每次lunch break經過sean cafe,都會被它的佈置吸引著,星期六晚決定與bff到餐廳打卡~ 甫入餐廳就看到全店都是以花做主題,包括手繪的花花壁畫,當然,臨近聖誕,餐廳亦加添了不少聖誕裝飾,營造節日氣氛。 而食物方面,餐廳以花入饌,濃濃的花之氣色。 溫泉蛋忌廉蘆筍蘑菇扁意粉扁意粉口感軟硬適中,帶點煙韌,內裏放了蘆筍蘑菇,令口感變得豐富,而忌廉汁濃稠剛好,味道不會過鹹,混合溫泉蛋漿,味道會更豐厚潤澤。 牛肉竹碳漢堡配炸薯條漢堡份量十足,入面加了牛肉漢堡、芝士、蕃茄及蔬菜,漢堡肉味香濃多汁,帶點脂香味,而半融化芝士,令味道更濃郁,加上蕃茄片及蔬菜,為整個漢堡帶來清新感覺;波浪薯條非常有口感,香脆可口,不會軟塌。 玫瑰班㦸班㦸賣相精緻可愛,上面還加了粉紅玫瑰作裝飾,pancake入口鬆軟,忌廉軟滑,帶有淡淡玫瑰花香味~ Rose Latte & Carmel  Latte兩款咖啡都加了玫瑰花裝飾,感覺別緻,而且size亦比坊間一般的大杯,兩款Latte口感都非常細滑,奶香味突出,又不失咖啡香,當然,總覺置身花海,喝Rose Latte 較有情調~

而食物方面,餐廳以花入饌,濃濃的花之氣色。

溫泉蛋忌廉蘆筍蘑菇扁意粉

牛肉竹碳漢堡配炸薯條

玫瑰班㦸

Rose Latte & Carmel  Latte
2021-12-22 39 浏览
行過俾呢間cafe裝飾吸引左枱枱凳凳都好靚仲擺左好多花 就入去試下叫左個煙三文魚牛油果沙律連擺盤都係花😍 味道就不過不失啦 而菜係夠新鮮既之後般既大蝦蕃茄意粉 個人覺得呢個味道淡左少少鍾意食滿淡既人可能係唔錯既選擇~最後黎重頭戲!最推介呢個漢堡包!!個肉多汁又唔會有血水 好多一切或者咬落去已經出哂水食得好輪盡 呢個包完全唔會但又夠多汁 推个推介!😋😋😋👍🏽令外值得一讚店主擺左好多心思佈局間cafe🥰即使我唔係特別打卡食飯見到呢個環境都放鬆啲🤣
行過俾呢間cafe裝飾吸引左
枱枱凳凳都好靚仲擺左好多花 就入去試下

叫左個煙三文魚牛油果沙律
連擺盤都係花😍 味道就不過不失啦 而菜係夠新鮮既

之後般既大蝦蕃茄意粉 個人覺得呢個味道淡左少少
鍾意食滿淡既人可能係唔錯既選擇~

最後黎重頭戲!最推介呢個漢堡包!!
推个推介!😋😋😋👍🏽

令外值得一讚店主擺左好多心思佈局間cafe🥰
即使我唔係特別打卡食飯見到呢個環境都放鬆啲🤣

2021-12-21 58 浏览
朋友見次次都多人係門口等,話想試,星期日下午三點幾黎到,好彩一黎就有位,入座無耐就開始有人龍裡面客人幾乎全部都係女性,其實佈置真係好女性化,唔覺得會有男士有高興趣呢啲cafe其中兩枱係一大班媽媽+BB, 呢度係乾淨企理既, 方便有小朋友既客人,始終小朋友中意周圍摸,選間乾淨既餐廳好重要。但唔好既係呢度唔夠梳化位,特別係多人既時間,同你係多於兩人既話都難啦。媽媽們都係坐膠椅咋如果真係抱BB既就會坐得無咁舒服既。cafe係年輕waiter為主,可能因為主要serve女性,有兩三個,service 唔錯,但serve我地果個好似比較新手。三文魚沙律,同意粉普普通通,諗住甜品應該好啲啦,叫左件有百香果既,正常咋。打完一次卡就算啦,我呢啲客人係選擇以食物為本。

