Poke Bowl 喺香港愈嚟愈受歡迎,尤其是近年掀起全民健身熱,大家都想食得健康無負擔!今日同朋友嚟北角購物,就喺渣華道搵到間夏威夷蓋飯專賣店🍚,餐廳除咗主打 Poke Bowl 外,原來仲有熟食丼飯、炸物、小食、湯品及飲品等供應。風味蓋飯有 8 款可供選擇,全部都可以自選跟壽司飯、沙律菜、二合一或冷麵、烏冬….等,另外客人亦可以按自己喜歡嘅口味,自由配搭。選了至尊波奇 ($128)  用料超豐富,有三文魚、吞拿魚、車厘茄、青瓜、牛油果、玉子絲、蟹籽、紫菜絲、木魚絲、黑白芝麻及山葵蛋黃醬,配壽司飯及沙律菜。三文魚油潤肥美,吞拿魚肉質滑溜,而牛油果嘅熟度亦啱啱好,撈埋啲醬汁一齊食,非常醒胃。加左 $20 轉套餐,包三文魚豆腐海帶味噌湯、是日前菜及飲品。至於另一客滑蛋蒲燒鰻魚丼 ($108),水準亦唔錯,鰻魚燒得啱啱好,魚脂分佈均勻,再配上香甜嘅鰻魚汁,拌飯一流!滑蛋份量十足,覆蓋了成個飯面😆,以紫菜絲佐吃,風味甚佳。點左客小食黃金炸蟹鉗 ($38) 賣相相當討好,炸到金黃色,外形飽滿,咬落香脆彈牙,美味。

2024-11-08 633 浏览
近來體重日漸上升,但嘴饞的我又無法節食減肥,唯有努力尋找食得有營又健康的餐飲,所以今次就特意來到這間位於北角的小店,他們主打夏威夷魚生飯,低脂低卡高纖高蛋白的Poke Bowl,賣相仲要色彩繽紛,真係食得開心又飽肚。店內是全自助式,只要QR code落單俾完錢,食物就會送上。除有set好配料的魚生飯外,還可以自由配搭。而且仲有多款熱食蓋飯可選,像是溫泉蛋牛舌丼、板燒雞扒丼等。至尊波奇 $128作為餐廳的招牌菜,配料真的超多,有新鮮肥美的三文魚和厚切的吞拿魚,還有含豐富膳食纖維的牛油果,咬落爽口的車厘茄、青瓜,以及用蟹籽、紫菜絲、木魚絲和黑白芝麻作調味配料,令口感更豐富,加入山葵蛋黃醬攪拌一齊食亦好好味,想要多點醬的話可以告知店員。蔥鹽醬溫泉蛋牛肋條丼 $88牛肋條鋪滿飯面,份量都OK,燒得香口,肉質軟嫩不韌,醬汁甜甜鹹鹹的,加埋蔥花及溫泉蛋汁撈飯,一流。升級套餐 +$20所有蓋飯只要加$20就可以升級,有三文魚豆腐海帶味噌湯、是日前菜(當日的前菜是螺肉)及飲品(轉特飲需補差價),真係幾抵。牛油果香蕉奶昔 $44(原價)、Oreo曲奇奶昔 $40(原價)兩杯奶昔的質感都非常幼滑,前者香蕉

