餐厅: Poke Go (漆咸道南)
资讯:

2023-10-17 66 浏览
食過咁多間 呢間回頭率最高佢份量好大,同埋佢啲刺身都係好大粒,壽司飯同沙律菜比例啱啱好。佢每個飯上面都會有個炸蓮藕。香脆又好味。仲有得自選菜單,可以揀你鍾意食嘅嘢當然如果有選擇困難嘅,你都可以揀一d佢配好既配搭😍😍😍
食過咁多間 呢間回頭率最高

仲有得自選菜單,可以揀你鍾意食嘅嘢
當然如果有選擇困難嘅,你都可以揀一d佢配好既配搭😍😍😍
2023-10-09 116 浏览
之前一直都想試下夏威夷蓋飯,感覺幾健康。今次係尖沙咀搵到間都幾方便! 一睇個餐牌,好多款色簡! 我懶得諗就叫左佢D signature款,叫左個ONO,有三文魚,青瓜,雞蛋絲,蟹棒沙律,配果仁芝麻醬。雖然係預設款,不過都可以自己簡係壽司飯/沙律/珍珠糙飯,而我就簡左沙律。出到黎好色彩繽紛,感覺食落都會開心D。三文魚粒份量比想像中多,仲要都幾大粒下,蟹棒沙律同芝麻醬一齊食都好夾! 雞蛋絲真係好幼細既絲,個人幾鐘意! 而朋友就鐘意自己簡,簡左吞拿魚,芝麻海帶,青瓜,雞蛋絲再配上柚子醋,整體感覺更加清新,而且沙律菜既種類都有幾款,食落冇咁單一。一開始以為得菜唔會好飽,但食食下發現係勁飽,完全可以當係一個正餐,而且又健康!
2023-08-22 140 浏览
趁假期約左朋友, 去食我最愛既Poke Bowl。Poke bowl 係夏威夷人氣美食, 將多種材料加醬汁混合在一起。餐廳環境舒適, 好有優閒渡假感覺。香港近年開左好多Poke Bowl餐廳, 我之前亦去過幾間唔同Poke Bowl餐廳食過, 都係覺得Poke Go係最好食。餐廳提供多款材料選擇, 可揀壽司飯或沙律菜再揀配料和醬汁, 今次叫左三文魚, 酸蘿蔔, 枝豆加辛辣蛋黃汁加埋沙律菜, 十分美味, 份量亦好多, 非常適合減肥人士, 健康低脂又夠飽肚。
餐廳環境舒適, 好有優閒渡假感覺。
  • Nalu
  • 808
去幫襯Poke Go嘅深水埗元組店,原來已經係幾年前嘅事~ 開心見到佢哋擴充分店👏🏼 最欣賞嘅係老闆好支持本地藝術家‍🎨👩🏻‍🎨🧑🏼‍🎨 記得深水埗嘅壁畫係Johnee嘅手筆,而尖沙咀分店牆身就有好多foodie阿祖嘅嘜頭,嚟緊嘅灣仔分店都邀請另一人氣foodie去畫😆👍🏼👍🏼👍🏼 對上一次幫襯叫咗佢哋預設嘅poke bowl,今次就自選💁🏽‍♀️➿ 𝑩𝒖𝒊𝒍𝒅 𝒚𝒐𝒖𝒓 𝒐𝒘𝒏 𝒃𝒐𝒘𝒍 ($118)吞拿魚 • 珍珠糙飯 • 酸蘿蔔 • 枝仁豆 • 雞蛋絲 • 鮮蟹肉(+$16) • 辛味蛋黃醬 • 𝘼𝙡𝙡 𝙨𝙚𝙖𝙨𝙤𝙣𝙞𝙣𝙜吞拿魚新鮮,冇筋,同辣度好溫和嘅蛋黃醬又幾夾~Toppings嘅份量都唔少,酸蘿蔔嘅夠酸😆 seasoning可以全部都要,太好喇!!➿ 𝑪𝒐𝒍𝒅 𝒑𝒓𝒆𝒔𝒔𝒆𝒅 𝒑𝒊𝒏𝒆𝒂𝒑𝒑𝒍𝒆 𝒋𝒖𝒊𝒄𝒆 ($32)冷壓果汁可以保存到水果嘅營養成分👍🏼 而呢度就有三款選擇,我揀咗菠蘿🍍 飲到菠蘿嘅天然清甜而微信嘅味道☺️ poke bowl配果汁呢個組合正啊😆

