2020-08-08 52 浏览
最近大家都因為肺炎疫情長時間喺屋企,我都好耐冇出街,一路喺屋企食,食到好悶啦,咁啱呢就喺openrice嗰度睇到呢一間running pig見到佢sell去自己係正宗創意嘅韓國料理,就諗不如試下啦,就是試嘅外賣自取。 咁去到攞餐嗰陣呢都真係有驚喜,佢係真正嘅韓國人去做廚師㗎。我叫咗一個五花腩便當,韓式年糕同埋牛油泡菜炒飯另外驚喜嘅係,佢個韓式辣炒年糕居然唔只係年糕,佢有更加好味嘅魚糕,個魚榚嘅皮完全將佢個汁吸收咗,有一種同年糕唔同嘅層次感同新鮮感。另外,佢個五花腩便檔入面配嗰個韓式辣醬真係好正宗,感覺到佢入面係真材實料,同五花腩好夾。

咁去到攞餐嗰陣呢都真係有驚喜,佢係真正嘅韓國人去做廚師㗎。

我叫咗一個五花腩便當,韓式年糕同埋牛油泡菜炒飯

2020-08-06
15 分钟 (外卖自取)
2020-08-08 50 浏览
最近疫情嚴峻加上政府防疫新措施好掛住韓燒😭😭所以我地點左外賣 係荃灣the mills 附近嘅韓式燒肉套餐 Running pigs 主打韓國烤肉外賣肉類已經預先煮熟韓式原味五花肉套餐$238韓燒套餐包括醃蘿蔔 韓式泡菜 涼拌韭菜 蒜片 青陽辣椒 包飯醬 沙律菜 五花肉肉類由經驗豐富的韓國廚師現點現烤攞一片生菜放入泡菜、數片五花肉、蒜片、包飯醬、拌韭菜後一啖食晒🥳🥳🥳五花肉瘦肉部份有彈性加上生菜、泡菜嘅脆爽同包飯醬同青陽辣椒嘅微辣完全無油膩感五花肉煎到香口微焦 兩面呈現金黃焦色預先剪刀一一剪成適口大小仲有美國安格斯牛小排套餐下次一定要試一試𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝:💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎: $200/𝚑𝚎𝚊𝚍.————————————————Running Pig (荃灣)荃灣青山公路491-501號嘉力工業中心B座10樓18室————————————————
最近疫情嚴峻加上政府防疫新措施
好掛住韓燒😭😭
Running pigs 主打韓國烤肉外賣
肉類已經預先煮熟
韓式原味五花肉套餐$238
肉類由經驗豐富的韓國廚師現點現烤

