2020-04-03 282 浏览
星期五,好攰。女友問食咩,又係啲咁難答問題....budget 200-300, 串燒?居酒屋? 試試囉。 一入,好香!原來有串燒。 第一次打食評,因為真心抵。店主係靚女,少長腿。 試左牛油果醬加餅,牛肉鍋,雞肉免字串,叫左杯Sake, 借左一枝來影相,味道似初戀體香仲有益刀多加霆鋒。最深刻係件”和你egg”, 唔錯。唔好意思,一舊舊,平時講開英文。 It’s a decent Japanese Kushiyaki. Laid back vibe, friendly host. Beer and sake (didn’t order) lol but the coffee is smooth. You got it right, I ordered coffee. Unexpectedly matching with yakitori!! Anyway, spent around 300 per person. I paid for my gf as she promised me to pay for breakfast tmr.I’ll come try their breakfa

I’ll come try their breakfast and lunch next week.
明太子沙律
和你Egg
日本走
明太子沙律
和你Egg
日本走
2020-01-18 383 浏览
↑↑↑★附上當日影片手機版(有可能)看不到, 如要睇片可坐定定在大電腦前按入圖内收看★多時也沒有夜行今次約會了(蝦子餅)與朋友在已經很久沒有到過的銅鑼灣敍會,揀上串燒店無它方便傾計坐得自在、重點係有一個小小户外區給蝦子餅(放空抽煙) (^▽^) 剛剛入門也有點不慣燈光蠻有點情調,在暗黃的低光下有點兒帶我走回上班年代happy hour時光、由於朋友要開車所以我們幾人都是叫上汽水飲品~《提子梳打/白桃梳打》炸蠔HK$48.微脆內餡軟軟剛熟,拿捏火候準繩~另一款清酒煮蜆,感覺上放入牛油不輕、入口就有點搶過清洒香氣,不過蜆肉鮮倒是真確~我喜歡的牛肉與牛舌,自問自己就喜歡牛舌多一點、纯屬個人偏愛厚肉而不過韌, (^▽^) 蟶子爽身脆口,多了一份醬油味、不錯!盬燒鳗鱼HK$62.「毎串」熟成情度剛好,肉嫩不嚡不會個人還是喜愛醬汁多點點~這個串燒雞肉棒HK$48.燒得恰好,一貫大路製作用雞肉包封著竹籤然後沾上酱汁慢慢燒,吃的時候加上生蛋黃增添美味、yummy!燒元貝一樣時間/火路看得到很準,輕輕加了點鹽巴、元貝嫩口味美師傅功力好嘢~大蝦海膽應該是全晚最大主角,肉質不會過老、鮮味其出,加上面層幾片海

《提子梳打/白桃梳打》
提子梳打/白桃梳打

炸蠔HK$48.微脆內餡軟軟剛熟,拿捏火候準繩~
炸蠔(3隻)

清酒煮蜆

牛肉與牛舌

牛舌

蟶子爽身脆口,多了一份醬油味、不錯!
蟶子

盬燒鳗鱼

盬燒鳗鱼

這個串燒雞肉棒HK$48.燒得恰好,

雞肉棒

大蝦海膽應該是全晚最大主角,肉質不會過老、鮮味其出,加上面層幾片海膽深信是用火槍輕燒過、增添上令一份口感~
大蝦海膽

汁焼A4和牛包流心蛋HK$62.這個可以為睇得又玩得,薄薄的牛肉片包封著整個流心蛋、其實味道上已經知道很爽,
汁焼A4和牛包流心蛋

柚子燒鮑魚入口有一浸浸焦香味,真是夠創意~
柚子燒鮑魚

整體來說當晚食物水準不俗,重點係烹煮的火力恰好、食物出品亦鮮,
見諒當晩掛著傾沒有太留神價單,但總括都食得很飽、有幾份食物還漏了相片請留心影片,鳴謝是晚蝦子餅帶我出遊!
提子梳打/白桃梳打
炸蠔(3隻)
牛肉與牛舌
牛舌
大蝦海膽
汁焼A4和牛包流心蛋
2020-01-18 273 浏览
Book左九點,一入就覺得氣氛好熱鬧!地方細細同隔離位都近,但又好熱絡勁有居酒屋氣氛!我坐左係吧枱,其實同朋友勁計更方便!野食種類唔算好多,但都ok. 豬牛雞海鮮蔬菜燒物都有!可能都九點幾,牛肩肉巳經冇哂。野食係好味既!其中非常推介牛油果池魚沙律。個沙律入面有魚生粒,連埋牛油果粒粒,口感新鮮!半熟蛋牛肉串都好驚喜!牛肉片包住半熟蛋,一咬開啲蛋汁慢慢同牛肉溶埋一齊,好有心思好正👍🏻👍🏻!上菜有啲慢,不過如果係夜啲去唔係話極肚餓要馬上食飽,咁樣慢慢上菜慢慢食,飲野吹水其實好舒服,不過如果係超肚餓就未必喜歡了。