至尊波奇 $128

蔥鹽醬溫泉蛋牛肋條丼 $88

升級套餐 +$20

兩杯奶昔的質感都非常幼滑,前者香蕉應頗多,飲完好飽,但健康;後者Oreo味雖不算太濃郁,但剛好不甜膩,亦好飲。
2024-11-07
2024-10-11 988 浏览
收工諗住食得健康啲,同朋友揀咗呢一間食Poke bowl嘅餐廳,不過估唔到餐廳除咗健康嘅鈣,都仲有唔少熟食蓋飯揀,包括溫泉蛋牛舌丼、雞扒丼等等。仲有小食,選擇幾多元化,欣賞!👏加州海岸風味蓋飯 ($98) + 升級套餐(+$20) 配Oreo曲奇奶昔 (要再補錢)前菜&三文魚豆腐海帶味噌湯前菜係薯仔沙律,薯仔幾得意,好似薯條嘅形狀,但係唔係炸既😂 沙律夠味道的;味噌湯都好足料,有魚湯味,不過留意,三文魚會有骨,食嘅時候候要小心啲👍🏻每個蓋飯主要由蓋飯底、主食、配菜、醬料、伴菜組成,而蓋飯底可以自己揀。呢碗蓋飯就包括三文魚、青瓜、中華沙律、玉子絲、三文魚子配日式胡麻醬、紫菜絲、木魚絲、黑白芝麻,我揀咗「壽司飯及沙律菜」,另外追加牛油果。🫣三文魚新鮮厚肉,口感唔錯!牛油果大份兼有味道,唔生,好食☺️ 三文魚籽大粒有咬感☺️ 其他配料都冇咩特別大問題,份量都幾多👍🏻 沙律菜配埋胡麻醬都好match,飯就偏硬。因為份量多,或者加左前菜同湯,我甚至食唔晒🤣Oreo曲奇奶昔唔算好似曲奇味,似豆奶味多啲,但勝在好大杯😆自選蓋飯蓋飯底:壽司飯一款主食:三文魚 (+$10)追加主食:吞拿魚(+$30)三款配

前菜&三文魚豆腐海帶味噌湯

Oreo曲奇奶昔
唔算好似曲奇味,似豆奶味多啲,但勝在好大杯😆

自選蓋飯
蓋飯底:壽司
一款主食:三文魚 (+$10)
追加主食:吞拿魚(+$30)
三款配菜:三文魚籽(+$8)、牛油果(+$10)、蟹肉(+$10)
自家醬料:鰹魚醬油(另上)(醬料正常份量)
伴菜:紫菜絲、木魚絲 (最多可以揀三樣)

可以自選蓋飯有樣好嘅嘢,就係全部餸菜都一定係自己最鍾意嘅😍 吞拿魚同三文魚一樣都好新鮮👍🏻 蟹肉都唔好睇少,份量唔少🙈 其他就同加州海岸蓋飯差唔多😚

結論
🫰新鮮!足料!份量多!
🫰唔知係咪新開呢,坐得舒服,店舖乾淨

好味度:8/10
回頭度:8/10

🎡餐廳資料
餐廳名稱:POKE GREEN
餐廳地址:北角渣華道188-194號僑華大廈地下A號舖
營業時間:星期一至日 11:00-21:00
  • 自選蓋飯
係 Openrice 搵到呢間食 poke bowl 嘅食店 , 想試好耐 😆 今日同埋男朋友黎試試 !! 原來除左健康嘅 poke bowl 外 , 呢度仲有熱食嘅蓋飯 , 款式豐富 , 價錢又實惠👍至尊波奇 ($128)材料好豐富 !! 有牛油果 , 三文魚 , 吞拿魚 , 車厘茄 , 青瓜 , 玉子絲 , 蟹籽 . 紫菜絲 , 木魚絲 , 黑白芝麻配芥末蛋黃醬 !! 份量超大 , 好多配料 , 完全可以滿足到我咩都想試心態 🤤🤤 飯底可以選擇壽司飯 , 沙律菜 , 冷麵烏冬 , 蕎麥麵同椰菜花飯 ! 三文魚同吞拿魚都好新鮮 , 牛油果生熟度啱啱好 😍😍 仲要有半個咁多 , 好食 !! 另外我都好鍾意玉子絲 , 好幼細 👍👍 口感好好 ~ 成個 poke 感覺清新健康 , 食落冇負擔 !! 加 $20 仲可以轉做套餐 !! 套餐包左麵豉湯 , 前菜同飲品 , 好抵呀 !! 自選蓋飯我揀咗冷蕎麥麵 , 三文魚 , 秋葵 , 三文魚子同中華沙律 ~ 自選蓋飯真係有好多選擇 !! 可以為自己 tailor-make 1 個 the one and only 嘅 poke bowl 😎😎
至尊波奇 ($128)
自選蓋飯
我揀咗冷蕎麥麵 , 三文魚 , 秋葵 , 三文魚子同中華沙律 ~ 自選蓋飯真係有好多選擇 !! 可以為自己 tailor-make 1 個 the one and only 嘅 poke bowl 😎😎 呢個 bowl 配撘好清新 !!
黃金炸蟹鉗 ($12)
套餐加 $12 就有 2 隻即叫即炸 , 熱辣辣嘅新鮮炸蟹鉗 🤤🤤 抵食 !

