2018-08-05 771 浏览
前排朋友張membership card有優惠送炸蠔,為左個優惠 我地就去左食~我地都幾鐘意黎呢度食,因為坐得舒服,食物選擇多又大大份,仲點係好少會唔好食一開波即刻食佢送嘅炸蠔!無諗過送都有咁多+咁大隻~~雖然已經炸左,但蠔嘅新鮮度依然會左右大局,好彩佢D蠔新鮮無腥味,而且炸到D水剛好唔會滴出黎影響外層酥脆度.每次見到蟹餅明知佢好細件都一定會叫,鬼叫佢D蟹肉夠鮮甜多汁,外層仲煎到有少少脆脆地嘅口感.拼盤對對碰滿足曬我地呢班貪心嘅人,o羊都有少少o羊都試一餐, 我自己就特別喜歡炸魚手指,外層超脆,裡面D魚肉一D都唔粉因為人比較多,我地叫左個長通粉share~~D通粉好彈牙,肉醬番茄味好突出,唔會好肥膩鐘意食burger的話點都一定要叫返個burger try try~~佢個set D薯條馬鈴薯味好濃郁,加上上台嘅時候依然熱辣辣,脆口~而和牛芝士漢堡一切漢堡肉汁爆發,配搭半融化嘅芝士,實在係味蕾真享受~~佢個麵包好軟熟,所以一口食落去都可以好集中品嘗牛肉真味~~~我地仲叫左個nachos食,可能係焗嘅關係,D nachos偏林同油膩,但點返D沙律醬食就無問題大家記得留肚食甜品!招牌choc
classic caesar salad

芝士辣肉醬焗玉米片

大家記得留肚食甜品!招牌chocolate tallcake份量驚人,真係要幾個人share先KO到~不過佢朱古力真係好濃滑亦唔會太甜,配咖啡食會好正~~
chocolate tallcake

呢度嘅飲品都係必點,可以叫呢D大到嘔嘅飲品開心些牙~或者一D soda類飲品都係推介~
2018-08-02 414 浏览
愉快的家庭聚餐來到了傳統美式餐廳-剛好遇上Seafood Platter優惠蝦肉非常彈牙鮮甜麵包蟹的蟹膏絕對不是開玩笑的非常非常香濃,量也是多到爆炸美中不足就是蟹的肉質非常普通-10oz Rib eye會員價居然由358減至158男友竟然幾分鐘解決了一份肯定是上輩子跟牛過不去牛肉香氣十足肉質軟嫩-黑松露海鮮義大利燉飯這是我的最愛燉飯軟硬適中非常有嚼勁龍蝦也是彈牙到不行松露香氣也絕對是足夠的-整題而言是推薦的但是除非是有會員証不然的話價格還是有點偏貴單是一個沙拉就要$200多一份主菜也差不多$300-400一份有會員卡才可以有半價優惠的
愉快的家庭聚餐

來到了傳統美式餐廳

剛好遇上Seafood Platter優惠
蝦肉非常彈牙鮮甜
麵包蟹的蟹膏絕對不是開玩笑的
非常非常香濃,量也是多到爆炸
美中不足就是蟹的肉質非常普通

單是一個沙拉就要$200多一份
主菜也差不多$300-400一份
有會員卡才可以有半價優惠的
2018-07-29 3158 浏览
銅鑼灣世貿中心的分店,地點不錯,景觀也不錯,地方又夠大。可以說是同事們 team lunch 的好地點。 是日三人行午餐,套餐大家都選了餐湯,意大利雜菜湯。蕃茄味很重很濃的湯,入口亦很順滑。此時一想,若果此湯有字母粉襯托,會是更好啊。 三個男人的午餐,食牛扒是必然的。所以人人都一份牛扒配蘑菇汁。美國牛扒,加了一個可愛的蘑菇汁之後,成個感覺唔同晒。牛扒肉香,而且嫩滑多汁,有醬汁增強味道,更是令人容易叫好,配埋可愛的薯條,感覺是絕對的妙。 餐後,大家都不飲奶茶咖啡了,大家都想試一試他們的特飲。朋友的 Ruby Refresher,看來很 smooth。 另一個朋友要的 Berry Fusion,一看就知道這是一個甜美的飲品。 我本人點了 Tropical Sunrise,橙味,柚味的飲品,絕對是一個消暑佳物,香甜,生津解渴。 《Ruby Tuesday》給人的感覺就是一間開心的餐廳。食物雖然是大路的西餐,但環境好,氣氛好,服務又不錯,是一間值得一來再來的連鎖餐廳。

