2023-09-12 710 浏览
今日喺九龍城附近做嘢 早咗少少 諗住飲杯咖啡食少少嘢 之前曾經嚟過一次飲手沖 覺得麻麻哋好飲不過附近我淨係識呢一間Cafe 所以都係嚟返呢度今日嘅蛋糕係原味芝士蛋糕$45食落都係不過不失唯一唔特別鍾意嗰啲granola本身我係一個好鍾意食granola嘅人但係加埋落個蛋糕度真係超級唔夾😅跟餐加咗一杯熱latteOK好飲 係唔係好夠熱整體不過不失 $64一個下午茶 OK啦但係如果叫其他嘢我就覺得有啲貴 唔係好抵食😝😝
今日喺九龍城附近做嘢

整體不過不失 $64一個下午茶 OK啦
但係如果叫其他嘢我就覺得有啲貴 唔係好抵食😝😝
2023-09-12
下午茶
ᴄᴀғᴇ ʀᴇᴠɪᴇᴡʀɪɴɢs ᴄᴏғғᴇᴇ位於九龍城衙前塱道的ʀɪɴɢs ᴄᴏғғᴇᴇ不知不覺都已於城內開了6年之久每次到訪都發現有著不少客人光顧可見有足夠「實力」ᴋᴇᴇᴘ住一群熟客戶店舖除了提供咖啡外亦有提供不同食物由早餐到午餐,下午茶小食及甜品均有提供☕️ғʟᴀᴛ ᴡʜɪᴛᴇ- sᴏᴇ $19 (ʙʀᴇᴀᴋғᴀsᴛ ᴘʀɪᴄᴇ)-ᴘᴀssɪᴏɴ ғʀᴜɪᴛ 點咖啡時店員會提供詢問食客會選擇ɴᴜᴛᴛʏ或ғʀᴜɪᴛʏ風味的豆入口滿滿的熱情果果香飲完ᴀғᴛᴇʀ ᴛᴀsᴛᴇ亦滿滿ғʀᴜɪᴛʏ果香味🥑ʜᴀʟғ ᴀᴠᴏᴄᴀᴅᴏ ᴇɢɢ ʙᴇɴᴇᴅɪᴄᴛ ᴡɪᴛʜ sᴀʟᴍᴏɴ $88流心蛋香,配上三文魚及牛油果是最佳拍擋唯麵包有點硬口ʏᴏɢᴜʀᴛ & ɢʀᴀɴᴏʟᴀ的甜味亦平均ʀɪɴɢs ᴄᴏғғᴇᴇ的咖啡非常出色而店員事後亦主動跟客人交流那種熱誠的確令人尊重相信好快會再見面😋@ringscoffeeʀɪɴɢs ᴄᴏғғᴇᴇ (ᴋᴏᴡʟᴏᴏɴ ᴄɪᴛʏ)📍ɢ/ғ, ɴᴏ. 8 ɴɢᴀ ᴛsɪɴ ʟᴏɴɢ ʀᴏᴀᴅ, ᴋᴏᴡʟᴏᴏɴ ᴄɪᴛʏ
ᴄᴀғᴇ ʀᴇᴠɪᴇᴡ

ʀɪɴɢs ᴄᴏғғᴇᴇ

位於九龍城衙前塱道的ʀɪɴɢs ᴄᴏғғᴇᴇ
不知不覺都已於城內開了6年之久
每次到訪都發現有著不少客人光顧
可見有足夠「實力」ᴋᴇᴇᴘ住一群熟客戶

店舖除了提供咖啡外亦有提供不同食物
由早餐到午餐,下午茶小食及甜品均有提供
Flat  white

-ᴘᴀssɪᴏɴ ғʀᴜɪᴛ
點咖啡時店員會提供詢問食客
會選擇ɴᴜᴛᴛʏ或ғʀᴜɪᴛʏ風味的豆
入口滿滿的熱情果果香
飲完ᴀғᴛᴇʀ ᴛᴀsᴛᴇ亦滿滿ғʀᴜɪᴛʏ果香味

