餐厅: Simply Waffles X Mr. 閔 (新都城中心三期)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-07-15 390 浏览
《閔大人滋味炸雞🐣》———————————————-#SimplyWafflesXMr閔 🇰🇷-聽將軍澳街坊朋友介紹咗呢間好粉紅既韓式餐廳,少女心爆發,而且CP值極高,好抵食💰-🐥 無骨雞半份都已經份量好足,兩個人一齊食都好飽,醬料選擇多元,有原味、蒜香、香辣、酸甜同麻辣,亦可升級做蜜糖芥末、蜂蜜醬油同雪花芝士,仲可以揀做雙拼😚 無骨雞好正,啖啖肉,懶人必食😝 外皮香脆,雞肉嫩滑多汁😎-💦 韓國水冷麵而家真係好熱,揀咗個水冷麵降下溫,配搭蔬菜凍湯好清爽,上面配料好豐富,有泡菜、蟹柳絲、腐皮、鵪鶉蛋、蘿蔔絲等等😉-小食方面都好多選擇,我哋食咗大杏鮑菇同蕃薯條🍟 炸粉都好薄,口感香脆,內裡juicy 😙-🥐 意大利提拉米蘇牛角包窩夫金黄酥脆嘅croffle賣相好靚,上面佈滿一層厚厚嘅忌廉,甘甜唔膩🤎 牛角包口感軟熟,牛油香濃郁🧈-⭐價錢參考:無骨雞半份: $68韓國水冷麵配蔬菜凍湯: $58大杏鮑菇:$30蕃薯條:$30意大利提拉米蘇牛角包窩夫: $48青蘋果梳打: 28荔枝梳打: $28🍌抵deal 指數:7/10💰人均消費:$150
《閔大人滋味炸雞🐣》
🍌抵deal 指數:7/10
💰人均消費:$150
2023-07-15
2023-07-15 25 浏览
最近見到屋企附近開咗呢一間咁粉紅少女心嘅餐廳,原來係有韓國菜同埋甜品食,餐廳喺角落,播住音樂自成一角都幾舒適~🍴韓式炸雞加紫菜飯卷韓式炸雞好嫩滑,即叫即整,完美嘅風味都唔錯,佢嘅套餐可以揀紫菜包飯或者年糕或者炸醬麵,一次過滿足你兩個願望✨。紫菜飯卷都唔錯,餡料幾特別仲有魚糕,食落去清新得來又有少少麻油香。仲有青瓜沙律同埋泡菜伴碟!🍹芒果梳打天氣熱飲梳打就最解暑,飲品嘅甜度啱啱好,仲有啲雜果增添口感😬

🍴韓式炸雞加紫菜飯卷

🍹芒果梳打
2023-07-14 21 浏览
相約朋友食下新開嘅韓式餐廳🥰估唔到新都城都有間咁正嘅韓國野🤩原來餐點係由藍帶主廚整😍睇下餐牌入面有唔少吸引嘅主食🤤有炸雞,牛角窩夫,韓式主食等☺️🌸有骨炸雞配酸甜汁,炸雞係即炸所以食落熱辣辣😋外脆肉嫩🤩肉汁滿滿😆點埋酸甜汁味道一流🥰🌸韓式年糕,年糕口感QQ,唔太辣,入面有泡菜同魚片🤤🌸紫菜飯卷+無骨炸雞套餐,紫菜飯卷放得整齊好靚,味道好岩味🤭食落清新開胃☺️炸雞無骨啖啖肉😍🌸榛子忌廉芝士🧀️牛角窩夫,牛角窩夫好香,食落辣辣🤤榛子醬同忌廉芝士溶為一體夠香濃同窩夫超夾🤓🌸平白咖啡,咖啡同牛奶泡沫比例岩岩好😍唔會太苦帶咖啡香😆