如果真係抱BB既就會坐得無咁舒服既。

打完一次卡就算啦,我呢啲客人係選擇以食物為本。

聖誕節有好多主題下午茶,見到呢個就即刻話想去啦!食完個晚係Disney+睇左胡桃夾子,印象細個每逢聖誕電視都會播😆.胡桃夾子聖誕下午茶 HKD468鹹點❄️班蘭咖央竹炭脆脆卷魚子醬金文畢芝士Poffertjes毛毛餃 x Sean cafe 聖誕福袋藜麥脆炸蝦串 培根雞肉珍寶珠甜點❄️薄荷朱古力慕絲聖誕花圈 紅莓士多啤梨乳酪奶凍聖誕鹿朱古力忌廉芝士蛋糕球迷你聖誕樹蒙布朗栗子塔伯爵紅茶慕絲聖誕禮物 特調聖誕朱古力飲品Tea set即叫即整所以等左段時間,食物整體質素正常,不過可能成個set都用左好多聖誕素材,例如肉桂、薑、薄荷,所以唔太啱我口味🥺但係成個set都好有心機,每款都同聖誕主題相扣,充滿節日氣氛🎄另外下午茶包埋飲品,依家天氣緊係叫熱朱古力啦🍫佢係自己倒熱牛奶落個朱古力波,仲有幾粒棉花糖,不過個人覺得朱古力唔夠苦同少,成杯似飲奶多d.Séan Café & Lounge 地址 |銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地下1號舖
胡桃夾子聖誕下午茶 HKD468

下午茶
庆祝纪念
圣诞节
2021-12-21 53 浏览
每年的十二月份是我最喜歡的,除了歡度耶誕假期外,還有眾多友人貼心陪伴吃不停的生日大餐非常開心。今日友人精心挑了我喜愛的餐館Sean Cafe請我吃飯又幫我慶生,真是太感謝太窩心了。跟好友兩人食量不大,所以點了小食拼盤、黑松露忌廉雜菌帶子扁意麵與紅鶴焦糖雪糕粒粒配窩夫來慶祝。小食拼盤,五種炸物對於我們來說份量不算少,面對美食也決定不忌口了,要開開心心放任的享受。黃金炸物酥酥脆脆的口感,沾上滑口濃郁醬汁不僅解膩更添風味。黑松露忌廉雜菌帶子扁意麵,濃郁黑松露的香氣與絲滑彈口的扁意麵兩者搭配真的是滿口幸福感,溢於言表,肥厚的帶子一口咬下鮮美的海之味瀰漫嘴中,Q彈間帶軟嫩,真是太美味好吃。紅鶴焦糖雪糕粒粒配窩夫,別出心裁的生日甜點與好可愛的紅鶴,讓人賞心悅目。不甜膩的焦糖雪糕佐與外酥內軟的窩夫再搭上時令草莓真是完美的組合,雪糕在口中融化的那種甜蜜蜜冰涼滋味讓我一口愛上,幸福洋溢滿心頭。與好友開心愉悅的共度了這一頓飽足的生日餐後,讓我開始期待明年的十二月了,哈哈哈!

