2020-10-20 166 浏览
朋友話荃灣有間隱世高質韓國外賣小店!今次經過荃灣就決定一試啦~兩個人點了一份醬油烤五花腩套餐,都估不到包好多食物呀~包括:超多份量的燒肉、生菜、醃蘿蔔、燒肉醬、泡菜同生蒜。五花腩烤得剛剛好,配搭醬油和洋蔥的香甜,再加上生菜、泡菜、醃蘿蔔、包飯醬,完全唔覺得肥膩!絕對會食完一個再包一個!女店主好細心加了一張卡教大家如何包這款生菜包,有酸味愛好者、完美主義者和嬉皮士,小編比較喜歡亂加,就是喜歡什麼加什麼,好過癮㗎!

2020-10-19 156 浏览
呢日去完 南豐紗廠 就走果時 四圍搵下野食見到荃灣工廠大廈 都竟然有正宗韓國便當食就上左去試試 但呢到都幾難搵正門大概18:45會關門 要從後面停車場入.呢到只做外賣 男老闆幾nice 上到去果時叫我可以坐住先試試叫左個 ⭐️正宗韓式烤五花腩套餐$238👍🏻包網做得幾保溫 番到屋企都熱辣辣👍🏻個醬汁 幾香甜 五花腩唔會過肥 而且有油香仲岩岩好到切 一口大小 幾貼心夾埋泡菜 生菜一齊食當中比較驚喜既係 麻油韮菜沙律 幾特別係香港小見 聽講老闆娘係韓國人感受到同香港其他韓國餐廳有分別Running Pig (荃灣)荃灣青山公路491-501號嘉力工業中心B座10樓18室
呢日去完 南豐紗廠 就走果時 四圍搵下野食
夾埋泡菜 生菜一齊食
當中比較驚喜既係 麻油韮菜沙律 幾特別
係香港小見 聽講老闆娘係韓國人
感受到同香港其他韓國餐廳有分別

Running Pig (荃灣)
荃灣青山公路491-501號嘉力工業中心B座10樓18室
2020-10-10 143 浏览
原本今年韓國的旅程受到疫情影響唔知何時再啟程....為左化解鬱悶思鄉之情,今日去左荃灣近南豐紗廠嘅一間韓式烤肉外賣專門店度買一盤烤肉番屋企開住超人回來了 慢慢嘆。叫左一個醬油烤五花腩套餐$248 (2人前) 自取仲有8折 tim包裝分隔得非常好,內有烤五花腩、每天新鮮精選蔬菜、炒酸泡菜、韓式醃蘿蔔片、生蒜片、青椒仔 (包飯醬、椒鹽麻油)店家附有一張可愛畫風介紹幾款食法,一啖食晒先好味!仲係雪櫃拎埋枝真露飲住食Tim

叫左一個醬油烤五花腩套餐
$248 (2人前) 自取仲有8折 tim

包裝分隔得非常好,

店家附有一張可愛畫風介紹幾款食法,一啖食晒先好味!

仲係雪櫃拎埋枝真露飲住食Tim
2020-07-11
2020-10-10 268 浏览
Running pig位於工業中心,做外賣韓國美食,外賣自取仲有八折優惠。聽到男店員同主廚女店主在廚房用韓文交談,不禁期待道地韓國美食﹗外賣包裝相當精緻,大透明膠袋印有醒目粉紅豬LOGO,儘管搭左45分鐘車返到屋企,食物仲係温熱﹗點了韓式烤五花腩便當(1人)+韓國粒粒梨汁,便當間格分明,份量不少。有店主自家製韭菜沙律、泡菜、酸蘿蔔,食落十分爽脆鮮味。夾上帶有少許酒味烤豬腩肉,點上少許豆瓣醬,可口開胃。而且便當飯量十足,韓國米粒較圓潤,同平時係屋企食既飯略有不同。DIY韓式飯糰:有一層紫菜係面,仲有少少黃蘿蔔、沙律醬、麻油,帶上店家貼心準備手套,便自己DIY包起一粒粒圓圓飯糰。飯糰調味好夠,咸香之餘更有沙律醬微酸,食完一粒接一粒。辣炒湯年糕:湯年糕微辣帶甜,年糕煙韌有咬口,魚糕香辣,十分惹味﹗韓國梨汁:第一次飲呢款韓國梨汁,甜甜地,飲到底發現真係有梨粒渣﹗