流心蛋香,配上三文魚及牛油果是最佳拍擋
唯麵包有點硬口
ʏᴏɢᴜʀᴛ & ɢʀᴀɴᴏʟᴀ的甜味亦平均

ʀɪɴɢs ᴄᴏғғᴇᴇ的咖啡非常出色
而店員事後亦主動跟客人交流
那種熱誠的確令人尊重
相信好快會再見面😋

@ringscoffee

ʀɪɴɢs ᴄᴏғғᴇᴇ (ᴋᴏᴡʟᴏᴏɴ ᴄɪᴛʏ)
Flat  white
2023-09-06 442 浏览
今個夏天特別多雨,搞到我呢啲咁鍾意戶外活動嘅人放假都要屈係屋企漚臭。今個星期終於頂唔順揸車去九龍城搵吓有咩cafe可以坐下嘆下咖啡。開車去接朋友之後出發去挑戰出名難搵車位嘅九龍城。出奇地今日一搵就搵到,仲要係一間cafe嘅門口有錶位,二話不說泊好車入去醫肚。Cafe坐位多數係室內,唯獨一張係正門口出面。我哋咁啱見到有位就坐咗呢張。一坐低睇menu先發現係九龍城頗有名氣嘅Rings coffee。其實想試好耐,之前有聽聞過佢哋嘅咖啡都幾出色,估唔到今次亂打亂撞走咗入嚟。- All Day Breakfast¹³⁸牛油果剛熟夠新鮮,仲好靚咁砌咗朵花出嚟,配埋燶邊太陽蛋既好味又啱晒打卡。酸種麵包包身外脆內軟,夠晒香口。穀物乳酪,酸酸甜甜開胃有營健康,是素食者唔錯嘅選擇。- 熱鮮奶咖啡³⁸咖啡醇香,沒有因為是鮮奶咖啡而掩蓋晒原本咖啡的味道。如果有得選擇Nutty或Fruity 嘅咖啡豆會更好。

- All Day Breakfast¹³⁸

- 熱鮮奶咖啡³⁸
All  Day  Breakfast
2022-10-12
$170 (早餐)
All  Day  Breakfast
2023-09-02 335 浏览
想試呢間以牛油果聞名既cafe好耐,趁住平日放假終於有機會食到👍🏻 叫咗all day breakfast同牛油果多士,可能因為對太大期望,食完覺得無乜特別,牛油果既調味亦有啲唔夠。反而個乳酪好似更出色😂咖啡叫咗一杯flat white, 好有驚喜!我唔係特別好咖啡既人,試過有啲咖啡好酸又有啲係好苦。但呢度啲豆好岩我口味,有咖啡香之餘又好易入口👍🏻 真係有想叫多一杯既衝動整體來講覺得可以為咗杯咖啡回訪~

整體來講覺得可以為咗杯咖啡回訪~
2023-03-31
午餐
2023-08-27 363 浏览
星期日一早就約左朋友去九龍城食個早餐,去左間rings coffee , 由得獎虹吸咖啡師主理, 沖既咖啡好有水準朋友們叫左熱mocha , 濃而不澀。我叫左杯ice baileys coffee, 好香滑,如果可以多返少少酒味就更perfect ! 個人喜好而已🥰店員服務態度好友善,亦都講解返點飲會更好飲,好有heart .叫左All day breakfast 2.0 , 中間杯乳酪+ granola, 配上水果, 幾特別,幾好味。煙肉煎得好香,平時我唔太好煙肉,因為通常俾我個感覺係乾柴咁,但佢煎得剛好,係咸左少少🤏 , 牛油果好creamy 店內好寬闊,坐得好舒服。十分滿意

朋友們叫左熱mocha , 濃而不澀。

店內好寬闊,坐得好舒服。
十分滿意

2023-08-27
$150 (早餐)
. •͈ᴗ•͈⸝⸝⸝甜品治愈一切 ˁ῁̬ˀ🍎下午茶時間去開九龍城經過間cafe @ringscoffee 比佢嘅木質門面裝修吸引於是入去叫咗杯熱mocha同我至愛嘅甜品tiramisu~💃#mocha~靚花mocha~睇得出係咖啡師好認真嘅出品~好飲~👍#tiramisu ~ 有原味同matcha味~坊間多數都係原味於是就試下 matcha味~賣相好靚之餘份量都算大~matcha味亦都啱啱好唔會覺得太苦~唔錯~下次去試原味~😍
. •͈ᴗ•͈⸝⸝⸝甜品治愈一切 ˁ῁̬ˀ🍎