2021-12-21
每年聖誕節前,到處都會見到胡桃夾子的芭蕾舞表演海報,好容易令人將聖誕節同胡桃夾子掛勾,今年除左芭蕾舞表演外,原來Sean Cafe 也緊貼這個聖誕節潮流,推出胡桃夾子聖誕下午茶 Tea Set (HKD$468),相當吸引,急不及待訂座同朋友一齊去食。入到餐廳,本身以粉紅色和花為主題,而家仲添了一個半身高的胡桃夾子公仔和聖誕樹在中間,非常有氣氛。叫了Tea set 後,大約等十多分鐘,店員送上玻璃飾櫃甜品架,非常吸睛,一個充滿聖誕氣氛的童話Tea set,不得不賺老闆的創意。有齊鹹點和甜點,跟住Menu個次序食。先食上層班蘭咖央竹炭脆脆卷,外皮相當脆口,中間的班蘭咖央味道好甜美,鹹點-魚子醬金文畢芝士Poffertjes ,芝士夾在小班㦸一齊食,好夾,芝士軟滑,魚子醬微微鹹香。毛毛餃 x sean cafe 聖誕福袋,好好意頭的名,味道似錦鹵雲吞,脆口,藜麥脆炸蝦串,有成隻蝦釀在裡面,夠彈牙,再加了水果提子及菠蘿,令這款菜更胡桃夾子。培根雞肉珍寶珠,花功夫菜式,面層係becon乾,又脆又香口,再到甜點好似扭蛋出來的玩具,廚師好有心機,在透明波內唧了薄荷朱古力慕絲,形成聖誕花圈,入口清新

入到餐廳,本身以粉紅色和花為主題,

有齊鹹點和甜點,跟住Menu個次序食。

先食上層

再到甜點

好似扭蛋出來的玩具,廚師好有心機,在透明波內唧了薄荷朱古力慕絲,形成聖誕花圈,入口清新的薄荷香味,再夾了幾粒朱古力粒,更帶出甜味。

再來兩個shooter 杯,紅莓士多啤梨乳酪奶凍,上層脆脆粒加酸甜乳酪,又一健康選擇,好開胃。

另一聖誕系列,聖誕鹿朱古力忌廉芝士蛋糕球,廚師非常聰明,用了餅乾條做鹿角,非常襯,中間係忌廉芝士蛋糕,口感較實在。

迷你聖誕樹蒙布朗栗子塔,覺得佢同聖誕樹裝飾好襯,面層栗子蓉又香又滑,底層香脆,

伯爵紅茶慕絲聖誕禮物,濃濃的伯爵紅茶味,mousse 好滑。

最後係特調聖誕朱古力飲品,飲落有香氣撲鼻的玉桂香味,邊位還加了糖邊,更甜,好夾,

飲品

香蕉菠蘿沙冰,好鮮甜,最愛係有香蕉和菠蘿都有焦糖面,有得飲又有得食,

另一推介係水果茶,

中間有多款水果,加上蜜糖一齊飲,好sweet呀!

完全感受到聖誕節氣氛,非常浪漫的一餐。

2021-12-19 28 浏览
臨近聖誕🎄,同囡囡去左充滿聖誕氣氛嘅Sean cafe打卡📲餐廳內佈置非常有氣氛, 入口有棵聖誕樹, 仲有胡桃夾子figure,小朋友好開心。因為我哋早嚟,所以唔算好多人,可以即刻入座。👍我哋叫咗兩個主菜:🥩香煎肉眼扒配燒汁薯蓉及雜菜$ 238叫咗七成熟,肉質仍然嫩滑,帶少少粉紅色, 咬落去好juicy 。牛肉味濃郁,薯蓉幼滑,仲有啲紫椰菜,清新配搭。🍕烤雞柳蘑菇薄餅$168 好有驚喜,餅底脆卜卜 ,芝士拉絲, 又香脆又美味。

因為我哋早嚟,所以唔算好多人,可以即刻入座。👍

我哋叫咗兩個主菜:

