2022-12-25
朋友推介更親自邀請來品嚐週日完左崇拜走來,十二點半剛好有位,空間明亮,裝修簡約,色調柔和,感覺溫暖。叫了一客朋友推薦的卡邦尼意粉🍝煙肉好多,足150g的意粉剛剛好飽足的份量,男士唔夠可以加餐湯同一杯咖啡,相信卓卓有餘小編想食薯仔丸子,但老闆娘親自回應通常10點剛開舖的鐘數就賣晒,真的可遇不可求最後叫了一客紅菜頭甜薯乳酪沙律🥗黎到大大份,量好多😱酸甜味道剛剛好,小編略為想佢加d葵瓜子、南瓜子,減少fd份量,應該口感更豐富朋友叫了一客大蝦意大利飯,賣相好吸引但小編無試味,朋友話同卡邦尼意粉一樣好食🤤來到甜品位,必試流心既芝士蛋糕🍰,真係好香濃,建議成個訂購同家人、朋友分享😂最後來到飲品方面,cappuccino 小小心型拉花係有心機揀選嘅小杯子浮現,好可愛。小編點了一杯Yuzu Expresso Toni 😳 同某啡界得獎品牌可媲美,作為啡友、手沖啡愛好者,呢杯expresso toni 拎80分小編大膽問老闆娘Roommate之名構思,原來來自經文,而且是愛鄰舍譯名,愛這新蒲崗,連結新蒲崗人的心。而且店內都有不少是基督徒的Staffs,忽然歸屬感大增
而且店內都有不少是基督徒的Staffs,忽然歸屬感大增