ROYAL INN

餐厅: ROYAL INN
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
滿滿法國氣氛之餐廳,佈滿精緻又高級裝飾,法式感滿滿,牆壁上邊精緻雕刻,浪漫感🥰🇫🇷✨香草牛油焗田螺😋👍🤤香濃滿滿,薯蓉滑香,鮮味田螺,散發住香草牛油味,蒜香味,不太油感覺,調味棒。田螺新鮮,配搭脆脆面包😋👍🤤白色為主調,飲著牛油果特奶昔,奶香味重。歐式拱門及浮雕裝飾,棒蒜蓉大硯意粉🍝😋👍意粉意粉彈牙,大蜆份量很足夠,非常棒,蜆肉大大粒,肉質飽滿紮實,吸滿香料,牛油和蒜蓉香口,棒,吃起來的味道也超讚😋🍜🌟

香草牛油焗田螺😋👍🤤

蒜蓉大硯意粉🍝😋👍
呢間一直放喺收藏好耐,今次就約到下午茶時間,仲要係出面好靚打卡位置,真係超好彩!出面入面都係白色裝潢,配埋粉藍白色花花襯托,加上下午有啲陽光曬埋入黎,影相真係超有仙氣,超推薦!🍹Royal Tea Set Menu For 2 $388 ★★★★☆一份三層,底至高:海鮮、咸點、甜點,全部擺盤都好靚,加埋D食用花裝飾,真係超打卡!海鮮Canapes有龍蝦麵包、煎蝦蛋沙律多士,一口份量,唔會太油膩,麵包夠香脆,龍蝦肉幾爽彈,蝦蛋沙律有D似大隻版蝦仁炒蛋味道,最後有個三文魚子帶子片刺身,新鮮唔腥!中層就係咸點,先有個風乾火腿蜜瓜,做成串串好可愛!蕃茄肉丸勁有瑞典肉丸Feel,上面仲有好多芝士,下面加埋個小Muffin,濃味好食!我最愛個鴨肝配無花果,個鴨肝入口好似Mousse口感好軟滑,可埋無花果清甜,幾特別,第一次食呢個配搭!最上一層係甜點,2款馬卡龍分別係士多啤梨同埋焦糖,雜莓撻、Madeleine同埋一個比較特別開心果焦糖燉蛋,食落去有開心果味,都唔錯!🌟總結:環境超值得過黎影相,每處都影到靚相,加埋有D陽光仲靚!下午茶餐加一之後平均二百一個人真係性價比極高,食物方面質素幾好,咸點有驚
★★★★☆

🌟總結:環境超值得過黎影相,每處都影到靚相,加埋有D陽光仲靚!下午茶餐加一之後平均二百一個人真係性價比極高,食物方面質素幾好,咸點有驚喜,成個用餐都好好,坐得舒服,可以同朋友慢慢坐低傾計!
2025-01-02 0 浏览
今晚我和朋友去了尖沙嘴The one這間裝修得好靚的打卡餐廳。環境非常靚。香煎北海道帶子番紅花意大利飯($208):北海道帶子因其肉質鮮嫩,甜美而聞名,煎至金黃色的帶子外脆內嫩,帶有鮮美海味,讓人一口接一口。番紅花在意大利飯中扮演重要角色,不僅增添視覺效果,還帶來獨特香氣和微妙的風味,讓整道菜更高雅。意大利飯經過慢煮而成,米粒Q彈,吸收高湯和番紅花的風味,口感豐富,與帶子鮮味相得益彰。炭燒12oz安格斯西冷牛扒($368):安格斯西冷牛扒的肉質柔嫩,炭燒過程中能鎖住肉汁,使每一口都充滿肉的鮮美。適度的脂肪分布令牛扒不會過於乾燥,保留豐富的風味。炭燒的烹飪方式為牛扒增添獨特煙燻味,這種風味和牛肉本身鮮美相結合,讓人垂涎欲滴。

環境非常靚。

香煎北海道帶子番紅花意大利飯($208):

炭燒12oz安格斯西冷牛扒($368):