攞一片生菜
放入泡菜、數片五花肉、蒜片、包飯醬、拌韭菜後
一啖食晒🥳🥳🥳

五花肉瘦肉部份有彈性
加上生菜、泡菜嘅脆爽
同包飯醬同青陽辣椒嘅微辣
完全無油膩感

五花肉煎到香口微焦
兩面呈現金黃焦色
預先剪刀一一剪成適口大小

仲有美國安格斯牛小排套餐下次一定要試一試

𝚈𝚞𝚖:👅👅👅👅/𝟻
𝚁𝚎𝚟𝚒𝚜𝚒𝚝:💃🏼💃🏼💃🏼💃🏼/𝟻
𝙿𝚛𝚒𝚌𝚎: $200/𝚑𝚎𝚊𝚍.
————————————————
Running Pig (荃灣)
荃灣青山公路491-501號嘉力工業中心B座10樓18室
————————————————
2020-08-06 950 浏览
荃灣工廈新開的韓國菜餐廳 正宗韓國人老闆主理 店家只做外賣生意 餐牌的選擇不多,只有兩頁 但價錢十分親民 店家的signature是韓燒套餐有教導韓國正宗的食法 飲品Somaek Bomb及BonBon Grape較特別燒酒、啤酒加果汁的混合物,充滿韓國風味韓式炸餃子 - $38 金黃酥脆的外皮包裹著鮮美多汁的韓國冬粉 感覺厚實,很香口惹味 炸紫菜粉絲卷 - $38 韓國道地小吃內含粉絲及蔬菜 炸香了外層,入面的粉絲經已調味過 外酥內軟又帶點清新感,一試難忘 無骨炸雞粒 - $48 韓式製法配合薄薄的脆皮,感覺一點也不油膩 外皮保持薄脆同時鎖緊肉汁,味道外脆內軟,鮮嫩多汁 韓式炸魚糕 - $48 炸魚糕吃起來不會油膩,反倒充滿陣陣海鮮味 外表爽脆,內裡魚肉爽滑彈牙,加上糖粉更惹味 雜錦薯條 - $48 炸得金黃酥脆的粗幼薯條、薯格及薯角薯仔的比例不同,各自口感也不同,很豐富吉列豬扒 - $53 炸漿味道清新輕盈,感覺不到油膩 色澤金黃,肉質鮮甜多汁、厚實且鬆脆
荃灣工廈新開的韓國菜餐廳
正宗韓國人老闆主理
店家只做外賣生意

餐牌的選擇不多,只有兩頁
但價錢十分親民

店家的signature是韓燒套餐
有教導韓國正宗的食法
 飲品Somaek Bomb及BonBon Grape較特別
燒酒、啤酒加果汁的混合物,充滿韓國風味
韓式炸餃子&炸紫菜粉絲卷

韓式炸餃子 - $38
金黃酥脆的外皮包裹著鮮美多汁的韓國冬粉
感覺厚實,很香口惹味
炸紫菜粉絲卷 - $38
韓國道地小吃內含粉絲及蔬菜
炸香了外層,入面的粉絲經已調味過
外酥內軟又帶點清新感,一試難忘

無骨炸雞粒 - $48
韓式製法配合薄薄的脆皮,感覺一點也不油膩
外皮保持薄脆同時鎖緊肉汁,味道外脆內軟,鮮嫩多汁
韓式炸魚糕
韓式炸魚糕

韓式炸魚糕 - $48
炸魚糕吃起來不會油膩,反倒充滿陣陣海鮮味
外表爽脆,內裡魚肉爽滑彈牙,加上糖粉更惹味

雜錦薯條 - $48
炸得金黃酥脆的粗幼薯條、薯格及薯角
薯仔的比例不同,各自口感也不同,很豐富
吉列豬扒

吉列豬扒 - $53
炸漿味道清新輕盈,感覺不到油膩
色澤金黃,肉質鮮甜多汁、厚實且鬆脆
2020-08-06
20 分钟 (外卖自取)
2020-08-05 84 浏览
朋友介紹過呢間韓式燒烤外賣店,咁我非常喜歡食韓國菜,又喜歡食烤肉,就專登去試吓,由愉景新城行過去大約5分鐘。點咗$238嘅「正宗韓式烤五花腩套餐」,係二人份量,外賣自取仲有八折添。套餐裏面有好多嘢,等我逐樣講。另外我仲加咗一罐韓國815可樂試吓。烤五花腩;烤得好香好味,五花腩當然有少少肥,但一啲都唔油膩,肥嘅部份好滑,瘦嘅部份有啲咬口,就算攞到返屋企凍咗都好香豬肉味新鮮蔬菜:生菜真係超級新鮮,非常爽脆好味,每一啖都感覺到鮮味,高水準,香港食肆提供咁高質素嘅生菜真係唔多酸辣韭菜沙律:酸辣汁非常可口開胃,同韭菜好夾韓式醃蘿蔔片:好味泡菜:好味又唔太辣以上每一樣嘢我都單獨食過,亦都用唔同組合包在生菜中來吃,全部食法都好味😋。我去到呢間外賣店,店主仲請我入去坐咗一陣,我同佢傾咗大約15分鐘,佢同我介紹各種食材同埋食法,係非常有心嘅年青夫婦小店。我同佢講我鍾意食生蒜頭,佢就額外送咗一小盒生蒜頭給我😍呢餐真係驚喜,估唔到喺香港可以食到咁高質素嘅韓式烤豬腩肉,讚!仲有,不同食物獨立包裝得好好,好有系統。呢啲年青人有心小店,值得支持👍