🌸韓式年糕,年糕口感QQ,唔太辣,入面有泡菜同魚片🤤

🌸平白咖啡,咖啡同牛奶泡沫比例岩岩好😍唔會太苦帶咖啡香😆

~🍽: Simply Waffles X Mr. 閔 (寶林)========================‼️: 食窩夫嗰陣記住唔可以吸氣😂😂 如果唔係就會俾啲可可粉濁親🍫🍫=========================⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️【骯髒朱古力】($45)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌕🐼: 🌕🌕🌕🌕🌕佢其實係牛角包窩夫嚟嘅🥐🧇 值得一讚嘅係佢用比較大嚿嘅牛角包夾出嚟🥐🥐 性價比真係好高💰💰 窩夫上面會有層好厚好滑嘅cream 🫕🫕 cream上邊會有層可可粉 🍫🍫 可可粉加埋朱古力醬朱古力味都幾rich🫶🏻🫶🏻 配埋牛角包窩夫一齊食真係好夾😍😍 大推大推❣️❣️—————————【無骨雞 全份🍗 】($108)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑我哋揀咗酸甜味🍬味道嚟講酸味會比較突出✨✨食落有少少似喼汁🤔🤔都幾特別😂😂 不過就算唔點汁食本身舊雞都會鹹鹹地🧂🧂簡簡單單嘅調味都幾好食份量嚟講都算幾多💕💕我哋兩個人食落會比想像中飽🤩🤩炸雞上枱嘅時候好熱🔥🔥食得出係即炸嘅👩🏻‍🍳👩🏻‍🍳炸粉唔會太厚👍🏻👍🏻口感食落都幾酥脆💥💥再加上可以保留到雞本身嘅肉汁🐣🐣整體嚟講值得一試💛💛—————————【荔枝梳打

========================

=========================
⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️

【骯髒朱古力】($45)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌕
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌕

—————————
【無骨雞 全份🍗 】($108)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑

—————————
【荔枝梳打】($28)

🐹: 🌕🌕🌗🌑🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌑🌑

賣相嚟講幾有驚喜✨✨ 原本以為普普通通一杯梳打🍹🍹 但佢竟然有粒荔枝肉喺入面💖💖 上面仲有幾朵花做點綴🌺🌼

雖然飲落會比一般梳打冇咁甜🍬🍬 但係相反地荔枝味就會重啲💞💞 整體嚟講都叫做係不過不失~

—————————
【芒果梳打🥭🍹】($28)

🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌑🌑

梳打入邊放咗啲雜果🍍🍑🍒 芒果嘅味道飲落唔會好假同埋好甜🥭🥭 都幾解膩同埋清新🌴🌴好適合夏天飲☀️☀️可以一試~

=========================
🌟性價比:9/10
💖回頭指數:8/10

加1️⃣服務費:❌
—————————
👩🏻‍🍳餐廳 : Simply Waffles X Mr. 閔 (寶林)
📍地址 : 將軍澳貿業路8號新都城中心三期地下G25A號舖
2023-07-13 14 浏览
意大利提拉米蘇牛角窩夫賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧金黃酥脆的牛角窩夫上,佈滿一層厚厚的奶油忌廉,潵上醇香的可可粉於頂,再以兩朵可愛小花作點綴,擺盤用心又吸引。牛角窩夫口感酥香脆口,內裡具備牛角包一般的軟熟及層次感,牛油香味頗濃。上層的忌廉厚而不重,空氣感十足,奶香不膩,甘甜的味道正好中和面上可可粉的苦,高質推薦。芒果梳打賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧芒果梳打果香四溢,成熟的芒果甜味與碳酸的清爽口感非常合拍,解膩又消暑,夏日必點。環境:🐧🐧🐧🐧餐廳以夢幻粉色作主題,餐桌簡約新整,空間感不俗,感覺少女心滿滿,打卡一流。🐧❤️結語:精緻又悅目的下午茶良選❣️

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧

🐧❤️結語:精緻又悅目的下午茶良選❣️

2023-07-12
下午茶
2023-07-12 22 浏览
難得在寶林有間超平的韓式餐廳,一定要支持一下!價錢真心超級平,好難得會找到一間平價韓餐😝💠韓式年糕 $48 +$10芝士味道不辣,很適合港人口味☝🏻年糕彈牙煙韌.加入芝士片調味,香濃美味.💠 紫菜飯卷(原味)$48包有黃瓜、蝦扭、紅蘿蔔的材料,味道已經豐富😊配有泡菜一起食,味道更豐富😉💠 無骨雞(半份)$68調味料可雙拼,加了蒜香和酸甜,跟韓國食開的醬料有不同,味道創新.炸雞炸得香脆金風,啖啖肉.💠 意大利提拉米蘇牛角窩夫 $48甜品好吸引,幾牛角包焗至窩夫模樣,加上tiramisu ,超鬆脆好食🤤💠 火龍果沙冰 $38💠 西瓜沙冰 $38