三文魚豆腐海帶味噌湯
好足料 , 有好多三文魚 , 豆腐同海帶 , 原價要 $28 , 所以一定係套餐加 $20 抵 !
柚子梳打
好夠氣 , 唔太甜 , 好飲❤️❤️推介 !

整體嚟講 , 現代人食嘢已經唔係一味好食就得 , 要好食得黎 😌 煮法健康 😌 食材高質先符合現今嘅飲食方式 ! 平時出街好難搵到健康又好食嘅食店 , 今日開始又多 1 個選擇喇 !!
2024-08-30 1367 浏览
同朋友今日去左poke green食poke bowl🤤🤤 呢間餐廳係北角, 環境好舒服😍我叫左個高質雞肉poke bowl🐣🐣份量好豐富, 雞肉同豆腐好嫩滑🦀🦀蟹柳同玉子絲都好新鮮, 凱撒沙律醬唔會太膩🥗🥗紫菜絲, 木魚絲同黑白芝麻都增加左層次感😍蕎麥麵好有咬口, 唔會太軟, 係健康嘅選擇!😋朋友叫左個hot bowl蔥鹽醬溫泉蛋牛肋條丼❤️🩷牛肋條好香口, 唔會太乾😋😋溫泉蛋超香, 蔥鹽醬夠入味, 配白飯好好食!😊我地仲加左$20轉set🐟🐟有三文魚豆腐海帶味增湯🥒🥒前菜自家製醃製青瓜蘿蔔同飲品, 勁抵食!😁我飲左個牛油果香蕉奶昔🥑超濃郁, 牛油果同香蕉都好甜🍌唔會太膩, 非常解渴!😍朋友飲左個草莓奶昔🍓🍓佢話夠香甜, 草莓味好濃, 好好飲!😊我地仲加配左個吉列炸蝦🍤配蛋黃醬, 好香脆, 炸得好金黃💛💛蛋黃醬好滑, 好好味!😋總括黎講, poke green係一間好值得去嘅餐廳, 食物好新鮮又健康💚💚💚份量好足而且價錢合理, 又坐得舒服 我同我朋友都好滿意, 下次一定會再去!😊

蕎麥麵好有咬口, 唔會太軟, 係健康嘅選擇!😋
朋友叫左個hot bowl蔥鹽醬溫泉蛋牛肋條丼❤️🩷
牛肋條好香口, 唔會太乾😋😋
溫泉蛋超香, 蔥鹽醬夠入味, 配白飯好好食!😊