酸辣韭菜沙律:酸辣汁非常可口開胃,同韭菜好夾

韓式醃蘿蔔片:好味

泡菜:好味又唔太辣

2020-08-05
外卖自取
疫情嚴重,冇諗過香港會有禁止晚市堂食呢一日!掀左全港叫外賣呢個熱潮!唔知幾耐冇食過韓式燒肉,我諗大概有一年時間,平時好怕要自己燒燒肉因為怕燒過龍或者燒竉咗唔好食,通常都係去韓國燒肉店等店員幫手燒。估唔到而家外賣都可以做到店員幫我燒完,唔使自己郁手郁腳燒坐定定喺屋企就可以食㗎啦!放咗工近近地就去咗荃灣度買呢個燒肉外賣,其實佢哋有做外賣速遞!但係因為肚餓又心急,直接order完上門拎就算!老闆好好人好熱情咁介紹一下餐廳嘅背景原來佢哋嘅燒肉係佢女朋友煮㗎,佢女朋友係個韓國人,咁味道一定好正宗?拎完外賣就即刻急急腳咁返屋企啦!老闆們都好細心將所有嘢食都好好咁打包好易燒肉就用咗保溫袋去包裝住返到屋企先我仲係熱㗎!唔使再翻熱食好方便!我叫咗呢一個係醬油燒五花肉套餐五花肉份量比我想像之中多入口熱辣辣約埋啲山菜一齊食真係非常之多汁可口呢一盒裏面有晒沙律菜、酸蘿蔔、辣椒、泡菜等等嘅配料, 係俾我哋用嚟夾住啲烤肉食㗎!生菜都非常之新鮮!

拎完外賣就即刻急急腳咁返屋企啦!

我叫咗呢一個係醬油燒五花肉套餐
呢一盒裏面有晒沙律菜、酸蘿蔔、辣椒、泡菜等等嘅配料,
係俾我哋用嚟夾住啲烤肉食㗎!
生菜都非常之新鮮!
2020-07-30 608 浏览
記得上年暑假和朋友去了韓國旅行,其中最掛住的是韓國的辣年糕和炸雞🍗但依家疫情已經唔知幾時先可以再去😞難得見到近日新開的韓式外賣店,由韓國女店主親自煮,已經夠晒有賣點,想食正宗韓國料理嘅朋友冇理由唔試下😍——————————🔹 韓式烤五花腩便當這裏的烤五花腩是店主大推,果然冇介紹錯👍🏼 整個便當非常大份吸引,除了有自家製泡菜和醃蘿蔔,五花腩和飯的份量都不似一人份量😳 五花腩肥瘦均勻,就算不蘸包飯醬,都很夠味😋 即使是外賣,肉質都不會太乾身,底下還有些洋蔥,吸收了五花腩的油香,一起食就更perfect❤️🔸 DIY 韓式飯團 $68起初對這個韓式飯團沒有太期待,但一打開拎上手,就覺得好抵食😳因為整個飯很重手,紫菜和醃黃蘿蔔多到看不見底下的飯😂 由於朋友和我都太肚餓,所以就沒有搓成一球球就直接食😚 而味道同樣冇得頂,紫菜本身有些鹽和麻油香味,加上酸酸甜甜的黃蘿蔔,以及少少沙律醬,這三個撈埋食真的會令人一啖接一啖☺️比起之前在香港去過的韓式餐廳,這個價錢食到這麼多的韓式飯和紫葉,抵👅👅🔹 辣炒湯年糕 $48食韓國菜冇理由唔食辣,所以這個辣炒湯年糕另外叫店主加辣🌶一打開,橙紅色的賣相已經垂涎三尺🤩年

