀左呢個芝加哥系列 成個批煙煙韌韌 勁多拉絲芝士 好夠味!!🥰 批邊亦都好qq 絕對唔乾硬 係蜜糖杏仁邊 上面灑左糖霜 食落微微甜幾特別🤣 配埋裏面芝心餡既鹹香就唔會突兀🤣 配料有蟹柳 蝦 菠蘿 泡菜等等 加左牧場沙律醬同泡菜蛋黃醬好惹味😋😋🍗蜂蜜蒜泥炸雞 $123/6件炸雞一上枱出曬煙香噴噴 咬落香脆 呢款蜂蜜蒜泥味都唔錯😋 雞髀雞翼就尚算嫩滑幾juicy 友人仲食到爆汁🤭 不過6件雞之中有3件都係雞胸 質感比預期實同dry 有少少sad🙈🍝泡菜卡邦尼藍青口意粉 $98🍝牛油果蕃茄乾三文魚意粉 $93呢兩個意粉都係lunch set 跟餐有餐湯/沙律🤓 creamy得黎一d都唔膩 啖啖充滿洋蔥香同埋泡菜既微辣 好開胃😝🍟蜂蜜忌廉薯條 $78🍹芒果熱情果冰茶 $48🍵熱柚子茶 $28薯條一般般 薯肉唔算飽滿 忌廉好輕身同埋甜甜地 薯條上面仲有少少蜂蜜醬 但我都係prefer平時果種sour cream多d🤣

泡菜海灣芝加哥pizza🍕 $189

🍹芒果熱情果冰茶 $48
🍵熱柚子茶 $28
午餐
2021-01-15 131 浏览
之前一直都有聽過呢間舖頭幾好食不過今次先係我第一次試咁啱荃灣呢間分店新開張‼️‼️所以就去試吓呢間Pizza Maru———————————Pizza Maru依家有午餐精選我哋嗌咗兩個set lunch,分別係烤雞蜜桃薄餅(燒烤醬底)($98)、野菌意式羅勒香草意粉($89)同埋雙拼炸雞(蒜香甜辣秘製炸雞同埋芝士秘製炸雞)(12件)($218)首先講咗第一時間嚟嗰個烤雞蜜桃薄餅先啦佢食落去真係幾脆口😆😆同埋我覺得佢用蜜桃作為配料係幾新鮮嘅(因為坊間好似好少見到有呢個配搭🤔🤔)帶少少甜嘅蜜桃同埋烤熟嘅雞肉配搭起上嚟幾相得益彰⭐️⭐️為呢個Pizza整體加咗好多分之後就係嗰個香草意粉🌿佢食落去好香濃嘅青草味同埋好Creamy、意粉咬落去嗰個口感都好正💕💕加埋嗰啲野菌就更加Perfect最後嚟嘅就係我哋最期待嘅炸雞🍗(其實我哋一開始都有啲驚嗌得太多炸雞😅😅)因為佢真係新鮮滾熱辣炸起嘅我哋食落去嘅時候仲會有煙出添🤣🤣芝士秘製炸雞食落去就好香濃嘅芝士味🧀🧀食落去一啲都唔會覺得好油膩或者會食到好滯❣️❣️而且蒜香甜辣炸雞食落去就好脆口而且亦都因為佢寫住係非辛辣所以食落去唔會真係太辣🌶🌶所以唔係好食得辣嘅人都
之前一直都有聽過呢間舖頭幾好食

帶少少甜嘅蜜桃同埋烤熟嘅雞肉配搭起上嚟幾相得益彰⭐️⭐️
為呢個Pizza整體加咗好多分

之後就係嗰個香草意粉🌿
佢食落去好香濃嘅青草味
同埋好Creamy、意粉咬落去嗰個口感都好正💕💕
加埋嗰啲野菌就更加Perfect

最後嚟嘅就係我哋最期待嘅炸雞🍗
(其實我哋一開始都有啲驚嗌得太多炸雞😅😅)
因為佢真係新鮮滾熱辣炸起嘅
而且亦都因為佢寫住係非辛辣所以食落去唔會真係太辣🌶🌶
所以唔係好食得辣嘅人都可以試吓呢個