韓國梨汁

2020-10-09
10 分钟 (外卖自取)
韓國梨汁
2020-10-10 82 浏览
新冠肺炎肆虐之久,令人心力交瘁,也讓本貪食的小女子失去到處覓食的機會。好不容易,才遇到一個難得的機會!原來韓燒也能外賣!Running pig設於荃灣南豐紗廠附近的大廈,倒算方便,樓下一大埋巴士來往九龍新界,四通八達!我在荃灣附近有工作,便決定外賣自取,坐20分鐘車程回元朗去!而重要的事情要講三次,外賣自取8折,外賣自取8折,外賣自取8折!那就省下了買飲料的錢了!好,回歸正轉,此次上running pig的工作室,滿滿感受到老闆的熱誠,也能見到工作室環境相當整潔乾淨,管理不錯!畢竟每次買外賣最擔心就是餐廳的環境衛生了。今次我點了一份豬腩肉二人套餐($248),另外加肉(+$30),份量足夠兩人用,尤其我和男友都是大食一族也相當滿足。食店相當細心,甫煮熟的豬肉用保溫包包裹住,我坐了20分鐘車,回到家還是溫溫的!整潔乾淨!半肥瘦的豬腩肉,油脂含量足,離遠都能嗅到香煎味道,店家亦相當細心,將每件豬肉剪成一口的大細,而厚度亦保持在1.3cm左右,厚薄適中均勻,不會薄而失去韌勁,又不會厚得如嚼香口膠。夾起看到每件豬腩肉都保有晶凝通透的油脂部分,保證你每口都有濃濃油香味!調料、配料包每個套餐都配有

好不容易,才遇到一個難得的機會!原來韓燒也能外賣!

整潔乾淨!

調料、配料包
每個套餐都配有一份調料、配料包,最令我刮目相看的是中間那盒小小的芝麻油,純芝麻製,味道芳香濃郁!

另外配料包還是沙律菜、包飯醬、薄切酸蘿蔔、生蒜、青椒等,可以用來配搭不同combination!

還有不得不提的是他們家的菜包!每根菜都非常新鮮乾淨!還有幾款菜選擇!我感覺自己要被慣壞了!完全不擔心生菜不衛生有蟲呢!

哈,還有這張說明書,超級可愛的!我一直沒想過有這麼多配搭方法,簡單是突破盲腸😂而最驚喜的是用醃蘿蔔包肉的那個食法,咸咸酸酸,非常清爽,讓人耳目一新!

生菜新鮮,豬肉油脂四溢,加上包飯醬,爽快夠味又爽脆解膩,百吃不厭!

用醃蘿蔔包豬肉,加上韮菜、泡菜,超級開胃!酸爽酸爽^o^

下次要再叫過!

2020-10-10 133 浏览
繼上次母親節挑戰在家外賣自己燒韓肉後,大汗搭細汗嘅大胃決定今次都係外賣現成燒肉算,唔使自己燒,今次去嘅呢間係韓國人料理嘅,好吸引呀由於外賣自取8折,大胃近近地走去荃灣攞,現場見到一個套餐好大袋吓歷時一個半鐘走返屋企,拎啲燒肉出嚟仲係熱㗎燒豬肉仲係肉汁豐盈,令人涶涎欲滴,極待撫餵泡菜唔會太鹹太辣,好啱香港人口味配上新鮮蔬菜,同唔同醬汁,用嚟菜包肉食大胃試埋店家提供嘅三個食法,都非常好味,睇嚟下次外賣又有多個選擇