牛舌串
炸蟹餅
山竽
2019-12-20 405 浏览
冬天特別容易肚餓,食完early dinner 🥘 好似咁快又肚餓,不如食個宵夜🤩🤩串燒店係一個好選擇,仲有其他小食,大滿足😻😻銅鑼灣新開有間一直廚師主理嘅新店Rerere1001 ,一於過嚟淺嘗一番店內裝修日式格局,店員服務很有禮,仲有大量嘅清酒🍶可惜今晚揸咗車鱈魚干燒,口感不錯爽爽脆脆,很香口,點沙律醬特別惹味😛😛汁燒博燒4A和牛蛋卷配搭很特別裏面的蛋有點流心嘅感覺😏😏海膽蟹肉冷豆腐不錯的配搭我賣相一流打卡不錯👍各方面都很不錯無論食物環境都相當高質下次再嚟啊😆😆

鱈魚干燒,口感不錯爽爽脆脆,很香口,點沙律醬特別惹味😛😛

汁燒博燒4A和牛蛋卷
配搭很特別裏面的蛋有點流心嘅感覺😏😏

海膽蟹肉冷豆腐
不錯的配搭我賣相一流打卡不錯👍

各方面都很不錯無論食物環境都相當高質下次再嚟啊😆😆

2019-12-11 297 浏览
約左朋友去傾計揀左間舒服感覺既居酒屋小小暗既感覺但超arm 傾計飲下酒所以叫左兩杯梅酒和三盆梅酒大關桃味梅酒2款梅酒都好易入口,桃味梅酒夠sweet ,啱晒女仔飮🙂另外仲叫左兩支cider 一支條白桃另一支係青提之後就叫左一堆串燒全部都係即叫即燒汁燒免治雞肉棒燒大蔥雞肉鹽燒雞翼燒牛舌玉子燒豚肉蘆筍煙肉日本年糕 鹽燒活白鱔另外呢一個係炸蟹肉餅入邊夠晒料又creamy 之後仲叫咗其他小食鱈魚干,海膽蟹肉冷豆腐 ,酒盜芝士 ,燒煙肉年糕全部送酒都好好味鱈魚干除左可以配美奶滋醬之外仲有胡椒醬,另外酒盜芝士梗加係出面冇食過,佢係醃製鱈魚內藏加芝士,兩款咸食配埋一齊特別既味道!松葉蟹甲羅燒同🍙燒飯糰都係非常之出色不過就等得耐少少中環蘇豪荷李活道23號金珀苑2樓兩款面嘅質感好唔同我自己就鍾意食烏冬多啲🍜自家製手打烏冬🍜自家製手冷蕎麥麵

約左朋友去傾計

煙肉日本年糕
鹽燒活白鱔

另外呢一個係炸蟹肉餅入邊夠晒料又creamy

之後仲叫咗其他小食
鱈魚干,海膽蟹肉冷豆腐 ,酒盜芝士 ,燒煙肉年糕
全部送酒都好好味

🍜自家製手打烏冬
🍜自家製手冷蕎麥麵
2019-10-23
2019-12-04 307 浏览
I’ve always loved Japanese skewers, oden and sake, there i booked this place after I looked at the reviews on Openrice. Staff were all friendly and the venue is quite relaxing. However I need to be honest that the food was not as good as i expected. The best food I had there was the huge prawn 🦐, because the prawns were fresh. All the other food we ordered were mediocre... and they did not have oden which I wanted... with skewers, unfortunately they were not the best skewers I’ve had though. We

