2021-09-29 353 浏览
朋友入黎探我,一於帶她去嘆個少女下午茶,好開心樓下有 “Pokka Café”,環境舒適、野食抵食、質素又好,好似呢個「悠閒二人下午茶」只需HK$268,就可以品嚐到鹹甜美食~鹹點方面:我最愛🦀松葉蟹肉牛油果蕃茄沙律,滿滿鮮甜的松葉蟹肉配上清新的沙律,好開胃~仲有🦢鵝肝醬多士,香濃而不膩~🥐迷你雞肉漢堡牛角包香酥美味~🍗新鮮炸出爐的日式芝麻雞翼外皮脆內肉嫩~🐖黑毛豬火腿配蜜瓜都唔錯~ 而我最愛的當然係甜點,朋友仲讓埋自己果份俾我,好幸福啊~超推介🍰日式焦糖拖肥芝士卷,軟綿的芝士卷配上香濃焦糖拖肥味,我的最愛~🍓鮮果吉士撻有士多啤梨和藍莓2款,光賣相已經好精緻~🥧日式紅豆綠茶慕斯綠茶味香濃~🍮士多啤梨慕斯牛奶布甸香滑而不會太甜~仲有不可缺少的馬卡龍~🍹朋友點左檸檬特飲,我杯凍荔枝梳打,淡淡清新的荔枝香味 除左下午茶,平時夜晚我都整日黎食牛扒,抵食又美味~

鹹點方面:
仲有🦢鵝肝醬多士,香濃而不膩~
🥐迷你雞肉漢堡牛角包香酥美味~
🍗新鮮炸出爐的日式芝麻雞翼外皮脆內肉嫩~
🐖黑毛豬火腿配蜜瓜都唔錯~

而我最愛的當然係甜點,朋友仲讓埋自己果份俾我,好幸福啊~
🍓鮮果吉士撻有士多啤梨和藍莓2款,光賣相已經好精緻~
🥧日式紅豆綠茶慕斯綠茶味香濃~
🍮士多啤梨慕斯牛奶布甸香滑而不會太甜~
仲有不可缺少的馬卡龍~

🍹朋友點左檸檬特飲,
我杯凍荔枝梳打,淡淡清新的荔枝香味

除左下午茶,平時夜晚我都整日黎食牛扒,抵食又美味~
2021-07-20
2021-09-24 175 浏览
小朋友番左學媽媽☕️Tea Time解放🎉近近地同媽咪去樂富廣場Pokka Café食個二人下午茶 Tea set,Pokka Café地方夠闊落舒服,$268就有個打卡必點靚靚三層架。沙律🥗、鹹點🥐、甜品🍰共有十款食物及☕️兩杯飲品🍹。上層🦀松葉蟹肉牛油果蕃茄沙律🥑松葉蟹肉配蕃茄沙律菜,先食沙律做個開胃菜。中層鹹點🥓黑毛豬火腿配蜜瓜 🍈、🍞鵝肝醬多士 🍗日式芝麻雞翼、🥐迷你雞肉漢堡牛角包雞翼食落係脆邊唔會淋晒嘅雞翼,牛角包夠鬆脆咬開可見一片片酥皮脆塊。底層甜品🍵日式紅豆綠茶慕斯、🍓士多啤梨慕斯牛奶布甸、🫐鮮果吉士撻、🍰日式焦糖拖肥芝士卷、🍬甜蜜馬卡龍日式焦糖拖肥芝士卷,香滑鬆軟食落有濃濃拖肥芝士香味,馬卡龍唔會太甜岩岩好,紅豆綠茶慕斯、慕斯牛奶布甸,慕斯布甸體積細細杯唔會有罪惡感😈。飲埋兩杯飲品 耶茄雪菲咖啡 及 金時姜檸檬柚子蜜。輕鬆同媽咪Tea Time左一個半鐘🕟。就行下街睇陣野,就接小朋友放學喇
小朋友番左學媽媽☕️Tea Time解放🎉

