2016-04-07
清明節假期冒雨同先生嚟到呢間小店晚飯,幾個月前晌附近食飽飯路過呢度見到菜單賣傳統意大利菜已經想試吓,今次終於有機會。頭盤點baby octopus, 主食點pizza with ham, mushroom and artichoke; 同埋 seafood risotto, 甜品點penna cotta。總體來說,四道我地品嘗過嘅菜式都係傳統意大利食材配搭(其實全個菜單都係),味道都一樣係簡單直接既美味,欣賞呢間小店對傳統意大利菜既堅持。重要點評 - 食物:Pizza邊皮好脆好香。Risotto 有大量新鮮海鮮,尤其係蝦。整碟飯有至少十二隻蜆同大量墨魚,可以講係每一嗒飯都有海鮮,以售價158嚟講係性價比極高,唯一要彈既係我食到兩至三隻蜆有沙,但係整體呢四道菜都係好好。重要點評 - 服務:我地上菜既次序係頭盤,Pizza,Risotto同埋甜品。根據我地既觀察似乎係將我地既risotto送錯左俾遲過我地落單嘅客人度,所以我地食完Pizza之後將近等左半個鐘頭先上Risotto,其間我地無跟進過,反正可以消化一下pizza再食risotto,但係侍應小姐主動走埋嚟同我地講唔好意思話我地個r
重要點評 - 服務:我地上菜既次序係頭盤,Pizza,Risotto同埋甜品。根據我地既觀察似乎係將我地既risotto送錯左俾遲過我地落單嘅客人度,所以我地食完Pizza之後將近等左半個鐘頭先上Risotto,其間我地無跟進過,反正可以消化一下pizza再食risotto,但係侍應小姐主動走埋嚟同我地講唔好意思話我地個risotto煮緊,服務好好。
最後,呢度係真・小店,舖面就係上面提到既一位侍應小姐一腳踢,觀察上菜速度似乎只有一至兩位廚房人員為大家服務,所以要幫襯既話記緊預留較寬鬆既時間,有時慢慢食同閣下一齊食飯既人傾吓偈唔好各自對住手機都係好事。