2021-06-06 846 浏览
次次食完晚飯行經Shake Shack都想試吓呢一間人氣快餐, 今日大食妹趁着天朗氣清, 特登去咗IFC分店體驗一下IFC分店景觀開揚, 有室內同室外嘅座位, weekend客人有啲多大食妹咩都想食, 就叫埋朋友一齊過嚟, 兩份食就可以食多啲款式<Cheese Fries>最吸引大食妹嘅就係呢種經典嘅波浪形薯條, 大食妹已經好多年冇食過, 超級懷念呢Shake Shack嘅薯條係即炸嘅, deep fry感十足, 配搭creamy嘅芝士醬, 非常好食<Chick’n Shack>除咗食薯條外, 我哋仲嗌左份雞肉漢堡其實見佢成個餐牌都係牛肉漢堡, 有少少心郁郁, 但考慮到近排牙肉腫痛, 都係下一次再試啦其實呢個雞肉漢堡都唔錯, 漢堡麵包甜甜地, 中間夾住一塊厚切炸雞扒、新鮮生菜同酸瓜, 配合沙律醬, 味道唔錯<Vanilla Shake>聽朋友講第一次嚟食Shake Shack, 一定要飲佢呢一個Classic Shake, 於是大食妹又試一試Classic Shake有多款唔同口味, 大食妹就嗌左最Classic嘅雲呢拿口味Vanilla
<Cheese Fries>
<Chick’n Shack>
除咗食薯條外, 我哋仲嗌左份雞肉漢堡
<Vanilla Shake>
Vanilla Shake口感好滑好rich, 非常足料, 但大食妹就略嫌有啲太甜
  • Cheese  fries
2021-06-05 619 浏览
長期咁多人既Shake Shark, 室內位full 晒,天氣好坐出面藍天白雲望住維港食burger 都幾chill! Double ShackBurger 好厚好厚啖啖肉,一啖入口仲好多肉汁,好好味既burger! 😍 本身想飲普通lemonade 但係Cashier 姐姐推介飲芒果熱情果Lemonade, 佢話同lemonade 差唔多,係多左dd芒果熱情果味,新推出叫我試下,又真係酸酸地又唔會太甜幾好飲~細薯條已經大大兜~脆卜卜~熱辣辣,正呀!
細薯條已經大大兜~脆卜卜~熱辣辣,正呀!
Double ShackBurger
Double ShackBurger
  • Shack Burger (Double)
2021-05-28 640 浏览
放假終於有機會過嚟 三點鐘坐喺IFC望住出面靚景 超休閒咁慢慢食 咁岩又遇上好天氣雖然坐得唔耐但係成個感覺過程係好舒服嘅叫咗一個餐 包野飲同薯條 薯條做到外脆內軟 同埋個人超鐘意食呢隻曲面薯條 見到咁大份係勁開心 係兩樣當中最好食既 漢堡包不過不失 包皮就有啲濕 唔知係咪整得太急 醬汁酸酸甜甜都好惹味 牛肉都比平時快餐店質素好少少 但個包實在太濕 一咬落去冇左漢堡包中和口感既利落 影響左個配合 不過個景咁靚 飲埋杯汽水 gur 晒!!!!
雖然坐得唔耐但係成個感覺過程係好舒服嘅

2021-05-28 474 浏览
由佢開第一間shop就有聽過身邊唔少人讚好食 咁岩行行下見到呢間野 決定買黎食下 睇下係咪咁好食叫左d hit item 試下 價錢有點貴不過個包真係唔錯 唔似某連鎖快餐店足料美觀 薯條都好好食
叫左d hit item 試下 價錢有點貴
不過個包真係唔錯 唔似某連鎖快餐店
足料美觀 薯條都好好食

• Shroom  burger
  • Cheese Fries
  • shack burger
2021-05-05 913 浏览
Burger好食juicy 但未到驚艷 叫做唔錯薯條好味 個人認為普通薯條好食過芝士嗰隻因為啲芝士搞到啲薯條好濕 反而冇咗薯條應該有嘅香脆milkshake 好甜好甜 甜到有啲喉嚨痛我自己就麻麻哋啦 鍾意食好甜嘅朋友仔就可以試吓露天天台幾chill 如果個價錢係連埋個風景嘅話都抵比嘅
Burger好食juicy 但未到驚艷 叫做唔錯
鍾意食好甜嘅朋友仔就可以試吓