➿ 𝑩𝒖𝒊𝒍𝒅 𝒚𝒐𝒖𝒓 𝒐𝒘𝒏 𝒃𝒐𝒘𝒍 ($118)
吞拿魚新鮮,冇筋,同辣度好溫和嘅蛋黃醬又幾夾~Toppings嘅份量都唔少,酸蘿蔔嘅夠酸😆 [c9心態] seasoning可以全部都要,太好喇!!

2023-08-16 75 浏览
Poke Go的夏威夷蓋飯給人留下美味又健康的印象。它結合了新鮮的生魚片、蔬菜和糙米,提供豐富的蛋白質和營養,滿足健康飲食的需求。此外,他們還提供紅肉火龍果smoothie,使用原只果肉壓出來,口感鮮美,令人愉悅。而且,Poke Go的價格相當親民,人均消費在150元以內,讓人感到物超所值。環境方面,Poke Go設有寬敞的用餐空間,提供足夠的空間供朋友們享受用餐和談心。整體而言,Poke Go是一家以美味、健康和良好環境為特點的餐廳,絕對值得和朋友們一起前往品嚐。
2023-06-17
  • 808
2023-08-13 101 浏览
減緊肥嘅微胖女,成日都想物色一啲平價健康嘅選擇。見到呢度嘅Poke bowl 可以自選組合,所以決定一試。見到餐廳裏面位置算係寬敞,鋪面都幾大,坐得舒服。餐牌喺上面除咗有signature bowl之外, 都可以自選poke bowl 裏面嘅ingredients.我同朋友都揀咗三文魚,另外包三款配菜。選擇頗多,而我同朋友就選擇咗豆腐,紫菜,粟米,同埋蛋絲。係一個充滿蛋白質嘅選擇。而且怕多飯嘅話,可以選擇一半沙律菜一半珍珠米,10分健康。選擇彈性。另外醬汁可以叫佢拎上,或者少醬,唔使怕食得太多醬。如果鍾意食辣嘅朋友可以試吓呢一隻chilli sauce, 點少少已經辣到出汁。Honey Mustard 唔算太甜,不過開胃, 10分清新。份量嚟講都算係幾大,食完都夠飽。Conclusion: 以呢個價錢嚟講算係幾飽肚,而且可以有多款選擇,營養均勻。適合健身人士選

見到餐廳裏面位置算係寬敞,鋪面都幾大,坐得舒服。

份量嚟講都算係幾大,食完都夠飽。

2023-08-12 3054 浏览
又介紹多間poke bowl啦,呢間相信大家都唔陌生,因為都幾出名,尖沙咀分店嘅牆上面仲有joeie foodie嘅插畫! 呢間嘅Poke bowl款式配搭都有多啲新意,而且好足料,好大碗,不過價錢相對都會貴少少🤏🏻今次同2個朋友,叫咗3碗share食,poke bowl啲配料同醬汁都好開胃,唔覺唔覺就食晒,但食完係超級飽🤰🏻•🥢 ONO $118配料:三文魚、壽司飯、溫室青/瓜、雞蛋絲、蟹棒沙律、果仁芝麻醬、芝麻呢個係最classic嘅選擇,朋友話差唔多次次嚟食都叫呢個😝 全部配料都好清新開胃,呢個配搭都係食Poke bowl最常見嘅一款,不過呢到就多咗一球蟹棒沙津喺面!每碗都插住一塊蓮藕脆片,不過就腍咗🙊 同埋呢個用嘅係果仁芝麻醬,比一般芝麻醬無咁膩😋•🥢 808 $128配料:吞拿魚、壽司飯、沙律菜、和式青蔥、枝仁豆、三文魚籽、雜菌香菇、山葵乳酪醬、芝麻、木魚絲呢款係吞拿魚,配料比較特別,有枝豆同香菇粒,全部都撈勻咗,又多咗好多口感!幾鍾意個山葵乳酪醬,有啲食壽司嘅感覺,面頭仲有好多三文魚籽,加咗啲鹹香味添😍•🥢 NALU $118配料:八爪魚、壽司飯、樱桃番茄、和式青蔥、甜粟米