沙律🥗、鹹點🥐、甜品🍰共有十款食物及☕️兩杯飲品🍹。

上層🦀松葉蟹肉牛油果蕃茄沙律🥑
松葉蟹肉配蕃茄沙律菜,先食沙律做個開胃菜。

中層鹹點

底層甜品

日式焦糖拖肥芝士卷,香滑鬆軟食落有濃濃拖肥芝士香味,
馬卡龍唔會太甜岩岩好,

飲埋兩杯飲品 耶茄雪菲咖啡 及 金時姜檸檬柚子蜜。

2021-09-23
  • 日式焦糖拖肥芝士卷
2021-09-17 1472 浏览
Pokka Café喺我中學時候好喜歡既西餐廳😻喺樂富行完UNY,梗係去Pokka Café醫肚啦🤤 原來依家推出埋鐵板餐🤩 有得据扒就最開心 200g紐西蘭牛排都只係$86起,又坐得舒舒服服,好抵食性價比好高👍加$39起可以轉為套餐,有埋前菜、小食、湯品或飲品,好豐富😋·牛扒上枱已煎至三成熟🥩 店員建議可按個人喜好,將牛扒煎至合適既生熟程度😚枱頭仲有張紙仔教你點將牛扒煎至最美味😋·🥩紐西蘭西冷牛扒 HKD$86/200g厚切既西冷扒已經深深吸引左牛魔王既心😻 自己煎至5成熟生熟剛剛好🤤倒入黑椒汁即時唧聲四起🤩 肉質帶點韌性,香酥富口感,肉汁亦頗豐富啊😋·🥩紐西蘭肉眼牛扒 HKD$89/200g肉眼扒相對較為薄身,配埋蒜片一齊食更鮮香,更能突出肉汁既香氣😚同樣煎至5成熟,呈嫩血紅色亦不會感覺好生,跟西冷各具特色👍·日式芝麻雞翼 HKD$59幾高質既芝麻雞翼,炸得十分香脆😻 脆卜卜味道濃郁😋·香味飯糰 HKD$55好好食既飯糰🤩 個人好喜歡❤ 飯粒煙韌唔會爛成一團,不須調味已經好夠咸香😋
Pokka Café喺我中學時候好喜歡既西餐廳😻

枱頭仲有張紙仔教你點將牛扒煎至最美味😋
🥩紐西蘭西冷牛扒 HKD$86/200g

🥩紐西蘭肉眼牛扒 HKD$89/200g

同樣煎至5成熟,呈嫩血紅色亦不會感覺好生,跟西冷各具特色👍

日式芝麻雞翼 HKD$59

幾高質既芝麻雞翼,炸得十分香脆😻 脆卜卜味道濃郁😋
香味飯糰 HKD$55

2021-06-30
今次同姊妹一起來到樂富,姊妹對於餐廳讚不絕口,受顧客喜愛,美食俘虜了我們,Pokka Cafe新推出的悠閒二人下午茶,非常吸睛的High Tea,享受廚師精心炮製的美食,那一刻我覺得幸福和高興。✨店內裝修美麗雅緻,這裡十分墟冚,很多顧客前來捧埸,我和好友平日過來覓食。高樓底令整間店很寛敞,用餐的空間感更舒適,感覺潔淨,佈置美觀,添置充滿風情的藝術色彩。悠閑二人下午茶,鹹點和甜點各五款,總共有十款食物,另外有兩杯飲品。分開三層架的設計,最上層是沙律❣️,中間是鹹點☀,底層是甜點❤,享受食物的滿足滋味。松葉蟹肉牛油果蕃茄沙律牛油果蕃茄沙律十分開胃,仲有好多的松葉蟹肉,鮮味嫩滑,我們都很鍾情。黑毛豬火腿配蜜瓜好大件蜜瓜,黑毛豬火腿同蜜瓜非常夾,恰到好處,齒頰留香。鵝肝醬多士整體十分美味,脆口的多士,濃郁香滑的鵝肝醬,香氣四溢,味道可口。日式芝麻雞翼見到很多芝麻,雞翼十分香脆,感覺很不錯。迷你雞肉漢堡牛角包帶有雞味,漢堡軟硬度適中,口感十足,煙靱有咬口,正合我的口味,令人食指大動。日式紅豆綠茶慕斯兩者十分夾,綠茶味濃,紅豆爽口彈牙,瞬息之間便食了,十分滿足。士多啤梨慕斯牛奶布甸牛奶布甸幼滑芳香,

