好久沒吃了~~每次經過都心思思這次吃一定要吃個最大的吧~而且三個口味 和四個口味 也只差5元不是不吃 4個口味吧笑死😆酸忌廉洋蔥味哈哈😆 這是必點的吧吃炸薯類的 又怎麼不挑這款~而且這款 大家一定會有吃過吧~~酸酸忌廉 再來洋蔥🧅 香真是個會讓人一口接一口的味道燒烤味這次的燒烤粉 真撒的撒好撒滿~~~是個熟悉的味道 是記憶中的燒烤味愛辣的一定要挑「辣燒烤味」肯定會很爽!辣椒🌶️ 芝士這是第一 次吃耶1ST 口下去 還在思考🧐 這是什麼口味呀?點了什麼口味呀?想想噢、對~辣椒🌶️  芝士因為一下去是芝士鹹香 可是辣味很快就衝出來了不是嗆 不是刺 而是散出來的 舌頭👅 上都是小辣椒🌶️一直在跳 吃別口味時 他的小辣椒🌶️ 還在跳(辣友們 要吃~粟米🌽 味哈哈😆 這份是另一半想要的(也忘了以前也有吃過這份再吃以後 味蕾記憶回來了 是「玉米🌽 濃湯」甜奶玉米🌽  香 配薯條  竟然會搭而且超易接受 覺得「哦~這小子可以喔😌」掃街 就是要這種的吧~~邪惡大份 一起吃 又吃不膩(誰要一起吃~~〈有哪家掃街小店推介😆
好久沒吃了~~每次經過都心思思
這次吃一定要吃個最大的吧~
而且三個口味 和四個口味 也只差5元
不是不吃 4個口味吧笑死😆
4個口味
酸忌廉洋蔥味
哈哈😆 這是必點的吧
吃炸薯類的 又怎麼不挑這款~
而且這款 大家一定會有吃過吧~~
酸酸忌廉 再來洋蔥🧅 香
真是個會讓人一口接一口的味道

燒烤味
這次的燒烤粉 真撒的撒好撒滿~~~
是個熟悉的味道 是記憶中的燒烤味
愛辣的一定要挑「辣燒烤味」肯定會很爽!

辣椒🌶️ 芝士
這是第一 次吃耶
1ST 口下去 還在思考🧐 這是什麼口味呀?
點了什麼口味呀?想想噢、對~辣椒🌶️  芝士
因為一下去是芝士鹹香 可是辣味很快就衝出來了
不是嗆 不是刺 而是散出來的 舌頭👅 上都是小辣椒🌶️
一直在跳 吃別口味時 他的小辣椒🌶️ 還在跳
(辣友們 要吃~

粟米🌽 味
哈哈😆 這份是另一半想要的
(也忘了以前也有吃過這份
再吃以後 味蕾記憶回來了 是「玉米🌽 濃湯」
甜奶玉米🌽  香 配薯條  竟然會搭
而且超易接受 覺得「哦~這小子可以喔😌」

掃街 就是要這種的吧~~
邪惡大份 一起吃 又吃不膩
(誰要一起吃~~
〈有哪家掃街小店推介😆
2023-10-28
$39 (宵夜)
4個口味
  • 四個口味
前幾日同朋友係銅鑼灣食完晚飯仲唔夠喉,就去左掃街買左碗炸薯條食😋 🍟Jumbo Size ($38)Size有4款比你揀:珍寶、特大、超大、極大🥣 味道主要有:酸忌廉洋蔥、芝士、燒烤味、芥末蛋黃醬🍯我同朋友就最鐘意試啲奇怪嘢,就嗌左芥末蛋黃醬雖然隻色睇落好伏,但係食落又幾ok,唔係好嗆但係甜甜地幾得意,最正就係啲薯條熱辣辣好加分😋只係記得以前啲薯條係幼身嘅,唔知幾時開始轉左粗身🤔評分:⭐️⭐️⭐️/5人均:~$20-$40📍 Potato Corner (銅鑼灣)銅鑼灣渣甸街36號地下2號舖

🍟Jumbo Size ($38)

只係記得以前啲薯條係幼身嘅,唔知幾時開始轉左粗身🤔

評分:⭐️⭐️⭐️/5
人均:~$20-$40

📍 Potato Corner (銅鑼灣)