2018-07-27 449 浏览
話說呢篇食評係好耐之前,但係一直冇時間寫。依家終於有時間寫啦,有一日公司包場去Ruby Tuesday食自助餐。選擇都唔少,有最熱門嘅豬肋骨、芝士薯條、意粉、雞翼、沙律、黑松露飯、小漢堡包等等。其實來來去去都係嗰幾款,而且不停重複,整體食物質素唔錯,唔難食嘅,同晚市去單點係一樣嘅味道。不過有個問題是豬肋骨最多人食,但係職員好少去refill,我要refill過咗一陣又俾人搶曬,所以其實都係食咗兩噸左右。不過,豬肋骨真係好好食,好入味。迷你漢堡包的肉好厚,好正!炸物都好香脆。食物幾有質素。送左杯青口。仲有每人一份心太軟甜品。▪️午市有維持食物質素,不過排隊拿食物比較耐,而且refill慢,如果快d會好好多!

不過,豬肋骨真係好好食,好入味。

迷你漢堡包的肉好厚,好正!

炸物都好香脆。

食物幾有質素。

送左杯青口。
仲有每人一份心太軟甜品

午餐
2018-07-05 527 浏览
好鐘意食RUBY TUESDAY GE RIBS(見圖左上角), 因為夠多汁, WAITRESS未捧上餐桌, 行緊過黎既時候, 已經嗅到香噴噴既BBQ醫味! 叫為食的我, 唾延三尺!! . 而且焗薯都好淋, 配埋焗薯上香滑而且沒有肥膩感的CREAM, 很好吃. 仲有D 配菜, 一碟RIBS 有齊哂菜﹑肉﹑5殼類, 補充人體所需PROTEIN, VITAMIN, CARBOHYDRATE! 中間係墨西哥STYLE既夾餅夾左雞肉同牛油果!!牛油果香滑, 而且塊餅夠乾身, 放置時間比較長, 都沒有變淋, 能夠保持長好口感.最後, 手掌咁大塊既雞胸肉都係第1次食. 雞胸肉好難煮, 因為好容易變得好乾, 唔滑, 但RUBY TUESDAY 的這道菜, 即使咁厚身的雞胸肉, 也不會煮得乾身.不過, 價錢係偏貴, 都係大時大節先會幫襯~
中間係墨西哥STYLE既夾餅夾左雞肉同牛油果!!
不過, 價錢係偏貴, 都係大時大節先會幫襯~

2018-06-24 608 浏览
星期五夜晚同另一半喺公司飛uber過嚟,好彩7點幾仲有位,由於佢媽咪有會員優惠,所以有啲嘢可以半價食,嘢飲又可以upgrade 大杯👍🏻等等下Auntie 太肚餓而最快嚟嘅係薯條!OMG新鮮熱辣辣焗起係完全停唔到口,啲芝士真係要趁熱拉到絲就好食,一凍左變一舊舊就唔好味喇。呢個沙律一般般啦。拼盤有薯皮、水牛城雞翼、炸蝦同炸雞柳。我最想讚個雞柳!我未食過炸得咁嫩架喎!非常好食,至於個雞翼都幾夠辣。薯皮又係要趁熱,芝士一凍又唔想食。炸蝦就冇乜特別,炸粉好厚。牛扒有半價超抵!Auntie 中意熟啲咁就叫左7成,都燒得啱啱好。不過埋單時真係要睇清楚,錯左兩次喎!三人食飽飽都係幾舊水👌🏻
芝士焗薯條
呢個沙律一般般啦。
拼盤
牛扒
2018-06-19 510 浏览
Ruby Tuesday 係好幾年前好出名 成日好多人排隊既 隨著銅鑼灣有好多西式餐廳既選擇 已經冇乜人排隊食🤨講吓我既第一息印象啦 我地坐底之後叫左一位職員比幾杯水我地 等左好耐都未比到之後叫左兩個職員都冇左影 好激氣😤首先叫左個凱薩沙律 睇相都睇到汁係冇乜 而且材料簡單 只有生菜、雞肉同麵包粒 有啲失望😩薯角亦唔見得好驚艷 128只有8片係少左啲 芝士可以落多啲同濃啲😪牛扒係幾好味既 帶子都好彈牙新鮮 係今日食既幾出色的一碟菜式😛價值288的魚柳 都唔錯既 只係份量真係較少 一個人食都唔係好飽😩
之後叫左兩個職員都冇左影 好激氣😤
煙肉芝士薯仔

