呢間嘢開咗冇耐,我本身以為Ruby Tuesday對員工培訓嘅態度係好謹慎,一如以往佢哋應該好有禮貌,點知原來唔係!一嚟到有個女士應帶位,我哋兩個人,坐二人枱。我一早講咗我用app book位,跟住我問佢係咪全部嘢都叫得,有discount. 個女士應就咁答: ‘我唔知’ 跟住行開咗!! 完全冇幫我follow up😡 我等多一陣, 佢都唔返嚟搵我跟住我就問第二個人 🙄️ 重點⭐️我哋叫咗一個周打蜆湯,犀利啦個湯!一放上張枱度就聞到一浸燶味!😰😰 估去唔到煮個湯可以煲燶嘢喎!仲要以為自己聞錯嘢,點知一飲落去成口都係燶味!🥵🥵即刻叫廚房換咗佢啦!🙄 (其實佢廚房入邊唔係應該知自己個湯燶左嘅咩?! )我覺得樓面侍應唔係好夠囉,成日第高手都冇人理🙄 我幫襯其他分店仲好!😤

個女士應就咁答: ‘我唔知’
跟住行開咗!! 完全冇幫我follow up😡
我等多一陣, 佢都唔返嚟搵我跟住我就問第二個人 🙄️

重點⭐️

2022-05-31 330 浏览
💥星期二食Ruby Tuesday 📍Ruby Tuesday |銅鑼灣📍人均消費 $ 2 X X#CL銅鑼灣 #CL四圍食 #CL西餐⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️朋友係會員梗係食多啲啦🫣會員有半價喎😍💟墨西哥粟米片粟米片夠脆🌽不過Sour cream 同牛油果醬比得唔夠🥑蕃茄同辣椒粒份量就岩岩好🌶️💟鹿兒島A4和牛呢個係驚喜之作🙌🏻大約有10片⭕️整得岩岩好,好香牛味💗肥瘦適中,大推薦👍🏻👍🏻💟燒雞胸意大利飯食過啲即食雞胸可以慢煮煮得一啲都唔鞋,就覺得佢可以整得好食啲🫣🤟🏻不負責任點評好味道🌕🌕🌕🌗🌑性價比🌕🌕🌕🌗🌑回頭率🌕🌕🌕🌕🌑(五粒為滿分)⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
💥星期二食Ruby Tuesday

性價比🌕🌕🌕🌗🌑
回頭率🌕🌕🌕🌕🌑
(五粒為滿分)

⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️⚪️
等左佢開翻等左好耐啦!自從無左世貿間舖頭,係銅鑼灣就少左個食嘢飲嘢既好地方。新舖位置更方便,喺時代廣場斜對面,係plaza 2000二樓既新舖裝修好企理,一出電梯就係reception,今日星期日四點半左右,比我想像中少人,大概六七成滿。坐低先叫兩杯mega size飲品,Hawaiian Sunrise($138)係士多啤梨、香蕉、pina colada同菠蘿汁既沙冰,另一杯就係Frozen Chillin’ Rita on rock($182),主要係青檸、triple sec同tequila 嘅調酒,杯邊有少少鹽粒,飲一啖再舐少少鹽可以減輕到tequila 嘅刺激。mega size 既飲品係28oz,超大杯好過癮!叫咗一個檸檬烤雞沙律($238)同經典芝士漢堡($218),沙律除了有烤雞胸、牛油果、鷹嘴豆、蕃茄仔配蜜糖檸檬汁,呢款沙律係其中一種個人最推薦嘅健康配搭,有豐富蛋白質又好味!今次嘅漢堡係medium rare,切開仲見到少少粉紅既肉,咬落好多汁,配上半融既芝士同其他配料,每啖都好滿足,值得一讚既係漢堡包搽咗牛油烘到好香脆。跟餐有薯條,今次炸得一般,記得落埋Ruby T

Hawaiian Sunrise
Frozen Chillin’ Rita

檸檬烤雞沙律

今次嘅漢堡係medium rare,切開仲見到少少粉紅既肉,咬落好多汁,配上半融既芝士同其他配料,每啖都好滿足,值得一讚既係漢堡包搽咗牛油烘到好香脆。跟餐有薯條,今次炸得一般,記得落埋Ruby Tuesday 獨有既惹味香辣seasoning(擺左係枱面紅色蓋既調味粉)。如果覺得配料唔夠,仲可以另外加錢根據自己口味加芝士、炸洋蔥碎、松露醬、牛油果等等。
經典芝士漢堡

甜品一定唔少得,甜心曲奇($88)係現烤用淺烤盤上既朱古力曲奇配一球球雲呢拿雪糕,熱辣辣超香既牛油味同凍既雪糕一齊食,上面仲淋左焦糖醬,呢個經典配搭一定唔會令大人小朋友失望,呢間分店用既煎pan仲要大過其他分店,一定要叫埋黎試!
甜心曲奇

Hawaiian Sunrise