2024-12-31 528 浏览
📍ROYAL INN—尖沙咀The One ✨高級別緻法式風情餐廳🥰香煎北海道帶子蕃紅花意大利飯🍲意大利飯軟硬口感適中👍🏻醬汁調校得唔會太膩~帶子煎得兩邊金黃💛大大粒咬落Juicy🥰加埋蕃紅花伴碟啱晒打卡👍🏻燒三文魚香草忌廉手工戒指意粉🍝三文魚魚肉厚實🐟而且魚皮煎得香脆😝配上香草忌廉味道滑順唔膩👍🏻手工戒指意粉口感彈牙😋香草牛油焗田螺🧈田螺新鮮焗得很入味😋帶有濃香草蒜味而且薯蓉creamy 配上脆口烤麵包口感一流👍🏻法式千層薯🥔薯蓉順滑口感Creamy😙值得一試嘅小食 😋#hkfood #hkfoodie #hkrestaurant #hkeat #instafood #foodblogger #hkfoodblogger #gourmet #instalike #foodstagram #instaeat #香港美食 #尖沙咀美食
📍ROYAL INN—尖沙咀The One ✨

高級別緻法式風情餐廳🥰

香煎北海道帶子蕃紅花意大利飯🍲

燒三文魚香草忌廉手工戒指意粉🍝

香草牛油焗田螺🧈

法式千層薯🥔
薯蓉順滑口感Creamy😙值得一試嘅小食 😋

2024-12-28 510 浏览
模仿法國凱旋門設計既餐廳相當有格調、堂皇高貴,俾我哋一種好Grand嘅感覺,適合同朋友一齊去打卡。炭燒12oz安格斯西冷牛排五成熟嘅牛扒,店家好體貼咁預先切好一塊塊, 剛剛好,唔會好鞋,肉質又鮮嫩、緊實,鎖住牛肉肉汁,食到少許炭燒既香味。千層薯蓉表皮焗得外脆內軟,食落去有層次感。流心布袋芝士紫薯意大利飯意大利飯粒粒分明,但紫薯味唔算突出,一大塊水牛芝士非常之邪惡,撈勻之後飯粒可以拉絲,令到碟菜層次唔同咗,更加重芝士味。如果唔鍾意水牛芝士嘅朋友,都可以就咁食。視覺同味覺既享受😎。

炭燒12oz安格斯西冷牛排

流心布袋芝士紫薯意大利飯

視覺同味覺既享受😎。
2024-12-28 460 浏览
The one 有間打卡超靚既餐廳,同朋友去慶祝一流,十分少女心,係有宮廷風🥰🥰焗蠔性價比高,openrice book枱送,好新鮮 完全唔會腥法式白酒煮蜆🐚🐚🐚好清甜,粒粒肉都好飽滿,好好食法式芝士焗洋蔥湯🧅🧅🧅一直好好奇點芝士焗湯,一黎到超級香!!!!面頭有塊面包係湯上面,最頂係好滿既芝士,酥皮湯原理一啖湯一啖芝士包,超好味,必食♡♡♡♡香煎鴨肝牛肚菌意大利飯🦆🦆🦆🦆味道偏啖,鴨肝煎得好香炭燒安格斯平鐵牛扒🥩🥩🥩牛扒好重牛味,夠淋身,入口冇渣生熟都岩岩好,好滿足

焗蠔

法式白酒煮蜆🐚🐚🐚
好清甜,粒粒肉都好飽滿,好好食

法式芝士焗洋蔥湯🧅🧅🧅
一直好好奇點芝士焗湯,一黎到超級香!!!!
面頭有塊面包係湯上面,最頂係好滿既芝士,酥皮湯原理
一啖湯一啖芝士包,超好味,必食♡♡♡♡

香煎鴨肝牛肚菌意大利飯🦆🦆🦆🦆
味道偏啖,鴨肝煎得好香

炭燒安格斯平鐵牛扒🥩🥩🥩
牛扒好重牛味,夠淋身,入口冇渣
生熟都岩岩好,好滿足

2024-12-25 615 浏览
一年一度和靚太舊同學見面交換禮物的時間,相約在尖沙咀食午餐兼談心,揀咗呢間Royal Inn,因為除了食物有要求外,環境是否舒適都好重要。餐廳環境不只優雅,簡直是有氣派,入去空間寬敞,玻璃窗對着九龍公園和清真寺,光線明亮,視野廣闊,實是情侶/閨蜜/家人歡聚打卡的好地方。這樣的環境,午餐brunch最平只需98。轉套餐加配沙律/餐湯和飲品($28以下)亦只需加$28。🏅煙三文魚菠菜班尼廸 ($ 118)煙三文魚搭配嫩滑的水波蛋,配上菠菜的微苦與荷蘭醬的濃郁,層次分明而不膩。麵包輕脆適中,整體口感豐富。🏅招牌全日早餐 ($148)這份全日早餐份量十足,香腸和煙肉鹹香濃郁,太陽蛋滑嫩可口,搭配酸甜的蕃茄和茄汁豆,平衡了整體風味。薯仔粒和蘑菇粒煎得香脆,帶來舒適的家常感,配上沙律菜更顯清爽。今日餐湯是番茄湯,酸甜開胃,口感順滑。沙律是凱撒沙律,新鮮清爽。$28以下飲品選擇有熱long black、冷熱檸檬茶和汽水等。