🥩香煎肉眼扒配燒汁薯蓉及雜菜$ 238

🍕烤雞柳蘑菇薄餅$168

好有驚喜,餅底脆卜卜 ,芝士拉絲, 又香脆又美味。

2021-12-19
💜粉紅少女的唯美花系下午茶🌸💜...充滿粉紅泡泡夢幻般的唯美花系咖啡廳就該約上 ㄧ群少女心的姐妹們🌸.這間位於銅鑼灣的 粉紅泡泡夢幻花系咖啡店以粉色爲主調色 再配上 各式各樣唯美的花花佈置連每道美味餐點到飲品 都會有花的陪襯實在太適合我這種花癡少女心的粉紅控了而整間店真的不誇張 全就是坐滿著少女心大爆發的女孩們 🌸.特別推薦喜歡咖啡的 可以點ㄧ款 它們家 會讓你還沒喝 就會被它的外表溶化的咖啡『Candy coffee 』 ☕️🌧️是ㄧ款會下棉花糖雨🌧️的咖啡 因爲咖啡的熱力 讓棉花糖溶化慢慢滴到咖啡裡 感覺像是雨天裡的浪漫咖啡 ☕️🌧️ 喜歡😍❤️.還有好多其他的夢幻餐點 就留給妳們跟姐妹們來打卡吧👭👭🌸✨.
💜粉紅少女的唯美花系下午茶🌸💜

喜歡😍❤️

還有好多其他的夢幻餐點
就留給妳們跟姐妹們來打卡吧👭👭🌸✨

2021-12-16 37 浏览
自疫情之後好耐無去日本啦!無得去旅行,放假自然會想食好啲去減下壓!平衡番平時緊張嘅心情!早排喺IG上面見到有人POST左SEAN CAFE既相,成間粉紅色咁,好吸引!趁和姐妹食飯,就去呢間cafe試下!門口放滿櫻花裝飾而且報是極道華麗充滿日式風情,聖旦就到了,他們家也放了不少聖誕節裝飾非常有禮貌嘅店員安排我哋坐近門口嘅華麗梳化凳另一邊廂就係吧臺,都係好靚㗎真係好好坐蜜汁醬燒德國豬手$148 即叫即整上枱嘅時候仲係熱辣辣嘅中間嗰片豬手肉已經去咗骨,懶人至愛!味道甜甜地,有啲似叉燒!中間嗰塊肉真係好厚好厚面頭嗰塊紫薯包,雖然沒有紫薯嘅味道,但係睇落真係好靚仔!打卡一流!薯條係好熱氣,但香口好食嘅嘢點會浪費呀!唯有食完飯呀飲返啲涼茶啦香煎肉眼扒配燒汁$238擺盤好用心,香煎肉眼扒配上燒汁薯蓉雜菜肥瘦適中唔會太瘦或者太肥,份量都唔少,肉眼扒厚薄適中下面放了啲薯蓉,上面再淋上醬汁,和椰菜混合埋一齊竟然非常之好食又好睇!美美的一餐

非常有禮貌嘅店員安排我哋坐近門口嘅華麗梳化凳
另一邊廂就係吧臺,都係好靚㗎

真係好好坐

蜜汁醬燒德國豬手$148
即叫即整上枱嘅時候仲係熱辣辣嘅

薯條係好熱氣,但香口好食嘅嘢點會浪費呀!
唯有食完飯呀飲返啲涼茶啦

香煎肉眼扒配燒汁$238
擺盤好用心,
香煎肉眼扒配上燒汁薯蓉雜菜

肥瘦適中唔會太瘦或者太肥,份量都唔少,肉眼扒厚薄適中

美美的一餐

銅鑼灣Sean cafe 環境真係幾舒服,之前都黎過幾次,走粉紅櫻花田園風格!適逢聖誕亦加添左胡桃夾子公仔元素增添節日氣氛!餐廳主打輕食、甜品,presentation 都有heart 平時最中意點佢地花茶/水果茶 $56 一壺壺上桌,仲有玫瑰花作襯托,店員定時會refill熱水,好細心!鮮奶抹茶$50 天鵝圖案拉花,口感順滑抹茶有回甘牛肉竹碳漢堡配炸薯條$128漢堡肉濃牛味,咬落去唔會散!加入紫洋蔥解肉膩增口感!仲有佢地係粗薯條!雜莓鮮忌廉梳乎厘班戟 $108份量超多,總共有3件!梳乎厘有蛋香富空氣感,入口即溶!忌廉夠light抹茶心太軟配雪糕$56呢個價錢好抵食,原味朱古力口味已經滿足唔到我地,抹茶口味我中意ar, 外皮焗得夠脆唔厚身,內層熱辣辣抹茶醬好似溶岩甘流出黎,抹茶醬甜甜亦有回甘!可以話呢個係我食過最好味嘅抹茶心太軟

適逢聖誕亦加添左胡桃夾子公仔元素增添節日氣氛!