我地仲加左$20轉set🐟🐟有三文魚豆腐海帶味增湯🥒🥒
前菜自家製醃製青瓜蘿蔔同飲品, 勁抵食!😁

我飲左個牛油果香蕉奶昔🥑
佢話夠香甜, 草莓味好濃, 好好飲!😊

我地仲加配左個吉列炸蝦🍤

2025-01-10 0 浏览
大時大節瘋狂吃喝後,是時候要健康飲食平衡一下家附近的夏威夷蓋飯小店裝修以小清新木調為主簡單樸實舒服,時尚雅致,感覺光猛,有不少座位主打健康魚生飯、熱食蓋飯、風味小食及各種特色飲品風味蓋飯至尊波奇內有三文魚、吞拿魚、車厘茄、青瓜、牛油果、玉子絲、蟹籽、山葵蛋黃醬、木魚絲及白芝麻三文魚豆腐海帶味噌湯配料豐富,湯頭濃郁而不膩三文魚蟹肉蟹膏茶漬飯鮮甜不腥,加上清香的茶湯,味道清新野莓果園乳酪有香蕉、紅桑莓、士多啤梨、藍莓、 穀麥脆片、蜂蜜及亞麻籽
大時大節瘋狂吃喝後,是時候要健康飲食平衡一下
家附近的夏威夷蓋飯小店裝修以小清新木調為主
簡單樸實舒服,時尚雅致,感覺光猛,有不少座位
主打健康魚生飯、熱食蓋飯、風味小食及各種特色飲品
至尊波奇
三文魚豆腐海帶味噌湯配料豐富,湯頭濃郁而不膩
三文魚豆腐海帶味噌湯
三文魚蟹肉蟹膏茶漬飯鮮甜不腥,加上清香的茶湯,味道清新
三文魚蟹肉蟹膏茶漬飯
野莓果園
2025-01-10
至尊波奇
三文魚蟹肉蟹膏茶漬飯
野莓果園
2025-01-08 0 浏览
近期愛上poke bowl,健康之餘,味道又好,仲有好多唔同combination選擇。呢日去開北角,發現有間主打食poke bowl嘅小店。餐牌除咗有多款poke bowl選擇,poke bowl飯底可以揀壽司飯、沙律菜、蕎麥麵、冷熱/烏冬及冷麵等選擇。同時亦有多款熱食便當,小食,甚至乎乳酪bowl。首先點咗風味蓋飯入面嘅高質雞肉($78)- 有慢煮雞肉、蟹柳、玉子絲、豆腐、黑白芝麻、紫菜、木魚絲及凱撒沙律醬。食材新鮮美味,點咗冷烏冬做底,呢個配搭非常清新好味。三文魚蟹肉蟹膏茶漬飯($88)- 三文魚及蟹肉味道好夾,份量都唔少,面頭仲有蟹膏,增添咗層次感及鮮味。茶漬飯味道清香,入口溫暖好味。咕姑固炸雞 - 雞件外皮炸得香脆,入面嘅雞肉汁保持鮮嫩,點埋沙律醬,好惹味嘅小食。野莓果園乳酪($88)- 最後點咗呢個乳酪bowl兩個人share, 入邊有士多啤梨、藍莓、紅莓、香蕉、亞麻籽及穀物脆片。幾款雜莓入口酸酸甜甜,配埋穀物脆片及亞麻籽,口感非常豐富。所有蓋飯可加$20跟餐包飲品及前菜及味噌湯,飲品亦可加錢upgrade至奶昔。我哋點咗杯signature 牛油果香蕉奶昔(+$28),入

所有蓋飯可加$20跟餐包飲品及前菜及味噌湯,飲品亦可加錢upgrade至奶昔。我哋點咗杯signature 牛油果香蕉奶昔(+$28),入口好creamy,充滿牛油果及香蕉味,夠晒香滑,值得一試。

餐廳食材新鮮好味,種類選擇亦好多,啱晒注重健康嘅朋友。
2025-01-08 0 浏览
想食得健康啲其實好多選擇Poke bowl就係其中一個又好味又夠營養嘅good choice😆今次比我係北角見到呢間 poke green竟然有埋乳酪叫!簡直就係keep fit之選❤️❤️Yogurt Bowl - 熱帶風情有香蕉、芒果同奇異果酸酸甜甜又開胃又飽肚👍🏻👍🏻仲會有埋殼麥脆片同亞麻籽食完腸胃馬上動起來🤣🤣Poke Bowl - 至尊波奇超級豐富多料,三文魚、吞拿魚同牛油果淨係呢3款餸都已經夠吸引了😍再加埋各類配菜,真係餸仲多過飯呀🤣炸物拼盤好抵食、乜都有嘅拼盤,仲要全部都係好食!特別鍾意佢個炸芝士,勁香濃🤤🤤🤤