這樣的環境,午餐brunch最平只需98。
轉套餐加配沙律/餐湯和飲品($28以下)亦只需加$28。

🏅煙三文魚菠菜班尼廸 ($ 118)

🏅招牌全日早餐 ($148)

今日餐湯是番茄湯,酸甜開胃,口感順滑。
沙律是凱撒沙律,新鮮清爽。
2024-12-23
2024-12-23 620 浏览
去The One影Carebears見到Royal Inn門口嘅聖誕裝飾好吸引🎄🎄🎄要入去打卡 餐廳入面歐陸風嘅設計都好靚 📷✨香草牛油焗田螺田螺好大隻 底下嘅薯蓉都吸晒香草同田螺嘅香味可以配埋酸種麵包一齊食✨香蒜白酒鮮大蜆扁意粉大蜆幾大隻 味道鮮甜 白酒味好香加上蒜蓉炒 少少辣意粉彈牙又入味✨茄子辣肉醬意式小雲吞茄子辣肉醬夠香辣 加上小雲吞夠晒惹味✨Apple Crumble甜品即叫即焗 表面焗得好香脆內裏有好多香甜軟腍腍嘅蘋果 為呢一餐完美作結🫶🏻
去The One影Carebears

甜品即叫即焗 表面焗得好香脆
內裏有好多香甜軟腍腍嘅蘋果
為呢一餐完美作結🫶🏻
2024-12-23 454 浏览
最近好耐冇食西餐 嚟尖沙咀行街順便試吓呢間打卡網紅店法式龍蝦濃湯龍蝦湯味道鮮甜 濃稠嘅龍蝦味配上忌廉味道啱啱好 脆薄嘅麵包配湯食落好夾白松露薯條份量好多 厚身嘅薯條配上白松露 味道香濃又脆口松露蒜醬炒蝦扁意粉大蝦同意粉嘅份量同樣好多 配上松露同大蒜嘅特製醬汁 味道好襯法式大蒜蘑菇忌廉烤雞雞肉肉質鮮嫩 點上醬汁一齊食 好好食 蘑菇同薯仔都煮得好入味😌📍ROYAL INN (尖沙咀)尖沙咀彌敦道100號The ONE 1樓L121號舖
最近好耐冇食西餐 嚟尖沙咀行街順便試吓呢間打卡網紅店

法式龍蝦濃湯

白松露薯條
份量好多 厚身嘅薯條配上白松露 味道香濃又脆口

松露蒜醬炒蝦扁意粉

法式大蒜蘑菇忌廉烤雞

📍ROYAL INN (尖沙咀)
尖沙咀彌敦道100號The ONE 1樓L121號舖

【 #尖沙咀 | 彷如置身法國花園🇫🇷 邊打卡邊嘆咖啡☕️】推薦程度:●●●●◐抵食程度:●●●●○——— 喺The One睇戲前食返個lunch先🫶🏻第一眼被佢哋嘅裝修同擺設吸引🤩尤如置身喺法國嘅公園到咁🇫🇷✨勁寫意、又fancy又floral嘅感覺💓所以brunch set包含咗一杯咖啡/茶☕️另外+$28配mini caesar salad / 湯 / yogurt granola~雖然價錢相宜但一啲都唔欺場❣️沙律有滿滿嘅芝士、麵包脆等配料醬汁都係均勻的🙂‍↕️🥩 安格斯肉眼牛扒煎蛋|$228叫咗五成熟,firm🙂‍↕️ 上菜前已經見到靚靚嘅香煎壓紋令視覺上好吸引🤤而且好貼心切埋細件🫶🏻肉味濃度合格✅ 肉脂分佈亦好均勻✅ 肉質香軟✅每啖都有肉汁同油脂香✨ 原汁原味唔沾醬都已經好正🫶🏻配料方面都好impressive❣️好難得有牛骨髓🤩 好濃厚又好邪惡嘅牛油香🧈煎蛋流心🍳 麵包香脆唔硬✨ 炒洋蔥再腍啲就更perfect🫶🏻🥚 煙三文魚牛油果醬水煮蛋多士|$98黑醋配沙律菜清新開胃🤤多士非常酥脆❣️ 即使影相影耐咗,浸咗一陣蛋液,都仲好香脆可口💥牛油果醬好綿密,帶淡淡檸檬氛香,0草青味🌟整體都係