2023-09-15 260 浏览
屹立不倒坐喺銅鑼灣咁多年嘅potato corner前嗰段時間返香港就食咗😋味道同以前都冇乜分別,係好食嘅,不過以薯條嚟計都真係幾貴🤥$38都幾細杯。如果大家想食嘅話建議大家可以嗌sour cream&onion,係我哋嘅all time favourite!
2023-02-03 542 浏览
-//位於銅鑼灣Potato Corner早己登陸菲律賓係香港暫時就有2間分店😜但真係一試愛上小店主打炸物,薯條、薯粒,水牛芝士條等📍Jumbo Size $38(燒烤味)Size就有4款🥰 珍寶、特大、超大同埋極大味道就可以揀酸忌廉洋蔥味、芝士、燒烤味辣燒烤味、松露、仲有限定嘅辣椒芝士味🌶️我就揀左燒烤味🍢唔會辣 大人細路都啱食味道係超級濃郁🤩,每條薯條都沾滿燒烤粉好食到想啜埋手指😋仲要係熱辣辣即叫即炸雖然好熱氣,但最後都唔小心KO咗成杯🤣完全係食到停唔到口,係一條接住係咁食🤣但係價錢就唔係話好平,細細杯都要$38蚊而極大杯裝要$75蚊🫣大家可以買杯細試吓
//位於銅鑼灣Potato Corner早己登陸菲律賓
係香港暫時就有2間分店😜但真係一試愛上
小店主打炸物,薯條、薯粒,水牛芝士條等

📍Jumbo Size $38(燒烤味)

Size就有4款🥰 珍寶、特大、超大同埋極大
我就揀左燒烤味🍢唔會辣 大人細路都啱食
味道係超級濃郁🤩,每條薯條都沾滿燒烤粉
好食到想啜埋手指😋仲要係熱辣辣即叫即炸
雖然好熱氣,但最後都唔小心KO咗成杯🤣
完全係食到停唔到口,係一條接住係咁食🤣

但係價錢就唔係話好平,細細杯都要$38蚊
而極大杯裝要$75蚊🫣大家可以買杯細試吓
已經數唔到食過幾多次 每次口痕 想食小食就會諗起佢 !即叫即炸 熱辣辣 脆卜卜🔥每一條都鋪滿味粉 味精非常濃郁 😋Total有6隻味 4個size可以選擇 如果當下午茶小食嘅話 我一般叫𝕄𝕖𝕘𝕒 𝕤𝕚𝕫𝕖 $34 (可以揀2隻味)都已經足夠🫶🏻𝗖𝗵𝗶𝗹𝗹𝗶 𝗕𝗕𝗤:都幾辣 但辣得嚟又忍不住一條一條接住食𝗕𝗕𝗤:偏甜嘅ʙʙǫ味𝗧𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲:食落比較似白松露嘅味覺𝗦𝗼𝘂𝗿 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 & 𝗢𝗻𝗶𝗼𝗻:sᴏᴜʀ ᴄʀᴇᴀᴍ味道超濃 所以食到一半開始覺得有少少滯😹🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🥔 ℙ𝕠𝕥𝕒𝕥𝕠 ℂ𝕠𝕣𝕟𝕖𝕣 尖沙咀加拿芬道8-12E號嘉芬大廈B座地下G舖銅鑼灣渣甸街36號地下2號舖#dumbolovesfood_尖沙咀 #dumbolovesfood_銅鑼灣 #dumbolovesfood_小食 #小飛象食食食🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸

已經數唔到食過幾多次
每次口痕 想食小食就會諗起佢 !

即叫即炸 熱辣辣 脆卜卜🔥

#dumbolovesfood_小食 #小飛象食食食

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸
  • Mega  Fries
2022-12-25 228 浏览
叫屋企人買左外賣返屋企食,Giga size 3隻味sour cream and onion,cheese,chili bbq ,之前都有食過呢啲味,心諗應該唔會伏,點知一攞到返屋企我一打開就望到個份量係裝唔滿嘅,但係我以前買佢個陣直情係裝到滿到就瀉出嚟個隻,再講返啲味道sour cream難食左,Chili bbq都還可以
2022-12-25
外卖自取
無啦啦想食啲naughty嘢,就去咗呢度薯條同蕃薯條都好食!薯條幼食啲所以會脆口啲,如果想naughty得泥又懶健康,就可以揀蕃薯條今次叫咗芝士同bbq味,一條芝士一條bbq味交替食又得,兩條唔同味一齊食又得另外我都鍾意食佢嘅紫菜味!由頭食到尾,基本上條條都係香脆的,唔會淋 b b對炸薯條嘅口感有講究嘅話,就會鍾意食佢由頭惹味到最後,開心!Potato CornerMega $35📍銅鑼灣
無啦啦想食啲naughty嘢,就去咗呢度
薯條同蕃薯條都好食!
另外我都鍾意食佢嘅紫菜味!
由頭食到尾,基本上條條都係香脆的,唔會淋 b b
對炸薯條嘅口感有講究嘅話,就會鍾意食佢
由頭惹味到最後,開心!