總括而言呢餐真係食得好滿足
雖然而家冇得去食晚市
但係如果有興趣嘅話不妨晏晝去試吓呢間荃灣新開嘅Pizza Maru 🤩🤩
去試吓佢哋嘅Lunch

2021-01-15 238 浏览
/𝑃𝑖𝑧𝑧𝑎 𝑀𝑎𝑟𝑢🇭🇰/#sa荃灣篇 ➖➖➖<出色厚㡳芝心批pizza 🍕韓國過江龍🇰🇷>➖➖➖平時係香港嘅餐廳好少食到我滿意嘅pizza 因為自己本身都係偏好厚批同邊位軟熟啲嘅不過今次食呢間嘅芝加哥pizza 都相當唔錯 而且仲要有好多芝士 亦都係芝心批如果唔鍾意厚 都有普通pizza 🍕➖➖➖1️⃣韓國烤肉芝加哥 $186 (9”) (𝟠.𝟝/𝟙𝟘) 🌟配料係雙倍mozzarella cheese 、芝士條、牛小排、辣肉腸、巴馬臣芝士 配番茄醬 呢個配搭幾醒胃 有番茄汁 無咁甜膩一拉開pizza 就會見到有芝士瀑布 芝士控😍真係食到啖啖芝士 mozzarella cheese 口感較突出 ~牛小排牛味頗濃 而且食到燒烤嘅香味😋批底較厚 有咬口 食落幾有麵粉香 加左甜霜食落會甜甜地 食左咁多芝士 幾滿足🙌🏻➖➖➖2️⃣芝士秘製炸雞 $118 (6pcs) (𝟟/𝟙𝟘) 炸雞皮脆肉嫩 面頭鋪滿芝士粉不過覺得芝士粉甜甜地 有少少怪😂亦有少少黏口 其他口味應該正常啲➖➖➖3️⃣lunch set : 野菇意式羅勒香草意粉 $89 (𝟟.𝟠/𝟙𝟘) 估唔到除咗pizza 意粉都幾唔錯
/𝑃𝑖𝑧𝑧𝑎 𝑀𝑎𝑟𝑢🇭🇰/
如果唔鍾意厚 都有普通pizza 🍕

呢個配搭幾醒胃 有番茄汁 無咁甜膩
一拉開pizza 就會見到有芝士瀑布 芝士控😍
真係食到啖啖芝士
mozzarella cheese 口感較突出 ~
牛小排牛味頗濃 而且食到燒烤嘅香味😋
批底較厚 有咬口 食落幾有麵粉香 加左甜霜
食落會甜甜地 食左咁多芝士 幾滿足🙌🏻

➖➖➖
2️⃣芝士秘製炸雞 $118 (6pcs) (𝟟/𝟙𝟘)
炸雞皮脆肉嫩 面頭鋪滿芝士粉
不過覺得芝士粉甜甜地 有少少怪😂
亦有少少黏口 其他口味應該正常啲
芝士秘製炸雞
芝士秘製炸雞

3️⃣lunch set : 野菇意式羅勒香草意粉 $89
(𝟟.𝟠/𝟙𝟘)
估唔到除咗pizza 意粉都幾唔錯!
雖然佢唔算係好有咬口 但係意粉配上pesto
掛汁做得好 夠入味 而且汁夠稠身濃郁
會有蒜味😆份量頗多 share 完都仲有好多
如果可以多啲菇就好了
Set 另外仲會有湯/沙律🥗

➖➖➖
4️⃣Yuzu sour iced tea $48 (𝟟.𝟚𝟝/𝟙𝟘)
有少少似柚子蜜咁 不過唔算好甜
反而帶咸香 亦唔會過酸 正常發揮
如果有柚子皮/肉就更好
Yuzu  Iced  tea

➖➖➖
5️⃣homemade iced tea +$20 (右邊)
Lunch set +$20 就可以享用
另可揀咖啡/汽水 🥤

📍Pizza Maru
2021-01-13
2021-01-15 75 浏览
Pizza Maru主打西韓fusion菜,最吸晴的是可以拉出芝士瀑布——芝加哥pizza,批邊蘊藏了極邪惡的芝士夾心,作為芝士控,絕對不能錯過!餐廳寬闊明亮,落地玻璃窗透入天然光,坐在舒適卡位,投入於披薩的新境界。Maru秘製青口鍋 $158藍青口肥美肉厚,浸泡在温熱的白酒玫瑰醬之中,湯中加入車厘茄、洋蔥及蘑菇,鮮香撲鼻。青口肉質挺身,吸收了惹味白酒汁,滋味細膩,加上巴馬臣芝士粉點綴,一口一鮮味。薯角炭燒雞肉芝加哥pizza (蜜糖杏仁邊)$189披薩用上雙倍Mozzarella芝士,可以拉出超強芝士瀑布,打卡一流。批邊加上杏仁片,微微焦脆,咀嚼之間煙煙韌韌,內𥚃填滿芝士夾心,雙重“芝”味驚喜!表面鋪上半溶芝士、香雞肉、炒洋蔥蘑菇等,大口咬下,啖啖芝香誘惑,加上BBQ醬提升,超級邪惡! Mango Passion Ice Tea $48冰茶入口清香,以芒果及熱情果調配,熱情果酸酸甜甜,和芒果融合後更迷人,冰震解膩,清爽宜人⋯⋯Mango Grapefruit Ade $48清爽冰涼,入口蜜甜的芒果香味,配上幽幽的柚子,調配出淡淡酸香。