🥢 ONO $118
ONO

🥢 808 $128

🥢 NALU $118
配料:八爪魚、壽司飯、樱桃番茄、和式青蔥、甜粟米、蟹棒沙律、辛味蛋黃醬、芝麻、辣椒碎
推薦呢個比鍾意食辣嘅朋友!因為好少見Poke bowl有辣嘅成份,辣椒碎同辛味蛋黃醬加埋辣味幾出,但又未至於好刺激,有甜粟米、番茄仔同蟹棒沙律中和返啲啲,八爪魚粒粒偏腍同多汁,唔算好彈牙,下次想食辣可能會自選配其他魚生
NALU
ONO
NALU
2023-08-11 60 浏览
🈵️最近愛上咗食健康嘅夏威夷飯🥳今次搵咗呢間裝修好型格嘅餐廳chill住嘆嚕🥳🍴餐廳嘅夏威夷飯🈶️好多選擇💯可以揀Set又可以自己砌個啱自己嘅口味👅一定有啱你食嘅口味架✅🌟SHOYU AHI 🌈呢個SHOYU AHI好大碗好吸引🤩壽司飯上鋪🈵️吞拿魚🍣芝麻海帶🌿和式青葱🌿紫洋葱🧅鏗魚醬油🧂芝麻🫘同埋木魚絲🥢唔單止係材料豐富又新鮮💯而且份量仲超級之多添😍抵食🈯️數爆燈呀💡💡💡💡💡🌟ONO 🌈另一個我地揀咗ONO😍喜歡壽司版做底🍚上面放🈵️🈵️三文魚🍣清爽嘅溫室青瓜🥒大量嘅雞蛋絲🥚蟹棒沙律🥗惹味嘅果仁芝麻醫同埋芝麻🌿料多所以啖啖都有三文魚同配菜 ✅令人回味無窮呢🥳🥑牛油果奶昔 Avocado smoothie🌈呢杯牛油果奶昔口感超豐厚😍而且牛油果味超濃💯加埋奶昔增加層次口感❤️香香滑滑🥰喜歡牛油果𠹶一定要試吓嚕🥳🌿紅火龍果汁 Red dragon fruit juice 🌈顏色繽紛嘅紅火龍果汁🧃令人感覺都充🈵️住活力💖真材實料做出黎嘅果汁💯味道真實👅好健康喔🥳

🌟SHOYU AHI

🌟ONO

🥑牛油果奶昔 Avocado smoothie

🌿紅火龍果汁 Red dragon fruit juice

2023-08-11 45 浏览
成日岀街食咁多油膩野,間唔中都要食返啲clean food😎喱間Poke bowl晏晝唔好洗等位,但夜晚就多數排長龍! Poke bowl就岩哂減肥或素食人士,大大碗又豐富,食得健康又飽肚。尤其係夏天咁熱,食碗清涼嘅魚生飯就岩哂👍🏻Poke bowl通常以角切魚生,加飯/菜做base, 再配埋各種配料醬汁~我多數都中意自選配料❣️ 今次揀左三文魚,珍珠糙米飯,麻醬豆腐,蟹棒沙律,雞蛋絲同櫻桃蕃茄。醬汁就揀咗山葵乳酪醬😆啲材料都好新鮮,食落勁fresh🍃面頭仲有啲木魚碎、果仁、紫菜岩鹽、脆蒜頭同炸蓮藕片,撈埋食落好爽口,整體感覺好清新健康👍🏻

