2022-06-09 626 浏览
今天11點多到沙田, 跟肥先生吃遲來的早餐, 我們各自叫了一個漢堡包. ShackBurger ($54) / SmokeShack ($65) / Coke ($24)這兩個漢堡包雖然沒有坊間 Burger店層層疊那麼高及震撼的吸睛外表 (打卡外表?), 但吃下去的味道有90分以上漢堡牛肉充滿牛肉味及肉汁豐富SmokeShake 裡面的煙肉看似很乾, 但吃下口感很脆, 而且味道濃; 其中有一款配料叫櫻桃辣椒, 味道特別及帶有少許辣, 這櫻桃辣椒令到這漢堡包的味道更加豐富.這店員工服務都很好, 環境也舒適, 是一個很愉快的早餐體驗.

), 但吃下去的味道有90分以上
漢堡牛肉充滿牛肉味及肉汁豐富

SmokeShack

2022-06-08
$70 (早餐)
SmokeShack
  • SmokeShake
2022-05-20 561 浏览
唔洗排隊又抵食二人套餐。有2杯奶昔,「鞋盒」入面有2個包+2個sides。香港限定味:奶茶味真係好奶茶🥤朱古力雲妮拿味:濃濃朱古力威化味奶昔偏甜,不過美式係咁,如果接受到係好飲嘅。送貨超快,所有野食都仲熱辣辣。波浪薯條🍟唔知點解總係好食過直身薯條,炸到好脆😋雞塊完全唔會油,個honey mustand真好夾配油炸嘢😋個煙肉大塊都出晒個包,芝士又多。個辣椒好多,但唔會過辣👍🏻chicken burger第一次食,都唔錯。
唔洗排隊又抵食二人套餐。

有2杯奶昔,「鞋盒」入面有2個包+2個sides。

香港限定味:奶茶味
真係好奶茶🥤

朱古力雲妮拿味:濃濃朱古力威化味

奶昔偏甜,不過美式係咁,如果接受到係好飲嘅。

送貨超快,所有野食都仲熱辣辣。

波浪薯條🍟
唔知點解總係好食過直身薯條,炸到好脆😋

個煙肉大塊都出晒個包,芝士又多。
個辣椒好多,但唔會過辣👍🏻

chicken burger第一次食,都唔錯。
2022-05-07
30 分钟 (外卖送餐)
2022-05-15 403 浏览
🍔 Shroom burger @ Shake Shack 素 Burger 一般都係用素扒 ( impossible meat / beyond meat 素魚等)另一種都好常見嘅做法就係放一個portobello mushroom但通常都係焗一焗或者煎一煎咁夾Shake Shack 嘅 Shroom burger 個菇係炸到非常酥脆一咬落去啲芝士係個菇裡面爆出好好味啊 🥺 配埋肥曲曲薯條正正正One of my favourite veggie burger in town! ❤️
🍔 Shroom burger @ Shake Shack

配埋肥曲曲薯條

正正正

• Shroom  Burger
2022-04-24 590 浏览
不嬲都鐘意食shake shack ,但價錢真係貴,每次食都只可以散叫佢地無套餐offer。唔知係疫情原因定點,21/4/22 去既時候竟然有一人套餐同二人套餐menu!! 好開心一人套餐係burger +小吃+ 飲品 = HKD98。 我小吃由薯條轉左炸雞粒就再加$5。如果選某d burger 或芝士fries 都要額外再加錢。我食佢地normal cheese burger, burger juicy 同個包皮好軟身同暖。佢地用既面包係小小帶甜個種which我最鐘意。🍔炸雞粒加honey mustard 醬又係要大讚,雞粒都係juicy唔乾身,超好食!!!!!!!!個醬係一定must order!!! 飲品叫左Fifty fifty,半檸檬茶+ 半有幾冰茶

🍔

飲品叫左Fifty fifty,半檸檬茶+ 半有幾冰茶
一人套餐
2022-04-17 382 浏览
長假第二次食burger,放肆放得好滿足🍔😋😋雖然shakeshack 黎左香港幾年,不過真係未試過😂今日一試,覺得好驚喜!我鐘意佢多過5兄弟!⭐️Shack Burger⭐️Cheese Fries⭐️Coke Zero睇返網站講牛肉係100%全天然安格斯牛肉,無添加激素同抗生素~~d牛係medium-rare嘅,真係好Juicy😋😋😋入面嘅蔬菜配料都好Fresh😆薯條🍟真係無得頂!係茶記嘅薯條!熱辣辣超好味!同埋佢一啲係比較淋身、一啲就比較香脆,一次過滿足晒兩種嘅口感🤪
長假第二次食burger,放肆放得好滿足🍔😋😋