平時最中意點佢地花茶/水果茶

鮮奶抹茶
天鵝圖案拉花,口感順滑抹茶有回甘

牛肉竹碳漢堡配炸薯條
漢堡肉濃牛味,咬落去唔會散!
加入紫洋蔥解肉膩增口感!仲有佢地係粗薯條!

雜莓鮮忌廉梳乎厘班戟 $108
份量超多,總共有3件!
梳乎厘有蛋香富空氣感,入口即溶!忌廉夠light

抹茶心太軟配雪糕
可以話呢個係我食過最好味嘅抹茶心太軟

2021-12-12
12月,亦因聖誕⛄變得溫馨可愛~銅鑼灣少女風下午茶,今年更有胡桃夾子陪你度過幸福午後!胡桃夾子.二人份聖誕下午茶$468🍰班蘭咖央竹炭脆脆卷🧀魚子醬金文畢芝士Poffertjes🥟毛毛餃x sean cafe 聖誕福袋🍤藜麥脆炸蝦串🐤培根雞肉珍寶珠🔮薄荷朱古力慕絲聖誕花圈🍓紅莓士多啤梨乳酪奶凍🍫聖誕鹿朱古力忌廉芝士蛋糕球🌰迷你聖誕樹蒙布朗栗子塔☕️伯爵紅茶慕絲聖誕禮物 🧉特調聖誕朱古力飲品🍵茶打卡達人試咗咁多款tea set,覺得呢一個真係性價比好高🥰聖誕限定一定係粉色紅茶慕絲🎁,慢慢切開嗰下,更好似係度打開禮物盒般,充滿驚喜🥰慕斯夠絲滑,粉色太動人💖朱古力忌廉芝士蛋糕球化身聖誕鹿🦌得意圓碌碌,更有濃厚朱古力!擺設超靚,而且價錢相宜,滿滿茶點超足料🤤

胡桃夾子.二人份聖誕下午茶$468

☕️伯爵紅茶慕絲聖誕禮物
🧉特調聖誕朱古力飲品

🍵茶

2021-12-13 22 浏览
淨係睇menu都好吸引啦班蘭咖央竹炭脆脆卷 Crispy Pandan Toast Roll魚子醬金文畢芝士 Poffertjes Poffertjes with Caviar & Camembert Cheese毛毛餃x sean cafe 聖誕福袋 Momo Dumplings x Séan Cafe Lucky Bag蔡麥脆炸蝦串 Crispy Quinoa Prawn培根雞肉珍寶珠 Lollipop with Bacon and Chicken薄荷朱古力慕絲聖誕花圈 Christmas Garden (Mint Chocolate Mousse)紅莓士多啤梨乳酪奶凍 Berries Yogurt Panna Cotta聖誕鹿朱古力忌廉芝士蛋糕球 Christmas Deer (Chocolate Cream Cheese Cake)迷你聖誕樹蒙布朗栗子塔 Christmas Tree (Mont Blanc Tart)伯爵紅茶慕絲聖誕禮物 Christmas Gift (Earl Grey Mousse Cake)特調聖誕朱古力飲品 二人餐叫左以上套餐,order左鋪頭出名既榛
淨係睇menu都好吸引啦

