餐厅: Poke Go (漆咸道南)
资讯:

做完運動唔想食咁heavy 又想補充返蛋白質 同埋纖維、就約埋朋友黎尖咀食Poke Go🙌🏻自選衝浪Bowl 👉🏻慢煮雞胸 配沙律菜+ 酸蘿蔔 + 三色藜麥 + 豆腐(無醬) @鰹魚醬油Toppings果仁 + 木魚絲 + 紫菜絲其實呢佢嘅特選衝浪Bowl 都有好多款幾唔錯,但係今日都係想食少啲 澱粉質, 所以既然價錢差唔多都係揀自選🥳🥳🥳就算揀咗沙律菜同埋冇醬嘅豆腐 其實佢嘅醬油都好夠 唔會好乾👍🏻 成個Bowl 都好fresh, 各款toppings都增加咗口感同風味👍🏻👉🏻三文魚 配珍珠糙飯 + 溫室青瓜 + 麻醬豆腐 + 芝麻海帶 @蜜糖芥末醬Toppings果仁 + 木魚絲 +紫菜絲朋友食依款都好正,三文魚份量好足, 溫室青瓜 + 麻醬豆腐 + 芝麻海帶都好夾,果然自己點砌都好食🐰🐰🐰

自選衝浪Bowl

Toppings
果仁 + 木魚絲 + 紫菜絲

Toppings
果仁 + 木魚絲 +紫菜絲

2024-09-08 0 浏览
去尖沙咀做facial因為未到食飯時間,平時好多人排隊嘅Poke Go完全唔使等,一於去試吓我叫咗ONO,有三文魚、壽司飯、溫室青瓜、雞蛋絲、蟹棒沙律、果仁芝麻醬、芝麻,份量好大,夏天食一流,不過個人有少少唔鍾意蟹棒沙律浸味,覺得唔係好夾成個飯,不過整體Ok~可惜嘅係已經過咗五點,冇咗lunch set,飲品要另外叫
去尖沙咀做facial

2024-08-30 200 浏览
📍 Poke Go (漆咸道南) (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南81號南海大廈地下G號舖呢排食得好Heavy,有啲罪惡感,就食返清啲,諗起呢間夏威夷風味料理,環境又靚,啱晒我😋👉 自選風味碗(三文魚,沙律菜,豆腐,雞蛋絲,枝豆,山葵乳酪醬,紫菜絲,芝麻,木魚絲,海鹽,果仁,辣椒碎,脆蒜片)💰$118,蟹肉另+16😋😋😋😋.8/5呢個bowl超豐富😋😋三文魚的鮮美,加上豆腐柔軟和嫩滑的口感,真係減肥食都唔會有罪惡感!😆😆而山葵乳酪,辣椒碎和脆蒜片更為呢個bowl增添唔少味覺👅享受😋今次仲加咗鮮蟹肉😋😋個沙律🥗bowl就更加鮮甜👉 自選風味碗💰$118,另加三文魚籽24(吞拿魚,糙米飯x沙律菜,青瓜,蕃茄,芝麻海帶,辣椒碎和脆蒜片,柚子醬油醋)😋😋😋😋.8/5吞拿魚一樣好肥美,糙米飯x沙律菜,全部配料mix 埋飯食真係好滿足,而且份量十足,三文魚子撈飯真係好好食,勁滿足又唔會有罪惡感!回頭: yesyesyes,真係健康又好味😋食完好滿足😌peek-go風味碗絕對值得再黎👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼💞
📍 Poke Go (漆咸道南) (尖沙咀)
👉 自選風味碗
💰$118,蟹肉另+16
😋😋😋😋.8/5
👉 自選風味碗
💰$118,另加三文魚籽24
😋😋😋😋.8/5
2024-08-28 246 浏览
每次要食清啲嘅時候,一定有一兩餐係食Poke bowl🥗,滿滿一碗原型食物,有飽足感得嚟自我感覺又良好,減肥期間必食,Poke Go就係每次都食得我好滿足嘅其中一間💚!辣味嘅Poke bowl比較少見,多咗一份開胃感,不過唔好睇少佢都幾辣下🌶️。平時食開三文魚、呑拿魚嘅,可以試下呢款八爪魚🐙,不嬲都對佢擦紙膠咁嘅質地好反感,但呢度就驚喜地爽口彈牙,而且份量非常慷慨,每𢳂一啖都至少食到一粒!可惜今次汁醬方面重手咗,食到尾碗底有成攤醬,追求極致健康嘅人士見到可能會心理唔平衡😂
NALU