黑毛豬火腿配蜜瓜

好大件蜜瓜,黑毛豬火腿同蜜瓜非常夾,恰到好處,齒頰留香。

日式芝麻雞翼

見到很多芝麻,雞翼十分香脆,感覺很不錯。

日式紅豆綠茶慕斯

士多啤梨慕斯牛奶布甸

牛奶布甸幼滑芳香,口感細膩,芳香的味道仍在口中留戀。

鮮果吉士撻

士多啤梨和藍莓兩款,不會好甜,撻皮脆口,牛油味香,真心很好味。

日式焦糖拖肥芝士卷

軟綿的焦糖拖肥芝士卷,蕉糖及拖肥都不會膩,感覺幼滑,值得推介。

甜蜜馬卡龍

精緻甜蜜的馬卡龍,不會太甜,甜度剛好,香滑美味,讓人回味。

金時姜檸柚子蜜及檸檬雜飲

我們叫了金時姜檸柚子蜜及檸檬雜飲,清新止渴,容易入口,主餐後把油膩感一掃而空,任何日子都適合飲的飲品。

Pokka Cafe(樂富)
地址:樂富聯合道198號樂富廣場2樓2101號舖UN2-16單位

2021-08-31
2021-09-01 174 浏览
暑假最後一擊high tea, 今次來到 Pokka Cafe 享用佢嘅悠閒二人下午茶。😍💟下午茶包括:❤松葉蟹肉牛油果蕃茄沙律🧡黑毛豬火腿配蜜瓜💛鵝肝醬多士💚日式芝麻雞翼💙迷你雞肉漢堡牛角包💜日式紅豆綠茶慕絲🖤士多啤梨慕絲牛奶布甸❤鮮果吉士撻🧡日式焦糖拖肥芝士卷💛甜蜜馬卡龍飲品💚金時薑檸檬柚子蜜💙檸檬雜飲下午茶用三層架盛載,非常精美,打卡一流!😍 各樣小食,無論鹹點、甜點同樣出色!👍 餐廳裝修時尚,座位寬敞,舒舒服服慢慢品嚐美點飲品, 愉快地度過了一個悠閒嘅一個下午!🥰

💟下午茶包括:

飲品
💚金時薑檸檬柚子蜜
💙檸檬雜飲

2021-08-22 172 浏览
同標題有些出入,雖然這間是要Cafe,只要旅遊應該食西餐,但是基本上我們次次來到,都是叫日式定食,例如是雞扒定食,豚肉定食,鱈魚定食。我欣賞它的日式定食多過他的西餐,因為我很喜歡它的芝麻醬配搭蕃茄前菜和沙律。

2021-08-19 165 浏览
性價比極高!🥰全個set都有驚喜!牛角包鬆脆🥐藍莓🫐同士多啤梨🍓撻好食馬卡龍又唔會太甜🌟總括嚟講:冇一樣係唔好食🤪好過好多4🌟酒店😎連加一,$300唔洗🥳
性價比極高!🥰
全個set都有驚喜!

牛角包鬆脆🥐
藍莓🫐同士多啤梨🍓撻好食
馬卡龍又唔會太甜🌟

總括嚟講:
冇一樣係唔好食🤪
好過好多4🌟酒店😎
連加一,$300唔洗🥳
2021-08-03 869 浏览
今日約左朋友在樂富,朋友話不如去Pokka, 原來Pokka依家都有High Tea食,一試無妨。餐廳面積颇大,開揚,座位寬敞舒適,好適合和朋友食住High Tea傾吓計。悠閒二人下午茶(15:00~17:00)$268~包Savories5款,Dessert5款,另加飲品(可選咖啡,茶或其他特飲),認真抵食。松葉蟹肉牛油果蕃茄沙律~底層是凍蕃茄和蕃茄汁,十分冰涼和fresh, 上面一層是新鮮沙律菜 ,松葉蟹肉,牛油果和黑松露,味道和口感十分豐富。第二層為5款Savories:黑毛豬火腿配蜜瓜~柔軟咸香的黑毛豬火腿配清甜的哈蜜瓜,perfect match!鵝肝醬多士~鬆脆的多士鋪上一層薄薄的鵝肝和黑松露,十分滋味。日式芝麻雞翼~ 肉質嫩滑勁juicy, 表面炸得非常香脆, 再鋪上白芝麻,非常香口美味。迷你雞肉漢堡牛角包~雞肉漢堡肉質軟腍,肉味颇香,配牛角包又幾好味喎。底層為5款Dessert:鮮果吉士撻~撻皮頗酥脆,配吉士醬,無論配藍莓和士多啤梨都十分清新可口。甜蜜馬卡龍~酥脆的外層包着綿密煙韌的朱古力榛子內餡,好sweet!日式焦糖拖肥芝士卷~口感綿密柔軟, 內面有層層的芝士,焦糖

第二層為5款Savories:

底層為5款Dessert:

甜蜜馬卡龍~酥脆的外層包着綿密煙韌的朱古力
榛子內餡,好sweet!