💠韓式年糕 $48 +$10芝士

💠 紫菜飯卷(原味)$48

💠 無骨雞(半份)$68

💠 意大利提拉米蘇牛角窩夫 $48

💠 火龍果沙冰 $38
💠 西瓜沙冰 $38
2023-07-11 28 浏览
呢日響將軍澳新都城,想搵間餐廳食下輕食同甜品,比呢間主打韓式食品同waffle嘅小店吸引。餐牌入面有唔少韓式食物選擇,包括飯卷、年糕、炸雞等,亦有餐廳嘅皇牌waffle。由於想留肚試吓佢嘅waffle,我哋兩個人點咗一份主食,加一個甜品share。紫菜飯卷配無骨雞($68)- 紫菜飯卷足料,有成十件。炸雞皮脆肉嫩,呢個set啱曬注重健康,但又想食少少炸雞釣下癮嘅朋友。奧利奧戀人($48)- 用咗Oreo配窩夫,窩夫入口好香脆,果然係皇牌。另外值得一讚,cream好soft, 好軟滑,唔會好甜好漏。芒果梳打/ 荔枝梳打 - 原價$28@,跟餐點可以半價加購。兩款味道清新,鍾意佢唔會太甜,加埋有少少果肉,好消暑。

2023-07-11 349 浏览
呢期想煲嘅韓劇停不了,主角鷄啤場口令我都好想食,近近地就去呢間以粉紅為主打嘅韓食店無黎幾個月,轉咗新餐牌,加多咗食物選擇超肚餓,最快有得食就叫客紫菜飯卷 ($48),歡喜食原味,簡單材料,清新素料,飯粒唔會黏口,一啖一件好滿足。唔想飲汽水但又想爽吓,叫杯荔枝梳打 ($28),香甜有氣感,仲有粒荔枝肉同菠蘿粒食吓。雖則炸醬麵 ($58)有套餐,但想留位試其他嘢就變咗單點,一大碗超抵食。撈均晒炸醬同青瓜絲就起動,炸醬唔會太油,味道少少甜,麵條唔會過腍,所以可以成碗清晒。哇哈哈。。。。。。呢客韓式辣鷄扒飯 ($58),份量驚人,二人分享絶無問題; 有埋泡菜及青瓜絲沙律,$60有找,去邊度搵?!睇相唔覺有汁,實物原來係有嘅,用黎撈飯都幾好。微辣味道,鷄扒肉質都幾嫰滑。當然要點埋個炸鷄,有骨/無骨都有。叫咗個有骨鷄 ($98/半份)即叫即炸,所以係壓軸出場。外皮炸得鬆脆,入口唔會一口油,鷄肉仍然保持肉汁唔係乾爭爭,原味已經夠味,唔點醬汁單食都好味。唔收加一,呢餐飽到一個點都係三百蚊(二人份喎)。仲有甜品供應,唯有下次啦。。。。

無黎幾個月,轉咗新餐牌,加多咗食物選擇

唔收加一,呢餐飽到一個點都係三百蚊(二人份喎)。

仲有甜品供應,唯有下次啦。。。。

2K
近排想去韓國食玩買但一直未就到期去到 唯有係香港食住韓國菜頂下癮先😖-🐣無骨雞(半份)配雪花芝士粉 $68無骨雞好正 啖啖肉 岩哂我呢d懶人🙈而且外皮香脆得黎又夠薄 加埋嫩滑多汁既雞肉 正🥳-🍜韓國辛辣拌水冷麵 $58而家真係好熱 特登揀冷麵降下溫🤣辣醬貼心地另上 方便唔同人調節口味😌-🍄炸物 - 雜菇 $30本身想叫杏鮑菇 不過咁岩冇哂就轉左做雜菇🙈炸粉真係好薄 可以食到炸物個種香脆口感 但又保持到菇既鮮甜同多汁😋-🥐意大利提拉米蘇牛角窩夫 $48牛角窩夫有驚喜 窩夫入面仲有醬 就咁食都好脆好好食👻不過cream對於我黎講多左少少 自行刮走少少調節左🙊食埋甜品真係好滿足🐽-🍼韓國水果鮮奶 $38水果鮮奶係士多啤梨口味🍓牛奶🥛加上士多啤梨肉粒碎 有少少似飲緊酸奶既感覺-🍈哈蜜瓜沙冰 $38因為蜜瓜冇哂 所以轉左做哈密瓜🙈哈密瓜味偏淡 不過係大熱天時飲杯沙冰真係超消暑🔥