NALU
  • Nalu
今日同朋友再嚟嘗試呢一間上次覺得超好食嘅餐廳,雖然唔同嘅分店✅但係佢哋嘅質素都保持得好好😍😍我個人最鍾意嘅係佢哋舖裏面嘅裝飾,因為好有佢哋嘅風格,例如擺咗好多關於魚嘅擺設,實在令我哋嘅用餐體驗加了不少分🌟🌟去到餐點方面,今次都嗌咗最signatureeeeee嘅808,👍🏻總體而言我覺得幾好食。但係如果唔鍾意Wasabi嘅就真係唔好試!因為佢裏便溝咗啲Wasabi醬😼😼我朋友嗰一方面,都嗌咗三文魚嘅沙律bowl,啲嘢食或者佢哋嘅用料都好新鮮,可以食得出係即時製作。實在令到用餐十分愉快🥖另外今次都特別嗌着個甜品,係伯爵茶嘅蛋糕,呢一個蛋糕10分推薦大家試一試,⭐️雖然價錢或許有啲貴,但係佢裏便嘅伯爵茶味道真係十分之濃厚,如果你係一個鍾意伯爵茶嘅人,千祈唔好唔嗌唔嗌!!😖另外店員方面都好有禮貌,加分!!🫶🏻🫶🏻

另外店員方面都好有禮貌,加分!!🫶🏻🫶🏻
呢排天氣濕濕熱熱 想揾啲清新啲既野黎食下每次去到呢啲時候 都會諗起食Poke Bowl 呢間Poke Go之前已經幫襯過好幾次 每次食物質素都好好 今次就試下尖沙咀分店質素如何先~🤭餐廳大部分都係用落地大玻璃設計日頭黎到餐廳 外面陽光照射入餐廳成件事好舒服 放假黎呢到食晏一流啊☺️呢到既Menu有好多選擇 可以選擇佢地既Signature Poke Bowl 又或者 自己揀自己想食既食材 砌一個自己最滿意既Poke Bowl出黎又得😌今次黎到就叫左OHANA呢款Poke Bowl😋呢碗入面主要既蛋白質來源係三文魚配左一半沙律菜 一半糙米飯(可以自由選擇沙律菜、糙米飯、壽司飯份量既配搭)再配搭埋櫻桃番茄 溫室青瓜 同 甜粟米醬汁就揀左蜜糖芥末醬(另上)呢到除左可以揀醬汁之外 仲可以免費配搭唔同既調味料 分別有果仁 木魚絲 辣椒碎 脆蒜 岩鹽 紫菜絲呢到既食材好新鮮 而且份量比得好足今日食既蕃茄粟米 都好爽脆 好夠鮮甜😋醬汁另上左之後 可以按住自己嘅需要 需要幾多就落幾多成碗既食材都係按住自己既喜好黎選擇 食都食得開心啲🤭呢到每碗Poke Bowl都會附送一粒青檸坊間賣既Poke Bowl好
呢排天氣濕濕熱熱 想揾啲清新啲既野黎食下
每次去到呢啲時候 都會諗起食Poke Bowl

餐廳大部分都係用落地大玻璃設計
日頭黎到餐廳 外面陽光照射入餐廳
成件事好舒服 放假黎呢到食晏一流啊☺️

今次黎到就叫左OHANA呢款Poke Bowl😋
呢碗入面主要既蛋白質來源係三文魚
再配搭埋櫻桃番茄 溫室青瓜 同 甜粟米
醬汁就揀左蜜糖芥末醬(另上)
呢到既食材好新鮮 而且份量比得好足