推薦程度:●●●●◐
抵食程度:●●●●○

———

喺The One睇戲前食返個lunch先🫶🏻
第一眼被佢哋嘅裝修同擺設吸引🤩
尤如置身喺法國嘅公園到咁🇫🇷✨
勁寫意、又fancy又floral嘅感覺💓

所以brunch set包含咗一杯咖啡/茶☕️
雖然價錢相宜但一啲都唔欺場❣️
沙律有滿滿嘅芝士、麵包脆等配料
醬汁都係均勻的🙂‍↕️

🥩 安格斯肉眼牛扒煎蛋|$228
叫咗五成熟,firm🙂‍↕️
上菜前已經見到靚靚嘅香煎壓紋令視覺上好吸引🤤
炒洋蔥再腍啲就更perfect🫶🏻

🥚 煙三文魚牛油果醬水煮蛋多士|$98
黑醋配沙律菜清新開胃🤤
多士非常酥脆❣️
即使影相影耐咗,浸咗一陣蛋液,都仲好香脆可口💥
牛油果醬好綿密,帶淡淡檸檬氛香,0草青味🌟
整體都係比較清新🌱
2024-12-21 384 浏览
今日番工攰到爆,同事都話好少見我咁冇精神嘅樣,所以帶咗我去尖沙咀覓食,比ROYAL INN門口裝飾吸引,所以入去試試我哋揀咗鮮海膽意粉伴10年海博瑞鱘魚子醬 $288意粉嘅軟硬度適中,因為魚子醬相對比較鹹,配上意粉味道啱啱好👍🏻佢嘅海膽真係非常出色,味道鮮甜,口感Creamy,而且份量十足,以呢個價錢嚟講真係好抵食再揀咗香煎北海道帶子番紅花意大利飯 $208擺盤好靚,唔怪得咁多人嚟影相📸帶子煎得好靚✨risotto味道同硬度恰到好處,番紅花酸酸地幾開胃,配埋risotto一齊食,另有一番風味

我哋揀咗鮮海膽意粉伴10年海博瑞鱘魚子醬 $288

再揀咗香煎北海道帶子番紅花意大利飯 $208
夜晚同朋友去The One食Royal Inn西餐🍽️,環境雅緻,服務一流。餐廳佈置以法式宮廷作為佈局,凱旋門入口以及鮮花🌸擺設令成間餐廳洋溢浪漫氣氛。我同朋友叫咗個set dinner,菜式精緻豐富。 北海道刺身帶子肉質細嫩、鮮甜。法式白酒煮蜆酒味🍾香濃、蒜味🧄十足。南瓜🎃湯🥣香甜濃郁。香煎鴨肝牛肝菌意大利飯鴨肝細膩滑嫩,飯嘅軟韌適中。慢煮紅酒🍷羊膝好腍好入味,容易咬開。餐廳亦有特色法國酒供應,配海鮮🦐🦀🦞、烤雞🍗等一流。我同朋友叫咗Mixed Berry Smoothie同Grapefruit Lemon Soda。Mixed Berry Smoothie入口creamy, 係健康之選。Grapefruit Lemon🍋 Soda 飲落比較清新淡口,略帶點酸甜味道,係送菜嘅不二之選。꧁☬小編食左咩☬꧂     Set Dinner✅ 北海道刺身帶子簿切✅ 法式白酒煮蜆✅ 是日餐湯(南瓜湯)✅ 香煎鴨肝牛肝菌意大利飯✅ 慢煮紅酒洋膝      Drinks✅ Grapefruit Lemon Soda 🍹✅ Mixed Berry Smoothie ******************

꧁☬小編食左咩☬꧂
     Set Dinner
✅ 北海道刺身帶子簿切
✅ 法式白酒煮蜆
✅ 是日餐湯(南瓜湯)
✅ 香煎鴨肝牛肝菌意大利飯
✅ 慢煮紅酒洋膝
      Drinks
✅ Grapefruit Lemon Soda 🍹
✅ Mixed Berry Smoothie
📍 ROYAL INN (尖沙咀)
地址: 彌敦道100號The ONE 1樓L121號舖
👣