歷時一個半鐘走返屋企,拎啲燒肉出嚟仲係熱㗎

正宗韓式烤五花腩套餐

燒豬肉仲係肉汁豐盈,令人涶涎欲滴,極待撫餵

泡菜唔會太鹹太辣,好啱香港人口味

配上新鮮蔬菜,同唔同醬汁,用嚟菜包肉食

2020-07-03
8 分钟 (外卖自取)
正宗韓式烤五花腩套餐
2020-10-09 63 浏览
早排上網睇到荃灣有一間叫Running pig的外賣韓國菜專門店,個名改得好有韓國風既感覺,好有”動感”又似一個我成日睇既韓國綜藝節目。Running pig係由一對年輕夫婦開,太太是韓國人,負責主理食物。試左二人份量既正宗韓式烤五花腩套餐,最驚喜既係有好細心既錫紙保溫袋,就算拎到返屋企仲好夠熱! 五花腩唔會太肥,烤得好夠香,仲保存到好多肉汁,如果怕肥既話中間最肥個層可以咬走,配搭好多種韓式漬物和醬汁,包括泡菜、醃蘿蔔片、酸辣泡菜、韭菜、生蒜、辣椒片、豆瓣醬、黑胡椒同埋香麻油。最欣賞的吃法是沙律菜夾五花腩、豆瓣醬、洋蔥和醃蘿蔔片! 口感非常豐富!雖說是2人餐但其實都吃不完,抵食又好食,下次會試埋其他小食。

2020-10-05
荃灣南豐紗廠隔離棟大廈原來有間叫做Running Pig嘅韓國外賣店, 港九新界大部分地區滿HKD248熱辣辣送到(whatspp 問下店主啦!), 今日經開荃灣直接上店家自取*8折!!!!*, 主理食物係韓國🇰🇷人, 包保100%正宗韓國風味呢.🇰🇷韓式烤五花腩便當(HKD108)成個外賣袋拎起勁有份量, 打開一睇好大份! 厚切五花腩同飯嘅比例係1:1, 五花腩有煎香嘅洋蔥墊底食落更Juicy啖啖肉, 將dip左醬嘅肉放喺醃白蘿蔔片再加一箸泡菜, 0油膩感好清新, 新鮮沙律都有少少辣味更開胃.🇰🇷韓國粒粒梨汁🥤Li個便當跟一款MIK嘅飲品, 罐梨汁搖匀先飲幾乎啖啖都有粒粒果肉🍐.🇰🇷DIY韓式飯團 (HKD68)未食過DIY飯團原來係已調好味嘅飯+甜甜醃黃瓜蓉+韓國泡紫菜, 再自行撈匀然後揑成一個個sushi ball, 又fun又好味, 麻油超香幾樣食材夾埋好match, 份量以一人黎講未必食得哂.🇰🇷炸紫菜粉絲卷 (HKD38)現炸粉綠卷返到去仲係熱+脆ga, 卷滿粉絲嘅口感自然係外脆內軟QQ的.

🇰🇷
韓式烤五花腩便當(HKD108)
五花腩

韓國粒粒梨汁🥤
🇰🇷
DIY韓式飯團 (HKD68)

🇰🇷
炸紫菜粉絲卷 (HKD38)
炸紫菜粉絲卷 (

2020-10-07
10 分钟 (外卖自取)
五花腩
炸紫菜粉絲卷 (
2020-10-06 51 浏览
今次帶大家嚟荃灣工廠區搵食!呢間新開嘅韓式料理running pig只做外賣,所有嘢都係由韓籍老闆娘一手包辦,香港人老闆就負責招呼客人👻-今次嗌左幾款小食再加一個DIY嘅飯團,全部野都係即叫即整,整熱辣辣!-辣炒湯年糕 韓國嘅名菜辣炒年糕!佢嘅甜辣啱啱好🥰唔食得辣嘅媽媽都覺得辣得來好過癮!啲魚糕吸晒啲辣醬嘅味道,加埋杯燒酒就仲正!-炸紫菜粉絲卷好特別好特別!(特別到outfocus)😂炸粉:好薄唔油膩紫菜: 仲係脆身架粉絲:軟糯同外層炸皮形成強烈對比-韓式炸魚糕好大兜啲炸魚糕上面有啲糖粒,再配兩個醬任你揀👅 啲糖簡直係神來之筆,令到炸魚糕好似甜品咁!-無骨炸雞粒炸雞粒一口size,配合沙律醬同辣醬!肉質鮮嫩多汁,食多多都唔膩!-DIY韓式飯團之前去韓國旅行都食過呢個拳頭👊🏻飯!running pig老闆一啲都唔孤寒,啲紫菜多到見唔到飯!仲有啲黃色既飛魚卵,一啲都唔腥,襯埋蛋黃醬同芝麻油(老闆話佢啲芝麻油係自己調架!)。-係荃灣無乜好食又有心既韓國菜式,開左呢間專做外賣既實在太好喇!下次決定試下佢個燒肉二人餐🍖

辣炒湯年糕

韓國嘅名菜辣炒年糕!
佢嘅甜辣啱啱好🥰
唔食得辣嘅媽媽都覺得辣得來好過癮!
啲魚糕吸晒啲辣醬嘅味道,加埋杯燒酒就仲正!