呢到既青檸雖然細細粒 但落完就會發覺
成碗野的確清新左好多 醒胃左好多🤩
一路食仲會聞到 淡淡既青檸香味 出奇地配搭得好好
OHANA

今日黎到發現呢到平日既午餐好抵食 每個Signature Poke Bowl 都會免費配埋飲品 仲可以揀鮮果汁
營養咁豐富嘅一餐 呢個價錢非常合理👍🏻
2024-08-17
2024-08-17 286 浏览
再一次幫襯Poke Go上次試灣仔汕頭街果間,感覺唔錯今次就試吓尖沙咀百利附近嘅呢間今次就試吓order <Build your bowl>😊***Salmon, Green Salad, Cucumber, Edamame, Tofu with Nutty, with Wasabi yogurt sauce on side and Nuts, Bonito, Nori*** $118食材新鮮種類選擇都頗多上次order壽司飯做底對於我一個女仔嘅份量太多今次order 沙律菜做底份量啱啱好👍非常之適合重視健康嘅朋友🤗試咗呢杯***紅火龍果汁***$42賣相唔錯味道清新、不太甜餐廳環境都唔錯可以靜靜地同朋友傾下偈或好似我自己一個黎食飯都好合適
再一次幫襯Poke Go
上次試灣仔汕頭街果間,感覺唔錯
今次就試吓尖沙咀百利附近嘅呢間

味道清新、不太甜

餐廳環境都唔錯
可以靜靜地同朋友傾下偈或好似我自己一個黎食飯都好合適

2024-08-11 360 浏览
星期五晚上8:30去到,見到好多人排隊,於是即刻用OpenRice叫外賣,本身寫15分鐘。我見餐廳一直冇 click 已經ready 可以拎嘅掣,又見佢好多人一路出緊菜,以為真係未有⋯點知等等下等到遲過我來嘅人都入左去坐低兼野食來埋,我一問先知原來已經整好,但餐廳唔 click掣😓搞到我大熱天時係出邊企左超過半個鐘,即係堂食仲快,真係好唔理想👎🏻結果拎完發現仲要比少左個餸,漏左豆腐!比左近二百蚊,雖然poke bowl都係咁上下價錢,但咁嘅服務態度同質素真係唔推薦⋯就算冇發生以上事件,論味道同性價比,同其他同類餐廳比都唔OK😔

2024-08-04 500 浏览
講到健康又營養均衡嘅話,不得不提Poke Go。佢哋嘅食物唔單止健康好食,而且選擇豐富。你可以揀魚、菇、雞肉,然後再配搭自己鍾意嘅主食。我個人最鍾意壽司飯 ,醋味令人開胃十足,再加唔同嘅配菜,個人建議加粟米、蕃茄同青瓜,因為清新爽口又健康。如果想要更加營養豐富,你亦都可以額外添加其他食材。最後,你可以添加各種小調料,例如木魚、紫菜、果仁等等,真心勁豐富。而佢嘅撈醬汁都好正,無論係蜜糖芥末醬定係芥末乳酪醬,兩個嘅味道都好正,會有少少辣味,再配埋酸酸甜甜嘅口味,真係唔錯。不過要留意一下,假日5:00之後落單就會有加收+1服務費。

不過要留意一下,假日5:00之後落單就會有加收+1服務費。
2024-07-16 629 浏览
最具代表性的特色美食 - Poke Go這家位於尖沙嘴的小店,以精心調製的海鮮配料與新鮮食材,為食客們呈現出一場既視覺優雅、又飽滿多樣的美味體驗。第一道 Salmon 吸引我的目光。盤中鮮嫩的三文魚塊搭配軟糯的壽司飯,再淋上特製的醬汁,交織出清爽而不失飽滿感的滋味。特別值得一提的是那道酸甜可口的wasabi優格醬,為整個口感增添了層次。第二道 SHOYU AHI 更是讓人驚艷。新鮮的吞拿魚塊加上清香的青檸汁,口感軟嫩順滑,令人回味無窮。飯底同樣是軟糯可口,與吞拿魚相得益彰。除了主打的魚生,Poke Go 的配料也絕對是亮點所在。甜玉米粒、蔥花、洋蔥等新鮮蔬菜,為整道菜式增添了層次感,讓人在享用時既有豐富口感,又能飽享清新爽口的滋味。