露天天台幾chill
如果個價錢係連埋個風景嘅話都抵比嘅

2021-04-22 1249 浏览
有一日行行吓IFC突然間好想食漢堡🤣🤣一於就嚟shake shack~雖然一開始覺得有啲貴,但係食落都覺得係值回票價😍😍-我嗌左個Double burger,一咬落後啲肉汁出晒嚟😍😍而且佢個burger嘅sauce超級好味,唔係普通嘅千島醬~🤗-我仲叫咗個勁邪惡嘅花生醬milkshake!!一入口花生醬味好突出,好香~不過飲晒成杯就太飽🤣🤗如果兩個人一齊食可以嗌一杯嚟share~👍🏻😍
  • ShackBurger
2021-04-18 1053 浏览
相信大家對shake shack都唔陌生但開左咁耐我第一次食😹😹原來平日放工時間去都幾多人ifc店有indoor同outdoor户外座位更可以望到維港海景~都幾好feel😻ShackBurger 即係芝士漢堡🍔 有肉、蕃茄、芝士、生菜等肉扒較乾,有微微肉汁~其他配菜正常,個包幾軟身!漢堡整體都不錯,因最怕啲包又淋又扁🍔但single份量較少,唔算太飽😹Cheese fries 🍟 波浪薯條配特製cheddar& american cheese 芝士味道濃厚,薯條夠脆~但沒有太大驚喜😺Fifty/ fifty Small🥤呢杯係一半lemonade一半iced tea一飲係甜,之後再飲就酸⋯味道好複雜😹😹 但$25都幾大杯,我懷着複雜嘅心情飲唔晒😹如果咁啱經過唔駛排隊都會再食.. 但以呢個價錢同份量,我會選擇McD for burger craving
相信大家對shake shack都唔陌生
但開左咁耐我第一次食😹😹
原來平日放工時間去都幾多人
ifc店有indoor同outdoor
户外座位更可以望到維港海景~
都幾好feel😻

ShackBurger
即係芝士漢堡🍔 有肉、蕃茄、芝士、生菜等
肉扒較乾,有微微肉汁~
其他配菜正常,個包幾軟身!
漢堡整體都不錯,因最怕啲包又淋又扁🍔
但single份量較少,唔算太飽😹

Cheese fries 🍟
芝士味道濃厚,薯條夠脆~
但沒有太大驚喜😺

Fifty/ fifty Small🥤
呢杯係一半lemonade一半iced tea
一飲係甜,之後再飲就酸⋯
味道好複雜😹😹
但$25都幾大杯,我懷着複雜嘅心情飲唔晒😹

如果咁啱經過唔駛排隊都會再食..
  • Cheese  fries
  • ShackBurger
2021-04-03 983 浏览
Burger. Cravings. Satisfied. Shake Shack is a popular chain originating from New York City. My favourite is indeed the classic SmokeShack. How they grill the bacon 🥓 🤤 really changes the game. I also recommend getting the cheese fries. If you get it to-go they put the melted cheese on the side. I am definitely trying out their exclusive HK Milk Tea Shake when I’m back. What I also love about Shake Shack is the “takeaway” experience is so luxurious. They put it in a cardboard box and you can see
Burger. Cravings. Satisfied.
What I also love about Shake Shack is the “takeaway” experience is so luxurious. They put it in a cardboard box and you can see the burgers laid out so perfectly.
2021-03-28 942 浏览
9點半之後,嘢食同水都無飲過。一上返陸地,即刻去IFC Mall 嘅Shake Shack 食返個Burger先。ShackBurger®️Double雙層牛肉,更juice更姿味。Shack Sauce又夠多,正。Cheese Fries夠哂脆口,芝士味香濃。食到尾覺得飽嘅時候,反而覺得太腬。Fifty/Fifty一半Lemonade,一半Organic Brewed Ice Tea。比起汽水、更夾Burger同薯條。

ShackBurger®️Double

Cheese Fries
夠哂脆口,芝士味香濃。食到尾覺得飽嘅時候,反而覺得太腬。
Cheese  Fries

Fifty/Fifty
Cheese  Fries
2021-03-24 747 浏览
早晨食得遲,三點三來個漢堡包,過了中午時間,人流好少,可以靜靜地嘆個漢堡包。我們兩人點了兩個漢堡包,芝士薯條及一杯大飲品。Shroom Burger $66 炸大啡茄,生菜,芝士、蕃茄,秘製醬汁炸大啡菇漢堡,非常有新鮮感,個醬汁好特別好食。Shackburger $50 呢個價錢係合理,塊肉有牛肉味值得下次再食Lemonade $32 large 飲品大杯裝兩人飲都飲唔完,檸檬好清新,又不會太甜,中和漢堡包及薯條的熱氣,透心涼,好正。Cheese fries $36 芝士汁好creamy, 不過淋上薯條令部分薯條軟淋,就無左脆的口感, 另一風味,個人黎講都覺得好食。