想食得健康啲其實好多選擇

今次比我係北角見到呢間 poke green
竟然有埋乳酪叫!簡直就係keep fit之選❤️❤️

Yogurt Bowl - 熱帶風情
有香蕉、芒果同奇異果
酸酸甜甜又開胃又飽肚👍🏻👍🏻
仲會有埋殼麥脆片同亞麻籽
食完腸胃馬上動起來🤣🤣

Poke Bowl - 至尊波奇
超級豐富多料,三文魚、吞拿魚同牛油果
淨係呢3款餸都已經夠吸引了😍
再加埋各類配菜,真係餸仲多過飯呀🤣

炸物拼盤
好抵食、乜都有嘅拼盤,仲要全部都係好食!
特別鍾意佢個炸芝士,勁香濃🤤🤤🤤
☺️平時都好中意食ᴘᴏᴋᴇ ʙᴏᴡʟ🥣🤰🏻長假期放肆過後, 更是外食的不二之選😙✅自由配搭, 🥗生酮低卡低脂高纖高蛋白💪🏻😋食得健康好味又開心🫶🏻~𝗣𝗢𝗞𝗘 𝗚𝗥𝗘𝗘𝗡位於北角匯對面街🪵環境簡約舒適, 櫈下有置物籃子🧺🤳🏻自行掃QR code落單付款📜餐牌選擇眾多, ❄️有冷熱🔥鹹甜🍬, 滿足哂各人口味🥳除主打ᴘᴏᴋᴇ ʙᴏᴡʟ, 更提供熱食日式蓋飯🍚, 小食, 奶昔🥤等🆕新推出:乳酪碗 Yogurt Bowl🥣🤩同樣可以自選口味, ✨自由度十分高!所有蓋飯類可+$20升級套餐🆙🐟三文魚豆腐海帶味增湯+是日前菜+飲品🔸自選蓋飯 $88 6.5/10壽司飯x沙律菜|慢煮嫩雞肉|枝豆|豆腐|玉子絲|蟹肉+$16🐔慢煮雞肉偏硬少少, 有啲肥膏配料好豐盛, 滿滿蛋白質又低脂😌揀咗較低卡的鰹魚醬汁, 更添和風🎌~🔸蔥鹽醬溫泉蛋牛肋條丼 $88 6.5/10🐮牛肋條脂肪比例唔會太高, 帶嚼勁🥚蔥鹽醬和溫泉蛋漿拌勻白飯, 很好餸飯😙🔸野莓果園🍓ʙᴇʀʀɪᴇꜱ ᴏʀᴄʜᴀʀᴅ ʏᴏɢᴜʀᴛ $88 7/10香蕉|紅桑莓|士多啤梨|藍莓|亞麻籽|穀麥脆片🍓🫐好多莓果~抗氧化又護眼👀🥣份量不少,
☺️平時都好中意食ᴘᴏᴋᴇ ʙᴏᴡʟ🥣
🤰🏻長假期放肆過後, 更是外食的不二之選😙
✅自由配搭, 🥗生酮低卡低脂高纖高蛋白💪🏻
😋食得健康好味又開心🫶🏻~

𝗣𝗢𝗞𝗘 𝗚𝗥𝗘𝗘𝗡位於北角匯對面街
🪵環境簡約舒適, 櫈下有置物籃子🧺
🤳🏻自行掃QR code落單付款

📜餐牌選擇眾多,
❄️有冷熱🔥鹹甜🍬, 滿足哂各人口味🥳
除主打ᴘᴏᴋᴇ ʙᴏᴡʟ,
更提供熱食日式蓋飯🍚, 小食, 奶昔🥤等
🆕新推出:乳酪碗 Yogurt Bowl🥣
🤩同樣可以自選口味, ✨自由度十分高!

所有蓋飯類可+$20升級套餐🆙
🐟三文魚豆腐海帶味增湯+是日前菜+飲品

🔸自選蓋飯 $88 6.5/10
🐔慢煮雞肉偏硬少少, 有啲肥膏
配料好豐盛, 滿滿蛋白質又低脂😌
揀咗較低卡的鰹魚醬汁, 更添和風🎌~

🔸蔥鹽醬溫泉蛋牛肋條丼 $88 6.5/10
🐮牛肋條脂肪比例唔會太高, 帶嚼勁
🥚蔥鹽醬和溫泉蛋漿拌勻白飯, 很好餸飯😙

香蕉|紅桑莓|士多啤梨|藍莓|亞麻籽|穀麥脆片
🍓🫐好多莓果~抗氧化又護眼👀
🥣份量不少, 好大碗, 勁飽肚🫨
鋪滿多種莓果, 仲有富含膳食纖維的亞麻籽🚽
乳酪口感順滑, 加甜甜的蜂蜜🍯
作為一道健康美味的甜品結尾🥰