Tiramisu
mocha
Tiramisu
mocha
2023-07-16 482 浏览
🥓𝗔𝗹𝗹 𝗱𝗮𝘆 𝗯𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁 𝟮.𝟬 $𝟭𝟯𝟴所有喜歡吃的早餐元素都有薯餅牛油果🤗🤗🤗🤤🤤🤤中間比較特別的是乳酪+𝗴𝗿𝗮𝗻𝗼𝗹𝗮酸酸甜甜又健康.🥑𝗔𝘃𝗼𝗰𝗮𝗱𝗼 𝗦𝘂𝗻𝗻𝘆 𝗦𝗶𝗱𝗲 𝗨𝗽 𝗧𝗼𝗮𝘀𝘁 𝟮.𝟬 $𝟵𝟴幾年前已經聽過𝗥𝗶𝗻𝗴𝘀 𝗖𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲牛油果花多士多士上面塗上𝗚𝘂𝗼𝗰𝗮𝗺𝗼𝗹𝗲醬𝗼𝗻 𝘁𝗼𝗽還有一朵牛油果砌成的花🌼燶邊蛋到恰到好處名副其實的𝗦𝘂𝗻𝗻𝘆 𝗦𝗶𝗱𝗲 𝗨𝗽🍳碟上除了有𝗔𝗹𝗹 𝗱𝗮𝘆也有的𝗴𝗿𝗮𝗻𝗼𝗹𝗮乳酪外亦多了一份炒椰菜花呢..想不到簡單的早餐也能吸引到人潮證明實而不華的食物始終都是最受歡迎
🥓𝗔𝗹𝗹 𝗱𝗮𝘆 𝗯𝗿𝗲𝗮𝗸𝗳𝗮𝘀𝘁 𝟮.𝟬 $𝟭𝟯𝟴

燶邊蛋到恰到好處
名副其實的𝗦𝘂𝗻𝗻𝘆 𝗦𝗶𝗱𝗲 𝗨𝗽🍳
碟上除了有𝗔𝗹𝗹 𝗱𝗮𝘆也有的𝗴𝗿𝗮𝗻𝗼𝗹𝗮乳酪外
亦多了一份炒椰菜花呢
Avocado  Sunny  side  up  toast  2.0

想不到簡單的早餐
也能吸引到人潮
證明實而不華的食物
始終都是最受歡迎
All  day  breakfast  2.0
咁啱今日去開九龍城行吓 .九龍城區自從上年屯馬綫通車後多咗唔少餐廳食肆同特色咖啡店☕️☕️有歷史建築物 日式風格 懷舊風格係打卡影相📸 坐低睇吓書悠閒一下嘅好地方 .搭屯馬綫經宋皇臺站B2出口一行去對面就係Rings Coffee 勁近Rings Coffee係由得獎虹吸咖啡師主理除咗佢嘅咖啡有水準之外其中好受歡迎嘅係打卡able花花牛油果多士又靚又有營咖啡店門口全木設計係打卡位我去當日唔算等咗好耐好快就有位 .🍽 全日早餐同樣價錢 我有食過好hea嘅all day breakfast有啲餐廳求其有塊包有腸有煙肉有蛋加幾條沙律菜就叫自己做all day breakfast🤨🤨點知嗰日食物嚟到係有驚奇同埋睇得出用心出街食唔係成日可以有營健康全日早餐佢用咗牛油果一樣都係有腸有煙肉麵包唔記得咗係全麥包定sourdough細微嘅用心位係會加分係一份一啲都唔會令人覺得敷衍用心製作嘅豐富早餐 .☕️ 焙茶鮮奶口感柔滑 帶有焙煎茶淡淡嘅香氣.Save低Rings Coffee下次會再嚟
咁啱今日去開九龍城行吓
下次會再嚟
2023-05-30
  • All  Day  Breakfast
2023-05-31 631 浏览
RINGS COFFEE.⭐️Favourites:🍳 Avocado sunny side-up toast 2.0 HKD 98🥓 All day breakfast 2.0 HKD 138🥑 Green day breakfast 2.0 HKD 118🍫 Bailey hot chocolate .💭Thoughts: My go-to breakfast spot whenever I am in the area! The photos truly speak for themselves😍 Generous portions and quality ingredients👍🏻 Love how everything came with a side of granola yogurt and 50% off their drinks menu! We had the Bailey chocolate and it was divine!!.😋Recommend? ✅ 👩🏻‍🍳Food rating: 4/5👩🏻‍⚖️Overall experience rating: 4/5
RINGS COFFEE
⭐️Favourites:
🍫 Bailey hot chocolate
😋Recommend? ✅
👩🏻‍🍳Food rating: 4/5
📍 Rings Coffee (Kowloon City)
👣九龍城衙前塱道8號地下
  • all  day  breakfast
  • All day breakfast
  • Baileys  chocolate
2023-05-26 462 浏览
今日黎左九龍城嘅Rings Coffee,見到門面好似幾靚所以就入左去☕️ -叫左兩個主食同兩杯飲品 **留意番,假日去呢到佢得holiday menu,冇得跟餐加飲品架🫣**-芝士菠蘿牛堡真係好足料😍個包外脆內軟,塊牛超級厚,仲要勁多薯條,物超所值✨唯一一個建議係塊菠蘿可以燒一燒佢,可能會更加好食🤭-牛肝菌意粉就正常發揮啦,都有多達三款嘅菇菌🤭美中不足係有少少少少鹹(利申:清淡派)-另外仲叫左兩杯飲品,分別係Iced Americano同Iced Hojicha latte✨埋單~$370-Revisit? : Maybe🫣
叫左兩個主食同兩杯飲品
唯一一個建議係塊菠蘿可以燒一燒佢,可能會更加好食🤭
Revisit? : Maybe🫣
☕️🍳🥑 咖啡館餐廳評論 🍴👌這家咖啡館餐廳的菜餚非常美味,尤其是他們的全日早餐加上酪梨,是城裡最棒的之一!而且,餐點的呈現方式非常漂亮,拿出來就是一個打卡照的好地方!餐廳的環境也非常好,氛圍輕鬆愉悅,讓人感到很放鬆。此外,餐廳的份量剛剛好,而價格也非常合理。唯一的小缺點是,有時候需要排隊一會兒,但是等待的時間不會太長。總之,如果你想要享受美味的早餐或是一杯好咖啡,這家咖啡館餐廳是一個不錯的選擇。他們的菜餚美味又漂亮,餐廳環境也非常舒適。👍
☕️🍳🥑 咖啡館餐廳評論 🍴👌