We were going to order a bottle of sake yet after my husband looked at the sake menu, he didn’t feel like having anything and we end up ordered peach 🍑 soda. Well I also liked the deep fried chicken soft bones but my husband didn’t even like that. Overall, this place is an ok place for socialising after work. As for me, I don’t think I’ll visit again but it’s worth to give it a try. I might be just being picky... if you are looking for a place to have a quick bite and a beer, this place can be a good choice, they have a balcony for the smokers too... 🚬
2019-11-30
2019-11-21 229 浏览
朋友介紹左呢一間日式串燒店我食,佢哋之前話食過好好食,好似日本食嘅口味咁!就聽佢哋去街去試吓。🥰炸雞軟骨⭐️⭐️雞軟骨份量多,卜卜脆,食個唔停,好多人點嚟送酒🍺🍻雞軟骨串連埋啲雞胸側面嘅肉一齊燒,正!同炸雞軟骨粒唔同。☺️☺️燒手羽先(雞翼)鹽燒口味,like it💕溫泉蛋沙律配知埋自製沙律醬,開胃之選。😆😆招牌菜:山葵魚餅佢有柚子胡椒同wasabi, 我鍾意點柚子胡椒😄😄魚腸潰食落爽口,辣辣地,唔錯。💕柚子雪芭賣相good! 大愛柚子。😍叫左杯新鮮檸檬梳打,即叫即炸,有誠意!👏🏻結果呢間餐廳冇令我失望,每一串串燒麵好好食,如果有機會都想仲想試!可以試埋佢其他野食添呀。👍👍

炸雞軟骨⭐️⭐️
雞軟骨份量多,卜卜脆,食個唔停,好多人點嚟送酒🍺🍻

雞軟骨串
連埋啲雞胸側面嘅肉一齊燒,正!同炸雞軟骨粒唔同。☺️☺️

燒手羽先(雞翼)
鹽燒口味,like it💕

溫泉蛋沙律
配知埋自製沙律醬,開胃之選。😆😆

招牌菜:山葵魚餅
佢有柚子胡椒同wasabi, 我鍾意點柚子胡椒😄😄

魚腸潰
食落爽口,辣辣地,唔錯。💕

柚子雪芭
賣相good! 大愛柚子。😍

叫左杯新鮮檸檬梳打,即叫即炸,有誠意!👏🏻

2019-11-21 173 浏览
今日嚟到銅鑼灣覓食,揀咗一間日式嘅串燒,裝修具日式風情,餐廳都幾多人幫襯,最特別嘅就係佢有outdoor, 可以出去睇吓風景。首先前菜方面方面我叫咗一個off menu既溫泉蛋沙津。佢標榜用日本蛋,粒蛋真係好好食💕蛋黃嘅顏色紅紅地。沙律再點買自家製嘅醬汁,酸酸地,幾開胃。之後就點左招牌蟹餅蟹餅揸得好香脆,蟹肉好多,而且好鮮甜。加埋啲醬嚟食冇得彈,不過食嘅時候唔好咁貪吃,因為好熱要慢慢食如果唔係就會辣親。串燒部分,佢會放啲日本椰菜係底,可以點汁食。椰菜超級甜😍😍而d 串燒就會慢慢上。豚肉蘆筍卷豚肉同蘆筍係最佳嘅配搭💕A4和牛蛋卷和牛香口,同雞蛋夾埋一齊食幾特別。煙肉年糕要趁熱食啊!煙韌口感好。蔬菜類:秋葵、日本冬菇兩樣都係我鍾意食嘅蔬菜,而且佢用咗高質嘅嘢原材料👍最後點左今個月Special鵪鶉蛋串炸。炸得香脆可口,食個番尋味!蕎麥麵叫咗凍嘅蕎麥面,蕎麥面係手打嘅,所以麵質比較彈牙💕💕野飲:沖繩黑糖薑母茶服務態度一流,中意呢間餐廳呀!慢慢坐慢慢傾,happy dinner.