Steak  &  spicy  scallop
Pan  fried  cod  fillet

Parmesan  shrimp  pasta

煙肉芝士薯仔
Steak  &  spicy  scallop
2018-05-30 917 浏览
放工想去食好嘢,我哋今次揀咗食呢間,朋友係會員,食開既都知有會員證真係平好多、抵食好多。今期會員優惠送一份炸雞,雞鎚已經處理過,啖啖肉好方便,雞骨好易處理。我哋叫咗個意粉,好多菇菌配菜,creamy而芝味香濃,大家一齊分享就剛剛好,一個人食曬成點會有啲膩。我哋仲叫咗個凱撒沙律,配上烤雞肉,烤雞唔鞋口,菜好新鮮爽口,食左咁多肉,食多點菜,感覺可以平衡健康多點。悠悠閒閒咁食下野,傾吓計,坐得舒服,同朋友每人只是百多元,就可以食飽飽,消磨一個下午時間。

2018-05-29 553 浏览
團購見到有優惠就走左去試。佢最出名系ribs,咁我地就叫左ribs and wings,個ribs好juicy,個醬酸酸甜甜幾好食,雞翼都唔錯。但薯條就唔夠脆。甜品叫左chocolate tall cake,勁大杯,但味道好一般。呢間d野好大份,但真系貴,冇折真系唔會去。
團購見到有優惠就走左去試。
但薯條就唔夠脆。
呢間d野好大份,但真系貴,冇折真系唔會去。
2018-05-01 1114 浏览
較早前做緊推廣,會員有得半價食Ruby Tuesday,所以朋友就帶左我去試下不過唔食都唔知啲野原來幾貴下諗左好耐食唔食牛扒,最後都係決定食個海鮮飯同漢堡。海鮮飯用既source好香,魚都唔錯。漢堡既牛咬落去充滿住肉汁,唔會太鹹,夾住既磨菇好入味,仲預先幫我地切開一半share食,唔洗自己切咁狼狽另外,飲品仲各自嗌左杯long island iced tea 同凍朱古力,半價左埋單都要四百幾蚊 呢個價錢既食物質素都唔會差得去邊,不過唔係有半價的話,都真係未必會泥試 始終都係偏貴
不過唔食都唔知啲野原來幾貴下

新奧爾良海鮮飯 阿爾卑斯山漢堡

始終都係偏貴
新奧爾良海鮮飯 阿爾卑斯山漢堡
今晚預約左8:30pm,我地提早到,所以都早左入座,入座之前,門口位姐姐都會問客人有無會員卡。到我地入,完全無問,即刻想帶我地入去,要我自己出聲話有會員卡先幫我入機。入到座位,由於我2個朋友未到,所以等緊期間都睇緊menu ,大約等左15分鐘,一杯水都無,要我地主動要水先比。到朋友到,睇完menu ,準備落order,負責我張臺個侍應啊姐,經過我左手邊,距離少於1米,我不斷揮手,距好似夢遊咁,亦可以説似zombi 當睇5到就行走。我見個個都好忙,唯獨係距遊遊閒行黎行去。之後我就繼續等,問其他侍應落單,第二個侍應見到就過黎,之後距行去左叫負責我張臺個啊姐過黎落番單。我地分別叫左:rib-eye : 叫左medium rare ,黎左個medium well, 塊扒食落比較rough, 無咩牛肉味Premium age Sirloin :牛扒都幾juicy, 份量足料Wagyu cheddar burger :個牛肉比較淡,麵包5夠熱,內面塊芝士完全無溶緊狀態全份Barbecue ribs: 味道還可以,5太甜,但就比較乾同完全無肉汁Mini Bacon cheese fries: 送到黎