⭐️Shack Burger
⭐️Cheese Fries
⭐️Coke Zero

2022-04-17
  • ShackBurger
2022-04-03 508 浏览
黎到沙田真係好多好多人,去邊都咁多人,而且餐廳價錢都係比較貴想簡簡單單食野黎左Shake Shack,其實之前食過好幾次,本人認為尖沙咀海廣城個間真係非常麻麻😅黎到呢間本身都冇話咩期望,但估唔到有驚喜!我地本身兩個人以為得散叫,諗住叫兩個包,1個野飲加1個小食,諗住叫之制店員同我地講有2人餐$188,立即轉左呢個餐!呢個餐各人會有1包,1小食同1飲品😁由於我地叫既包同飲品價錢要補,所以埋單係貴左的的$236!1)蘑菇包蘑菇內仲有芝士可以拉出,食落好多層口感😋2)辣雞包以為個雞唔係好辣,點知都出乎左想像!好野味!而包住左的菜同酸瓜等,感覺立即冇咁熱氣!3)芝士薯條厚厚既芝士係薯條面,而薯條外脆內軟,好食!多的芝士醬就更好喇!4)炸雞粒炸得粒粒分明!而且都幾大粒!5)朱古力奶昔好Smoothie!! 整個口感都好泥,正呀!6)焦糖奶昔同樣好Smoothie, 係好飲既,但就真係太甜,我地頂唔到,飲半杯放棄😅帶定頭盔,我諗間間都有唔同質素, 呢間沙田分店係比較好的😋
黎到呢間本身都冇話咩期望,但估唔到有驚喜!
呢個餐各人會有1包,1小食同1飲品😁
由於我地叫既包同飲品價錢要補,所以埋單係貴左的的$236!

1)蘑菇包
蘑菇內仲有芝士可以拉出,食落好多層口感😋

2)辣雞包

3)芝士薯條

4)炸雞
炸得粒粒分明!而且都幾大粒!

5)朱古力奶昔
好Smoothie!! 整個口感都好泥,正呀!

6)焦糖奶昔

帶定頭盔,我諗間間都有唔同質素, 呢間沙田分店係比較好的😋
2022-03-04 418 浏览
疫情底下出去食飯機會少之又少,今日決定叫網上外賣平台揀咗好耐搵到Shake Shack之前冇食過,原因係覺得佢好貴同普通麥當勞相比好似差唔多嘅感覺,但係身邊好多朋友都話好好食於是決定試一試。外賣一到,感覺佢嘅包裝非常之乾淨,打開見到個漢堡包真係有唔同,個漢堡包非常之大肉香味非常之重,係食肉人嘅快樂,入邊有個超大嘅炸蘑菇,咬落去淡淡都10分Juice,芝士全部流出來,佢嘅芝士薯條都十分之濃郁。但係佢嘅炸雞就有啲乾。食完之後終於明白呢個價錢一啲都唔貴,快餐來講十分之高質吖
2022-03-03 392 浏览
抗疫也不忘美食,SHAKE SHACK既漢堡包,總係令人念念不忘。Shack Burger:單層都好豐富🤤生菜同蕃茄都好新鮮,芝士溶溶地癡左落塊漢堡到,一咬漢堡肉汁bi 晒出嚟,再加芝士,真係一流。個包都好吸汁,又軟熟😋Chick’n Burger:一打開,乜都大大舊,酸瓜,脆炸雞,都係大大舊,雖然酸瓜好大舊,食落唔會過酸,個雞仲熱辣辣,咬落去脆卜卜,外脆內軟~薯條:係波浪薯,又夠厚身,唔會炸到似柴,大細岩岩好,一啖一條。奶昔:必飲!叫左焦糖味,係麥XX無既,但有啲失望,啲焦糖味唔出,變咗似雲哩拿味😕但士多啤梨味,就真係幾好呀,唔係死甜味,感覺似好新鮮,哩款我推介!