之後就點左招牌
蟹餅

豚肉蘆筍卷
豚肉同蘆筍係最佳嘅配搭💕

A4和牛蛋卷
和牛香口,同雞蛋夾埋一齊食幾特別。
煙肉年糕
要趁熱食啊!煙韌口感好。

蔬菜類:秋葵、日本冬菇
兩樣都係我鍾意食嘅蔬菜,而且佢用咗高質嘅嘢原材料👍

蕎麥麵
叫咗凍嘅蕎麥面,蕎麥面係手打嘅,所以麵質比較彈牙💕💕

野飲:沖繩黑糖薑母茶

• 蟹餅
2019-11-17 191 浏览
今晚同朋友去左間串燒居酒屋,佢地連碗碟都別具心思,同食物一樣都做到一絲不苟燒汁白鱔控制火候得宜,白鱔鮮味十足。入口肉質結實有彈性,魚肉獨有的脂香味,非常好吃。豚肉蘆筍 豚肉蘆筍燒得唔乾,濕度剛剛好,薄薄的豚肉片夾上superfood的蘆筍,豚肉肉質結實爽口, 脂肪不多,配上爽脆多汁的蘆筍,讚呀!雞皮雞皮燒得脆如薯片,調味及火喉恰到好處,為送酒的佳品。highball, ​選配各大烈酒與有氣飲品,大抵口感清爽怡人,酒精度不重,加上自家特製 的梳打水, 將簡單的東西做到極致唐揚雞 , ​一口咬下外酥內軟保留肉汁原味,吃的時候撒上日式七味唐辛子,更俱​口感 清酒北寄貝, 北寄貝​肉質飽滿,​口感​彈嫩甜香,絕妙的鮮美滋味, 清新鮮甜的味道在舌尖恣肆而且口感​獨特,
燒汁白鱔

雞皮
雞皮燒得脆如薯片,調味及火喉恰到好處,為送酒的佳品。

口感​獨特,
下班後,最好莫過於跟朋友談天歡聚,小酌數杯。最近銅鑼灣新開業的Rerere100串燒店,主打烤製燒物,即點即燒、濃香惹味。讓我們急不及待來一場串燒夜宴!我們先點了兩杯日本水釀梅酒:1️⃣來自香川縣的和三盆梅酒 $782️⃣來自和歌山的大關桃味梅酒$62接著便點了幾款罕見的日本下酒前菜:3️⃣酒盜芝士 $45 4️⃣海膽蟹肉冷豆腐 $885️⃣鱈魚干燒 $36燒物方面6️⃣松葉蟹甲羅燒 $86 一上菜便興奮地把每一塊新鮮出爐的多士塗滿熱呼呼的蟹膏,一試難忘,讓人情不自禁一口接一口,把它吃光光。.7️⃣汁燒薄燒4A和牛蛋卷 $62賣相相當精緻,鮮嫩多汁的燒和牛捲着整個半生熟流心溏沁蛋,令人口角流涎。.8️⃣炸蟹肉餅 $56再來一碟碟串燒盛物,太滿足了!9️⃣鹽燒牛脷厚切 $58: 1️⃣0️⃣豚肉蘆筍串 $35 1️⃣1️⃣鹽燒白鱔 $68 1️⃣2️⃣汁燒免治雞肉棒配日本鮮蛋黃 $481️⃣3️⃣鹽燒雞翼 $70 1️⃣4️⃣大蔥雞 $35 1️⃣5️⃣燒煙肉年糕 $32 1️⃣6️⃣日本山芋$28 1️⃣7️⃣自家製手打烏冷 $58 1️⃣8️⃣自家製手打冷蕎麥麵$58.📍銅鑼灣渣甸街66號亨環22樓

我們先點了兩杯日本水釀梅酒:

7️⃣汁燒薄燒4A和牛蛋卷 $62

汁燒薄燒4A和牛蛋卷

8️⃣炸蟹肉餅 $56

炸蟹肉餅
再來一碟碟串燒盛物,太滿足了!
9️⃣鹽燒牛脷厚切 $58:

和三盆/大關桃味梅酒
酒盜芝士
串燒
自家製手打烏冷
跟3位朋友聚餐,今次朋友選了銅鑼灣呢間日式串燒店,原因係可試到唔同款式串燒,亦可一邊舉杯暢飲又可慢慢食傾下計。餐廳係銅鑼灣渣甸街,非常方便。入到餐廳見怖置都充滿日本風味,空間感足好舒適,播住日文歌感覺relax. 老闆娘為我們介紹食物,每月有特別推介,定期推出時令餐牌,所以用的是最新鮮合時食材。牛油果池魚沙律:池魚切成粒狀,白身魚好鮮,混入牛油果碎拌以青芥沙律醬,味道酸酸微辣,令味蕾喚醒,一道開胃醒神前菜。炸Bb 池魚初初看bb魚仔 整齊放在碟上,蠻有治癒感,店主推介因是比較特別的池魚 bb , 炸至外層脆卜卜,鬆脆可口,魚肉軟腍,用來送酒實屬一流!酥炸櫻花蝦 朋友再點左佐酒小食,櫻花蝦本身是國寶級,身形比較大,經廚師精心酥炸至薄脆, 而櫻花蝦味比平常濃郁,佐酒必點之選! 關東煮:竹輪 蔬菜魚餅 魚蛋 當去到日本居酒屋,都有興趣試試佢地自家製的關東煮,飄來柴魚高湯香味,好香呢! 材料好地道,做法好入味,吃到日本情懷。煙肉年糕:第一次嘗到這個食法, 口感黏膩好不過癮,煙肉香味滲入年糕,咸度剛好。豚肉蕃茄仔:日本蕃茄仔超級甜,豚肉軟滑,內外都好juicy. 豚肉蘆筍:最特別係蘆筍好爽脆,