好特別好特別!(特別到outfocus)😂
炸粉:好薄唔油膩
紫菜: 仲係脆身架
粉絲:軟糯同外層炸皮形成強烈對比
韓式炸魚糕

好大兜
無骨炸雞
炸雞粒一口size,配合沙律醬同辣醬!
肉質鮮嫩多汁,食多多都唔膩!
  • 無骨炸雞粒
  • 韓式炸魚糕
很久沒去旅行了,有點懷念韓國的正宗韓式燒肉,經朋友介紹便訂了這間位於荃灣嘉力工業中心(從愉景新城走過來約5分鐘路程)由韓國人打理的正宗韓式外賣專門店Running Pig,外賣自取還有20% off,點了2人份量的烤安格斯牛肉套餐。外賣吃的多,但如此精美包裝的外賣真的不常見,最貼心的是那錫紙的保溫包裝還寫上"Angus "真的很可愛!! 最佳的吃法是沙律菜配酸辣泡菜、生蒜片、醃白蘿蔔片、紅和青辣椒,再夾一件油脂味濃郁、軟嫩的的烤安格斯牛肉,真的是"一啖食晒"先好味!! !份量好多,性價比非常高,好滿足!值得推薦給朋友的好店!最佳的吃法是沙律菜配酸辣泡菜、生蒜片、醃白蘿蔔片、紅和青辣椒,再夾一件油脂味濃郁、軟嫩的的烤安格斯牛肉,真的是"一啖食晒"先好味!!
,點了2人份量的烤安格斯牛肉套餐。
!份量好多,性價比非常高,好滿足!值得推薦給朋友的好店!

烤安格斯牛肉套餐

烤安格斯牛肉
2020-10-05
烤安格斯牛肉套餐
烤安格斯牛肉
2020-10-04 37 浏览
而家疫情第三波嚴重,好多政府部門及私營公司都給員工在家工作,加上長達6星期晚市禁堂食,就算而家疫情緩和左小小,但每日都有成二十幾宗確診,重要係好多都係源頭不明,其實都幾恐怖,而家想出街都唔敢出,又唔可以出街食飯,但日日煮都煮都唔知食咩好,好彩比我發現都有間專做外賣韓燒店"Running Pig",由韓國人主理。我就揀左韓式烤五花腩套餐 (2人份),套餐分量好足夠及好豐富,加上配料都好多,最like又有好多款唔同蔬菜同埋果炒酸辣泡菜好開胃,可以開住冷氣安在家中享受呢個韓燒,而又唔會搞到屋企成陣油煙味,勁like

2020-09-18 50 浏览
晚餐心思思想食韓國嘢,就叫了新開幾個月的running pig外賣。之前睇介紹知道係由一對年輕夫婦開的小店,妻子是韓國人,由她主理食物,包保正宗韓國菜。醬油烤五花腩套餐烤肉份量足,寫係2人份量,我覺得3人食都好夠。五花腩唔太肥,薄薄脂肪間著一層一層肉,醬油烤的關係有點濕潤,不會乾硬,味道討好。套餐包了酸辣韭菜沙律、韓式醃蘿蔔片、炒酸辣泡菜、生蒜片、青辣椒片和韓式豆瓣醬及椒鹽麻油。我最鍾意的食法就係用生菜包住所有材料和醬汁一齊一啖食晒,爽口酸辣惹味又有烤肉香,好好味。牛油泡菜炒飯本來烤肉套餐可以加配白飯,但係我見有泡菜炒飯又忍唔住想試。炒飯很香牛油味,但不會膩,因為有酸辣泡菜中和,炒飯上還有一隻流心煎太陽蛋,把蛋黃伴入炒飯,更加滋味。