一向喜歡食魚生飯,尖沙咀這間餐廳吃過好幾次了,想食得健康的時候就會衝來這間。地點不算近地鐵站,但頗好找。吃過幾次餐牌都沒有變😂,懶人版設定好的還是那六款,自己配搭就可以每次不同有新鮮感。•今日自己一個一時興起想食fresh少少,晚餐時間來食。我是懶鬼👻不想為食物太動腦筋,在六款中選了SHOYU AHI。•SHOYU AHI $118 🐟大量木魚絲,把整盆魚生飯都淹沒了😂 搬開木魚看到色彩繽紛的材料。吞拿魚魚生切得大大粒,粉紅粉嫩,新鮮好食,肉質柔軟沒有筋,好食。配上足料洋蔥圈和芝麻海帶增添層次和風味,健康好食完全不油膩。食完自我感覺良好😂環境舒服,牆面轉了成插畫頗有趣。❗️Please note❗️上次來不用加一,原來現在五點後入座一概要加一了🙈 •As usual, menu for ref :

SHOYU AHI $118 🐟
大量木魚絲,把整盆魚生飯都淹沒了😂
搬開木魚看到色彩繽紛的材料。

食完自我感覺良好😂
SHOYU AHI

環境舒服,牆面轉了成插畫頗有趣。
❗️Please note❗️
上次來不用加一,原來現在五點後入座一概要加一了🙈

As usual, menu for ref :
2023-08-03 451 浏览
次次夜晚經過都排唒長龍,所以就簡早少少既時間黎食個”early dinner”。簡左Nalu,由於無咩客人既關係,食物好快就到。份量係十分充足!大大碗,而且材料都好新鮮好好味,汁也是係毫無保留咁比勁多! 絕對能夠滿足大家既味蕾!唯一既問題係,餐廳採用QR Code 落單,而且繁忙時間仲要搭枱,也唔見得侍應有咩服務(其實這類餐廳都咩服務可以提供)。呢個價錢對比其他食poke bowl 既鋪唔算特別優惠,但竟然要加一,性價比黎講就真係唔算高。間唔中食下都可以,但如果繁忙時間又要排隊、又要搭枱就未必係首選了。

Nalu
2023-08-01
Nalu
2023-07-28 64 浏览
平日中午咁啱經過開尖沙咀工作想搵小小輕盈啲既野食做午餐於是就同同事一齊OpenRice 睇吓附近有啲咩好食又唔油啱我地呢啲想食得健康既朋友仔~跟住就碌到呢間!行到門口就感受到滿滿既異國氣息裝修得好有夏威夷既風情菜式都好精緻同吸引NALU |Brown rice Cold pressed apple juice (Set)呢個壽司飯主要由八爪魚、樱桃番茄、和式青蔥、甜粟米同埋蟹棒沙律整成賣相好靚之餘又真係好輕盈入口涼涼地 好適合炎炎夏日食呀OHANA |Brown rice Avocadopineapple juice (Set)而朋友叫呢款壽司飯入面有三文魚、沙律菜、樱桃番茄、溫室青瓜、甜粟米、蜜糖芥末醬同埋一啲芝麻果仁食落口會比較濃味同埋會偏甜好啱一啲鍾意甜沙律口味既朋友而果汁類飲品全部都係同冷壓而成既果汁味道天然又有益下次黎開尖沙咀一定要再過黎食~~
平日中午咁啱經過開尖沙咀工作
想搵小小輕盈啲既野食做午餐
於是就同同事一齊OpenRice
睇吓附近有啲咩好食又唔油
啱我地呢啲想食得健康既朋友仔~

跟住就碌到呢間!