牛油果池魚沙律:

炸Bb 池魚

酥炸櫻花蝦

關東煮:竹輪 蔬菜魚餅 魚蛋

豚肉蘆筍:最特別係蘆筍好爽脆,用豚肉包住一軟一脆,口感特別又減輕肉膩感。

椰菜 醋汁:串燒店一般以肉多,呢度好貼心為食客準備椰菜加上醋汁,可伴肉一起吃,增加纖維更可以減膩,食多都唔怕膩啦!真心要讚!椰菜好爽好甜呢!仲可以refill呢!

牛橫隔膜 :比較少見,口感較有嚼勁,獨特香濃肉味, 可一試。

玉子燒:好鐘意甜甜的玉子厚燒,用日本蛋,蛋味超級香濃, 燒得好有技巧一層層包住, 蛋唔會過熟,香口美味,個人推介!

松葉蟹甲羅燒 :必點甲羅燒,蟹蓋盛裝住蟹肉拌濃郁蟹膏,燒香後蟹更香更甜,碟邊放著焦脆的多士,放上同吃,的確令人回味!

燒厚牛舌:串燒必點之選,厚切牛舌,肉味零舍濃,入口即溶!

清酒煮蜆:用玻璃碗盛裝,份外別緻,獨特酒香帶清甜,蜆是每天早上新鮮買入,大隻鮮味!

冷烏冬:最後點了老闆娘推薦的冷烏冬,是人手手打而成,再以冰鎮放著,令其口感極之黏膩及有彈性,掛上秘製醬汁味道帶甜,涼涼口感讓人舒爽。

欣賞餐廳追求食物質素,以至選材及製作菜式都好似日本餐廳咁細緻講究,而且性價比高,享受到環境及食物都仿如置身日本的一個晚上。
2019-10-24 159 浏览
突然好想食日本野,於是就去咗呢間新開的餐廳,位於銅鑼灣f1出口附近,甚為方便。老闆娘幾靚女,服務態度超好。有幾板野推介下:和三盆梅酒 來自香川縣,酒精濃度為14%,濃濃的香梅味,味道清甜,就算冰塊溶化了亦沒有減退他的甜味。桃味梅酒來自和歌山,酒精濃度為9%,比較輕淡酒味,有種香甜味道,女士首選!關東煮煮得好琳,蘿蔔清甜,沒有帶渣,隻蛋仲岩岩好,配埋個特製芥辣味道昇華!雞軟骨最出色的一道菜,雞軟骨咬落去非常脆口博燒A4和蛋捲和牛用特製醬料燒完再配上半生熟既日本雞蛋🥚,原來可以擦出火花!新奇!哩度仲有個露台可以比人出去「抖氣」🚬哩度係比朋友吹水同欣賞食物原味,唔係速食之選,唔想細味食物既就唔好考慮!

老闆娘幾靚女,服務態度超好。

有幾板野推介下:

和三盆梅酒

桃味梅酒

關東煮

雞軟骨
最出色的一道菜,雞軟骨咬落去非常脆口

博燒A4和蛋捲

哩度仲有個露台可以比人出去「抖氣」🚬

2019-10-24 110 浏览
今日一個好耐冇見嘅朋友約咗係銅鑼灣食飯。去左一間不錯既好地方。哩間樓上既餐廳都幾隱蔽,唔係朋友帶到應該幾難搵到。入到去就已經有嗰種日本既氣息,裝修簡樸,地方唔算好大,有唔同既清酒樽,日本式嘅布做擺置。坐低點左好幾樣小食,都比到驚喜。四色燒刺身帶子串 玉子燒燒牛脷:呢個最出色,超厚牛脷口感強雞肉棒原隻帶子北海燒味道特別,重芝士味,而且熱騰騰上碟明太子青瓜非常精緻,重蝦味豚肉蕃茄鮮嫩多汁,豚肉和蕃茄非常搭配柚子雪芭酸酸甜甜,幾開胃#rerere1001日式串燒