🐣無骨雞(半份)配雪花芝士粉 $68

🍜韓國辛辣拌水冷麵 $58

🍄炸物 - 雜菇 $30

🥐意大利提拉米蘇牛角窩夫 $48

🍼韓國水果鮮奶 $38
🍈哈蜜瓜沙冰 $38
2023-07-08 10 浏览
放假同朋友嚟到寶琳行街,經過見到呢間充滿粉紅色少女味道既韓國餐廳💗主打多款口味既牛角包窩夫🧇,於是就入去試吓啦。🍴紫菜飯卷配原味無骨雞($68)炸雞外皮炸得脆,炸漿唔會好厚,雞肉幾嫩。紫菜飯卷有蘿蔔、蛋、蟹柳等材料,口感豐富~🍴Lotus 戀人牛角包窩夫($45)牛角包窩夫口感酥脆,有牛油香,配埋香甜又吹口既lotus 餅乾、焦糖醬同厚厚既cream,味道幾夾。🍴玫瑰花茶(跟餐加$5)味道幾清新,夠解渴~🍴石榴梳打($28)酸酸地,唔會過甜,幾清爽👍🏻

🍴紫菜飯卷配原味無骨雞($68)

🍴Lotus 戀人牛角包窩夫($45)

🍴玫瑰花茶(跟餐加$5)
味道幾清新,夠解渴~

🍴石榴梳打($28)
酸酸地,唔會過甜,幾清爽👍🏻
2023-07-08 150 浏览
入左將軍澳交收,行過見到間韓式料理,見到啲嘢食好似唔差,個價錢又合理,所以就叫即正在放學嘅大少入嚟一齊食午餐~餐廳唔算大,不過佈置簡約乾淨,而且仲用左粉紅色做主題,成件事感覺都好少女…哈哈哈~食物種類都好多~先嚟兩杯啱晒打卡嘅青蘋果梳打同番石榴梳打特飲大少嘅豬肉紫菜飯卷,飯卷入面嘅配料都非常多,有豬肉、醃蘿蔔、青瓜、紅蘿蔔..等,雖然豬肉係帶有少少辣,不過夾埋啲配類一齊食,口感都好爽口,所以阿仔好快就KO晒。我就嚟左個韓式年糕配無骨雞,年糕加入魚片、高麗菜同蟹柳絲,再混入惹味年糕辣醬汁一齊,煙韌得嚟仲好彈牙。無骨雞都好有驚喜,外皮炸到脆卜卜又乾身,而入面嘅鷄肉亦可保持肉汁。最後當然唔少得甜品時間,骯髒朱古力牛角窩夫真係令我非常有驚喜,超脆內軟嘅牛角包窩夫,再右埋個唔甜但又好軟身嘅cream同埋啲朱古力脆脆,口感真係好正呀大少就嚟左個白雪草莓,佢話草莓整得靚又好味,最好就係啱晒打卡呀幾樣食物都唔錯,感覺到係用心嘅製作,而且每樣都係即叫即做,所以雖然係要等一陣先有得食,不過都係值得嘅

食物種類都好多~
先嚟兩杯啱晒打卡嘅青蘋果梳打同番石榴梳打特飲

2023-07-04
午餐
  • 骯髒朱古力牛角窩夫
2023-07-05 23 浏览
Simply Waffle 🧇 ———————————————————————炸醬麵+雞翼(原味):炸醬麵麵條較有韌性,重菇菌味,唔會太濃味同膩。紫菜卷+炸雞(原味):紫菜卷充滿香油味,材料份量足,撈埋青瓜同酸蘿蔔配搭啱啱好,炸雞係影完相再食都仲係有脆口,抵讚。大杏鮑菇:炸物做得唔錯👍🏼唔會太厚粉。檸檬吉士窩夫吉士甜品就中規中矩,檸檬嘅酸味配上燒焦香味窩夫🧇。熱朱古力估唔到會有棉花糖做裝飾,有啲喜出望外🙈煙肉蕃茄芝士牛角窩夫三文治套餐牛角窩夫面有甜甜哋既蜜糖醬,再加上鹹食,中和返個口感,是日最推餐點!🫶🏻炸蕃薯片(細)外邊爽脆,裏面有番薯軟熟,不錯。
Simply Waffle 🧇
———————————————————————

炸醬麵+雞翼(原味):
炸醬麵麵條較有韌性,重菇菌味,唔會太濃味同膩。

紫菜卷+炸雞(原味):