日式焦糖拖肥芝士卷~口感綿密柔軟, 內面有層層的芝士,焦糖和拖肥,味道層次豐富,十分美味。

日式紅豆綠茶mousse~綠茶mousse茶味香濃,加上大大粒,又腍又甜的日式紅豆,十分滋味。

士多啤梨mousse牛奶布甸~士多啤梨mousse酸酸
甜甜,配牛奶味濃郁的牛奶布甸,真是很美味。

荔枝梳打(跟set)~荔枝味很清甜,很清新。

檸檬雜飲(跟set)~頗酸的檸檬雜飲,但很開胃,很醒神。
2021-07-07
下午茶
  • 休閒二人下午茶
2021-07-23 260 浏览
樂富係一個美食沙漠 收工同老婆周圍搵食 pokka門口出現左人龍,原來佢地推出咗新既特價set有幾抵食喎唔使一百蚊有牛扒有飲品 唔可以依自己喜好加意粉或者薯菜好豐富!我叫左份澳洲西冷,加左份龍蝦湯牛扒上面放滿蒜片,勁香,上面 再有加了一片蒜蓉牛油,所以本身已經好夠味道,所以唔需要再落汁都已經好好食建議唔好叫得咁熟,因為塊鐵板本身都好熱!否則上枱嘅時候會令到肉類變得更熟!所以叫三成熟就已經夠啦三成熟! 到食嘅時候會變成七成熟生熟剛剛好

好豐富!我叫左份澳洲西冷,加左份龍蝦湯

三成熟! 到食嘅時候會變成七成熟生熟剛剛好

2021-07-21 165 浏览
茶餐廳價錢,精緻西餐廳享受估唔到一個鐵板澳洲牛柳竟然$100就有交易你講緊係喺pokka cafe 食而唔係茶餐廳食。淨食鐵板牛柳就$100多啲,全個set有飲品沙律,薯條或者意粉就 連加一 $150 特飲~ 有 heart 架, 真係有鮮果Full set > $150 去邊度搵三文魚沙律,蔬菜新鮮,泰式醬汁都幾特別。鐵板落汁 渣渣聲好好聽… 份量好足料㗎 , 呢款西冷呢碟牛柳切開 粉色, 無 hea 無伏因為係鐵板幾多成熟自己決定跟薯條仲可以要芝士醬

茶餐廳價錢,精緻西餐廳享受
估唔到一個鐵板澳洲牛柳竟然$100就有交易
你講緊係喺pokka cafe 食而唔係茶餐廳食。

特飲~

有 heart 架, 真係有鮮果

Full set > $150
去邊度搵

三文魚沙律,蔬菜新鮮,泰式醬汁都幾特別。

鐵板落汁 渣渣聲好好聽…

份量好足料㗎 , 呢款西冷

呢碟牛柳

切開 粉色, 無 hea 無伏

因為係鐵板幾多成熟自己決定

跟薯條仲可以要芝士醬
2021-07-15 722 浏览
很喜歡到Pokka Café用餐, 前排晚餐在這裏吃牛扒,覺得很好吃, 環境又舒適。今次中午與媽咪再來吃悠閒二人👯下午茶$268🍽️(✨松葉蟹肉牛油果蕃茄沙律、✨黑毛豬火腿配蜜瓜、✨鵝肝醬多士、✨日式芝麻雞翼、✨迷你雞肉漢堡牛角包、✨日式紅豆綠茶慕斯、✨士多啤梨慕斯牛奶布甸、✨鮮果吉士撻、✨日式焦糖拖肥芝士卷及✨甜蜜馬卡龍、 熱秘魯朱古力咖啡☕和凍荔枝梳打🍹) , 鹹點和甜點各五款,總共有十款食物, 非常豐富。🥰📌松葉蟹肉牛油果蕃茄沙律🥗~ 滿滿的松葉蟹肉, 鮮甜美味, 配上牛油果蕃茄沙律, 清新又開胃。📌黑毛豬火腿配蜜瓜🍈🥓~ 甜美的蜜瓜配上鹹香味的黑毛豬火腿, 兩者是絕配。📌鵝肝醬多士🥪~ 香脆美味的多士配上濃郁的鵝肝醬, 一啖一口十分美味。📌日式芝麻雞翼🍗~ 香口又惹味的芝麻雞翼, 外脆內嫩有肉汁,好好味。📌迷你雞肉漢堡牛角包🥐~ 酥香的牛角包,加上肥美好味的雞肉漢堡, 特別滋味。📌日式紅豆綠茶慕斯🧁~綠茶味濃,口感細滑。📌士多啤梨慕斯牛奶布甸🧁~ 甜美的士多啤梨, 香滑的牛奶布甸, 甜美好味。📌甜蜜馬卡龍🍪~ 女士們最愛的馬卡龍, 甜甜的味道, 賣相極具精緻優雅。📌鮮果吉士撻🥡~
很喜歡到Pokka Café用餐
悠閒二下午茶