聖誕鹿朱古力忌廉芝士蛋糕球
迷你聖誕樹蒙布朗栗子塔
伯爵紅茶慕絲聖誕禮物
特調聖誕朱古力飲品

二人餐叫左以上套餐,order左鋪頭出名既榛子咖啡,洋甘菊花茶,落單幾分鐘後,飲品已送到,跟住同朋友吹住水,嘆住咖啡,聽住音樂等食物上枱。飲左第一啖,味道好濃烈,好想飲落去,跟住又試吓朋友既菊花茶,味道清甜甘香,而且好大壺

隔左一陣,聖誕下午茶set已送上枱,食物擺設好靚,打完卡後吾太捨得食😹不過肚餓就食左乳酪奶凍先,份量吾多,勝食物質素好,幾啖已經清左,跟住食脆脆卷,外皮炸得好脆,入面用料好夠,味道👍👍
要特別提一提既係魚子醬芝士,我平時鍾意食芝士,廚師吾知知點樣配合,一口咬落吾覺芝士好漏,又食到魚子醬既香味,其他甜品糕點都有水準,我會推介俾朋友,因為入門口已感受到聖誕節氣氛,全場佈置以粉紅色為主題,令人食野都感到輕鬆舒適。
榛子咖啡
榛子咖啡
Saturday night來個粉紅色的約會,今次就在優雅的花系餐廳Séan Café & Lounge吃晚餐。臨近聖誕節亦有不少佈置裝飾,感受濃濃節日氛圍。店內每個角落都以花點綴,環境清雅。從牆壁、裝飾、座椅都被粉紅色包圍,剎那間踏入夢幻世界。加上樓底夠高,空間感十足,由花花壁畫以至花系裝飾和擺設,體現清幽脫俗的花之氣色。餐廳為聽障人士提供就業和發揮技能的機會,盡顯關懷弱勢的善心。餐牌選擇不少,當中有數款菜式貫徹花的主題,以花入饌。小食拼盤 $138點一客拼盤就可試齊多款小食,包括煙三文魚多士、炸水牛芝士條、單骨脆辣雞翼及脆薯角,份量足夠二至三人share。煙三文魚色澤鮮豔,脂肪條紋清楚利落,魚肉鮮美而有彈性,帶出三文魚的魚鮮味。一拉開就見到內裡注滿半溶拉絲Mozzarella芝士,滿口都是奶滑芝士香,芝味無窮。蜜汁醬燒德國咸豬手配紫薯漢堡 $148粉紅色的漢堡造型唯美,多了一份少女心的浪漫。包身質地偏向中式饅頭,內裡軟綿柔韌,帶有淡淡的紫薯香。豬手肉質入味而且保持軟嫩,夾雜沙律菜也可中和肉食的肥膩感。懷舊風的曲薯條炸得金黃酥脆,即點即炸熱辣辣。紅豆抹茶梳乎厘班㦸 $108梳乎厘班㦸