——————————
🔹 韓式烤五花腩便當

🔸 DIY 韓式飯團 $68
DIY 韓式飯團

🔹 辣炒湯年糕 $48
辣炒湯年糕

食韓國菜冇理由唔食辣,所以這個辣炒湯年糕另外叫店主加辣🌶一打開,橙紅色的賣相已經垂涎三尺🤩年 糕和魚糕的份量是一比一,啱晒我😍 第一啖食,會有點嗆口,但是越食越不覺得辣,還帶點甜味🥰 年糕是我喜歡的質地,煙煙韌韌,魚糕又不會煮到太林,索晒啲辣醬,真是好像去了韓國🇰🇷
DIY 韓式飯團
辣炒湯年糕
2020-07-24 23 浏览
疫情越黎越嚴重 stay home home office已經令生活更無味 適逢星期五週未緊要一點瘋狂 見平台大圍讚揚 即刻試吓先 由落單去到取貨都好快 店主細心仲用保溫袋入好 因為我本人怕本地豬的尿壓味 所以點咗濟洲黑豚燒腩肉 打開分開三份食物, 有沙律有泡菜 葱 蒜 辣椒 主角打開啦 有好香嘅烤肉味 黑豚豬肉質鮮嫩 唔會鞋口 配合泡菜加香蒜係個口爆出黎嘅香味難以形容, 泡菜對我口味就唔算辣, 但一d 都唔咸, 所有配菜都非常新鮮, 係屋企都品嘗得到實在意料之外 , 下次會再試其他種類
疫情越黎越嚴重
因為我本人怕本地豬的尿壓味 所以點咗濟洲黑豚燒腩肉
黑豚豬肉質鮮嫩
唔會鞋口 配合泡菜加香蒜係個口爆出黎嘅香味難以形容

2020-07-22 57 浏览
大家開始左留家抗疫未?瘦編因爲工作無得唔出去翻工,不過一收工都會盡快返屋企,唔會係條街留咁耐。今次為大家介紹一間係逆市中開店嘅外賣自取小店,希望大家都可以支持下。💪🏿-佢地叫做「Running Pig」,係一間韓式烤肉外賣自取小店,由韓國人親自主理及烹調,同店主傾計知道原來韓國係好流行依種烤肉外賣店,因為都唔想係屋企自己烤肉整到一大陣油煙味,又唔想洗野做清潔,聽完又覺得幾岩bo,訂套烤肉外賣套餐翻屋企,又有韓燒嘅享受,又唔使麻煩。🐷-今次我就揀左正宗韓式烤五花腩套餐 (2人)裏面有烤五花腩、每天精心挑選新鮮蔬菜、酸辣韭菜沙律、韓式醃蘿蔔片、炒酸辣泡菜、生蒜片、青辣椒片、包飯醬及椒鹽純芝麻油,可能因為韓國人主理,同埋食材都係由韓國空運翻黎,我覺得啲味道同平時係韓國食嘅好似,啲五花腩好嫩,肥瘦分明,食落唔會太漏。👍🏿-味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)-➡️ Running Pig (荃灣)📍 荃灣青山公路491-501號嘉力工業中心B座10樓18室舖📞 外賣自取或訂購熱線 6431 3527-