醬油烤五花腩套餐
烤肉份量足,寫係2人份量,我覺得3人食都好夠。

牛油泡菜炒飯
外卖自取
2020-09-17 52 浏览
疫情遲遲未減退,恐怕有排都沒有得去韓國旅行,好掛念韓國的小食。住荃灣的朋友介紹來這工廈買韓式外賣晚餐。朋友這家餐廳只做外賣,大廚是韓國人,口味包保正宗。我點了多款小食及一個飯類帶回家與家人分享。牛油泡菜炒飯一打開外賣盒很香鮮牛油香味,炒飯材料簡單,有蔬菜粒及泡菜,但卻美味非常,泡菜味與牛油好夾。炸紫菜粉絲卷我之前沒有吃過這款小吃,紫菜炸得香脆,內裏粉絲嫩滑,兩種不同的口感,感覺有趣。韓式炸魚糕魚糕炸得香口,煙韌口感,越嚼越有魚味,沾上沙律醬或茄汁吃,各有特色。辣炒湯年糕我很喜歡吃年糕,喜歡其軟糯口感。這款辣炒湯年糕正合我口味。湯汁不會太過辣,年糕軟糯,很入味,越吃越滋味。湯魚糕的口感軟滑與炸魚糕不同。總括而言,我和家人都很滿意這頓韓式小吃。

牛油泡菜炒飯

韓式炸魚糕

辣炒湯年糕

總括而言,我和家人都很滿意這頓韓式小吃。
2020-09-15 42 浏览
外賣韓國菜 我梗係揀呢間!位於荃灣嘅Running 🐖 Pig 主打韓國餐全店並沒有提供座位 主力做外賣生意經過了解之後 餐廳喺三個月已經回本🤫仲要喺呢個逆市裏面繼續想大展拳腳其實佢哋嘅餐牌好簡單 以韓式豬肉為主叫咗呢個招牌韓燒烤五花腩套餐二人份量店員好細心 將佢哋放入保溫袋確保新鮮熱辣返到屋企就可以原汁原味咁嘆!成個套餐望落去好豐富有唔少嘅前菜漬物包括泡菜蘿蔔絲仲有蒜頭同辣椒🤩🤩另外仲夾雜新鮮嘅生菜同埋沙律菜方便將香烤五花腩一塊塊夾住生菜一起吃有啲重口味嘅朋友亦都可以加韓式辣醬口感就更加豐富 脆卜卜嘅生菜加上肉汁豐富的腩肉 superb😋太好味 一個人都食得晒有餘🤣
外賣韓國菜 我梗係揀呢間!

位於荃灣嘅Running 🐖 Pig 主打韓國餐
全店並沒有提供座位 主力做外賣生意
經過了解之後 餐廳喺三個月已經回本🤫
仲要喺呢個逆市裏面繼續想大展拳腳
其實佢哋嘅餐牌好簡單 以韓式豬肉為主

叫咗呢個招牌韓燒烤五花腩套餐二人份量

店員好細心 將佢哋放入保溫袋確保新鮮熱辣
返到屋企就可以原汁原味咁嘆!
成個套餐望落去好豐富有唔少嘅前菜漬物
包括泡菜蘿蔔絲仲有蒜頭同辣椒🤩🤩
另外仲夾雜新鮮嘅生菜同埋沙律菜
方便將香烤五花腩一塊塊夾住生菜一起吃

有啲重口味嘅朋友亦都可以加韓式辣醬
口感就更加豐富
2020-09-07
2020-09-12 48 浏览
Located off the beaten path in an industrial building near The Mills, Running Pig offers authentic Korean BBQ for takeaway (20% off) or delivery If you crave the Korean way of roasting meat but don’t have suitable equipment at home (or just don’t want to do the dishes) and think it’s still too risky to dine out, this is the best choice as all the meat is readily prepared We got their signature set for 2 and waited around 15 minutes for our takeaway order. There were 3 boxes in total, all nicely
Korean BBQ Pork Belly (GanJang) Set

We got their signature set for 2 and waited around 15 minutes for our takeaway order. There were 3 boxes in total, all nicely packed and even wrapped with thermal material to keep the meat warm

The first box contained the juicy and perfectly marinated pork belly mixed with onion and mushroom. The meat was cut up into small slices that made it convenient to wrap with the different kinds of fresh cabbages from the second box.

The third box contained banchan (side dishes), including spicy kimchi, pickled radish, raw garlic, green pepper slices and sesame oil to mix and match according to your own preference

2020-09-10
15 分钟 (外卖自取)