大杏鮑菇:
炸物做得唔錯👍🏼唔會太厚粉。

檸檬吉士
窩夫吉士甜品就中規中矩,檸檬嘅酸味配上燒焦香味窩夫🧇。

熱朱古力
估唔到會有棉花糖做裝飾,有啲喜出望外🙈

煙肉蕃茄芝士牛角窩夫三文治套餐

炸蕃薯片(細)
外邊爽脆,裏面有番薯軟熟,不錯。
2023-07-05 11 浏览
📸餐廳係粉紅色為主, 岩晒打卡! 食物擺盆都好靚🍙紫菜飯卷配無骨雞($68)🐤炸雞唔會好厚粉, 係嫩滑的~ 唔錯呀! 配上飯卷, 成件事係幾咁Korea! 仲要配上小小泡菜~ 揀左2 杯野飲🍹菠蘿梳打同埋荔枝梳打… ($24)有果肉, 同埋有香草點綴! 🧇之後再揀左個tiramisu waffle 唔會太甜. 上面既cream 好有空氣感! 而下面waffle 就有小小加埋既口感幾得意,唔會太單調! p.s : 餐廳位置比較隱蔽, 如果有需要可以問下customer service counter 😊
📸餐廳係粉紅色為主, 岩晒打卡!
食物擺盆都好靚

🍙紫菜飯卷配無骨雞($68)
🐤炸雞唔會好厚粉, 係嫩滑的~ 唔錯呀!
配上飯卷, 成件事係幾咁Korea!
仲要配上小小泡菜~

揀左2 杯野飲
🍹菠蘿梳打同埋荔枝梳打… ($24)
有果肉, 同埋有香草點綴!

🧇之後再揀左個tiramisu waffle
唔會太甜. 上面既cream 好有空氣感!
而下面waffle 就有小小
加埋既口感幾得意,唔會太單調!

2023-07-04 28 浏览
今日約左朋友去將軍澳見到間裝修好靚勁pinky pinky既餐廳,原來係一間韓式餐廳💓💓見到咁靚同朋友就入左黎試下啦。成日餐廳連埋佈置都係粉紅色主題,好有少女心既感覺💓🎀餐廳以韓式食物為主,又年糕炸雞仲有我最鐘意既croffles!我同朋友就叫左個套餐試下💓✨無骨炸雞依個十分有驚喜!炸得十分脆好香口🤤而且入面既雞肉炸得剛好唔會老哂仲好滑,而且無骨食落去啖啖肉好爽!今次我地簡左原味,見到佢有唔同味道,下次要試埋其他味道先😋韓式年糕年糕都幾辣下,不過煙煙韌韌口感好唔錯!醬汁就係傳統韓式醬汁味,而且入面亦有魚糕,好好食👍🏻髒髒朱古力CroffleCroffle不嬲係我至愛😋😋甜甜脆脆,咬落去好酥軟,加埋Cream同朱古力醬真係好邪惡又好滿足🤤依個必叫!下次會再試下其他味,太有驚喜啦🤪

✨無骨炸雞

韓式年糕

髒髒朱古力Croffle
2023-07-03 26 浏览
⭐️經過新都城見韓式餐廳勁靚,全店粉紅色吸引咗我入去。======= ======= ======= =======Order左一個餐:🍙紫菜飯卷配無骨雞$68 ✨紫菜飯卷好清新,甜甜酸酸味道好開胃✨泡菜唔係好辣果隻,勁啱我口味✨炸雞🐥勁鬆脆,一咬落去係嫩滑雞肉,非常惹味✨沙律菜,中和返炸雞嘅油脂☕️ cappuccino跟餐只需要+$21😂咖啡味濃香,真心不錯Total $89 超級化算,難忘係餐廳好啱我咁鐘意打卡嘅女仔,坐位都非常舒服,好治癒。======= ======= ======= =======⭐️總括來說,我最後睇中下午茶餐$45可以享用到好靚嘅牛角窩夫,期待下次嚟試吓。
⭐️經過新都城見韓式餐廳勁靚,全店粉紅色吸引咗我入去。
Order左一個餐:

🍙紫菜飯卷配無骨雞$68
✨紫菜飯卷好清新,甜甜酸酸味道好開胃
✨泡菜唔係好辣果隻,勁啱我口味
炸雞🐥勁鬆脆,一咬落去係嫩滑雞肉,非常惹味
✨沙律菜,中和返炸雞嘅油脂

☕️ cappuccino跟餐只需要+$21😂
咖啡味濃香,真心不錯