Mini Bacon cheese fries: 送到黎,d野食完全已經5熱,d芝士痴到一塊塊,薯條同芝士要分開食咁

最不滿意係 兩個牛扒送到黎完全無講邊一個係rib eye,問送餐員又唔識答,問負責我張臺個啊姐又唔識答,之後個啊姐走左去問一個男侍應先知道答案。到埋單,舉手舉左5分鐘左右,負責我張臺個啊姐由答5到問題之後,好似完全失蹤咁。最後又係果個男侍應走過黎幫我地埋單。
Large    Barbecue  ribs
2018-04-28
用餐优惠
現金券
Premium  age  sirloin
1️⃣) 拼盤對對碰(普通) 💲 2️⃣0️⃣8️⃣我地就揀左雞翼、炸洋蔥圈、炸芝士條🧀、炸蝦🍤,炸物既外皮夠香脆又唔油❤️我最中意就係炸芝士條🧀!入面既芝士香而不膩。但好老實 呢個價錢對呢個份量 性價比的確不高🧐🧐-2️⃣) 特級海鮮燴飯💲3️⃣5️⃣8️⃣飯面上放左一隻大蝦🦐 飯幾好味既 但入面既海鮮的確不多 真係唔值接近400蚊既價格🧐🧐🧐🧐-3️⃣) 10安士肉眼扒💲3️⃣3️⃣8️⃣對於牛扒 我對於價格既敏感度會寬容啲 因為我知靚牛的確貴啲 不過呢次我就覺得肉眼只算中規中矩 肉質也算嫩滑☺️ 不過就無覺得有非常好吃既感歎反而佢伴碟舊薯仔🥔配牛油忌廉 撈均左之後 就真係好好食😂😂😂😂😂-4️⃣) 鮮士多啤梨誘惑 💲1️⃣3️⃣8️⃣我覺得真係甜品比較出色 份量對得上價格👌🏻 係雪糕球和士多啤梨糖漿下既酥皮的確夠酥而較淡味,感覺剛剛好💕-整體而言,我覺得係做左會員 之後全單有5折先勉強叫抵食啲,否則閒閒地點2個main course再加個甜點 都可能要接近1000蚊先落到樓。呢個價格 可以有更好既選擇🧐🧐🧐🧐
1️⃣) 拼盤對對碰(普通) 💲 2️⃣0️⃣8️⃣

2️⃣) 特級海鮮燴飯💲3️⃣5️⃣8️⃣

3️⃣) 10安士肉眼扒💲3️⃣3️⃣8️⃣

4️⃣) 鮮士多啤梨誘惑 💲1️⃣3️⃣8️⃣

2018-04-12
2018-03-29 821 浏览
難得同爸媽出街食,唔太肚餓,叫左兩款意粉,一個湯,一個new York cheese cake蛋糕。兩個意粉除左鹹我食唔到有咩味,個湯同蛋糕算唔錯。但service 就真係麻麻,講好左7點入去,8:45交枱,點知未夠8點就黎問last order,隨即叫我地買單,然後就話下張枱嘅客黎左要我地即走,係我地出聲話8:45先交枱至啱先走去double check, 證明佢地錯嘅,草草道歉就算,俾咁貴黎歎咁嘅service⋯⋯唔會黎第二次。
2018-03-29
2018-02-08 1948 浏览
今日老細請食團年午飯,但由於中式食肆太多人,又見Ruby Tuesday有coupon,買一送一(其實係送平啲嗰個 lunch set ),二話不說就訂枱。見今日 free lunch ,就叫左steak据下。午市套餐可以揀湯或者沙津,天寒地凍,所以就要忌廉湯。個湯好creamy,一啲都冇將貨就價,落少啲料,啱哂鍾意cream嘅朋友。跟湯仲有蒜蓉包,應該係蒜蓉波先啱,熱辣辣嘅蒜蓉波份外香,點湯一流。個steak我要medium rare,煮得熟咗少少,但都有少少血水,啱我!雖然塊扒唔係好大件,但都幾厚。外皮煎得都好香脆。仲要左個牛油點steak 食,啲牛油比一餐肆香,仲有少少蒜蓉味,同牛扒好夾。建議你地食牛扒唔好要汁要牛油,牛油香同好食好多。配菜薯條炸得啱啱好,上菜時熱辣辣兼且好脆,一流。如有coupon絕對抵食!埋單6個餐(4個叫牛扒)都係600個大洋,抵食過晚市好多,而質素又相若。

2018-01-16 1732 浏览
因為係會員關係,生日會有張主菜免費劵,真係好吸引🤪叫咗杯refresher,次次嚟都會叫佢,真係好好飲!今次叫咗個蟹餅, 唔錯~有蟹肉但乾身咗少少~仲有凱撒沙律拼煙三文魚同巴馬火腿~冇諗過個火腿係脆上, 好野味好香口~配上沙律菜好夾~ 重頭戲當然唔少得和牛扒, 肉味好濃, 唔會話好淋同好乾, 煎得岩岩好~

2018-01-10
用餐优惠