2021-06-06
次次食完晚飯行經Shake Shack都想試吓呢一間人氣快餐, 今日大食妹趁着天朗氣清, 特登去咗IFC分店體驗一下IFC分店景觀開揚, 有室內同室外嘅座位, weekend客人有啲多大食妹咩都想食, 就叫埋朋友一齊過嚟, 兩份食就可以食多啲款式<Cheese Fries>最吸引大食妹嘅就係呢種經典嘅波浪形薯條, 大食妹已經好多年冇食過, 超級懷念呢Shake Shack嘅薯條係即炸嘅, deep fry感十足, 配搭creamy嘅芝士醬, 非常好食<Chick’n Shack>除咗食薯條外, 我哋仲嗌左份雞肉漢堡其實見佢成個餐牌都係牛肉漢堡, 有少少心郁郁, 但考慮到近排牙肉腫痛, 都係下一次再試啦其實呢個雞肉漢堡都唔錯, 漢堡麵包甜甜地, 中間夾住一塊厚切炸雞扒、新鮮生菜同酸瓜, 配合沙律醬, 味道唔錯<Vanilla Shake>聽朋友講第一次嚟食Shake Shack, 一定要飲佢呢一個Classic Shake, 於是大食妹又試一試Classic Shake有多款唔同口味, 大食妹就嗌左最Classic嘅雲呢拿口味Vanilla
最吸引大食妹嘅就係呢種經典嘅波浪形薯條, 大食妹已經好多年冇食過, 超級懷念呢Shake Shack嘅薯條係即炸嘅, deep fry感十足, 配搭creamy嘅芝士醬, 非常好食 <Chick’n Shack>
除咗食薯條外, 我哋仲嗌左份雞肉漢堡其實見佢成個餐牌都係牛肉漢堡, 有少少心郁郁, 但考慮到近排牙肉腫痛, 都係下一次再試啦其實呢個雞肉漢堡都唔錯, 漢堡麵包甜甜地, 中間夾住一塊厚切炸雞扒、新鮮生菜同酸瓜, 配合沙律醬, 味道唔錯 <Vanilla Shake>
聽朋友講第一次嚟食Shake Shack, 一定要飲佢呢一個Classic Shake, 於是大食妹又試一試Classic Shake有多款唔同口味, 大食妹就嗌左最Classic嘅雲呢拿口味Vanilla Shake口感好滑好rich, 非常足料, 但大食妹就略嫌有啲太甜