我們兩人點了兩個漢堡包,芝士薯條及一杯大飲品。

Shroom Burger $66
炸大啡茄,生菜,芝士、蕃茄,秘製醬汁
炸大啡菇漢堡,非常有新鮮感,個醬汁好特別好食。

Shackburger $50
呢個價錢係合理,塊肉有牛肉味
值得下次再食

Lemonade $32 large

Cheese fries $36

2021-03-15 690 浏览
美國burger嘅過江龍,一於去試一試佢。買左個shack burger (single) ,牛肉漢堡肉質有牛肉味,飽肉夾了新鮮的蕃咖同新鮮的生菜,麵飽都夠軟熟cheese fries芝士味可以再濃多DD奶昔奶味好重,好正,勁愛濃味,不過飲完就覺得好肥!一個月一次好了!但係整體味道未至於話好好食。 不過不失!不過好過成日食MOS BURGER室內用餐空間座位不足,應該話人太多,好彩有海景搭救,一邊看維多利亞港,一邊吃burger,不過風有一點大!!
美國burger嘅過江龍,一於去試一試佢。

cheese fries芝士味可以再濃多DD

2021-02-18 1156 浏览
Burger size剛剛好,唔會太大,好juicy!不過一邊食d油一邊流落黎🤣芝士薯條好正🥰🥰🥰食完超級滿足呀!但室外環境就好差,周圍都係🐦,周圍都有🐦屎,無咩事都係入返室內啦🤣🤣🤣
Burger size剛剛好,唔會太大,好juicy!
不過一邊食d油一邊流落黎🤣
芝士薯條好正🥰🥰🥰食完超級滿足呀!
2021-02-18 908 浏览
Shake Shack 呢個係炸菇芝士漢堡🍔都係全部之中最鍾意的!樣貌平平,冇諗到驚喜到我😋 總的來說,香~酥~脆~ 炸菇嘅汁水都好飽滿連帶芝士拉絲一口一個滿足。Double Smoke Shack雙層漢堡扒加上芝士一口咬下去很是滿足,但我覺得漢堡扒做到有啲乾左小小顯得有啲柴,如果可以再濕嫩一啲個口感會更好!不過整體黎講係ok嘅,冇咩驚喜。Cheese Fries鍾意食芝士嘅我個人就覺得薯條都只係中規中矩,可能唔係即炸嘅所以唔夠脆稍微遜色了點,但食落入唔會有油膩感。🥤Cranberry Lemonade酸酸甜甜很是開胃😋不過我嘅朋友就覺得杯嘢飲有啲酸。店舖分為室內室外,可自選揀位。我就鍾意係室外,可以睇到個大海景吹下風都幾舒服。另外所有醬料都係半自助嘅,好方便。總的來說推薦指數⭐️⭐️⭐️⭐️

Shake Shack

Double Smoke Shack

Cheese Fries

🥤Cranberry Lemonade
酸酸甜甜很是開胃😋不過我嘅朋友就覺得杯嘢飲有啲酸。

2021-01-25
2021-01-31 1223 浏览
IFC 行街,搵個地方坐低食吓野。去到 4樓 嘅 Shake Shack,望住海景坐住食,好舒服。作為奶蛋素食者,第一時間睇吓有冇咩素食選擇先。menu 上有一款burger 叫 “Shroom Burger”,寫住 meat-free。就叫呢個啦!加埋 cheese fries 同一杯 fifty-fifty。Shroom Burger 材料有主角Portobello mushroom, 加上蕃茄、菜、同埋芝士。盛為$66。非常好味!個 Portobello mushroom 炸到好酥脆,咬落去又juicy。加埋溶化嘅芝士,超正!芝士薯條,個人覺得鹹咗少少,而且上碟已經淋淋地。芝士醬就幾香濃。普普通通啦。Fifty-fifty 其實就係 lemonade 加 organic tea。有個個咁好味嘅 shroom burger 同景色,值得再去嘅。
IFC 行街,搵個地方坐低食吓野。

2021-01-31
  • Shroom  burger
2021-01-22 904 浏览
好多人都用F*** G** 嘅漢堡包同呢間比較。 但係識食都應該會食呢間。 從蔬菜,漢堡扒,到個汁,佢地都係好新鮮,同埋個醬汁都係自家制。 我老公嘅至愛係:double smoke shack ! 佢可以一次過食兩個(如果我容許的話)🤣 以佢哋嘅薯條同milkshake 都唔錯,不過就未去到woah一聲。
  • SmokeShack