迷你雞肉漢堡牛角包

📌日式紅豆綠茶慕斯🧁~綠茶味濃,口感細滑。

📌鮮果吉士撻🥡~ 有士多啤梨和藍莓兩款,吉士甜度適中,撻皮有濃濃的牛油香味, 口感鬆化。

日式紅豆綠茶慕斯、士多啤梨慕斯牛奶布甸、鮮果吉士撻、日式焦糖拖肥芝士卷及甜蜜馬卡龍

📌日式焦糖拖肥芝士卷🍩~ 口感軟綿的芝士卷, 配上香濃焦糖拖肥的味道, 特別好吃。

日式焦糖拖肥芝士卷

日式紅豆綠茶慕斯、士多啤梨慕斯牛奶布甸、鮮果吉士撻及甜蜜馬卡龍

📌熱秘魯朱古力咖啡☕~ 濃郁甘甜,口感順滑, 咖啡味芳香撲鼻。
熱秘魯朱古力咖啡

📌凍荔枝梳打🍹~清新怡人的口味, 每一啖都飲出荔枝香味。
凍荔枝梳打

性價比高的high tea set💯, 款式多又豐富, 飲品亦不錯, 食得很開心🥰👍🏻。
2021-07-14
悠閒二下午茶
熱秘魯朱古力咖啡
凍荔枝梳打
2021-07-10 114 浏览
平日食個下午茶 無返五六百蚊 真心食唔到 今日想分享一下真心覺得性價比好高嘅下午茶Pokka Café 新推出嘅二人下午茶共十款食物及兩杯飲品,只需$268加埋一 兩個人都係三百蚊有找 真心抵食 最重要係食物質素唔錯 食物都好大件 而且咸點都佔咗大半以上絕對吾係得個甜字 👍🏻👍🏻👍🏻✨松葉蟹肉牛油果蕃茄沙律首先最頂頂係兩大杯 蕃茄切小粒配和蟹肉非常新鮮又開胃 加上松葉香好清新✨黑毛豬火腿配蜜瓜大大舊蜜瓜跟Parma Ham 好match ✨鵝肝醬多士細細塊嘅多士沾上滿滿鵝肝醬 食到舔舔脷😋✨日式芝麻雞翼雞翼炸得香脆 但唔會乾爭爭 仲大大隻✨迷你雞肉漢堡牛角包個漢堡真心無得輸😭 厚切得黎好juicy 而牛角包🥐仲要吾係一口多士 都好大件 真心飽肚🍬日式紅豆綠茶慕斯綠茶味濃 再配紅豆 perfect match 🍬士多啤梨慕斯牛奶布甸岀奇地 感覺吾會太甜 🍬鮮果吉士撻我完全估唔到會有4件仔 每件撻仔都吾係hea有士多啤梨🍓及藍莓🫐兩款 🍬日式焦糖拖肥芝士卷超級大卷 平日我對瑞士卷好高要求今次呢個芝士卷真心好滑 有質素 蕉糖加拖肥都吾會太膩🍬甜蜜馬卡龍有兩粒吾同味道嘅macaron平日hig