2024-07-09 542 浏览
今天放假和朋友在尖沙咀行街食嘢。 天氣真的好炎熱, 冇乜胃口 。 朋友說附近有一間食肆,名 Poke Go,啱晒我們喜歡健康食物的一族!它位於尖沙咀漆咸道南81號南海大廈地下G號。 尖沙咀港鐵站B2 出口行幾分鐘就到。 店內裝修簡約,清潔整齊,有多個座位,很寛敞,坐得很舒服!餐牌的食物款式都多,可以自由搭配,選喜歡食物,醬汁及味料! 簡單一些,可以選了它們 signature bowl!特色的飲品種類也多,還有多款小食,可供選擇!@Signature Bowl 808揀了沙律菜 base。 材料真的太豐富: 呑拿魚、芝麻海帶、和式青蔥、枝仁豆、三文魚籽、雜菌香茹、山葵乳酪醬、芝麻和木魚絲!賣相一流, 一大碗滿滿的,份量十足。 食材都很新鮮,呑拿魚有好多件,鮮味和有咬口! 三文魚籽好大粒卜卜脆的。 配菜加上醬汁,味道很搭配,果然係招牌名物!@自選配搭 (Build your own bowl)雜菌香菇+珍珠糙飯+枝仁豆+和式青蔥+麻醬豆腐。 Dressing 選了鰹魚醬油,仲有大量的果仁、辣椒碎、紫菜絲等。 份量真的十足! 這個配搭很不錯,很清新健康的食品!這食肆的食材很新鮮和質數

@Signature Bowl 808

@自選配搭 (Build your own bowl)

這食肆的食材很新鮮和質數高,價錢相宜,適合上班一族午餐的好選擇,尤其是喜歡健康的食物。 真的好值得推介給大家去試的!
2024-07-06 373 浏览
乜嘢料都好足好多 我另外加左牛油果+溫泉蛋+豆腐🥑🍳柚子醬油醋我覺得唔錯 拒menu有提供唔洗自己思考配埋比你嘅組合 不過自己簡配搭嘅過程幾得意 會好奇整出黎會係咩樣咩顏色唔知其他分店係點 不過呢度分店嘅店員好似唔太識中文用英文會比較好👌店內環境偏暗 無記錯地點同果邊最近嘅Donki少少近
乜嘢料都好足好多 我另外加左牛油果+溫泉蛋+豆腐🥑🍳

不過自己簡配搭嘅過程幾得意 會好奇整出黎會係咩樣咩顏色
店內環境偏暗 無記錯地點同果邊最近嘅Donki少少近
2024-07-02
等候时间
5 分钟 (堂食)
用餐时段
下午茶
潮流要健康食嘢,食嘢當然唔可以試試旦旦,今次去咗尖沙咀食一間夏威夷飯,餐廳都係以夏威夷風做主題,木系餐枱加上衝浪板做裝飾,滿滿朗朗夏日風情Poke go選擇多!主食、配料、醬汁等都以可DIY自由選擇,減緊肥唔想食飯都可以要沙律做base~自己簡咗三文魚、壽司飯、珍珠糙飯、溫室青瓜、甜粟米、雞蛋絲配山葵乳酪醬!醬汁非常刺激,配埋三文魚魚油香非常特別唔想動腦可揀多款已經幫你配搭好嘅signature bowls!ONO 三文魚、青瓜、蛋絲、蟹棒沙律,口感豐富,糙米煙煙韌韌好有口感,滿滿一大碗滿到瀉,見到都非常開心📍POKE GO尖沙咀漆咸道南81號南海大廈地下G號舖

ONO

📍POKE GO
2024-06-24 457 浏览
近排天氣咁熱☀️真係冇乜胃口, 但係唔食嘢又唔得🤭朋友就約我去佢公司附近一間夏威夷餐廳👙🕶佢話呢度嘅夏威夷好出名所以我哋一於嚟試吓🫶🏻我朋友就揀ONO 裏面有🍣三文魚,溫室🥒青瓜,雞蛋絲🍳同埋果仁芝麻醬, 同埋佢揀咗壽司飯底份量好粥而且三文魚🍣同其他配料都好新鮮, 加埋個醬汁撈埋啲壽司飯🍚簡直一絕🫶🏻而我就揀咗Nalu 裏面有🦑八爪魚,櫻桃🍅蕃茄, 和式🧅洋蔥,蟹子🦀沙律,辛味🌶辣椒醬,甜粟米🌽,芝麻同埋辣椒碎,佢哋嘅辛辣蛋黃醬好出色辣辣地再加埋酸酸甜甜好開胃, 而且八爪魚粒好有咬口, 而且都幾彈口,口感同味道都好好👍🏻嘢飲方面我哋就叫咗難呀橙汁🍊同埋100%🥥椰青水🥳
近排天氣咁熱☀️真係冇乜胃口, 但係唔食嘢又唔得🤭
朋友就約我去佢公司附近一間夏威夷餐廳👙🕶
佢話呢度嘅夏威夷好出名所以我哋一於嚟試吓🫶🏻