臨近聖誕節亦有不少佈置裝飾,感受濃濃節日氛圍。

店內每個角落都以花點綴,環境清雅。

從牆壁、裝飾、座椅都被粉紅色包圍,剎那間踏入夢幻世界。

餐牌選擇不少,當中有數款菜式貫徹花的主題,以花入饌。

小食拼盤 $138

蜜汁醬燒德國咸豬手配紫薯漢堡 $148
粉紅色的漢堡造型唯美,多了一份少女心的浪漫。
蜜汁醬燒德國咸豬手配紫薯漢堡

包身質地偏向中式饅頭,內裡軟綿柔韌,帶有淡淡的紫薯香。
蜜汁醬燒德國咸豬手配紫薯漢堡

豬手肉質入味而且保持軟嫩,夾雜沙律菜也可中和肉食的肥膩感。
蜜汁醬燒德國咸豬手配紫薯漢堡

懷舊風的曲薯條炸得金黃酥脆,即點即炸熱辣辣。

紅豆抹茶梳乎厘班㦸 $108
梳乎厘班㦸一上枱時仍是震騰騰,另加$10就可多一球雪糕,冷熱交織出多重口感。
雪糕

因為梳乎厘班戟是即點即製,所以下單後大約需要等45分鐘左右,沾上紅豆抹茶和緩緩融化中的忌廉,與班戟交疊出甜而不膩的淡雅風味。
紅豆抹茶梳乎厘班㦸

班戟一入口滿是空氣感的厚身鬆軟而帶濕潤,入口即化,帶來幸福甜蜜的治癒感。
2021-12-11
紅豆抹茶梳乎厘班㦸
最近同朋友約咗去high Tea,就揀咗位於銅鑼灣嘅SeanCafe,聖誕限定推出胡桃夾子聖誕下午茶 Tea Set HKD$468,跟餐附送咖啡/茶/特飲,相當吸引!等咗一陣終於有嘢食啦,鹹點甜點都一樣有班蘭咖央竹炭脆脆卷味道有少少甜,而且有少少煙韌嘅口感,開胃又好食。鹹食魚子醬金文畢芝士Poffertjes 咸咸地又好順滑,鹹香惹味。毛毛餃 x sean cafe 聖誕福袋本身紅色已經好靚,咬落去口感香脆裏面軟林林充滿海鮮香味。藜麥脆炸蝦串健康得來又帶點香口,裏面嘅蝦肉爽口鮮甜,而且上下總會有水果提子及菠蘿,令整體更加清新。培根雞肉珍寶珠睇落好似一粒珍寶珠,其實上面係魄力之,裏面就係免治嘅雞肉表面充滿鹹香培根,整體好Match!甜食薄荷朱古力慕絲聖誕花圈好特別,本身賣相已經好精緻,裏面散發好爽嘅薄荷香,仲有啲朱古力慕絲好香滑,椰絲再提升口感層次,輕鬆一次過食晒。紅莓士多啤梨乳酪奶凍味道就比較酸酸甜甜,似係平時飲開嘅酸奶再加啲脆片,健康而且清新。聖誕鹿朱古力忌廉芝士蛋糕球首先打卡已經一流,裏面充滿着滿滿的忌廉芝士蛋糕,甜香非常match!迷你聖誕樹蒙布朗栗子塔中的栗子好滑,味道香甜,

等咗一陣終於有嘢食啦,鹹點甜點都一樣有

鹹食

甜食

迷你聖誕樹蒙布朗栗子塔中的栗子好滑,味道香甜,外皮都好香脆呢!
伯爵紅茶慕絲聖誕禮物有好香嘅伯爵紅茶味,甜味適中,表面仲有白朱古力!

特調聖誕朱古力飲品有兩杯,飲落去比較清新爽喉,似薄荷。

草莓乳酪沙冰+水果茶好refresh,爽!
為慶祝生日同紀念日,一定要搵間有氣氛嘅餐廳!十二月又係聖誕又係老公生日,就揀左Sean Cafe & Lounge 我倆去到餐廳,已經佈置到好有聖誕氣氛好夢幻的裝飾,一定要同鍾意嘅人嚟白酒忌廉藍青口,青口好新鮮,粒粒飽滿!點埋汁真係一流,好香,原來食到尾先發現用咗新鮮Thyme 來煮汁,非常美味蕃茄汁羽衣甘藍虎蝦意粉意粉好入味,又係用鮮蕃茄煮,仲要加埋三色椒,好清爽,正!香蕉菠蘿沙冰大大份炸魚薯條伯爵茶,生日蛋糕。唔太甜,有淡淡茶香!為今晚畫上完美句號!
為慶祝生日同紀念日,一定要搵間有氣氛嘅餐廳!

我倆去到餐廳,已經佈置到好有聖誕氣氛

好夢幻的裝飾,一定要同鍾意嘅人嚟

蕃茄汁羽衣甘藍虎蝦意粉
意粉好入味,又係用鮮蕃茄煮,仲要加埋三色椒,好清爽,正!

香蕉菠蘿沙冰

大大份炸魚薯條

伯爵茶,生日蛋糕。唔太甜,有淡淡茶香!
為今晚畫上完美句號!
2021-12-08
庆祝纪念