Potato Corner

Mega $35

📍銅鑼灣
嗌咗TERA(4種口味)🍟•酸忌廉洋蔥味🧅•燒烤味🍢•辣燒烤味🌶•松露味🧆真係超級好味!每次同朋友一齊出去聚會都會買嘅小食!雖然睇落份量一班人share嚟講會有啲少但其實食起上嚟比想像中多同飽🤰而且!同麥當勞嘅shake shake薯條真係冇得比!可能因為佢係即炸 又熱又脆🤤加埋啲粉🧂即使啲粉mixup咗都超好味!而且啲粉都比得好多好足食過會翻尋味個種好食!講起都想食下次經過銅鑼灣要買嚟食😋👍🏻
嗌咗TERA(4種口味)🍟
•酸忌廉洋蔥味🧅
•燒烤味🍢
•辣燒烤味🌶
•松露味🧆
真係超級好味!
每次同朋友一齊出去聚會都會買嘅小食!
雖然睇落份量一班人share嚟講會有啲少
但其實食起上嚟比想像中多同飽🤰
而且!同麥當勞嘅shake shake薯條真係冇得比!
可能因為佢係即炸 又熱又脆🤤加埋啲粉🧂
即使啲粉mixup咗都超好味!
而且啲粉都比得好多好足
食過會翻尋味個種好食!
講起都想食下次經過銅鑼灣要買嚟食😋👍🏻
2022-07-26 315 浏览
第一次試呢間菲律賓嘅炸薯條舖頭,原來香港有兩間分店,分別位於尖沙咀同銅鑼灣。呢間舖頭主打薯仔類嘅炸物,其中包括薯條、薯餅、薯寶等等,當中最多人選擇嘅一定莫過於薯條🌟有好多款口味可以揀,例如洋蔥酸忌廉、BBQ、白車打芝士、松露、粟米口味等,今次都只係試咗其中四款口味,有機會都想試吓其他口味❤️店鋪主要做外賣,order嗰時不斷聽到Koop歌,感覺幾得意😂<薯粒> $28size 約一啖大細,食落唔係薯蓉既質感,反而係比較食到馬鈴薯顆粒嘅感覺,似薯餅的迷你版🤣<水牛芝士條> $48/8芝士條嘅食到拉絲嘅效果,非常打卡able!芝士鹹香味十足🤤<日式炸雞> $48/8炸雞熱辣辣脆卜卜,咬落去可以食到肉汁,而且啲肉唔嚡👍🏻一口大細方便入口~<薯條> $62/Tera薯條有不同size,分別為Jumbo、Mega、Giga同Tera,Tera可以選擇四款口味🌟今次選擇了黑松露,辣芝士,芝士同埋bbq,隻隻粉都好惹味,其中松露味令人印象深刻,松露香氣好香好出,同薯條呢啲炸物好夾👍🏻
<薯粒> $28
薯粒
<水牛芝士條> $48/8
芝士條嘅食到拉絲嘅效果,非常打卡able!芝士鹹香味十足🤤
水牛芝士條
薯粒
水牛芝士條
日式炸雞
Tera
Potato corner喺香港已經開咗一段時間,但為食貓一直都未有機會去試今日去開銅鑼灣,個肚又有d餓,於是為食貓就比咗第一次佢😂jumbo 辣味芝士薯條 ($38)本身為食貓以為jumbo好大份,諗住可能食唔晒,點知食食吓好快就食晒,可能因為d薯條比較幼身 d薯條炸得好香脆下,幾好食至於d辣味芝士粉如果可以再多d同埋濃味d就好啦同埋辣味再多d會更好下晝買黎食吓個薯條都真係幾過癮,又唔會太飽👍🏾下次為食貓會試埋個松露味
今日去開銅鑼灣,個肚又有d餓,於是為食貓就比咗第一次佢😂