嘢飲方面我哋就叫咗難呀橙汁🍊同埋100%🥥椰青水🥳

🍅🌽【 𝐏𝐨𝐤𝐞 𝐆𝐨 】🥒🐟⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄只要人在附近,一定唔會放過食poke go的機會💓太喜歡他們家的Poke bowl,滿滿一大碗,好味、飽肚又健康👏🏻我尤其喜歡自選,可以全部揀晒自己鍾意嘅topping🤭三文魚係必選,超新鮮的❣️而醬汁我揀咗「辛味蛋黃醬」,確實幾辣🌶️ Seasoning選擇全部要晒,幾乎滿瀉😂朋友選擇店家設計好的Signature Bowl「OHANA」,有:三文魚、溫室青瓜、雞蛋絲、蟹棒沙律等,營養豐富,清新輕盈🫶🏻最近佢地同The Korner合作,推出聯乘餐單,有一系列牛油果、開心果產品🥑 我哋揀咗件「開心果蛋糕」,幾重朱古力味,唔錯😌依家拍照上傳IG Story打卡,即送鮮果乾一份🍍🍊⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄▪️◾️𝗦𝗜𝗚𝗡𝗔𝗧𝗨𝗥𝗘 𝗕𝗢𝗪𝗟◾️▪️🍅OHANA🥗($118)(三文魚,沙律菜,櫻桃番茄,溫室青瓜,甜粟米,芝麻,果仁)🍯蜜糖芥末醬(另上)▪️◾️𝗕𝗨𝗜𝗟𝗗 𝗬𝗢𝗨𝗥 𝗢𝗪𝗡 𝗕𝗢𝗪𝗟◾️▪️🐟MAIN PROTEIN : 三文魚($118)🥬BASE : 珍珠糙飯🌽TOPPINGS : 芝麻海帶、麻醬豆腐、雞蛋絲🌶️
🍅🌽【 𝐏𝐨𝐤𝐞 𝐆𝐨 】🥒🐟

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

依家拍照上傳IG Story打卡,即送鮮果乾一份🍍🍊

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

▪️◾️𝗦𝗜𝗚𝗡𝗔𝗧𝗨𝗥𝗘 𝗕𝗢𝗪𝗟◾️▪️
🍅OHANA🥗($118)
(三文魚,沙律菜,櫻桃番茄,溫室青瓜,甜粟米,芝麻,果仁)
🍯蜜糖芥末醬(另上)

▪️◾️𝗕𝗨𝗜𝗟𝗗 𝗬𝗢𝗨𝗥 𝗢𝗪𝗡 𝗕𝗢𝗪𝗟◾️▪️
🐟MAIN PROTEIN : 三文魚($118)
🥬BASE : 珍珠糙飯
🌽TOPPINGS : 芝麻海帶、麻醬豆腐、雞蛋絲
🌶️DRESSINGS : 辛味蛋黃醬(多醬)
🧄SEASONING : 全部配料(果仁、木魚絲、辣椒碎、岩鹽、脆蒜、紫菜絲)

▪️◾️𝗧𝗵𝗲 𝗞𝗼𝗿𝗻𝗲𝗿'𝘀 𝘀𝗲𝘁 ◾️▪️
💚開心果蛋糕($32)(會員85折優惠)

▪️◾️𝗜𝗚 𝘀𝘁𝗼𝗿𝘆打卡◾️▪️
🍍鮮果乾(贈)

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

📍地址:Poke Go (尖沙咀)

🔥更多同區美食👉🏻 #ccrreami尖沙咀

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相機食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅遊 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #尖沙咀美食 #pokego #pokegohk #pokebowl @poke.go_hk
2024-06-15