2024-09-04
逢星期三至六都有Live Band,8:45開始,慢慢坐到12點。🥂 飲酒聽歌嘅地方黎講,整體質素幾有驚喜,食完正餐,再慢慢享受音樂。🎶 本地樂隊成員,主要為廣東歌/華語歌。表演都有事先排練,標榜用上演唱會級數音樂器材,比大家係餐廳有個演唱會般嘅體驗。➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ ➺ 🧡 [ 胡椒蝦多士 | 𝐇𝐊$𝟏𝟎𝟖 ]🧡 [ 杞子酒糟釀八爪魚 | 𝐇𝐊$𝟏𝟏𝟖 ]🧡 [ 脆炸魷魚 配辣蛋黃醬 | 𝐇𝐊$𝟏𝟏𝟖 ]🧡 [ 鮮炸蝦片 配辣三文魚醬 | 𝐇𝐊$𝟏𝟏𝟖 ]🧡 [ 松露帕已馬芝士薯條 配松露蛋黃醬 | 𝐇𝐊$𝟗𝟖 ]🧡 [ 巴馬火腿 配無花果伴火箭菜蒜蓉多士 | 𝐇𝐊$𝟏𝟔𝟖 ]蝦多士香口香脆,面頭配上炸蒜條,再帶胡椒香,特別有新加坡風味嘅感覺。釀八爪魚有驚喜,酒釀嘅甜香,調味入味十分開胃。Parma Ham,肉質都幾柔軟,甘香唔會過鹹,配酒Chill特別適合。--🤎 [ 海鮮叻沙 | 𝐇𝐊$𝟏𝟑𝟖 ]🤎 [ 煎帶子三文魚子椰香意大利飯 | 𝐇𝐊$𝟐𝟑𝟖 ]🤎 [ 澳洲安格斯牛扒 配瑞士薯仔 | 𝐇𝐊$𝟐𝟑𝟖 ]新加坡特色,海鮮叻沙,海鮮比
🧡 [ 胡椒蝦多士 | 𝐇𝐊$𝟏𝟎𝟖 ]
🧡 [ 杞子酒糟釀八爪魚 | 𝐇𝐊$𝟏𝟏𝟖 ]
🧡 [ 脆炸魷魚 配辣蛋黃醬 | 𝐇𝐊$𝟏𝟏𝟖 ]
🧡 [ 鮮炸蝦片 配辣三文魚醬 | 𝐇𝐊$𝟏𝟏𝟖 ]
🤎 [ 海鮮叻沙 | 𝐇𝐊$𝟏𝟑𝟖 ]
🤎 [ 煎帶子三文魚子椰香意大利飯 | 𝐇𝐊$𝟐𝟑𝟖 ]
🤎 [ 澳洲安格斯牛扒 配瑞士薯仔 | 𝐇𝐊$𝟐𝟑𝟖 ]
新加坡特色,海鮮叻沙,海鮮比例幾多。夠晒飽,坐到12點都唔怕。椰香意大利飯 ,配上大隻帶子,比例十足嘅三文魚籽,椰香幾特別,但個人重口味人士。始終比較好鹹香嘅口味,如果有叻沙口味應該會幾正。
🍹 [ 𝐒𝐡𝐢𝐫𝐥𝐞𝐲 𝐓𝐞𝐦𝐩𝐥𝐞 (𝐌𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥𝐬)▪︎𝐏𝐚𝐥𝐨𝐦𝐚 | 𝐇𝐊$𝟖𝟖 ]
🍸 [ 𝐒𝐢𝐧𝐠𝐚𝐩𝐨𝐫𝐞 𝐒𝐥𝐢𝐧𝐠▪︎𝐎𝐥𝐝-𝐅𝐚𝐬𝐢𝐨𝐧𝐞𝐝▪︎𝐋𝐨𝐧𝐠 𝐈𝐬𝐥𝐚𝐧𝐝 𝐈𝐜𝐞𝐝 𝐓𝐞𝐚 | 𝐇𝐊$𝟏𝟎𝟖 ]
去聽歌,飲酒Chill就一定啦。比較有特色係 新加坡司令,用上Gin, Cointreau, Cherry Brandy, DOM, 青檸汁, 鳳梨汁, 紅石榴糖漿,水果為主調,容易入口。