行到門口就感受到滿滿既異國氣息
裝修得好有夏威夷既風情
菜式都好精緻同吸引

NALU |Brown rice

呢個壽司飯主要由八爪魚、樱桃番茄、
和式青蔥、甜粟米同埋蟹棒沙律整成
賣相好靚之餘又真係好輕盈
入口涼涼地 好適合炎炎夏日食呀

OHANA |Brown rice Avocado
pineapple juice (Set)

而朋友叫呢款壽司飯入面有三文魚、
沙律菜、樱桃番茄、溫室青瓜、甜粟米、
蜜糖芥末醬同埋一啲芝麻果仁
食落口會比較濃味同埋會偏甜
好啱一啲鍾意甜沙律口味既朋友

而果汁類飲品全部都係同冷壓而成既果汁
味道天然又有益

下次黎開尖沙咀一定要再過黎食~~
2023-07-20 81 浏览
之前已經經過好多次尖沙咀間【Poke Go】,好似無論咩時間都好多人。今次趁住唔係繁忙時間同想自己快快食完個tea/dinner就去左試下。 餐廳有幾款set好左既signature poke bowl或者可以自己搭配/加配菜。我自己就自己搭配左三文魚、壽司飯、豆腐配胡麻醬、枝豆、海帶、wasabi yogurt醬同另外加牛油果。可以加全部調味料、我自己就除左辣椒碎全部加曬。 分量超級多,配菜比例多過飯、調味剛好,唔會太鹹或者cover唔到所有食材,絕對夠飽。 有機會non peak會再去,peak hour有機會要排隊。
2023-07-18 77 浏览
*夏日熱辣辣~~ 沒什麼胃口又想食得light一點,揀食夏威夷丼飯就對了,而今次就去了位於尖東的🐟Poke Go🌺。菜單配搭十分多樣— 選擇不了?他們已經預設了數個特色風味的丼;不想跟預設?還可以自由配搭!今次我和友人都選擇了一樣的丼飯配搭~· 🥑 三文魚- 沙律菜-芝麻海帶-麻醬豆腐-牛油果 · ✴️ 4.9 /5 ✴️三文魚生粒超大粒,油脂味很香又夠鮮味。芝麻海帶和麻醬豆腐調味也很足夠。至於另外加配的牛油果,有完整切好的半個份量。每樣配料份量非常足夠,啖啖都超級滿足!Seasoning 我全部都揀了,脆蒜果仁辣椒碎十分香口惹味~~醬料方面,友人選擇了辛味蛋黃醬,而我選擇了山葵乳酪醬。兩種醬料配搭沙律bowl都非常惹味。而我個人覺得山葵乳酪醬是更勝一籌,山葵乳酪醬比起辛味蛋黃醬的味道更辛辣刺激,所以配搭著沙律菜就非常清新!· 🍃柚子薄荷沙冰🍧 · ✴️ 5 /5 ✴️ 這杯特飲簡直是夏日精選~ 沙冰夾雜了很多薄荷葉碎和柚子皮粒,果味突出得來又清新!沙冰冰粒不會特別大粒,是剛剛好的size。 🤍

今次我和友人都選擇了一樣的丼飯配搭~

· 🍃柚子薄荷沙冰🍧 · ✴️ 5 /5 ✴️

2023-07-18 42 浏览
推介推介推介 重要的話要說三次 好久沒吃過poke 由於天氣太熱,所以一看到就很想進來 吃點涼快的東西 我只是隨意的了一點東西 出來給我看懂的擺盤,真是令我驚艷到 十分漂亮 很好打卡 就望著這個東西 已經覺得很舒服 好像真的去了夏威夷一樣 而且味道也非常好 夏天必去!
推介推介推介 重要的話要說三次