jumbo 辣味芝士薯條 ($38)
辣味芝士薯條

d薯條炸得好香脆下,幾好食
至於d辣味芝士粉如果可以再多d同埋濃味d就好啦
同埋辣味再多d會更好

辣味芝士薯條
2022-06-08 180 浏览
🔥Potato corner是一家源于菲律宾的外卖薯条专卖店,出品仅限炸薯条,炸薯宝以及哈哈笑薯饼。⚡️薯条有4款口味芝士味、忌廉洋葱味、烧烤味、特辣烧烤味-📌特大size💰45:我点了两种口味——芝士➕辣烧烤味强推辣烧烤味!!!好吃到吮手指😋,芝士味稍微逊色一点!忌廉洋葱味也不错!是脆脆的薯条哦~下次还想试试薯粒!-Jmbo 珍宝:一种口味 💰38Mega 特大:两种口味 💰45Giga 极大:三种口味 💰70Tera 超大:四种口味💰75
⚡️薯条有4款口味
芝士味、忌廉洋葱味、烧烤味、特辣烧烤味
📌特大size💰45:我点了两种口味——芝士➕辣烧烤味
下次还想试试薯粒!
Jmbo 珍宝:一种口味 💰38
Mega 特大:两种口味 💰45
Giga 极大:三种口味 💰70
Tera 超大:四种口味💰75
2022-04-30 256 浏览
對shake shake薯條完全無抵抗力,每次經過總要叫一份Mega Size(可選兩款口味)才滿足眾多味粉之中,最令我死心塌地的是辣燒烤味,而松露味和酸忌廉洋蔥每次都爭得頭崩額裂,如果吃薯條不會肥的話,我一定會把你們通通吃進肚子他們的薯條不會預先炸一大堆,每次只會炸兩理三組客人的份量,所以要等候一定的時間。能夠吃到熱辣辣的薯條花一點時間當然值得!薯條比平常的更幼身,這樣便可以沾上更多的味粉😋辣燒烤味辣得好過癮,辣得來又帶少少甜味;松露味也很香濃,吃幾條辣味,再吃幾條松露,絕對是最邪惡又最滿足的下午茶今次還發現他們有售賣鎮店之寶——味粉!我當然買了最愛的辣燒烤味以後吃炸物可以加一點,醃肉煎肉又可以加一點,還可以自製shake shake 爆谷、多士粒粒⋯⋯簡直興奮到想尖叫!Oo…但這不會是他們倒閉的前奏吧😰 求求你們一定要撐落去🙏🏼🙏🏼

今次還發現他們有售賣鎮店之寶——味粉!

我當然買了最愛的辣燒烤味

簡直興奮到想尖叫!

Oo…但這不會是他們倒閉的前奏吧😰
求求你們一定要撐落去🙏🏼🙏🏼
2022-04-18 97 浏览
呢間薯條係我最鍾意食嘅薯條店如果未試過一定會去試吓🤤如果食幼薯條嘅話的而且確麥當勞性價比最高(當然係要加shake shake粉)但係如果鍾意食粗薯條嘅話呢間真係一定要試第一次食嘅時候係喺太子之後執咗笠勁唔開心後尾發現原來銅鑼灣有所以每次經過銅鑼灣都會買🤤(就算之前準備要返屋企食飯經過都會忍唔住買)個人再推薦嘅口味係Chilli BBQ真係好惹味全部都係即叫即整次次食都好多人排隊如果唔食辣嘅話BBQ同芝士味都係唔錯嘅選擇👍🏻👍🏻👍🏻另外都有試過芝士條不過個人覺得太膩食一條已經覺得好飽🤣鍾意芝士都可以食如果冇特別喜好可以唔試
呢間薯條係我最鍾意食嘅薯條店
如果未試過一定會去試吓🤤

如果食幼薯條嘅話的而且確麥當勞性價比最高
(當然係要加shake shake粉)
但係如果鍾意食粗薯條嘅話
呢間真係一定要試

第一次食嘅時候係喺太子
之後執咗笠勁唔開心
後尾發現原來銅鑼灣有
所以每次經過銅鑼灣都會買🤤
(就算之前準備要返屋企食飯
經過都會忍唔住買)

個人再推薦嘅口味係Chilli BBQ

食一條已經覺得好飽🤣
鍾意芝士都可以食
如果冇特別喜好可以唔試
2022-04-05 101 浏览
非常非常好吃的薯條,也是我來此餐廳的原因之一。媽媽也愛薯條,當然帶媽媽來試一試。上網看到薯條色澤橙紅,極為吸引。煙燻醬微辣,薯條炸得外脆不油,薯香特岀,極推介。[ Smoothie ]今天的沙冰是mix berry,色澤漂亮的沙冰,以藍莓和紅莓製成,甜度高,很好喝。SHOP: Potato Corner 銅鑼灣渣甸街36號地下2號舖TSIM SHA TSUI 加拿芬道8-12E號嘉芬大廈B座地下G舖
[3 FAVOUR薯條]

[ Smoothie ]

SHOP: Potato Corner
2022-03-24
開左咁耐都係第一次食😂🤣🤣🤭👉🏻 Mega 2 flavors $35份量都真係好好好多😵嗌左cheese 同 chilli bbq個人不推cheese🧀⭐️ 6.5/10 一句總結就係只要唔抱太大期望覺得過江龍會驚為天人咁好食嘅話 佢都係正正常常可接受嘅薯條🙂

開左咁耐都係第一次食😂🤣🤣🤭

👉🏻 Mega 2 flavors $35