味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
➡️ Running Pig (荃灣)
📞 外賣自取或訂購熱線 6431 3527
疫情關係近排都多咗叫外賣,成日都會留意下有冇啲有新意啲嘅外賣店😆呢間燒肉外賣就好似將間韓燒舖頭搬咗去屋企咁🏠有專人為你燒啲肉,有齊所有嘅醬汁配料包好就食得!真係超正啊😋😋而家外賣自取會有八折😆聽講之後仲會有party size 添~招牌韓燒二人套餐($238up) 因為想拎返屋企全家人食,所以我叫咗加肉+$38,無諗到佢嘅份量係好多🥓🥓我諗有成三十幾舊👍🏻👍🏻而且佢嘅沙律菜有好多款🥗🥗真係好似喺韓國食一樣,另外仲有韭菜沙律,韓國純正麻油,韓式辣醬,辣椒生蒜頭同埋泡菜,有幾種唔同嘅建議食法🥙店主仲畫咗好可愛嘅插畫介紹點樣食添,好有心啊😊燒肉成熟到啱啱好,肉質好淋,唔會咬到好鞋🥩聽店主講佢哋嘅豬肉都係用歐洲冇激素豬,五花腩燒到好香🍖而且冇腥味用生菜包住泡菜同埋其他醬料一啖食真係不得了,好掛住韓國啊~~~😭😭

店主仲畫咗好可愛嘅插畫介紹點樣食添,好有心啊😊

2020-07-16 505 浏览
外賣店位於南豐紗廠隔離既工廠大廈,上網睇先知有間韓式外賣店係到,平時經過都唔知有間店係到,比較隱世。店由一對couple打理,係一個年輕香港男仔同佢既韓國伴侶一齊做,一腳踢真係唔簡單,而負責煮既就係佢既韓國伴侶做,所以真係正宗韓國料理呀!部分材料由佢地親自係韓國運送番黎tim咖。另外佢地有同外賣公司合作,所以偏遠地方都送到咖,而且為左保持食物質素,屯門元朗地區叫外賣,佢地會行大欖入去tim咖!係到等外賣既時候,都不停有電話打黎叫外賣。而佢地仲陸續會同外賣公司商討運送其他地區。-🤍韓式烤五花腩便當+韓式飲品 $108🤍無骨炸雞粒 (6粒)$48🤍牛油泡菜炒飯$68 ✨外賣自取八折-🤍韓式烤五花腩便當⭐️⭐️⭐️得知佢地用荷蘭既五花腩,份量都幾多,肥瘦均勻,食得岀烤既香味,配菜有醃蘿蔔片、酸辣泡菜、韭菜沙律。/🤍無骨炸雞粒⭐️⭐️⭐️⭐️雞粒炸得色澤似過左小小時間,不過估唔到好香口,而且仲保持肉汁,雞粒內既脂肪唔算多,不錯。/🤍牛油泡菜炒飯⭐️⭐️⭐️份量幾多,仲有一隻煎到流心既蛋,味道偏淡,重酸辣泡菜既味,係正宗韓式泡菜炒飯既味道。-環境:8/10服務:9.5/10好味指數:6/10回頭率:6.5/10

🤍韓式烤五花腩便當+韓式飲品 $108

好味指數:6/10
回頭率:6.5/10
2020-07-15
2020-07-14 54 浏览
今日去左荃灣行街街,順便同媽咪訂左兩個韓式便當同小食番屋企食😋質素唔錯呢,下次一定會再幫襯😘雖然話買滿指定價錢可以送外賣到屋企,但外賣自取有8拆,所以我地都自己拎埋🥰一上到去門口,咁啱店主啱啱番黎,仲好好客咁請我入去涼住冷氣等💆‍♀️d野食係即煮ga😍話咁快就pack好外賣lu,仲有個大雪櫃揀套餐飲品😉我地就揀左蘆薈汁同梨汁❤韓式烤五花腩便當既五花腩好正,肥瘦均勻,同泡菜一齊食好正🤤醃蘿蔔好開胃😋珍珠飯好軟綿綿,好啱我口感😊至於韓式無骨炸雞粒便當,雞粒炸得剛剛好,味道仲好入味添😋個小食係我至愛ar😚炸紫菜粉絲卷香脆,包住脆脆紫菜,再加香香粉絲,完全合我心意😆

