2004-07-30 16 浏览
原來佢都係美心集團的~係咪覺得有d degrade呢?不過佢好秘密呀,早幾日我同bf去買左個藍莓+pineapple丹麥酥,芒果一口酥,"蠔"一口酥(唔記得個名exactly係咩)同一包方包,我問個sales d bread好靚可唔可以影相,點知佢都唔比,話驚比人抄款,除左我買左出去影就阻我唔到~真係秘密~講返d包包,我覺得個芒果一口酥超正!!!!!!!!!!!又唔太甜,有d似mini puff~非常鬆軟~而個蠔我就唔食ge,但我bf就話好味~都幾新鮮~藍莓批則太甜太漏......而方包呢....講真我覺得非常普通,唔知係咪因為"形"住佢係美心呢~

2004-07-22 10 浏览
上個月慕名黎呢度買左個海鮮包,味道非常一般,求其有d蟹柳呀,類似"海鮮"既物體咁囉,個包又唔係特別好食!睇黎呢間野都係玩gimmick而已。試一次夠lu,咁貴,我會揀普遍美心好過!
2004-07-21 4 浏览
上星期六到此店買咗一個聰明豬先生及一包三塊o既好似叫千層方包的麵包,前者D豬扒係凍o既(雖然店員剛拿出來),但都幾入味,不過個豬樣包就唔好食;而另外的千層包我都係隔咗兩日先食,但係仲十分之鬆軟,撕開真的一層層咁,而且牛油味好香,一次過食哂三塊都不為多。還有值得一讚是女店員十分之友善及好耐性,有問必答,而且D包款都好有特色、好吸引人,下次或者可試試其他包啦!
(非会员)
今日去開TST 做野, 行過買一個龍蝦湯包, 一條菠蘿油蟲蟲菠蘿油蟲蟲就係四個一口菠蘿油連成一線, 一口氣食哂四舊牛油都幾heavy龍蝦湯包賣相一流不過都幾難食, 呢款一定冇下次

龍蝦湯包賣相一流不過都幾難食, 呢款一定冇下次
2004-07-21 5 浏览
d栗子蓉真係好正ar仲有o個個鮑魚魚翅bread 都超正但d魚翅有d'un"
d栗子蓉真係好正ar
仲有o個個鮑魚魚翅bread 都超正
但d魚翅有d'un"
2004-07-20 2 浏览
雖然哩個酥好出名, 其實我都係第一次食...果然冇令我失望呀, 個栗子蓉好重栗子味, 上面既吉士配一粒士多啤梨味道好match!有下次呀!
雖然哩個酥好出名, 其實我都係第一次食...
有下次呀!
2004-07-16 3 浏览
貪佢夠大件夠抵食MA~不過都味道都ok,好香香草味~但係d海鮮料就少d law~我覺得呢間鋪頭好獨特,d包包造型精美, 好有唸頭,所以我都會繼續幫襯佢,試多幾款先~
貪佢夠大件夠抵食MA~
不過都味道都ok,好香香草味~但係d海鮮料就少d law~
2004-07-15 2 浏览
今日行過, 見到咁多人~ 咪諗住行入去買個試下~~~ 見d包款款都咁特別~ 真係搞到人心思思架~ 不過都幾貴下~ 平均都要7-8蚊一個~ 咁我就買左個奇異果丹麥酥~ 但味道味就無咩特別~ 可算是普遍~ 因為個丹麥酥已經凍哂~ 同埋上面d朱古力都唔係咁好食~ 最好食都係上面d cream~
(非会员)
由於慶祝朋友生日,所以上星期六特別訂了一個「意大利泡沬咖啡朱古力脆蛋糕」。雖然外表不是太特別,不過味道一流。蛋糕與底層朱古力脆脆用了一張紙隔開,起初我地覺得好奇怪,食完就知原因。由於張薄紙隔開上層咖啡蛋糕濕度,可保持下層朱古力脆脆鬆脆,我地七個人都一同讚好。如有機會食此蛋糕,記得唔好食埋張紙呀!美中不足係加名要另加$10,哈哈!
2004-07-12 7 浏览
見到蛋糕麵包(一半朱古力蛋糕,一半方包)甘特別,買黎試下,十五蚊得三大塊好貴呀,諗住好味搭夠,點知普通得很.....其他野都係好似好特別,唔知係唔係又係得個樣?
其他野都係好似好特別,唔知係唔係又係得個樣?
2004-07-12 0 浏览
係咪多人買既野就叫好呢? 永遠人山人海既鋪頭, 至於味道呢....... 真係一個字"行",款式標榜多花神,價錢SET 到好死貴, 買2 個飽要差不多成廿雞,最慘就係點解咁小"餡" 既.....使唔使食水咁深呀? 都係去返美心好過啦!
2004-07-11 2 浏览
第一次到simply bread 買包, 細細地o既鋪頭好多人. 見到蕃薯皇o岩o岩出爐就拎左個. 一邊行一邊食, 好失望, 個包裡面蕃薯蓉唔太多, 包裡面仲好大個窿-__-!, 成個包都好淡味. 又貴又唔飽.. 其他包包外型好討好, 如鵝肝一口"so", 好fancy.
2004-07-08 0 浏览
果果酥- 其實係一個酥分開兩邊, 一邊係蘋果, 一邊係blueberry, 兩邊都唔甜, 都有d果肉, 普通...可以唔試番薯王- 食倒有咬唔開既番薯皮, 大大影響食慾...又細...都可以唔試

2004-07-06 3 浏览
個staff極力推介,就試下啦, 其實都好食,只係冇咩咁特別,好似芝士雪人咁,只係佢冇左上面既藍芝士,中間係有d好似笑牛牌既軟芝士lo~都會有下次的^^
個staff極力推介,
就試下啦, 其實都好食,
只係冇咩咁特別,
好似芝士雪人咁,
只係佢冇左上面既藍芝士,
中間係有d好似笑牛牌既軟芝士lo~
都會有下次的^^
2004-07-02 0 浏览
栗子包- $15好大個, 上面有糖霜, 冇咩栗子味, 個包係牛角包果d質感, 都幾好食鵝肝酥- $12quality果然唔多好...service幾好, 有笑容,有問必答
鵝肝酥- $12quality果然唔多好...
service幾好, 有笑容,有問必答