今日約左朋友係尖沙咀食午餐,想坐得舒服環境靚D,於是黎咗The One呢間Royal Inn,之前都黎過食晚飯,質素都唔錯👍🏻我對門口凱旋門既設計特別深刻,朋友仔環境要求比較高,都好滿意,打卡一流😄套餐(+$18)跟餐可以選擇沙律或者餐湯再跟飲品,我當日既係忌廉薯仔湯,味道濃郁,配上一小片香脆蒜蓉法包,好夾🫕沙律係小蕃茄青瓜片和新鮮沙律菜配沙律香醋醬,酸酸甜甜好開胃🥗燒美國豬肉眼扒 ($118)一上碟就聞到陣陣焦香,豬扒熟度剛剛好,好嫩口,肉質新鮮多汁,配菜薯仔和燒蕃茄都好好味🐷香煎煙燻鴨胸香草酱手工捲意粉 ($108)煙燻鴨胸煎到好香,再配搭埋碎芝士,味道好夾,手工捲意粉配以香草醬十分入味,擺盤好靚,份量又足🍝熱綠茶鮮奶 & 熱鮮奶咖啡跟餐既飲品都好高質,拉花靚又好飲,係咁靚既環境嘆翻杯嘢食同朋友傾下計,真係夠曬寫意😉呢個價錢黎講,有環境,食物又唔錯,都幾抵食😊

套餐(+$18)

燒美國豬肉眼扒 ($118)

香煎煙燻鴨胸香草酱手工捲意粉 ($108)

熱綠茶鮮奶 & 熱鮮奶咖啡

呢個價錢黎講,有環境,食物又唔錯,都幾抵食😊
2024-12-05
2024-12-18 471 浏览
今日約咗舊同事喺尖沙咀食午餐。餐廳喺The One,地鐵站行幾分鐘就到,非常方便。餐廳以白色為主調,牆身有雕塑裝飾,仲有大量嘅花朵佈置,感覺清新高雅。我坐喺窗邊嘅餐枱,有陽光照射入嚟,喺今日咁凍嘅天氣下,份外覺得溫暖。點咗set lunch,套餐包咗餐包,餐湯,主菜,飲品。估唔到餐包已經有驚喜,餐包充滿濃濃嘅橄欖油香味,烘得好香,仲有微暖,好好食。餐湯係忌廉薯仔湯,creamy得來又有少少薯仔粒嘅口感,味道唔錯。主菜揀咗燒美國豬肉眼扒,有紅紅綠綠嘅蔬菜伴碟,賣相好精緻。豬肉眼扒雖然唔算好大件,但係係厚切,表面燒得香,肉質爽嫩,一啲都唔會乾同嚡。配菜都好用心,有營養滿滿嘅西蘭花苗,蕃茄上面加上pesto 味道更豐富,仲有焗得好香嘅薯仔粒。飲品點咗凍檸茶同熱檸水。

點咗set lunch,套餐包咗餐包,餐湯,主菜,飲品。

飲品點咗凍檸茶同熱檸水。
2024-12-17
午餐
之前行街喺The One見到呢間餐廳裝修具有法式風情🇫🇷門口模擬凱旋門嘅設計,周圍仲有庭園裝飾,餐廳入邊比較暗好有情調,門口旁邊亦有置身於巴黎Cafe嘅氛圍😌終於有一日放工去試吓,睇吓食物質素如何☺️🩷Set Dinner Menu🩷🩵北海道刺身帶子薄切帶子幾厚同埋有鮮味🤩加埋秘製醬汁同三文魚子好滋味🩵法式白酒煮蜆超級重蒜蓉帶少少牛油同白酒香味😆啱晒重口味人士😂🩵法式芝士焗洋蔥湯感覺頗為正宗嘅洋蔥湯,表面有一層焗得好香嘅芝士🧀入邊有大量洋蔥😉入口好濃郁🩵南美紅蝦意粉有兩隻大蝦,煮得幾入味😌意粉比較粗有口感🩵慢煮三文魚蓉海鱸魚卷半鮮魚忌廉汁第一次試呢個菜式,鱸魚幾滑反而三文魚味道唔突出🥹就算影相放耐咗都冇腥味,撈埋忌廉汁一齊食好惹味😋🩵牛油果奶昔 & 香蕉朱古力奶昔兩款奶昔入口都好厚實,感覺好足料😙

🩷Set Dinner Menu🩷

🩵北海道刺身帶子薄切
帶子幾厚同埋有鮮味🤩加埋秘製醬汁同三文魚子好滋味

🩵法式白酒煮蜆
超級重蒜蓉帶少少牛油同白酒香味😆啱晒重口味人士😂

🩵法式芝士焗洋蔥湯

🩵南美紅蝦意粉
有兩隻大蝦,煮得幾入味😌意粉比較粗有口感

🩵慢煮三文魚蓉海鱸魚卷半鮮魚忌廉汁

🩵牛油果奶昔 & 香蕉朱古力奶昔
兩款奶昔入口都好厚實,感覺好足料😙

• 法式芝士焗洋蔥湯