平日食個下午茶 無返五六百蚊 真心食唔到

但今次仲可以揀特飲/凍飲或汽水等🥤
喜歡真正享受下午茶食物
又吾想剩係食甜點嘅朋友
真心推介俾各位😊

很久沒和媽媽一起去「港女打卡」了,今天一於平平哋去Pokka Cafe,二人用下午茶只需$268,數一數,鹹甜點心共有十款,而且還用三層架奉上,一點也不馬虎,而且食物質素比我想像中更好,像牛角酥,烤得又熱又脆,裡面是大大塊的漢堡扒;很喜歡的還有那塊巨型卷蛋,竟然是我最愛的拖肥餡,蛋糕質感鬆軟。每人百多元就可以輕鬆度過一個下午,實在物超所值!這天我們去了樂富分店,Pokka Cafe隱身在UNY內,樓上還有Aeon,吃前吃後都可以開心Shopping。我們今天目標明確,就是吃三層架下午茶,大家看看,賣相真的不差!請媽媽幫我拍照,卻是很大挑戰:「見唔見到我個頭呀?」「見唔見到啲嘢食呀?」拍到第十張,終於有齊這兩大元素,好的,我收貨了。一同來看看餐單:Savories:松葉蟹肉牛油果番茄沙律、黑毛豬火腿配蜜瓜、鵝肝醬多士、日式芝麻雞翼、迷你雞肉漢堡牛角包Desserts:日式紅豆綠茶慕斯、士多啤梨慕斯牛奶布甸、鮮果吉士撻、日式焦糖拖肥芝士卷、甜蜜馬卡龍Beverages:咖啡、茶或特飲第一層松葉蟹肉牛油果番茄沙律第一層就只有這款蟹肉沙律,吃時記得將蟹肉叉到落底,夾雜著蔬菜和番茄一起食,感覺更

「見唔見到我個頭呀?」
「見唔見到啲嘢食呀?」

拍到第十張,終於有齊這兩大元素,好的,我收貨了。

一同來看看餐單:

Beverages:咖啡、茶或特飲
第一層
松葉蟹肉牛油果番茄沙律

第一層就只有這款蟹肉沙律,吃時記得將蟹肉叉到落底,夾雜著蔬菜和番茄一起食,感覺更鮮味清新。
第二層
日式芝麻雞翼

第二層是更多鹹點,個人尤其喜歡那「迷你雞肉漢堡牛角包」,說是「迷你」,但都不是太細個,牛角酥經過輕烤,十分香脆,帶牛油香,中間的雞肉漢堡腍身又Juicy,很好吃;另外我還很喜歡那芝麻雞翼,雞皮燒得金黃,雞肉仍保持嫰滑,惹味得很。
第三層
鮮果吉士撻
馬卡龍
日式紅豆綠茶慕斯、士多啤梨慕斯牛奶布甸

底下一層是甜品,最愛那卷蛋,印象中沒吃過有焦糖餡的,吃了一口,心中大喜,是我喜歡的口味啊,而且蛋糕質感很鬆軟,高質!兩款慕斯布甸也不錯,沒有過甜,吃起來口感軟滑,都很不錯。
金時姜檸檬柚子蜜、荔枝梳打

飲品選擇很多,共有四款咖啡、六款茶和三款特飲,老人家不愛凍飲,所以媽媽要了熱的柚子蜜,我則要了荔枝梳打,沒有想像中的荔枝肉,反而有一塊檸檬,喝一口,沒來錯,果然是清新的荔枝味,夏天來一杯,爽!

Pokka Café「悠閒二人下午茶」
電話:2338 9580
供應時間:15:00-17:00
價錢:$268/兩位用
2021-07-05
2021-07-04 130 浏览
原來pokka Cafe 出咗個鐵板牛扒餐,價錢好吸引!我哋揀咗期間限定嘅紐西蘭牛扒系列。有西冷牛扒跟蒜蓉汁同肉眼牛扒跟黑椒汁~個牛扒一嚟到就好大煙,好有新鮮出爐鐵板燒嘅感覺!淋埋啲汁仲好勁吱吱咋咋聲~兩款牛扒食落差唔多,西冷比較多肥膏位,食落會香口啲,而肉眼就牛肉味好香濃,都幾好味!除咗牛扒之外,可以加錢揀combo,combo 入面都幾多嘢食揀,仲可以自由組合三樣唔同嘢食。我揀咗煙三文魚沙律,日式醬油溫泉蛋同埋意粉。男友人就食邪惡芝士薯條,龍蝦湯同凍朱古力咖啡。每樣嘅味道都唔錯,而且份量會特別細,整體來講成個餐都幾抵食!
原來pokka Cafe 出咗個鐵板牛扒餐,價錢好吸引!

我揀咗煙三文魚沙律,日式醬油溫泉蛋同埋意粉。
2021-07-04 109 浏览
休閒的星期六,滿心歡喜去High個悠閒二人下午茶Set,特意經OpenRice訂定位,在門口reception已經等了很久才有職員出來招呼,入座經職員說星期五,六,日沒有二人Tea Set,二人Tea Set供應時間為星期一至四,所有餐牌並沒有註明供應日期,只有供應時間,這麼大的日式餐廳做得那麼縮骨不如唔好做,背後一定有佢原因。