*餐廳Default後上, 怕乳酪會出水🧚🏻‍♀️

🔸可樂(跟餐)
2025-01-07 0 浏览
年尾又火鍋又薯片食食得太熱氣,好彩諗起仲有pokebowl可以揀黎食無咁熱氣。餐廳坐得舒服,地鐵站一出行1,2分鐘就到都幾方便自選bowl自選左唔同嘅配菜做成一個bowl,同埋難得有得揀熱烏冬做飯底,都真係比較少pokebowl餐廳有得揀。主食都有唔少選擇,揀左刺身嘅部份食落都新鮮,健康得黎又唔肥。蔥鹽醬溫泉蛋牛肋條丼 $88牛肋切左細細條幾方便食,夠淋身同夠香。溫泉蛋係日本蛋好有蛋黃香味,同埋蔥鹽醬都ok,輕輕嘅味道就好食好多自選乳酪bowl $88水果揀左士多啤梨, 牛油果, 芒果。乳酪勁大一碗,口感係比較厚身個種乳酪,兩個人食都會覺得飽。鍾意佢有加埋D穀物脆片入去有脆口感覺。

餐廳坐得舒服,地鐵站一出行1,2分鐘就到都幾方便

自選bowl

蔥鹽醬溫泉蛋牛肋條丼 $88

自選乳酪bowl $88
2025-01-04
2024-12-27 64 浏览
pokegreen @ 北角又到健康頻度分享😌…今次去左北角…朋友帶我食pokebowl…呢度同一般pokebowl店一樣啦…有一d配搭好既pokebowl…好啱有選擇困難症既朋友…又或者鍾意自己砌一個啱自己都得朋友就DIY左個好豐富既pokebowl…有虎蝦…青瓜…雞肉…蟹籽同牛油果飯。除左豐富外…份量都幾慷慨…牛油果有半隻咁多…味道都唔錯…虎蝦味辣既惹味我就因有選擇困難就點左個牛筋條溫泉蛋飯。個牛筋條煎得唔錯…微焦…有牛肉味又唔會韌…收貨個炸雞就正常發都…我就點多個最愛既牛油果奶昔…滿足#相機先食 #cameraeatfirst #foodporn #foodlover #yum #eating #instagood #foodgram #foods #foodstagram #foodies #foodphotography #fooddiary #food #foodblogger #hkfoodie #香港好去處 #北角 #pokebowl #夏威夷 #健康
pokegreen @ 北角

炸雞就正常發都…

我就點多個最愛既牛油果奶昔…滿足

2024-12-22 40 浏览
這間餐廳主打健康blow poke, 很適合平時食很多濃味的食物又想食健康一點的人🤭而且平時午餐有平,附近上班的人士又多一個選擇😊當然除了poke 之外,還有熱食飯,天氣冷時食就最好不過😆💠自選yogurt $88藍莓,士多啤梨,牛油果,穀麥脆片,亞麻籽乳酪很順滑,味道也易入口,藍莓與士多啤梨的酸甜味道融合,牛油果有柔滑的奶油口感,口感柔滑、有酥脆與微脆的層次感😙😙💠 三文魚蟹肉蟹膏茶漬飯 $88+$20 升級套餐(三文魚豆腐海帶味噌湯+是日前菜+飲品)三文魚與蟹肉茶漬更顯清新🤭搭配的味噌湯具有濃郁的鮮味,米飯配上茶漬,有驚喜的味道👅💠 韓風辣碗 $108辣味三文魚•虎蝦仁(中)•泡菜•蟹柳 •紫洋蔥辛口蛋黃醬•紫菜絲•黑白芝麻•辣椒碎三文魚的香辣與虎蝦仁相配,泡菜帶來的酸味和辣度,多層次的口感,既有脆、滑、又有嚼勁,讓人一口接一口🤓🤓

💠自選yogurt $88
藍莓,士多啤梨,牛油果,穀麥脆片,亞麻籽

💠 三文魚蟹肉蟹膏茶漬飯 $88
+$20 升級套餐(三文魚豆腐海帶味噌湯+是日前菜+飲品)