至於韓式無骨炸雞粒便當,雞粒炸得剛剛好,味道仲好入味添😋

2020-07-09
  • 炸紫菜粉絲卷
近排又爆發第三波疫情 搞到和味龍我都唔敢亂咁出街食飯 今晚咁係荃灣做完野係openrice search下附近有咩好食 見到大家對Running Pig既評價唔錯 所以就去左買左外賣自取返屋企慢慢嘆  去到發現而家做緊外賣8折 非常抵食叫左個招牌正宗韓式烤五花腩套餐(2人份)試試 個set有烤五花腩 每日精心挑選既新鮮蔬茶 酸辣韭菜沙律 韓式醃蘿蔔片 炒酸辣泡菜 生蒜片 青辣椒片 包飯醬同埋椒鹽純芝麻油 種類多多 一d都唔hea包裝好細心 返到屋企d五花腩仲熱辣辣而烤五花腩既份量非常多 而店家非常細心照顧到廣大女性既口味 隨set附上好多唔同種類既蔬菜配黎食 所以唔需要擔心會好漏 而且店家好細心將肉切到岩岩好可以一啖食晒 好爽!而如果你係食肉獸的話 可以加58蚊 增肉33% 完全照顧到唔同人既需要!味道方面 蔬菜非常新鮮 而烤五花腩既火喉亦控制得好好 肉好juicy 唔會烤到乾爭爭 而且肥瘦度合適 仲好細心有埋精美既食用教學 位置方面 係南豐紗廠附近既工業大廈內 去完南豐紗廠可以去試試
去到發現而家做緊外賣8折 非常抵食

包裝好細心 返到屋企d五花腩仲熱辣辣
烤五花腩
招牌正宗韓式烤五花腩套餐

仲好細心有埋精美既食用教學

烤五花腩
招牌正宗韓式烤五花腩套餐
2020-07-11 32 浏览
今日入荃灣整嘢 中午得自己一個 諗住簡單d喺附近搵間餐廳買個外賣就算 上Openrice㩒外賣自取 呢間Running Pig就彈咗出嚟 睇佢全部都係好評(當然我ver完係堅😂) 就決定試下個招牌五花腩便當 喺Openrice直接落訂仲好平添 落完訂好快就有得拎 老闆兩公婆都幾好人(睇其他師兄師姐d comment 佢哋係韓國人嚟㗎)返嚟打開後個賣相都幾正 有腩肉 時蔬 泡菜 蘿蔔 味道都唔錯 性價比幾高㗎 就算疫情完咗都值得再幫襯 推薦下👍👍👍

五花腩便當
2020-07-11
5 分钟 (外卖自取)
午餐
五花腩便當
  • 韓式烤五花腩便當
疫情關係~都係叫外賣啦😄呢排煲韓劇,決定要食韓國燒烤但又唔想自己燒,網上就介紹呢間running pigrunning pig係南豐紗廠隔離,地點方便易去店主係一對韓國情侶,想食正宗韓國燒烤依家安在家中就得😜套餐就有好多選擇1人或2人套餐就算自己口痕想食韓國燒烤一個人都可以!✨醬油烤五花腩套餐 $248一套3 份,有蔬菜盒、烤五花腩同韓國配料蔬菜係店主每日選配,蔬菜新鮮配有唔同嘅種類,有沙律菜、金娃菜同生菜,食落更有口感韓國配料一盒有6格有齊醃蘿蔔片、泡菜、生蒜同辣椒片~醬料有純芝麻油、店主自家調配辣醬同包飯醬🌠泡菜 比較配合香港人口味,唔太辣但保留韓國泡菜嘅酸甜味🌠醃蘿蔔好開胃,酸酸甜甜,爽口入味到主角醬油烤五花腩🌟🌟🌟五花腩本身油脂豐富、口感軟嫩,每塊五花腩都睇得出肥肉同瘦肉比例分佈完美,就算單食烤肉都唔會油膩😜我就鐘意用蔬菜包住五花腩、泡菜、 生蒜同辣椒仔再加小小包飯醬嚟食,食到停唔到口😜店主都有付上單張教客人點食,可因應個人口味調配一set 已經可以滿足到唔同口味嘅人除咗用網上外賣平台送到屋企之外,另外外賣自取仲有八折😆真係好抵
疫情關係~都係叫外賣啦😄
呢排煲韓劇,決定要食韓國燒烤
但又唔想自己燒,網上就介紹呢間running pig

running pig係南豐紗廠隔離,地點方便易去
店主係一對韓國情侶,想食正宗韓國燒烤依家安在家中就得😜

套餐就有好多選擇
1人或2人套餐
就算自己口痕想食韓國燒烤一個人都可以!