哩間樓上既餐廳都幾隱蔽,唔係朋友帶到應該幾難搵到。

坐低點左好幾樣小食,都比到驚喜。
四色燒
刺身帶子串
玉子燒
燒牛脷:呢個最出色,超厚牛脷口感強

原隻帶子北海燒
味道特別,重芝士味,而且熱騰騰上碟

明太子青瓜
非常精緻,重蝦味

豚肉蕃茄
鮮嫩多汁,豚肉和蕃茄非常搭配

柚子雪芭
酸酸甜甜,幾開胃

#rerere1001日式串燒
2019-10-24 1066 浏览
和朋友放工後想喝喝酒, 吃一些日本小吃, 找一些類似居酒屋的餐廳, 找到了這間全是好評的, 真期待今天晚上的美酒美食, 和朋友歡聚暢談。餐廳的環境, 很有日本餐廳的感覺, 有個錯覺已經飛到日本旅遊, 心情也輕鬆起來。留意到這裡服務員中有一個特別漂亮的, 很吸引人眼球, 女生都覺得賞心悅目。每樣食物都是即叫即製的, 所以預算等候時間長一點, 放慢節奏吧。和三盆梅酒$78梅酒有香醇的感覺, 梅味重又不會過甜, 屬於一杯靚梅酒。牛油果池魚沙律$88牛油果選料很好, 生熟度剛好, 切得細細粒, 混入沙律醬及魚子, 再加上少許池魚粒, 是一個很精緻的小吃。炸池魚仔$78池魚平常都是刺身吃的, 從沒見過這麼小的池魚仔, 而且用炸的來吃, 一口一條, 香酥美味, 不覺得有什麼骨, 吃過的想一吃再吃, 未吃過的一定要試了!炸櫻花蝦$48新鮮炸起的, 熱辣辣, 粒粒脆香, 像零食一樣, 令人吃到停不了手, 櫻花蝦用上國寶級的, 吃起來果然與別不同, 似乎是一個很好的送酒小食。唐揚雞$45吃日本菜的大熱, 精髓在於炸到外脆內嫩滑多汁, 店員說這是日本走地雞來的, 走地雞通常肉較韌, 但它很滑又有雞味, 一

和三盆梅酒$78
梅酒有香醇的感覺, 梅味重又不會過甜, 屬於一杯靚梅酒。

牛油果池魚沙律$88

炸池魚仔$78

炸櫻花蝦$48

唐揚雞$45
吃日本菜的大熱, 精髓在於炸到外脆內嫩滑多汁, 店員說這是日本走地雞來的, 走地雞通常肉較韌, 但它很滑又有雞味, 一絕!

清酒煮蜆$68
像小魚缸一樣的食器, 十分精美, 每道菜似乎都用上不同的碟碟碗碗, 選料都很美, 甚有心思。
清酒中像加入一點麵豉味, 而蜆隻一點沙也沒有, 而且非常鮮甜,  嫌嫩滑, 真心讚!

吃到飽飽, 大家也依依不捨的離開, 很想試更多的美食, 下次再來吧, 聽說都會不定時轉menu, 下次來又有新東西可以吃到!
2019-10-24 107 浏览
在銅鑼灣有間裝修得非常靚仔既日式串燒店,有室外室內!樓底很高,坐係度食野都幾舒服呀!牛油果池魚沙律香滑口感好creamy, 池魚都帶出獨有鮮味。有少少山葵味更可特出味道。香炸池魚bb, 即叫即整!熱辣辣,香脆得黎有魚香,唔會油膩!幾正。櫻花蝦送酒小食就一流!用上日本櫻花蝦仔。香脆香脆的。煙肉年糕串燒, 豚肉日本蕃茄串燒,豚肉露筍串燒,非常有特色的!燒到唔乾身 keep到肉汁!旁邊的椰菜花椰可以refill, 超有日本風味雞肉棒配日本雞蛋,雞肉棒有多層唔同既口感,入口層次豐富!雞蛋橙橙色澤好靚,蘸黎食好味!松葉蟹甲羅燒,好香好濃好鮮味,塗放左多士上,一食難忘。燒牛舌,濃郁爽彈既牛舌, 食完齒頰留香!燒飯團, 內有超香嘅紫蘇葉味道滲出!清新得黎又有香脆既感覺。

櫻花蝦送酒小食就一流!用上日本櫻花蝦仔。香脆香脆的。

松葉蟹甲羅燒,好香好濃好鮮味,塗放左多士上,一食難忘。
燒牛舌,濃郁爽彈既牛舌, 食完齒頰留香!