💠 韓風辣碗 $108
辣味三文魚•虎蝦仁(中)•泡菜•蟹柳 •紫洋蔥
辛口蛋黃醬•紫菜絲•黑白芝麻•辣椒碎

2024-12-04 106 浏览
可能我們比較反叛🤣,明明超多poke bowl選擇,但最後我們還是選擇了自選😏,貪自由度大,可能揀自己喜歡的材料。🔅自選($8️⃣8️⃣)✅蓋飯底如果叫普通米飯,就不用加錢,但如果叫烏冬或蕎麥麵,就要另外加$10。✅主食(肉)如果想要三文魚要另外加$10 ,我個人偏向喜歡辣雞肉,貪佢本身有味道,不會太淡味。✅3款配料超多選擇,都是一些常見的配料,但是份量頗多,滿滿的一大碗。醬料選擇亦很多,想更加健康的話,可能直接走醬。不過我們不是十分健康的人,所以還另外叫了炸蟹鉗😂和曲奇奶昔。如果想更豐富,可以學我們直接加$20 轉套餐,有湯、飲品和小菜,超級豐富😆!

🔅自選($8️⃣8️⃣)
✅蓋飯底

✅主食(肉)

✅3款配料
超多選擇,都是一些常見的配料,但是份量頗多,滿滿的一大碗。

2024-11-29 90 浏览
除咗丼飯,亦有小食、乳酪碗及健康奶昔!!至尊波奇Supreme $128: 三文魚、吞拿魚、牛油果、玉子燒、蟹籽、山葵蛋黃醬、紫菜、鮮木魚絲、黑白芝麻等!! 最豐富嘅poke bowl! 三文魚夠肥美,又夠新鮮配上多款蔬菜, 營養均衡!韓風辣碗 $108: 辣味三文魚、虎蝦仁、泡菜、蟹柳、辛口蛋黃醬,香辣惹味好特別!! 好有新鮮感嘅配搭😚😍+$12 黃金炸蟹鉗🫶🏼🥰手工炸單骨雞翼 $48😆 有啲似脆香雞翼少少辣好惹味!
除咗丼飯,亦有小食、乳酪碗及健康奶昔!!

至尊波奇Supreme $128

韓風辣碗 $108

+$12 黃金炸蟹鉗🫶🏼🥰

手工炸單骨雞翼 $48😆 有啲似脆香雞翼少少辣好惹味!
2024-11-18 122 浏览
𓌉◯𓇋【健康有營Poke bowl💁🏻‍♀️】越黎越多poke bowl店係香港開好岩繁忙都市人食 一碗有齊多種蔬菜 蛋白質同澱粉 感覺健康好多😆有選揀困難症既朋友可以直接揀POKE GREEN set好左既組合 吾夠飽既仲可以加$20升級至套餐 享有三文魚豆腐海帶味噌湯+是日前菜+飲品▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃❀自選蓋飯🌟🌟($88起)有頗多選擇 蓋飯底都可以自由選擇揀左壽司飯同沙律菜一半一半😆三文魚份量大方夠晒厚切 配埋蟹籽同牛油果🥑咁豐富嘅口感 另外仲加左蟹肉 增添鮮味👍🏻 牛油果奶昔即叫即點 濃厚既口感超正💁🏻‍♀️❀ 厚切鹽燒溫泉蛋牛舌丼🌟🌟牛舌燒得岩岩好 爽口彈牙🥰拮穿温泉蛋撈埋更加滑溜 值得一讚啲飯煮得幾好粒粒分明有咬口👍🏻⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰全部10分為滿分✨ღ味道:8.5ღ環境:8.5ღ性價比:9ღ回頭再食機會: 9📍 POKE GREEN (北角)北角渣華道188-194號僑華大廈地下A號舖#poke#pokegreen#北角美食#香港美食#香港必食#打卡好去處#港女打卡#打卡餐廳#食好西#相機食先#hkfood
𓌉◯𓇋
【健康有營Poke bowl💁🏻‍♀️】

越黎越多poke bowl店係香港開
+是日前菜+飲品

▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃

❀自選蓋飯🌟🌟($88起)
有頗多選擇 蓋飯底都可以自由選擇

ღ味道:8.5
ღ環境:8.5
ღ性價比:9
ღ回頭再食機會: 9

📍 POKE GREEN (北角)
北角渣華道188-194號僑華大廈地下A號舖

#poke#pokegreen#北角美食#香港美食#香港必食#打卡好去處#港女打卡#打卡餐廳#食好西#相機食先#hkfoodie