✨醬油烤五花腩套餐 $248
一套3 份,有蔬菜盒、烤五花腩同韓國配料

韓國配料一盒有6格

🌠泡菜 比較配合香港人口味,唔太辣但保留韓國泡菜嘅酸甜味
🌠醃蘿蔔好開胃,酸酸甜甜,爽口入味

到主角醬油烤五花腩🌟🌟🌟

店主都有付上單張教客人點食,可因應個人口味調配
一set 已經可以滿足到唔同口味嘅人

• 醬油五花腩套餐
2020-07-10 335 浏览
個日甘岩係荃灣約左人交收諗住係附近搵外賣直接搭巴士番屋企點知係op 搵到依間專做韓式外賣,自取仲有八折上去前已經whatsapp 定落左單~講好幾點上黎拎老細pack 入袋前仲同我講每一樣野係咩黎好貼心既動作~而且見到廚師係韓國人煮夠正宗半個鐘後番到屋企仲熱~唔駛翻熱添兩個人總共叫左一人便當,炒飯,薯仔同粉絲卷本身覺得八折完都要$80 既一人便當有d 貴但一開就覺得值啦~~飯係大大碗又有多種伴菜~~醃蘿蔔同泡菜都好好食泡菜食得出係自家出品,因為唔酸,少辣,而且大白菜好厚身好爽,食過甘多超市牌子既泡菜,但唔係依種口感,泡菜真係好掂炸雞唔會太油,入面唔算太多脂肪,有肉感個種,點埋中間隻醬,正雜錦薯條係超級大份,差唔多同一人便當甘大份,八折完$40到係勁抵,又要有薯角薯格同唔同粗幼薯條真係大雜薈,滿足唔同人既口味~~牛油泡菜炒飯,牛油味好香,泡菜係岩岩個隻泡菜黎,我老公自己一個ko 左成盒話好好食雖然無咩料,但泡菜令到人一啖接一啖甘食最後食埋個小食炸粉絲卷外面夠脆,內面粉絲夠淋,如果入面除左粉絲,可以多d 配料更好韓國既米水 一直都好懷念, 汗蒸幕必飲見到依度有得揀,梗係要試就係個隻味啦,只
個日甘岩係荃灣約左人交收

諗住係附近搵外賣直接搭巴士番屋企

點知係op 搵到依間專做韓式外賣,自取仲有八折

上去前已經whatsapp 定落左單~講好幾點上黎拎

老細pack 入袋前仲同我講每一樣野係咩黎

好貼心既動作~
而且見到廚師係韓國人煮夠正宗

半個鐘後番到屋企仲熱~唔駛翻熱添

兩個人總共叫左一人便當,炒飯,薯仔同粉絲卷

一人炸雞粒便當

本身覺得八折完都要$80 既一人便當有d 貴

但一開就覺得值啦~~飯係大大碗
又有多種伴菜~~醃蘿蔔同泡菜都好好食

雜錦薯條

滿足唔同人既口味~~

牛油泡菜炒飯

雖然無咩料,但泡菜令到人一啖接一啖甘食

炸紫菜粉絲卷

最後食埋個小食炸粉絲卷

米水

韓國既米水 一直都好懷念, 汗蒸幕必飲
見到依度有得揀,梗係要試

就係個隻味啦,只係甜左少少~

拎野食個陣老細仲話order 夠數,會包埋送貨架~~

以後唔駛整係叫pizza 或者kfc 啦
2020-07-08