外卖自取
2022-01-02 608 浏览
沙田區內開了 ShakeShack,非常驚喜,雖然已知她是開張了一段日子,但我依然是抱著期待的心情去試一試。美式中高級連鎖漢堡店一向於香港不乏捧場客,而且分店質素都維持到一定水準。當然,沙田分店亦不會例外。雖然價錢上未有因店鋪位於住宅區而有特別調整,但仍見有不少的棒場客。店內環境整潔,座位之間有足夠的空間感。而售賣處及出餐處亦夠開揚,從外部看是十分吸引的。至於食物,質素是十分高的。漢堡是即時製作的,所以於出餐是是熱騰騰的。當然,可能會有人覺得「唔值」,但如果以美式漢堡的質素來看,我個人覺得是合格水準以上,非常值得食一次的。

ShackBurger (Single) 配  Lemonade  (S)
2022-01-02
2021-12-11 474 浏览
經app落單,其實係唔得閒先外賣,但原來係唔可以搵人幫拎嘅。佢要你show個screen畀佢睇,結果要勞煩我朋友返轉頭拎我個電話,再去過拎外賣。。。外賣盒好大好大,顯得個包好細好細,唔夠飽。呀,原來係美心嘅,唔怪之得公司policy👎🏻

雞包
2021-12-11
2021-11-15 662 浏览
Shake Shack 嘅薯條係我最愛!!!熱辣辣,外脆內軟,鹹味適中。我諗Cheese Burger 嘅Double Size 嘅份量對男仔黎講應該啱啱好,舊肉一咬落去會食到肉汁,再配埋佢杯生啤就簡直一流。
2021-11-09 526 浏览
一直都去唔同地方試Burger,冇理由唔試Shake Shack架?雖然好多人話唔值去,但最後都係去左。叫左Shack Burger $54,Cheese Fries $36。首先Burger個size大約係M記普通漢堡包咁大(即係好細);個漢堡好薄但又唔係一塊完整肉餅而係碎濕濕但又唔散嗰種。齋食個肉係冇味(冇肉味又冇調味)而且略鞋、冇肉汁,雖然已經唔係全熟;個醬正常ok;個包,竟然仲細過塊肉,偏薄,係淋唔係軟,唔知係濕哂定本身咬落已經係咁,唔似包嘅質感,可能有少少pancake質地添。第一啖咬哂成個Burger就可以忽略頭先嘅缺點,因為啲醬有味,補番肉嘅冇味同乾鞋。到薯條,我竟然仲嘥錢叫左cheese。首先我就咁試一條冇掂到醬,唔香,好乾,微脆(脆度可接受),再試埋連醬,都係起唔到作用。個醬好似超市買嘅罐裝芝士醬咁,係膏狀唔係流動嘅,掛唔住啲薯條。一路食,個感覺就好似喺舊式茶餐廳賣嗰啲炸薯條咁,吹兩吹已經凍哂,更加難食。整體而言,喺美國唔知係咪好食好多,如果唔係,呢個價好多間Burger店都好食好多倍。唔怪得成間野入坐率得1成。

Cheese  Fried+Shack  Burger
2021-11-09
2021-10-27 668 浏览
沙田新城市廣場,人流集中地,食飯時間水洩不通,pizza、burger..Pizza express 要等太耐,唯有得呢間美式burger全自助式直入自己搵位最快,買完坐低食,呢度得幾款包,選擇唔多!波浪芝士薯條$36冇乜特別太少醬,好似撻塊芝士焗熔甘得🥺芝士漢堡shack burger$54最穩陣、Double 要$77其餘Shroom Burger大菇$67。Smokeshack $65辣煙肉漢堡芝士太重口味吾識欣賞😜杯啤酒🍻$65冇泡以為蜜桃汁😂Vanilla milkshake $42 比併之下,隔離Starbucks 杯雲呢拿冰星樂勝一籌。呢間價錢偏貴,怪不得易搵位!

波浪芝士薯條$36冇乜特別太少醬,好似撻塊芝士焗熔甘得🥺
其餘Shroom Burger大菇$67。
杯啤酒🍻$65冇泡以為蜜桃汁😂

呢間價錢偏貴,怪不得易搵位!
2021-10-20 434 浏览
一直都好想試下呢間野係米真係咁好食,今日終於試左佢嘅薯條🤣,而且係外賣,本身好擔心佢D薯條會淋矖好似x記咁,點知攞到翻屋企好驚喜,佢只係涼左,吾係淋到難食咁,而且佢嘅芝士醬外賣係勁多,下次可以試下當食😊
外卖自取
2021-10-18 389 浏览
唔知係咪我平時食開m記,搞到我身邊嘅朋友已經開始好抗拒食,所以佢地就帶咗我去沙田食呢一間burger la🤩🤩從間店嘅外型望入去都知係貴價嘢,比起m記,價錢一定貴好多倍啦💸💸不過,入咗去就知,個價錢就唔係貴好多,但係嘢食質素就高好多,真係唔同㗎。😚😚呢度嘅薯條係厚切薯條,係厚切,係厚切,要講三次。真係比起m記,超級好味。😎😎之後我就越食越滋味,變咗薯條先係我嘅主要食物,而唔係burger。完全係值得俾多少少錢去食🥲🥲

2021-10-18