Maru秘製青口鍋 $158

薯角炭燒雞肉芝加哥pizza (蜜糖杏仁邊)$189

Mango Passion Ice Tea $48
Mango Grapefruit Ade $48
2021-01-14 71 浏览
超鍾意食韓國食物嘅我之前一直都有幫襯開PIZZA MARU,今晚離開荃新天地打卡見到原來開咗間荃灣新店,呢度午餐仲有午餐精選同埋新款五行Pizza,梗係要來試吓啦!新推出MARU五行PIZZA,韓國過江龍每日限量20個,一個PIZZA有齊5個口味!淨係睇個樣已經覺得超繽紛! 可惜我哋嚟嗰陣時已經冇晒,證明真係好受歡迎,下次要再嚟試先得!最尾就揀咗韓式海陸口味,超足餡料包括有香辣蝦、韓式烤肉、香辣薯角、蘑菇、青椒、mozzarella cheese 配埋特色牧場醬。呢度啲Pizza真係好鬼好食,厚厚嘅芝士下面係滿滿嘅少辣醬汁,所以食起嚟每一啖都覺得好Juice好香口,so yummy!我哋仲叫咗一款小食,釡山炸軟殼蟹配泡菜蛋黃醬,不嬲都鍾意食炸軟殼蟹,今次呢個呢配左釜山辣醬,好食得來感覺又好唔同!🥘仲試埋呢度啲炸雞,原來好多款炸雞口味,包括蒜香甜辣、火辣、蜂蜜蒜泥、蜂蜜牛油等 !最後我哋揀咗甜辣秘製炸雞🍗好鍾意個炸雞皮非常之香脆,又薄又脆得來一啲都唔硬,而且雞肉食落嫩嫩的,可能因為係小雞所以特別嫩滑,炸嘅時間拿捏得好好雞肉仲keep到好Juice。而且呢度食六件雞,會有齊雞上髀雞下腿同

🥘仲試埋呢度啲炸雞,原來好多款炸雞口味,包括蒜香甜辣、火辣、蜂蜜蒜泥、蜂蜜牛油等 !最後我哋揀咗甜辣秘製炸雞🍗好鍾意個炸雞皮非常之香脆,又薄又脆得來一啲都唔硬,而且雞肉食落嫩嫩的,可能因為係小雞所以特別嫩滑,炸嘅時間拿捏得好好雞肉仲keep到好Juice。而且呢度食六件雞,會有齊雞上髀雞下腿同埋雞翼雞胸,可以一次過試晒唔同部位,正呀!

呢度食得炸雞自然可以配埋啤酒啦,呢度勁多手工啤酒同埋特色雞尾酒,因為係晏晝我就唔飲啤酒啦仲有好多其他特色飲品,叫咗杯蜜桃冰茶!又凍又清甜啱晒配炸雞

早在2017年Pizza Maru初次登陸香港時已經吃過多次,一直以來都是我最喜愛的薄餅店之一,雖然Pizza Maru在韓國同為連鎖餐廳,但質素之高與香港的龍頭連鎖薄餅店絕對差天共地。Pizza Maru由初時只得銅鑼灣一間分店,發展至現時更有尖沙咀店及荃灣店。除了招牌芝加哥薄餅及其他一系列特色薄餅外,炸雞、意大利粉等都一應俱全。韓國烤肉芝加哥 ($186)芝加哥薄餅比一般薄餅厚身得多,批底當中充滿大量芝士,用上雙倍Mozzarella芝士、巴馬臣芝士及芝士條三款芝士,從外而內每一口都能嚐到濃厚芝味。每一片薄餅上都平均分配好牛小排、辣肉腸、番茄、糖霜等配料,加上番茄醬底酸酸甜甜中和膩感。首爾醬油咖哩粉炸雞($128)炸雞即點即炸外層酥脆之餘不會過厚,除了雞胸部位在所難免肉汁較少之外,整體而言肉質嫩滑多汁,醬油與咖哩粉鹹甜交錯,辛香惹味。帶子泡菜卡邦尼 ($158)意粉口感柔韌有致並充分裹上卡邦尼忌廉醬,濃郁醇厚,特別之處在於加入泡菜製成,比一般卡邦尼多一份酸辣;帶子亦煎得恰到好處保持鮮嫩,亦有蘑菇、煙肉、巴馬臣芝士粉等材料。Witch ($87)韓國手工啤比較少見,可以一試。
韓國烤肉芝加哥 ($186)
韓國烤肉芝加哥

首爾醬油咖哩粉炸雞($128)
首爾醬油咖哩粉炸雞

帶子泡菜卡邦尼 ($158)
帶子泡菜卡邦尼

Witch ($87)
Witch
韓國手工啤比較少見,可以一試。
2021-01-13 67 浏览
冇人能超越這間餐廳的Pizza, 滿滿嘅芝士,仲要有拉絲😘😘😘 我揀呢個係泡菜海鮮pizza炸雞方面就叫咗一個火辣炸雞六件, 一食落口嗰種辣嘅感覺即刻出晒嚟意粉就嗌左個青口卡邦意粉加軟殼蟹💕💕💕套餐我跟左杯ice tea ,雖然飲唔出係咩但係好好飲,有興趣可以一試

炸雞方面就叫咗一個火辣炸雞六件, 一食落口嗰種辣嘅感覺即刻出晒嚟[笑哭R][笑哭R]

意粉就嗌左個青口卡邦意粉加軟殼蟹💕💕💕

泡菜海鮮芝加哥pizza