公司上午停電,於是去九龍城吃個早餐消磨半天,想起好久沒來Rings Coffee,正好再吃一次想念的牛油果蛋多士早餐,氣氛悠閒店員友善,確係開展一天的好去處。近門處有一排吧檯位,店內也有賣咖啡豆咖啡用品等。入面還有沙發位和四人檯等,環境都幾舒服既。早餐午餐下午茶都有套餐,均有素食選擇,望落都好吸引㗎。有咖啡仲有芝士奶蓋咁神奇。牛油果蛋多士 + Latte HK$117上次來吃這個就覺得很驚豔,簡單配搭都整得咁好食。早餐盤上除了靚靚多士仲有乳酪杯和蔬菜,豐富亦營養均衡。蔬菜望落係椰菜花,食的時候才發現還混了蓮藕,都是白色系的蔬菜,簡單辣粉調味算清新。多士有一層牛油果醬再放太陽蛋,加埋牛油果就係完美配搭好好食。
近門處有一排吧檯位,店內也有賣咖啡豆咖啡用品等。
入面還有沙發位和四人檯等,環境都幾舒服既。
早餐午餐下午茶都有套餐,均有素食選擇,望落都好吸引㗎。
有咖啡仲有芝士奶蓋咁神奇。
牛油果蛋多士 + Latte HK$117

2023-02-22
2023-02-21 613 浏览
哩間餐廳係我會定期去食既一間。我最愛佢地嘅egg benedict ! 真係好好食!我通常叫煙三文魚egg Benedict , 但我會𨍭黑麥包😋😋😋!牛油果份量夠,成隻牛油果。另外佢哋杯乳酪又係好好味😋! 我記得第一次去食嗰個餐時,係有蜜糖伴碟,整體係好夾,一試愛上咗!可惜之後個餐微調左,冇咗蜜糖,我認為係失色左,但依然係好好味。另外,我亦好鍾意佢哋嘅Mocha & Americano👍🏻! 鍾意食egg Benedict 嘅朋友可以去試吓!但通常要排隊🤪!

2023-02-21
  • 牛油果煙三文魚班尼廸蛋
2023-02-20 545 浏览
第一次寫食評 😑堅嬲同失望見咁多人都讚曬口 排好耐隊都要食咁咁咪諗著排隊耐少少都唔緊要食到好野咩都值咁去到叫左all day breakfast 同咖啡食食下all day breakfast 一半都覺得要催下我知好忙好多客我都唔好意思催點知催左2次 唔同職員跟進都係未出比我😑😑😑最後我係食曬成個all day breakfast 先出比我囉旁邊個對客人 遲過我入座佢地食曬飲曬 我先飲到杯咖啡咩心情都無曬😑😑服務堅唔得囉
第一次寫食評 😑堅嬲同失望
佢地食曬飲曬 我先飲到杯咖啡
咩心情都無曬😑😑
服務堅唔得囉
2023-02-11 373 浏览
🥑RINGS COFFEE.⭐️Favourites:🥑Avocado Sunny Side up toast 2.0 HKD 98.🍳Green day breakfast 2.0 HKD 118 .💭Thoughts: Great food, perfect portion size and impeccable service! The toast had a layer of avocado sauce plus a whole avocado rose on top! The yogurt was a nice touch too, citrusy and felt like a dessert! For breakfast, can also get any drink at half price. I got a coffee which was huge too! .😋Recommend? ✅ 👩🏻‍🍳Food rating: 5/5👩🏻‍⚖️Overall experience rating: 5/5
🥑RINGS COFFEE

⭐️Favourites:

😋Recommend? ✅
👩🏻‍🍳Food rating: 5/5
  • Avocado sunny side up toast 2.0